Type and press Enter.

Kommande

Storlek
Område
Typ
Sortering

Det här är våra kommande försäljningar

Älvsjö
Silverpilsvägen 2

Silverpilsvägen 2

Det finns bostäder så är så speciella att man inte riktigt vet hur man ska börja beskrivningen. Utifrån ser denna fristående villa ut som ett litet lustslott och en gång i tiden var detta faktiskt ett litet kapell. Invändigt möter originaldetaljer så som stengolv, enorma fönster och 6,5 meter i takhöjd moderna bekvämligheter som från topp till tå designats av arkitektfirma Andreas Martin Löf. Bostaden disponerar ett enormt vardagsrum, platsbyggt kök, orangeri, tre sovrum, badrum och tvättstuga.
Vasastan
Karlbergsvägen 41

Karlbergsvägen 41

Högt läge, balkong, braskamin och bevarade originaldetaljer? Check, på alla dessa punkter. Allt detta i en förening med låg belåning och suveräna lokalintäkter. Dessutom en suveränt familjeanpassad lägenhet med fyra möjliga sovrum och dubbla badrum. Kommer ut på marknaden senare i år. För mer info kontakta Björn Schumacher, bjorn@historiskahem.se eller ring 0723-733 555.
Sköndal
Skönstaholmsvägen 55

Skönstaholmsvägen 55

Ett mycket charmigt och tidstypiskt renoverat radhus i det idylliska 1950-talsområdet Skönstaholm i Hökarängen, Stockholms kommun. Husets planlösning består av tre plan med två sovrum där uppe med ett badrum. Nedre plan med kök, matplats (möjligt rum) samt vardagsrum. Källaren har ett ovanligt utrymme tack vare att kvarterets skyddsrum ligger här, som i fredstid är toppen som förvaring eller tv-rum/gästrum. Visningar planerade till månadsskiftet möjligen. adam@historiskahem.se
Södermalm - Sofo
Klippgatan 14D

Klippgatan 14D

Kreativitet, byggnadsvårdstänk och hänsyn präglar detta fina hem i kvarteret Ljuset på Söder. Här bor en familj som skapat en fantastisk bostad i denna lägenhet från sent 1920-tal. Det är en varm och inbjudande bostad, med välplanerade och flexibla rum, som kan disponeras efter behov. Lägenheten har renoverats med respekt för ursprunget, och med en hög andel återbrukade material och platsbyggda lösningar. Originaldetaljerna är också många, med till exempel bevarade trägolv, spegeldörrar, profilerade snickerier och fönster med spanjoletter.
Gröndal
Gröndalsvägen 48

Gröndalsvägen 48

Mitt i Gröndal, och i det sekelskifteshus som ligger mitt emellan terrasshusen och det höga Galjonshuset, hittar vi denna ljuvliga lägenhet om ett rum och kök och med en stor södervänd terrass på ca 17 kvm. Detta är ett hem där man får väldigt mycket lägenhet i förhållande till kvadratmeterytan. Väldisponerad planlösning plus cirka 3,2 meter i takhöjd ger många kubik boende där man har möjlighet att inreda på höjden. Idag finns till exempel ett sovloft. Lägenhetens kök är nyrenoverat med full maskinell utrustning. Den stora terrassen fungerar som ett extrarum under större delen av året och utökar boendeytan ytterligare. Välkommen på visning, inne och ute! Planeras att annonseras i början av juni, 2020.
Södermalm
Mariagränd 2

Mariagränd 2

1700-talstrea på 95 kvm med ljust högt läge och generösa sociala ytor. Kommer ut senare under hösten 2020. För mer info kontakta Björn Schumacher, bjorn@historiskahem.se eller ring 0723-733 555.
Vasastan / Odenplan
Upplandsgatan 54A

Upplandsgatan 54A

Den här bostaden är vi på Historiska Hem extra stolta över att få förmedla! En fantastiskt våning på 3 trappor som mycket pietetsfullt renoverats (med hjälp av av en slottsantikvarie!) till ett modernt hem de senaste åren. Stort socialt kök, tre sovrum, badrum och gäst wc. Välskött förening på bästa Vasastansadress. Och vilken fantastisk fastighet, makalös, ett av Stockholms mycket få blåklassade bostadshus. 121 KVM - 4910 KR/MÅN.

Älvsborgsgatan 3A

Välkommen till en välplanerad 2 rok om 61 kvm med balkong. Kontakta ansvarig mäklare Caroline Klasson, 070-881 85 05 vid intresse!
Gärdet/Östermalm
Artillerigatan 76

Artillerigatan 76

LJUS OCH STILREN FUNKISTVÅA MED FRANSK BALKONG & LÅG AVGIFT
Gärdet
Rindögatan 15

Rindögatan 15

Välplanerad och fräsch mini 2:a med ett högt läge på våning 7.
Gröndal
Sjöbjörnsvägen 11

Sjöbjörnsvägen 11

150 meter till närmste badbrygga och lika nära till Gröndals mysiga centrum, det anrika caféet Lundbergs och tvärbanan. Denna trivsamma funkistvåa har verkligen ett toppenläge. Därtill är den en välplanerad bostad med fin rymd. Stora härliga originalfönster med de vackra spanjoletterna kvar, de ligger åt två olika väderstreck vilket gör att lägenheten alltid är ljus, och från vardagsrummet skådas en glimt av Mälaren.
Södermalm - Sofia
Beckbrännarbacken 7

Beckbrännarbacken 7

Beckbrännarbacken är en liten oas på Söder med vackra hus från 1920-tal och 1930-tal. Denna ljusa och fina lägenhet om 82 kvadrat ligger högt upp i huset utan insyn med två balkonger uppförd 1929. Möjlighet finns att bygga om lägenheten till en trea. Här bor du lugnt och trivsamt med SoFos stora restaurang- och nöjesutbud för dina fötter. Kontakt robert@historiskahem.se 070-491 60 01
Solna - Gamla Råsunda
Tottvägen 1A

Tottvägen 1A

En fantastiskt sekelskiftesfemma i en av Gamla Råsundas vackraste fastigheter. 2 tr upp med terrass i västläge och öppen spis ligger denna topprenoverade familjevåning. Fyra möjliga sovrum, kök i delvis öppen planlösning samt badrum med tvättpelare. 95 kvm - 3995kr/mån. Vid intresse kontakta Mattias Öhman på mattias.ohman@historiskahem.se
Kungsholmen
Fridhemsplan 25

Fridhemsplan 25

Välplanerad 2:a om 44 kvm i f.d biograf Draken. Diskreta och praktiska materialval med fönster i två väderstreck och nyproducerad standard i en fastighet från 30-talet.
Stureby
Tussmötevägen 136

Tussmötevägen 136

Ett alldeles särskilt hem med charm och själ – ja Grindstugan är ett drömhem, en ljuvlig lägenhet i ett eget litet hus med lantlig aura, men endast en kvart från centrala stan. Ett hem i två våningar, med egen ingång, stor uteplats, mysiga sällskapsrum, tre möjliga sovrum och ett vackert badrum, med spröjsade fönster, mjuka gamla brädgolv, snedtak och synlig murstock. Det mysiga kvarteret Gamlebo är en idyll med pastellfärgade hus i en parkliknande miljö. Grindstugan är huset vars portal leder in i området. Här bor man med huskänsla men med bostadsrättsföreningsfördelar och har en stor uteplats precis utanför dörren, med möjlighet att odla och skapa ett grönt uterum. Både gård och hus har en varm och omfamnande atmosfär som säljarna nu med sorg i hjärtat lämnar för att flytta till annan del av landet, men med förhoppningen att kommande ägare kommer att älska detta speciella hem, med knarriga golv och utan räta linjer, lika mycket.
Telefonplan - Midsommarkransen
Tvingvägen 32

Tvingvägen 32

Barnrikehus - en arkitektsuccé! Vill du bo på välplanerade och ljusa ytor är denna 3:a det perfekta valet. Fönster i tre väderstreck, 2 sovrum , kök med matplats, vardagsrum och badrum med fönster. Beläget högst upp i huset. I detta hem finns även många vackra originaldetaljer bevarade, som bakbord i marmor, överskåp, köksdörr. För mer info Kontakta fastighetsmäklare Marie Holmerson på marie@historiskahem.se
Södermalm
Södermannagatan 34

Södermannagatan 34

Södermannagatan 34 med Nytorget och allt annat som populära SoFo erbjuder runt hörnet. Lägenheten är en elegant 3:a med nyrenoverade ytskikt och flera originaldetaljer kvar. Förutom takhöjden, golv, pampig stuckatur och vägglister finns även delar av originalköket bevarat. Lägenheten har ett genomgående fräscht och uppdaterat skick samt fönster i två väderstreck. Fastigheten har hiss.
Vasastan - Rödabergen
Torbjörn Klockares Gata 25

Torbjörn Klockares Gata 25

Ljus och luftigt 20-tal med högt läge och hiss i Röda Bergen. Snart annonserar vi denna stora tvåa, möjliga trea om 71 kvm med stort kök och många bevarade detaljer så som spröjsade fönster, spegeldörrar och serveringsskåp. Välkommen till ett boende i kulturhistoriska kvarter med kullersten och gröna gårdar. Kontakta Charlotte Pellas, 070-718 63 95, charlotte.pellas@historiskahem.se
Södermalm - Sofo
Folkungagatan 72 A

Folkungagatan 72 A

Sekelskiftestvåa på 50 kvm högst upp i lugnt gårdsläge med stor balkong med kvällssol. Dessutom nyrenoverat badrum och kök. Vill du veta mer kontakta då Björn Schumacher, bjorn@historiskahem.se eller på 0723-733 555.
Södermalm - Nytorget
Katarina Bangata 38

Katarina Bangata 38

Välplanerad genomgående tjugotalstrea på 79 kvm. Två lugna sovrum mot föreningens gård. Öppet kök och vardagsrum mot den tjusiga allén på Katarina Bangata. För mer info kontakta Björn Schumacher, bjorn@historiskahem.se eller på 0723-733 555.
Södermalm - Sofo
Brännerigatan 1

Brännerigatan 1

Denna fina och välplanerade 1920-talstvåa ligger med ett högt och insynsfritt västläge och fri utsikt över kulturkvarteret Tegen. Det är ett trivsamt och välkomnande hem som bjuder in till matlagning, middagar och gäster med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Pris 4250000kr

Måbärsstigen 50

Snart är en av de prisbelönta Radiohusen i Hässelby Södra Villastad ledig! 1950-talsarkitektur med klass - dessutom ovanligt välbevarad med originalkök, halvetage och stora sociala ytor.
Hökarängen
Lingvägen 201

Lingvägen 201

Garanterat en av föreningens finaste femrummare. Över 100 kvm fördelat på två plan. adam@historiskahem.se
Midsommarkransen
Tellusborgsvägen 88

Tellusborgsvägen 88

Det maxade ljusinsläppet från två väderstreck och imponerande takhöjd ger den här k-märkta mini 3:an rymd, värme och personlighet. Hjärtat i denna lägenhet är det sociala vardagsrummet med matplats. Ett välplanerat arbetskök, matplatsen som nu är omgjord till ett charmigt barnrum, om du har behov av ett matrum så är det lätt att återställa.... Prunkande grönska, fågelsång och tjusiga 20-talshus utanför fönstret. Vackra trägolv i ursprungligt skick gör förstås också sitt för den genuina och funktionella känslan. Beläget som huset är på en lugn återvändsgata, helt fritt från insyn, är det riktigt skönt att komma hem och varva ned på den soliga balkongen.
Ekhagen
Torphagsvägen 6

Torphagsvägen 6

Välplanerad 2:a på våning två med balkong. Gott skick med nyrenoverat kök från Marbodal i öppen planlösning.
Södermalm - Sofo
Åsögatan 133

Åsögatan 133

Härlig sekelskiftestrea om 98 kvm med kakelugn, stor egen uteplats och dubbla badrum. För mer info kontakta Björn Schumacher, bjorn@historiskahem.se eller på 0723-733 555.
Östermalm
Styrmansgatan

Styrmansgatan

Välplanerad 2.a om 55 kvm med uteplats. Lägenheten är i ett genomgående gott skick och ligger precis invid Strandvägen. Till salu under våren 2020.
Södermalm - Sofia
Malmgårdsvägen 12

Malmgårdsvägen 12

Invid Vitabergsparkens grönska och Nytorgets puls hittar ni den här välplanerade tvårummaren om 42 kvm. Bostaden bjuder på en stor balkong i sydvästläge, genomgående vitsåpat originalträgolv och en trevlig öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Ljus och lugn kännetecknar lägenheten - stora ursprungliga fönster med spanjoletter släpper in solljuset i bostaden, och balkongen blir en oas mot kvarterets sammanhängande gårdar. Kanske blir det din oas? Kontakta ansvarig mäklare Caroline Klasson - caroline@historiskahem.se - för mer information.
Norrtälje
Skepparegatan 5

Skepparegatan 5

Centralt i Norrtälje men med lugnt och skyddat läge ligger denna vackra villa uppförd 1892. Med sin välbevarade fasad utsmyckad med sirligt lövsnickeri och kannelerade pilastrar är detta hus ett stilfullt tidsdokument från 1800-talets sista decennium och den tid då Norrtälje blomstrade som kurort. Huset är en klassisk trävilla i ett och ett halvt plan samt källare och en 465 kvm innehållsrik och inhägnad trädgård. Bostadens planlösning är väldisponerad och trevlig med generösa sällskapsytor i ett stort kök och dito vardagsrum och upp till fem sovrum, varav tre på övre plan. Därtill finns wc och bad/dusch på båda våningar. Fem eldstäder och två balkonger, en på vardera våning, förgyller livet ytterligare i detta mysiga hem. Huset har utvecklingspotential för den som vill, en enkel omdisposition kan ge plats för till exempel uthyrningsdel, generationsboende eller kontor. Här bor du stilla och idylliskt och med närhet till både stadskärna, Societetsparken och havet med småbåtshamn och promenadstråk längs vattnet.

Malmköping

En fin gammal hantverksgård i Malmköping som erbjuder en fantastisk trädgård och utrymmen som lämpar sig perfekt för verksamhet! Kontakta Charlotte Pellas för mer information, på mobil: 070 718 63 95, eller e-post: charlotte.pellas@historiskahem.se
Nacka - Kvarnholmen
Tre Kronors väg 43

Tre Kronors väg 43

Högt upp i det före detta bageriet på Kvarnholmen ligger denna 112 kvm stora lägenhet om fem rum och kök. Terrass om 22 kvm i söderläge med sol hela dagen samt stor balkong. En av de första bostäderna som bokades i Bageriet.
Södermalm
Wollmar Yxkullsgatan 48B

Wollmar Yxkullsgatan 48B

Högt i tak, spröjsade fönster, speglade dörrar och vitsåpade brädgolv ihop med smart disponerade kvadratmetrar är en oslagbar kombo för ett både mysigt och praktiskt kompaktboende som alls inte känns kompakt utan luftigt och fritt. Här bor man med kök i öppen planlösning med ett rymligt och lättmöblerat vardagsrum, och har ett avkopplande och omfamnande sovrum intill. Dessutom finns här ett badrum med egen tvättmaskin och en generös klädkammare. Fönstren vetter mot en lugn lummig innergård och läget högst upp i huset ger en härlig frihetskänsla. Här trivs man och kan njuta av lugnet, samtidigt som Söders puls och stora utbud av matställen och barer finns precis runt knuten.
Ekhagen
Ekhagsvägen 10

Ekhagsvägen 10

Högst upp i huset återfinns denna lägenhet om 71 kvm. Fönster i två väderstreck och två balkonger.
Södermalm
Dalslandsgatan 7

Dalslandsgatan 7

Välplanerad ljus minitvåa om 37,5 kvm. Huset på Dalslandsgatan 7 är uppfört i skärningspunkten mellan tjugotalsklassicism och funktionalism. Kortfattat innebär det en stram putsad tjugotalsfasad i kombination med funktionalismens väsentligt förbättrade planlösning. Om du vill veta mer, kontakta Björn Schumacher, bjorn@historiskahem.se eller ring 0723-733 555.

Drakslingan 21

Detta fantastiska hus ritades 1966 av arkitekt Sven Hesselgren åt sig själv och sin familj. Då, liksom nu, är det ett suveränt hem för familjeliv och för umgänge, med stora sällskapsutrymmen och många sovrum. Hemmets hjärta är köket mitt i huset och det stora vardagsrummet intill som är öppet upp till nock med hela 7,1 meter i takhöjd och också har en öppen spis med kamin. Totalt har villan idag fyra stora sovrum, tre på det nedre planet och ett på det övre. Badrum finns på båda våningsplanen. Alla rum i huset har egen glasdörr som leder till trädgård/pooldäck/balkong. I trädgården finns en insynsskyddad trädäckad pool (byggd 2014) med poolhus, relax och bastu. Hela härligheten ligger i ett barnvänligt område med sjönära läge och utmärkta pendlingsförhållanden strax utanför Sigtunas mysiga stadkärna. Pris 7.500.000kr Vid intresse kontakta Konstantin Dallas Konstantin@historiskahem.se
Larsboda
Ågesta Broväg 57

Ågesta Broväg 57

Framöver har vi en riktigt luftig och trevlig tvåa med ett litet arbetsrum och en stor balkong i den ombyggda 1950-talsskolan i Larsboda/Farsta. En ljus lägenhet med högt i tak och fönster åt två håll samt en trevlig innergård. Kontakta adam@historiskahem.se direkt för fördjupad information.
Hässelby Strand
Strandliden 53

Strandliden 53

Förhoppningsvis tidigare än senare kan vi erbjuda denna otroligt vackra och välbevarade etagelägenhet med terrass precis intill Mälarens fot vid Hässelby Strand. Upplev funkisens tidsepok när den var som allra, allra bäst. Bostaden har på entréplanet hall, originalkök och en matplats på ett slags loft som vilar över vardagsrummet. En snygg originaltrappa leder ner till hall, badrum, sovrum och vardagsrum med stora vertikala fönster mot Mälarens glittrande vatten. Sjöutsikt är det från alla rum med fönster. Utomhus får du en egen terrass. Den boende kan dessutom nyttja sin "egen" trädgårdstäppa, nuvarande ägare har här en praktisk bur för kära husdjur. Man når vattnet genom att korsa en strandpromenad. Kontakta adam@historiskahem.se direkt om ni vill ha en fördjupad dialog/info kring detta boende.
Nacka - Kvarnholmen
Kvarngränd 7

Kvarngränd 7

I den tuffa magasinbyggnad på Kvarngränd från 1930-talet finns denna bostad. Yta 54 kvm - 2rok med tillgång till stor takterass om 500 kvm med utsikt över Stockholms inlopp. Visning planerad till hösten 2019, men kan möjligen visas på förfrågan. Kontakta robert@historiskahem.se 070-491 60 01