Type and press Enter.

Sekelskifteslägenhet

Sekelskifteslägenhet

För dig som vill köpa eller sälja en sekelskifteslägenhet

Kort historia om sekelskifteslägenheter

När man talar om sekelskifteslägenheter syftar man på sekelskiftesbyggnader byggda i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet (ca. 1880-1920-talet). Stilen uppkom efter att byggboomen avtog runt 1880-talet. Då började man bygga hus som var inspirerade av historisk byggtradition igen där äkta material var en väsentlig del av själva bygget. Under denna tidsperiod blev det även populärt att bygga mer exklusiva lägenheter där dåtidens byggherrar tenderade att rita sina byggnader själva. Dessa byggnader särskiljs ofta av en fasad med flera olika element hämtade från olika epoker, vars unika stil i efterhand blev kallad för sekelskiftesstilen.

 

Dessa byggnader skulle ha ett utseende som avspeglade enkelhet där fasaden ofta var gjord av tegel eller natursten. Dekorationer som associeras med sekelskiftesstilen gjordes också av denna natursten eller med grå cement för att imitera sten. Intressant kuriosa med dessa byggnader är att ju högre standard dessa hus hade, desto mer dekorerad skulle fasaden vara.

Det finns flera anledningar till att många är så intresserade av dessa sekelskifteslägenheter. En vanlig anledning är charmen som dessa lägenheter besitter med sin höga takhöjd och med ett gediget arv av historia som sitter inpräntat i väggarna.

Sekelskifteslägenhet till salu

Är du på jakt efter en sekelskifteslägenhet? Vår ambition på Historiska Hem har alltid varit att förmedla hem med själ som bär på ett historiskt värde. Idag förmedlar vi bostäder byggda fram till år 1970, ett medvetet val med handplockade sekelskifteshus till salu, lägenheter, hus och radhus vi älskar vars berättelser vi vill hjälpa till att föra vidare.

Kontakta oss eller besök något av våra kontor på Södermalm eller Östermalm.

Sekelskifteslägenhet Historiska Hem