Type and press Enter.

Kommande

Storlek
Område
Typ
Sortering

Det här är våra kommande försäljningar

Midsommarkransen
Radiusbacken 19

Radiusbacken 19

Social ljus funkis femma i etage med vindskaraktär i attraktiva Midsommarkransen.
Södermalm - Katarina
Katarina västra kyrkogata 8

Katarina västra kyrkogata 8

Denna fantastiska våning har varit i samma familjs ägo i 60 år och ligger i ett av de vackra nationalromantiska tegelhusen intill Katarina kyrkogård. Här bor du med gavelläge och i stora rum med hög originalkaraktär där sällskapsrummen är skilda från köksdel och sovrum. Cirka 3 meter i takhöjd, burspråk, väggpaneler, serveringsskåp, fiskbensparkett och brädgolv. Balkong mot gård, köksingång, öppen spis och låg avgift i en skuldfri förening!
Södermalm - Hornstull
Långholmsgatan 13

Långholmsgatan 13

Högst upp i huset i port nummer 13 på Långholmsgatan väntar en fantastisk utsikt över takåsar, skorstenar och Högalidskyrkan, och i horisonten skymtas också en vacker bit av Årstavikens glittrande vatten. Med fönster och en rymlig balkong mot en av Hornstulls mysigaste innergårdar tillåts du stilla dagar, samtidigt som vännerna troligtvis mer än gärna kommer på besök. En bred öppning mellan kök och rum bjuder in till umgänge, där den fungerande kakelugnen blir en given samlingpunkt. På ett fåtal minuter når du de gröna oaserna Tantolunden, Långholmen och Reimersholme med sina promenadstråk och badplatser. Lugna kvarter omringat av vatten, naturnära och samtidigt mitt i stadsvimlet – kanske är det vad som gör Hornstull så speciellt.
Södermalm
Helgalunden 5

Helgalunden 5

Helgalunden är en lugn oas på Söder med vacker och välbevarad 1920-talsbebyggelse i lummig grönska. På andra våningen i ett av dessa fina 1920-talshus ligger detta hem, en ljus, generös och mysig tvåa med genuin atmosfär och hög trivselfaktor. Här bor du med ett stort kök med plats att duka till stora sällskap, ett vackert och inbjudande vardagsrum och ett rogivande och mysigt sovrum. Från stora, spröjsade fönster med djupa nischer har du fin utsikt mot Helgalunden och Allhelgonakyrkan åt ena hållet, och in mot föreningens gröna gård åt det andra. Planlösningen är genomgående och genomtänkt, och ytorna och kvadratmetrarna nyttjas på bästa sätt. Alla rum är luftiga och lättmöblerade.
Årsta
Gullmarsvägen 27

Gullmarsvägen 27

Anmäl ert intresse för att höra mer om denna fina trea i ett originellt funkishus nära Gullmarsplan. 72 kvm enligt mätning med balkong och två fina burspråk varav ett i köket som erbjuder en unik 180 graders vy över grannskapet. adam@historiskahem.se
Gröndal
Lustigkullavägen 3

Lustigkullavägen 3

Namnet Lustigkullavägen passar fint in på den familjära bostaden i Gröndal vars utsikt över bergskullen och de grönskande träden ger en vilsam atmosfär, uppskattad av både stora och små. Huset byggdes år 1934 och de rejäla stommarna som omger den öppna planlösningen skapar både karaktär och ett något dramatiskt intryck. Här får bevarad funktionalism samsas sida vid sida med charmen av ett äldre hus, smarta lösningar och vackra detaljer. Den öppna ytan mellan kök och vardagsrum gör matbordet till ett naturligt centrum i lägenheten, precis som man vill ha det, både till vardag och fest! Balkongen ligger strax intill köket, tillräckligt stor för möbler och fikapaus, och kanske en egen köksträdgård med kryddor. Bostaden har ett härligt läge mitt i centrum samtidigt bara ett stenkast från badbrygga och klippor.
Blåsut
Blåsutvägen 25

Blåsutvägen 25

Högst upp i port tjugofem på Blåsutvägen hittas denna etagelägenhet med gavelläge och utsikt åt både väst, norr och öst. Ett rymligt och välkomnande hem tack vare fönster, takfönster, balkong och fransk balkong som tillåter ett rejält ljus att strömma in under hela dagen. Entréplanet präglas av en öppen atmosfär med sin sociala planlösning och trevliga takhöjd om ca 2,63 meter. På övervåningen väntar i sin tur vilsamma rum med sängplatser under snedtaket – tillsammans med bostadens alldeles egna jacuzzi med perfekt placering under takfönstret! Lägenhetens karaktär inger villakänsla där samtliga fönsterbleck i marmor är original från byggåret. Väl fördelade ytor på de båda planen som binds samman via en vacker trappa. Belägen i familjära bostadskvarter, mitt emellan mysiga Gamla Enskede och Södermalms puls.
Midsommarkransen
Tegelbruksvägen 7

Tegelbruksvägen 7

Denna fina trea är något extra. Bra planlösning, fönster i två väderstreck, stor balkong och en milsvid utsikt! Mer info kommer...vi är under produktion.
Telefonplan - Midsommarkransen
Tvingvägen 32

Tvingvägen 32

Barnrikehus - en arkitektsuccé! Vill du bo på välplanerade och ljusa ytor är denna 3:a det perfekta valet. Fönster i tre väderstreck, 2 sovrum , kök med matplats, vardagsrum och badrum med fönster. Beläget högst upp i huset. I detta hem finns även många vackra originaldetaljer bevarade, som bakbord i marmor, överskåp, köksdörr. För mer info Kontakta fastighetsmäklare Marie Holmerson på marie@historiskahem.se
Södermalm - Sofo
Katarina Bangata 55

Katarina Bangata 55

Välkommen till ett härligt och levande hem på tredje våningen, med utsikt över Katarina Bangatas kastanjeallé och Lilla Blecktornsparken. Detta är 72 ljusa och luftiga kvadrat i genomgående planlösning med stora och spröjsade fönster mot både gård och gata. Vardagsrummet vetter mot sydväst och gatusidan och allén utanför, och sovrummet och köket är placerade in mot kvarterets innergård i ett lugnt läge med morgonsol. I mitten av bostaden finns en stor inre hall som är en perfekt plats för hemmakontoret, men också ger möjlighet till andra inredningslösningar, allt efter behov. Planlösningen är flexibel och har många roliga vinklar och ytor som bland annat kan nyttjas till förvaring. Därtill finns ett nyrenoverat badrum och en minitvättstuga inredd i en klädkammare. Sommartid är Lilla Blecktornsparken och restaurang Bleck din egen bakficka och det är också nära till Vitabergsparken och Nytorget. Lugnet, grönskan och de mysiga omgivande kvarteren ihop med tillgängligheten till restauranger, caféer och barer är en suverän mix att bo mitt i.
Midsommarkransen
Fastlagsvägen 57

Fastlagsvägen 57

Många vackra fönsterpartier gör denna lägenhet till något extra. Här bor du i gavelläge med ljusinsläpp från tre väderstreck genom fina originalfönster från tidigt 1940-tal, som alla har sin egen karaktär. Lägenheten har dessutom balkong i ett skyddat läge på gaveln av huset. Träd åt alla håll ger en naturnära känsla. Planlösningen är mycket väldisponerad med ljusa och luftiga rum. Kontakten mellan kök, matrum och vardagsrum är ett perfekt upplägg för långa middagar som övergår i soffhäng. Intill finns ett rymligt och rofyllt sovrum där man vaknar med morgonsol. Dessutom har man ett badrum med egen tvättmaskin samt bra förvaring i bevarade originalgardrober. Dessa välplanerade och sociala kvadrat passar för både paret och för den lilla barnfamiljen. Lägenheten går med enkelhet att bygga om till en yteffektiv trea för den som önskar ytterligare ett sovrum. På denna adress bor man mitt i triangeln Midsommarkransen – Aspudden – Telefonplan och kan i och med det ta del av alla de restauranger, små butiker, parker och allt annat som finns i dessa områden.
Hybo
Hybo byväg 10

Hybo byväg 10

Kanske är du en av de 1,2 miljoner personer som såg Hybo station i SvT:s ”Det sitter i väggarna”? Det vackra och välbevarade stationshuset i centrala Hälsingland kommer snart ut till försäljning. Byggnaden från 1886 är ritat av SJ:s chefsarkitekt Adolf Edelsvärd. Huset är i två våningar med en i det närmaste intakt väntsal på bottenvåningen och en pampig stinsbostad om 4 rum och kök på övervåningen. Järnvägen är sedan länge nedlagd och trafikeras endast av då och då av dressiner. Hybo har ett delikat läge mitt emellan Järvsö, Ljusdal och Delsbo och utsikten mot Hybosjön och Hybo klack går inte av för hackor.
Västertorp
Terrängvägen 53

Terrängvägen 53

Med ett högt gavelläge på Terrängvägen 53 bor du här med ett underbart ljusinsläpp ifrån fönster i tre riktningar. De olika väderstrecken skapar en övergripande vy när blicken lättsamt sveper genom rummen. Den väldisponerade planlösningen ger ljusa och luftiga ytor, som ramas in av grönskan utanför. Bostaden totalrenoverades år 2017, idag försedd med ett kök som minner om en lyxig bistrokänsla i kombination med en klassisk 50-talsinteriör. Balkongen i vardagsrummet har en vacker kvällssol som når långt, ända in i arbetsrummet genom nya, vackra industriväggar av glas. Utanför väntar mysiga trädgårdar mellan bostadshusen, tillsammans med trädgårdsmöbler, cykelförråd, lekplats och grill. Här har du en fantastisk tillgång till naturen och samtidigt endast fyra minuters gångavstånd till Hägerstensåsens tunnelbana som tar dig in till stan.
Spånga - Bromsten
Båtsman Stens väg 70

Båtsman Stens väg 70

En vacker villa i 2 plan med källare samt med en uthyrningsdel eller ett generationsboende. Grönskande tomt med knotiga äppelträd och bärbuskar.... mer info kommer, vi är under produktion!
Ösmo - Nynäshamn
Stationsplan 1

Stationsplan 1

Fantastiskt fint topprenoverat stationshus ritat av Ferdinand Boberg. För mer info kontakta bjorn@historiskahem.se eller ring 0723-733 555.
Södermalm - Sofo
Erstagatan 16

Erstagatan 16

Bostaden på Erstagatan 16 har verkligen nyttjat sina ytor på bästa sätt. Stora spröjsade fönster förser bostaden med ljus och charm. Här finns idag ett rymligt sovrum, vardagsrum och ytterligare en fin matplats i den före detta sovalkoven – ett vackert blickfång då den ramas in av mörkare väggar. Tillsammans med ett nyrenoverat kök skapas gott om plats för umgänge samtidigt som du enkelt kan dra dig undan för mer vilsamma dagar. Gatan ligger strax nedanför höjden längs med Vitabergsparken vilket resulterar i lugnare kvarter, ändå underbart centralt bara några minuter från Nytorget.
Södermalm - Mariaberget
Brännkyrkagatan 48

Brännkyrkagatan 48

Hörnfyra högst upp i kulturhus från 1759/1848 med fönster i tre väderstreck och tre fungerande kakelugnar. För mer info kontakta sarah@historiskahem.se eller 076-629 26 06.
Södermalm - Hornstull
Verkstadsgatan 5

Verkstadsgatan 5

Högt upp i ett välbevarat funkishus på Verkstadsgatan finner du den här nyrenoverade och ytsmarta minitvåan, med socialt vardagsrum och parfönster i söderläge, separat sovrum, fullutrustat kök och stort badrum. Här finner du spegeldörrar, trägolv, lister och takrosetter i original från 1929 och en vacker utsikt från originalfönster i två väderstreck. Ett lugnt, insynsskyddat och tyst, men centralt, boende med alla bekvämligheter och Södermalms kultur- och krogtäta kvarter utanför porten.
Södermalm
Helgalunden 1

Helgalunden 1

Ett socialt hem i ett ostört, men stadsnära område - denna fina och inbjudande tvåa ligger precis intill lugna Helgalunden på Söder, omgiven av mycket grönska. För att använda säljarens ord är detta en lägenhet som är ”social i allmänhet och i köket i synnerhet”. Här bor du med ett härligt, stort och bistroinspirerat kök som verkligen bjuder in till matlagning och middagar. Dessutom har du ett ljust och rymligt vardagsrum, ett mysigt och rogivande sovrum och ett badrum med egen tvättmaskin. Den genomgående planlösningen ger utsikt både mot Allhelgonakyrkan och mot föreningens fina innergård. Gården är ett mysigt ställe att vara på, med tillgång till utemöbler och grill. Området är lugnt och tryggt och omgivningarna runt den fina Allhelgonakyrkan är vackra och välbevarade. Detta är en plats där det är lätt att hitta lugnet i vardagen på, samtidigt som Söderpulsen finns nära, när du vill ha den.
Södermalm
Östgötagatan 29

Östgötagatan 29

I hörnet av Östgötagatan ligger en vacker och väl omhändertagen jugendbyggnad, Sturen Större 5. På fjärde våningen i detta hus hittar vi denna pärla till hem. Här bor du med 3,2 meter i takhöjd, burspråk, rum i fil och bevarad känsla genom bland annat fina originalsnickerier. Köket är nyligen renoverat med originalskåp bibehållna, vardagsrummet rymmer både soffgrupp och matbord och även sovrummet är generöst i storlek. Därtill finns bra förvaring, en rymlig hall, wc, ett nyrenoverat duschrum samt tvättmaskin. Lägenheten ligger i sydvästläge och högst upp i ordinarie struktur, vilket ger den ett fint ljusinsläpp året om genom nyrenoverade fönster i original.
Sigtuna
Sigtuna

Sigtuna

Underbar fastighet i härliga Sigtuna. Arkitektritad villa anno 1964 med sjöutsikt, saluförs underhand. För mer information, vänligen kontakta mäklaren.
Hälsingland
Norrängevägen 10

Norrängevägen 10

Carl von Linné beskrev Hälsingland som ett mikrokosmos, eftersom alla typer av naturslag finns här – från långa stränder och skärgård vid kusten till djupa, trolska skogar och böljande blå berg. Nu kan vi snart presentera denna pärla nära Ljusnan, en mycket väl bevarad fastighet med stort boningshus, garage, kontor, festlokal, vedskjul, förvaring och mark. Väggmålningar i original, vedspisar och kakelugnar, breda golvtiljor och den där rätta röda färgen på timmerfasaden.
Kungsholmen
Sankt Eriksgatan 28

Sankt Eriksgatan 28

Jugendfyra på 108 kvm högst upp med balkong och stilig kakelugn. Genomgående toppskick med fiskbensparkett och vackra originaldetaljer. För mer info kontakta bjorn@historiskahem.se eller ring 0723-733 555.
Gustavsberg
Stig Lindbergs gata 17A

Stig Lindbergs gata 17A

Tycker du om känslan av att få leva och bo i en unik lägenhet med industrikaraktär? Gillar du att ha en takhöjd om 3,5 m och att endast ha 30 min in till city? Uppskattar du vår Svenska skärgård? Då är detta för dig!! Snart presenterar vi en väldigt välplanerad 2:a med balkong, om ca 49 kvm boyta (+16 kvm biyta) helt unik i sitt slag. Anmäl ditt intresse!
Enskededalen
Kyrkogårdsvägen 45

Kyrkogårdsvägen 45

Här på lugna, gröna och idylliska Kyrkogårdsvägen bereds tillfälle att förvärva en insynsskyddad tvåa med renoverat kök i öppen planlösning. Lägenheten är 40 kvadratmeter och ligger högst upp i Brf Tröskverkets tjusiga 1920-talshus som omsluter en vacker innergård för de boende med portaler ut till gatan. Lägenheten är genomgående där kök och vardagsrum har västlig utsikt mot den grönskande Sandsborgskyrkogården. Mot öster, där sovrummet ligger, finns vy mot den smått unika innergården med en glimt av tidstypisk villabebyggelse. Nyligen har föreningen renoverat trapphusen och satt in säkerhetsdörrar. En förening som är trygg och lågt belånad. Här bor du i lugna, lummiga och kulturhistoriska kvarter med endast 350 meter till t-bana, mataffär och centrumutbudet i Enskededalen. Missa inte en promenad till Skogskyrkogården, ett arkitektoniskt intressant och stillsamt besöksmål som är upptaget på listan över världsarv. Välkomna till Enskededalen!
Södermalm - Hornstull
Hornsgatan 158C

Hornsgatan 158C

26 kvm - 1359 kr/mån - gårdshus Det bästa av två världar! - Denna lägenhet är ett under av välplanerade kvadrat och ligger med ett lugnt och tyst läge i ett gårdshus. En bostad med mycket karaktär och charm, och som trots den ringa kvadratmeterytan rymmer alla önskvärda funktioner i olika rum. Tre stora, höga fönster vetter mot gården och tillsammans med en generös takhöjd skapas en fin rymd. Här har matentusiasten ett välplanerat kök med plats att duka till många vänner, och intill finns ett vardagsrum med luftiga sällskapsytor plus ett rejält sovloft som rymmer en bred säng med ståhöjd under. Att detta är ett hem där man genast börjar trivas råder det ingen tvekan om. Utanför lägenheten har föreningen har en mysig innergård och när långväga vänner kommer på besök finns en gästlägenhet att hyra. Dessutom är föreningen väldigt lågt belånad! Här bor du avskilt och tyst med alla fönster mot gården, men har bara en minut till såväl tunnelbana och bussar som butiker, barer och matställen, och tvärs över gatan finns gröna Tanto med utegym, badplats och strand.
Kungsholmen
Kungsklippan 22

Kungsklippan 22

Kungsklippan utgör en vacker del av Kungsholmen, mysigt och centralt med närhet till flertalet restauranger, barer och caféer tillsammans med parker och promenadstråk. Ett område omringat av vatten där Klara sjö mynnar ut i Riddarfjärden. Här hittas en liten och yteffektiv lägenhet, ett boende för den som vill ha närhet till allt – inklusive nära hem – där aktiva dagar får varvas med lugna hemmakvällar. Här kan vi tala om kvadrat som spelar roll; ett ljust rum med ett rejält fönsterparti och sovalkov, ett renoverat badrum och ett separat litet kök med moderna, väl valda material. Här finns också flertalet underbara takterrasser, fria att nyttja för medlemmar, en rejäl bonus om sommaren!
Södermalm - Sofia
Åsögatan 173

Åsögatan 173

Generösa sällskapsytor, ett ljust kök med bevarade originalskåp och ett ljuvligt sovrum med sängplats under ett halvmåneformat fönster – denna fina lägenhet på tredje våningen i ett ljusgrönt hus från 1929 är en riktig pärla. Det är ett ljust och stilrent hem med många bevarade originaldetaljer, lika fina idag som för nittio år sedan. Lägenheten har en runtgående planlösning med väldisponerade ytor. En inre hall är ett extrarum som kan disponeras efter behov. Här bor du i en lugn del av SoFo endast ett par kvarter från både Nytorget och Vita Bergen. Här råder mys och hemtrevnad i flexibla och lättmöblerade rum med fina originalfönster i söderläge. Lägenheten har klassiska och bevarade originalgolv, fiskbensparkett i vardagsrum och inre hall samt ljusa furutiljor i kök och sovrum. Förvaringsmöjligheterna är bra i bostaden och dessutom har du ett källarförråd.
Enskede Gård
Godsägarvägen 45

Godsägarvägen 45

Sällan bereds tillfället att förvärva ett klassiskt funkishus av större volym och högre standard i Enskede. Godsägarvägen 45, Stockholm Källargluggen 2, är ett tillbyggt funkishus med ateljédel mot den friköpta lummiga trädgården. Huset började uppföras 1933 efter ritningar av arkitekt Edvin Engström som arbetade på avdelningen Egnahemsbyrån på Stockholm stads fastighetskontor. Huset har en totalarea om 259 kvadratmeter varav 197 kvadrat räknas som boarea. Garage finns, eldstad samt gott om originalitet inklusive kök med jungfrukammare med originalhandfat och ett speciellt rumsbetjäningssystem finns bevarat med en s.k. nummertablå från 1930-talet. En alldeles ljuvlig villa med de rätta attributen bevarade, som varsamt byggts till med en ateljé som går i harmoni med huvudhuset, en ateljé som dessutom är tänkt som arkitektkontor med egen ingång - för hemmaföretagaren. Försäljning planeras mot slutet av augusti. Anmäl ert intresse via formuläret, men tveka inte att kontakta adam@historiskahem.se direkt om ni har omedelbara funderingar.
Södermalm
Helgagatan 36 I

Helgagatan 36 I

Blommor och planteringar, berså och storvuxna träd. I Södermalms käraste lund uppe på kullen bor du i lummiga och avskilda kvarter, samtidigt ytterst nära pulsen vid Götgatan, Nytorget och SoFo. Här ringlar husen följsamt efter markens naturliga terräng vilket ger en alldeles särskild känsla av hänsyn och förbindelse med omgivningarna och dess historia. Likt lägenheten i port 36i - idag en ljus och välplanerad bostad där mycket utav 20-talscharmen bevarats. Stora spröjsade fönster ger ett rikligt ljusinsläpp hela dagen. Ett kombinerat kök och vardagsrum skapar en social planlösning, tillsammans med ett mysigt sovrum med industriväggar av glas. Den luftiga atmosfären och den härliga takhöjden gör att ljuset flödar enkelt över ytorna och bidrar med rymd. Här uppe hör man varken buller eller trafik, istället väntar en fin gemenskap med grannar, mysiga grillkvällar och härliga gårdsfester.
Gröndal
Sjöbjörnsvägen 23

Sjöbjörnsvägen 23

I en sekelskiftesvilla med trädgård och sjöglimt ligger denna charmiga etta. Här får du verkligen det bästa av två världar - småstadskänsla med Gröndals mysiga centrum och direkt närhet till innerstan, uteliv, restauranger och kommunikationer. Du kan njuta av den härliga trädgården, umgås med föreningens grannar eller sola nere på badplatsen. I det rymliga köket finns plats för vänner och familj. Vardags- och sovrummet erbjuder ljusinsläpp från två väderstreck samt en glimt av Mälaren.
Kungsholmen
Fridhemsgatan 3

Fridhemsgatan 3

Generös rymd och egensinnigt ljusinsläpp i välplanerad funkistvåa med balkong och öppen spis. Invid Norr Mälarstrand & Rålis. Saluförs efter årsskiftet. Välkomna att föranmäla ert intresse: Oliver@historiskahem.se
Gröndal
Sjöbjörnsvägen 8

Sjöbjörnsvägen 8

På andra våningen i ett av de berömda stjärnhusen i Gröndal ligger denna gaveltvåa med balkong och fönster mot träden och vattnet. Den bevarade planlösningen från 1944 med detaljer från ”funkis-eran” gör att lägenheten känns välplanerad och genomtänkt. Öppningen mellan kök och vardagsrum gör det enkelt att vandra genom rummen och tillåter ljusinsläppet att nå långt från fönstren i tre olika väderstreck. Takhöjden på ca. 2,55 m bidrar till att lägenheten upplevs som rymlig och luftig. Belägen i ett lugnt kvarter där den enda rusningen du behöver bry dig om är båttrafiken som skymtas från fönstren.
Råsunda
Klövervägen 5

Klövervägen 5

Tre trappor upp, på gaveln av ett gult bostadshus, centralt belägen i Solna, intill mysiga Hagaparken ligger denna fina lägenhet. En smart planerad enrummare med sovalkov strax under snedtaket och med balkong i söder. Lägenheten renoverades 2017 och är idag en inbjudande plats med väl valda materialval och detaljer. En öppen vy genom breda fönsterpartier skapar ett generöst ljusinsläpp över bostaden. Här bor du med naturen och vackra sjöar på promenadavstånd samtidigt som du har ypperliga kommunikationer precis utanför porten, endast 1 minut till pendeltåg och tvärbana, 2 min till Odenplan med pendeltåg och 10 min till Sundbyberg med tvärbana. Dessutom har du Mall of Scandinavia nästgårds med butiker, mataffärer, systembolag, apotek, biograf m.m. 1,5ROK- 35KVM - 2653 KR/MÅN.
Bromma - Mariehäll
Mariehällsvägen 3

Mariehällsvägen 3

MYSIG GAVELTVÅA MED BALKONG VID GRÖN HÄRLIG GÅRD
Gärdet
Rindögatan 15

Rindögatan 15

Välplanerad och fräsch mini 2:a med ett högt läge på våning 7.
Centrala Handen
Malmvägen 28

Malmvägen 28

Vad kan vara härligare än att få köpa ett 1960-talsradhus i centrala Handen? Ljuset flödar och många genomtänkta detaljer och funktioner. Här finns en vacker designad öppen spis i vardagsrummet, kök i originalutförande...
Aspudden
Erik segersälls väg 11

Erik segersälls väg 11

Så fint det blir, när man följer husets byggnadsstil och väljer gedigna och hållbara material! Ett platsbyggt kök av massivt trä, plankgolv av furu och linoljemålade snickerier ger detta hem en tidstypisk, men också tidlös bas. Detaljer som aldrig någonsin går ur modet och som håller mycket hög kvalitet. Lägenheten, som varit hyresrätt, är nu återställd till ursprunglig 1930-talsstil men med en modern planlösning. Det platsbyggda köket har en öppen planlösning med ett rymligt vardagsrum, och intill ligger ett mysigt och rofyllt sovrum. Därtill finns ett rymligt badrum och bra förvaringsutrymmen. De stora originalfönstren i syd-/västläge ger fint ljus hela dagen till solen går ned, samt trevlig utsikt mot Aspuddens centrala kärna och folklivet på Lilla Aspuddsvägen och Schlytersvägen. Att på morgnarna på en minut kunna ta sig till Bonne Femmes stenugnsbageri och köpa frukostbröd eller med baddräkt och termos morgondoppa sig och dricka dagens första kaffe på klipporna vid Mälaren är saker som sätter guldkant på tillvaron här. Samtidigt tar man sig smidigt och snabbt till stadslivet, antingen på cykel eller med tunnelbanan som ligger bekvämt nära.
Bagarmossen
Bergsrådsvägen 48

Bergsrådsvägen 48

Denna ljusa och välplanerade funkistrea ligger högst upp i ett trevligt trevåningshus från 1952 med lugnt och bra läge i Bagarmossen, nära både natur, centrum och tunnelbana. Stort vardagsrum med balkong mot söder, fullt utrustat arbetskök, två bra sovrum, badrum med badkar och tvättmaskin samt mycket bra förvaring. Mycket populär och välskött förening. Visning planeras till sommaren, men tidigare kan vara möjligt. Kontakta mäklaren vid intresse.
Midsommarkransen
Svandammsvägen 41

Svandammsvägen 41

Med en smart planlösning kan man komma långt, speciellt i ett funkishus med byggår 1934. I hjärtat av Midsommarkransen finns en social och intagande tvåa där köket och vardagsrummet sömlöst blir till en trivsam helhet. Här är det härligt att bjuda vänner på gemensam matlagning och middag, för att sedan njuta av en ljummen kväll på den rymliga balkongen och senare i sofforna i det behagliga vardagsrummet. Den generösa takhöjden och det soliga läget ger också ett luftigt och ljust boende med extra charm tack vare utsikten över Midsommarkransens äldsta takåsar, då lägenheten ligger högst upp i huset. Du har det mesta du behöver runt knuten, med caféer och restauranger, den klassiska biografen Tellus och inte minst Svandammsparken nära. Men adressen är eftertraktad då huset ligger på en stillsam återvändsgata – här har du en social oas att kalla hemma.
Hässelby Södra Villastad
Berghamnsvägen 61D

Berghamnsvägen 61D

Inrymd i en vacker patriciervilla från 1900-talet, bjuder den här fyran på ett lika storslaget som unikt boende med stor tomt och intagande veranda med härlig kvällssol. Här lever den äldre känslan vidare i kakelugn och spegeldörrar, medan de mer moderna inslagen står för smakfull komfort och bekvämlighet. Ett iögonfallande hem med slående takhöjd, i ett välbevarat villaområde med mycket historia, där lugnet och Mälaren blir din granne. Kontakta mäklaren för mer information: erica@historiskahem.se
Midsommarkransen
Svandammsvägen 10

Svandammsvägen 10

Denna lägenhet i ett ljusgult funkishus i centrala Midsommarkransen är lätt att tycka om. Detta är 31 ljusa och välplanerade kvadrat som både har ett rymligt kök och ett rymligt allrum. Här bor man med stora, fina fönster utan insyn, men med trevlig utsikt mot en lugn och grön innergård. Rummen är lätta att möblera med alla funktioner. Känslan är genuin, i allt ifrån ljusa brädgolv till smådetaljer som fönsterbeslag och nycklar till garderoberna. Läget intill det lilla Skvallertorget i hjärtat av gamla Midsommarkransen kan inte bli bättre. Detta är ett mycket trevligt område med många caféer, restauranger och butiker, dessutom också väldigt nära tunnelbanan.
-->