Type and press Enter.

Kommande

Storlek
Område
Typ
Sortering

Vill du visas här?

Vill du visas som kommande på vår hemsida och samla på dig spekulanter till din försäljning och kanske sälja utanför den öppna marknaden – underhand?

Kommande försäljningar

Södermalm - Sofia
Katarina Bangata 59A

Katarina Bangata 59A

På den allékantade gatan strax nedanför Nytorgets kvarter ligger den här fina enrummaren med bevarade detaljer och ett renoverat kök och badrum. Vägen via den grönskande gatan och den mysiga innergården ger en välkomnande, rofylld känsla när du kommer hem efter jobbet. Här får du påbörja din dag med morgonsolen som kikar in genom köksfönstret och gör dig sällskap vid frukostbordet, och det kombinerade vardagsrummet och sovrummet får i sin tur ge plats åt avkoppling. Det stora fönsterpartiet vetter mot en lummig innergård och släpper in generöst med dagsljus över fiskbensparketten. Samtidigt är här skönt och svalt på sommaren. Här finns också möjlighet att bygga balkong! Så länge är det lätt att sätta på sig tofflorna och trava ned till vattnet när du önskar mycket sol och frisk luft. Lägenheten ligger på den bästa delen av Södermalm, en bit bort från trafiken på Ringvägen, samtidigt tillräckligt nära Vitabergsparken och Bleck för en picnic eller ett glas i stimmig miljö. Kommunikationerna är goda med bussar precis runt kvarteret och Skanstulls tunnelbana på promenadavstånd, eller varför inte gå ned till Barnängsbryggan och ta båten till sjöstaden?
Kårstaby
Kårstaby 5

Kårstaby 5

Efter sommaren är det dags för försäljning av den anrika fastigheten Henriksborg, uppförd vid slutet av 1800-talet i den idylliska kulturmiljön tillika kyrkbyn Kårstaby i norra Vallentuna. Med en uppmätt boarea om 180 kvadrat och sex rum och kök, med ett stort gästhus om 92 kvadrat samt tre rum och kök, flertalet eldstäder, en stor tomt om 5620 kvadrat med trädgårdsbod, lada, verkstad samt brygghus så finns här inte mycket mer att önska! Förvaringsytan i brygghus, garage, lada och trädgårdsbod uppgår till totalt 231 kvadrat. Fiber och bergvärmepump, kommunalt avlopp samt eget vatten garanterar bekvämligheten på landsbygden. Belägenheten är oerhört lantlig med cykelavstånd till Roslagsbanans ändhållplats som tar dig in till Stockholms östra station på cirka 50 minuter. I övrigt en bilfärd på runt 40 minuter till stan. Bild från 1912 via Vallentuna bildarkiv, fotograf okänd. Anmäl ert intresse för kommande annons via formuläret, men kontakta mäklaren direkt för svar på frågor. adam@historiskahem.se
Johanneshov / Gullmarsplan
Bildhuggarvägen 31

Bildhuggarvägen 31

Högst upp i huset ligger denna fina lägenhet om 2,5 rum och kök med balkong i söderläge. Lägenheten breder ut sig över hörnet, och har således ljusinsläpp från två riktningar. Det extra matrummet skulle kunna bli en framtida barnkammare eller ett kontor för den som önskar, idag ligger det öppet i fil med köket och skapar en härlig umgängesyta. Den lugna gatan ringlar upp från Globenområdet och placerar dig avskilt bland grönskan, samtidigt bor du tillgängligt intill två knutpunkter, med Globens tunnelbana endast två minuters promenad hemifrån, respektive Gullmarsplan som du når på sju minuter. Här har du även gångavstånd till Södermalm liksom till mysiga Enskedeområdet med villakvarter, bageri och parker.
Södermalm - Mosebacke
Svartensgatan

Svartensgatan

Högst upp vid Mosebacke Torg ligger denna vindsvåning med fantastisk utsikt, fungerande eldstad och balkong. Det vackra huset är byggt 1914 och har ett starkt framträdande mittparti på huvudfasaden, likt en slottsgavel där den når högt över takåsarna. Här, i självaste frontespisen, ligger lägenhetens största sovrum med takhöjd upp till nock och småspröjsade fönster ut mot torget. Bostaden har en alldeles särskild atmosfär, både huslig och hemtrevlig med såpade trägolv och utblickar mot solen, samtidigt extravagant när ljuset strålar in från söder och himlen. Våningen består av tre sovrum och öppna sociala ytor. Eldstaden har placerats i mitten av hemmet och sprider värme inifrån. Balkongen är i sin tur placerad i söderläge och vetter över innergården. Till detta hör ett renoverat spa-badrum och ett vindsförråd i anslutning till köket om ca 25 kvm. Här lever du både ostört och tillgängligt. Mosebacke torg är en lugn oas omringad av fint bevarade hus och sluttande kullerstensgator. Extra mysigt blir torget om sommaren när fontänen är igång och caféet öppnar upp, med tillhörande franska utemöbler där gästerna avnjuter en kaffe eller kanske läser en bok. På eftermiddagen kan man ta ett glas på Mosebacketerassen eller gå upp till Södra teaterns champagnebar med Stockholms bästa utsikt.
Midsommarkransen
Vattenledningsvägen 81

Vattenledningsvägen 81

På Vattenledningsvägen 81 i Midsommarkransen välkomnar vi till en mycket fin och nyligen renoverad funkislägenhet om två rum och kök plus balkong. Här möter en varm och mysig atmosfär redan i hallen, och den följer med genom alla rum, som knyts ihop av en finstämd enhetlighet i kulör- och materialval. Planlösningen är mycket genomtänkt och varje kvadratmeter känns rätt placerad. Lägenheten har ett rymligt vardagsrum som ansluter till balkongen, en avskild del där sovrummet är placerat och ett yteffektivt och nyrenoverat kök som avdelar det privata och det sociala. Gavelläget ger fönster i tre väderstreck, norr, öster och väster, som i alla riktningar bäddas in av stora träd och lummig grönska. Husets läge i Midsommarkransen är både avskilt och centralt, nära Svandammsparken och flera av områdets trevliga restauranger, där det är enkelt att ta en spontan aw med vänner och grannar. Att lägenheten ligger i en skuldfri förening hamnar också på pluskontot till detta angenäma boende
Hässelby Södra Villastad
Berghamnsvägen 61D

Berghamnsvägen 61D

Inrymd i en vacker patriciervilla från 1900-talet, bjuder den här fyran på ett lika storslaget som unikt boende med stor tomt och intagande veranda med härlig kvällssol. Här lever den äldre känslan vidare i kakelugn och spegeldörrar, medan de mer moderna inslagen står för smakfull komfort och bekvämlighet. Ett iögonfallande hem med slående takhöjd, i ett välbevarat villaområde med mycket historia, där lugnet och Mälaren blir din granne. Kontakta mäklaren för mer information: erica@historiskahem.se
Ekhagen
Ekhagsvägen 12

Ekhagsvägen 12

3,5 rum fördelade på 105 kvm högst upp i huset med balkong och fönster i två väderstreck. Här bor man med strålande sjöutsikt och fungerande öppen spis i en välskött brf.
Södermalm
Tideliusgatan 63

Tideliusgatan 63

Välkommen till Tideliusgatan mitt på Södermalm och denna snygga 1960-talare om fyra ljusa och luftiga rum och kök plus balkong. Ett hem i toppskick, nyligen helt och stilsäkert renoverat, med tidsandan bevarad och med alla moderna bekvämligheter på plats. Här bor man med generösa sällskapsytor i ett stort och härligt kök, där man har gott om utrymmen för både matlagning och middagar, och ett lika rymligt vardagsrum. Lägenheten har också tre bra sovrum, ett stort och ett mindre badrum, egen tvättmaskin och torktumlare, en stor hall och bra förvaring. Planlösningen är både genomgående och genomtänkt och känns stor för sina kvadrat. Utanför fönstren finns grönska och gårdar i båda riktningar. Från bostaden tar man sig enkelt ut på den barn- och familjevänliga gården, där man kan leka, hänga och grilla. Läget och föreningen bidrar starkt till att detta är ett mycket bekvämt boende. Det går att hyra garage i huset och föreningen tillhandahåller exempelvis gym och gästlägenhet. Det centrala läget på Söder gör också att man inte behöver gå miste om alla trevligheter som staden erbjuder. Det är i alla riktningar nära till restauranger, parker, affärer, kultur och kommunikationer.
Södermalm - Mariatorget
Bellmansgatan 38

Bellmansgatan 38

Inom kort presenteras en förstklassig vindsvåning med en solig terrass på omtyckta Bellmansgatan. Hissen tar dig ända upp till en väldisponerad trea med öppen planlösning mellan kök och sociala ytor där ljuset flödar från två håll. Sovrummen är stora och luftiga, förvaringsytorna är många och badrummet är utrustat med både tvättmaskin, torktumlare och badkar med en utsikt över takåsarna. Köket renoverades nyligen och bjuder in till härligt häng runt köksön. Detta hem karaktäriseras av sina moderna och stilrena material - och färgsättningar ihop med en vacker fungerande öppen spis och synliga takbjälkar. Här är det bara att flytta in! Och som pricken över i:t bor du i en välskött förening, med härliga grannar där en kanin på innergården bidrar till en familjär huskänsla likt ingen annan i stan.
Midsommarkransen
Lötmogatan 9

Lötmogatan 9

Högst upp i huset på ett privat våningsplan hittas denna rymliga trerummare och möjliga fyrarummare, med underbart gavelläge och en lång terrass som följer huskroppen. Här bor du med utsikt i tre väderstreck över Midsommarkransens takåsar och stora träd som ändrar karaktär beroende på årstid. Från prunkande grönt till vackert orange, med ekorrar om våren och fåglar om hösten som bosatt sig bland grenarna. En idyllisk miljö att ha direkt tillgång till från lägenhetens centrum - det stora vardagsrummet med vackra pardörrar och öppen spis.
Svanberga
Norrtäljevägen 620

Norrtäljevägen 620

Den anrika gästgivargården i Svanberga har traditioner sedan 1600-talet, med ett historiskt avtryck hemmahörande i Sveriges stormaktstid. Idag är den ståtliga fastigheten en privatbostad, med både ett centralt och naturskönt läge med utsikt över sjön Erken. Här varvas ålderdomliga byggnadsdetaljer med moderna bekvämligheter över betydande ytor. Huvudbyggnaden, tillsammans med den tillbyggda f.d. restaurangdelen, ger en boarea om totalt 348 kvadratmeter, fördelat över 11 rum och kök samt mängdvis med praktiska utrymmen. Den stora och vackra trädgårdstomten inrymmer två gästhus om totalt 94 kvadrat, jordkällare, förråd, stora ytor för parkering samt en stor altan i sydvästligt läge. Nuvarande ägare har lagt en omsorgsfull hand på renovering och underhåll och nu har tiden kommit att finna en ny ägare. Här är historien, kulturen, livskvaliteten samt potentialen av tilltagna mått. Läget i tätorten Svanberga erbjuder närhet till både grundskola, naturupplevelser och behagliga kommunikationer till Norrtälje samt vidare till Stockholm. Under ett hundratal år har människor stannat till här för att vila upp sig under långa resor, men nu har tiden kommit då ni kan stanna här så länge ni vill.
Södermalm - Högalid
Heleneborgsgatan 7A

Heleneborgsgatan 7A

Hemma på Heleneborgsgatan har du utsikt över vacker bebyggelse, både nationalromantiska och nyklassicistiska fastigheter belägna om vartannat på den breda gatan. Höga fönster med överljus, djupa nischer och brädgolv karaktäriserar bostaden om ett rum och kök, och den underbara takhöjden om 3 meter ger en luftig atmosfär. Speglade dörrar och valvformade öppningar leder in mellan rummen. Här bor du med direkt tillgång till bad, parker, puls och några av Stockholms finaste vyer. Det höga läget ovanför Söder Mälarstrand bidrar till dessa mysiga kvarter strax intill Hornstull, och Högalidskyrkans två torn går att skymta bakom takåsarna när du promenerar hemåt i kvällen.
Södermalm - Mariaberget
Kattgränd 1

Kattgränd 1

Kattgränd- en ikonisk södergata som många drömmer om, av förklarliga skäl. ”Kattkvarteren” på Mariaberget hör till de äldsta på Södermalm, belagda sedan 1649. Här bor du högt uppe på berget, bland kullerstensgator, pittoreska kultur hus och en utsikt som går få förunnat. Denna genomgående trea bjuder på en vy över både Riddarfjärdens glittrande vatten och Mariabergets takåsar. Det fria läget näst högst upp i huset med en balkong i sydväst bidrar till att ljuset sträcker sig hela vägen in under alla våra årstider och skapar en luftig och ljus atmosfär. Här är det bara att flytta in och njuta av ett nyligen renoverat hem med vågade kulörer, originaldetaljer och exklusiva materialval i perfekt symbios.
Aspudden
Hägerstensvägen 117A

Hägerstensvägen 117A

I Aspuddens mysiga centrum välkomnar vi till i en hemtrevlig och välplanerad tvåa på andra våningen i ett funkishus från 1939–40. Här bor du i ljusa och luftiga rum och balkong i söderläge och mot gård. Planlösningen är både genomgående och genomtänkt, och rymlig och lättmöblerad. Köket rymmer en matplats, vardagsrummet är ett härligt och ljust rum med balkong och sovrummet ger en vilsam atmosfär. Hallen är placerad i lägenhetens mitt och knyter samman alla rum. Lägenheten ligger i en stor, välskött och trivsam förening, Brf Vandraren. På baksidan av huset finns en lummig gård. Med det centrala läget i Aspudden har man bästa utgångspunkt till områdets trevliga matställen, butiker och biografen Aspen.
Kungsholmen
Hantverkargatan 44

Hantverkargatan 44

Tre trappor upp på Hantverkargatan välkomnar vi in till ett riktigt drömhem, en helt nyrenoverad lägenhet med ursprunget 1885. Här har nuvarande ägare plockat fram originaldetaljer som stuckaturer, brädgolv och en takhöjd på tre meter och uppdaterat med ett nytt kök och nytt badrum med hög komfort. I den genomgående planlösningen finns även vardagsrum, två bra sovrum, tvättmaskin/torktumlare, en rymlig hall samt klädkammare. Lägenheten har dessutom en ny balkong som vetter mot gården. Samtliga ytskikt är också nyligen renoverade och resultatet är ett ljust, mysigt och enhetligt hem med rum i milda kulörer och med vackra tapeter. Som boende på denna adress tar du dig snabbt och smidigt ut i Kungsholmsvimlet. Lägenheten ligger mitt emellan Kronobergsparken och Landstingsparken och i ett kluster av trevliga restauranger och butiker, promenadstråk vid vatten och bra kommunikationer.
LIDINGÖ
Storgårdsvägen 1

Storgårdsvägen 1

Några meter upp från vattnet ligger denna vackra solvarma villa, omgiven av äppelblom och körsbärsträd. De nyrenoverade rummen ger en grandios och samtidigt familjär känsla i modern 1920-talstappning. Takhöjden om ca 3,40 meter, stuckaturer och detaljer i marmor är ledord som tillsammans med romantiska ljusa toner gett form åt detta hem. Här väntar så mycket som fyra sovrum och vardagsrum på övre plan, en spatiös matsal och ett nybyggt kvalitetskök på entréplan, samt gästrum, kontor, hobbyrum, bastu, och potential för mycket mer! Spröjsade fönster och tre pardörrar i fil vetter ut mot den harmoniska, storskaliga trädgården som skänker både spring i benen och skutt i bröstkorgen. Bärbuskar, fläder, syren och rosenrabatter omger tomten med tillhörande uteplatser och eget växthus i fritt söderläge, och den upptrampade trädgårdsstigen tar riktning ner mot Kottlasjöns vatten. Storgårdsvägen, som går förbi Kottla gård, är en av Lidingös äldsta vägar och framgår på Lidingökartan redan på 1660-talet. Kottla gård har gett namn åt platsen, och hela området kring gården betraktas av kommunen som "kulturhistoriskt mycket värdefullt". Här bor du i anrika kvarter på mysiga Lidingö med tillgång till skolor, lekparker, badplats och ridskola. De närliggande hållplatserna trafikeras av bussar och Lidingöbanan som tar dig till city på under halvtimmen. BONUS: Med huset följer fiskerätt i Kottlasjön, något endast ett fåtal stamfastigheter runt sjön innehar.
Södermalm - Sofia
Metargatan 5

Metargatan 5

Ovanför Blecktornsparken väntar lummiga kvarter kring Metargatan, där äppelblommen doftar gott om våren. Näst högst upp i huset bor du inbäddad av grönskande träd om sommaren, och har utsikt över både parken och Sofia kyrka om vintern. Huset består ut av rara lägenheter om ett rum och kök, och just denna enrummare känns större tack vare sin fina planlösning och spröjsade fönster i fil. Det nyrenoverade, designade köket är stilrent och uppmuntrar till matlagning, och sovalkoven skärmas av tack vare en glasvägg. Nytorgets strosvänliga område med butiker, caféer och restauranger ligger på nära avstånd ca fem minuters promenad hemifrån. Folklivet trappas av ju närmare hemåt du kommer, och vimlet ersätts av lummiga trädgårdar som bidrar till en stillsam atmosfär. Extra mysigt är det att varva ner med en kopp te på en av föreningens inredda vädringsbalkonger med kvällssol.
Södermalm - SoFo
Erstagatan 18

Erstagatan 18

Högst upp i huset hittas den här enrummaren med stora spröjsade fönster, balkong och vy över himlen och takåsar. Balkongen har en tjusig balustrad som sträcker sig längs med lägenhetens yttersida, och skapar en vacker siluett i utsiktens förgrund. Bostaden får på så vis en alldeles särskild inramning, en klassisk touch som präglar interiören. Genomgående originalgolv, takhöjd och enklare lamprosetter finns bevarade. Morgonsolen strålar in lagom till första koppen kaffe. Området är välbesökt på grund av sitt fantastiska utbud av förstklassiga restauranger, t ex Cafe Nizza, Folii och Light Blue Yokohama. Samtidigt är atmosfären här lugn och trygg. Kvarteren kantas av lokala äldre butiker, nya konceptbutiker, förskolor och skolor. Vitabergsparken breder ut sig i slutet av gatan och är en given plats under sommaren för picknick och promenader, och åt andra hållet väntar Fjällgatans milsvida utblickar.
Strängnäs
Marby gård 1

Marby gård 1

Välkommen till Marby och en vacker trädgårdsmästarbostad omgiven av lummig grönska, fält och ängar. En pampig järngrind lotsar in till en vacker trädgård, med blomsterrabatter, äppelträd, bärbuskar och grönsaksland. Mitt i all växtlighet leder en liten trappa in till det gula huset som är i två våningar. Husets entréplan har generösa umgängesytor i flera rum samt en praktisk tvättavdelning och möjlighet till kontor/bibliotek. En trappa upp finns bland annat fyra sovrum. De tjocka stenväggarna, de breda golvtiljorna och ett stort antal eldstäder skapar stämning och atmosfär. Huset är välskött och kärleksfullt omhändertaget. Marby ligger mitt i Mälaren, på en stor halvö, med Strängnäs som närmaste större ort. Läget är naturskönt, lantligt, lugnt och själfullt med utsikt över åkrar och ängar och alltid nära till vatten, bad och båtliv.
Södermalm
Ölandsgatan 46

Ölandsgatan 46

TVÅRUMMARE ANNO 1929 MED SPRÖJSADE FÖNSTER, GÅRDSVY OCH POTENTIELL BALKONG - Den här fina tvårummaren hittas tre trappor upp i ett femvåningshus på mysiga Ölandsgatan. Det höga läget ger överblickande vyer genom spröjsade fönster, ut mot den vilsamma innergården. 1920-talsdetaljerna är många och ger en charmfull inramning. Solen från söder strålar in över de ljusa brädgolven och skapar en luftig, rymlig känsla. Lägenheten upplevs samtidigt intim och välplanerad, med rätt kvadratmeter på rätt ställen. En nätt hall leder in till ett trevligt, renoverat kök som i sin tur öppnar upp mot vardagsrummet. Sovrummet ligger privat längst in i bostaden. Här finns också ett stort badrum och gott om förvaring i form av två walk-in-closets. Den inneslutna gården är bred vilket skapar avstånd till grannar och bidrar med minimal insyn. Här nere hittas kulörta ljusslingor och härliga soffgrupper för loungehäng under stjärnorna. Föreningen har även lagt fram förslag på balkongbygge, bygglov finns men beslut i föreningen skall röstas igenom i höst. Ölandsgatan är en kort liten gata intill Skanstulls kärna, avsides från fartfyllda Götgatan strosar du här hemåt bland fin bebyggelse inåt lugnet i port 46. I kvarteret hittas Nytorget, restauranger och caféer liksom bad i Årstaviken.
Östermalm - Vasastan
Odengatan 14A

Odengatan 14A

På bästa adress i gränslandet mellan Östermalm och Vasastan finns snart möjlighet att köpa en genomgående två anno 1895 invid ståtliga Sankt Georgios kyrka! Lägenheten ligger i markplan mellan två gårdar och har utanför sina fönster en oas av grönska och ett lugn får en att glömma det otroligt centrala läget. Här återfinns en fungerande kakelugn, mycket förvaring och stora härliga ytor med högt i tak och vackra fönster. För den som behöver ett extra rum går det att med enkla medel dela av master bedroom till två bra sovrum, som vissa grannar i huset gjort. Kök och badrum har några åt på nacken och ger den kreativa en möjlighet att sätta sig egen prägel efter smak och behov. Lägenheten publiceras på den öppna marknaden innan sommaren, men kan för rätt pris säljas innan dess- kontakta mig om det låter som ett hem för dig!
Södermalm - Mariatorget
Bengt Ekehjelmsgatan 13

Bengt Ekehjelmsgatan 13

Säg hej till 3,20 meter i takhöjd, stora fönster, mycket rymd och sociala och mysiga rum kryddade med annorlunda vinklar och detaljer. Denna fina tvåa på Bengt Ekehjelmsgatan 13 välkomnar dig dessutom med en bokhylla, hur trevligt är inte det? Här kan du vara gästvänlig med kök och vardagsrum i en luftig och öppen planlösning och har även ett sovrum av generös storlek. Hallen är tvådelad och har goda förvaringsutrymmen. Fönstren är höga och ursprungliga med spröjs i överkanten och ger ett bra ljusinsläpp. Ljusa och såpskurade brädgolv ligger genomgående i alla rum. En tillgång till detta boende är föreningens fina innergård som är en mysig plats året om, med grillar, utemöbler, värmelampa och fårskinnsfällar. Läget mitt på Söder ger dessutom bästa utgångsläge till massor av trevliga restauranger och caféer.
Södermalm - Högalid
Högalidsgatan 52A

Högalidsgatan 52A

Näst högst upp i huset på omtyckta Högalidsgatan ligger denna öppna och ljusa tvårummare med topprenoverat kök och en trevlig köksbalkong mot den mysiga innergården. Det höga läget skapar en tyst, stilla atmosfär med magiska utblickar över omgivningarna. Lägenheten har mycket bevarad charm och en härlig takhöjd som bidrar med rymd. Planlösningen är genomgående med fönster åt både gård och gata, och ett ljus som faller fritt genom rummen. Gatan tillhör Hornstulls strosvänliga kvarter, strax bakom vimlet väntar här en lokal känsla med stammisställen och badholmar på gångavstånd.
Södermalm
Kocksgatan 22A

Kocksgatan 22A

Kontakta mäklaren för visning! Mysfaktorn är skyhög och vi anar att många kommer att känna samma omedelbara kärlek som nuvarande ägare, för detta fantastiska hem på Kocksgatan 22, mitt i SoFo. Lägenheten ligger i en gårdsflygel till ett hus uppfört 1889–1890 och är 43 kvadrat ren charm, från det rymliga köket, till det trivsamma vardagsrummet med både kakelugn och balkong och in till ett avskilt och vackert sovrum med walk-in closet och badrum en suite. Genom de stora fönstren har man fin utsikt mot innergården och de omgivande grannhusen. På balkongen sitter man intill ett stort körsbärsträd och hör fåglarna kvittra. Detta är ett sällskapligt hem, som bjuder in till middagar och umgänge, men som också är rofyllt och omfamnande i den vanliga vardagen. Planlösningen är lätt att möblera, har bra förvaring och funkar lika bra för en som för två personer. Lägenheten ligger i en skuldfri förening där avgifterna är låga. Välkommen!
Midsommarkransen
Radiusbacken 19

Radiusbacken 19

Social ljus funkis femma i etage med vindskaraktär i attraktiva Midsommarkransen.
Vasastan - Odenplan
Hagagatan 16

Hagagatan 16

Om du promenerar någon minut in på fina Hagagatan når du snart port 16 och det sekelskifteshus som gömmer denna bostad. Högst upp i huset, med ljusa rum, fönster i fil och fri sikt över himlen och innergårdens takåsar skapas en fantastisk känsla av rymd. Rummen bjuder in till samvaro med vänner. Middagen intas med fördel i det gemensamma vardagsrummet och matsalen, samtidigt tycks köket vara platsen där många dröjer sig kvar, gärna lagar mat tillsammans och umgås kring den lilla köksön. Härifrån når du också balkongen, perfekt för den där fördrinken eller den första morgonkoppen. Lägenheten är ordentligt social, och samtidigt vilsam med sitt privata läge och närhet till de mysiga stadsparkerna Vasaparken och Hagaparken/Brunnsviken. De strosvänliga kvarteren erbjuder även bagerier, caféer, restauranger och butiker inom räckhåll, och Odenplans tunnelbana och busstorg som närmsta station endast 3 minuter hemifrån.
Södermalm/Blecktornsparken
Ljusterögatan 5

Ljusterögatan 5

På mysiga och lugna Ljusterögatan, ett stenkast från Nytorgets puls och Vitabergsparkens grönska, finns nu en fräsch och ljus etta i högt söderläge fyra trappor upp i huset. Här bor man på 37 välutrustade kvadratmeter där varje del i lägenheten renoverats med varsam hand. Det vackra genomgående originalgolvet ihop med med moderna material -och kulörval gör detta till en lägenhet man enkelt förälskar sig i.
Södermalm
Mariagränd 2

Mariagränd 2

Välkommen till ett stycke kulturhistoria mitt i staden, en charmerande och unik lägenhet med rötter i 1700-talet. Här skapar anorna en speciell atmosfär! De äldsta delarna av huset är daterade till 1726 och byggnaden är blåklassad, den högsta klassificeringen, i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering. Adressen är en häftig plats att bo på och uttrycket ”att ha staden för sina fötter” passar aldrig så bra som här.
UPPLANDS-VÄSBY
Prästgårdsvägen 1

Prästgårdsvägen 1

Timrade väggar, synliga bjälkar, breda golvtiljor, eldstäder, vinklar och vrår - drömhemmet finns i Upplands Väsby. Denna ljuvliga bostad ligger i den södra flygeln till Eds prästgård, i en byggnad som enligt sägen har rötter i 1600-talet. Gården beboddes av församlingens kyrkoherde fram till 1990-talet. Idag är den en bostadsrättsförening där alla tre hus är pietetsfullt renoverade till modern standard med bibehållen charm och många bevarade minnen från de sekel som passerat. Från bostaden går du rakt ut i en paradisiskt lummig trädgård med välfyllda blomsterrabatter, odlingslådor, fruktträd, syrenhäckar, uteplatser och ett mysigt växthus. Välkommen till ett hem med lång historia och unik atmosfär!
Färingsö
Ekeby Gårds väg 13

Ekeby Gårds väg 13

Just nu förbereds en försäljning av detta vackra och väl omhändertagna hem, gamla Ekeby Gård på Ekerö. Visningar kommer att ske under andra delen av augusti. Anmäl intresse här och vi kontaktar er med uppdateringar allteftersom.
Södergården 201A

Södergården 201A

Södergården är bokstavligt talat den enda i sitt slag, och historien om detta fantastiska hus är fascinerande. Platsen är lilla Tösse i Dalsland, där det vid förra sekelskiftet fanns storslagna planer på att anlägga ett nytt samhälle invid kyrkan. Som första hus uppfördes denna vackra byggnad, som stod färdig 1906, men som också blev den enda på platsen. Ett stadshus men utan stad! Pampigt tronar nu huset omgivet av grönska, ängar och skogar. Huset är varsamt restaurerat med boendeyta i två plan och ypperliga möjligheter för verksamhet och butik på entréplan. Planlösningen gör att hemmet varken känns för stort eller ohanterbart, snarare finns här en sammanhållen och intim känsla med naturliga mötesplatser och sällskapsytor, samt mysiga sovrum för familj och gäster. Kakelugnar, pardörrar och knarriga brädgolv är genomgående tillsammans med den enastående takhöjden och spröjsade fönster. Här finns också härligheter såsom balkong och punschveranda. Lantköket är nyrenoverat, liksom det stora badrummet med tassbadkar. Trädgården är uppvuxen och väldigt fint planerad med flertalet loungemiljöer och en badtunna. Ett hem där hela livet får plats, vars spännande historia aldrig upphör att imponera då den berättas över middagsbordet eller framför brasan.
Örnsberg/Aspudden
Torsten Alms gata 57

Torsten Alms gata 57

I Vintervikens kvarter ligger ett solvarmt trevåningshus omringat av grönska. Näst högst upp hittas denna vänliga bostad med balkong och utsikt i tre väderstreck, över trädtoppar och glittrande vattenglimtar. Solen färgsätter lägenheten då den vandrar lätt genom rummen, och planlösningen bidrar och skapar väl tilltagna umgängesytor. Det fina gulmålade köket är original och minner om byggåret, tillsammans med detaljer såsom de - lite extra - vackra fönsterkarmarna i rosa marmor. Närheten till vatten, natur och staden skapar en tillgänglig och dynamisk tillvaro. Familjära kvarter med lekparker och badbryggor i närheten, utan mycket trafik.
Aspudden
Hägerstensvägen 173

Hägerstensvägen 173

En stor, ljus och luftig tvåa med välbevarad 1940-talscharm i kombination med smakfulla moderna renoveringar. Originaldetaljer såsom köksinredning, gabondörrar, balkongdörr, fönster, gjutjärnsradiatorer och stavparkett har bevarats, och skicket är mycket gott. Ett tyst och lugnt boende högst upp i huset. Den södervända balkongen vetter mot en stor och grönskande innergård. Detta är en lägenhet att känna sig hemma i, och dessutom är de 46 kvadratmetrarna synnerligen välutnyttjade. Underbart läge i mysiga Aspudden med Vintervikens vackra promenadstråk, soldränkta klippor och välrenommerade restaurang inom kort gångavstånd.
NORRTÄLJE
Ösbyholms allé 10

Ösbyholms allé 10

Ösbyholms allé ligger i hjärtat av Roslagen och här omgärdas man av böljande gröna vyer och fågelkvitter. Ösbyholms allé 10 byggdes 1910 och tjänstgjorde i sin ungdom som matsalsbyggnad åt arbetarna till den närbelägna herrgården. Takhöjden, det stora köket och de generösa sällskapsytorna på entréplanet skvallrar om husets historik. Idag är huset ett väldigt välskött familjehem med 6-7 sovrum. Trädgården är nuvarande ägares stolthet och passion och här blandas odlingslotter med prunkande rabatter. Mot baksidan av huset finns pool och en stor terrass med utsikt över grönskan i området. Ett par minuters promenad bort finner vi Holmsjön. Norrtälje ligger ett par minuters bilfärd bort och Stockholm är ca 1 timme bort.
Adelsö
Hovgården Södergården 3

Hovgården Södergården 3

Södergården ligger med ett fantastiskt sjöläge på Adelsö mitt i världsarvet Hovgården, med utsikt över Björköfjärden och Birka. Gården ligger otroligt vackert, strax ovan den gamla vikingahamnen med Alsnöhus i fonden, och har ett centralt men ändå avskilt läge mitt i byn, alldeles vid Adelsö kyrka. Vattenkontakten och historiken kring området med kopplingen till vikingatid och medeltid skapar en svårslagen inramning. Fastigheten omfattar ett 295 kvm stort boningshus, en vinterbonad drängstuga om 2 r o k, visthusbod/förråd, baggstall/gårdsverkstad, får- och ponnystall/hönshus med tre ponnyboxar och två större boxar för får samt ytterligare en bod. Mangårdsbyggnaden byggdes 1893 och övriga byggnader är från 1700- och 1800-talen. I fastigheten ingår ett mindre vattenområde (fiskerätt), samfälld mark samt del i några mindre öar. Boningshuset, som är väl omhändertaget och har ursprunglig konfiguration, innefattar 8 r o k i två våningsplan med flera eldstäder/kakelugnar. Sveriges första riksting, Alsnö stadga, hölls 1279 i Alsnöhus som var Magnus Ladulås sommarslott. Här bor man nu mitt i Sveriges vagga, men ändå med en fot in i framtiden och lantligt och lugnt, men med pendlingsavstånd till centrala Stockholm. På ön kan barnen växa upp, och gå i skola, gymnasium och högskola, utan hinder av avståndet till staden. Du kan också arbeta från Stockholms centrum och ta gratisfärjan hem om kvällarna. Fina möjligheter till både odling och djurhållning, med bland annat en stor fruktträdgård anlagd på 1800-talet samt djurhus och betesmarker. Mälaren med sina stora fjärdar serverar fina utflyktsmål med båt och mycket bra fiske av bland annat gös, abborre och gädda, och ön bjuder på fin granngemenskap och ett aktivt föreningsliv. Kontakta mäklaren för mer information om fastigheten och försäljningen: erica@historiskahem.se // 073-261 50 12
Nedre Gärdet / Östermalm
Hedinsgatan 5

Hedinsgatan 5

I den här mysiga lägenheten riktas blicken mot söder, med en skön sol som strilar in under stora delar av dagen. På våren kan man slå sig ner i fåtöljen i vardagsrummet och läsa med öppet fönster. De klassiska detaljerna framhävs av en mild bas som genererar ett vackert resultat. Här skapas en hemtrevlig atmosfär tack vare det sociala köket där gäster kan sitta o surra medan mat lagas. Stora härliga fönster gör bostaden väldigt ljus, även på vintern, samtidigt privat utan insyn. Med ståtliga träd som ramar in bor du i rofyllda kvarter mitt i stan, med Karlaplans tunnelbana och bussar likväl som citypulsen på promenadavstånd.
Vasastan - Sibirien
Roslagsgatan 23

Roslagsgatan 23

På Roslagsgatan hittas en enastående tvårummare med fungerande kakelugn och något av de vackraste attributen bevarade sedan byggåret 1902. Så fort du kliver in genom pardörrarna möts du av lugn och harmoni. De stora fönsterpartierna tillsammans med den generösa takhöjden och planlösningen gör att lägenheten får en påtaglig våningskänsla och känns större än sina 60 kvadratmeter. Rummen i fil skapar en social samvaro då de binds samman av breda öppningar och håller en trevlig vy över gatan. Lägenheten ligger en hög trappa upp och är helt insynsfri då fastigheten mittemot är obebodd . Tidstypiska snickerier, takrosetter och böljande stuckatur ger en sirlig, romantisk inramning. Här väntar en plats fylld av fantastiska minnen, och otaliga kvällar med vänner och familj. I det finstämda köket har ett frieri ägt rum då nuvarande ägare bestämde sig för att spendera resten av livet tillsammans, och vi vill gärna tro att den kärvänliga känslan sitter i väggarna. Området bjuder på närheten till såväl puls som grönområdet Haga. Prestigelöst och mysigt med en dynamisk blandning av bra restauranger, antikhandlare och vinbarer. Bra kommunikationer finns på kort promenadavstånd, bussar från Odengatan och tunnelbana från Tekniska högskolan.
Riksrådsvägen

Riksrådsvägen

Vi ser fram emot att snart kunna säga välkommen till ett av de fantastiska radhusen på kulturminnesmärkta Riksrådsvägen. Här bor du i en pärla från mitten av 1950-talet, med stora sällskapsytor på nedre planet, inkluderat ett nyrenoverat kök och ett stort vardagsrum med öppen spis, tre sovrum på det övre planet, badrum, gäst-wc, en mycket praktisk tvättstuga och bra förvaringsutrymmen. Dessutom har huset en härlig och skyddad trädgård som vetter mot söder, med uteplatser och odlingsmöjligheter. Kontakta fastighetsmäklare Charlotte Pellas för mer information.
Årsta
Årstavägen 99

Årstavägen 99

Denna pärla till lägenhet är ordentligt omhändertagen och vackert renoverad. En runtgående och genomgående planlösning skapar en öppen och luftig atmosfär, samtidigt som varje rum är tydligt indelat. Ett smakfullt kök med en bänkskiva i terazzo kontrasterar mot originaldetaljer i trä och bidrar till en dynamisk och hemtrevlig känsla. Fönster släpper in solen från flera riktningar, och smälter samman med väggarnas milda kulörer. När solen står som högst når den balkongen, för att sedan dröja kvar under hela dagen och kvällen. Från den mysiga balkongen har du utsikt över innergården med både tallar, björkar och ett litet skogsparti. På gräsytorna sträcker hararna ut sig, och rådjuren spatserar runt bland buskagen. Grillplatsen som är belägen på framsidan av huset omringas av en syrenberså, och du har även lång sikt bort mot grannhusets omgivande växtlighet. Här bor du med närhet till vattnet i Årstaviken och härliga promenadstråk och skogsområden. Området har en inneslutande atmosfär, likt en egen småstad i staden, där fint bevarade byggnader ringar in stadsdelen. Du har likaså smidiga kommunikationer på gångavstånd, och nära till bad och bryggor.
Sundbybergs centrum
Fredsgatan 9B

Fredsgatan 9B

På Fredsgatan 9B i mysiga Sundbyberg hittas en underbar trerummare med tillhörande öppen spis och charmiga 1920-talsdetaljer. Planlösningen är genomgående och du har utsikt mot både innergården och gatan, som kantas av fina jugendhus. Köket ligger separat, och är rejält med rum för gäster, stök och matlagning - extra trevligt att hjälpas åt och sedan lämna disken bakom sig för att röra sig in i salongen, bestående av ett kombinerat vardagsrum och en matsal med öppen spis. Portens vackra inramning bidrar till en ståtlig entré, och innergården med sin tegelklädda mark och pergola skapar en kontinental trädgårdsmiljö. Du bor på en lugn gata med lagom puls utan för mycket trafik, nära alla kommunikationer liksom lokala restauranger och caféer.
Nyköping - Tystberga
Salem 1

Salem 1

Gammalt kapell ombyggt till bostadshus. Kommande försäljning, annons under uppbyggnad - kontakta mäklaren för mer information: erica@historiskahem.se
Aspudden
Hägerstensvägen 136

Hägerstensvägen 136

I en tjusig fastighet från år 1912 hittas denna harmoniska och fint renoverade trea. Här bjuds du in till behagliga rum där kulörer och material samspelar väl i en tidstypisk interiör. Varsamt renoverad med genuina sekelskiftesdetaljer, djupa fönsternischer och en genomgående planlösning. Samtliga rum är ordentligt tilltagna i storlek och underbart ljusa tack vare fönster i fil som vetter åt såväl soligt söderläge som mot den vackra innergården. Gårdsmiljön är helt innesluten, en grönskande och privat mittpunkt, prunkande av syren, rabatter och storvuxna träd. Här innanför lever du lugna dagar samtidigt som bostadens centrala läge ger dig direkt närhet till tunnelbanan, mataffär, apotek, restauranger och caféer.
Södermalm
Krukmakargatan 27

Krukmakargatan 27

Snart bjuder vi in till denna fina och charmiga enrummare på omtyckta Krukmakargatan! Med tillgång till Mariatorgets puls, Skinnarviksbergets vyer och Årstavikens vatten, bor du i trivsamma kvarter som erbjuder det där dynamiska vardagslivet som hör Södermalm till. Här finns ett nyrenoverat, yteffektivt kök och ett snyggt platsbyggt sovloft som smälter samman med rummet tack vare takhöjden. Särskilt för denna bostad är det vackra burspråket som utlovar mysiga utblickar över gatan. En alldeles egen plats som möjliggör både umgänge och avkoppling efter behag. I området finns trevliga kvartersrestauranger vilket gör att du aldrig har långt hem efter en kväll med god mat på stan. Kommunikationerna är likaså ypperliga med Zinkensdamm och Mariatorgets tunnelbanestationer, samt linjebuss 4 strax utanför porten.
Gamla Enskede
Nynäsvägen 342A

Nynäsvägen 342A

Enskedes snyggaste kök finns här på Nynäsvägen, i en fin tvåa på 57 kvm med sovrum mot innergården. Hör av er till adam@historiskahem.se för att höra mer om denna riktigt fina pärla.
Södermalm - Mariaberget
Hornsgatan 70

Hornsgatan 70

Vindsvåning in mot gård med terrass och slående utsikt över Mariabergets takåsar! I ett klassiskt Jugendhus från 1905 ligger denna unika och moderna vindsvåning i absolut toppskick. Gårdsläget och placeringen mellan två taktorn högst upp i huset skapar en lugn oas mitt i staden, en kombination svårt att hitta. Lägenheten är utrustad med alla tänkbara bekvämligheter och är stilrent uppförd med påkostade material och fina kulörval. Här erbjuds bland annat ett platsbyggt kök med 4,6m upp till nock, stort badrum med golvvärme och tvättmaskin, sovrum med walk-in closet i ena tornrummet samt ett öppet sällskapsrum som bjuder in till stora och härliga middagar med en utsikt från terrassen som är svår att beskriva med ord. Ett hem för den med högt ställda krav som letar efter något inflyttningsklart och unikt.
Södermalm - Sofia
Malmgårdsvägen 28

Malmgårdsvägen 28

Högt upp i huset finner vi detta harmoniska hem. Här är det som att bo på landet. Med fönster och balkong som vetter ut mot Vitabergsparken med all dess prakt. Du bor ljust, luftigt och insynsfritt. Lägenheten har en öppen planlösning med ett renoverat kök i ett generöst allrum. Dessutom har du en rymlig hall och ett badrum med kar. Husets läge ger dig både lugna kvarter, kulturhus och grönska och närhet till Nytorget, SoFo och Skanstull.
Enskede Gård
Godsägarvägen 30

Godsägarvägen 30

Stor 1940-talsvilla nära tunnelbanan i Enskede gård med en total taxerad area om 230 kvadratmeter fördelat på tre våningsplan. Mycket fin naturtomt med höjdvariationer, bilplats samt gott om interiöra utrymmen och originaldetaljer. Inte minst en mycket smäcker trappa till det översta våningsplanet. Försäljningen planeras efter sommaren i augusti/september. Mejla direkt till adam@historiskahem.se vid frågor. Annars kan ni fylla i formuläret så hör jag av mig med komplett annons när det är dags.
Södermalm
Heleneborgsgatan 10A

Heleneborgsgatan 10A

Denna våning är en undangömd dröm bland Heleneborgsgatans ståtliga bebyggelse. Bakom murade grindstolpar upplevs omgivningen extraordinär och privat, med fantastisk utsikt över båtarna och Riddarfjärden. Bostaden har en säregen planlösning med rum i fil åt två väderstreck som binds samman av en bevarad serveringsgång. Här finns två sovrum, kök, matsal, vardagsrum med balkong, samt en inre hall med vädringsbalkong och en fungerande öppen spis. Rummen bjuder på många möjligheter, är effektiva och anpassningsbara beroende på familj och önskemål. Den runtgående - och genomgående - planlösningen gör att våningen känns öppen och luftig, och det vackra ljuset vid solnedgång färgar interiören rosa. Föreningen har en stor bokningsbar terrass med ny gasolgrill och vidsträckt utsikt över Långholmen, Kungsholmen och Gamla stan. Här finns också en möblerad uteplats mot Heleneborgsgatan, med gräsmatta, rabatter och smultronplantor ovan gatunivå, avskilt från trafik. Du bor med ett insynsskyddat läge omgiven av lummig grönska och rogivande vattenvy. Det lugna läget bjuder likaså på närhet till affärer, kommunikationer och badplatser vid Hornstull.
Södermalm - SoFo
Östgötagatan 34

Östgötagatan 34

Det som möter er i denna bostad är symbios, sammankomsten av historia och harmonisk nutid. Här får ni mjuka färgval, sekelskiftescharm samt genomtänka och diskreta lösningar för modern bekvämlighet. I denna bostad kombineras det bästa av två världar. Sekelskiftesdetaljerna inkluderar vackra spegeldörrar, innerfönster med spröjs, luftig takhöjd och fungerande kakelugn. Samtidigt som det fullt utrustade köket tillsammans med ett öppet vardagsrum välkomnar familj såväl som större sällskap. Dessutom med två sovrum och ett stilfullt badrum. Välkommen till en drömmig bostad med tidsenligt hantverk och modern finess, belägen i hjärtat av SoFo.
Bandhagen
Rockelstavägen 30

Rockelstavägen 30

På Rockelstavägen 30 väntar en mycket speciell och fin lägenhet med egen uteplats. Den gamla skolan har idag byggts om till mysiga familjebostäder med ordentlig rymd som skapar wow-reaktioner direkt när du kliver in. Med en sluttande hög takhöjd om nästan 4 meter meter bor du här med ett konstant ljus som flödar in från flertalet riktningar. Så mycket som fyra stora fönster i fil, samt fönster närmast taket, tillåter solen stråla in och bidra till den ljusa, öppna och sociala atmosfären. Lägenheten genomgick en allomfattande renovering år 2019 då man med hjälp av en prisbelönt arkitekt skapade en ny planlösning som nyttjar bostadens volymiösa karaktär, där kök och vardagsrum får breda ut sig och bjuda in till umgänge med familj och vänner. De tre sovrummen är snyggt integrerade i den stora salen, och två har försetts med loft. Det massiva furugolvet är genomgående i hela lägenheten och binder samman rummen. Uteplatsen ger rejält med radhuskänsla, tillsammans med den egna ingången, brevlådan och parkeringsplatsen på uppfarten. Här bor ni i barnvänliga kvarter med cykelvägar och begränsad trafik, samt mycket nära skolor, parker, Högdalens Centrum och tunnelbanan.
Hammarbyhöjden
Finn Malmgrens väg 15

Finn Malmgrens väg 15

Den här fantastiska gaveltrean har attribut utöver det vanliga! Förutom en vacker inramning, klassiska originaldetaljer och ett topprenoverat kök, finns här både en balkong och en stor terrass, samt en fungerande öppen spis som värmer om vintern. Bostaden har en tilltalande planlösning och ett stort ljusinsläpp från fönster i de tre väderstrecken öst, syd och väst, vilket tillåter solen att vandra genom rummen under dagens gång. Du lever med grönskande utblickar och minimal insyn. Att ha djupa skogar och badsjöar lika nära som stadens puls gör livet på denna adress kvalitativt. På cykel tar du dig till Södermalm på 7-8 minuter, och lika snabbt når du Nackareservatet för promenader, svamp- och bärplockning. Torget bidrar till en lokal, mysig stämning, på senare år har en uppsjö nya restauranger och caféer öppnat i kvarteret. Hammarbyhöjdens tunnelbana ligger tvärs över torget, som tar dig till city på 11 minuter, och promenerar till konserter i Globen gör du på en kvart!
Kungsholmen
Fleminggatan 61

Fleminggatan 61

Vindsetageglägenhet om 86 kvm med högsta standard. Eller vad sägs om takterrass, balkong, dubbla kakelugnar och nyrenoverat kök och badrum. Kommer ut senare under hösten 2022. För mer info kontakta bjorn@historiskahem.se eller ring 0723-733 555.
Södermalm
Marmorgatan 11

Marmorgatan 11

På våningsplan 14 av 17 möjliga, bor du här med den bästa ut av utsikter. Västerläget ger dig en explicit tillgång till kvällssolen, med tillhörande 180-gradersvy från Stadshuset till Årstaviken från balkongen. De ljust rosa väggarna och taket smälter samman med himlen, som färgas varm av solnedgången varje kväll. Här uppe är Stockholmsnatten din, en frihetskänsla som skapas tack vare den skyddade, privata placeringen uppe på berget, samtidigt som du bor tillgängligt med Skanstull och Hornstull i vardera riktning. De lummiga omgivningarna, Tantolunden och vattnet i viken, ger en rofylld atmosfär. Här kan du ta cykeln ner till Årstaviken före jobbet och bada vid en brygga innan resten av staden vaknat.
Kungsholmen
Creutzgatan 13

Creutzgatan 13

Detta kan vara en av kvarterets kanske finaste lägenheter, med mycket originalcharm och hemtrevnad på en yteffektiv yta. Det nyrenoverat köket med detaljer i marmor passar väl ihop med knarriga ljusa brädgolv, ljuva färgval och en bevarad takrosett. Sovrummet ligger avskilt i det gamla köket, och nås via en dörr med spröjsat glas. Vädringsbalkongerna vetter ut mot den inneslutna grönskande gården, mysiga för både frukost och fika. Som boende tillhör du en av Stockholms största och äldsta bostadsrättsföreningar med välskötta och bevarade hus intill lugna Thorildsplan. I området finner du en lugn stadsmiljö med närhet både till Fridhemsplan för rörelse och shoppingstråk, och livfulla Hornsbergs strand med flertalet restauranger samt klipporna och vattnet vid Fredhäll och Kristineberg. På gångavstånd ligger Lindhagens galleria med Ica Maxi, Systembolag, och ett par minuter bort hittar du även Friskis och Svettis. Tunnelbanans gröna linje ligger 150 meter bort, och bussar går till Sickla via Söder och även till Nacka. Anmäl ditt intresse redan nu till erica@historiskahem.se
Aspudden
Erik Segersälls väg 11

Erik Segersälls väg 11

Så fint det blir, när man följer husets byggnadsstil och väljer gedigna och hållbara material! Ett platsbyggt kök av massivt trä, plankgolv av furu och linoljemålade snickerier ger detta hem en tidstypisk, men också tidlös bas. Detaljer som aldrig någonsin går ur modet och som håller mycket hög kvalitet. Lägenheten, som varit hyresrätt, är nu återställd till ursprunglig 1930-talsstil men med en modern planlösning. Det platsbyggda köket har en öppen planlösning med ett rymligt vardagsrum, och intill ligger ett mysigt och rofyllt sovrum. Därtill finns ett rymligt badrum och bra förvaringsutrymmen. De stora originalfönstren i syd-/västläge ger fint ljus hela dagen till solen går ned, samt trevlig utsikt mot Aspuddens centrala kärna och folklivet på Lilla Aspuddsvägen och Schlytersvägen. Att på morgnarna på en minut kunna ta sig till Bonne Femmes stenugnsbageri och köpa frukostbröd eller med baddräkt och termos morgondoppa sig och dricka dagens första kaffe på klipporna vid Mälaren är saker som sätter guldkant på tillvaron här. Samtidigt tar man sig smidigt och snabbt till stadslivet, antingen på cykel eller med tunnelbanan som ligger bekvämt nära.
Närtuna Prästgård

Närtuna Prästgård

För er som drömmer om livet på landet förbereder vi just nu försäljningen av Närtuna Prästgård. Här erbjuds strax under 10 000kvm mark i ett lantligt och lugnt läge samt inte en utan två prästgårdar. Den stora prästgården byggdes under mitten av 1800-talet och är ca 400kvm. Väldigt många originaldetaljer finns bevarade och huset är väldigt oförstört. Den mindre prästgården är från 1700-talet och omkring 100kvm. Vidare finns det ett par mindre hus och stor trädgård. Både husen och trädgården behöver lite kärlek men bättre förutsättningar blir svårt att hitta.
Södermalm - SoFo
Katarina Bangata 55

Katarina Bangata 55

Välkommen till ett härligt och levande hem på tredje våningen, med utsikt över Katarina Bangatas kastanjeallé och Lilla Blecktornsparken. Detta är 72 ljusa och luftiga kvadrat i genomgående planlösning med stora och spröjsade fönster mot både gård och gata. Vardagsrummet vetter mot sydväst och gatusidan och allén utanför, och sovrummet och köket är placerade in mot kvarterets innergård i ett lugnt läge med morgonsol. I mitten av bostaden finns en stor inre hall som är en perfekt plats för hemmakontoret, men också ger möjlighet till andra inredningslösningar, allt efter behov. Planlösningen är flexibel och har många roliga vinklar och ytor som bland annat kan nyttjas till förvaring. Därtill finns ett nyrenoverat badrum och en minitvättstuga inredd i en klädkammare. Sommartid är Lilla Blecktornsparken och restaurang Bleck din egen bakficka och det är också nära till Vitabergsparken och Nytorget. Lugnet, grönskan och de mysiga omgivande kvarteren ihop med tillgängligheten till restauranger, caféer och barer är en suverän mix att bo mitt i.
Södermalm - SoFo
Folkungagatan 82

Folkungagatan 82

Folkungagatan markerar populära SOFO:s avslut och de historiska Katarinakvarterens början. På Folkungagatans mitt, i gränsdragningen mellan trendigt och klassiskt, ligger denna vackra sekelskifteslägenhet med en överensstämmande mix av modernitet och originalcharm. Den är noggrant och fint renoverad med fungerande kakelugn, vitoljade originalgolv, takstuckatur och stora spröjsade fönster, liksom speglade nischer. Bostaden upplevs öppen och luftig med fint genomgående ljusinsläpp, och det går att ansöka om bygglov för fransk balkong från köket ut mot gård. Här tillhör du trivsamma kvarter i mitten av Folkungagatans stråk. Pulsen väntar utanför porten, men blicken är vänd mot grönskan, Katarina Kyrka och den prunkande stilla innergården med tillhörande stort utekök - ett uppskattat komplement som används flitigt under sommarhalvåret.
Södermalm - Mariatorget
Rosenlundsgatan 24

Rosenlundsgatan 24

Den här tvårummaren har ett trivsamt och centralt läge precis runt hörnet från en ut av Mariatorgets knutpunkter. Två stora originalfönster vetter ut mot kvarteret och Rosenlundsgatans strosande folk, och släpper in rikligt med dagsljus över rummen. Den nyrenoverade lägenheten följer byggnadsårets interiöra teman och ideal. Här har man varit noga att få till rätt känsla och detaljer. Pastellkulörer i ljuvt rosa, himmelsblått och vanilj går ton i ton där de löser av varandra inåt lägenheten. Det mörka trägolvet liksom fönsterblecken ger djup och bryter snyggt av. På baksidan gömmer sig en stor härlig innergård, underbar att nyttja om sommaren med lummig grönska, träd, rabatter, krukväxter, trädäck och grusgångar. Du bor även nära stora grönområden och utkiksplatser, bad och bryggor i Tantolunden, liksom mysiga caféer och restauranger, härligt tillgängliga längs med trottoarerna.
Södermalm - Högalid
Långholmsgatan 9B

Långholmsgatan 9B

På omtyckta och centrala Långholmsgatan hittas en rofylld och varsamt renoverad trerummare med balkong mot innergården, gömd i ett vackert nationalromantiskt hus med småspröjsade fönster och dekorativa burspråk. Här uppe bor du med överblickande vyer över takåsar och Långholmens grönska. Den genomgående planlösningen släpper in solen från motsatta väderstreck, och ljuset expanderar och förstärker rummen. Milda färgval skapar en mjuk och inbjudande interiör, och dansande solkatter värmer skönt mot brädgolven. I burspråket ligger vardagsrummet, och intill hittas det nyrenoverade köket. Mot innergården ligger i sin tur två vilsamma sovrum och en balkong med morgonsol. Kvarteren har en lokal och familjär kärna. Hornstulls Centrum är omringat av vatten där mysiga caféer och restauranger kantar trottoarerna. Gångbroar tar dig över till de populära badholmarna, och strax bakom huset ligger Högalidskyrkans kuperade grönska.
Södermalm - Katarina-Sofia
Nytorgsgatan 15

Nytorgsgatan 15

Charmig ljus och välplanerad 1:a med balkong! Här har vi 24 effektiva och trevliga funkis kvadrat med stort burspråk och balkong. Välskött bostadsrättsförening, på en mkt attraktiv adress! Anmäl ditt intresse så kommer du få mer information när vi fått allt klart...
Vasastan - Birkastan
Norrbackagatan 42

Norrbackagatan 42

På en omtyckt gatan i Birkastan, granne med mysiga Rörstrandsgatan och Karlbergskanalens vatten, ligger denna väl omhändertagna jugendtvåa som byggdes precis i början av det förra seklet. Höga golvsocklar håller lägenheten i ett vackert grepp, och speglade dörrar leder inåt rummen i olika riktningar. Gedigna listverk, brädgolv med synliga tiljor och en takhöjd på över tre meter gör att våningen känns rejäl och samtidigt vänlig, en lägenhet som tar emot efter en lång dag på stadens gator. Ljuset flödar enkelt tack vare den genomgående, luftiga planlösningen och de höga fönstren, samt spröjsade innerfönster. Du har utblickar över den grönskande innergården från sovrum och kök, och från vardagsrummet ser du dina grannar i morgonrusningen på väg till jobbet. Kanske blir du en av dessa? Som svänger förbi Lillebrors bageri för en frukostmacka och en kaffe, och på vägen hem kan insupa atmosfären i ett lugnare tempo och köpa med lite plock inför kvällens middag. Den lokala kvarterskänslan är en av Birkastans mysigaste kvaliteter, samtidigt som du bor mitt i Vasastan och därmed har gångavstånd och goda kommunikationer till det mesta!
Kungsholmen
Kungsholmsgatan 20

Kungsholmsgatan 20

YTEFFEKTIV OCH PÅKOSTAD TREA ANNO 1889 MED HÖGT I TAK OCH BALKONG MOT GÅRD På mysiga Kungsholmen ligger den här fantastiskt väldisponerade trerummaren med balkong över innergården. Den härliga takhöjden om ca 3,30 meter ger ordentlig rymd och tillåter ljuset att stråla in över fiskbensparketten. Rummen i fil och alla vackra originaldetaljer från sent 1880-tal ger lägenheten ett klassiskt uttryck, samtidigt som man här kompletterat med ett modernt kök med vitvaror från SMEG och ett badrum i Carraramarmor. Du bor i ett av Kungsholmens mysigaste områden, omringat av vatten där Klara sjö mynnar ut i Riddarfjärden. Kvarteren är både pampiga och småstadsmysiga och erbjuder ett stort utbud av trevliga kvartersrestauranger och caféer liksom torghandel och stadsloppis på närliggande Kungsholmstorg. Du har promenad- och cykelavstånd till det mesta, och tunnelbanan en gata bort.
Södermalm
Åsögatan 185

Åsögatan 185

En trappa upp på Åsögatan ligger denna mysiga tvårummare med den bästa möjliga planlösning! Ljusinsläppet från två håll och den generösa takhöjden ger bostaden en charmfull stämning, och de många originaldetaljerna skapar en vacker inramning som minner om det förra sekelskiftet. Fönster i fil släpper in solen från söder i vardagsrummet, och köket har i sin tur fina utblickar över innergården. I sovrummet tillåts varma solkatter vandra lätt över lakanen, och här finns två originalgarderober som tillsammans fungerar som en modern walk-in-closet. De fint disponerade rummen gör att denna bostad känns som en trea, med en luftig genomgående atmosfär som binds samman av rustika brädgolv. Dessutom bor du här med ett ypperligt läge, tillgängligt och centralt intill både Nytorget och Vitabergsparken, samtidigt avskilt längre upp på gatan. Bra kommunikationer finns i alla riktningar, och du har likaså nära till vatten, mysiga restauranger, vinbarer och pubar.
Lilla Essingen
Essinge Brogata 3

Essinge Brogata 3

Detta boende hör solnedgångarna till! Från balkongen och bostadens fönster ser du den brinnande himlen varje kväll, och hur den speglar sig i vattenytan. En magisk stund som skänker ett stillsamt lugn efter en lång dag. Utsikten mot Fredhällsklipporna lockar där du kan bada om sommaren, och likaså har du badrocksavstånd ner till de lokala bryggorna runt ön. Skärgårdskänslan infinner sig så fort du kliver av bussen och promenerar gatan upp från bron. Här finns allt du behöver såsom matbutik, apotek, restauranger, bageri och service. En avskild och samtidigt supercentral plats mittemellan Södermalm och Kungsholmen, endast 15 minuter från T-centralen. Det går även en pendlingsbåt från ön vilket förstärker skärgårdsidyllen ytterligare.
Dalarnas län
Trädgårdsvägen 6

Trädgårdsvägen 6

Ett hus med festlig historia i Avesta! När den nya skolan byggdes i Skogsbo flyttades detta hus, enligt sägen rullades det hit med hjälp av hästar. En före detta lärarbostad, ett sekelskifteshus som renoverats varsamt under årens lopp. Eldstaden i matrummet har använts flitigt under vintern och ger middagarna i det stora matrummet något extra. Glasverandan som byggdes förra året har helt klart blivit familjens nya favoritplats i huset, tack vare kontakten med trädgården. Balkongen är perfekt för fördrinken och växthuset ger långa varma sommarkvällar. Huset planeras visas i slutet av maj. Kontakta mäklaren för mer information: erica@historiskahem.se
Södermalm - Sofia
Ploggatan 12

Ploggatan 12

På mysiga Ploggatan gömmer sig en välplanerad liten tvåa med balkong i ett av Södermalms finaste sekelskifteshus! Den genomgående planlösningen möjliggör ljusinsläpp från två håll, och balkongen med tillhörande trappa ner till den underbara gården skapar radhuskänsla mitt i stan. Om sommaren får balkongdörren stå öppen och du kan springa in och ut med barfota steg, ha middagar på gården och ligga och läsa i gräset. Den mycket uppskattade trädgården är nästan lika stor som kvarteret och har smidesgrindar från både Bondegatan och till Skånegatan. Trots det nära läget till Nytorget och Medborgarplatsen genomsyras platsen av ett stilla lugn där Vitabergsparken breder ut sig som ett grönskande, skyddande vägg i slutet av gatan. Här finns även en fin liten utsiktplats mot Djurgården, vid slutet av Ploggatan norrut. Samtidigt har du promenadnära till de bästa restaurangerna och barerna i stan.
Södermalm
Ringvägen 131

Ringvägen 131

I angränsning till en sluten innergård hittas denna smakfullt renoverade tvårummare bestående av ett inbjudande sällskapsrum med stilrent kök, ett mysigt sovrum och ett topprenoverat badrum. Skyddande husfasader i varma gula toner ger en ombonad känsla och solen lyser skönt på den alldeles egna uteplatsen. En lägenhet som expanderar i takt med varmare väder, här får det stå öppet om sommaren. Dubbla altandörrar ger direktkontakt mellan ute och inne, en fantastisk plats för morgonkaffet liksom för kvällar med vänner. Södermalms mysiga utbud av restauranger och caféer väntar i sin tur utanför porten. Populära Nytorget ligger endast några kvarter bort liksom Årstavikens vatten.
Södermalm
Assessorsgatan 18E

Assessorsgatan 18E

Denna charmiga 2:a är vi nu på gång med att få klart med plan för att ha visning till i höst. Här har vi ett hem med en stor välkomnande hall, ett härligt socialt kök och vardagsrum . Ett rejält sovrum med fönster in mot gården, och vem vill inte ha en Rododendronbuske utanför? Belägen i Brf. Stora Gården, Här är det så som det heter, en stor stängd lummig innergård med uteplatser och odlings låder. Anmäl ditt intresse så återkommer vi när har fått klart med allt!
Kungsholmen - Kristineberg
Love Almqvists väg 4A

Love Almqvists väg 4A

Välkommen upp till fjärde våningen på Love Almqvists väg 4 A och denna ljusa, välplanerade och nyrenoverade tvåa med en stor och insynsfri balkong. Detta är ett hem där det är lika lätt att vara social och bjuda in till middagar som att koppla av och ta det lugnt. Lägenheten har ett nytt kök som ligger i öppen planlösning mot ett luftigt sällskapsrum, ett rymligt sovrum med bra garderobsförvaring samt ett fint badrum med badkar. Balkongen är ett härligt extrarum under årets varmare årstider, där både möbler och växter har gott om plats. Att lägenheten ligger i en trygg förening med en enorm takterrass högst upp i huset hamnar såklart också på pluskontot. I Kristineberg bor du med flera badplatser runt knuten och i ett område med mycket grönska och många parker. Samtidigt nås centrala Stockholm snabbt och smidigt via den närliggande tunnelbanan eller en snabb cykeltur. Därtill finns ett trevligt restaurangutbud i området och många uteserveringar sommartid i Hornsbergs strand, endast en strandpromenad bort.
Vasastan - Odenplan
Hagagatan 14

Hagagatan 14

Vacker och praktfull trea i Jugend-fastighet från 1905. Här Erbjuds stora och luftiga rum, med genomgående planlösning och ljusflöde från två håll. Bostaden karaktäriseras av sin tilltagna takhöjd över 3m, vackra plankgolv, planlösning i original, takstuckatur, höga golvsocklar och pampiga fönsterpartier. Balkong in mot gård i lugnt läge, som får en att glömma bort att man trots allt bor med två minuter gång till Odenplan. Här flyttar du in till en bostad med mycket bevarade original och anda från förra seklet, där mycket står orört och redo att piffas upp för den som önskar.
Kärrtorp
Fyrskeppsvägen 48

Fyrskeppsvägen 48

På Fyrskeppsvägen ligger en stilig och nyrenoverad 1950-talslägenhet med balkong och en lite extra grann glasvägg mellan vardagsrum och matsal. Glaspartiet utmärker bostaden och skapar ett fantastiskt ljusflöde från burspråket, och bort till balkongen som väntar på andra sidan rummet. Den södervända balkongen ger ytterligare känslan av förlängning, ljus och rymd. En sammansvetsad yta, perfekt för bjudningar med flertalet gäster. Till detta hör också ett privat sovrum, kök och ett vackert renoverat badrum. Utanför hittas en fin och lummig innergård med prunkande körsbärsträd. Här umgås gärna grannfamiljerna och föreningen har dessutom flera gårdskatter vilket bidrar till den gemytliga stämningen. Mot balkongsidan växer en mindre skog som skänker lugn och tystnad. Här hänger vissa upp hängmattor inför sommarens romanläsningar, och barnen har en trädkoja i skogen. Kommunikationerna är utmärkta med inte mindre än tre tunnelbanestationer i direkt närhet, med cirka tio minuters promenad vardera till Sandsborg, Blåsut och Kärrtorp. Och därifrån tar du dig inom ett par minuter till Södermalm och vidare in mot city.
Hammarbyhöjden
Wahlbergsgatan 18

Wahlbergsgatan 18

En stor hörnbalkong med utsikt ända till Norra tornen i Vasastan och omringad av skog och grönska. Välkommen till Hammarbyhöjden och Wahlberggatan 18! Här öppnar vi nu dörren till en jättefin gavellägenhet med fönster i tre väderstreck och balkong med många soltimmar och fantastisk kvällssol. Rummen är ljusa, luftiga och välplanerade. Huvudrollen i bostaden spelas av vardagsrummet, som är ett stort och inbjudande sällskapsrum med plats för både soffgrupp och matbord, och med stora fönster, balkong och härlig utsikt. Kök och sovrum är ungefär jämnstora och bjuder också på varsina fina vyer. Även badrummet har fönster. Huset ligger längst ut vid en återvändsgata och har skogen som granne och gångavstånd till Hammarbybacken, Nackareservatet och Sicklasjön med badplatser. Ett drömläge för den som gillar natur och friluftsliv. Samtidigt behöver man inte sakna staden. Den finns både som ständig utsikt och en kort tunnelbaneresa eller cykeltur bort.
Gustavsberg
Stig Lindbergs gata 17A

Stig Lindbergs gata 17A

Tycker du om känslan av att få leva och bo i en unik lägenhet med industrikaraktär? Gillar du att ha en takhöjd om 3,5 m och att endast ha 30 min in till city? Uppskattar du vår Svenska skärgård? Då är detta för dig!! Snart presenterar vi en väldigt välplanerad 2:a med balkong, om ca 49 kvm boyta (+16 kvm biyta) helt unik i sitt slag. Anmäl ditt intresse!
Sollentuna - Norrviken
Landsvägen 31

Landsvägen 31

Villa Rosengård är ett av de första husen som byggdes i Norrviken då seklet var ungt, uppfört av en trädgårdsmästare som hade trädgårdsmästeri på platsen. Här följer du den grusade uppfarten, genom de svarta gamla järngrindarna som leder dig in till detta lummiga gårdstun - en värld helt för sig själv, med vilsam atmosfär tillsammans med den lite söta doften av tiden som gått i den fina trävillan från 1913. Huset syntes från början inte bakom all växtlighet, och nuvarande ägare beskriver hur de ville väcka Törnrosa igen! Skapa den där villa-drömmen strax utanför stan. Idag är det varsamt renoverat med bibehållen sagokänsla. Från övervåningen ser du över Norrviken-sjön, och den prunkande trädgården gör huset helt och hållet insynsskyddat. Mycket av de äldre detaljerna är bevarade och vissa har återskapats efter dess ursprungliga utförande. På vintrarna sprider de fyra (!) kakelugnarna en vänlig värme i hela huset. Dessa är smyckade med vinrankor och vackra jugendslingor av rosor och näckrosor, romantiska mönster som matchar den sirliga takrosetten i salongen. Spröjsade gamla fönster ger charm, och de vindlande gångarna både ute och inne bidrar till den storskaliga känslan med spännande rum att upptäcka. Var kom jag in och var ska jag gå ut? Troligtvis bäst att stanna!
LIDINGÖ
Källängsvägen 41

Källängsvägen 41

Med läge precis intill en lummig skog har den här trivsamma trerummaren direktkontakt med grönska och trädtoppar. Bostaden har en genomgående nyrenoverad interiör, med moderna inslag och bevarade femtiotalsdetaljer. Här väntar en önskvärd planlösning där kök och vardagsrum ligger i fil med tillgång till en mysig och inglasad balkong i söder. De två sovrummen ligger i sin tur privat på andra sidan av lägenheten, i skönt och svalt norrläge. Den inglasade balkongen förlänger vår- och sommarkvällarna då solen lyser på hela dagen, men även hösten är mysig då infravärmen får stå på och du kan varva ner med en kopp te eller duka upp middagen här ute. Med en hög placering i huset har du fria vyer bort mot Kaknästornet, Norra Tornen i Hagastaden och Nackamasterna, liksom över det fina villakvarteret. Buss till Ropsten går smidigt direkt utanför dörren, och härliga promenadslingor, elljusspår (Lidingöloppsspåren), golfbana, lekparker, affärer och restauranger hittas i området.
Kungsholmen
Fleminggatan 60

Fleminggatan 60

Den här gedigna tvårummaren ligger några trappsteg upp i gårdshuset med utblick över föreningens trädgård. Det sociala köket och vardagsrummet passar fint för såväl stora middagar som lugna hemmakvällar. Här dröjer man sig gärna kvar på ett glas eller två, umgås och låter konversationer flöda mellan soffan och matbordet. Nuvarande ägare berättar hur deras vänner aldrig tycks bjuda tillbaka med motiveringen ”det är alltid mysigare hos er”. Ljuset reflekteras vackert genom handblåst glas, och solens varma skuggor vandrar lätt över de djupa fönsternischerna. Lägenheten är fint komponerad och rummen har ett skönt samband med varandra. Tre fönster i fil sträcker sig längs gårdsfasaden, och utanför väntar den fantastiska innergården med gemensam uteplats och en välskött prydnadsträdgård och en rabatt med gemensamma kryddväxter och ett dignande fikonträd. Så nära det går att komma huskänsla i stan, med ett tacksamt och centralt läge mitt på Kungsholmen.
Hägerstensåsen
Lotterivägen 5

Lotterivägen 5

Lotterivägen är en liten och lugn gata precis bakom allt gemytligt liv på Riksdalertorget och längs Sparbanksvägen. Det gör det här till ett idealiskt boende både för den som vill ha lummigt lugn eller folk och rörelse. Högst upp i ett av husen hittas en ovanligt välplanerad trea med generöst ljusinsläpp från de båda väderstrecken norr och söder. Lägenheten har flera originaldetaljer från byggåret som fått sällskap av smakfulla restaureringar som framhäver charmen och funkiskänslan. I anslutning till vardagsrummet hittar du balkongen, som med sitt strålande soliga läge blickar ut mot den lummiga innergården. Gårdens ståtliga och väldoftande tallar bidrar med minimal insyn, och mysiga promenadstråk leder dig bort till Vinterviken med badklippor, bryggor, Hägerstens hamn, kolonilotter och restauranger. Kvarteren på åsen erbjuder även fantastisk utsikt över takåsar, vatten och natur under kvällspromenaden.
Gubbängen
Dörrvägen 4

Dörrvägen 4

Med ett mysigt läge uppe på kullen lever du i symbios med naturen. Tack vare generösa fönster i tre väderstreck och solig balkong är den här gaveltrean fantastiskt ljus. Från varje rum ser du storvuxna träd med grönskande grenverk, och mellan dessa skymtas också grannbyggnader i fin funkisarkitektur. Det är en luftig lägenhet med en ypperlig planlösning och många femtiotalsdetaljer bevarade. Redan i trappuppgången möts du av steg i grön kolmårdsmarmor som går igen i lägenhetens fönsterbleck. Den bevarade charmen är genomgående och bidrar till en hemtrevlig känsla, samtidigt som rummen kompletterats med moderna materialval samt ett renoverat kök och badrum. Balkongen vetter ut över omgivningarna, och föreningen tillhandahåller en mysig uteplats med gemensam grill, pallkragsodling och syrénberså. Kvarteret är familjärt och lugnt, och samtidigt tillgängligt. En lummig promenad på tre minuter tar dig till tunnelbanan. Området erbjuder närhet till grönska och skog såväl som mängder av restauranger, caféer och även bryggeri fördelat över Gubbängen, Hökarängen och Enskede.
VASASTAN
Roslagsgatan 58

Roslagsgatan 58

Arkitektritat och i toppskick! Den gamla bilverkstaden i Vasastan är numera en kreativ storstadsvåning i två plan med Vanadislundens mysiga kvarter strax utanför. Huvudentrén, där man förr rullade in med bilen, är återskapad och binder enkelt samman ute och inne. När den inglasade garageporten dras åt sidan möjliggörs en öppen och inbjudande atmosfär som påminner om en trevlig uteservering mitt på trottoaren. På baksidan väntar i sin tur den stora privata uteplatsen där du sitter ostört, omgiven av grönska och med solen som sällskap till efter lunch. Ett hem med lika mycket wow-faktor exteriört som interiört. Den rejäla takhöjden över 3,5m, platsbyggda köket i solid ek, originalgolvet i terrazzo samt trappan i betong som leder upp till övervåningens sovrum med en suite, gör hemmet vilsamt och samtidigt vibrerande vackert. Grönområden liksom trevliga restauranger och krogar hittas i området, och i Brunnsviken går det bra att ta ett kvällsdopp om sommaren.
Vasastan - Röda bergen
Rödabergsgatan 5

Rödabergsgatan 5

Högst upp i huset i mysiga Rödabergen hittas denna charmiga och otroligt välplanerade enrummare. Utsikten från tredje våningen över takåsar och himmel ger en öppen fri känsla, likväl som insynsskydd. Nedanför växer sig kastanjeträden stora och bildar lummiga rader i allén. I dessa kvarter slingrar sig gatorna fritt och grönskan är ständigt närvarande, en harmonisk småstadsidyll mitt i staden. Uppe i lägenheten tillåts ljuset stråla in över plankgolven i original med synliga furutiljor. Den genomgående planlösningen skapar tillsammans med takhöjden en finfin plats åt vackra interiöra ting liksom för gäster som tittar förbi på ett glas. Föreningens soliga vädringsbalkonger och grönskande innergård väntar i sin tur på sommarens långsamma dagar. Närheten till buss, tunnelbana och pendeltåg gör området tillgängligt, tillsammans med Vasastans breda utbud av matbutiker, motionsslingor, restauranger, krogar och caféer.
Ekhagen
Ekhagsvägen 5

Ekhagsvägen 5

Här bor man på våning två av tre med ljusinsläpp från tre väderstreck. Lägenheten har en fungerande öppen spis, genomgående luftig känsla samt en balkong som man når från vardagsrummet. Föreningen är utomordentligt välskött samt skuldfri.
Kungsholmen
Kungsklippan 22

Kungsklippan 22

Kungsklippan utgör en vacker del av Kungsholmen, mysigt och centralt med närhet till flertalet restauranger, barer och caféer tillsammans med parker och promenadstråk. Ett område omringat av vatten där Klara sjö mynnar ut i Riddarfjärden. Här hittas en liten och yteffektiv lägenhet, ett boende för den som vill ha närhet till allt – inklusive nära hem – där aktiva dagar får varvas med lugna hemmakvällar. Här kan vi tala om kvadrat som spelar roll; ett ljust rum med ett rejält fönsterparti och sovalkov, ett renoverat badrum och ett separat litet kök med moderna, väl valda material. Här finns också flertalet underbara takterrasser, fria att nyttja för medlemmar, en rejäl bonus om sommaren!
Aspudden
Husabyvägen 17

Husabyvägen 17

Denna fina tvårummare erbjuder ett fantastiskt insynsskyddat läge högst upp i huset, med en balkong åt söder vars breda vy bort mot både Mälarhöjden och Årsta bidrar till en öppen, fri känsla. Charmiga välplanerade rum bjuder in till både middagar och mysiga hemmakvällar. Den genomgående planlösningen tillåter ljuset att stråla in från två håll. Huset ligger på en höjd omgiven av grönska och rabatter, och en grillplats på baksidan. Kvarteret tillhör ett lugnt område i Stockholm och minner om en småstad, samtidigt som Södermalmsvimlet väntar endast två tunnelbanestationer bort.
GÄRDET
Rindögatan 15

Rindögatan 15

Välplanerad och fräsch mini 2:a med ett högt läge på våning 7.
BAGARMOSSEN
Bergsrådsvägen 48

Bergsrådsvägen 48

Denna ljusa och välplanerade funkistrea ligger högst upp i ett trevligt trevåningshus från 1952 med lugnt och bra läge i Bagarmossen, nära både natur, centrum och tunnelbana. Stort vardagsrum med balkong mot söder, fullt utrustat arbetskök, två bra sovrum, badrum med badkar och tvättmaskin samt mycket bra förvaring. Mycket populär och välskött förening. Kontakta mäklaren vid intresse.
Årsta
Bränningevägen 42

Bränningevägen 42

På våning 1 i familjära Årsta ligger denna fint bevarade trerummare anno 1950, med genomgående planlösning och fönster i två väderstreck samt balkong i söder. Placerad mitt i grönskan skapas här sköna, gröna utblickar och minimal insyn. Det sker något speciellt när ljuset filtreras genom lövverken, varma solkatter smyckar väggarna och rör sig i takt med dagens rytm. En vacker trädgård prunkar precis utanför fönstren och blommar från tidig vår till sen höst. Här har det planterats persiko-, plommon- och äppelträd, och päronträdet är en favorit för barnen att klättra i. Varma dagar är det skönt att dricka kaffe i skuggan av den stora lönnen. Det finns också bärbuskar och en liten köksträdgård med örter och rabarber för föreningens medlemmar. Området inkluderar närhet till vattnet, skogen och löpspår liksom restauranger och bageri, och du bor endast ett pendeltågstopp från Södermalm!