Type and press Enter.

Kommande

Storlek
Område
Typ
Sortering

Det här är våra kommande försäljningar

Södermalm - Sofia
Ploggatan 12

Ploggatan 12

På mysiga Ploggatan gömmer sig en välplanerad liten tvåa med balkong i ett av Södermalms finaste sekelskifteshus! Den genomgående planlösningen möjliggör ljusinsläpp från två håll, och balkongen med tillhörande trappa ner till den underbara gården skapar radhuskänsla mitt i stan. Om sommaren får balkongdörren stå öppen och du kan springa in och ut med barfota steg, ha middagar på gården och ligga och läsa i gräset. Den mycket uppskattade trädgården är nästan lika stor som kvarteret och har smidesgrindar från både Bondegatan och till Skånegatan. Trots det nära läget till Nytorget och Medborgarplatsen genomsyras platsen av ett stilla lugn där Vitabergsparken breder ut sig som ett grönskande, skyddande vägg i slutet av gatan. Här finns även en fin liten utsiktplats mot Djurgården, vid slutet av Ploggatan norrut. Samtidigt har du promenadnära till de bästa restaurangerna och barerna i stan.
Älmsta
Lindbacken 3

Lindbacken 3

Unik funkisbostad ämnad för en provinsialläkare med familj, trädgårdsmästare, tjänstefolk och praktik - ritad av arkitekten Sigge Ullén 1927. Den enorma funkisvillan spänner sig över totalt 344 kvadratmeter med 12 rum och kök och 5-7 tänkbara sovrum. Här får du en stor tomt med vackra höjdvariatoner om 5370 kvadratmeter samt sjöutsikt över Väddökanalen. Kommunalt avlopp men eget vatten, vattenburen uppvärmning via bergvärme med möjlighet till drift via el. Garage finns samt flertalet uteplatser och en enorm balkong. Här får du ett hus som är otroligt välbevarat och helt unikt i storlek och klass, 10 mil från huvudstaden. Anmäl ert intresse via formuläret, vid direkta frågor ta kontakt med mäklaren. adam@historiskahem.se
Midsommarkransen
Midsommarvägen 28

Midsommarvägen 28

På den somriga vägen i familjära Kransen hittas denna nyrenoverade bostad med moderna material och en stilmix av 50- och 60-talet. Den grönskande sikten från våning ett ger huskänsla i fickformat. Fönster i två väderstreck skapar ett rikligt ljusinsläpp och håller fina vyer över gården, gatan och solen i söder. Karaktäristiska vinklar samspelar väl med snickerier och platsbyggd förvaring, noga genomtänkt för att passa just dessa rum och nyttja utrymmet till fullo. Varje lägenhet har en egen odlingslott utanför huset och delar på grillplats och sittplatser som är mysiga på somrarna. Gatans bebyggelse är placerad i harmoni med naturen, och är högt belägna i området. Parker och lekparker liksom grönytor väntar precis utanför dörren, tillsammans med restauranger, butiker och caféer. En levande stadsdel i komprimerad skala ger mysig bykänsla. Kvarteret är barnvänligt, har god grannsämja och det är enkelt att vara delaktig. Det är också promenadnära till tunnelbanan!
Södermalm - SoFo
Erstagatan 18

Erstagatan 18

Högst upp i huset hittas den här enrummaren med stora spröjsade fönster, balkong och vy över himlen och takåsar. Balkongen har en tjusig balustrad som sträcker sig längs med lägenhetens yttersida, och skapar en vacker siluett i utsiktens förgrund. Bostaden får på så vis en alldeles särskild inramning, en klassisk touch som präglar interiören. Genomgående originalgolv, takhöjd och enklare lamprosetter finns bevarade. Morgonsolen strålar in lagom till första koppen kaffe. Området är välbesökt på grund av sitt fantastiska utbud av förstklassiga restauranger, t ex Cafe Nizza, Folii och Light Blue Yokohama. Samtidigt är atmosfären här lugn och trygg. Kvarteren kantas av lokala äldre butiker, nya konceptbutiker, förskolor och skolor. Vitabergsparken breder ut sig i slutet av gatan och är en given plats under sommaren för picknick och promenader, och åt andra hållet väntar Fjällgatans milsvida utblickar.
Södermalm/Blecktornsparken
Ljusterögatan 5

Ljusterögatan 5

På mysiga och lugna Ljusterögatan, ett stenkast från Nytorgets puls och Vitabergsparkens grönska, finns nu en fräsch och ljus etta i högt söderläge fyra trappor upp i huset. Här bor man på 37 välutrustade kvadratmeter där varje del i lägenheten renoverats med varsam hand. Det vackra genomgående originalgolvet ihop med med moderna material -och kulörval gör detta till en lägenhet man enkelt förälskar sig i.
Södermalm - SoFo
Östgötagatan 34

Östgötagatan 34

På denna adress bor du i händelsernas centrum i kärnan av SoFo, mitt bland restauranger, caféer och trevliga butiker, nära till allt vad dessa kreativa kvarter har att erbjuda. Läget mittemellan Götgatans puls och Nytorgets charm är suveränt. Sommartid är Skånegatan numer en gågata kantad av uteserveringar och med härligt folkliv. Lika nära ligger Katarina Bangata med Bondens marknad under sommarhalvåret. Samtidigt som det händer mycket i området med barer och gatufester är det lugnt och mysigt med en fin småstadskänsla där det är lätt att bli stammis i butiker och caféer, och den stora oasen Vitabergsparken finns alltid för dig när du vill tanka klorofyll.
Färingsö
Ekeby Gårds väg 13

Ekeby Gårds väg 13

Just nu förbereds en försäljning av detta vackra och väl omhändertagna hem, gamla Ekeby Gård på Ekerö. Visningar kommer att ske under andra delen av maj. Anmäl intresse här och vi kontaktar er med uppdateringar allteftersom.
Södermalm
Ringvägen 131

Ringvägen 131

I angränsning till en sluten innergård hittas denna smakfullt renoverade tvårummare bestående av ett inbjudande sällskapsrum med stilrent kök, ett mysigt sovrum och ett topprenoverat badrum. Skyddande husfasader i varma gula toner ger en ombonad känsla och solen lyser skönt på den alldeles egna uteplatsen. En lägenhet som expanderar i takt med varmare väder, här får det stå öppet om sommaren. Dubbla altandörrar ger direktkontakt mellan ute och inne, en fantastisk plats för morgonkaffet liksom för kvällar med vänner. Södermalms mysiga utbud av restauranger och caféer väntar i sin tur utanför porten. Populära Nytorget ligger endast några kvarter bort liksom Årstavikens vatten.
Södermalm - Hornstull
Verkstadsgatan 11

Verkstadsgatan 11

Välkommen hem! Vi anar att många kommer att känna samma förälskelse som nuvarande ägare, för denna pärla till lägenhet, belägen i det fina portalhuset på Verkstadsgatan i Hornstull. Lägenheten ligger på femte våningen och är 36 kvadrat ren charm, från den mysiga hallen, genom det rymliga köket i bistrostil och till det trivsamma och luftiga rummet intill. Från de spröjsade fönstren får du både ett härligt ljusinsläpp och fri utsikt över grannskapet. Detta är ett sällskapligt hem, som bjuder in till middagar och umgänge, men som också är rofyllt och omfamnande en vanlig vardagkväll. Planlösningen är öppen, luftig och lätt att möblera, med ett fint flöde mellan köket och umgängesytorna, och med en sovrumsdel omgiven av platsbyggda skåp. Därtill är hallen rymlig och möblerbar och badrummet både charmigt och fint renoverat. På denna adress bor du i kvarter som är händelserika och levande, men som också är en plats för utandning och lugn, med vattnet nära inpå, och Långholmen och Reimersholme som två oaser i myllret.
Södermalm - Högalid
Heleneborgsgatan 7A

Heleneborgsgatan 7A

Hemma på Heleneborgsgatan har du utsikt över vacker bebyggelse, både nationalromantiska och nyklassicistiska fastigheter belägna om vartannat på den breda gatan. Höga fönster med överljus, djupa nischer och brädgolv karaktäriserar bostaden om ett rum och kök, och den underbara takhöjden om 3 meter ger en luftig atmosfär. Speglade dörrar och valvformade öppningar leder in mellan rummen. Här bor du med direkt tillgång till bad, parker, puls och några av Stockholms finaste vyer. Det höga läget ovanför Söder Mälarstrand bidrar till dessa mysiga kvarter strax intill Hornstull, och Högalidskyrkans två torn går att skymta bakom takåsarna när du promenerar hemåt i kvällen.
Midsommarkransen
Midsommarvägen 23

Midsommarvägen 23

På Midsommarvägen väntar en varsamt renoverad funkislägenhet med social och trevlig planlösning samt fri sikt över trädkronorna och de kulörta grannhusen i två väderstreck. Det privata läget över hörnet högst upp i huset skapar insynsskydd och ger en fin bred vy över kvarteret. Den mysiga balkongen åt söder och solen fungerar som ytterligare ett rum att nyttja om sommaren, extra skönt att vila ryggen mot den uppvärmda husväggen med en kopp kaffe i eftermiddagstimmen. Köket är charmigt och välbevarat med nya luckor målade i en vacker duvblå ton som binder samman med himlen utanför. Badrummet har både fönster och badkar vilket gör det möjligt att sola från badet (!) med vilsam utsikt över lövverken. Här tillhör du en mycket välskött förening med fin grannsamverkan, grillkvällar och gemensamma pubrundor. Midsommarkransen är en egen stad i staden med en alldeles egen kärna av butiker, restauranger, caféer och biograf, liksom promenadvägar till badklippor och Vinterviken.
DALARNAS LÄN
Djupviksvägen 12

Djupviksvägen 12

Detta vackra hem kallas för Fagerudden och är beläget i Näs bruk i södra Dalarna. Näs kantas av Bysjön som är en ca 3 km lång och 1 km bred vik av Dalälven. Vi ser fram emot att presentera denna välskötta fastighet under försommaren. Tills dess är nyfikna och spekulanter varmt välkomna att att kontakta Charlotte Pellas för mer information.
Östermalm - Vasastan
Odengatan 14A

Odengatan 14A

På bästa adress i gränslandet mellan Östermalm och Vasastan finns snart möjlighet att köpa en genomgående två anno 1895 invid ståtliga Sankt Georgios kyrka! Lägenheten ligger i markplan mellan två gårdar och har utanför sina fönster en oas av grönska och ett lugn och får en att glömma det otroligt centrala läget. Här återfinns en fungerande kakelugn, mycket förvaring och stora härliga ytor med högt i tak och vackra fönster. För den som behöver ett extra rum går det att med enkla medel dela av master bedroom till två bra sovrum, som vissa grannar i huset gjort. Kök och badrum har några åt på nacken och ger den kreativa en möjlighet att sätta sig egen prägel efter smak och behov. Lägenheten publiceras på den öppna marknaden innan sommaren, men kan för rätt pris säljas innan dess- kontakta mig om det låter som ett hem för dig!
Nynäsvägen 4

Nynäsvägen 4

Vårstavi vid Malmsjön i Grödinge. Huset uppfördes 1914–1915 och ritades av Poul Bjerre. Huset består av två byggnadskroppar som är sammanfogade i vinkel. Bostaden om cirka 370 kvm är i två plan plus källare. Hemmet är ett unikum präglat av dess invånare och är bevarat i det utförande som dess herre lämnade hemmet i när han gick bort. Vårstavi var en samlingsplats för tidens konstnärer och intellektuella och rummen i den stora villan kom att fyllas med konst och litteratur. Husets trädgård är cirka 2000 kvm stor, med huvuddelen vänd mot söder och sjösidan. På tomten finns även ett gästhus om cirka 40 kvm, och ett garage. Gården omges av kommunal parkmark, här finns bland annat en staty av Poul och Gunhild Bjerre utförd av Carl Milles. Fastigheten ligger alldeles intill väg 225.
Sollentuna - Norrviken
Landsvägen 31

Landsvägen 31

Villa Rosengård är ett av de första husen som byggdes i Norrviken då seklet var ungt, uppfört av en trädgårdsmästare som hade trädgårdsmästeri på platsen. Här följer du den grusade uppfarten, genom de svarta gamla järngrindarna som leder dig in till detta lummiga gårdstun - en värld helt för sig själv, med vilsam atmosfär tillsammans med den lite söta doften av tiden som gått i den fina trävillan från 1913. Huset syntes från början inte bakom all växtlighet, och nuvarande ägare beskriver hur de ville väcka Törnrosa igen! Skapa den där villa-drömmen strax utanför stan. Idag är det varsamt renoverat med bibehållen sagokänsla. Från övervåningen ser du över Norrviken-sjön, och den prunkande trädgården gör huset helt och hållet insynsskyddat. Mycket av de äldre detaljerna är bevarade och vissa har återskapats efter dess ursprungliga utförande. På vintrarna sprider de fyra (!) kakelugnarna en vänlig värme i hela huset. Dessa är smyckade med vinrankor och vackra jugendslingor av rosor och näckrosor, romantiska mönster som matchar den sirliga takrosetten i salongen. Spröjsade gamla fönster ger charm, och de vindlande gångarna både ute och inne bidrar till den storskaliga känslan med spännande rum att upptäcka. Var kom jag in och var ska jag gå ut? Troligtvis bäst att stanna!
Svanberga
Norrtäljevägen 620

Norrtäljevägen 620

Det gamla gästgiveriet i Svanberga har anor från 1600-talet och har därmed varit en plats för medborgare och kungliga besök i 400 år. Sedan dess har fastigheten, med sitt natursköna läge och utsikt mot sjön Erken, blivit en privatbostad med huvudbyggnad, tillbyggd f.d. restaurangdel samt två mindre gästhus på tomten. Nuvarande ägare har lagt en omsorgsfull hand på renovering och underhåll och till sommaren är det dags att finna en ny ägare till Svanberga. Här är historien, kulturen, livskvaliteten samt potentialen av tilltagna mått. Taxerad area är 180 BOA samt 201 BIA, en fastighet med mycket stora sällskapsytor och övernattningsmöjligheter för familj på besök. Kontakta mäklaren direkt för mer information, anmäl intresse via formuläret för att bli notifierad om när annonsen är komplett. Preliminär tid för annonsering är början av juni.
Midsommarkransen
Lötmogatan 9

Lötmogatan 9

Högst upp i huset på ett privat våningsplan hittas denna rymliga trerummare och möjliga fyrarummare, med underbart gavelläge och en lång terrass som följer huskroppen. Här bor du med utsikt i tre väderstreck över Midsommarkransens takåsar och stora träd som ändrar karaktär beroende på årstid. Från prunkande grönt till vackert orange, med ekorrar om våren och fåglar om hösten som bosatt sig bland grenarna. En idyllisk miljö att ha direkt tillgång till från lägenhetens centrum - det stora vardagsrummet med vackra pardörrar och öppen spis.
Enskede-Skarpnäck
Nämndemansbacken 50

Nämndemansbacken 50

Nämndemansbackens radhus från tidigt 1960-tal ligger lugnt och ostört på en höjd. På nummer 50 bor du med gavelläge och fin utsikt på gränsen mot en allmänning. Radhuset är byggt i halvetage med totalt fyra halvplan som förbinds genom luftiga trappor i trä och har ett fint ljusflöde från morgon till kväll. Husets fyra våningsplan är för närvarande fördelade som följer: På entréplanet finns hall, ett sovrum och toalett. En halvtrappa ner ligger ett stort kök och vardagsrum i öppen planlösning och med utgång till uteplats och trädgård. En halvtrappa upp finns ytterligare ett sovrum samt ett stort vardagsrum med både öppen spis och balkong. I källarplanet längst ner i huset finns förråd och ett stort badrum med badkar och tvättmaskin. Genom enkel ombyggnad finns möjligheter till fler sovrum. Husets trädgård är lummig och mysig och ligger med ett ostört gavelläge på en höjd. Dagen börjar förslagsvis med en kopp kaffe i morgonsolen på trappan på husets framsida. På gaveln har huset en fin uteplats under skärmtak och på kvällen äter man middag på altanen på baksidan i kvällssolen som går ner mellan tallarna på Skogskyrkogården. Området är lugnt och barnvänligt med avstånd till bilar och trafik och en trevlig blandning av barnfamiljer och äldre som bott sedan 1960-talet.
Riksrådsvägen

Riksrådsvägen

Vi ser fram emot att snart kunna säga välkommen till ett av de fantastiska radhusen på kulturminnesmärkta Riksrådsvägen. Här bor du i en pärla från mitten av 1950-talet, med stora sällskapsytor på nedre planet, inkluderat ett nyrenoverat kök och ett stort vardagsrum med öppen spis, tre sovrum på det övre planet, badrum, gäst-wc, en mycket praktisk tvättstuga och bra förvaringsutrymmen. Dessutom har huset en härlig och skyddad trädgård som vetter mot söder, med uteplatser och odlingsmöjligheter. Kontakta fastighetsmäklare Charlotte Pellas för mer information.
Ekhagen
Ekhagsvägen 5

Ekhagsvägen 5

Här bor man på våning två av tre med ljusinsläpp från tre väderstreck. Lägenheten har en fungerande öppen spis, genomgående luftig känsla samt en balkong som man når från vardagsrummet. Föreningen är utomordentligt välskött samt skuldfri.
Vasastan - Röda bergen
Rödabergsgatan 5

Rödabergsgatan 5

Högst upp i huset i mysiga Rödabergen hittas denna charmiga och otroligt välplanerade enrummare. Utsikten från tredje våningen över takåsar och himmel ger en öppen fri känsla, likväl som insynsskydd. Nedanför växer sig kastanjeträden stora och bildar lummiga rader i allén. I dessa kvarter slingrar sig gatorna fritt och grönskan är ständigt närvarande, en harmonisk småstadsidyll mitt i staden. Uppe i lägenheten tillåts ljuset stråla in över plankgolven i original med synliga furutiljor. Den genomgående planlösningen skapar tillsammans med takhöjden en finfin plats åt vackra interiöra ting liksom för gäster som tittar förbi på ett glas. Föreningens soliga vädringsbalkonger och grönskande innergård väntar i sin tur på sommarens långsamma dagar. Närheten till buss, tunnelbana och pendeltåg gör området tillgängligt, tillsammans med Vasastans breda utbud av matbutiker, motionsslingor, restauranger, krogar och caféer.
Södermalm - SoFo
Katarina Bangata 55

Katarina Bangata 55

Välkommen till ett härligt och levande hem på tredje våningen, med utsikt över Katarina Bangatas kastanjeallé och Lilla Blecktornsparken. Detta är 72 ljusa och luftiga kvadrat i genomgående planlösning med stora och spröjsade fönster mot både gård och gata. Vardagsrummet vetter mot sydväst och gatusidan och allén utanför, och sovrummet och köket är placerade in mot kvarterets innergård i ett lugnt läge med morgonsol. I mitten av bostaden finns en stor inre hall som är en perfekt plats för hemmakontoret, men också ger möjlighet till andra inredningslösningar, allt efter behov. Planlösningen är flexibel och har många roliga vinklar och ytor som bland annat kan nyttjas till förvaring. Därtill finns ett nyrenoverat badrum och en minitvättstuga inredd i en klädkammare. Sommartid är Lilla Blecktornsparken och restaurang Bleck din egen bakficka och det är också nära till Vitabergsparken och Nytorget. Lugnet, grönskan och de mysiga omgivande kvarteren ihop med tillgängligheten till restauranger, caféer och barer är en suverän mix att bo mitt i.
Södermalm
Renstiernas gata 14A / Tjärhovsgatan 48

Renstiernas gata 14A / Tjärhovsgatan 48

I korsningen Renstiernas gata /Tjärhovsgatan tronar en vacker hörnfastighet från förra seklet. Våning två sades förr vara det mest eftertraktade planet då det låg lagom högt upp från marken, både privat och tillgängligt, och med fin utblick. Här hittas idag en gedigen trerummare med välhållna rum och fantastiska originaldetaljer. Pardörrar, bröstning och vackra glaspartier minner om lägenhetens tidiga glansdagar i 1900-talets Stockholm. Takhöjden är enastående och den gräddvita, sirliga stuckaturen höjer blicken. De orörda rummen ger en stilla, rofylld känsla, enkelt att tänka sig vad som en gång var och vad som skulle kunna bli. Eftermiddagssolen släpar varmt längs med de porösa, tapetserade väggarna och från köket når du balkongen i söderläge som vetter mot innergården. Området har nära till allt, restauranger och caféer vid Nytorget liksom utblickar från Katarinavägen, fina kulturkvarter, kyrkor och grönska i Vita Bergen.
Södermalm - Mariaberget
Kattgränd 1

Kattgränd 1

Kattgränd- en ikonisk södergata som många drömmer om, av förklarliga skäl. ”Kattkvarteren” på Mariaberget hör till de äldsta på Södermalm, belagda sedan 1649. Här bor du högt uppe på berget, bland kullerstensgator, pittoreska kultur hus och en utsikt som går få förunnat. Denna genomgående trea bjuder på en vy över både Riddarfjärdens glittrande vatten och Mariabergets takåsar. Det fria läget näst högst upp i huset med en balkong i sydväst bidrar till att ljuset sträcker sig hela vägen in under alla våra årstider och skapar en luftig och ljus atmosfär. Här är det bara att flytta in och njuta av ett nyligen renoverat hem med vågade kulörer, originaldetaljer och exklusiva materialval i perfekt symbios.
Trädgårdsvägen 6

Trädgårdsvägen 6

Ett hus med festlig historia i Avesta! När den nya skolan byggdes i Skogsbo flyttades detta hus, enligt sägen rullades det hit med hjälp av hästar. En före detta lärarbostad, ett sekelskifteshus som renoverats varsamt under årens lopp. Eldstaden i matrummet har använts flitigt under vintern och ger middagarna i det stora matrummet något extra. Glasverandan som byggdes förra året har helt klart blivit familjens nya favoritplats i huset, tack vare kontakten med trädgården. Balkongen är perfekt för fördrinken och växthuset ger långa varma sommarkvällar. Huset planeras visas i slutet av maj. Kontakta mäklaren för mer information: erica@historiskahem.se
Vasastan / Odenplan
Hagagatan 14

Hagagatan 14

Vacker och praktfull trea i Jugend-fastighet från 1905. Här Erbjuds stora och luftiga rum, med genomgående planlösning och ljusflöde från två håll. Bostaden karaktäriseras av sin tilltagna takhöjd över 3m, vackra plankgolv, planlösning i original, takstuckatur, höga golvsocklar och pampiga fönsterpartier. Balkong in mot gård i lugnt läge, som får en att glömma bort att man trots allt bor med två minuter gång till Odenplan. Här flyttar du in till en bostad med mycket bevarade original och anda från förra seklet, där mycket står orört och redo att piffas upp för den som önskar.
Vasastan - Norrmalm
Tegnérgatan 48

Tegnérgatan 48

Charmigare bostad är svårt att få! Här finns småspröjsade fönster, höga listverk, spegeldörrar och en kakelugn. Dessa 96kvm är fördelat på tre rum och kök. Här finns även en möjlighet att göra om det till fyra rum och kök samt det finns en egen trapphusdörr ut till föreningsgården där utemöblerna och grillen väntar. Här kan du få en lugn stund mitt i stan! Vi är under produktion, anmäl ditt intresse så kommer mer info så fort vi får det klart!
Vasastan / Odenplan
Hagagatan 16

Hagagatan 16

Om du promenerar någon minut in på fina Hagagatan når du snart port 16 och det sekelskifteshus som gömmer denna bostad. Högst upp i huset, med ljusa rum, fönster i fil och fri sikt över himlen och innergårdens takåsar skapas en fantastisk känsla av rymd. Rummen bjuder in till samvaro med vänner. Middagen intas med fördel i det gemensamma vardagsrummet och matsalen, samtidigt tycks köket vara platsen där många dröjer sig kvar, gärna lagar mat tillsammans och umgås kring den lilla köksön. Härifrån når du också balkongen, perfekt för den där fördrinken eller den första morgonkoppen. Lägenheten är ordentligt social, och samtidigt vilsam med sitt privata läge och närhet till de mysiga stadsparkerna Vasaparken och Hagaparken/Brunnsviken. De strosvänliga kvarteren erbjuder även bagerier, caféer, restauranger och butiker inom räckhåll, och Odenplans tunnelbana och busstorg som närmsta station endast 3 minuter hemifrån.
Kungsholmen
Amarantergränd 1

Amarantergränd 1

Vackert beläget med utsikt över Piperska murens trädgård presenterar vi 3 rum och kök under försommaren.
Aspudden
Erik Segersälls väg 11

Erik Segersälls väg 11

Så fint det blir, när man följer husets byggnadsstil och väljer gedigna och hållbara material! Ett platsbyggt kök av massivt trä, plankgolv av furu och linoljemålade snickerier ger detta hem en tidstypisk, men också tidlös bas. Detaljer som aldrig någonsin går ur modet och som håller mycket hög kvalitet. Lägenheten, som varit hyresrätt, är nu återställd till ursprunglig 1930-talsstil men med en modern planlösning. Det platsbyggda köket har en öppen planlösning med ett rymligt vardagsrum, och intill ligger ett mysigt och rofyllt sovrum. Därtill finns ett rymligt badrum och bra förvaringsutrymmen. De stora originalfönstren i syd-/västläge ger fint ljus hela dagen till solen går ned, samt trevlig utsikt mot Aspuddens centrala kärna och folklivet på Lilla Aspuddsvägen och Schlytersvägen. Att på morgnarna på en minut kunna ta sig till Bonne Femmes stenugnsbageri och köpa frukostbröd eller med baddräkt och termos morgondoppa sig och dricka dagens första kaffe på klipporna vid Mälaren är saker som sätter guldkant på tillvaron här. Samtidigt tar man sig smidigt och snabbt till stadslivet, antingen på cykel eller med tunnelbanan som ligger bekvämt nära.
Gustavsberg
Stig Lindbergs gata 17B

Stig Lindbergs gata 17B

I det gamla fabrikshuset i Gustavsbergs Hamn hittas den här mysiga våningen med öppen planlösning, rum i fil och en storslagen terrass som vetter längs med hela lägenhetens yttervägg. Terrassen ger en ombonad känsla med sin fina inramning i trä, och blir en naturlig del av lägenhetens alla rum. Det klockrena söderläget gör att solen avnjuts från morgon till kväll. Utgången från köket binder samman ute och inne, med möjlighet till en egen köksträdgård där tomater får växa sig mogna i solen och morgonkaffet kan intas i solstolen. Det höga läget och den öppna sikten skapar en härlig, fri känsla samtidigt som lägenhetens interiör har en betryggande och intim karaktär där du enkelt kan dra dig tillbaka. På taket väntar Stockholms längsta takterrass, och nedanför hittas fint bevarad bebyggelse från fabrikstiden. Gatan är uppkallad efter porslinsfabrikens konstnärlige ledare Stig Lindberg som präglade kvarteren med sin kreativitet och engagemang. En blomstrande, ständigt utvecklande stadsdel med en riklig historia.
Enskede Gård
Herrgårdsvägen 13

Herrgårdsvägen 13

Framåt maj erbjuder vi ett trevligt rött 1920-talshus om 9 rum och kök samt 4-6 sovrum på Herrgårdsvägen i Stockholms mest centrala villaområde - Enskede gård. Areauppgifterna är enligt taxering, avvaktar areamätning och övriga annonsförberedelser. Funktionell planlösning, friköpt tomt med bilplatser och en mysig trädgård. Vattenburet värmesystem. Bevarade plankgolv, en kakelugn av nyare modell, trevligt renoverat lantkök med platsbyggd soffa och träpanel. Preliminärt tillträde september 2022. Hör av er till adam@historiskahem.se med direkta frågor, annars anmäl intresse via formuläret.
Hägerstensåsen
Lotterivägen 5

Lotterivägen 5

Lotterivägen är en liten och lugn gata precis bakom allt gemytligt liv på Riksdalertorget och längs Sparbanksvägen. Det gör det här till ett idealiskt boende både för den som vill ha lummigt lugn eller folk och rörelse. Högst upp i ett av husen hittas en ovanligt välplanerad trea med generöst ljusinsläpp från de båda väderstrecken norr och söder. Lägenheten har flera originaldetaljer från byggåret som fått sällskap av smakfulla restaureringar som framhäver charmen och funkiskänslan. I anslutning till vardagsrummet hittar du balkongen, som med sitt strålande soliga läge blickar ut mot den lummiga innergården. Gårdens ståtliga och väldoftande tallar bidrar med minimal insyn, och mysiga promenadstråk leder dig bort till Vinterviken med badklippor, bryggor, Hägerstens hamn, kolonilotter och restauranger. Kvarteren på åsen erbjuder även fantastisk utsikt över takåsar, vatten och natur under kvällspromenaden.
Södermalm - Mariaberget
Hornsgatan 70

Hornsgatan 70

Vindsvåning in mot gård med terrass och slående utsikt över Mariabergets takåsar! I ett klassiskt Jugendhus från 1905 ligger denna unika och moderna vindsvåning i absolut toppskick. Gårdsläget och placeringen mellan två taktorn högst upp i huset skapar en lugn oas mitt i staden, en kombination svårt att hitta. Lägenheten är utrustad med alla tänkbara bekvämligheter och är stilrent uppförd med påkostade material och fina kulörval. Här erbjuds bland annat ett platsbyggt kök med 4,6m upp till nock, stort badrum med golvvärme och tvättmaskin, sovrum med walk-in closet i ena tornrummet samt ett öppet sällskapsrum som bjuder in till stora och härliga middagar med en utsikt från terrassen som är svår att beskriva med ord. Ett hem för den med högt ställda krav som letar efter något inflyttningsklart och unikt.
Midsommarkransen
Tegelbruksvägen 40

Tegelbruksvägen 40

I en storslagen villa-liknande fastighet från 1900-talets tidigare hälft hittas denna tvårummare med gedigen takhöjd, vackra spröjsade fönster i tre väderstreck och två kakelugnar. Den genuina sekelskiftescharmen präglar bostaden som varsamt renoverats för att bibehålla originalkänslan. Köket är fantastiskt, tidsenligt och socialt med gedigna material och ett bevarat skafferi. Trädgården utanför möjliggör allt ifrån odling till grillfester, och skönast är nog att slå sig ner på en sval plats under träden med en kopp och gott fikabröd. Belägen i Midsommarkransens idylliska kvarter, med äppelträd och syrenhäckar som leder dig genom området med historiskt blandad arkitektur, blir känslan av att komma hem något verkligt speciellt. I en förening om endast sju hushåll skapas en familjär stämning med grannar som hjälps åt, lånar råvaror av varandra och bjuder över på middag.
Midsommarkransen
Svandammsvägen 3

Svandammsvägen 3

På en av Midsommarkransens mest centrala gator ligger denna fina bostad. Lägenhetens runtgående planlösning skapar en luftig, öppen atmosfär samtidigt som här finns ett separat kök, vardagsrum och sovdel. Att kunna röra sig fritt mellan rummen bidrar med rymd i kombination med takhöjden. Utsikten över den lummiga gården och det vackra björkträdet gör det lätt att följa årstiderna, här släpper du in naturen liksom solen, då lägenhetens båda fönster vetter åt söder vilket skapar ett rikligt ljusinsläpp. I grannfastigheten väntar en mysig pizzeria med uteservering. Tar du vägen över den grönskande bakgården kan du skönja både skratt och ljudet från bestick, vilket ger en känsla av att befinna sig utomlands. En absolut favorit är att beställa pizza över syrenhäcken varma sommarkvällar. Kvarteret är både lugnt och levande vilket gör detta till en dynamisk plats att bo på. Tunnelbanan ligger några steg hemifrån och tar dig till Hornstull på endast 3 minuter, och Vintervikens bad och restaurang ligger på promenadavstånd.
Solna - Gamla Råsunda
Södra Långgatan 41

Södra Långgatan 41

Fastigheten på Södra Långgatan 41 uppfördes år 1926, och den här enrummaren har mycket bevarad charm från byggåret. Redan i trapphuset möts du av välgjorda dekormålningar, och inuti bostaden väntar vackra originalbrädor, speglade dörrar och stuckatur. En varm och vänlig atmosfär, och en takhöjd som skapar volym. Lägenheten är välplanerad med ett separat kök och ett rymligt loft som ger desto mer umgängesyta. Badrummet är överraskande stort med egen tvättmaskin inklusive arbetsbänk. Omgiven av en prunkande innergård bor du med uppskattad natur och grönska strax utanför porten. Området intill Gamla Råsunda har många restauranger och caféer som skapar en mysig social miljö, och de fina bostadskvarteren samt närheten till sjön, bjussar på fina promenad- och motionsrundor. Du bor också nära Mall of Scandinavia med bio och butikskedjor. Buss 515 tar dig till Odenplan på nolltid, och tunnelbana och pendeltåg finns i din direkta närhet.
GÄRDET
Rindögatan 15

Rindögatan 15

Välplanerad och fräsch mini 2:a med ett högt läge på våning 7.
Ekhagen
Ekhagsvägen 12

Ekhagsvägen 12

3,5 rum fördelade på 105 kvm högst upp i huset med balkong och fönster i två väderstreck. Här bor man med strålande sjöutsikt och fungerande öppen spis i en välskött brf.
Midsommarkransen
Radiusbacken 19

Radiusbacken 19

Social ljus funkis femma i etage med vindskaraktär i attraktiva Midsommarkransen.
ÖSTERGÖTLANDS LÄN
Granebovägen 4 - Granstugan

Granebovägen 4 - Granstugan

Möjlighet till visning efter påsk - Välkommen till idylliska Granstugan! Ett falurött torp med vita knutar från 1900-talets början. Huset har många originaldetaljer kvar och är väl omhändertaget. Tre fungerande eldstäder, gedigna brädgolv och stora, unika originalfönster bidrar till den härliga atmosfären i huset. För den som gillar odling finns en tomt med stor potential samt jordkällare. Härliga grillkvällar spenderas gärna på den stora uteplatsen som delvis är under tak och avslutas sen med kort cykeltur till den vackra badplatsen i Hunn. Här kan du njuta av ett privat läge samtidigt som det inte är långt till det lilla samhället Rejmyre. Till Norrköping är det 30 min, och dryga 2 timmar till Stockholm. Ett perfekt helg- och sommarhus! Kommande försäljning – Kontakta mäklaren för mer information.
Kungsholmen - Fridhemsplan
Alströmergatan 11

Alströmergatan 11

Strax bakom Fridhemsplans centrala kärna hittas denna varsamt renoverade bostad. Tre trappor upp med fransk balkong ut mot den lugna gatan bor du självständigt men aldrig ensam. Det privata läget och den breda, fria sikten i sydost tillåter dig fina utblickar, samtidigt som lägenhetens ypperliga läge gör att vänner enkelt kan trilla över på ett glas eller två. Köket är nyrenoverat och försett med en vinkyl, bekvämligheter och material är noga utvalda för att samspela med bostadens originalkaraktär. Du bor nära stadspulsen liksom det svalkande vattnet, och tunnelbanans gröna och blå linje samt flertalet innerstadsbussar såsom 1, 3 och 4, tar dig dit du behöver. Den bilburne blir glad att höra att det på denna adress ingår en egen garageplats i avgiften, som dessutom går att hyras ut!
Johanneshov / Gullmarsplan
Bildhuggarvägen 31

Bildhuggarvägen 31

Högst upp i huset ligger denna fina lägenhet om 2,5 rum och kök med balkong i söderläge. Lägenheten breder ut sig över hörnet, och har således ljusinsläpp från två riktningar. Det extra matrummet skulle kunna bli en framtida barnkammare eller ett kontor för den som önskar, idag ligger det öppet i fil med köket och skapar en härlig umgängesyta. Den lugna gatan ringlar upp från Globenområdet och placerar dig avskilt bland grönskan, samtidigt bor du tillgängligt intill två knutpunkter, med Globens tunnelbana endast två minuters promenad hemifrån, respektive Gullmarsplan som du når på sju minuter. Här har du även gångavstånd till Södermalm liksom till mysiga Enskedeområdet med villakvarter, bageri och parker.
Hammarbyhöjden
Wahlbergsgatan 18

Wahlbergsgatan 18

En stor hörnbalkong med utsikt ända till Norra tornen i Vasastan och omringad av skog och grönska. Välkommen till Hammarbyhöjden och Wahlberggatan 18! Här öppnar vi nu dörren till en jättefin gavellägenhet med fönster i tre väderstreck och balkong med många soltimmar och fantastisk kvällssol. Rummen är ljusa, luftiga och välplanerade. Huvudrollen i bostaden spelas av vardagsrummet, som är ett stort och inbjudande sällskapsrum med plats för både soffgrupp och matbord, och med stora fönster, balkong och härlig utsikt. Kök och sovrum är ungefär jämnstora och bjuder också på varsina fina vyer. Även badrummet har fönster. Huset ligger längst ut vid en återvändsgata och har skogen som granne och gångavstånd till Hammarbybacken, Nackareservatet och Sicklasjön med badplatser. Ett drömläge för den som gillar natur och friluftsliv. Samtidigt behöver man inte sakna staden. Den finns både som ständig utsikt och en kort tunnelbaneresa eller cykeltur bort.
Adelsö
Hovgården Södergården 3

Hovgården Södergården 3

Södergården ligger med ett fantastiskt sjöläge på Adelsö mitt i världsarvet Hovgården, med utsikt över Björköfjärden och Birka. Gården ligger otroligt vackert, strax ovan den gamla vikingahamnen med Alsnöhus i fonden, och har ett centralt men ändå avskilt läge mitt i byn, alldeles vid Adelsö kyrka. Vattenkontakten och historiken kring området med kopplingen till vikingatid och medeltid skapar en svårslagen inramning. Fastigheten om 4,1 ha omfattar ett 295 kvm stort boningshus, en vinterbonad drängstuga om 2 r o k, visthusbod/förråd, baggstall/gårdsverkstad, får- och ponnystall/hönshus med tre ponnyboxar och två större boxar för får samt ytterligare en bod. Mangårdsbyggnaden byggdes 1893 och övriga byggnader är från 1700- och 1800-talen. I fastigheten ingår ett mindre vattenområde (fiskerätt), samfälld mark samt del i några mindre öar. Boningshuset, som är väl omhändertaget och har ursprunglig konfiguration, innefattar 8 r o k i två våningsplan med flera eldstäder/kakelugnar. Sveriges första riksting, Alsnö stadga, hölls 1279 i Alsnöhus som var Magnus Ladulås sommarslott. Här bor man nu mitt i Sveriges vagga, men ändå med en fot in i framtiden och lantligt och lugnt, men med pendlingsavstånd till centrala Stockholm. Fina möjligheter till både odling och djurhållning, med bland annat en stor fruktträdgård anlagd på 1800-talet samt djurhus och betesmarker. Mälaren med sina stora fjärdar serverar fina utflyktsmål med båt och mycket bra fiske av bland annat gös, abborre och gädda, och ön bjuder på fin granngemenskap och ett aktivt föreningsliv. Kontakta mäklaren för mer information om fastigheten och försäljningen: erica@historiskahem.se // 073-261 50 12
Södermalm - Mariatorget
Rosenlundsgatan 24

Rosenlundsgatan 24

Den här tvårummaren har ett trivsamt och centralt läge precis runt hörnet från en ut av Mariatorgets knutpunkter. Två stora originalfönster vetter ut mot kvarteret och Rosenlundsgatans strosande folk, och släpper in rikligt med dagsljus över rummen. Den nyrenoverade lägenheten följer byggnadsårets interiöra teman och ideal. Här har man varit noga att få till rätt känsla och detaljer. Pastellkulörer i ljuvt rosa, himmelsblått och vanilj går ton i ton där de löser av varandra inåt lägenheten. Det mörka trägolvet liksom fönsterblecken ger djup och bryter snyggt av. På baksidan gömmer sig en stor härlig innergård, underbar att nyttja om sommaren med lummig grönska, träd, rabatter, krukväxter, trädäck och grusgångar. Du bor även nära stora grönområden och utkiksplatser, bad och bryggor i Tantolunden, liksom mysiga caféer och restauranger, härligt tillgängliga längs med trottoarerna.
Spånga - Bromsten
Båtsman Stens väg 70

Båtsman Stens väg 70

I familjevänliga Bromsten har vi nu glädjen att presentera ett vackert och mysigt hus från 1906. Det är ett hem med charm och karaktär på tre trivsamma våningar, som bjuder in till sällskapsliv både inne och ute, och har massor av förvaringsutrymmen. I en del av källarplanet finns en separat lägenhet med egen ingång med möjlighet till uthyrning. Lösningen passar också bra för generations- eller tonårsboende eller företagaren. Villan bevarar många karaktärsskapande detaljer från byggåret, som pärlspont, brädgolv och en vackert lejongul kakelugn. Speciellt för huset är ett utsprång i form av en karnap med glasfönster i tre väderstreck. Detta är ett hem som verkligen bjuder in ljuset, med stora och vackra fönsterpartier och de flesta rum har flera fönster. Villan ligger på en söder- och västervänd hörntomt med en härlig trädgård fylld av gamla äppelträd, bärbuskar, syrenhäck och klassiska perenner. I direkt anslutning till husets entré finns en stor altan som med sitt soliga läge gör utomhussäsongen lång. Här bor du med högt och fint läge och sparsamt med trafik, vilket gör tillvaron lugn och ostörd. Visning planeras till i Juni!
Nedre Gärdet / Östermalm
Hedinsgatan 5

Hedinsgatan 5

I den här mysiga lägenheten riktas blicken mot söder, med en skön sol som strilar in under stora delar av dagen. På våren kan man slå sig ner i fåtöljen i vardagsrummet och läsa med öppet fönster. De klassiska detaljerna framhävs av en mild bas som genererar ett vackert resultat. Här skapas en hemtrevlig atmosfär tack vare det sociala köket där gäster kan sitta o surra medan mat lagas. Stora härliga fönster gör bostaden väldigt ljus, även på vintern, samtidigt privat utan insyn. Med ståtliga träd som ramar in bor du i rofyllda kvarter mitt i stan, med Karlaplans tunnelbana och bussar likväl som citypulsen på promenadavstånd.
Södermalm - Mariatorget
Bengt Ekehjelmsgatan 13

Bengt Ekehjelmsgatan 13

Säg hej till 3,20 meter i takhöjd, stora fönster, mycket rymd och sociala och mysiga rum kryddade med annorlunda vinklar och detaljer. Denna fina tvåa på Bengt Ekehjelmsgatan 13 välkomnar dig dessutom med en bokhylla, hur trevligt är inte det? Här kan du vara gästvänlig med kök och vardagsrum i en luftig och öppen planlösning och har även ett sovrum av generös storlek. Hallen är tvådelad och har goda förvaringsutrymmen. Fönstren är höga och ursprungliga med spröjs i överkanten och ger ett bra ljusinsläpp. Ljusa och såpskurade brädgolv ligger genomgående i alla rum. En tillgång till detta boende är föreningens fina innergård som är en mysig plats året om, med grillar, utemöbler, värmelampa och fårskinnsfällar. Läget mitt på Söder ger dessutom bästa utgångsläge till massor av trevliga restauranger och caféer.
Årsta
Bränningevägen 42

Bränningevägen 42

På våning 1 i familjära Årsta ligger denna fint bevarade trerummare anno 1950, med genomgående planlösning och fönster i två väderstreck samt balkong i söder. Placerad mitt i grönskan skapas här sköna, gröna utblickar och minimal insyn. Det sker något speciellt när ljuset filtreras genom lövverken, varma solkatter smyckar väggarna och rör sig i takt med dagens rytm. En vacker trädgård prunkar precis utanför fönstren och blommar från tidig vår till sen höst. Här har det planterats persiko-, plommon- och äppelträd, och päronträdet är en favorit för barnen att klättra i. Varma dagar är det skönt att dricka kaffe i skuggan av den stora lönnen. Det finns också bärbuskar och en liten köksträdgård med örter och rabarber för föreningens medlemmar. Området inkluderar närhet till vattnet, skogen och löpspår liksom restauranger och bageri, och du bor endast ett pendeltågstopp från Södermalm!
Gustavsberg
Stig Lindbergs gata 17A

Stig Lindbergs gata 17A

Tycker du om känslan av att få leva och bo i en unik lägenhet med industrikaraktär? Gillar du att ha en takhöjd om 3,5 m och att endast ha 30 min in till city? Uppskattar du vår Svenska skärgård? Då är detta för dig!! Snart presenterar vi en väldigt välplanerad 2:a med balkong, om ca 49 kvm boyta (+16 kvm biyta) helt unik i sitt slag. Anmäl ditt intresse!
VASASTAN
Roslagsgatan 58

Roslagsgatan 58

Arkitektritat och i toppskick! Den gamla bilverkstaden i Vasastan är numera en kreativ storstadsvåning i två plan med Vanadislundens mysiga kvarter strax utanför. Huvudentrén, där man förr rullade in med bilen, är återskapad och binder enkelt samman ute och inne. När den inglasade garageporten dras åt sidan möjliggörs en öppen och inbjudande atmosfär som påminner om en trevlig uteservering mitt på trottoaren. På baksidan väntar i sin tur den stora privata uteplatsen där du sitter ostört, omgiven av grönska och med solen som sällskap till efter lunch. Ett hem med lika mycket wow-faktor exteriört som interiört. Den rejäla takhöjden över 3,5m, platsbyggda köket i solid ek, originalgolvet i terrazzo samt trappan i betong som leder upp till övervåningens sovrum med en suite, gör hemmet vilsamt och samtidigt vibrerande vackert. Grönområden liksom trevliga restauranger och krogar hittas i området, och i Brunnsviken går det bra att ta ett kvällsdopp om sommaren.
DANDERYD
Sätraängsvägen 142

Sätraängsvägen 142

Accepterat pris - Kontakta mäklaren för visning. Mitt bland Danderyds öppna ängar, ståtliga ekar och lummiga skogslandskap ligger ett fint tegelhus byggt under det tidiga femtiotalet, och högst upp på husets ena gavel gömmer sig denna tvårummare. Lägenhetens stora fönster i tre väderstreck tillåter solen att vandra lätt genom rummen under dagens gång. En modern interiör med en touch av 1950-talets raka linjer bidrar till en subtil, alldeles lagom, retro-känsla. Här kan du njuta av en kopp kaffe i morgonsolen på balkongen och bjuda på middagar i sällskap av kvällssolen i köket. Det höga läget skapar en ostörd och privat atmosfär där du enkelt kan se årstidernas färgskiftningar och vädrets växlingar. Det trevliga närområdet väntar precis utanför, Edsvikens vatten och badplatser, strandpromenaden samt vandringsleder och elljusspår med fina skidspår om vintern.
BAGARMOSSEN
Bergsrådsvägen 48

Bergsrådsvägen 48

Denna ljusa och välplanerade funkistrea ligger högst upp i ett trevligt trevåningshus från 1952 med lugnt och bra läge i Bagarmossen, nära både natur, centrum och tunnelbana. Stort vardagsrum med balkong mot söder, fullt utrustat arbetskök, två bra sovrum, badrum med badkar och tvättmaskin samt mycket bra förvaring. Mycket populär och välskött förening. Kontakta mäklaren vid intresse.
Kungsholmen
Kungsklippan 22

Kungsklippan 22

Kungsklippan utgör en vacker del av Kungsholmen, mysigt och centralt med närhet till flertalet restauranger, barer och caféer tillsammans med parker och promenadstråk. Ett område omringat av vatten där Klara sjö mynnar ut i Riddarfjärden. Här hittas en liten och yteffektiv lägenhet, ett boende för den som vill ha närhet till allt – inklusive nära hem – där aktiva dagar får varvas med lugna hemmakvällar. Här kan vi tala om kvadrat som spelar roll; ett ljust rum med ett rejält fönsterparti och sovalkov, ett renoverat badrum och ett separat litet kök med moderna, väl valda material. Här finns också flertalet underbara takterrasser, fria att nyttja för medlemmar, en rejäl bonus om sommaren!
Södergården 201A

Södergården 201A

Ett stadshus men utan stad! Historien om detta fantastiska hus är fascinerande. Platsen är lilla Tösse i Dalsland, där det vid förra sekelskiftet fanns storslagna planer på att anlägga ett nytt samhälle invid kyrkan. Som första hus uppfördes denna vackra byggnad, som stod färdig 1906, men också blev den enda på platsen. Pampigt tronar nu huset omgivet av grönska, ängar och skogar. Här bor du således lantligt men med en arkitektur som andas stadsbebyggelse från tidig 1900-tal. Huset bevarar många vackra originaldetaljer och har renoverats genomgående under 2000-talet. De två översta våningarna är de huvudsakliga bostadsvåningarna och på bottenvåningen finns bl a butikslokaler med möjlighet att driva verksamhet. Bostaden har 10 rum + kök, 2 badrum plus en toalett, sex eldstäder samt balkong. Utanför huset finns en fint planerad och lummig trädgård med två uterum, veranda och badtunna.
Hässelby Södra Villastad
Berghamnsvägen 61D

Berghamnsvägen 61D

Inrymd i en vacker patriciervilla från 1900-talet, bjuder den här fyran på ett lika storslaget som unikt boende med stor tomt och intagande veranda med härlig kvällssol. Här lever den äldre känslan vidare i kakelugn och spegeldörrar, medan de mer moderna inslagen står för smakfull komfort och bekvämlighet. Ett iögonfallande hem med slående takhöjd, i ett välbevarat villaområde med mycket historia, där lugnet och Mälaren blir din granne. Kontakta mäklaren för mer information: erica@historiskahem.se
-->