Type and press Enter.

Kommande

Storlek
Område
Typ
Sortering

Det här är våra kommande försäljningar

Farsta
Larsbodavägen 55

Larsbodavägen 55

Den här etagelägenheten är en riktig familjedröm med det där lilla - eller snarare stora - extra så som burspråk i anslutning till matsalen, balkong intill köket och en storslagen terrass som nås från vardagsrummet på övervåningen. Utsikten i två väderstreck åt sydost ger en vacker sol från tidig morgon som dröjer sig kvar under dagen och som strålar in från flera håll. Här bor du på de översta våningsplanen utan insyn, istället milsvid utsikt över Farstas mysiga område, 60-talsarkitektur och det lilla skogspartiet mitt emot. På några minuter når du tunnelbanan och centrum samtidigt som naturen väntar direkt utanför porten.
Södermalm
Helgalunden 1

Helgalunden 1

Ett socialt hem i ett ostört, men stadsnära område - denna fina och inbjudande tvåa ligger precis intill lugna Helgalunden på Söder, omgiven av mycket grönska. För att använda säljarens ord är detta en lägenhet som är ”social i allmänhet och i köket i synnerhet”. Här bor du med ett härligt, stort och bistroinspirerat kök som verkligen bjuder in till matlagning och middagar. Dessutom har du ett ljust och rymligt vardagsrum, ett mysigt och rogivande sovrum och ett badrum med egen tvättmaskin. Den genomgående planlösningen ger utsikt både mot Allhelgonakyrkan och mot föreningens fina innergård. Gården är ett mysigt ställe att vara på, med tillgång till utemöbler och grill. Området är lugnt och tryggt och omgivningarna runt den fina Allhelgonakyrkan är vackra och välbevarade. Detta är en plats där det är lätt att hitta lugnet i vardagen på, samtidigt som Söderpulsen finns nära, när du vill ha den.
Södermalm
Tavastgatan 12

Tavastgatan 12

Mariaberget är inbäddat i charm där kullerstensgator och små gränder leder fram till portarna. Vackra huskroppar gömmer lummiga innergårdar, och lokala restauranger väntar i de breda trapporna på väg ner till torget. Här hittas en nätt tvårummare i full prakt. Väl valda material och kulörer samspelar med lägenhetens originaldetaljer, och resultatet är enastående! En romantisk inramning med vitmålad stuckatur binder samman rummen likväl som det ljusa brädgolvet från 1885. Fönster i varsin riktning tillåter solen att stråla in och mötas i det öppna köket, och den fungerande kakelugnen stoltserar där den sträcker sig upp och minner om takhöjden om ca 3 meter - och sneglar du ut genom fönstret ser du glimtar av vattnet vid slutet av Tavastgatan och vidare bort mot Gröna Lunds karuseller.
Gröndal
Lustigkullavägen 3

Lustigkullavägen 3

Namnet Lustigkullavägen passar fint in på den familjära bostaden i Gröndal vars utsikt över bergskullen och de grönskande träden ger en vilsam atmosfär, uppskattad av både stora och små. Huset byggdes år 1934 och de rejäla stommarna som omger den öppna planlösningen skapar både karaktär och ett något dramatiskt intryck. Här får bevarad funktionalism samsas sida vid sida med charmen av ett äldre hus, smarta lösningar och vackra detaljer. Den öppna ytan mellan kök och vardagsrum gör matbordet till ett naturligt centrum i lägenheten, precis som man vill ha det, både till vardag och fest! Balkongen ligger strax intill köket, tillräckligt stor för möbler och fikapaus, och kanske en egen köksträdgård med kryddor. Bostaden har ett härligt läge mitt i centrum samtidigt bara ett stenkast från badbrygga och klippor.
Aspudden
Sigfridsvägen 1

Sigfridsvägen 1

Denna fina trerummare ligger högst upp i ett pampigt jugendhus mitt i det mysigaste av Aspudden. Här bor du i ett härligt hörnläge och med en öppen och luftig planlösning. Centralt i lägenheten ligger ett både socialt och stilrent kök som ansluter till ett generöst vardagsrum med fönster i två väderstreck. På vardera sida om sällskapsytorna ligger ett sovrum. Dessutom har man ett rymligt badrum med både badkar och tvättmaskin, samt en hall med bra platsbyggd förvaring. Genom stora spröjsade fönster har man ett underbart ljusinsläpp året om, och fin utsikt med vackra träd utanför fönstren. En mysig och barnvänlig grön gård med utemöbler, grill och odlingsmöjligheter samt trevliga grannar ingår också i detta drömmiga boende.
Aspudden
Hägerstensvägen 142

Hägerstensvägen 142

I en fastighet från år 1912 i Aspudden hittas denna ljuvliga lägenhet, vacker där den stoltserar med gedigna snickerier och bevarade originaldetaljer. Bostaden har fantastiska gamla fönster som vetter i två väderstreck vilket skapar ett rikt, genomgående ljusflöde. Det varma söderläget och svala norrläget bidrar till sköna dagar på andra våningen. De kringliggande låga byggnaderna tillåter solen att stråla fritt rätt in i bostaden från tidig morgon till långt in på kvällstimmarna. Utsikten över innergården ger i sin tur ett levande färgskådespel vår som höst, där en storvuxen lönn vittnar om årstidernas gång. Gården behöver nästan ett kapitel för sig, ett andra vardagsrum om sommaren med magisk trädgård och prunkande rabatter med allt från jordgubbar och blommor. Med sina 35-40 sittplatser och flertalet grillar kan man ana den fina stämningen boende emellan, en samlingspunkt där grannar blir till vänner och barnen leker tryggt.
Ekhagen
Ekhagsvägen 12

Ekhagsvägen 12

Luftig och välplanerad 2:a om 71kvm med fönster i två väderstreck, öppen spis och balkong i soligt söderläge. Möjlig 3:a.
Enköping
Gryta 3

Gryta 3

Gryta majorsboställe uppfördes under 1780-talet efter mönsterritningar av Carl Hårleman. Huset är ett tvåvåningshus i sten med ekonomi- och bostadsutrymmen och en festvåning med salar och salonger i fil en trappa upp. Gryta majorsboställe är förmodligen den enda bevarade tvåvåningsbyggnaden i sten enligt indelningsverkets boställesförordning från 1752 och dess välbevarade exteriör har ett stort arkitektur- och militärhistoriskt värde. Fastigheten är byggnadsminnesförklarad enligt kulturmiljölagen. I byggnadsminnet ingår majorsbostället som idag är gårdens huvudbyggnad, en flygel, ett brygghus, ett garage och trädgården. Gryta ligger i Enköpings kommun, nordost om Örsundsbro, invid Gryta kyrka och nära Salnecke slott. Försäljning är planerad till våren 2022.
Södermalm
Helgalunden 5

Helgalunden 5

Helgalunden är en lugn oas på Söder med vacker och välbevarad 1920-talsbebyggelse i lummig grönska. På andra våningen i ett av dessa fina 1920-talshus ligger detta hem, en ljus, generös och mysig tvåa med genuin atmosfär och hög trivselfaktor. Här bor du med ett stort kök med plats att duka till stora sällskap, ett vackert och inbjudande vardagsrum och ett rogivande och mysigt sovrum. Från stora, spröjsade fönster med djupa nischer har du fin utsikt mot Helgalunden och Allhelgonakyrkan åt ena hållet, och in mot föreningens gröna gård åt det andra. Planlösningen är genomgående och genomtänkt, och ytorna och kvadratmetrarna nyttjas på bästa sätt. Alla rum är luftiga och lättmöblerade.
Aspudden
Erik segersälls väg 1

Erik segersälls väg 1

Mitt i Aspuddens mysiga och levande centrum ligger kvarteret Ljungspoven och här, i ett fint jugendhus från 1910, hittar vi detta härliga hem om två rum och kök. Planlösningen och fönstren är det som gör lägenheten till den charmfulla pärla den är. De många och ovanliga vinklarna gör att ögat aldrig tröttnar och de stora och spröjsande fönstren släpper in massor av ljus. Det inbjudande och tårtbitsformade kombinerade köket och vardagsrummet är som gjort för trevliga middagar och fester. Bostaden har också ett rymligt och rogivande sovrum, ett stort badrum med både badkar och tvättpelare samt en rymlig och möblerbar hall att inreda efter behov. Kvarterets stora och lummiga innergård är en oas för de boende i alla åldrar, här grillas, leks och umgås man. Att ha en bra ICA-butik på andra sidan gatan och tunnelbanan endast 50 meter bort gör också livet lätt att leva här. Biblioteket, bokhandeln och restaurangen utanför dörren är självklara plus, liksom närheten till grönska och Mälaren.
Vasastan / Odenplan
Surbrunnsgatan 52

Surbrunnsgatan 52

På Surbrunnsgatan 52 står ett fint litet bostadshus i tre våningar, uppfört 1888, och i detta hus finner vi denna fina lägenhet om två rum och kök. Här bor du på 60 mycket välplanerade kvadrat och med balkong mot gården. Det är ett hem där de sociala ytorna ges mycket plats. Både kök och vardagsrum är generösa i storlek, vilket gör det enkelt att bjuda in till middagar och festligheter. Sovrummets storlek är perfekt avvägt för dubbelsäng och rymliga garderober. Planlösningen är genomgående med stora fönster i två väderstreck. Balkongen har ett lite avskilt läge mot husets fina och välordnade innergård. Lägenheten är genomgående renoverad under 2020 och samstämmighet i färgsättning och materialval skapar en vilsam enhet. På Surbrunnsgatan bor du både lugnt och mycket centralt, med Odenplan två kvarter bort.
Gamla stan
Kåkbrinken 14

Kåkbrinken 14

Alla goda ting är tre – tre fullt fungerande kakelugnar, fönster i tre väderstreck och över tre meter i takhöjd. Från golv till tak och från vägg till vägg är detta ett unikt och charmfullt hem, fyllt av lång historia. Fastigheten har anor från 1500-talet och således årsringar från sex århundraden, vilket såklart präglar detta hem. Här omges du av vackra fönster, speglade pardörrar, djupa nischer och rum med en i Gamla Stan ovanlig känsla av ljus och rymd. Lägenhetens planlösning bygger på två rumsaxlar med ett stort vardagsrum, två mysiga sovrum, ett platsbyggt kök, hall, badrum och en separat liten tvättstuga. All komfort som underlättar den vanliga vardagen är på plats. Med adress Kåkbrinken bor du bekvämt nära det mesta i stan. Runt alla hörn finns charmiga butiker, mysiga restauranger och uteserveringar. Med cykel ligger hela city inom fem minuters räckhåll och tunnelbanan finns endast ett kvarter bort.
Telefonplan - Midsommarkransen
Tvingvägen 32

Tvingvägen 32

Barnrikehus - en arkitektsuccé! Vill du bo på välplanerade och ljusa ytor är denna 3:a det perfekta valet. Fönster i tre väderstreck, 2 sovrum , kök med matplats, vardagsrum och badrum med fönster. Beläget högst upp i huset. I detta hem finns även många vackra originaldetaljer bevarade, som bakbord i marmor, överskåp, köksdörr. För mer info Kontakta fastighetsmäklare Marie Holmerson på marie@historiskahem.se
Midsommarkransen
Lötmogatan 9

Lötmogatan 9

Välkommen till en hemtrevlig, mysig och välplanerad funkistvåa med balkong i trivsamma Kransenkvarter! Här bor du med ljusa, luftiga och fint färgsatta rum i genomgående planlösning. Lägenheten är genomgående renoverad under senare år och har en fin enhetlighet med funkisens rena linjer i fokus. Detta är en lägenhet att vara social i, laga mat i ett rymligt kök och ha middagar, samtidigt som den har en vänlig känsla som ger avkoppling och lugn. Det är lätt att genast känna sig hemma. Bostadens läge är rofyllt och grönskande, med fönster mot några av Midsommarkransens få villor med trädgårdar, och även in mot kvarterets innergård. Samtidigt är det nära till både tunnelbana och områdets många restauranger och fik.
Södermalm - Högalid
Heleneborgsgatan 9A

Heleneborgsgatan 9A

Välkommen till Heleneborgsgatan och ett topprenoverat och ytterst välplanerat hem på femte våningen i ett vackert 1920-talshus. Mellan 2015 och 2016 genomgick hela huset en totalrenovering där nya planlösningar förenades med den ursprungliga, klassicistiska arkitekturen som bas. Lägenheten har rum i fil och en både öppen och yteffektiv rumsfördelning med många smarta förvaringslösningar. Mittpunkten i hemmet utgörs av ett socialt och gästvänligt kök och vardagsrum i öppen planlösning. Sovrummen är placerade på var sida om sällskapsytorna, det ena med en stor klädkammare i anslutning. Badrummet är rymligt och har både tvättmaskin och torktumlare. Bra förvaring har integrerats i alla rum. Samstämmighet i färgsättning och materialval skapar ett enhetligt lugn. Det höga läget i huset ger fin utsikt över grannskapet. Adressen är en mycket bra utgångspunkt var du än ska förflytta dig i staden och du bor med både lugn och puls runt hörnet.
Södermalm - Sofo
Katarina Bangata 55

Katarina Bangata 55

Välkommen till ett härligt och levande hem på tredje våningen, med utsikt över Katarina Bangatas kastanjeallé och Lilla Blecktornsparken. Detta är 72 ljusa och luftiga kvadrat i genomgående planlösning med stora och spröjsade fönster mot både gård och gata. Vardagsrummet vetter mot sydväst och gatusidan och allén utanför, och sovrummet och köket är placerade in mot kvarterets innergård i ett lugnt läge med morgonsol. I mitten av bostaden finns en stor inre hall som är en perfekt plats för hemmakontoret, men också ger möjlighet till andra inredningslösningar, allt efter behov. Planlösningen är flexibel och har många roliga vinklar och ytor som bland annat kan nyttjas till förvaring. Därtill finns ett nyrenoverat badrum och en minitvättstuga inredd i en klädkammare. Sommartid är Lilla Blecktornsparken och restaurang Bleck din egen bakficka och det är också nära till Vitabergsparken och Nytorget. Lugnet, grönskan och de mysiga omgivande kvarteren ihop med tillgängligheten till restauranger, caféer och barer är en suverän mix att bo mitt i.
Ekhagen
Ekhagsvägen 5

Ekhagsvägen 5

Välplanerad 3.a med kök i öppen planlösning, två ordentliga sovrum samt balkong och öppen spis. Brf med mycket god ekonomi och hiss i huset.
Gustavsberg
Stig Lindbergs gata 17A

Stig Lindbergs gata 17A

Tycker du om känslan av att få leva och bo i en unik lägenhet med industrikaraktär? Gillar du att ha en takhöjd om 3,5 m och att endast ha 30 min in till city? Uppskattar du vår Svenska skärgård? Då är detta för dig!! Snart presenterar vi en väldigt välplanerad 2:a med balkong, om ca 49 kvm boyta (+16 kvm biyta) helt unik i sitt slag. Anmäl ditt intresse!
Midsommarkransen
Radiusbacken 19

Radiusbacken 19

Social ljus funkis femma i etage med vindskaraktär i attraktiva Midsommarkransen.
Midsommarkransen
Oktobergatan 4A

Oktobergatan 4A

Vi hälsar välkommen till ett riktigt drömhem i kvarteret Järneken i populära Brf Tellusborg! En härlig och social lägenhet med ljusa och luftiga rum och två fullt fungerande kakelugnar. Innanför en snygg och välkomnande hall möts man av ett stort sällskapsrum med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Därtill finns två rymliga sovrum och ett badrum som också är generöst i storlek och har egen tvättmaskin. Lägenheten är stilsäkert och genomtänkt renoverad under senare år. De flesta av lägenhetens fönster vetter mot söder och Svandammsparken, vilket ger en fri och vid utsikt och ett väldigt fint ljusinsläpp. Grönska finns utanför alla fönster, då man blickar ut över kvarterets lummiga innergård. Att bo vid Järnekens gård är precis lika trevligt som det ser ut. Här finns en omfamnande grönska med små bersåer, grupper av utemöbler och gemensamma grillar. Det lunchas, kalasas och grillas, dörrarna står öppna och barn springer in och ut. Gården är en oas för alla åldrar, som ett äventyr för de allra minsta och en mycket stor tillgång till detta trivsamma och mysiga boende.
Vik/Värmdö
Skärgårdsvägen 211

Skärgårdsvägen 211

Fantastisk sekelskiftesvåning på 120 kvm i vackert hus från 1905 med snickarglädje. Vackra fönster, eldstad, dubbla balkonger, veranda och tre sovrum. Dessutom en vacker trädgård direkt vid vattnet med badplats, bastuflotte mm. Kommer ut våren 2022. För mer info kontakta bjorn@historiskahem.se eller ring 0723-733 555.
Gröndal
Sjöbjörnsvägen 8

Sjöbjörnsvägen 8

På andra våningen i ett av de berömda stjärnhusen i Gröndal ligger denna gaveltvåa med balkong och fönster mot träden och vattnet. Den bevarade planlösningen från 1944 med detaljer från ”funkis-eran” gör att lägenheten känns välplanerad och genomtänkt. Öppningen mellan kök och vardagsrum gör det enkelt att vandra genom rummen och tillåter ljusinsläppet att nå långt från fönstren i tre olika väderstreck. Takhöjden på ca. 2,55 m bidrar till att lägenheten upplevs som rymlig och luftig. Belägen i ett lugnt kvarter där den enda rusningen du behöver bry dig om är båttrafiken som skymtas från fönstren.
Midsommarkransen
Aprilgatan 12C

Aprilgatan 12C

För ungefär ett år sedan byggdes denna vindslägenhet högst upp i ett av de fina jugendhusen i Gamla Midsommarkransen. Här har man ett mysigt, knäpptyst och ostört näste ovan trädtopparna med ljusa och mycket välplanerade rum och en egen liten terrass. Trots relativt få kvadratmetrar har man lyckats oerhört väl med att skapa ett hem med många olika rumsytor och platser att hänga på. Det finns ett fullt utrustat kök med matplats, ett avkopplande vardagsrumshörn med plats för tv, sovrum med arbetsplats och badrum med egen tvättmaskin. Tack vare ett loft finns också möjlighet att ha ett eget kryp-in för övernattande vänner, och balkongen är en oas och ett extrarum utomhus, med vida vyer över träd och hustak. Lägenheten är dessutom tvåsidig, med fönster åt både öster och väster, och har också ett takfönster däremellan. Tack vare detta får lägenheten ett fantastiskt solljus från tidig vår till sen höst.
Södermalm - Sofia
Erstagatan 13

Erstagatan 13

Denna hemtrevliga tvåa ligger i ett charmigt hus från 1903. Här bor du med en pampig takhöjd, stora fönster och parkett originalgolv. Planlösningen är genomgående vilket ger ett fint ljusinsläpp och utsikt mot både gård och gata. Lägenheten har en mycket bra disposition med kök och vardagsrum i öppen planlösning i ett stort och härligt rum som har två höga fina fönster med utsikt över gatulivet. Sovrummet ligger på motsatt sida av bostaden med fönster in mot gården. En rymlig hall välkomnar däremellan och här finns också ett fint och fräscht badrum. I närområdet har många nya restauranger och barer öppnat upp under de senaste åren samtidigt som det också finns ett lugn och närhet till många parker och naturområden.
Gärdet
Östhammarsgatan 69

Östhammarsgatan 69

I Gärdets fina funkiskvarter hittas denna originaltrea med en fantastisk planlösning och hög takhöjd. På balkongen kan du njuta av morgonsolen och efter kalla höst- och vinterdagar kan du värma dig framför den öppna spisen. Gavelläget ger utsikt i två väderstreck vilket gör att lägenheten känns innesluten av lummig grönska, stora träd och blomstrande rabatter. På baksidan väntar Londonparken för lek och på badrocksavstånd ligger Kampementsbadet. Stämningen i området är familjär, en grön oas strax intill city. Här bor du nära Djurgårdens stora grönområden, och utanför dörren går bussen som tar dig till innerstad på tio minuter.
Spånga - Bromsten
Båtsman Stens väg 70

Båtsman Stens väg 70

En vacker villa i 2 plan med källare samt med en uthyrningsdel eller ett generationsboende. Grönskande tomt med knotiga äppelträd och bärbuskar.... mer info kommer, vi är under produktion!
Södermalm
Krukmakargatan 46

Krukmakargatan 46

2 rok - 40 kvm - 522 kr/mån Det är svårt att inte knockas av detta dynamiska hem och dess spännande stilmöten. Lägenheten, som ligger i ett klassiskt jugendhus byggt 1909, har en härlig och gästvänlig planlösning med cool studiokänsla. Ett modernt kök ansluter till ett rymligt sällskapsrum och möter bevarade sekelskiftesattribut som vackra fönster, ljusa brädgolv och högt i tak. Det är ett levande hem med fokus på det sociala, men myset och lugnet är i allra högsta grad också närvarande. Sovrummet är en egen sfär och de fina fönstren vetter båda mot en lugn och välskött innergård. Husets läge följer samma upplägg, här bor du mitt emellan Söders puls och uteliv och vattnet och grönskan i Tanto. Kronan på verket: detta hem ligger i en anrik förening med mycket god ekonomi och har väldigt låg månadsavgift.
Blåsut
Blåsutvägen 25

Blåsutvägen 25

Högst upp i port tjugofem på Blåsutvägen hittas denna etagelägenhet med gavelläge och utsikt åt både väst, norr och öst. Ett rymligt och välkomnande hem tack vare fönster, takfönster, balkong och fransk balkong som tillåter ett rejält ljus att strömma in under hela dagen. Entréplanet präglas av en öppen atmosfär med sin sociala planlösning och trevliga takhöjd om ca 2,63 meter. På övervåningen väntar i sin tur vilsamma rum med sängplatser under snedtaket – tillsammans med bostadens alldeles egna jacuzzi med perfekt placering under takfönstret! Lägenhetens karaktär inger villakänsla där samtliga fönsterbleck i marmor är original från byggåret. Väl fördelade ytor på de båda planen som binds samman via en vacker trappa. Belägen i familjära bostadskvarter, mitt emellan mysiga Gamla Enskede och Södermalms puls.
Kungsholmen
Fridhemsgatan 53

Fridhemsgatan 53

Det första man tänker på när man kliver in i lägenheten på Fridhemsgatan är den långa raden av spröjsade fönster som riktigt vittnar om husets arkitekturhistoria. Den gamla chokladfabriken utgör idag fantastiska bostäder. Ljusflödet är magnifikt, vackert där det träffar de breda golvplanken och reflekteras i kökets rostfria interiör. Den stora salen bjuder in till umgänge och håller en fin vy över gatan och strosande folk. På baksidan väntar innergården och lägenhetens alldeles egna uteplats om 15 kvm i härligt solläge. Här växer murgröna fritt och ljusslingor hänger i staketet. Den sociala och luftiga atmosfären på framsidan - tillsammans med den mysiga, omfamnande känslan på baksidan - skapar en skön mix som påminner om ett Town House med tidlös interiör nära Kungsholmens vatten.
Hammarbyhöjden
Mariestadsvägen 5

Mariestadsvägen 5

Den här gavellägenheten har underbara fönster i tre riktningar som vetter ut över grönskan och den lugna gatan. Interiört hittas en harmonisk och enhetlig färgskala som skapar lätta övergångar mellan rummen, och moderna material samverkar fint med originalen. Här är det enkelt att bo två, med en planlösning som består av separata ytor; ett stort vardagsrum, rymligt sovrum och ett härligt kök att laga mat och underhålla gäster i. Ett vackert, fritt snölandskap finns att vänta utanför om vintern - och om sommaren - lummig växtlighet och skön skugga mellan träden. Precis bakom huset börjar vidsträckta promenadområden, vad grannarna i området kallar ”spåret”, fina löp- och promenadstråk via koloniträdgårdar bort mot Nacka naturreservat. På en kort promenad når du även områdets fina badsjö, likväl som tunnelbanan som snabbt tar dig in till staden.
Råsunda
Klövervägen 5

Klövervägen 5

Tre trappor upp, på gaveln av ett gult bostadshus, centralt belägen i Solna, intill mysiga Hagaparken ligger denna fina lägenhet. En smart planerad enrummare med sovalkov strax under snedtaket och med balkong i söder. Lägenheten renoverades 2017 och är idag en inbjudande plats med väl valda materialval och detaljer. En öppen vy genom breda fönsterpartier skapar ett generöst ljusinsläpp över bostaden. Här bor du med naturen och vackra sjöar på promenadavstånd samtidigt som du har ypperliga kommunikationer precis utanför porten, endast 1 minut till pendeltåg och tvärbana, 2 min till Odenplan med pendeltåg och 10 min till Sundbyberg med tvärbana. Dessutom har du Mall of Scandinavia nästgårds med butiker, mataffärer, systembolag, apotek, biograf m.m. 1,5ROK- 35KVM - 2653 KR/MÅN.
Vasastan
Karlbergsvägen 82A

Karlbergsvägen 82A

I en lugn gårdsflygel i ett vackert, nationalromantiskt hus från 1912 i slutet av paradgatan Karlbergsvägen hittar vi denna mysiga och trivsamma lägenhet om två rum och kök. Här bor du ljust och luftigt tack vare högt i tak och fem fönster i tre väderstreck. Planlösningen är mycket väldisponerad och både öppen och runtgående, där alla rum har fin kontakt med varandra. Atmosfären är mysig och genuin, med originaldetaljer som speglade dörrar, serveringsskåp, bröstpanel, strama stuckaturer, ljusa brädgolv, spröjsade fönster och djupa nischer. Färgskalan är lugn och nedtonad. Balkongen är ett härligt extrarum omgiven av grönska, och dessutom har man föreningens trevliga innergård utanför huset, med plats för grillning och utomhusmiddagar. Lägenheten ligger mycket tyst och rofyllt med utsikt mot gården och i en välskött och trevlig förening med låga avgifter.
Kungsholmen
Fridhemsgatan 3

Fridhemsgatan 3

Generös rymd och egensinnigt ljusinsläpp i välplanerad funkistvåa med balkong och öppen spis. Invid Norr Mälarstrand & Rålis. Saluförs efter årsskiftet. Välkomna att föranmäla ert intresse: Oliver@historiskahem.se
Gärdet
Rindögatan 15

Rindögatan 15

Välplanerad och fräsch mini 2:a med ett högt läge på våning 7.
Aspudden/Kransen
Bäckvägen 92A

Bäckvägen 92A

Det är något ut över det vanliga som väntar högst upp i huset på Bäckvägen 92A. Ett helt eget våningsplan, där trapphusets sista sträcka är privat med vackra trappsteg i kolmårdsmarmor som leder upp till bostaden. Den skira fasaden återspeglas i hallens ljust rosa väggar som leder in till lägenheten i två riktningar. En vilsam och en social del, med balkonger på motsatta gavlar med både söderläge och kvällssol. Högst upp i huset utan insyn, istället fin utsikt över lummiga grenverk. Nedanför väntar den mysiga gården med rabatter och utemöbler vid varje port. Pioner blommar på försommaren medan rosor och stockrosor tar över framåt juli, och smultron, krusbär och vinbär plockas fritt av både barn och vuxna.
Ösmo - Nynäshamn
Stationsplan 1

Stationsplan 1

Fantastiskt fint topprenoverat stationshus ritat av Ferdinand Boberg. För mer info kontakta bjorn@historiskahem.se eller ring 0723-733 555.
Öregrund
Sjötullsgatan 11

Sjötullsgatan 11

Det är mycket ovanligt att det säljs en så historisk och vacker fastighet beläget i " Staden invid Havet" Öregrund! Endast en timme och fyrtio minuter ifrån Stockholm. Ett fantastiskt hus med med många tidstypiska detaljer bevarade. Huvudbyggnad i två plan. Stort tidstypiskt renoverat kök med eldstad. Ett härligt vardagsrum med kakelugn. Övre plan med två sovrum och en ljuvlig balkong med sjöutsikt där du kan njuta av solnedgången. Från balkongen ser du ner på fastigheten som har en liten damm, gräsplan och grusad uteplats samt den tillhörande Sjölänga med ett kaptensrum! I Öregrund har det aktiva livet funnits i flera decennier, hit kom societeten för att vila och njuta, och det gör man i allra högsta grad fortfarande. I denna charmiga lilla stad finns allt du behöver! Fina restauranger med välkända krögare. Padelbana och tennisbana, golfbanan når du på ca 20 min. Eller varför inte bada i havet ifrån klipporna i Tallparken. Sommartid anordnas mindre konserter och även båttävlingen Roslagsloppet går i mål här. Mer information kommer, anmäl ditt intresse här!
Aspudden
Erik segersälls väg 11

Erik segersälls väg 11

Så fint det blir, när man följer husets byggnadsstil och väljer gedigna och hållbara material! Ett platsbyggt kök av massivt trä, plankgolv av furu och linoljemålade snickerier ger detta hem en tidstypisk, men också tidlös bas. Detaljer som aldrig någonsin går ur modet och som håller mycket hög kvalitet. Lägenheten, som varit hyresrätt, är nu återställd till ursprunglig 1930-talsstil men med en modern planlösning. Det platsbyggda köket har en öppen planlösning med ett rymligt vardagsrum, och intill ligger ett mysigt och rofyllt sovrum. Därtill finns ett rymligt badrum och bra förvaringsutrymmen. De stora originalfönstren i syd-/västläge ger fint ljus hela dagen till solen går ned, samt trevlig utsikt mot Aspuddens centrala kärna och folklivet på Lilla Aspuddsvägen och Schlytersvägen. Att på morgnarna på en minut kunna ta sig till Bonne Femmes stenugnsbageri och köpa frukostbröd eller med baddräkt och termos morgondoppa sig och dricka dagens första kaffe på klipporna vid Mälaren är saker som sätter guldkant på tillvaron här. Samtidigt tar man sig smidigt och snabbt till stadslivet, antingen på cykel eller med tunnelbanan som ligger bekvämt nära.
Enskededalen
Kyrkogårdsvägen 45

Kyrkogårdsvägen 45

Här på lugna, gröna och idylliska Kyrkogårdsvägen bereds tillfälle att förvärva en insynsskyddad tvåa med renoverat kök i öppen planlösning. Lägenheten är 40 kvadratmeter och ligger högst upp i Brf Tröskverkets tjusiga 1920-talshus som omsluter en vacker innergård för de boende med portaler ut till gatan. Lägenheten är genomgående där kök och vardagsrum har västlig utsikt mot den grönskande Sandsborgskyrkogården. Mot öster, där sovrummet ligger, finns vy mot den smått unika innergården med en glimt av tidstypisk villabebyggelse. Nyligen har föreningen renoverat trapphusen och satt in säkerhetsdörrar. En förening som är trygg och lågt belånad. Här bor du i lugna, lummiga och kulturhistoriska kvarter med endast 350 meter till t-bana, mataffär och centrumutbudet i Enskededalen. Missa inte en promenad till Skogskyrkogården, ett arkitektoniskt intressant och stillsamt besöksmål som är upptaget på listan över världsarv. Välkomna till Enskededalen!
Västertorp
Terrängvägen 61

Terrängvägen 61

Placerad mitt emellan två grönskande innergårdar hittas den här 50-talslägenheten, smakfullt renoverad med bevarade originaldetaljer och generösa rum. Balkongen i sydväst och utsikten i två väderstreck gör upplevelsen komplett, med naturen så nära inpå och solen som lyser rakt in och förstärker interiören. Material- och färgval har här valts för att samspela med omgivningarna i en lugn mix av jordnära toner i en vit bas. På fyra minuter når du tunnelbanan som tar dig in till söder och city, och på promenadavstånd ligger de mysiga områdena Aspudden, Telefonplan, Midsommarkransen och Vinterviken.
Bagarmossen
Bergsrådsvägen 48

Bergsrådsvägen 48

Denna ljusa och välplanerade funkistrea ligger högst upp i ett trevligt trevåningshus från 1952 med lugnt och bra läge i Bagarmossen, nära både natur, centrum och tunnelbana. Stort vardagsrum med balkong mot söder, fullt utrustat arbetskök, två bra sovrum, badrum med badkar och tvättmaskin samt mycket bra förvaring. Mycket populär och välskött förening. Kontakta mäklaren vid intresse.
Kungsholmen
Kungsklippan 22

Kungsklippan 22

Kungsklippan utgör en vacker del av Kungsholmen, mysigt och centralt med närhet till flertalet restauranger, barer och caféer tillsammans med parker och promenadstråk. Ett område omringat av vatten där Klara sjö mynnar ut i Riddarfjärden. Här hittas en liten och yteffektiv lägenhet, ett boende för den som vill ha närhet till allt – inklusive nära hem – där aktiva dagar får varvas med lugna hemmakvällar. Här kan vi tala om kvadrat som spelar roll; ett ljust rum med ett rejält fönsterparti och sovalkov, ett renoverat badrum och ett separat litet kök med moderna, väl valda material. Här finns också flertalet underbara takterrasser, fria att nyttja för medlemmar, en rejäl bonus om sommaren!
Midsommarkransen
Svandammsvägen 10

Svandammsvägen 10

Denna lägenhet i ett ljusgult funkishus i centrala Midsommarkransen är lätt att tycka om. Detta är 31 ljusa och välplanerade kvadrat som både har ett rymligt kök och ett rymligt allrum. Här bor man med stora, fina fönster utan insyn, men med trevlig utsikt mot en lugn och grön innergård. Rummen är lätta att möblera med alla funktioner. Känslan är genuin, i allt ifrån ljusa brädgolv till smådetaljer som fönsterbeslag och nycklar till garderoberna. Läget intill det lilla Skvallertorget i hjärtat av gamla Midsommarkransen kan inte bli bättre. Detta är ett mycket trevligt område med många caféer, restauranger och butiker, dessutom också väldigt nära tunnelbanan.
Kärrtorp
Fyrskeppsvägen 75

Fyrskeppsvägen 75

2 rok - 55 kvm - 4 000 kr/mån inkl värme, vatten och bredband. Granne med Nytorps gärde i Kärrtorp hittar vi denna fina och mysiga funkistvåa som under de senaste åren renoverats grundligt och i tidsenlig stil. Här finns ett ljuvligt kök med funkisluckor, virrvarrbänk och rutigt linoleumgolv. Vardagsrummet är ljust och rymligt med balkong och sovrummet är en rogivande plats där det är lätt att koppla av. Ljust målade väggar kombineras med fina mönstrade tapeter och vacker rutmönstrad ekparkett. Alla rum är generösa i storlek och mycket välplanerade. Förvaringsmöjligheterna är dessutom mycket goda med bland annat en rymlig klädkammare och två källarförråd. Området är grönt och lugnt och huset ligger vid en återvändsgata med väldigt lite trafik. Intill bostaden öppnar sig det stora grönområdet Nytorps gärde och man bor också nära Nackareservatet, samtidigt som du också kan sätta dig på tunnelbanan eller cykeln och nå stan på en kvart.
Hässelby Södra Villastad
Berghamnsvägen 61D

Berghamnsvägen 61D

Inrymd i en vacker patriciervilla från 1900-talet, bjuder den här fyran på ett lika storslaget som unikt boende med stor tomt och intagande veranda med härlig kvällssol. Här lever den äldre känslan vidare i kakelugn och spegeldörrar, medan de mer moderna inslagen står för smakfull komfort och bekvämlighet. Ett iögonfallande hem med slående takhöjd, i ett välbevarat villaområde med mycket historia, där lugnet och Mälaren blir din granne. Kontakta mäklaren för mer information: erica@historiskahem.se
-->