Type and press Enter.

Kommande

Storlek
Område
Typ
Sortering

Vill du visas här?

Vill du visas som kommande på vår hemsida och samla på dig spekulanter till din försäljning och kanske sälja utanför den öppna marknaden – underhand?

Kommande försäljningar

Hammarbyhöjden
Finn Malmgrens väg 15

Finn Malmgrens väg 15

Den här fantastiska gaveltrean har attribut utöver det vanliga! Förutom en vacker inramning, klassiska originaldetaljer och ett topprenoverat kök, finns här både en balkong och en stor terrass, samt en fungerande öppen spis som värmer om vintern. Bostaden har en tilltalande planlösning och ett stort ljusinsläpp från fönster i de tre väderstrecken öst, syd och väst, vilket tillåter solen att vandra genom rummen under dagens gång. Du lever med grönskande utblickar och minimal insyn. Att ha djupa skogar och badsjöar lika nära som stadens puls gör livet på denna adress kvalitativt. På cykel tar du dig till Södermalm på 7-8 minuter, och lika snabbt når du Nackareservatet för promenader, svamp- och bärplockning. Torget bidrar till en lokal, mysig stämning, på senare år har en uppsjö nya restauranger och caféer öppnat i kvarteret. Hammarbyhöjdens tunnelbana ligger tvärs över torget, som tar dig till city på 11 minuter, och promenerar till konserter i Globen gör du på en kvart!
Lillängen
Terrassvägen 5

Terrassvägen 5

Nere från vattnet går det att skymta den solgula villan mellan grenverken uppe på berget, inte ens 100 meter bort. Med läge mitt bland bergsknallar, grönska och trädtoppar bor du privat med stora fria vyer inklusive sjöglimt. En charmig villa i 1940-talsskrud med världsvan atmosfär tack vare de många uterummen som för tankarna till varmare breddgrader. Huset är strukturerat efter dess två stora sällskapsytor - vardagsrum och matsal - som vetter åt motsatta väderstreck och ger dig en 360-graders vy över omgivningarna. Från vardagsrummet når du den mysiga paviljongen, och från matsalen kliver du enkelt ut på den södervända balkongen och det tillhörande uterummet. Här finns också ett mysigt kök, fyra sovrum samt en eldstad, och även en bastu, att samlas kring efter en skridskotur nere på isen under vintern. De stora höjdskillnaderna mellan husen skapar insynsskydd. Du har cykelavstånd till staden, nära till Nacka Forum och Sickla Stormarknad, samt goda kommunikationer i form av Saltjöbanan och buss (och i framtiden den nya tunnelbanan). De lugna kvarteren ger dock en känsla av att vara på landet, och Järlasjön är en stor tillgång till många morgondopp på sommaren.
Årsta
Möckelvägen 3

Möckelvägen 3

Högst upp i ett av Årstas vackra tegelklädda bostadshus hittas denna genomgående tvårummare med balkong i söderläge. Utsikten i två väderstreck och de glasade pardörrarna ger ett generöst ljusinsläpp, insynsskydd och fri vy över omgivningarna. Lägenheten har ett ordentligt kök med plats för matbord, badrum med badkar, ett sovrum med plats för 180- säng, och i vardagsrummet väntar balkongen som sällskapas av solen från förmiddag till kväll. Årsta är ett lugnt och grönt område som binds samman med Södermalm via Årstabron, och vikens vatten erbjuder både morgondopp och kvällsdopp. Det fina torget ger en lokal kvarterskänsla tillsammans med det breda utbudet av restauranger och matställen. Både buss och tvärbana går till Gullmarsplan, och vill du promenera tar det 15 min att gå till Gullmarsplans tunnelbana.
Vasastan - Birkastan
Norrbackagatan 42

Norrbackagatan 42

På en omtyckt gatan i Birkastan, granne med mysiga Rörstrandsgatan och Karlbergskanalens vatten, ligger denna väl omhändertagna jugendtvåa som byggdes precis i början av det förra seklet. Höga golvsocklar håller lägenheten i ett vackert grepp, och speglade dörrar leder inåt rummen i olika riktningar. Gedigna listverk, brädgolv med synliga tiljor och en takhöjd på över tre meter gör att våningen känns rejäl och samtidigt vänlig, en lägenhet som tar emot efter en lång dag på stadens gator. Ljuset flödar enkelt tack vare den genomgående, luftiga planlösningen och de höga fönstren, samt spröjsade innerfönster. Du har utblickar över den grönskande innergården från sovrum och kök, och från vardagsrummet ser du dina grannar i morgonrusningen på väg till jobbet. Kanske blir du en av dessa? Som svänger förbi Lillebrors bageri för en frukostmacka och en kaffe, och på vägen hem kan insupa atmosfären i ett lugnare tempo och köpa med lite plock inför kvällens middag. Den lokala kvarterskänslan är en av Birkastans mysigaste kvaliteter, samtidigt som du bor mitt i Vasastan och därmed har gångavstånd och goda kommunikationer till det mesta!
Södermalm
Allhelgonagatan 10

Allhelgonagatan 10

På denna södermalmsadress bor du lite undangömt på en mysig gata i ett äldre hus, med spröjsade originalfönster och fin takhöjd. Fönstren och balkongen vetter alla ut mot grönskande innergårdar med många uppväxta träd som gör att insynen minimeras. Som ett tryggt hölje i en brusande stadsbild kan du här andas ut efter en lång dag, vandra lätt över vackra brädgolv och omfamnas av lugna färger och naturliga materialval. Här väntar två vilsamma sovrum, ett nyrenoverat kök - med bänkskivor i carraramarmor och en egen vinkyl - i öppen plan med vardagsrummet, samt ytterligare ett arbetsrum och ett magiskt badrum med bastu och badkar vars uttryck påminner om yasuragi. Allhelgonagatan känns som en välbevarad hemlighet på Södermalm. Det ligger nära Götgatans puls, bekvämligheter, nöjesutbud och kommunikationer, samtidigt avskilt ”en våning upp” via trappor från vimlet. Det gör att området blir inneslutet, lugnt och stilla. Trottoarerna kantas istället av vackra gamla hus i fina färger, placerade lite närmare himlen.
Södermalm - Sofia
Metargatan 5

Metargatan 5

Ovanför Blecktornsparken väntar lummiga kvarter kring Metargatan, där äppelblommen doftar gott om våren. Näst högst upp i huset bor du inbäddad av grönskande träd om sommaren, och har utsikt över både parken och Sofia kyrka om vintern. Huset består ut av rara lägenheter om ett rum och kök, och just denna enrummare känns större tack vare sin fina planlösning och spröjsade fönster i fil. Det nyrenoverade, designade köket är stilrent och uppmuntrar till matlagning, och sovalkoven skärmas av tack vare en glasvägg. Nytorgets strosvänliga område med butiker, caféer och restauranger ligger på nära avstånd ca fem minuters promenad hemifrån. Folklivet trappas av ju närmare hemåt du kommer, och vimlet ersätts av lummiga trädgårdar som bidrar till en stillsam atmosfär. Extra mysigt är det att varva ner med en kopp te på en av föreningens inredda vädringsbalkonger med kvällssol.
Södermalm
Ringvägen 131

Ringvägen 131

I angränsning till en sluten innergård hittas denna smakfullt renoverade tvårummare bestående av ett inbjudande sällskapsrum med stilrent kök, ett mysigt sovrum och ett topprenoverat badrum. Skyddande husfasader i varma gula toner ger en ombonad känsla och solen lyser skönt på den alldeles egna uteplatsen. En lägenhet som expanderar i takt med varmare väder, här får det stå öppet om sommaren. Dubbla altandörrar ger direktkontakt mellan ute och inne, en fantastisk plats för morgonkaffet liksom för kvällar med vänner. Södermalms mysiga utbud av restauranger och caféer väntar i sin tur utanför porten. Populära Nytorget ligger endast några kvarter bort liksom Årstavikens vatten.
TYRESÖ
Töresjövägen 22

Töresjövägen 22

Välkommen till Lindalen i Tyresö och denna fantastiska 1960-talsvilla med stor och innehållsrik trädgård samt pool. Det är ett hus med välbevarad originalcharm och mycket karaktär, bland annat är den ursprungliga köksinteriören bevarad och renoverad. Här bor man med generösa och gästvänliga sällskapsutrymmen både inne och ute, och fem sovrum, fördelade på två våningsplan. Huset passar för olika faser av livet och lika bra för småbarnsfamiljen som då barnen blivit äldre, med möjlighet att flytta runt mellan rummen. Badrum/toalett finns på bägge våningsplanen. Huset innefattar dessutom många smarta förvaringslösningar, en rymlig tvättstuga, grovingång och garage. Trädgården är ett eget paradis för både stora och små, med pool, stort trädäck, uteplatser, utekök, växthus, prunkande rabatter, odlingar, fruktträd, gräsmatta och lekytor. Det finns många barnfamiljer i området och barnen springer fram och tillbaka till varandra. Huset ligger på promenadavstånd till Tyresö centrum och med ett smidigt pendlingsläge i den norra delen av kommunen, knappt 20 minuters bussfärd från Gullmarsplan.
Södermalm - Mosebacke
Svartensgatan

Svartensgatan

Högst upp vid Mosebacke Torg ligger denna vindsvåning med fantastisk utsikt, fungerande eldstad och balkong. Det vackra huset är byggt 1914 och har ett starkt framträdande mittparti på huvudfasaden, likt en slottsgavel där den når högt över takåsarna. Här, i självaste frontespisen, ligger lägenhetens största sovrum med takhöjd upp till nock och småspröjsade fönster ut mot torget. Bostaden har en alldeles särskild atmosfär, både huslig och hemtrevlig med såpade trägolv och utblickar mot solen, samtidigt extravagant när ljuset strålar in från söder och himlen. Våningen består av tre sovrum och öppna sociala ytor. Eldstaden har placerats i mitten av hemmet och sprider värme inifrån. Balkongen är i sin tur placerad i söderläge och vetter över innergården. Till detta hör ett renoverat spa-badrum och ett vindsförråd i anslutning till köket om ca 25 kvm. Här lever du både ostört och tillgängligt. Mosebacke torg är en lugn oas omringad av fint bevarade hus och sluttande kullerstensgator. Extra mysigt blir torget om sommaren när fontänen är igång och caféet öppnar upp, med tillhörande franska utemöbler där gästerna avnjuter en kaffe eller kanske läser en bok. På eftermiddagen kan man ta ett glas på Mosebacketerassen eller gå upp till Södra teaterns champagnebar med Stockholms bästa utsikt.
Riksrådsvägen

Riksrådsvägen

Vi ser fram emot att snart kunna säga välkommen till ett av de fantastiska radhusen på kulturminnesmärkta Riksrådsvägen. Här bor du i en pärla från mitten av 1950-talet, med stora sällskapsytor på nedre planet, inkluderat ett nyrenoverat kök och ett stort vardagsrum med öppen spis, tre sovrum på det övre planet, badrum, gäst-wc, en mycket praktisk tvättstuga och bra förvaringsutrymmen. Dessutom har huset en härlig och skyddad trädgård som vetter mot söder, med uteplatser och odlingsmöjligheter. Kontakta fastighetsmäklare Charlotte Pellas för mer information.
Adelsö
Hovgården Södergården 3

Hovgården Södergården 3

Södergården ligger med ett fantastiskt sjöläge på Adelsö mitt i världsarvet Hovgården, med utsikt över Björköfjärden och Birka. Gården ligger otroligt vackert, strax ovan den gamla vikingahamnen med Alsnöhus i fonden, och har ett centralt men ändå avskilt läge mitt i byn, alldeles vid Adelsö kyrka. Vattenkontakten och historiken kring området med kopplingen till vikingatid och medeltid skapar en svårslagen inramning. Fastigheten om 2.8 ha omfattar ett 295 kvm stort boningshus, en vinterbonad drängstuga om 2 r o k, visthusbod/förråd, baggstall/gårdsverkstad, får- och ponnystall/hönshus med tre ponnyboxar och två större boxar för får samt ytterligare en bod. Mangårdsbyggnaden byggdes 1893 och övriga byggnader är från 1700- och 1800-talen. I fastigheten ingår ett mindre vattenområde (fiskerätt), samfälld mark samt del i några mindre öar. Boningshuset, som är väl omhändertaget och har ursprunglig konfiguration, innefattar 8 r o k i två våningsplan med flera eldstäder/kakelugnar. Sveriges första riksting, Alsnö stadga, hölls 1279 i Alsnöhus som var Magnus Ladulås sommarslott. Här bor man nu mitt i Sveriges vagga, men ändå med en fot in i framtiden och lantligt och lugnt, men med pendlingsavstånd till centrala Stockholm. På ön kan barnen växa upp, och gå i skola, gymnasium och högskola, utan hinder av avståndet till staden. Du kan också arbeta från Stockholms centrum och ta gratisfärjan hem om kvällarna. Fina möjligheter till både odling och djurhållning, med bland annat en stor fruktträdgård anlagd på 1800-talet samt djurhus och betesmarker. Mälaren med sina stora fjärdar serverar fina utflyktsmål med båt och mycket bra fiske av bland annat gös, abborre och gädda, och ön bjuder på fin granngemenskap och ett aktivt föreningsliv. Kontakta mäklaren för mer information om fastigheten och försäljningen: erica@historiskahem.se // 073-261 50 12
LIDINGÖ
Storgårdsvägen 1

Storgårdsvägen 1

Några meter upp från vattnet ligger denna vackra solvarma villa, omgiven av äppelblom och körsbärsträd. De nyrenoverade rummen ger en grandios och samtidigt familjär känsla i modern 1920-talstappning. Takhöjden om ca 3,40 meter, stuckaturer och detaljer i marmor är ledord som tillsammans med romantiska ljusa toner gett form åt detta hem. Här väntar så mycket som fyra sovrum och vardagsrum på övre plan, en spatiös matsal och ett nybyggt kvalitetskök på entréplan, samt gästrum, kontor, hobbyrum, bastu, och potential för mycket mer! Spröjsade fönster och tre pardörrar i fil vetter ut mot den harmoniska, storskaliga trädgården som skänker både spring i benen och skutt i bröstkorgen. Bärbuskar, fläder, syren och rosenrabatter omger tomten med tillhörande uteplatser och eget växthus i fritt söderläge, och den upptrampade trädgårdsstigen tar riktning ner mot Kottlasjöns vatten. Storgårdsvägen, som går förbi Kottla gård, är en av Lidingös äldsta vägar och framgår på Lidingökartan redan på 1660-talet. Kottla gård har gett namn åt platsen, och hela området kring gården betraktas av kommunen som "kulturhistoriskt mycket värdefullt". Här bor du i anrika kvarter på mysiga Lidingö med tillgång till skolor, lekparker, badplats och ridskola. De närliggande hållplatserna trafikeras av bussar och Lidingöbanan som tar dig till city på under halvtimmen. BONUS: Med huset följer fiskerätt i Kottlasjön, något endast ett fåtal stamfastigheter runt sjön innehar.
Södermalm - Hornstull
Verkstadsgatan 11

Verkstadsgatan 11

Välkommen hem! Vi anar att många kommer att känna samma förälskelse som nuvarande ägare, för denna pärla till lägenhet, belägen i det fina portalhuset på Verkstadsgatan i Hornstull. Lägenheten ligger på femte våningen och är 39 kvadrat ren charm, från den mysiga hallen, genom det rymliga köket i bistrostil och till det trivsamma och luftiga rummet intill. Från de spröjsade fönstren får du både ett härligt ljusinsläpp och fri utsikt över grannskapet. Detta är ett sällskapligt hem, som bjuder in till middagar och umgänge, men som också är rofyllt och omfamnande en vanlig vardagkväll. Planlösningen är öppen, luftig och lätt att möblera, med ett fint flöde mellan köket och umgängesytorna, och med en sovrumsdel omgiven av platsbyggda skåp. Därtill är hallen rymlig och möblerbar och badrummet både charmigt och fint renoverat. På denna adress bor du i kvarter som är händelserika och levande, men som också är en plats för utandning och lugn, med vattnet nära inpå, och Långholmen och Reimersholme som två oaser i myllret.
Kårstaby
Kårstaby 5

Kårstaby 5

Efter sommaren är det dags för försäljning av den anrika fastigheten Henriksborg, uppförd vid slutet av 1800-talet i den idylliska kulturmiljön tillika kyrkbyn Kårstaby i norra Vallentuna. Med en taxerad area på 140 kvadrat och sex rum och kök, med ett stort gästhus om tre rum och kök, flertalet eldstäder, en stor tomt om 5620 kvadrat med trädgårdsbod, lada, verkstad samt brygghus så finns här inte mycket mer att önska! Fiber och bergvärmepump, kommunalt avlopp samt eget vatten garanterar bekvämligheten på landsbygden. Belägenheten är oerhört lantlig med cykelavstånd till Roslagsbanans ändhållplats som tar dig in till Stockholms östra station på cirka 50 minuter. I övrigt en bilfärd på runt 40 minuter till stan. Bild från 1912 via Vallentuna bildarkiv, fotograf okänd. Anmäl ert intresse för kommande annons via formuläret, men kontakta mäklaren direkt för svar på frågor. adam@historiskahem.se
Strängnäs
Marby gård 1

Marby gård 1

Välkommen till Marby och en vacker trädgårdsmästarbostad omgiven av lummig grönska, fält och ängar. En pampig järngrind lotsar in till en vacker trädgård, med blomsterrabatter, äppelträd, bärbuskar och grönsaksland. Mitt i all växtlighet leder en liten trappa in till det gula huset som är i två våningar. Husets entréplan har generösa umgängesytor i flera rum samt en praktisk tvättavdelning och möjlighet till kontor/bibliotek. En trappa upp finns bland annat fyra sovrum. De tjocka stenväggarna, de breda golvtiljorna och ett stort antal eldstäder skapar stämning och atmosfär. Huset är välskött och kärleksfullt omhändertaget. Marby ligger mitt i Mälaren, på en stor halvö, med Strängnäs som närmaste större ort. Läget är naturskönt, lantligt, lugnt och själfullt med utsikt över åkrar och ängar och alltid nära till vatten, bad och båtliv.
Färingsö
Ekeby Gårds väg 13

Ekeby Gårds väg 13

Just nu förbereds en försäljning av detta vackra och väl omhändertagna hem, gamla Ekeby Gård på Ekerö. Visningar kommer att ske under andra delen av augusti. Anmäl intresse här och vi kontaktar er med uppdateringar allteftersom.
Närtuna Prästgård

Närtuna Prästgård

För er som drömmer om livet på landet förbereder vi just nu försäljningen av Närtuna Prästgård. Här erbjuds strax under 10 000kvm mark i ett lantligt och lugnt läge samt inte en utan två prästgårdar. Den stora prästgården byggdes under mitten av 1800-talet och är ca 400kvm. Väldigt många originaldetaljer finns bevarade och huset är väldigt oförstört. Den mindre prästgården är från 1700-talet och omkring 100kvm. Vidare finns det ett par mindre hus och stor trädgård. Både husen och trädgården behöver lite kärlek men bättre förutsättningar blir svårt att hitta.
Johanneshov / Gullmarsplan
Bildhuggarvägen 31

Bildhuggarvägen 31

Högst upp i huset ligger denna fina lägenhet om 2,5 rum och kök med balkong i söderläge. Lägenheten breder ut sig över hörnet, och har således ljusinsläpp från två riktningar. Det extra matrummet skulle kunna bli en framtida barnkammare eller ett kontor för den som önskar, idag ligger det öppet i fil med köket och skapar en härlig umgängesyta. Den lugna gatan ringlar upp från Globenområdet och placerar dig avskilt bland grönskan, samtidigt bor du tillgängligt intill två knutpunkter, med Globens tunnelbana endast två minuters promenad hemifrån, respektive Gullmarsplan som du når på sju minuter. Här har du även gångavstånd till Södermalm liksom till mysiga Enskedeområdet med villakvarter, bageri och parker.
Kungsholmen - Fredhäll
Adlerbethsgatan 15

Adlerbethsgatan 15

Det bästa med lägenheten på Adlerbethsgatan är troligtvis den svårslagna hörnbalkongen med morgon, förmiddags- och kvällssol. Härifrån har du en mysig vy över grönskande Fredhällsparken, och den fina staden långt där borta. En fri sikt i två väderstreck som genererar ett insynsskyddat läge näst högst upp i huset. Känslan av ett riktigt hem skapas tack vare de väl omhändertagna rummen som varsamt renoverats och bibehållit mycket originalcharm från 1930-talet. Färgvalen är subtila, ljusa och varma, liksom lägenheten i sig. Området bjuder på stadspuls vid Fridhemsplan, och lokal kvarterskänsla på dina närmaste gator. Här bor du nära badklippor, bra mataffärer och kommunikationer. Det är även enkelt att få parkering för den som har bil, och smidig tillgång till E4:an. Kontakta mäklaren för en förhandsvisning.
Södermalm - SoFo
Katarina Bangata 21

Katarina Bangata 21

Den här fina tvårummaren med gedigen takhöjd om ca 3,40 meter och utsikt över innergården har både balkong och fungerande eldstad. Ett stort burspråk skapar, tillsammans med den öppna planlösningen, en luftig känsla med ett tillhörande rikligt ljusinsläpp tack vare de vackra fönstren. Här kan man släppa in den varma brisen om sommaren. Stadens puls filtreras undan bakom skyddande huskroppar, istället skapas här en vilsam atmosfär med grönskande utblickar. Katarina Bangatas breda allé ringlar genom utkanten av SOFO och nedåt vattnet vid Hammarbykanalen. Här, i början av gatan, är det matmarknad om helgen, och de strosande stadsborna är gissningsvis på väg bort mot Nytorget och lummiga Vitabergsparken. Det mysiga caféet Blå Lotus huserar i husets källarlokaler, och har en perfekt soldränkt uteservering med rättigheter och hemmagjorda bakverk. Du har likaså nära till service och butiker samt tunnelbana runt hörnet på Götgatan.
Vasastan - Odenplan
Hagagatan 16

Hagagatan 16

Om du promenerar någon minut in på fina Hagagatan når du snart port 16 och det sekelskifteshus som gömmer denna bostad. Högst upp i huset, med ljusa rum, fönster i fil och fri sikt över himlen och innergårdens takåsar skapas en fantastisk känsla av rymd. Rummen bjuder in till samvaro med vänner. Middagen intas med fördel i det gemensamma vardagsrummet och matsalen, samtidigt tycks köket vara platsen där många dröjer sig kvar, gärna lagar mat tillsammans och umgås kring den lilla köksön. Härifrån når du också balkongen, perfekt för den där fördrinken eller den första morgonkoppen. Lägenheten är ordentligt social, och samtidigt vilsam med sitt privata läge och närhet till de mysiga stadsparkerna Vasaparken och Hagaparken/Brunnsviken. De strosvänliga kvarteren erbjuder även bagerier, caféer, restauranger och butiker inom räckhåll, och Odenplans tunnelbana och busstorg som närmsta station endast 3 minuter hemifrån.
Södermalm - Mariatorget
Bengt Ekehjelmsgatan 13

Bengt Ekehjelmsgatan 13

Säg hej till 3,20 meter i takhöjd, stora fönster, mycket rymd och sociala och mysiga rum kryddade med annorlunda vinklar och detaljer. Denna fina tvåa på Bengt Ekehjelmsgatan 13 välkomnar dig dessutom med en bokhylla, hur trevligt är inte det? Här kan du vara gästvänlig med kök och vardagsrum i en luftig och öppen planlösning och har även ett sovrum av generös storlek. Hallen är tvådelad och har goda förvaringsutrymmen. Fönstren är höga och ursprungliga med spröjs i överkanten och ger ett bra ljusinsläpp. Ljusa och såpskurade brädgolv ligger genomgående i alla rum. En tillgång till detta boende är föreningens fina innergård som är en mysig plats året om, med grillar, utemöbler, värmelampa och fårskinnsfällar. Läget mitt på Söder ger dessutom bästa utgångsläge till massor av trevliga restauranger och caféer.
Södermalm
Kocksgatan 22A

Kocksgatan 22A

Kontakta mäklaren för visning! Mysfaktorn är skyhög och vi anar att många kommer att känna samma omedelbara kärlek som nuvarande ägare, för detta fantastiska hem på Kocksgatan 22, mitt i SoFo. Lägenheten ligger i en gårdsflygel till ett hus uppfört 1889–1890 och är 43 kvadrat ren charm, från det rymliga köket, till det trivsamma vardagsrummet med både kakelugn och balkong och in till ett avskilt och vackert sovrum med walk-in closet och badrum en suite. Genom de stora fönstren har man fin utsikt mot innergården och de omgivande grannhusen. På balkongen sitter man intill ett stort körsbärsträd och hör fåglarna kvittra. Detta är ett sällskapligt hem, som bjuder in till middagar och umgänge, men som också är rofyllt och omfamnande i den vanliga vardagen. Planlösningen är lätt att möblera, har bra förvaring och funkar lika bra för en som för två personer. Lägenheten ligger i en skuldfri förening där avgifterna är låga. Välkommen!
Nacka - Kvarnholmen
Tre Kronors väg 29

Tre Kronors väg 29

Ibland känns det som att vara på semester när man kommer till Kvarnholmen, det är ett lite lugnare tempo här, en lokal kvarterskänsla med gator omringade av vatten. Högst upp i ett av husen ligger den här inbjudande och ljusa tvårummaren, med hörnbalkong och utsikt i två väderstreck. Här syns segelbåtar från alla fönster, och får balkongdörren stå öppen hörs fiskmåsarnas rop. Med en genomgående planlösning och stora fönsterpartier får du fint ljusinsläpp hela dagen, året om, samtidigt som det höga läget ger insynsskydd och fria utblickar. Lägenheten har mycket bevarad karaktär, och är samtidigt riktigt fint renoverad. En kort promenad bort köper du färskt bröd om morgonen, och på den lokala Coop-butiken hejar man på varandra. Här bor du, i en för många, oupptäckt liten värld endast 15 min från Slussen! Vill du ta SL-båten kilar du ner till kajen, fäller upp semaforen och väntar in båten som tar dig till city på 25 minuter.
Bandhagen
Mosstenabacken 5

Mosstenabacken 5

Denna charmiga funkistvåa med balkong i söderläge har ett restaurerat originalkök och fina bevarade detaljer som skänker charm. Solen kikar fram under långa frukoststunder på balkongen, och dröjer sig sedan kvar till middagstid. Här ute är det som att bo bland trädkronorna, det höga läget ger en bred, insynsskyddad vy med utsikt över grönska om sommaren. Ljuset faller lätt och fritt genom hela lägenheten tack vare den runtgående planlösningen. I de mysiga kvarteren bor unga, äldre och barnfamiljer i en trevlig mix. Centrum erbjuder matbutik, konditori/café, matställen, apotek, blombutik m.m. Du bor endast två minuter till tunnelbanan och bussar, som tar dig till Södermalm på tio minuter.
Södermalm - SoFo
Folkungagatan 82

Folkungagatan 82

Folkungagatan markerar populära SOFO:s avslut och de historiska Katarinakvarterens början. På Folkungagatans mitt, i gränsdragningen mellan trendigt och klassiskt, ligger denna vackra sekelskifteslägenhet med en överensstämmande mix av modernitet och originalcharm. Den är noggrant och fint renoverad med fungerande kakelugn, vitoljade originalgolv, takstuckatur och stora spröjsade fönster, liksom speglade nischer. Bostaden upplevs öppen och luftig med fint genomgående ljusinsläpp, och det går att ansöka om bygglov för fransk balkong från köket ut mot gård. Här tillhör du trivsamma kvarter i mitten av Folkungagatans stråk. Pulsen väntar utanför porten, men blicken är vänd mot grönskan, Katarina Kyrka och den prunkande stilla innergården med tillhörande stort utekök - ett uppskattat komplement som används flitigt under sommarhalvåret.
Kungsholmen
Hantverkargatan 44

Hantverkargatan 44

Tre trappor upp på Hantverkargatan välkomnar vi in till ett riktigt drömhem, en helt nyrenoverad lägenhet med ursprunget 1885. Här har nuvarande ägare plockat fram originaldetaljer som stuckaturer, brädgolv och en takhöjd på tre meter och uppdaterat med ett nytt kök och nytt badrum med hög komfort. I den genomgående planlösningen finns även vardagsrum, två bra sovrum, tvättmaskin/torktumlare, en rymlig hall samt klädkammare. Lägenheten har dessutom en ny balkong som vetter mot gården. Samtliga ytskikt är också nyligen renoverade och resultatet är ett ljust, mysigt och enhetligt hem med rum i milda kulörer och med vackra tapeter. Som boende på denna adress tar du dig snabbt och smidigt ut i Kungsholmsvimlet. Lägenheten ligger mitt emellan Kronobergsparken och Landstingsparken och i ett kluster av trevliga restauranger och butiker, promenadstråk vid vatten och bra kommunikationer.
Södermalm - Mariaberget
Kattgränd 1

Kattgränd 1

Kattgränd- en ikonisk södergata som många drömmer om, av förklarliga skäl. ”Kattkvarteren” på Mariaberget hör till de äldsta på Södermalm, belagda sedan 1649. Här bor du högt uppe på berget, bland kullerstensgator, pittoreska kultur hus och en utsikt som går få förunnat. Denna genomgående trea bjuder på en vy över både Riddarfjärdens glittrande vatten och Mariabergets takåsar. Det fria läget näst högst upp i huset med en balkong i sydväst bidrar till att ljuset sträcker sig hela vägen in under alla våra årstider och skapar en luftig och ljus atmosfär. Här är det bara att flytta in och njuta av ett nyligen renoverat hem med vågade kulörer, originaldetaljer och exklusiva materialval i perfekt symbios.
Gamla Enskede
Nynäsvägen 309

Nynäsvägen 309

Härlig välrenoverad nationalromantisk 1,5:a om 43 kvm. Kommer ut efter sommaren. För mer info kontakta bjorn@historiskahem.se eller ring 0723-733 555.
Kungsholmen
Kungsholmsgatan 20

Kungsholmsgatan 20

YTEFFEKTIV OCH PÅKOSTAD TREA ANNO 1889 MED HÖGT I TAK OCH BALKONG MOT GÅRD På mysiga Kungsholmen ligger den här fantastiskt väldisponerade trerummaren med balkong över innergården. Den härliga takhöjden om ca 3,30 meter ger ordentlig rymd och tillåter ljuset att stråla in över fiskbensparketten. Rummen i fil och alla vackra originaldetaljer från sent 1880-tal ger lägenheten ett klassiskt uttryck, samtidigt som man här kompletterat med ett modernt kök med vitvaror från SMEG och ett badrum i Carraramarmor. Du bor i ett av Kungsholmens mysigaste områden, omringat av vatten där Klara sjö mynnar ut i Riddarfjärden. Kvarteren är både pampiga och småstadsmysiga och erbjuder ett stort utbud av trevliga kvartersrestauranger och caféer liksom torghandel och stadsloppis på närliggande Kungsholmstorg. Du har promenad- och cykelavstånd till det mesta, och tunnelbanan en gata bort.
Södermalm - Sofia
Ploggatan 12

Ploggatan 12

På mysiga Ploggatan gömmer sig en välplanerad liten tvåa med balkong i ett av Södermalms finaste sekelskifteshus! Den genomgående planlösningen möjliggör ljusinsläpp från två håll, och balkongen med tillhörande trappa ner till den underbara gården skapar radhuskänsla mitt i stan. Om sommaren får balkongdörren stå öppen och du kan springa in och ut med barfota steg, ha middagar på gården och ligga och läsa i gräset. Den mycket uppskattade trädgården är nästan lika stor som kvarteret och har smidesgrindar från både Bondegatan och till Skånegatan. Trots det nära läget till Nytorget och Medborgarplatsen genomsyras platsen av ett stilla lugn där Vitabergsparken breder ut sig som ett grönskande, skyddande vägg i slutet av gatan. Här finns även en fin liten utsiktplats mot Djurgården, vid slutet av Ploggatan norrut. Samtidigt har du promenadnära till de bästa restaurangerna och barerna i stan.
Södermalm - Hornstull
Långholmsgatan 16

Långholmsgatan 16

I ett stilfullt nationalromantiskt hus på Långholmsgatan hittas denna fint bevarade tvårummare. Utsikten på våning fem är enastående, och blicken vandrar lätt över gatan och takåsarna. Bostadens själ kan skymtas i bevarade originaldetaljer, såsom den fantastiska takhöjden, fönstren och dess utsikt, knarret i golven, spåret efter en kakelugn, och det gamla köksskafferiet som idag fungerar som garderob. Vackra beståndsdelar som fått leva vidare sedan husets uppförande. Under dagen slår solen mot de gula och röda fasaderna på andra sidan, som tillsammans med den blå himlen kastar en behaglig, varm färgton i lägenheten. Storstadspulsen med utmärka kommunikationer samt ett fantastiskt restaurang- och uteliv väntar där utanför i kombination med det lite mer avskilda lugnet om man rör sig ner mot vattnet.
Södermalm
Heleneborgsgatan 10A

Heleneborgsgatan 10A

Denna våning är en undangömd dröm bland Heleneborgsgatans ståtliga bebyggelse. Bakom murade grindstolpar upplevs omgivningen extraordinär och privat, med fantastisk utsikt över båtarna och Riddarfjärden. Bostaden har en säregen planlösning med rum i fil åt två väderstreck som binds samman av en bevarad serveringsgång. Här finns två sovrum, kök, matsal, vardagsrum med balkong, samt en inre hall med vädringsbalkong och en fungerande öppen spis. Rummen bjuder på många möjligheter, är effektiva och anpassningsbara beroende på familj och önskemål. Den runtgående - och genomgående - planlösningen gör att våningen känns öppen och luftig, och det vackra ljuset vid solnedgång färgar interiören rosa. Föreningen har en stor bokningsbar terrass med ny gasolgrill och vidsträckt utsikt över Långholmen, Kungsholmen och Gamla stan. Här finns också en möblerad uteplats mot Heleneborgsgatan, med gräsmatta, rabatter och smultronplantor ovan gatunivå, avskilt från trafik. Du bor med ett insynsskyddat läge omgiven av lummig grönska och rogivande vattenvy. Det lugna läget bjuder likaså på närhet till affärer, kommunikationer och badplatser vid Hornstull.
Nacka - Finnboda
Finnboda varvsväg 12A

Finnboda varvsväg 12A

Ett stenkast från Saltsjön ligger denna snygga etagelägenhet med egen uteplats. När du öppnar dörren till detta hem möts du genast av den genomgående planlösningen och det stora spröjsade fönsterpartiet som är tongivande i bostaden. I anslutning till hallen ligger det trevliga köket och därefter öppnar lägenheten upp sig i ett häftigt ateljérum med en imponerande takhöjd om 4,94 meter. Här snackar vi ljus och volym. Från vardagsrummet går en trappa upp till bostadens loft där ett rymligt sovrum är placerat. Utanför den egna entrén ligger bostadens egen uteplats. Här bor du med radhuskänsla i ett härligt sjönära läge med access till både skärgård och storstad. 52, 5kvm.
Vasastan - Birkastan
Karlbergsvägen 87A

Karlbergsvägen 87A

Birkastans rofyllda kvarter kännetecknas av vackra byggnader från förra seklet med tillhörande, grönskande förgårdar. På andra våningen i ett av dessa hus hittas denna eleganta enrummare med en smakfull interiör, bevarade tidstypiska detaljer och en takhöjd om ca tre meter. Ett stort burspråk med så mycket som fem fönster släpper in ett storslaget ljus som vackert silas in mellan lövverken utanför. Det väldisponerade köket har gott om plats för ett matbord och middagar med vänner, och lägenheten erbjuder därtill ett stilrent badrum. Här har vi ett boende som inbringar lugn mitt i staden, nära Karlbergskanalens vatten, samtidigt tillgängligt och socialt med sitt attraktiva läge i Vasastan. Odenplan och St Eriksplan erbjuder mycket goda kommunikationer och ett rikt utbud av mysiga krogar, restauranger och caféer. Närliggande Rörstrandsgatan blir gågata om sommaren, och du har likaså promenadavstånd till både Vasaparken och Hagaparken.
Enskede Gård
Godsägarvägen 30

Godsägarvägen 30

Stor 1940-talsvilla nära tunnelbanan i Enskede gård med en total taxerad area om 230 kvadratmeter fördelat på tre våningsplan. Mycket fin naturtomt med höjdvariationer, bilplats samt gott om interiöra utrymmen och originaldetaljer. Inte minst en mycket smäcker trappa till det översta våningsplanet. Försäljningen planeras efter sommaren i augusti/september. Mejla direkt till adam@historiskahem.se vid frågor. Annars kan ni fylla i formuläret så hör jag av mig med komplett annons när det är dags.
Kungsholmen
Fleminggatan 60

Fleminggatan 60

Den här gedigna tvårummaren ligger några trappsteg upp i gårdshuset med utblick över föreningens trädgård. Det sociala köket och vardagsrummet passar fint för såväl stora middagar som lugna hemmakvällar. Här dröjer man sig gärna kvar på ett glas eller två, umgås och låter konversationer flöda mellan soffan och matbordet. Nuvarande ägare berättar hur deras vänner aldrig tycks bjuda tillbaka med motiveringen ”det är alltid mysigare hos er”. Ljuset reflekteras vackert genom handblåst glas, och solens varma skuggor vandrar lätt över de djupa fönsternischerna. Lägenheten är fint komponerad och rummen har ett skönt samband med varandra. Tre fönster i fil sträcker sig längs gårdsfasaden, och utanför väntar den fantastiska innergården med gemensam uteplats och en välskött prydnadsträdgård och en rabatt med gemensamma kryddväxter och ett dignande fikonträd. Så nära det går att komma huskänsla i stan, med ett tacksamt och centralt läge mitt på Kungsholmen.
Sollentuna - Norrviken
Landsvägen 31

Landsvägen 31

Villa Rosengård är ett av de första husen som byggdes i Norrviken då seklet var ungt, uppfört av en trädgårdsmästare som hade trädgårdsmästeri på platsen. Här följer du den grusade uppfarten, genom de svarta gamla järngrindarna som leder dig in till detta lummiga gårdstun - en värld helt för sig själv, med vilsam atmosfär tillsammans med den lite söta doften av tiden som gått i den fina trävillan från 1913. Huset syntes från början inte bakom all växtlighet, och nuvarande ägare beskriver hur de ville väcka Törnrosa igen! Skapa den där villa-drömmen strax utanför stan. Idag är det varsamt renoverat med bibehållen sagokänsla. Från övervåningen ser du över Norrviken-sjön, och den prunkande trädgården gör huset helt och hållet insynsskyddat. Mycket av de äldre detaljerna är bevarade och vissa har återskapats efter dess ursprungliga utförande. På vintrarna sprider de fyra (!) kakelugnarna en vänlig värme i hela huset. Dessa är smyckade med vinrankor och vackra jugendslingor av rosor och näckrosor, romantiska mönster som matchar den sirliga takrosetten i salongen. Spröjsade gamla fönster ger charm, och de vindlande gångarna både ute och inne bidrar till den storskaliga känslan med spännande rum att upptäcka. Var kom jag in och var ska jag gå ut? Troligtvis bäst att stanna!
Södermalm - Mariatorget
Rosenlundsgatan 24

Rosenlundsgatan 24

Den här tvårummaren har ett trivsamt och centralt läge precis runt hörnet från en ut av Mariatorgets knutpunkter. Två stora originalfönster vetter ut mot kvarteret och Rosenlundsgatans strosande folk, och släpper in rikligt med dagsljus över rummen. Den nyrenoverade lägenheten följer byggnadsårets interiöra teman och ideal. Här har man varit noga att få till rätt känsla och detaljer. Pastellkulörer i ljuvt rosa, himmelsblått och vanilj går ton i ton där de löser av varandra inåt lägenheten. Det mörka trägolvet liksom fönsterblecken ger djup och bryter snyggt av. På baksidan gömmer sig en stor härlig innergård, underbar att nyttja om sommaren med lummig grönska, träd, rabatter, krukväxter, trädäck och grusgångar. Du bor även nära stora grönområden och utkiksplatser, bad och bryggor i Tantolunden, liksom mysiga caféer och restauranger, härligt tillgängliga längs med trottoarerna.
Södermalm - Högalid
Heleneborgsgatan 7A

Heleneborgsgatan 7A

Hemma på Heleneborgsgatan har du utsikt över vacker bebyggelse, både nationalromantiska och nyklassicistiska fastigheter belägna om vartannat på den breda gatan. Höga fönster med överljus, djupa nischer och brädgolv karaktäriserar bostaden om ett rum och kök, och den underbara takhöjden om 3 meter ger en luftig atmosfär. Speglade dörrar och valvformade öppningar leder in mellan rummen. Här bor du med direkt tillgång till bad, parker, puls och några av Stockholms finaste vyer. Det höga läget ovanför Söder Mälarstrand bidrar till dessa mysiga kvarter strax intill Hornstull, och Högalidskyrkans två torn går att skymta bakom takåsarna när du promenerar hemåt i kvällen.
Vasastan - Röda bergen
Rödabergsgatan 5

Rödabergsgatan 5

Högst upp i huset i mysiga Rödabergen hittas denna charmiga och otroligt välplanerade enrummare. Utsikten från tredje våningen över takåsar och himmel ger en öppen fri känsla, likväl som insynsskydd. Nedanför växer sig kastanjeträden stora och bildar lummiga rader i allén. I dessa kvarter slingrar sig gatorna fritt och grönskan är ständigt närvarande, en harmonisk småstadsidyll mitt i staden. Uppe i lägenheten tillåts ljuset stråla in över plankgolven i original med synliga furutiljor. Den genomgående planlösningen skapar tillsammans med takhöjden en finfin plats åt vackra interiöra ting liksom för gäster som tittar förbi på ett glas. Föreningens soliga vädringsbalkonger och grönskande innergård väntar i sin tur på sommarens långsamma dagar. Närheten till buss, tunnelbana och pendeltåg gör området tillgängligt, tillsammans med Vasastans breda utbud av matbutiker, motionsslingor, restauranger, krogar och caféer.
Södermalm
Assessorsgatan 18E

Assessorsgatan 18E

Denna charmiga 2:a är vi nu på gång med att få klart med plan för att ha visning till i höst. Här har vi ett hem med en stor välkomnande hall, ett härligt socialt kök och vardagsrum . Ett rejält sovrum med fönster in mot gården, och vem vill inte ha en Rododendronbuske utanför? Belägen i Brf. Stora Gården, Här är det så som det heter, en stor stängd lummig innergård med uteplatser och odlings låder. Anmäl ditt intresse så återkommer vi när har fått klart med allt!
Ekhagen
Ekhagsvägen 12

Ekhagsvägen 12

3,5 rum fördelade på 105 kvm högst upp i huset med balkong och fönster i två väderstreck. Här bor man med strålande sjöutsikt och fungerande öppen spis i en välskött brf.
NORRTÄLJE
Ösbyholms allé 10

Ösbyholms allé 10

Ösbyholms allé ligger i hjärtat av Roslagen och här omgärdas man av böljande gröna vyer och fågelkvitter. Ösbyholms allé 10 byggdes 1910 och tjänstgjorde i sin ungdom som matsalsbyggnad åt arbetarna till den närbelägna herrgården. Takhöjden, det stora köket och de generösa sällskapsytorna på entréplanet skvallrar om husets historik. Idag är huset ett väldigt välskött familjehem med 6-7 sovrum. Trädgården är nuvarande ägares stolthet och passion och här blandas odlingslotter med prunkande rabatter. Mot baksidan av huset finns pool och en stor terrass med utsikt över grönskan i området. Ett par minuters promenad bort finner vi Holmsjön. Norrtälje ligger ett par minuters bilfärd bort och Stockholm är ca 1 timme bort.
Liljeholmen
Nybohovsbacken 67

Nybohovsbacken 67

Det fint bevarade punkthuset på Nybohovsbacken ligger, som namnet skvallrar om, uppe på en höjd med vacker utsikt över grönskan och Liljeholmen. Lägenheten har en funktionell 1960-talsstil och består av två luftiga rum och kök, samt en inglasad balkong som gör att sommarvärmen stannar till långt in på hösten. Fönstren i två väderstreck släpper in ett fantastiskt ljus som flödar enkelt och skapar en luftig atmosfär. Nybohovsberget ger dig lummiga omgivningar med mäktig utsikt, och föreningen erbjuder flera uteplatser med grillar, boulebanor, odlingslådor samt närliggande lekplats och fontän. Samtidigt bor du här nära kommunikationer och service, liksom restauranger och cafeér i Liljeholmens centrum, Gröndal, Årsta och Hornstull. Sjön Trekanten hittas en trevlig promenad hemifrån, och frammanar troligtvis ett och annat morgon- och kvällsdopp!
Kärrtorp
Fyrskeppsvägen 48

Fyrskeppsvägen 48

På Fyrskeppsvägen ligger en stilig och nyrenoverad 1950-talslägenhet med balkong och en lite extra grann glasvägg mellan vardagsrum och matsal. Glaspartiet utmärker bostaden och skapar ett fantastiskt ljusflöde från burspråket, och bort till balkongen som väntar på andra sidan rummet. Den södervända balkongen ger ytterligare känslan av förlängning, ljus och rymd. En sammansvetsad yta, perfekt för bjudningar med flertalet gäster. Till detta hör också ett privat sovrum, kök och ett vackert renoverat badrum. Utanför hittas en fin och lummig innergård med prunkande körsbärsträd. Här umgås gärna grannfamiljerna och föreningen har dessutom flera gårdskatter vilket bidrar till den gemytliga stämningen. Mot balkongsidan växer en mindre skog som skänker lugn och tystnad. Här hänger vissa upp hängmattor inför sommarens romanläsningar, och barnen har en trädkoja i skogen. Kommunikationerna är utmärkta med inte mindre än tre tunnelbanestationer i direkt närhet, med cirka tio minuters promenad vardera till Sandsborg, Blåsut och Kärrtorp. Och därifrån tar du dig inom ett par minuter till Södermalm och vidare in mot city.
Midsommarkransen
Radiusbacken 19

Radiusbacken 19

Social ljus funkis femma i etage med vindskaraktär i attraktiva Midsommarkransen.
Gamla Enskede
Nynäsvägen 342A

Nynäsvägen 342A

Enskedes snyggaste kök finns här på Nynäsvägen, i en fin tvåa på 57 kvm med sovrum mot innergården. Hör av er till adam@historiskahem.se för att höra mer om denna riktigt fina pärla.
Södermalm - Mariatorget
Bellmansgatan 38

Bellmansgatan 38

Inom kort presenteras en förstklassig vindsvåning med en solig terrass på omtyckta Bellmansgatan. Hissen tar dig ända upp till en väldisponerad trea med öppen planlösning mellan kök och sociala ytor där ljuset flödar från två håll. Sovrummen är stora och luftiga, förvaringsytorna är många och badrummet är utrustat med både tvättmaskin, torktumlare och badkar med en utsikt över takåsarna. Köket renoverades nyligen och bjuder in till härligt häng runt köksön. Detta hem karaktäriseras av sina moderna och stilrena material - och färgsättningar ihop med en vacker fungerande öppen spis och synliga takbjälkar. Här är det bara att flytta in! Och som pricken över i:t bor du i en välskött förening, med härliga grannar där en kanin på innergården bidrar till en familjär huskänsla likt ingen annan i stan.
BAGARMOSSEN
Kolbäcksgränd 15

Kolbäcksgränd 15

Den här nätta enrummaren är välbevarad och erbjuder ett skönt vardagsliv med god förvaringsmöjlighet och ett charmigt originalkök. Med läge högst upp i huset har du här utsikt i sydväst över huskroppar, trädtoppar och många fina himmelskonstellationer och solnedgångar. Lägenheten är ljus och öppen, även en mulen dag. I allrummet möts du av ett stort fönster med bred vy som bidrar till en fri känsla, och den runtgående planlösningen gör att bostaden känns luftig. Utanför finns en stor innergård med lekplats, boulebana och fruktträd samt flera mindre med grillplatser och odlingslådor. Som adressen avslöjar ligger huset i en mysig gränd och har således en lugn och fridfull karaktär, speciellt med Nackareservatet som bokstavligt talat ligger runt knuten och ger möjlighet till diverse aktiviteter och friluftsliv. Tysta, stilla kvarter bara tio minuter från Bagarmossens centrum som erbjuder bageri, blomsterbutik, matbutiker, secondhand, torghandel och tunnelbana.
Gustavsberg
Stig Lindbergs gata 17A

Stig Lindbergs gata 17A

Tycker du om känslan av att få leva och bo i en unik lägenhet med industrikaraktär? Gillar du att ha en takhöjd om 3,5 m och att endast ha 30 min in till city? Uppskattar du vår Svenska skärgård? Då är detta för dig!! Snart presenterar vi en väldigt välplanerad 2:a med balkong, om ca 49 kvm boyta (+16 kvm biyta) helt unik i sitt slag. Anmäl ditt intresse!
Aspudden
Erik Segersälls väg 11

Erik Segersälls väg 11

Så fint det blir, när man följer husets byggnadsstil och väljer gedigna och hållbara material! Ett platsbyggt kök av massivt trä, plankgolv av furu och linoljemålade snickerier ger detta hem en tidstypisk, men också tidlös bas. Detaljer som aldrig någonsin går ur modet och som håller mycket hög kvalitet. Lägenheten, som varit hyresrätt, är nu återställd till ursprunglig 1930-talsstil men med en modern planlösning. Det platsbyggda köket har en öppen planlösning med ett rymligt vardagsrum, och intill ligger ett mysigt och rofyllt sovrum. Därtill finns ett rymligt badrum och bra förvaringsutrymmen. De stora originalfönstren i syd-/västläge ger fint ljus hela dagen till solen går ned, samt trevlig utsikt mot Aspuddens centrala kärna och folklivet på Lilla Aspuddsvägen och Schlytersvägen. Att på morgnarna på en minut kunna ta sig till Bonne Femmes stenugnsbageri och köpa frukostbröd eller med baddräkt och termos morgondoppa sig och dricka dagens första kaffe på klipporna vid Mälaren är saker som sätter guldkant på tillvaron här. Samtidigt tar man sig smidigt och snabbt till stadslivet, antingen på cykel eller med tunnelbanan som ligger bekvämt nära.
Sulsta Tjuvesta 1

Sulsta Tjuvesta 1

En plats att längta till, en plats med långa anor. Tjuvesta ligger vid vägs ände strax utanför Tystberga i Sörmland, omgivet av ett vackert jordbrukslandskap. Gårdens historia sträcker sig ner till 1300-talet. Här finns idag en fantastisk och välskött fastighet med ett boningshus, ett gästhus, ett garage och en pool med en tillhörande stor och blomstrande trädgård. I boningshuset är nedervåningen en sällskapsvåning med ett stort kök och vardagsrum med badrum emellan. En trappa upp ligger två mysiga sovrum. Huset har två eldstäder, en maffig vedspis i köket och en rörspis i vardagsrummet. Gästhuset har två till tre sovrum och ett badrum. Tystberga ligger cirka 50 minuters bilresa från Stockholm och har ett utmärkt läge inte långt från E4 för den som vill bilpendla. Här lever du ett lugnt och praktiskt lantliv med storstaden inom räckhåll och dessutom endast tio minuter från havet. Detta mysiga fritidshus och hem visar vi i mitten av Augusti månad.
Midsommarkransen
Lötmogatan 9

Lötmogatan 9

Högst upp i huset på ett privat våningsplan hittas denna rymliga trerummare och möjliga fyrarummare, med underbart gavelläge och en lång terrass som följer huskroppen. Här bor du med utsikt i tre väderstreck över Midsommarkransens takåsar och stora träd som ändrar karaktär beroende på årstid. Från prunkande grönt till vackert orange, med ekorrar om våren och fåglar om hösten som bosatt sig bland grenarna. En idyllisk miljö att ha direkt tillgång till från lägenhetens centrum - det stora vardagsrummet med vackra pardörrar och öppen spis.
Vasastan - Odenplan
Hagagatan 14

Hagagatan 14

Vacker och praktfull trea i Jugend-fastighet från 1905. Här Erbjuds stora och luftiga rum, med genomgående planlösning och ljusflöde från två håll. Bostaden karaktäriseras av sin tilltagna takhöjd över 3m, vackra plankgolv, planlösning i original, takstuckatur, höga golvsocklar och pampiga fönsterpartier. Balkong in mot gård i lugnt läge, som får en att glömma bort att man trots allt bor med två minuter gång till Odenplan. Här flyttar du in till en bostad med mycket bevarade original och anda från förra seklet, där mycket står orört och redo att piffas upp för den som önskar.
Bandhagen
Rockelstavägen 30

Rockelstavägen 30

På Rockelstavägen 30 väntar en mycket speciell och fin lägenhet med egen uteplats. Den gamla skolan har idag byggts om till mysiga familjebostäder med ordentlig rymd som skapar wow-reaktioner direkt när du kliver in. Med en sluttande hög takhöjd om nästan 4 meter meter bor du här med ett konstant ljus som flödar in från flertalet riktningar. Så mycket som fyra stora fönster i fil, samt fönster närmast taket, tillåter solen stråla in och bidra till den ljusa, öppna och sociala atmosfären. Lägenheten genomgick en allomfattande renovering år 2019 då man med hjälp av en prisbelönt arkitekt skapade en ny planlösning som nyttjar bostadens volymiösa karaktär, där kök och vardagsrum får breda ut sig och bjuda in till umgänge med familj och vänner. De tre sovrummen är snyggt integrerade i den stora salen, och två har försetts med loft. Det massiva furugolvet är genomgående i hela lägenheten och binder samman rummen. Uteplatsen ger rejält med radhuskänsla, tillsammans med den egna ingången, brevlådan och parkeringsplatsen på uppfarten. Här bor ni i barnvänliga kvarter med cykelvägar och begränsad trafik, samt mycket nära skolor, parker, Högdalens Centrum och tunnelbanan.
Ekhagen
Torphagsvägen 6

Torphagsvägen 6

Två trappor upp hittas denna rara lägenhet, som har plats för allt man kan tänka sig. En inbjudande bostad där många känner sig som hemma, troligtvis på grund av den fina sociala ytan och de charmiga gröna köksluckorna i original som binder samman med grönskan utanför. Här kan du dra dig tillbaka, välkomna paus och avslappning, tack vare det privata läget. Fönstren håller vy över den prunkande bakgården med en tillhörande liten örtodling och smultron om sommaren. Estetiken av huset bidrar likaså till ett harmoniskt lugn, med sin lätta, ljusa design som följer funktionalismens ideal. Här bor du med naturen inpå knuten. En promenad bort ligger småbåtshamn och badplats, liksom vackra Bergianska trädgården och Stora skuggan. Staden når du enkelt med buss och tunnelbanans röda linje. Anmäl gärna ditt intresse redan nu.
Hässelby Södra Villastad
Berghamnsvägen 61D

Berghamnsvägen 61D

Inrymd i en vacker patriciervilla från 1900-talet, bjuder den här fyran på ett lika storslaget som unikt boende med stor tomt och intagande veranda med härlig kvällssol. Här lever den äldre känslan vidare i kakelugn och spegeldörrar, medan de mer moderna inslagen står för smakfull komfort och bekvämlighet. Ett iögonfallande hem med slående takhöjd, i ett välbevarat villaområde med mycket historia, där lugnet och Mälaren blir din granne. Kontakta mäklaren för mer information: erica@historiskahem.se
Södermalm - Sofia
Malmgårdsvägen 28

Malmgårdsvägen 28

Högt upp i huset finner vi detta harmoniska hem. Här är det som att bo på landet. Med fönster och balkong som vetter ut mot Vitabergsparken med all dess prakt. Du bor ljust, luftigt och insynsfritt. Lägenheten har en öppen planlösning med ett renoverat kök i ett generöst allrum. Dessutom har du en rymlig hall och ett badrum med kar. Husets läge ger dig både lugna kvarter, kulturhus och grönska och närhet till Nytorget, SoFo och Skanstull.
Kungsholmen
Fridhemsgatan 29A

Fridhemsgatan 29A

I ett vackert gårdshus på centrala Kungsholmen finner vi en ljuvlig enrummare med balkong ut mot en lugn innergård, generös takhöjd och genuina originaldetaljer från 1903. Ett soligt och ytsmart boende med sovloft, vackra fönster och halvöppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Med Fridhemsplan, Västermalmsgallerian och alla kommunikationer nära hemmet har vardagslunken aldrig varit smidigare. Du har också nära Norr Mälarstrands vatten och härliga uteserveringar, picknick i Rålambshovsparken och löpslingan Kungsholmen runt. Kontakta mäklaren för mer info och visning.
Södermalm - Mariaberget
Hornsgatan 70

Hornsgatan 70

Vindsvåning in mot gård med terrass och slående utsikt över Mariabergets takåsar! I ett klassiskt Jugendhus från 1905 ligger denna unika och moderna vindsvåning i absolut toppskick. Gårdsläget och placeringen mellan två taktorn högst upp i huset skapar en lugn oas mitt i staden, en kombination svårt att hitta. Lägenheten är utrustad med alla tänkbara bekvämligheter och är stilrent uppförd med påkostade material och fina kulörval. Här erbjuds bland annat ett platsbyggt kök med 4,6m upp till nock, stort badrum med golvvärme och tvättmaskin, sovrum med walk-in closet i ena tornrummet samt ett öppet sällskapsrum som bjuder in till stora och härliga middagar med en utsikt från terrassen som är svår att beskriva med ord. Ett hem för den med högt ställda krav som letar efter något inflyttningsklart och unikt.
Hägerstensåsen
Lotterivägen 5

Lotterivägen 5

Lotterivägen är en liten och lugn gata precis bakom allt gemytligt liv på Riksdalertorget och längs Sparbanksvägen. Det gör det här till ett idealiskt boende både för den som vill ha lummigt lugn eller folk och rörelse. Högst upp i ett av husen hittas en ovanligt välplanerad trea med generöst ljusinsläpp från de båda väderstrecken norr och söder. Lägenheten har flera originaldetaljer från byggåret som fått sällskap av smakfulla restaureringar som framhäver charmen och funkiskänslan. I anslutning till vardagsrummet hittar du balkongen, som med sitt strålande soliga läge blickar ut mot den lummiga innergården. Gårdens ståtliga och väldoftande tallar bidrar med minimal insyn, och mysiga promenadstråk leder dig bort till Vinterviken med badklippor, bryggor, Hägerstens hamn, kolonilotter och restauranger. Kvarteren på åsen erbjuder även fantastisk utsikt över takåsar, vatten och natur under kvällspromenaden.
Södergården 201A

Södergården 201A

Ett stadshus men utan stad! Historien om detta fantastiska hus är fascinerande. Platsen är lilla Tösse i Dalsland, där det vid förra sekelskiftet fanns storslagna planer på att anlägga ett nytt samhälle invid kyrkan. Som första hus uppfördes denna vackra byggnad, som stod färdig 1906, men också blev den enda på platsen. Pampigt tronar nu huset omgivet av grönska, ängar och skogar. Här bor du således lantligt men med en arkitektur som andas stadsbebyggelse från tidig 1900-tal. Huset bevarar många vackra originaldetaljer och har renoverats genomgående under 2000-talet. De två översta våningarna är de huvudsakliga bostadsvåningarna och på bottenvåningen finns bl a butikslokaler med möjlighet att driva verksamhet. Bostaden har 10 rum + kök, 2 badrum plus en toalett, sex eldstäder samt balkong. Utanför huset finns en fint planerad och lummig trädgård med två uterum, veranda och badtunna.
Ekhagen
Ekhagsvägen 5

Ekhagsvägen 5

Här bor man på våning två av tre med ljusinsläpp från tre väderstreck. Lägenheten har en fungerande öppen spis, genomgående luftig känsla samt en balkong som man når från vardagsrummet. Föreningen är utomordentligt välskött samt skuldfri.
Södermalm - SoFo
Katarina Bangata 55

Katarina Bangata 55

Välkommen till ett härligt och levande hem på tredje våningen, med utsikt över Katarina Bangatas kastanjeallé och Lilla Blecktornsparken. Detta är 72 ljusa och luftiga kvadrat i genomgående planlösning med stora och spröjsade fönster mot både gård och gata. Vardagsrummet vetter mot sydväst och gatusidan och allén utanför, och sovrummet och köket är placerade in mot kvarterets innergård i ett lugnt läge med morgonsol. I mitten av bostaden finns en stor inre hall som är en perfekt plats för hemmakontoret, men också ger möjlighet till andra inredningslösningar, allt efter behov. Planlösningen är flexibel och har många roliga vinklar och ytor som bland annat kan nyttjas till förvaring. Därtill finns ett nyrenoverat badrum och en minitvättstuga inredd i en klädkammare. Sommartid är Lilla Blecktornsparken och restaurang Bleck din egen bakficka och det är också nära till Vitabergsparken och Nytorget. Lugnet, grönskan och de mysiga omgivande kvarteren ihop med tillgängligheten till restauranger, caféer och barer är en suverän mix att bo mitt i.
Solna - Gamla Råsunda
Filmgatan 1 / Ekensbergsvägen 106

Filmgatan 1 / Ekensbergsvägen 106

Välkommen till ett riktigt njutarhem – en ljus och gästvänlig villa i lugna kvarter i Gamla Råsunda. Huset, som ligger på en härligt solig hörntomt har både pool och bastu, och är ett levande och inbjudande hem med stora sociala ytor, både inne och ute. En plats att trivas på, som bjuder in till sällskapsliv och poolpartyn men också möjliggör en praktisk vardag. Huset är i två våningsplan plus inredd källare och har fem möjliga sovrum. Badrum finns på bägge bostadsplanen, dessutom finns en fin tvättstuga i markplan med dörr till trädgården. Ett stort kök bjuder in till matlagning och middagar med matplats i både kök och matsal, utöver möjligheten att duka upp utomhus. Villan har utöver poolområdet en lättskött tomt med trädäck och flera uteplatser, samt en rymlig uppfart som rymmer parkering för fyra bilar. Huset har ett ostört läge, som ändå är centralt, och ligger bekvämt nära flera skolor och förskolor.
Kungsholmen
Creutzgatan 13

Creutzgatan 13

Mer info kommer inom kort. Anmäl ditt intresse redan nu till erica@historiskahem.se
Hammarbyhöjden/Björkhagen
Svedalavägen 14

Svedalavägen 14

I Hammarbyhöjden, fem minuters tunnelbanefärd från Södermalm, ligger den gamla skolbyggnaden som idag huserar moderna bostäder omgivna av grönska och prunkande träd. Den här lägenheten har två privata balkonger, en från sovrum och en från vardagsrum, som vetter ut mot husets vackra vildvuxna gårdssida i sydväst. En lummig fond åt lägenheten, vars lövverk silar solens strålar och i sin tur lyser lätt över parketten. Det nyrenoverade och påkostade köket är som gjort för bjudningar med sin långa köksö med inbyggt vitrinskåp och rymliga vinkyl. Du bor tre minuter från tunnelbanan och lika nära Nackareservatet. I kvarteret ligger det franskinspirerade stenugnsbageriet Bonne Femme som bakar sina bröd och bullar med ekologisk mjölk och smör vilket ger guldkant vardag som helg.
Södermalm/Blecktornsparken
Ljusterögatan 5

Ljusterögatan 5

På mysiga och lugna Ljusterögatan, ett stenkast från Nytorgets puls och Vitabergsparkens grönska, finns nu en fräsch och ljus etta i högt söderläge fyra trappor upp i huset. Här bor man på 37 välutrustade kvadratmeter där varje del i lägenheten renoverats med varsam hand. Det vackra genomgående originalgolvet ihop med med moderna material -och kulörval gör detta till en lägenhet man enkelt förälskar sig i.
Kungsholmen - Fridhemsplan
Alströmergatan 11

Alströmergatan 11

Strax bakom Fridhemsplans centrala kärna hittas denna varsamt renoverade bostad med tillhörande garageplats! Tre trappor upp med fransk balkong ut mot den lugna gatan bor du självständigt men aldrig ensam. Det privata läget och den breda, fria sikten i sydost tillåter dig fina utblickar, samtidigt som lägenhetens ypperliga läge gör att vänner enkelt kan trilla över på ett glas eller två. Köket är nyrenoverat och försett med en vinkyl, bekvämligheter och material är noga utvalda för att samspela med bostadens originalkaraktär. Du bor nära stadspulsen liksom det svalkande vattnet, och tunnelbanans gröna och blå linje samt flertalet innerstadsbussar såsom 1, 3 och 4, tar dig dit du behöver. Den bilburne blir glad att höra att det på denna adress ingår en egen garageplats i avgiften, som dessutom går att hyras ut vilket gör att man i princip kan bo gratis!
Kungsholmen
Kungsklippan 22

Kungsklippan 22

Kungsklippan utgör en vacker del av Kungsholmen, mysigt och centralt med närhet till flertalet restauranger, barer och caféer tillsammans med parker och promenadstråk. Ett område omringat av vatten där Klara sjö mynnar ut i Riddarfjärden. Här hittas en liten och yteffektiv lägenhet, ett boende för den som vill ha närhet till allt – inklusive nära hem – där aktiva dagar får varvas med lugna hemmakvällar. Här kan vi tala om kvadrat som spelar roll; ett ljust rum med ett rejält fönsterparti och sovalkov, ett renoverat badrum och ett separat litet kök med moderna, väl valda material. Här finns också flertalet underbara takterrasser, fria att nyttja för medlemmar, en rejäl bonus om sommaren!
Södermalm
Sågargatan 14

Sågargatan 14

På Sågargatan på Söder välkomnar vi till en riktig liten pärla om 21 välpaketerade kvadrat, full av charm och trivsel. Mysiga vinklar och vrår skapar tacksamma ytor att inreda och boa in sig i. Den öppna planlösningen är social och gästvänlig, och köket är utrustat med gasspis med fyra plattor samt elugn, som gör att det går att laga bra middagar. Genom fönstret har man utsikt mot en lummig innergård där det finns utemöbler och grill, perfekt för sommarens bjudningar. Lägenheten är en liten oas, precis som lilla Sågargatan som den ligger på, som är en av Söders minsta gator, med vackra hus från 1920-tal och 1930-tal. Här bor du rofyllt och omgiven av grönska. I de allra närmaste kvarteren har många nya spännande ställen öppnat under de senaste åren och till SoFos stora restaurang- och nöjesutbud är det bara en kort promenad.
Södermalm - SoFo
Södermannagatan 52

Södermannagatan 52

Accepterat pris - Välkommen till denna ljusa sekelskifteslägenhet med vackra golv och fint, stort burspråk med utsikt från fjärde våningen. En runtgående och social planlösning gör rummen rymliga och luftiga, tillsammans med takhöjden som bidrar med volym. Det rikliga ljusinsläppet faller lätt på det såpade plankgolvet, och sobra kulörer skapar en hemtrevlig atmosfär. En bostad för matlagning och umgänge tack vare det stora sociala köket. Skulle man ändå önska mer plats väntar föreningens mingel-vänliga växthus nere på gården, möblerat med långbord och ljuslyktor. Läget är dessutom det bästa tänkbara med Södermalms stora utbud av butiker och nöjen praktiskt taget utanför dörren.
LIDINGÖ
Källängsvägen 41

Källängsvägen 41

Med läge precis intill en lummig skog har den här trivsamma trerummaren direktkontakt med grönska och trädtoppar. Bostaden har en genomgående nyrenoverad interiör, med moderna inslag och bevarade femtiotalsdetaljer. Här väntar en önskvärd planlösning där kök och vardagsrum ligger i fil med tillgång till en mysig och inglasad balkong i söder. De två sovrummen ligger i sin tur privat på andra sidan av lägenheten, i skönt och svalt norrläge. Den inglasade balkongen förlänger vår- och sommarkvällarna då solen lyser på hela dagen, men även hösten är mysig då infravärmen får stå på och du kan varva ner med en kopp te eller duka upp middagen här ute. Med en hög placering i huset har du fria vyer bort mot Kaknästornet, Norra Tornen i Hagastaden och Nackamasterna, liksom över det fina villakvarteret. Buss till Ropsten går smidigt direkt utanför dörren, och härliga promenadslingor, elljusspår (Lidingöloppsspåren), golfbana, lekparker, affärer och restauranger hittas i området.
Midsommarkransen
Tellusborgsvägen 66

Tellusborgsvägen 66

På Tellusborgsvägen, granne med Svandammsparken, ligger en rad av röda tegelhus. Högst upp i port 66 bjuder vi in till en ljus och välplanerad tvåa med en solig och södervänd balkong. Här bor du med en planlösning som är väldisponerad, yteffektiv och genomgående, med fönster i två väderstreck, vilket ger ett härligt ljusinsläpp och fin rymd i all rum. Köket, som är rymligt och snyggt renoverat i bistrostil, bjuder in till matlagning och middagar och lika gärna umgås man i luftiga vardagsrummet med balkong. Sovrummet fyller sin uppgift med sin avkopplande atmosfär där både dubbelsäng och förvaring får god plats och i badrummet kan du stressa av med sköna bad i badkaret. Att bo mitt i småstadsmysiga Midsommarkransen är roligt och händelserikt, här har man ett brett urval av nöjen att ta del av utan att man behöver gå långt hemifrån.
Aspudden
Husabyvägen 17

Husabyvägen 17

Denna fina tvårummare erbjuder ett fantastiskt insynsskyddat läge högst upp i huset, med en balkong åt söder vars breda vy bort mot både Mälarhöjden och Årsta bidrar till en öppen, fri känsla. Charmiga välplanerade rum bjuder in till både middagar och mysiga hemmakvällar. Den genomgående planlösningen tillåter ljuset att stråla in från två håll. Huset ligger på en höjd omgiven av grönska och rabatter, och en grillplats på baksidan. Kvarteret tillhör ett lugnt område i Stockholm och minner om en småstad, samtidigt som Södermalmsvimlet väntar endast två tunnelbanestationer bort.
Nedre Gärdet / Östermalm
Hedinsgatan 5

Hedinsgatan 5

I den här mysiga lägenheten riktas blicken mot söder, med en skön sol som strilar in under stora delar av dagen. På våren kan man slå sig ner i fåtöljen i vardagsrummet och läsa med öppet fönster. De klassiska detaljerna framhävs av en mild bas som genererar ett vackert resultat. Här skapas en hemtrevlig atmosfär tack vare det sociala köket där gäster kan sitta o surra medan mat lagas. Stora härliga fönster gör bostaden väldigt ljus, även på vintern, samtidigt privat utan insyn. Med ståtliga träd som ramar in bor du i rofyllda kvarter mitt i stan, med Karlaplans tunnelbana och bussar likväl som citypulsen på promenadavstånd.
GÄRDET
Rindögatan 15

Rindögatan 15

Välplanerad och fräsch mini 2:a med ett högt läge på våning 7.
Aspudden
Hägerstensvägen 117A

Hägerstensvägen 117A

I Aspuddens mysiga centrum välkomnar vi till i en hemtrevlig och välplanerad tvåa på andra våningen i ett funkishus från 1939–40. Här bor du i ljusa och luftiga rum och balkong i söderläge och mot gård. Planlösningen är både genomgående och genomtänkt, och rymlig och lättmöblerad. Köket rymmer en matplats, vardagsrummet är ett härligt och ljust rum med balkong och sovrummet ger en vilsam atmosfär. Hallen är placerad i lägenhetens mitt och knyter samman alla rum. Lägenheten ligger i en stor, välskött och trivsam förening, Brf Vandraren. På baksidan av huset finns en lummig gård. Med det centrala läget i Aspudden har man bästa utgångspunkt till områdets trevliga matställen, butiker och biografen Aspen.
VASASTAN
Roslagsgatan 58

Roslagsgatan 58

Arkitektritat och i toppskick! Den gamla bilverkstaden i Vasastan är numera en kreativ storstadsvåning i två plan med Vanadislundens mysiga kvarter strax utanför. Huvudentrén, där man förr rullade in med bilen, är återskapad och binder enkelt samman ute och inne. När den inglasade garageporten dras åt sidan möjliggörs en öppen och inbjudande atmosfär som påminner om en trevlig uteservering mitt på trottoaren. På baksidan väntar i sin tur den stora privata uteplatsen där du sitter ostört, omgiven av grönska och med solen som sällskap till efter lunch. Ett hem med lika mycket wow-faktor exteriört som interiört. Den rejäla takhöjden över 3,5m, platsbyggda köket i solid ek, originalgolvet i terrazzo samt trappan i betong som leder upp till övervåningens sovrum med en suite, gör hemmet vilsamt och samtidigt vibrerande vackert. Grönområden liksom trevliga restauranger och krogar hittas i området, och i Brunnsviken går det bra att ta ett kvällsdopp om sommaren.
Östermalm - Vasastan
Odengatan 14A

Odengatan 14A

På bästa adress i gränslandet mellan Östermalm och Vasastan finns snart möjlighet att köpa en genomgående två anno 1895 invid ståtliga Sankt Georgios kyrka! Lägenheten ligger i markplan mellan två gårdar och har utanför sina fönster en oas av grönska och ett lugn får en att glömma det otroligt centrala läget. Här återfinns en fungerande kakelugn, mycket förvaring och stora härliga ytor med högt i tak och vackra fönster. För den som behöver ett extra rum går det att med enkla medel dela av master bedroom till två bra sovrum, som vissa grannar i huset gjort. Kök och badrum har några åt på nacken och ger den kreativa en möjlighet att sätta sig egen prägel efter smak och behov. Lägenheten publiceras på den öppna marknaden innan sommaren, men kan för rätt pris säljas innan dess- kontakta mig om det låter som ett hem för dig!
Solna - Gamla Råsunda
Södra Långgatan 41

Södra Långgatan 41

Fastigheten på Södra Långgatan 41 uppfördes år 1926, och den här enrummaren har mycket bevarad charm från byggåret. Redan i trapphuset möts du av välgjorda dekormålningar, och inuti bostaden väntar vackra originalbrädor, speglade dörrar och stuckatur. En varm och vänlig atmosfär, och en takhöjd som skapar volym. Lägenheten är välplanerad med ett separat kök och ett rymligt loft som ger desto mer umgängesyta. Badrummet är överraskande stort med egen tvättmaskin inklusive arbetsbänk. Omgiven av en prunkande innergård bor du med uppskattad natur och grönska strax utanför porten. Området intill Gamla Råsunda har många restauranger och caféer som skapar en mysig social miljö, och de fina bostadskvarteren samt närheten till sjön, bjussar på fina promenad- och motionsrundor. Du bor också nära Mall of Scandinavia med bio och butikskedjor. Buss 515 tar dig till Odenplan på nolltid, och tunnelbana och pendeltåg finns i din direkta närhet.
Hammarbyhöjden
Wahlbergsgatan 18

Wahlbergsgatan 18

En stor hörnbalkong med utsikt ända till Norra tornen i Vasastan och omringad av skog och grönska. Välkommen till Hammarbyhöjden och Wahlberggatan 18! Här öppnar vi nu dörren till en jättefin gavellägenhet med fönster i tre väderstreck och balkong med många soltimmar och fantastisk kvällssol. Rummen är ljusa, luftiga och välplanerade. Huvudrollen i bostaden spelas av vardagsrummet, som är ett stort och inbjudande sällskapsrum med plats för både soffgrupp och matbord, och med stora fönster, balkong och härlig utsikt. Kök och sovrum är ungefär jämnstora och bjuder också på varsina fina vyer. Även badrummet har fönster. Huset ligger längst ut vid en återvändsgata och har skogen som granne och gångavstånd till Hammarbybacken, Nackareservatet och Sicklasjön med badplatser. Ett drömläge för den som gillar natur och friluftsliv. Samtidigt behöver man inte sakna staden. Den finns både som ständig utsikt och en kort tunnelbaneresa eller cykeltur bort.
BAGARMOSSEN
Bergsrådsvägen 48

Bergsrådsvägen 48

Denna ljusa och välplanerade funkistrea ligger högst upp i ett trevligt trevåningshus från 1952 med lugnt och bra läge i Bagarmossen, nära både natur, centrum och tunnelbana. Stort vardagsrum med balkong mot söder, fullt utrustat arbetskök, två bra sovrum, badrum med badkar och tvättmaskin samt mycket bra förvaring. Mycket populär och välskött förening. Kontakta mäklaren vid intresse.
Årsta
Bränningevägen 42

Bränningevägen 42

På våning 1 i familjära Årsta ligger denna fint bevarade trerummare anno 1950, med genomgående planlösning och fönster i två väderstreck samt balkong i söder. Placerad mitt i grönskan skapas här sköna, gröna utblickar och minimal insyn. Det sker något speciellt när ljuset filtreras genom lövverken, varma solkatter smyckar väggarna och rör sig i takt med dagens rytm. En vacker trädgård prunkar precis utanför fönstren och blommar från tidig vår till sen höst. Här har det planterats persiko-, plommon- och äppelträd, och päronträdet är en favorit för barnen att klättra i. Varma dagar är det skönt att dricka kaffe i skuggan av den stora lönnen. Det finns också bärbuskar och en liten köksträdgård med örter och rabarber för föreningens medlemmar. Området inkluderar närhet till vattnet, skogen och löpspår liksom restauranger och bageri, och du bor endast ett pendeltågstopp från Södermalm!
DANDERYD
Sätraängsvägen 142

Sätraängsvägen 142

Accepterat pris - Kontakta mäklaren för visning. Mitt bland Danderyds öppna ängar, ståtliga ekar och lummiga skogslandskap ligger ett fint tegelhus byggt under det tidiga femtiotalet, och högst upp på husets ena gavel gömmer sig denna tvårummare. Lägenhetens stora fönster i tre väderstreck tillåter solen att vandra lätt genom rummen under dagens gång. En modern interiör med en touch av 1950-talets raka linjer bidrar till en subtil, alldeles lagom, retro-känsla. Här kan du njuta av en kopp kaffe i morgonsolen på balkongen och bjuda på middagar i sällskap av kvällssolen i köket. Det höga läget skapar en ostörd och privat atmosfär där du enkelt kan se årstidernas färgskiftningar och vädrets växlingar. Det trevliga närområdet väntar precis utanför, Edsvikens vatten och badplatser, strandpromenaden samt vandringsleder och elljusspår med fina skidspår om vintern.