Type and press Enter.

Kommande

Storlek
Område
Typ
Sortering

Det här är våra kommande försäljningar

Telefonplan - Midsommarkransen
Tvingvägen 32

Tvingvägen 32

Barnrikehus - en arkitektsuccé! Vill du bo på välplanerade och ljusa ytor är denna 3:a det perfekta valet. Fönster i tre väderstreck, 2 sovrum , kök med matplats, vardagsrum och badrum med fönster. Beläget högst upp i huset. I detta hem finns även många vackra originaldetaljer bevarade, som bakbord i marmor, överskåp, köksdörr. För mer info Kontakta fastighetsmäklare Marie Holmerson på marie@historiskahem.se
Aspudden
Sigfridsvägen 1

Sigfridsvägen 1

Denna fina trerummare ligger högst upp i ett pampigt jugendhus mitt i det mysigaste av Aspudden. Här bor du i ett härligt hörnläge och med en öppen och luftig planlösning. Centralt i lägenheten ligger ett både socialt och stilrent kök som ansluter till ett generöst vardagsrum med fönster i två väderstreck. På vardera sida om sällskapsytorna ligger ett sovrum. Dessutom har man ett rymligt badrum med både badkar och tvättmaskin, samt en hall med bra platsbyggd förvaring. Genom stora spröjsade fönster har man ett underbart ljusinsläpp året om, och fin utsikt med vackra träd utanför fönstren. En mysig och barnvänlig grön gård med utemöbler, grill och odlingsmöjligheter samt trevliga grannar ingår också i detta drömmiga boende.
Södermalm - Sofo
Katarina Bangata 55

Katarina Bangata 55

Välkommen till ett härligt och levande hem på tredje våningen, med utsikt över Katarina Bangatas kastanjeallé och Lilla Blecktornsparken. Detta är 72 ljusa och luftiga kvadrat i genomgående planlösning med stora och spröjsade fönster mot både gård och gata. Vardagsrummet vetter mot sydväst och gatusidan och allén utanför, och sovrummet och köket är placerade in mot kvarterets innergård i ett lugnt läge med morgonsol. I mitten av bostaden finns en stor inre hall som är en perfekt plats för hemmakontoret, men också ger möjlighet till andra inredningslösningar, allt efter behov. Planlösningen är flexibel och har många roliga vinklar och ytor som bland annat kan nyttjas till förvaring. Därtill finns ett nyrenoverat badrum och en minitvättstuga inredd i en klädkammare. Sommartid är Lilla Blecktornsparken och restaurang Bleck din egen bakficka och det är också nära till Vitabergsparken och Nytorget. Lugnet, grönskan och de mysiga omgivande kvarteren ihop med tillgängligheten till restauranger, caféer och barer är en suverän mix att bo mitt i.
Södermalm - Mariatorget
Maria Prästgårdsgata 19B - GÅRDSHUSET

Maria Prästgårdsgata 19B - GÅRDSHUSET

Att gå barfota rakt ut i gräset mitt i stan, och äta frukost och middag på en parkliknande innergård. Det blir din vardag som boende i denna lägenhet på Maria Prästgårdsgata 19 B, som ligger i ett mysigt gårdshus omgivet av grönska och lugn. Här bor du med känslan av ett eget litet hus med lummig trädgård mitt i stan, i en före detta portvaktsbostad förvandlad till en förtrollande vacker tvårumslägenhet. Här stiger du in i en välkomnande hall som omges av kök, vardagsrum, sovrum och badrum i en genomgående planlösning, genuint renoverade med linoljemålade snickerier, mönstrade tapeter och milda kulörer. Varje rum bjuder på en egen identitet, samtidigt som kulörer och mönster samspelar till en fin enhet. Direkt utanför bostaden ligger en sagolikt fin och ompysslad innergård med flera uteplatser och en lummig berså. En plats att koppla av på, dricka kaffe, grilla eller fira kalas, helt ostörd från stadens sus och dus. Ett härligt folkliv med många restauranger och uteserveringar finns dock alldeles runt hörnet, när helst du vill åt det.
Södermalm - Hornstull
Verkstadsgatan 11

Verkstadsgatan 11

I ett vackert hus byggt 1930 finner vi en fantastiskt välplanerad ombonad etta med ett underbart ljusflöde och friutsikt! Mer info kommer vi är under produktion!
Gamla stan
Kåkbrinken 14

Kåkbrinken 14

Alla goda ting är tre – tre fullt fungerande kakelugnar, fönster i tre väderstreck och över tre meter i takhöjd. Från golv till tak och från vägg till vägg är detta ett unikt och charmfullt hem, fyllt av lång historia. Fastigheten har anor från 1500-talet och således årsringar från sex århundraden, vilket såklart präglar detta hem. Här omges du av vackra fönster, speglade pardörrar, djupa nischer och rum med en i Gamla Stan ovanlig känsla av ljus och rymd. Lägenhetens planlösning bygger på två rumsaxlar med ett stort vardagsrum, två mysiga sovrum, ett platsbyggt kök, hall, badrum och en separat liten tvättstuga. All komfort som underlättar den vanliga vardagen är på plats. Med adress Kåkbrinken bor du bekvämt nära det mesta i stan. Runt alla hörn finns charmiga butiker, mysiga restauranger och uteserveringar. Med cykel ligger hela city inom fem minuters räckhåll och tunnelbanan finns endast ett kvarter bort.
Södermalm - Sofia
Åsögatan 187

Åsögatan 187

Mycket ljus och välplanerad lägenhet med massor av sekelskiftescharm med tillgång till en av Södermalms absolut bästa och största gårdar fylld med grönska och hjärta! Mer info kommer, vi är nu under produktion och planerar att komma ut i Januari 2022..
Aspudden
Hövdingagatan 32

Hövdingagatan 32

Kommande försäljning på Hövdingagatan 32, en trea om 64 kvadrat med väggarna på rätt ställe. Fint skick och smart renoverad, välplanerad och bekvämt belägen på en trappa. Balkong mot Hövdingagatan och i övrigt en grön vy mot gård och allmänning. Lågt belånad förening som dessutom äger marken. En detalj att minnas i denna lägenhet är det stora spröjsade fönstret i vardagsrummet, ovanligt fin 1940-talsarkitektur. Vid intresse på förhand, vänligen kontakta mäklaren direkt via mejl eller sms för premisser. adam@historiskahem.se
Gröndal
Lustigkullavägen 3

Lustigkullavägen 3

Namnet Lustigkullavägen passar fint in på den familjära bostaden i Gröndal vars utsikt över bergskullen och de grönskande träden ger en vilsam atmosfär, uppskattad av både stora och små. Huset byggdes år 1934 och de rejäla stommarna som omger den öppna planlösningen skapar både karaktär och ett något dramatiskt intryck. Här får bevarad funktionalism samsas sida vid sida med charmen av ett äldre hus, smarta lösningar och vackra detaljer. Den öppna ytan mellan kök och vardagsrum gör matbordet till ett naturligt centrum i lägenheten, precis som man vill ha det, både till vardag och fest! Balkongen ligger strax intill köket, tillräckligt stor för möbler och fikapaus, och kanske en egen köksträdgård med kryddor. Bostaden har ett härligt läge mitt i centrum samtidigt bara ett stenkast från badbrygga och klippor.
Midsommarkransen
Svandammsvägen 10

Svandammsvägen 10

Denna lägenhet i ett ljusgult funkishus i centrala Midsommarkransen är lätt att tycka om. Detta är 31 ljusa och välplanerade kvadrat som både har ett rymligt kök och ett rymligt allrum. Här bor man med stora, fina fönster utan insyn, men med trevlig utsikt mot en lugn och grön innergård. Rummen är lätta att möblera med alla funktioner. Känslan är genuin, i allt ifrån ljusa brädgolv till smådetaljer som fönsterbeslag och nycklar till garderoberna. Läget intill det lilla Skvallertorget i hjärtat av gamla Midsommarkransen kan inte bli bättre. Detta är ett mycket trevligt område med många caféer, restauranger och butiker, dessutom också väldigt nära tunnelbanan.
Aspudden/Kransen
Bäckvägen 92A

Bäckvägen 92A

Det är något ut över det vanliga som väntar högst upp i huset på Bäckvägen 92A. Ett helt eget våningsplan, där trapphusets sista sträcka är privat med vackra trappsteg i kolmårdsmarmor som leder upp till bostaden. Den skira fasaden återspeglas i hallens ljust rosa väggar som leder in till lägenheten i två riktningar. En vilsam och en social del, med balkonger på motsatta gavlar med både söderläge och kvällssol. Högst upp i huset utan insyn, istället fin utsikt över lummiga grenverk. Nedanför väntar den mysiga gården med rabatter och utemöbler vid varje port. Pioner blommar på försommaren medan rosor och stockrosor tar över framåt juli, och smultron, krusbär och vinbär plockas fritt av både barn och vuxna.
Hammarbyhöjden
Mariestadsvägen 5

Mariestadsvägen 5

Den här gavellägenheten har underbara fönster i tre riktningar som vetter ut över grönskan och den lugna gatan. Interiört hittas en harmonisk och enhetlig färgskala som skapar lätta övergångar mellan rummen, och moderna material samverkar fint med originalen. Här är det enkelt att bo två, med en planlösning som består av separata ytor; ett stort vardagsrum, rymligt sovrum och ett härligt kök att laga mat och underhålla gäster i. Ett vackert, fritt snölandskap finns att vänta utanför om vintern - och om sommaren - lummig växtlighet och skön skugga mellan träden. Precis bakom huset börjar vidsträckta promenadområden, vad grannarna i området kallar ”spåret”, fina löp- och promenadstråk via koloniträdgårdar bort mot Nacka naturreservat. På en kort promenad når du även områdets fina badsjö, likväl som tunnelbanan som snabbt tar dig in till staden.
Gröndal
Sjöbjörnsvägen 8

Sjöbjörnsvägen 8

På andra våningen i ett av de berömda stjärnhusen i Gröndal ligger denna gaveltvåa med balkong och fönster mot träden och vattnet. Den bevarade planlösningen från 1944 med detaljer från ”funkis-eran” gör att lägenheten känns välplanerad och genomtänkt. Öppningen mellan kök och vardagsrum gör det enkelt att vandra genom rummen och tillåter ljusinsläppet att nå långt från fönstren i tre olika väderstreck. Takhöjden på ca. 2,55 m bidrar till att lägenheten upplevs som rymlig och luftig. Belägen i ett lugnt kvarter där den enda rusningen du behöver bry dig om är båttrafiken som skymtas från fönstren.
Kungsholmen
Fridhemsgatan 3

Fridhemsgatan 3

Generös rymd och egensinnigt ljusinsläpp i välplanerad funkistvåa med balkong och öppen spis. Invid Norr Mälarstrand & Rålis. Saluförs efter årsskiftet. Välkomna att föranmäla ert intresse: Oliver@historiskahem.se
Vasastan - Rödabergen
Rödabergsgatan 7

Rödabergsgatan 7

Porten på Rödabergsgatan 7 ligger intill en grönskande allé vars lövverk skiftar färg beroende på årstid. En avskild, historisk plats strax bortom vimlet i Vasastan. Här uppe slingrar sig gatorna fritt och grönskan är ständigt närvarande. Lägenheten på första våningen har fönster i två väderstreck, mot innergården och mot lugna Falugatan. Ljuset lyser rakt igenom de varsamt renoverade rummen. Mjuka kulörer, klassiska originaldetaljer och exklusiva material skapar en högst medveten stilkombination. Ja, helheten talar för sig. Här bor du med tillgång till det mesta nära Rörstrandsgatan eller vackra Birkastan - ”Lilla Paris”- med restauranger, caféer och barer likväl som till praktiska butiker och mataffärer vid Torsplan.
Vasastan
Sveavägen 97

Sveavägen 97

Stadens innergårdar ligger ofta som gömda, grönskande överraskningar insprängda mellan husen, och så är också fallet på Sveavägen 97. En fastighet belägen mitt emellan två parkliknande gårdar. Den främre erbjuder skydd mot Sveavägens liv och rörelse och fungerar som en välkomnande entré, och på baksidan väntar en privat liten oas för grill ljumma sommarkvällar. Från lägenhetens spröjsade fönster syns himlen och de prunkande träden vilket bidrar till en fri, luftig känsla, samtidigt som den rymliga enrummaren har mycket bevarad originalcharm som gör hemmet lika delar mysigt. En tillgänglig bostad i Vasastans fina omgivningar, bara två kvarter från Odenplans kärna.
Gärdet
Rindögatan 15

Rindögatan 15

Välplanerad och fräsch mini 2:a med ett högt läge på våning 7.
Midsommarkransen
Radiusbacken 19

Radiusbacken 19

Social ljus funkis femma i etage med vindskaraktär i attraktiva Midsommarkransen.
Skärmarbrink
Pelargatan 4

Pelargatan 4

Lägenheten på Pelargatan ligger på en perfekt höjd ovanför trädtopparna. Läget på tredje våningen ger en fin sikt i två riktningar mot stadens hustak och trädens lövverk, och de två väderstrecken ger också ett vackert ljusflöde genom rummen. Kvällsljuset är speciellt magiskt då det faller över väggarna, neutrala färger och inslag av trä knyter ihop med naturen utanför. Här har du bra kommunikationer med två av tunnelbanans gröna linjer vid Skärmarbrink och Globen, likväl som bussar och tvärbana från Gullmarsplan. Dessutom bor du med gångavstånd till Södermalm med en fin promenad över stora eller lilla bron, eller Hammarbyhöjden (Nackareservatet), Gamla Enskede (Skogskyrkogården) och Årsta.
Kungsholmen
Fridhemsgatan 53

Fridhemsgatan 53

Det första man tänker på när man kliver in i lägenheten på Fridhemsgatan är den långa raden av spröjsade fönster som riktigt vittnar om husets arkitekturhistoria. Den gamla chokladfabriken utgör idag fantastiska bostäder. Ljusflödet är magnifikt, vackert där det träffar de breda golvplanken och reflekteras i kökets rostfria interiör. Den stora salen bjuder in till umgänge och håller en fin vy över gatan och strosande folk. På baksidan väntar innergården och lägenhetens alldeles egna uteplats om 15 kvm i härligt solläge. Här växer murgröna fritt och ljusslingor hänger i staketet. Den sociala och luftiga atmosfären på framsidan - tillsammans med den mysiga, omfamnande känslan på baksidan - skapar en skön mix som påminner om ett Town House med tidlös interiör nära Kungsholmens vatten.
Kungsholmen
Kungsklippan 22

Kungsklippan 22

Kungsklippan utgör en vacker del av Kungsholmen, mysigt och centralt med närhet till flertalet restauranger, barer och caféer tillsammans med parker och promenadstråk. Ett område omringat av vatten där Klara sjö mynnar ut i Riddarfjärden. Här hittas en liten och yteffektiv lägenhet, ett boende för den som vill ha närhet till allt – inklusive nära hem – där aktiva dagar får varvas med lugna hemmakvällar. Här kan vi tala om kvadrat som spelar roll; ett ljust rum med ett rejält fönsterparti och sovalkov, ett renoverat badrum och ett separat litet kök med moderna, väl valda material. Här finns också flertalet underbara takterrasser, fria att nyttja för medlemmar, en rejäl bonus om sommaren!
Hässelby Södra Villastad
Berghamnsvägen 61D

Berghamnsvägen 61D

Inrymd i en vacker patriciervilla från 1900-talet, bjuder den här fyran på ett lika storslaget som unikt boende med stor tomt och intagande veranda med härlig kvällssol. Här lever den äldre känslan vidare i kakelugn och spegeldörrar, medan de mer moderna inslagen står för smakfull komfort och bekvämlighet. Ett iögonfallande hem med slående takhöjd, i ett välbevarat villaområde med mycket historia, där lugnet och Mälaren blir din granne. Kontakta mäklaren för mer information: erica@historiskahem.se
Spånga - Bromsten
Båtsman Stens väg 70

Båtsman Stens väg 70

En vacker villa i 2 plan med källare samt med en uthyrningsdel eller ett generationsboende. Grönskande tomt med knotiga äppelträd och bärbuskar.... mer info kommer, vi är under produktion!
Enskededalen
Kyrkogårdsvägen 45

Kyrkogårdsvägen 45

Här på lugna, gröna och idylliska Kyrkogårdsvägen bereds tillfälle att förvärva en insynsskyddad tvåa med renoverat kök i öppen planlösning. Lägenheten är 40 kvadratmeter och ligger högst upp i Brf Tröskverkets tjusiga 1920-talshus som omsluter en vacker innergård för de boende med portaler ut till gatan. Lägenheten är genomgående där kök och vardagsrum har västlig utsikt mot den grönskande Sandsborgskyrkogården. Mot öster, där sovrummet ligger, finns vy mot den smått unika innergården med en glimt av tidstypisk villabebyggelse. Nyligen har föreningen renoverat trapphusen och satt in säkerhetsdörrar. En förening som är trygg och lågt belånad. Här bor du i lugna, lummiga och kulturhistoriska kvarter med endast 350 meter till t-bana, mataffär och centrumutbudet i Enskededalen. Missa inte en promenad till Skogskyrkogården, ett arkitektoniskt intressant och stillsamt besöksmål som är upptaget på listan över världsarv. Välkomna till Enskededalen!
Blåsut
Blåsutvägen 25

Blåsutvägen 25

Högst upp i port tjugofem på Blåsutvägen hittas denna etagelägenhet med gavelläge och utsikt åt både väst, norr och öst. Ett rymligt och välkomnande hem tack vare fönster, takfönster, balkong och fransk balkong som tillåter ett rejält ljus att strömma in under hela dagen. Entréplanet präglas av en öppen atmosfär med sin sociala planlösning och trevliga takhöjd om ca 2,63 meter. På övervåningen väntar i sin tur vilsamma rum med sängplatser under snedtaket – tillsammans med bostadens alldeles egna jacuzzi med perfekt placering under takfönstret! Lägenhetens karaktär inger villakänsla där samtliga fönsterbleck i marmor är original från byggåret. Väl fördelade ytor på de båda planen som binds samman via en vacker trappa. Belägen i familjära bostadskvarter, mitt emellan mysiga Gamla Enskede och Södermalms puls.
Södermalm
Helgalunden 5

Helgalunden 5

Helgalunden är en lugn oas på Söder med vacker och välbevarad 1920-talsbebyggelse i lummig grönska. På andra våningen i ett av dessa fina 1920-talshus ligger detta hem, en ljus, generös och mysig tvåa med genuin atmosfär och hög trivselfaktor. Här bor du med ett stort kök med plats att duka till stora sällskap, ett vackert och inbjudande vardagsrum och ett rogivande och mysigt sovrum. Från stora, spröjsade fönster med djupa nischer har du fin utsikt mot Helgalunden och Allhelgonakyrkan åt ena hållet, och in mot föreningens gröna gård åt det andra. Planlösningen är genomgående och genomtänkt, och ytorna och kvadratmetrarna nyttjas på bästa sätt. Alla rum är luftiga och lättmöblerade.
Bagarmossen
Bergsrådsvägen 48

Bergsrådsvägen 48

Denna ljusa och välplanerade funkistrea ligger högst upp i ett trevligt trevåningshus från 1952 med lugnt och bra läge i Bagarmossen, nära både natur, centrum och tunnelbana. Stort vardagsrum med balkong mot söder, fullt utrustat arbetskök, två bra sovrum, badrum med badkar och tvättmaskin samt mycket bra förvaring. Mycket populär och välskött förening. Kontakta mäklaren vid intresse.
Ösmo - Nynäshamn
Stationsplan 1

Stationsplan 1

Fantastiskt fint topprenoverat stationshus ritat av Ferdinand Boberg. För mer info kontakta bjorn@historiskahem.se eller ring 0723-733 555.
Södermalm
Helgalunden 1

Helgalunden 1

Ett socialt hem i ett ostört, men stadsnära område - denna fina och inbjudande tvåa ligger precis intill lugna Helgalunden på Söder, omgiven av mycket grönska. För att använda säljarens ord är detta en lägenhet som är ”social i allmänhet och i köket i synnerhet”. Här bor du med ett härligt, stort och bistroinspirerat kök som verkligen bjuder in till matlagning och middagar. Dessutom har du ett ljust och rymligt vardagsrum, ett mysigt och rogivande sovrum och ett badrum med egen tvättmaskin. Den genomgående planlösningen ger utsikt både mot Allhelgonakyrkan och mot föreningens fina innergård. Gården är ett mysigt ställe att vara på, med tillgång till utemöbler och grill. Området är lugnt och tryggt och omgivningarna runt den fina Allhelgonakyrkan är vackra och välbevarade. Detta är en plats där det är lätt att hitta lugnet i vardagen på, samtidigt som Söderpulsen finns nära, när du vill ha den.
Gustavsberg
Stig Lindbergs gata 17A

Stig Lindbergs gata 17A

Tycker du om känslan av att få leva och bo i en unik lägenhet med industrikaraktär? Gillar du att ha en takhöjd om 3,5 m och att endast ha 30 min in till city? Uppskattar du vår Svenska skärgård? Då är detta för dig!! Snart presenterar vi en väldigt välplanerad 2:a med balkong, om ca 49 kvm boyta (+16 kvm biyta) helt unik i sitt slag. Anmäl ditt intresse!
Farsta
Larsbodavägen 55

Larsbodavägen 55

Den här etagelägenheten är en riktig familjedröm med det där lilla - eller snarare stora - extra så som burspråk i anslutning till matsalen, balkong intill köket och en storslagen terrass som nås från vardagsrummet på övervåningen. Utsikten i två väderstreck åt sydost ger en vacker sol från tidig morgon som dröjer sig kvar under dagen och som strålar in från flera håll. Här bor du på de översta våningsplanen utan insyn, istället milsvid utsikt över Farstas mysiga område, 60-talsarkitektur och det lilla skogspartiet mitt emot. På några minuter når du tunnelbanan och centrum samtidigt som naturen väntar direkt utanför porten.
-->