Type and press Enter.

Kommande

Storlek
Område
Typ
Sortering
Södermalm - Sofia
Beckbrännarbacken 7

Beckbrännarbacken 7

Beckbrännarbacken är en liten oas på Söder med vackra hus från 1920-tal och 1930-tal. Denna ljusa och fina lägenhet om 82 kvadrat ligger högt upp i huset utan insyn med två balkonger uppförd 1929. Möjlighet finns att bygga om lägenheten till en trea. Här bor du lugnt och trivsamt med SoFos stora restaurang- och nöjesutbud för dina fötter. Kontakt robert@historiskahem.se 070-491 60 01
Nacka - Kvarnholmen
Tre Kronors väg 43

Tre Kronors väg 43

Högt upp i det före detta bageriet på Kvarnholmen ligger denna 112 kvm stora lägenhet om fem rum och kök. Terrass om 22 kvm i söderläge med sol hela dagen samt stor balkong. En av de första bostäderna som bokades i Bageriet.
Bromma - Olovslund
Stugvägen

Stugvägen

För mer info kontakta Henriette Gerson, henriette@historiskahem.se, 0768-169002. Mycket kärlek sitter i väggarna i denna sagoidyll intill Olovslundsparken. Renoverat med förståelse för tradition och historia och mycket väl omhändertaget är detta ett hem som inte är helt vanligt att hitta i Stockholms mer centrala delar. Här finns pappspända väggar, bemålade tak, såpskurade mjuka trägolv, snickerier målade i linoljefärg och vackra tapeter i äldre stil, bland annat från Lim & Handtryck. Fem möjliga sovrum, kakelugn och lummig trädgård.

Tjärhovsgatan 40

Välkomna till en sekelskiftestrea om 70 kvm på hörnet Tjärhovsgatan/Nytorgsgatan. Med en luftig takhöjd, renoverat kök och ytskikt inklusive nylagda golv är det här en härligt social bostad med själ. Kök och vardagsrum binds samman med en halvöppen planlösning som ger såväl generösa arbetsytor för matlagningen som direktkontakt med gästerna och resten av familjen vid matbord och i soffan. De tre fina fönstren i fil ger ett rikligt ljusinsläpp. En hall med platsbyggd bokhylla leder till de två sovrummen mot den fina innergården, varav ett med utgång till balkongen i sydöstligt läge. Med en avgift på låga 2 620 kr/mån får du dessutom gott om pengar över att spendera i områdets många butiker, restauranger och caféer.
Södermalm
Bohusgatan 47 9Tr

Bohusgatan 47 9Tr

Mäktig är utsikten från denna lägenhet på nionde våningen i ett 1960-talshus på Södermalms sydsida. Här bor du dessutom i en fantastiskt välplanerad bostad med stora rum i genomgående planlösning uppdelad i en social del med kök, vardagsrum och balkong och en mer privat del med två sovrum intill varandra. Mitt emellan finns badrum, gästtoalett och en rymlig hall. Interiören är elegant enhetlig i färg- och formval och bevarade originaldetaljer samsas med lika snygga och stilfulla uppdateringar.
Kungsholmen
Inedalsgatan 2

Inedalsgatan 2

En fantastisk hörnbalkong mittemot Kronobergsparken, öppen spis, nyrenoverat kök och badrum, ett stort hörnvardagsrum, två sovrum, högt i tak och ett enastående ljusinsläpp genom mängder av stora fönster i tre väderstreck – denna härliga hörntrea har många kvaliteter som sätter guldkant på tillvaron. Här bor du i ljusa och luftiga rum som under de senaste åren renoverats till toppskick och i ett både lugnt och centralt läge. Att ha det bästa av två världar må vara ett slitet uttryck men här stämmer det så väl. Inne i lägenheten med fönster på rad mot grönska och träd känns det som att bo i en park och när man kommer ut ur porten och går ner för gatan så väntar storstaden där. 3 rok, 86 kvm, avgift 4946. Kontakta ansvarig mäklare Josefin Widman, Josefin@historiskahem.se 0732-396475, för mer information.
Ekhagen
Ekhagsvägen 10

Ekhagsvägen 10

Högst upp i huset återfinns denna lägenhet om 71 kvm. Fönster i två väderstreck och två balkonger.
Hammarbyhöjden
Björnståhlsgatan 2

Björnståhlsgatan 2

Välkommen till denna fina funkistvåa i Hammarbyhöjden. 2 rok, 51 kvm, 3186kr/månaden. Våning 2/3. Kontakta ansvarig mäklare, Josefin Widman, Josefin@historiskahem.se, för mer information. Planeras att annonseras våren 2020.
Telefonplan - Midsommarkransen
Tvingvägen 32

Tvingvägen 32

Barnrikehus - en arkitektsuccé! Vill du bo på välplanerade och ljusa ytor är denna 3:a det perfekta valet. Fönster i tre väderstreck, 2 sovrum , kök med matplats, vardagsrum och badrum med fönster. Beläget högst upp i huset. I detta hem finns även många vackra originaldetaljer bevarade, som bakbord i marmor, överskåp, köksdörr. För mer info Kontakta fastighetsmäklare Marie Holmerson på marie@historiskahem.se
Vasastan - Rödabergen
Torbjörn Klockares Gata 25

Torbjörn Klockares Gata 25

Ljus och luftigt 20-tal med högt läge och hiss i Röda Bergen. Snart annonserar vi denna stora tvåa, möjliga trea om 71 kvm med stort kök och många bevarade detaljer så som spröjsade fönster, spegeldörrar och serveringsskåp. Välkommen till ett boende i kulturhistoriska kvarter med kullersten och gröna gårdar. Kontakta Charlotte Pellas, 070-718 63 95, charlotte.pellas@historiskahem.se
Årsta
Skagersvägen 10

Skagersvägen 10

RENOVERINGSCHANS - 44,5 kvm välplanerad funkis med balkong önskar lite kärlek och omsorg och har alla möjligheter att bli ett både snyggt och praktiskt hem, precis som du själv vill ha det.
Österåker
Järnvägsbacken 2

Järnvägsbacken 2

Fredsborg - ett välbevarat och omsorgsfullt renoverat sekelskifteshem i två plan, kontakta fastighetsmäklare Charlotte Pellas 070 718 63 95 för mer information.
Kungsholmen / Fridhemsplan
Fleminggatan

Fleminggatan

Ljuvligt sekelskifte i fint skick med högt och ljust läge, stor solig balkong och sovrum mot lugn innergård.
Södermalm/Kvarnberget
Maria Prästgårdsgata 1c

Maria Prästgårdsgata 1c

Här bor man i pittoreska kvarter högst upp på Kvarnberget. Välplanerad etta i gott skick med nyligen nyrenoverat och stambytt badrum.
Östermalm
Nybrogatan 76 B

Nybrogatan 76 B

Högst upp i huset på Nybrogatan 76. 2 rok fördelade på 75 välplanerade kvm med balkong i soligt läge mot gård. Fungerande kakelugn och låg månadsavgift.
Midsommarkransen
Vattenledningsvägen 46G

Vattenledningsvägen 46G

Denna ljusa och hemtrevliga lägenhet ligger på tredje våningen i ett av de fina jugendhusen i populära Brf Tellusborg. Här välkomnas du in i en rymlig hall som har en rund charmig vägg. I köket kombineras modern stilren interiör med ett bevarat originalskafferi och det finns plats för ett större köksbord. Allrummets volym ger dig gott om utrymme för såväl soffa som säng och andra möbler. Här finns också en fullt fungerande kakelugn. Lägenheten är omsorgsfullt underhållen och planlösningen är mycket väldisponerad och genomgående med fönster mot både gård och gata. En stor tillgång till detta boende är föreningens fantastiska innergård som är riktig oas med lummig grönska, odlingslådor, utemöbler och grillar och alltsammans är beläget i hjärtat av det trivsamma och kreativa Midsommarkransen. 1 rok, 35 kvm, våning 3. Planeras att annonseras i januari 2020. Kontakta ansvarig mäklare Josefin Widman, Josefin@historiskahem.se, för mer information.
Södermalm - Hornstull
Långholmsgatan 16

Långholmsgatan 16

Med välbevarade originaldetaljer, djupa fönsterpartier och extraordinär takhöjd, bjuder den här ettan med separat kök på både rymd och ljus och har god potential att omvandlas till en tvåa. Genomgående planlösning, profilerade snickerier, trägolv och tidstypiska spegeldörrar förhöjer såväl mysfaktor som särprägel. Det gamla Bergsundsområdet förvandlades i början av 1930-talet till bostadsområde och är idag ett av stadens allra mest populära, med stadspuls, grönområden och vatten strax utanför dörren. Det trendiga Hornhuset, med mataffär, butiker och restauranger i anslutning till hemmet, förenklar givetvis vardagen, liksom närheten till såväl innerstadens bussnät som Hornstulls tunnelbanestation.
Gröndal
Sjöbjörnsvägen 12

Sjöbjörnsvägen 12

Funkis möter Japan i denna fina lägenhet i de berömda Stjärnhusen i Gröndal. Här bor du precis vid Mälaren med utsikt mot både vatten och grönska, och med balkong och fönster i tre väderstreck. Lägenheten är ljus och öppen med många bevarade funkisdetaljer som tillsammans med en stilren och avskalad interiör bildar en lugn och vacker enhet med japansk touch. Framtagna betonggolv och äkta material bidrar också till den goda känslan. I köket finns originalinredningen från 1940-talet bevarad och ru
Aspudden
Hövdingagatan 38

Hövdingagatan 38

Framöver har vi en speciell 3:a i Brf Hövdingen i Aspudden. Speciell på så vis att lägenheten ligger högst upp i huset med ett stort spröjsat fönster och en balkong på gavelsidan. Bostaden är ljus och väldigt fin i ytskikten, Hövdingagatan är också en lugn gata där det är lätt att slå sig till ro. I närheten byggs fler förskolor och det är 350 meters promenad till t-banan. adam@historiskahem.se
Södermalm - Nytorget
Borgmästargatan 9

Borgmästargatan 9

Stig in i en nyrenoverad Söderpärla, i vad som är att betrakta som Sofos absoluta mittpunkt. Här är det välbevarad funkis för hela slanten, med ett dekorativt glasparti i original mellan kök och sovrum, genomgående mörka parkettgolv, charmiga snickerier och originaldetaljer. Stort och inbjudande vardagsrum och ett riktigt snyggt sovrum, båda med inbyggd garderob. Modernt och nyrenoverat kök med all sin funkis-charm i behåll och ett fräscht badrum med tvättmaskin. Här har du även förmånen att njuta av en härlig gård på fritiden, tillsammans med all annan förströelse du kan tänkas behöva runt husknuten.
Hjorthagen
Jägmästargatan 12

Jägmästargatan 12

På Jägmästargatan i Hjorthagen hittar ni denna fina trea om 78 kvm. Lägenheten är välplanerad och själva huset ligger i en lantlig idyll med pickande höns och en stor innergård nära allmänna kommunikationer, Hjorthagens skola och Stockholms inlopp. Kontakta fastighetsmäklare Charlotte Pellas på 070-718 63 95 för ytterligare information.
Gröndal
Gröndalsvägen 52

Gröndalsvägen 52

Framöver har vi en förtjusande fin terrasslägenhet från 1950-talet. Den här lägenheten på 52:an nås från första dörren till vänster i trapphuset och ligger lite längre ner i huset. Men är trots detta insynsskyddad av terrassens grönska, samtidigt som terrassen är större än många grannars på övre våningar. Otroligt fina detaljer bevarade, inte minst köket, planlösningen, snickerier och fönster, marmorbrädor m.m. Ett inre förråd/verkstadsrum finns i lägenheten, vilket nästan ger lite småstugekänsla. Två rum, cirka 68 kvm, uppåt 30 kvm terrass. adam@historiskahem.se
Södermalm - Sofia
Ploggatan 2

Ploggatan 2

Att vakna upp och titta ut över inloppet till Stockholm, de blå böljorna och dess båtliv blir aldrig någonsin tråkigt. Det är en hänförande utsikt som möter dig från denna funkislägenhet på fjärde våningen på Åsöberget. I detta hem ligger kök, vardagsrum och sovrum i fil med varandra och alla har fönster med samma härliga vyer. Lägenheten har dessutom ett bra extrarum i en inre hall och fina siktlinjer mellan rummen. Granne med huset ligger kulturkvarter med låga små trähus och kullerstensgator vilket både ger fritt läge och en lantlig känsla med stillhet och lugn. Samtidigt bor du på denna adress alldeles nära SoFo-kvarteren och ett stort utbud av restauranger och uteliv. 2,5 rok, 63 kvm, avgift 3 215, våning 4. Kontakta ansvarig mäklare Josefin Widman, Josefin@historiskahem.se, för mer information.
Björkhagen
Simrishamnsvägen 3

Simrishamnsvägen 3

Utsikt över Nacka naturreservat och morgonsol på balkongen, gör det rent ljuvligt att komma hem till den här välplanerade tvårummaren i 40-talsstil. Här lever fördelarna med funkisen vidare i generösa förvaringslösningar och tidstypiska detaljer, medan ett ljust och rymligt vardagsrum, mysigt sovrum och välplanerat kök bjuder på goda utvecklingsmöjligheter. Ett lugnt och grönt område, med alla typer av rekreation utanför ytterdörren.
Nacka - Finnboda
Finnboda varvsväg 12A

Finnboda varvsväg 12A

När du öppnar dörren till detta hem möts du av en genomgående planlösning och en fin siktlinje genom hela bostaden som slutar i ett stort, spröjsat fönsterparti med utsikt mot vattnet. Hallen leder till ett ljust och luftigt vardagsrum med 3,5 meter i takhöjd och ett välplanerat kök i anslutning. På vägen dit passeras sovrummet som har gott om plats för dubbelsäng och garderober längs en av väggarna. Förvaringen är suveränt planerad i hela bostaden med ett rikligt antal garderobs- och skåpsutrymmen. Därtill finns ett rymligt och fullutrustat badrum som har både tvättmaskin och torktumlare. Lägenheten är ljus alla tider på året och du kommer aldrig att tröttna på att krypa upp på den breda fönsterbrädan som löper längs med hela fönstret och titta på utsikten. Utanför den egna entrén har du dessutom en egen uteplats med eftermiddags- och tidig kvällssol. 48,5 kvm - 2 ROK. Kontakta ansvarig mäklare Mattias Öhman för mer information.
Dalarö
Vasavägen 20

Vasavägen 20

För mer info kontakta Henriette Gerson, henriette@historiskahem.se, 0768-169002. En av de sista ostyckade tomterna på Dalarö är nu till salu, centralt belägen på huvudön med vackra och välhållna byggnader och en 4 733 kvm stor trädgårds- och naturtomt med utsikt över Vadviken och närhet till Dalarö kanal. Fastigheten bebyggdes 1890 och innefattar en huvudbyggnad i form av ett stort bostadshus, ett separat sommarhus, ett gammalt stall som numer är garage och förråd, en sjöbod och en lekstuga. Den ursprungliga gårdsplanen kring stallet är ännu bevarad. Tomten är vackert kuperad, har viss sjöutsikt och flera olika trädgårdsrum och uteplatser, bland annat ett utkiksberg med flaggstång och en murad utsiktsplats med vy mot Vadviken. Detta är ett hus och en tomt med alla möjligheter för ett givande och omväxlande liv för en stor familj och för umgänge. Läget är privat och ogenererat, och samtidigt med gångavstånd till Dalarö centrum med affärer, bageri, restauranger, bank, skola och kyrka.
Södermalm - Mariaberget
Tavastgatan 13

Tavastgatan 13

I hörnet av Tavastgatan och Blecktornsgränd ligger ett fint rosa hus ritat och byggt i gränslandet mellan 1920-tal och 1930-tal. I detta hus hittar vi denna möjliga trea på 62 kvm med spröjsade fönster, fiskbensparkett, vackert funkiskök och stiligt badrum. Kommer troligen ut under våren 2020. För mer info kontakta Björn Schumacher, bjorn@historiskahem.se eller ring 0723-733 555.
Södermalm - Sofo
Skånegatan 80

Skånegatan 80

Tre trappor upp på den legendariska adressen Skånegatan 80 ligger denna fina och extremt välplanerade tvåa med låg avgift. Mycket smart och flexibel planlösning. Högt läge i huset. 44 kvm - 1818 kr/mån ink bredband 1000 Mbit. Hör av dig till ansvarig mäklare om du vill veta mer, Mattias Öhman.
Djursholm
Stockholmsvägen 120

Stockholmsvägen 120

Snart annonserar vi vindsvåningen i denna vackra jugendvilla, med ett av Djursholms bästa lägen. Gångavstånd till marina, skolor, förskolor och Djursholms Torg med fina restauranger och all tänkbar service. Utmärkta kommunikationer rakt över gatan och nära till golfbana. Lägenheten är 84 kvm med tre rum och kök, och hyser takfönster, bevarade originaldetaljer samt en egen trädgård med stort trädäck. I villan finns totalt tre stycken lägenheter. Kontakta fastighetsmäklare Charlotte Pellas för mer information, mobil: 070-718 63 95 mejl: charlotte.pellas@historiskahem.se
Hammarbyhöjden
Falköpingsvägen 17

Falköpingsvägen 17

Att bo i en gavellägenhet med fönster i tre väderstreck ger en härlig frihetskänsla, och är bostaden dessutom belägen högst upp i huset förstärks den känslan ytterligare. Denna fina funkistvåa i Hammarbyhöjden har just det läget. Här bor du med stora och fina originalfönster med utsikt mot den omgivande grönskan och har också en härlig balkong med eftermiddags- och kvällssol. Lägenheten är ett stycke välplanerad funkis i originalplanlösning och med flera fina detaljer kvar från byggåret 1939. Köket är mycket välkomponerat med massor av förvaring, bland annat i ett bevarat serveringskåp. Vardagsrummet är ljust och luftigt och rymmer både matbord och soffgrupp. Inte heller sovrummet är litet utan rymmer lätt både dubbelsäng, garderober och annat. Därtill finns också en hall med fyra originalgarderober och ett ljust badrum med badkar. Det är nästan lite av en gåta att allt detta ryms på 49 kvm men så är det. Planeras att annonseras i början på februari. Kontakta ansvarig mäklare, Josefin Widman, för mer information.
Norrtälje
Skepparegatan 5

Skepparegatan 5

Centralt i Norrtälje men med lugnt och skyddat läge ligger denna vackra villa uppförd 1892. Med sin välbevarade fasad utsmyckad med sirligt lövsnickeri och kannelerade pilastrar är detta hus ett stilfullt tidsdokument från 1800-talets sista decennium och den tid då Norrtälje blomstrade som kurort. Huset är en klassisk trävilla i ett och ett halvt plan samt källare och en 465 kvm innehållsrik och inhägnad trädgård. Bostadens planlösning är väldisponerad och trevlig med generösa sällskapsytor i ett stort kök och dito vardagsrum och upp till fem sovrum, varav tre på övre plan. Därtill finns wc och bad/dusch på båda våningar. Fem eldstäder och två balkonger, en på vardera våning, förgyller livet ytterligare i detta mysiga hem. Huset har utvecklingspotential för den som vill, en enkel omdisposition kan ge plats för till exempel uthyrningsdel, generationsboende eller kontor. Här bor du stilla och idylliskt och med närhet till både stadskärna, Societetsparken och havet med småbåtshamn och promenadstråk längs vattnet.
Solna - Gamla Råsunda
Tottvägen 1A

Tottvägen 1A

En fantastiskt sekelskiftesfemma i en av Gamla Råsundas vackraste fastigheter. 2 tr upp med terrass i västläge och öppen spis ligger denna topprenoverade familjevåning. Fyra möjliga sovrum, kök i delvis öppen planlösning samt badrum med tvättpelare. 95 kvm - 3995kr/mån. Vid intresse kontakta Mattias Öhman på mattias.ohman@historiskahem.se
Kungsholmen
Thorildsvägen 5

Thorildsvägen 5

Unik 2:a med fri vy och balkong. Här bor du i en social lägenhet med öppen planlösning, nyrenoverat kök samt rymligt sovrum och badrum. Huset är helt byggt i tegel och ritades av arkitekten Carl Westman. 53 kvm, våning 2/3, avgift 3 248/mån. Hiss finns.
Tungelsta
Vädersjövägen 103

Vädersjövägen 103

En egen plats på jorden, en röd stuga med vita knutar och spröjsade fönster, i naturskön omgivning bland skogar och fält, tyst och stilla. Ett permanent hem eller varför inte som sommarnöje/landställe. Boendet Söderändan är en sött och inbjudande torp/ egendom i Södertörn, belägen i ett levande landskap bland hagar, skogar och slingrande grusvägar. Här råder lugnet och friheten, här sitter du på trappan med kaffekoppen och hör endast träden och vindens sus. Ändå befinner du dig med möjligt pendlingsläge till Stockholm. Boningshuset är en före detta fattigstuga uppförd kring 1861 med en lummig och naturomgiven trädgård med flera uteplatser. På tomten finns även ett gästhus, en bastu, förråd och en jordkällare. Interiört är huset en ljus juvel med pärlsponts klädda väggar, trägolv, kamin och alla bekvämligheter på plats. Huset har stora och härliga sociala ytor i kök och vardagsrum samt ett badrum på det nedre planet, och två rymliga sovrum på det övre. Detta är en plats att landa på efter en hektisk dag. Här finns en varm och omfamnande känsla, med hemtrevlighet och direkt avkoppling, och här finns trädgård och marker till nöje, lek och rekreation för både vuxna och barn.
Södermalm - Reimersholme
Anders Reimers Väg 6

Anders Reimers Väg 6

Detta är boendet för dig som vill ha en evig semester på hemmaplan eller för dig som söker en övernattningsbostad i huvudstaden med atmosfär och stil, men som ändå är ett självständigt boende. Detta är som borta fast du är hemma, ett hotellboende som samtidigt är en bostadsrätt, men en lite annorlunda sådan. Här samlar du batterierna och njuter av både stilfull interiör och en rogivande omgivning. I den 35 kvm stora sviten varvar du ner i en ljus och härlig lounge och njuter god nattsömn i en skön och avkopplande sovavdelning. I ett vackert badrum med badkar på guldtassar sjunker du ner i ett varmt bad och i ett eget och avskilt kök kan du ge dig själv 24 h room service. Balkong en face Mälaren fulländar boendet - här är utsikten in mot huvudstadens centrala delar bedårande.

Rindögatan 15

Välplanerad och fräsch mini 2:a med ett högt läge på våning 7.
Nacka - Kvarnholmen
Kvarngränd 7

Kvarngränd 7

I den tuffa magasinbyggnad på Kvarngränd från 1930-talet finns denna bostad. Yta 54 kvm - 2rok med tillgång till stor takterass om 500 kvm med utsikt över Stockholms inlopp. Visning planerad till hösten 2019, men kan möjligen visas på förfrågan. Kontakta robert@historiskahem.se 070-491 60 01
Årsta
Möckelvägen 34

Möckelvägen 34

VÄLPLANERAD FUNKISTVÅA MED BALKONG I SÖDERLÄGE
Ekhagen
Torphagsvägen 6

Torphagsvägen 6

Välplanerad 2:a på våning två med balkong. Gott skick med nyrenoverat kök från Marbodal i öppen planlösning.