Type and press Enter.

Kommande

Storlek
Område
Typ
Sortering

Det här är våra kommande försäljningar

Munkhagsgatan 19

Mäster Skräddares gård med ursprung i 1700-talet. Punschveranda och kakelugn/eldstäder. Skyddad trädgård med bland annat gästhus och bastu. På senare år har huset blivit känt genom de populära PAX-böckerna för barn. Husets fasad kan ses i filmatiseringen av Elsa Beskows ”Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin”. Visningar planeras till våren men välkommen att höra av dig redan nu.
Bromma
Fältmarskalksvägen 28B

Fältmarskalksvägen 28B

Ett lugnt och naturnära boende med villakänsla! Denna mysiga tvåa ligger i ett nationalromantiskt hus från 1914 med stor tomt för trädgårdsliv och grillkvällar. Lägenheten på 43 kvadrat är mycket välplanerad med ett funkisinrett kök, vardagsrum, mysigt sovrum, hemmakontor och goda förvaringsmöjligheter. Boendet är perfekt för dig som vill ha naturen in på knuten för löprundor, odling och avkoppling utan att bo långt utanför stan.
Södermalm/Blecktornsparken
Blecktornsstigen 14

Blecktornsstigen 14

I mitten av mars kommer vi att visa en mycket fin trea med fri utsikt i vackra Blecktornsområdet. Det är verkligen en oas på Södermalm, där vackra hus med fasader i varma kulörer ligger vid slingrande, lugna gator omgivna av blommor och grönska, eller som nu, inbäddade i ett täcke av snö. Kontakta Charlotte Pellas för mer information, charlotte.pellas@historiskahem.se
Gröndal
Gröndalsvägen 56

Gröndalsvägen 56

Byggnaderna i kvarteret Galjonsbilden är verkligen milstolpar inom den svenska arkitekturen. Ritningarna är signerade sent 1940-tal och tidigt 1950-tal och visar tydligt hur arkitekturen utvecklats under den brytningstid som 1940-talet är. Nya idéer och ett mjukare formspråk slog igenom under 1940-talet och dominerar sedan arkitekturen en god bit in på 1950-talet. Spritputsade ytor och tegel, fönsterspröjsets renässans och en accent i form av ett högt hus är allt typiskt för tiden. Vad som däremot gör anläggningen unik är de originella terrasshusen med sina hängande trädgårdar och rödmålade betong i kombination med rött tegel. Fönstren i vardagsrummen är ovanligt höga och spröjsen originellt utformad som kors i de höga, smala bågarna. Sockeln i natursten är dessutom ovanligt vacker.
Södermalm
Helgalunden 1

Helgalunden 1

Ett socialt hem i ett ostört, men stadsnära område - denna fina och inbjudande tvåa ligger precis intill lugna Helgalunden på Söder, omgiven av mycket grönska. För att använda säljarens ord är detta en lägenhet som är ”social i allmänhet och i köket i synnerhet”. Här bor du med ett härligt, stort och bistroinspirerat kök som verkligen bjuder in till matlagning och middagar. Dessutom har du ett ljust och rymligt vardagsrum, ett mysigt och rogivande sovrum och ett badrum med egen tvättmaskin. Den genomgående planlösningen ger utsikt både mot Allhelgonakyrkan och mot föreningens fina innergård. Gården är ett mysigt ställe att vara på, med tillgång till utemöbler och grill. Området är lugnt och tryggt och omgivningarna runt den fina Allhelgonakyrkan är vackra och välbevarade. Detta är en plats där det är lätt att hitta lugnet i vardagen på, samtidigt som Söderpulsen finns nära, när du vill ha den.
Vasastan
Dalagatan 78B

Dalagatan 78B

Välkommen till denna vackra jugendlägenhet med 3,30 meter i takhöjd, originalstuckaturer, burspråk, tre kakelugnar och balkong. Ett både pampigt och mysigt drömhem med stora rum i genomgående planlösning, badrum, gäst-wc, tvättmaskin och lugnt läge i Vasastansvimlet.
Skarpö - Vaxholm
Källviksvägen 2

Källviksvägen 2

Visning planeras våren 2021. Med sin intakta sekelskiftesatmosfär är Villa Solbacken en verklig idyll. Inramad av knotiga äppelträd, gräsmattor och knastrande grusgångar möter ett vackert, gult hus med glasverandor och snickarglädje. Villan, som ligger på Skarpös sydsida, byggdes 1904, och Rindösundet ses glittra genom den omgivande grönskan och från de spröjsade gamla fönstren.
Nacka - Kvarnholmen
Tre Kronors väg 43

Tre Kronors väg 43

Högt upp i det före detta bageriet på Kvarnholmen ligger denna 112 kvm stora lägenhet om fem rum och kök. Bostadens planlösning är både genomgående och genomtänkt - nyritad av Berglund Arkitekter med stora spröjsade fönster med låg bröstning och en stor terrass om 22 kvm i söderläge och en balkong om 7 kvm mot norr. Lägenheten har fyra sovrum, som är placerade i varsitt hörn av bostaden, samt två välutrustade badrum. Här bor du med maffiga vyer över omgivningarna och en skön frihetskänsla både i bostaden och utomhus på terrassen.
Hjorthagen
Jägmästargatan 12

Jägmästargatan 12

På Jägmästargatan i Hjorthagen hittar ni denna fina trea om 78 kvm. Lägenheten är välplanerad och själva huset ligger i en lantlig idyll med pickande höns och en stor innergård nära allmänna kommunikationer, Hjorthagens skola och Stockholms inlopp. Kontakta fastighetsmäklare Charlotte Pellas på 070-718 63 95 för ytterligare information.
Södermalm - Sofia
Erstagatan 18

Erstagatan 18

Välplanerad mini 2:a om 44,5 kvm. Trivsamt kök med nya tidstypiska köksskåp. Stort vardagsrum med balkong mot gården. Mindre sovrum med plats för säng. Badrum med Tm. Här råder lugnet och tystnaden. Visning planeras till i mitten av Mars.
Midsommarkransen
Tegelbruksvägen 22

Tegelbruksvägen 22

Den som promenerat runt i Midsommarkransen har förmodligen inte kunnat undgå det fina AB MACK-huset och säkert också saktat in lite, tittat en stund extra på husets mysiga & lummiga innergård med ljusslingor och utemöbler och i samma veva tänkt ”åh, vad mysigt att bo här”. Nu finns chansen att flytta till en charmig tvåa just vid denna gård. Här bor du med mjuka gamla brädgolv, tegelväggar, burspråk och en helt ljuvlig grön fungerande kakelugn. Kök och vardagsrum ligger med öppen planlösning och man har ett fint nyrenoverat badrum och ett rofyllt sovrum. Lägenheten ligger på andra våningen och har utsikt över gårdsmyset som nu kan bli ditt nya häng till sommaren. Våning 2/3. Välkommen! Kontakta ansvarig mäklare för mer information.
Hässelby Södra Villastad
Måbärsstigen 74

Måbärsstigen 74

Under vecka 11 i mars planeras visning av detta radhus i de uppskattade Radiohusen (Brf Surkullan), med oslagbar radhusarkitektur från 1950-talet och trädgård med pergola. Planlösningen inrymmer så mycket som hall med gäst-wc, fyra sovrum, kök med matplats, badrum, vardagsrum med öppen spis samt en mångsidig källare med närhet till källarförråd. Tillgång till garage i länga samt ett område med nära till Mälaren, caféer, naturområden och förskola samt t-banan i Hässelby strand på behagligt promenadavstånd. Välkomna att anmäla ert intresse redan idag till adam@historiskahem.se
Bromma - Mariehäll
Mariehällsvägen 3

Mariehällsvägen 3

MYSIG GAVELTVÅA MED BALKONG VID GRÖN HÄRLIG GÅRD
Telefonplan - Midsommarkransen
LM Ericssons Väg 3

LM Ericssons Väg 3

Högst upp i huset på L M Ericssons väg 3 bor du med träd och bergknallar utanför fönstren och med en genomgående och mycket ytsmart planlösning. På 35 kvm finns ett fullt utrustat kök, ett mysigt sovrum och ett rymligt vardagsrum med gott om plats för både matbord och soffa. Därtill ett ljust och fint badrum med badkar och en hall med bra förvaring. Att bo i ett så kallat smalhus innebär också att du har ett mycket fint ljusinsläpp eftersom det ringa husdjupet gör att solen når ända in i alla rum, och att dessutom ha fyra fönster på denna yta får också betraktas som en lyx. Här är det både lätt att trivas och att få plats med allt som gör livet bekvämt. Lägenheten ligger i kulturminnesmärkta LM-staden som är både ett svenskt industriminne och ett grönt och lummigt bostadsområde, precis intill Telefonplan och Konstfack. I de närmaste kvarteren finns många trevliga mat- och fikaställen, bland annat Söderbergs bageri en minut bort, perfekt att förgylla helgmorgnarna med.
Aspudden
Erik segersälls väg 11

Erik segersälls väg 11

Så fint det blir, när man följer husets byggnadsstil och väljer gedigna och hållbara material! Ett platsbyggt kök av massivt trä, plankgolv av furu och linoljemålade snickerier ger detta hem en tidstypisk, men också tidlös bas. Detaljer som aldrig någonsin går ur modet och som håller mycket hög kvalitet. Lägenheten, som varit hyresrätt, är nu återställd till ursprunglig 1930-talsstil men med en modern planlösning. Det platsbyggda köket har en öppen planlösning med ett rymligt vardagsrum, och intill ligger ett mysigt och rofyllt sovrum. Därtill finns ett rymligt badrum och bra förvaringsutrymmen. De stora originalfönstren i syd-/västläge ger fint ljus hela dagen till solen går ned, samt trevlig utsikt mot Aspuddens centrala kärna och folklivet på Lilla Aspuddsvägen och Schlytersvägen. Att på morgnarna på en minut kunna ta sig till Bonne Femmes stenugnsbageri och köpa frukostbröd eller med baddräkt och termos morgondoppa sig och dricka dagens första kaffe på klipporna vid Mälaren är saker som sätter guldkant på tillvaron här. Samtidigt tar man sig smidigt och snabbt till stadslivet, antingen på cykel eller med tunnelbanan som ligger bekvämt nära.
Midsommarkransen
Tegelbruksvägen 12

Tegelbruksvägen 12

Välkommen till 48 ljusa och trivsamma kvadrat på tredje våningen i ett funkishus i Midsommarkransen! Här bor du med kök och vardagsrum i öppen planlösning och ett rymligt sovrum intill. En av denna lägenhets stora fördelar är att den är lättmöblerad och går att disponera på olika sätt. Det finns gott om plats för alla funktioner, som stor soffa, matbord, skrivbord och förvaring, utan att det känns trångt, och i sovrummet ryms en 180 cm säng. Stora fönster i sydvästligt läge ger ett bra ljusinsläpp, och utsikten mot gatan är trevlig. Att föreningen har en stor och mysig innergård med sittgrupper, solsängar, äppelträd och bärbuskar är en stor tillgång, liksom det lugna och centrala läget i Kransen, nära både tunnelbana och trevliga restauranger.
Ekhagen
Ekhagsvägen 7

Ekhagsvägen 7

Välplanerad gavel 4:a med stor uteplats. Här bor man med fönster i tre väderstreck och nyligen renovoverat kök och badrum. Privatvisning den 3:e Mars.
Gröndal
Sjöbjörnsvägen 66B

Sjöbjörnsvägen 66B

LJUS OCH LUFTIG TVÅA MED BALKONG OCH GLITTRANDE SJÖUTSIKT
Södermalm - Sofo
Katarina Bangata 55

Katarina Bangata 55

Välkommen till ett härligt och levande hem på tredje våningen, med utsikt över Katarina Bangatas kastanjeallé och Lilla Blecktornsparken. Detta är 72 ljusa och luftiga kvadrat i genomgående planlösning med stora och spröjsade fönster mot både gård och gata. Vardagsrummet vetter mot sydväst och gatusidan och allén utanför, och sovrummet och köket är placerade in mot kvarterets innergård i ett lugnt läge med morgonsol. I mitten av bostaden finns en stor inre hall som är en perfekt plats för hemmakontoret, men också ger möjlighet till andra inredningslösningar, allt efter behov. Planlösningen är flexibel och har många roliga vinklar och ytor som bland annat kan nyttjas till förvaring. Därtill finns ett nyrenoverat badrum och en minitvättstuga inredd i en klädkammare. Sommartid är Lilla Blecktornsparken och restaurang Bleck din egen bakficka och det är också nära till Vitabergsparken och Nytorget. Lugnet, grönskan och de mysiga omgivande kvarteren ihop med tillgängligheten till restauranger, caféer och barer är en suverän mix att bo mitt i.
Kungsholmen
Sankt Göransgatan 82

Sankt Göransgatan 82

I ett ljusgult jugendhus från tidigt 1900-tal ligger denna stora och nyrenoverade trea. Det är en ljus och luftig lägenhet med drygt tre meter i takhöjd och vackra originaldetaljer som mjuka trägolv, höga golvlister, pardörrar och en ljuvlig ljusgrön kakelugn. Vid intresse kontakta Charlotte Pellas, charlotte.pellas@historiskahem.se
Midsommarkransen
Radiusbacken 19

Radiusbacken 19

Social ljus funkis femma i etage med vindskaraktär i attraktiva Midsommarkransen.
Nacka - Järla sjö
Garverigränd 7

Garverigränd 7

Generös tvåa med spektakulär takhöjd (3.9 m) och underbart ljusinsläpp från stora fönster i populära Läderfabriken i Järla sjö. Vardagsrum med loft, perfekt som tv-rum eller arbetsrum. Kök i öppen planlösning samt balkong med utsikt mot vattnet. 79kvm plus 7 kvm loft. Avgift 4429 kr/mån
Midsommarkransen
Svandammsvägen 41

Svandammsvägen 41

Med en smart planlösning kan man komma långt, speciellt i ett funkishus med byggår 1934. I hjärtat av Midsommarkransen finns en social och intagande tvåa där köket och vardagsrummet sömlöst blir till en trivsam helhet. Här är det härligt att bjuda vänner på gemensam matlagning och middag, för att sedan njuta av en ljummen kväll på den rymliga balkongen och senare i sofforna i det behagliga vardagsrummet. Den generösa takhöjden och det soliga läget ger också ett luftigt och ljust boende med extra charm tack vare utsikten över Midsommarkransens äldsta takåsar, då lägenheten ligger högst upp i huset. Du har det mesta du behöver runt knuten, med caféer och restauranger, den klassiska biografen Tellus och inte minst Svandammsparken nära. Men adressen är eftertraktad då huset ligger på en stillsam återvändsgata – här har du en social oas att kalla hemma.
Sköndal
Skönstaholmsvägen 55

Skönstaholmsvägen 55

Ett mycket charmigt och tidstypiskt renoverat radhus i det idylliska 1950-talsområdet Skönstaholm i Hökarängen, Stockholms kommun. Husets planlösning består av tre plan med två sovrum där uppe med ett badrum. Nedre plan med kök, matplats (möjligt rum) samt vardagsrum. Källaren har ett ovanligt utrymme tack vare att kvarterets skyddsrum ligger här, som i fredstid är toppen som förvaring eller tv-rum/gästrum. Visningar planerade till månadsskiftet möjligen. adam@historiskahem.se
Midsommarkransen
Fastlagsvägen 57

Fastlagsvägen 57

Många vackra fönsterpartier gör denna lägenhet till något extra. Här bor du i gavelläge med ljusinsläpp från tre väderstreck genom fina originalfönster från tidigt 1940-tal, som alla har sin egen karaktär. Lägenheten har dessutom balkong i ett skyddat läge på gaveln av huset. Träd åt alla håll ger en naturnära känsla. Planlösningen är mycket väldisponerad med ljusa och luftiga rum. Kontakten mellan kök, matrum och vardagsrum är ett perfekt upplägg för långa middagar som övergår i soffhäng. Intill finns ett rymligt och rofyllt sovrum där man vaknar med morgonsol. Dessutom har man ett badrum med egen tvättmaskin samt bra förvaring i bevarade originalgardrober. Dessa välplanerade och sociala kvadrat passar för både paret och för den lilla barnfamiljen. Lägenheten går med enkelhet att bygga om till en yteffektiv trea för den som önskar ytterligare ett sovrum. På denna adress bor man mitt i triangeln Midsommarkransen – Aspudden – Telefonplan och kan i och med det ta del av alla de restauranger, små butiker, parker och allt annat som finns i dessa områden.
Årsta
Slätbaksvägen 28

Slätbaksvägen 28

Detta är en både trivsam och ytsmart hörnlägenhet med en mycket välkomponerad planlösning, fönster i två väderstreck och balkong i söderläge. Här finns ett välplanerat kök, ett vardagsrum med rymliga sällskapsytor, ett rofyllt sovrum, en hall med fina originalgarderober och badrum med badkar. Rakt igenom råder en fin funkisanda med bevarad originalstil. Som boende på denna adress kan man njuta av en lugn och lummig omgivning med närhet till både Årsta torg och Gamla Enskede, samtidigt som du har nära till kommunikationer och snabbt förflyttar din in till stan, när du vill det.
Mälarhöjden
Sexstyversgränd 5A

Sexstyversgränd 5A

Under vecka 11 planeras visning av detta unika hem fördelat på två våningsplan med egen trädgård och tillhörande parkeringsplats. Denna ateljétillbyggnad från 1952 tillhörde målaren och tecknaren Gösta Hillfon (gift med den kända keramikern och skulptören Hertha Hillfon). Bostadsrätten är en av tre lägenheter i Brf Kammarjungfrun (totalombyggnad 2017) och har en total bruksarea om 106 kvm. Entréplan består av hall, vardagsrum & kök i öppen plan med spiraltrappa, sovrum, badrum med tvättdel samt förråd. Övre plan består av ett allrum med ett stort lutande glasparti, två sovrum och ett badrum. Utgång till egen trädgård med gräsmatta och altan. Upplev villalivet med nyproduktionsstandard i bostadsrättsform! adam@historiskahem.se
Kungsholmen/Lilla Essingen
Disponentgatan 4

Disponentgatan 4

På Lilla Essingen i backen ner mot Riddarfjärden finner du denna välplanerade lägenhet i ett vackert funkishus ritat av arkitekt Joel Lundeqvist. Detta hem bjuder bland annat på vacker utsikt från såväl vardags- som sovrum. Lägenheten får sin karaktär av bevarade detaljer som massiv fiskbensparkett, fönsterbänkar i marmor, takhöjd på 2,8 meter, glasdörr mellan kök och sovrum och originalgarderob. Kommer ut senare under våren 2021. För mer info kontakta bjorn@historiskahem.se eller ring 0723-733 555.
Kungsholmen / Fridhemsplan
Fleminggatan

Fleminggatan

Ljuvligt sekelskifte i fint skick med högt och ljust läge, stor solig balkong och sovrum mot lugn innergård.
Södermalm
Helgalunden 5

Helgalunden 5

Helgalunden är en lugn oas på Söder med vacker och välbevarad 1920-talsbebyggelse i lummig grönska. På andra våningen i ett av dessa fina 1920-talshus ligger detta hem, en ljus, generös och mysig tvåa med genuin atmosfär och hög trivselfaktor. Här bor du med ett stort kök med plats att duka till stora sällskap, ett vackert och inbjudande vardagsrum och ett rogivande och mysigt sovrum. Från stora, spröjsade fönster med djupa nischer har du fin utsikt mot Helgalunden och Allhelgonakyrkan åt ena hållet, och in mot föreningens gröna gård åt det andra. Planlösningen är genomgående och genomtänkt, och ytorna och kvadratmetrarna nyttjas på bästa sätt. Alla rum är luftiga och lättmöblerade.
Kungsholmen
Svarvargatan 11

Svarvargatan 11

Unik industrivåning med enormt fönsterparti och magiskt ljusinsläpp. En av de bättre planlösningen du kan hitta på en 2 rummare i projektet med härlig utsikt över takåsarna i Vasastan. Kontakta mäklaren för mer information.
Kungsholmen
Gambrinusgatan 2

Gambrinusgatan 2

På Gambrinusgatan 2 bor man högst upp i huset på en central adress på Kungsholmen med fönster i två väderstreck. I skrivande stund pågår här balkongbygge från sovrummet. Nuvarande ägare disponerar bostaden med vardagsrum, separat matsal och sovrum. Båda badrummen är nyrenoverade med bl.a. carraramarmor, mässingsbeslag och golvvärme.
Hässelby Södra Villastad
Berghamnsvägen 61D

Berghamnsvägen 61D

Inrymd i en vacker patriciervilla från 1900-talet, bjuder den här fyran på ett lika storslaget som unikt boende med stor tomt och intagande veranda med härlig kvällssol. Här lever den äldre känslan vidare i kakelugn och spegeldörrar, medan de mer moderna inslagen står för smakfull komfort och bekvämlighet. Ett iögonfallande hem med slående takhöjd, i ett välbevarat villaområde med mycket historia, där lugnet och Mälaren blir din granne. Kontakta mäklaren för mer information: erica@historiskahem.se
Vasastan - Birkastan
Tomtebogatan 26

Tomtebogatan 26

JURIDISK PERSON KAN GODKÄNNAS! Välkommen till en både mysig och välbevarad tvåa på bästa Birkstadsadress. Denna lägenhet på Tomtebogatan ligger i ett vackert och välbevarat jugendhus från förra sekelskiftet. Här bor du med ljusa och välplanerade ytor och rymliga och lättmöblerade rum. I köket finns en fin och renoverad funkisinteriör och gott om plats för bord och stolar, vardagsrummet är ett generöst sällskapsrum och sovrummet är en rofylld oas med balkong som vetter mot en lugn och lummig innergård.
Gärdet
Rindögatan 15

Rindögatan 15

Välplanerad och fräsch mini 2:a med ett högt läge på våning 7.
Telefonplan - Midsommarkransen
Tvingvägen 32

Tvingvägen 32

Barnrikehus - en arkitektsuccé! Vill du bo på välplanerade och ljusa ytor är denna 3:a det perfekta valet. Fönster i tre väderstreck, 2 sovrum , kök med matplats, vardagsrum och badrum med fönster. Beläget högst upp i huset. I detta hem finns även många vackra originaldetaljer bevarade, som bakbord i marmor, överskåp, köksdörr. För mer info Kontakta fastighetsmäklare Marie Holmerson på marie@historiskahem.se
Gröndal
Sjöbjörnsvägen 8

Sjöbjörnsvägen 8

På andra våningen i ett av de berömda stjärnhusen i Gröndal ligger denna gaveltvåa med balkong och fönster mot träden och vattnet. Den bevarade planlösningen från 1944 med detaljer från ”funkis-eran” gör att lägenheten känns välplanerad och genomtänkt. Öppningen mellan kök och vardagsrum gör det enkelt att vandra genom rummen och tillåter ljusinsläppet att nå långt från fönstren i tre olika väderstreck. Takhöjden på ca. 2,55 m bidrar till att lägenheten upplevs som rymlig och luftig. Belägen i ett lugnt kvarter där den enda rusningen du behöver bry dig om är båttrafiken som skymtas från fönstren.
Vasastan/Östermalm
Rehnsgatan 12 A

Rehnsgatan 12 A

Centralt i stan nära Jarlaplan, vid en lugn och tyst innergård i ett gårdshus från 1880-talet, ligger denna välplanerade och ljusa tvåa. Här bor du med rum i fil, vackra fönster med djupa speglade nischer och högt i tak, 2,90 meter. Från hallen kommer man först till köket och därefter följer vardagsrum och sovrum med mycket bra garderobsutrymmen. Samtliga ytskikt renoverades häromåret, ny fiskbensparkett lades in och badrummet är nyrenoverat samt utrustat med tvättmaskin. Lägenheten kan potentiellt bli en minitrea där ett kombinerat kök och vardagsrum omges av två sovrum, se alternativ planlösning. På denna adress bor du med promenadavstånd till det mesta och har nära till både pulserande cityliv och gröna oaser. Välkommen!
Vasastan - Birkastan
Drejargatan 4

Drejargatan 4

På en lugn och undangömd gata alldeles intill Rörstrandsgatans myller och St. Eriksplans tillgänglighet ligger denna lilla juvel i ett vackert och lummigt kvarter. Rörstrandsgatan är det självklara valet både för en mysig fika eller ett trevligt restaurangbesök medan rogivande promenadstråk går längs med Karlbergskanalen. Här finns ett riktigt charmigt 1920-talshem med högt upp i huset, vackra detaljer och bra planering!
Hässelby Södra Villastad
Måbärsstigen 64

Måbärsstigen 64

Under vecka 11 i mars planeras visning av detta gavelradhus i de uppskattade Radiohusen (Brf Surkullan), med oslagbar radhusarkitektur från 1950-talet och trädgård. Planlösningen inrymmer så mycket som hall med gäst-wc, fyra sovrum, kök med matplats, badrum, vardagsrum med öppen spis, allrum samt en mångsidig källare med verkstad, och tvättstuga. Bostadsrätten disponerar även ett källarförråd om ca 25 kvm i direkt anslutning som är inrett med badrum och bastu. Tillgång till garage i länga samt ett område med nära till Mälaren, caféer, naturområden och förskola samt t-banan i Hässelby strand på behagligt promenadavstånd. Välkomna att anmäla ert intresse redan idag till adam@historiskahem.se
Telefonplan - Midsommarkransen
Cedergrensvägen 37

Cedergrensvägen 37

Högst upp i huset på Cedergrensvägen 37 bor du med ett fritt läge och en fin vy över funkishus, björkar och tallkronor. I ett område där många lägenheter har små köksutrymmen kan du i denna lägenhet bre ut dig i ett kök som är både stort och fullt utrustat. I och med den öppna planlösningen finns det också plats för ett rejält matbord och många gäster. Kök och vardagsrum är tillsammans ett härligt sällskapsrum. I sovrummet ryms utan problem en dubbelsäng, sängbord och garderober. Dessutom finns i detta hem ett ljust, nyligen renoverat badrum med egen tvättmaskin samt en rymlig och möblerbar hall. En enhetlig färgsättning ger rummen en lugn bas. Att bo i ett så kallat smalhus innebär att det ringa husdjupet gör att dagsljuset når ända in i alla rum. Här plussas den genomgående planlösningen på med ett läge högst upp i huset vilket ger ett mycket fint ljusinsläpp. Lägenheten ligger mitt emellan Midsommarkransen och Telefonplan med såväl natur som kultur och många trevliga mat- och fikaställen i de närmaste kvarteren.
Enskede-Skarpnäck
Nämndemansbacken 118

Nämndemansbacken 118

I familjära Pungpinan finner du det här fina kedjehuset från 1962, med charmigt gavvelläge med soliga uteplatser på fram- och baksida. Ett väl underhållet hus med nyrenoverade ytskikt och badrum. Här bor du både avskilt och centralt, med Kärrtorp, Bagarmossen och Nacka naturreservat på promenadavstånd, nära till skog och badsjöar. BOA:89 kvm, BIA: 28 kvm, MARK: 254 kvm. PRISBILD 7,5-8,2 milj kr.
Årsta
Gullmarsvägen 27

Gullmarsvägen 27

Anmäl ert intresse för att höra mer om denna fina trea i ett originellt funkishus nära Gullmarsplan. 72 kvm enligt mätning med balkong och två fina burspråk varav ett i köket som erbjuder en unik 180 graders vy över grannskapet. adam@historiskahem.se
Gröndal
Maskinistgatan 9

Maskinistgatan 9

FÄRGRIK FUNKISPÄRLA I MYSIGA GRÖNDAL NÄRA TILL VATTEN OCH KOMMUNIKATIONER.
Ekhagen
Åminnevägen 15

Åminnevägen 15

En fantastisk hörntvåa med balkong och ordentligt fönsterparti i soligt läge. En välplanerad funkislägenhet där en bevarad fiskbensparkett och vackra originalfönster i vardagsrummet harmonierar väl med modernare inslag så som ett nyrenoverat kök och sovrum. Takhöjden skapar en ordentlig rymd tillsammans med det generösa ljusinsläppet. Den mysiga balkongen tillsammans med hörnfönstren i söder och väster vetter mot föreningens trädgård vilket gör lägenheten både skyddad från insyn och också vackert inbäddad i grönska med den stora eken precis utanför. Här kan du låta dagarna passera i naturen, joggingspåret och på mysiga promenader alternativt med en bok hemma på gräsmattan. Eller varför inte med ett dopp i föreningens uppvärmda utomhuspool!
Aspudden
Husabyvägen 17

Husabyvägen 17

I denna fina tvåa på Husabyvägen i Aspudden bor du i nyrenoverade och välplanerade rum med en modern funkisanda. Lägenheten är ljus, mysig och social och har en genomgående planlösning med såväl fina sällskapsytor som en avkopplande atmosfär. Visning planeras till April! Kök och vardagsrum ligger på den ena sidan i bostaden. Här har man öppnat upp så man kan gå runt mellan rummen och det finns gott om plats för både matbord och soffgrupp, middagar och vänner. Sovrummet ligger i motsatt riktning och ger det välbehövliga lugnet med massor av förvaring och dessutom balkong och grönska i anslutning. Ljusinsläppet från två håll gör både morgnar och kvällar i detta hem underbara. Lägenheten ligger på en höjd och med lummig omgivning i ett avskilt läge vid en återvändsgata, och samtidigt endast ett par minuter från tunnelbana och Aspuddens mysiga centrum.
Älvkarleö Bruk
Nygårdsallén 4

Nygårdsallén 4

I pittoreska Älvkarleö bruk ligger Nygård som uppfördes kring 1700 och då omnämndes som bokhållargård. På senare år har byggnaden haft flertalet olika användningsområden bl.a. var Nygård sommarlovskoloni för barn från Falun och under flera år tjänstgjorde huset som husmodersskola. På 50-talet byggdes huset till med en stor utbyggnad. Nygård ligger veckert beläget i slutet av en lång allé och baksidan vetter mot Dalälven och en kommunal badplats.
Bagarmossen
Kolbäcksgränd 31

Kolbäcksgränd 31

Här finns en utmärkt trea om 70 kvadrat på en av Bagarmossens mest populära gårdar – placerad med skog och grönska runt knuten men ändå centralt i den omsorgsfulla förorten med 50-talscharm. Funkistrean har gott om originaldetaljer, se bara, vilket rasande stiligt kök! Den är också genomgående och därmed både rymlig och ljus med väldisponerade rum. I vardagsrummet finns den möblerbara balkongen som en fin förlängning av rummet, och den vetter ut mot en fridfull skogsdunge – som också råkar vara perfekt för kojbygge. Dessutom finns här genvägen till den närliggande skolan precis nedanför. Med det rofyllda läget i huset, på våning två av tre, samt den utmärkta placeringen i Bagarmossen är detta en lägenhet du snabbt vill kalla hemma. Kontakta mäklaren för mer info: erica@historiskahem.se
Stora Essingen
Gammelgårdsvägen 21

Gammelgårdsvägen 21

Här finns gott om utrymme för att bjuda in hela kompisgänget till middag. I ett välskött och fint funkishus finner vi en social och ytsmart tvåa med vacker fiskbensparkett i original och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, som vetter ut mot en mysig innergård. Föreningen har god ekonomi och har oerhört låga avgifter. Stora Essingen är den gemytliga och lummiga staden i staden, som blandar flerbostadshus, villor, radhus och skärgård i en härlig småstadmix. Ett centralt och avskilt boende nära både Alviks Strand och Kungsholmen, som bjuder på lika delar havsstänk, morgondopp och mäktiga naturupplevelser.
Kungsholmen
Sankt Eriksgatan 28

Sankt Eriksgatan 28

Denna fina tvåa ligger i en lugn och mysig gårdsflygel i ett hus från 1910. Tre meter i takhöjd och stora fönster ger en härlig rymd och ett fint ljus till rummen som ligger placerade i fil. Detta är ett hem där det är enkelt att bjuda in vänner tack vare ett rymligt och socialt kök och vardagsrum. Stort lyxigt badrum. Tyst och lugnt läge mot innergården. Föreningen står i färd med att genomföra en upprustning och renovering av gården som ska bli färdig våren 2021. Anmäl ditt intresse redan nu eller kontakta mäklaren för mer information: erica@historiskahem.se
Kungsholmen
Fridhemsgatan 3

Fridhemsgatan 3

Generös rymd och egensinnigt ljusinsläpp i välplanerad funkistvåa med balkong och öppen spis. Invid Norr Mälarstrand & Rålis. Saluförs efter årsskiftet. Välkomna att föranmäla ert intresse: Oliver@historiskahem.se
Kungsholmen/Lilla Essingen
Strålgatan 47

Strålgatan 47

Mysig hörntvåa med balkong på Lilla Essingen. Anmäl ditt intresse redan nu eller kontakta erica@historiskahem.se för mer information.
Lidingö - Hersby
Kyrkvägen 6

Kyrkvägen 6

Framöver planeras försäljning av denna trevliga tvåa i hörnläge med balkong. Badrummet är vackert renoverat och planlösningen inrymmer alla funktioner på ett kvadratsmart vis, medan originella detaljer från 1940-talet finns närvarande. Nära till Lidingö Centrum och dess utbud samt Kyrkviken och fina villamiljöer. Cirka 20 min till t-centralen via buss och röda linjen. Anmäl ert intresse till adam@historiskahem.se
-->