Type and press Enter.

Kommande

Storlek
Område
Typ
Sortering

Vill du visas här?

Vill du visas som kommande på vår hemsida och samla på dig spekulanter till din försäljning och kanske sälja utanför den öppna marknaden – underhand?

Kommande försäljningar

Södermalm - SoFo
Katarina Bangata 21

Katarina Bangata 21

Den här fina tvårummaren med gedigen takhöjd om ca 3,40 meter och utsikt över innergården har både balkong och fungerande eldstad. Ett stort burspråk skapar, tillsammans med den öppna planlösningen, en luftig känsla med ett tillhörande rikligt ljusinsläpp tack vare de vackra fönstren. Här kan man släppa in den varma brisen om sommaren. Stadens puls filtreras undan bakom skyddande huskroppar, istället skapas här en vilsam atmosfär med grönskande utblickar. Katarina Bangatas breda allé ringlar genom utkanten av SOFO och nedåt vattnet vid Hammarbykanalen. Här, i början av gatan, är det matmarknad om helgen, och de strosande stadsborna är gissningsvis på väg bort mot Nytorget och lummiga Vitabergsparken. Det mysiga caféet Blå Lotus huserar i husets källarlokaler, och har en perfekt soldränkt uteservering med rättigheter och hemmagjorda bakverk. Du har likaså nära till service och butiker samt tunnelbana runt hörnet på Götgatan.
Södermalm - Mosebacke
Svartensgatan

Svartensgatan

Högst upp vid Mosebacke Torg ligger denna vindsvåning med fantastisk utsikt, fungerande eldstad och balkong. Det vackra huset är byggt 1914 och har ett starkt framträdande mittparti på huvudfasaden, likt en slottsgavel där den når högt över takåsarna. Här, i självaste frontespisen, ligger lägenhetens största sovrum med takhöjd upp till nock och småspröjsade fönster ut mot torget. Bostaden har en alldeles särskild atmosfär, både huslig och hemtrevlig med såpade trägolv och utblickar mot solen, samtidigt extravagant när ljuset strålar in från söder och himlen. Våningen består av tre sovrum och öppna sociala ytor. Eldstaden har placerats i mitten av hemmet och sprider värme inifrån. Balkongen är i sin tur placerad i söderläge och vetter över innergården. Till detta hör ett renoverat spa-badrum och ett vindsförråd i anslutning till köket om ca 25 kvm. Här lever du både ostört och tillgängligt. Mosebacke torg är en lugn oas omringad av fint bevarade hus och sluttande kullerstensgator. Extra mysigt blir torget om sommaren när fontänen är igång och caféet öppnar upp, med tillhörande franska utemöbler där gästerna avnjuter en kaffe eller kanske läser en bok. På eftermiddagen kan man ta ett glas på Mosebacketerassen eller gå upp till Södra teaterns champagnebar med Stockholms bästa utsikt.
Södermalm
Skaraborgsgatan 8

Skaraborgsgatan 8

Välkommen lilla lugna Skaraborgsgatan och till en fantastisk fyrarummare i en spännande 1800-talsbyggnad. Här bor du med 3,10 meter i takhöjd, rum i fil, pampiga pardörrar, ljusa brädgolv, en vacker kakelugn och Söders kanske mysigaste altan! Lägenheten helrenoverades 2013–2014 inklusive nytt kök och badrum. Interiören är klassisk, beständig och i mycket gott skick.
Telefonplan / Hägersten
Mellanbergsvägen 15

Mellanbergsvägen 15

Högst upp i huset på Mellanbergsvägen väntar funkisromantik utöver det vanliga! Här är mycket bevarat sedan byggåret, originaldetaljer som präglar bostadens alla rum tillsammans med väl avvägda väggkulörer. Öppningen mellan kök, hall och vardagsrum skapar en runtgående - och samtidigt genomgående - planlösning vilket tillåter ljuset att stråla in från flera riktningar. Morgonsolen kikar fram i takt med kaffekokarens puttrande, och härlig kvällssol färgsätter både vardagsrum och sovrum. Det höga läget möjliggör en mysig utsikt över bakgårdens lummiga träd och grönska. Området sammanbinder med fina cykel- och promenadstråk som enkelt tar dig till Hornstull och vidare, samt goda kommunikationer på gångavstånd. Precis utanför finns en busshållplats där linje 147 tar dig in till Liljeholmen som är en stor knytpunkt för tunnelbana, tvärbana och bussar. E4an ligger nära för den som har bil, utan att för den delen bidra med störande ljud. Kvarteret är tyst, inbäddat i grönska. På innergården kan man odla i egen pallkrage och fika i skuggan under grenverken. Du har även en pool 300 meter bort, perfekt om sommaren. På promenadavstånd finns också Telefonplans och Midsommarkransens alla mysiga caféer och restauranger.
Södermalm - SoFo
Östgötagatan 34

Östgötagatan 34

Det som möter er i denna bostad är symbios, sammankomsten av historia och harmonisk nutid. Här får ni mjuka färgval, sekelskiftescharm samt genomtänka och diskreta lösningar för modern bekvämlighet. I denna bostad kombineras det bästa av två världar. Sekelskiftesdetaljerna inkluderar vackra spegeldörrar, innerfönster med spröjs, luftig takhöjd och fungerande kakelugn. Samtidigt som det fullt utrustade köket tillsammans med ett öppet vardagsrum välkomnar familj såväl som större sällskap. Dessutom med två sovrum och ett stilfullt badrum. Välkommen till en drömmig bostad med tidsenligt hantverk och modern finess, belägen i hjärtat av SoFo.
Ängelsberg
Tallbacksvägen 2

Tallbacksvägen 2

Ängelsberg ligger i den östra delen av Bergslagens ekomuseum. Samhället ligger invid sjön Åmänningen och har bland annat utsikt över Oljeön. Vid förra sekelskiftet var Ängelsberg en populär semesterort och idag består samhället av vackra hus med tinnar och torn. Tallbacksvägen 2 är ett stort och vackert hus med sjöutsikt från de flesta rum.
Ringvägen 153

Ringvägen 153

Populära SOFO breder ut sig från Folkungagatan och ner mot Nytorgets vimmel. De sista kvarteren angränsar alla mot Ringvägen och utgör en mysig del av området. Här ligger denna topprenoverade lägenhet med lite extra fina egenskaper. De spröjsade fönstren vetter mot innergården, där hustak och skorstenar skapar en charmig fond åt bostaden. Takhöjden bidrar med volym, och speglade pardörrar och gedigna listverk håller lägenheten i ett vackert grepp.
Södermalm
Krukmakargatan 27

Krukmakargatan 27

Snart bjuder vi in till denna fina och charmiga enrummare på omtyckta Krukmakargatan! Med tillgång till Mariatorgets puls, Skinnarviksbergets vyer och Årstavikens vatten, bor du i trivsamma kvarter som erbjuder det där dynamiska vardagslivet som hör Södermalm till. Här finns ett nyrenoverat, yteffektivt kök och ett snyggt platsbyggt sovloft som smälter samman med rummet tack vare takhöjden. Särskilt för denna bostad är det vackra burspråket som utlovar mysiga utblickar över gatan. En alldeles egen plats som möjliggör både umgänge och avkoppling efter behag. I området finns trevliga kvartersrestauranger vilket gör att du aldrig har långt hem efter en kväll med god mat på stan. Kommunikationerna är likaså ypperliga med Zinkensdamm och Mariatorgets tunnelbanestationer, samt linjebuss 4 strax utanför porten.
Södermalm - Katarina-Sofia
Nytorgsgatan 15

Nytorgsgatan 15

Charmig ljus och välplanerad 1:a med balkong! Här har vi 24 effektiva och trevliga funkis kvadrat med stort burspråk och balkong. Välskött bostadsrättsförening, på en mkt attraktiv adress! Anmäl ditt intresse så kommer du få mer information när vi fått allt klart...
ÄLVSJÖ
Standarvägen 1

Standarvägen 1

Hela det övre våningsplanet blir ditt i denna härliga lägenhet i en vacker funkisvilla från 1937 i Älvsjö. Lägenheten har en rymlig och öppen planlösning med ett stort kök med goda arbetsytor, eldstad och en fin hörnbalkong i sydvästläge.
BROMMA
Fältmarskalksvägen 24A

Fältmarskalksvägen 24A

MYSIG GAVELTVÅA MED BEVARAD SEKELSKIFTESCHARM I VILLAIDYLL
Södermalm - SoFo
Bondegatan 6

Bondegatan 6

Välkommen till Bondegatan 6 och en mysig sekelskiftestvåa med södervänd balkong in mot lugn och grön kvartersinnergård. Lägenheten ligger på andra våningen i ett vackert jugendhus från 1902 på bästa SoFo-adress. Redan i hallen infinner sig en god känsla, här trivs man! Rummen ger gott om plats till att vara social på, samtidigt som man också har platser att dra sig undan till. Köket är hemtrevligt och bjuder in till matlagning och middagar. Är man många hänger man med fördel i vardagsrummet som har plats för både soffgrupp och större matbord, dessutom ansluter lägenhetens balkong här. Sovrummet är ett vackert och rymligt burspråksrum med vilsam atmosfär och en garderob. Stora fönster och en takhöjd omkring tre meter ger rummen rymd och volym och en känsla av att bostaden är större än vad den är. Välkommen till en hemtrevlig och lugn lägenhet med många soltimmar på balkongen, endast ett stenkast från Södermalms storstadspuls!
Solna - Gamla Råsunda
Tottvägen 1A

Tottvägen 1A

Ett levande hem i levande kvarter! Här kommer en ovanlig chans för den som söker en stor lägenhet med atmosfär - en härlig etagevåning om 153 kvadrat, plus biarea, med både kungsbalkong och eldstad, i ett jugendhus mitt i Gamla Råsunda. Redan innanför ytterdörren uppenbarar sig lägenhetens unika karaktär. En rymlig hall övergår till ett bibliotek som därefter leder till den sociala avdelningen av hemmet – en inbjudande rums-treklöver bestående av kök, vardagsrum och matsal, som gjorda för sällskapsliv och stora middagar. Här ansluter också en nio meter lång kungsbalkong som vetter in mot gården och den angränsade Slottsparken. Fyra sovrum, två på varje våningsplan, och tre toaletter, även dessa på bägge våningar, gör det lätt att bo för en stor familj. Detta är ett hem där man bor som i en villa, både gällande utformning och utrustning, med stora sociala ytor, många sovrum och utrymmen att dra sig tillbaka i. Det finns flexibilitet mellan rummen, plats för hemmakontor, bra förrådsutrymmen, både badkar och dusch, tvättmaskin och torktumlare.
Södermalm - Katarina-Sofia
Bohusgatan 51

Bohusgatan 51

Snart kommer vi att kunna presentera en härlig 1960-tals trea på Södermalm! Stora vackra fönster som släpper in ett härligt ljus. Rena linjer, och yteffektiva kvadratmeter. Balkong i söder. Här är tyst och lugnt med närhet till affärer och kommunikationer. Vi är under produktion... Anmäl ditt intresse så återkommer jag med mer information när det är klart!
Kungsholmen - Marieberg
Fyrverkarbacken 21

Fyrverkarbacken 21

Fantastisk 60-talsvåning om 131 kvm med balkong och utsikt över Stockholm i fyra väderstreck. Kommer ut senare under hösten 2022. För mer info kontakta bjorn@historiskahem.se eller ring 0723-733 555.
Midsommarkransen
Midsommarvägen 9

Midsommarvägen 9

På andra våningen på Midsommarvägen 9 hittas denna rymliga trerummare med finstämda rum och härlig takhöjd. Här har man varsamt renoverat med en tanke om att förstärka charmen som finns i äldre hus, med fokus på detaljer, färgsättning och passande material. Vackra plankgolv och en framtagen tegelvägg skapar tillsammans med grönskande vyer en harmonisk helhet. Här har du tillgång till en mysig uteplats för frukost och middagar, lättillgänglig och skyddad från väg och insyn. I Midsommarkransen finns ett stort utbud av restauranger, fik och krogar, liksom många secondhand-butiker. Området är tryggt och karaktäriseras av sin fina småstadsmiljö med många sekelskifteshus och parker. Du har endast två minuter till tunnelbanan som tar dig till Hornstull och Södermalm på några minuter.
Vasastan - Röda bergen
Rödabergsgatan 5

Rödabergsgatan 5

Högst upp i huset i mysiga Rödabergen hittas denna charmiga och otroligt välplanerade enrummare. Utsikten från tredje våningen över takåsar och himmel ger en öppen fri känsla, likväl som insynsskydd. Nedanför växer sig kastanjeträden stora och bildar lummiga rader i allén. I dessa kvarter slingrar sig gatorna fritt och grönskan är ständigt närvarande, en harmonisk småstadsidyll mitt i staden. Uppe i lägenheten tillåts ljuset stråla in över plankgolven i original med synliga furutiljor. Den genomgående planlösningen skapar tillsammans med takhöjden en finfin plats åt vackra interiöra ting liksom för gäster som tittar förbi på ett glas. Föreningens soliga vädringsbalkonger och grönskande innergård väntar i sin tur på sommarens långsamma dagar. Närheten till buss, tunnelbana och pendeltåg gör området tillgängligt, tillsammans med Vasastans breda utbud av matbutiker, motionsslingor, restauranger, krogar och caféer.
Södermalm
Åsögatan 185

Åsögatan 185

En trappa upp på Åsögatan ligger denna mysiga tvårummare med den bästa möjliga planlösning! Ljusinsläppet från två håll och den generösa takhöjden ger bostaden en charmfull stämning, och de många originaldetaljerna skapar en vacker inramning som minner om det förra sekelskiftet. Fönster i fil släpper in solen från söder i vardagsrummet, och köket har i sin tur fina utblickar över innergården. I sovrummet tillåts varma solkatter vandra lätt över lakanen, och här finns två originalgarderober som tillsammans fungerar som en modern walk-in-closet. De fint disponerade rummen gör att denna bostad känns som en trea, med en luftig genomgående atmosfär som binds samman av rustika brädgolv. Dessutom bor du här med ett ypperligt läge, tillgängligt och centralt intill både Nytorget och Vitabergsparken, samtidigt avskilt längre upp på gatan. Bra kommunikationer finns i alla riktningar, och du har likaså nära till vatten, mysiga restauranger, vinbarer och pubar.
Midsommarkransen
Oktobergatan 4A

Oktobergatan 4A

I ett över 100 år gammalt hus ligger denna vackra, mysiga hörnetta med fungerande kakelugn och bred utsikt över den inneslutna, grönskande gården. Huset om tre våningar är byggt i halvplan, vilket genererar tysta bostäder och känslan av att du har ett våningsplan för dig själv. Den öppna planlösningen gör att lägenheten upplevs stor och social, extra passande för middagsbjudningar och kanske en och annan dansant fest på de såpskurade plankgolven. Takhöjden och fönstren i två väderstreck bidrar till en luftig atmosfär, och skapar många ljusa timmar även på vintern. Solen reflekteras i husfasaden mittemot och bildar varma utblickar över äppelträden, blomrabatter och annat fint. Här finns flertalet odlingsbäddar som pryder gården, och särskilt om våren kan du njuta av en fantastisk tulpanprakt. Om sommaren väntar Svandammsparken precis utanför porten, och när hösten kommer uppskattas en filmkväll på biograf Tellus som huserar i samma hus. Tunnelbanan ligger endast tre minuters promenad hemifrån, fast som boende på denna adress går det lika bra att cykla dit man ska!
Södermalm
Marmorgatan 11

Marmorgatan 11

På våningsplan 14 av 17 möjliga, bor du här med den bästa ut av utsikter. Västerläget ger dig en explicit tillgång till kvällssolen, med tillhörande 180-gradersvy från Stadshuset till Årstaviken från balkongen. De ljust rosa väggarna och taket smälter samman med himlen, som färgas varm av solnedgången varje kväll. Här uppe är Stockholmsnatten din, en frihetskänsla som skapas tack vare den skyddade, privata placeringen uppe på berget, samtidigt som du bor tillgängligt med Skanstull och Hornstull i vardera riktning. De lummiga omgivningarna, Tantolunden och vattnet i viken, ger en rofylld atmosfär. Här kan du ta cykeln ner till Årstaviken före jobbet och bada vid en brygga innan resten av staden vaknat.
Gröndal
Lustigkullavägen 3

Lustigkullavägen 3

Dryga kvarten från Hornstulls trendsäkra vattenhål, med Liljeholmens shopping och Gröndals sköna naturområden på betryggande avstånd, är den här välplanerade trean i funkisstil perfekt placerad. Här optimerar den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum den sociala ytan och lämnar utrymme för två sovrum och smarta förvaringslösningar. En lättillgänglig bostad, nära tvärbana, kommunikationer och händelsernas centrum, i en småstadsaktig och familjär inramning.
Aspudden
Hägerstensvägen 136

Hägerstensvägen 136

I en tjusig fastighet från år 1912 hittas denna harmoniska och fint renoverade trea. Här bjuds du in till behagliga rum där kulörer och material samspelar väl i en tidstypisk interiör. Varsamt renoverad med genuina sekelskiftesdetaljer, djupa fönsternischer och en genomgående planlösning. Samtliga rum är ordentligt tilltagna i storlek och underbart ljusa tack vare fönster i fil som vetter åt såväl soligt söderläge som mot den vackra innergården. Gårdsmiljön är helt innesluten, en grönskande och privat mittpunkt, prunkande av syren, rabatter och storvuxna träd. Här innanför lever du lugna dagar samtidigt som bostadens centrala läge ger dig direkt närhet till tunnelbanan, mataffär, apotek, restauranger och caféer.
Hammarbyhöjden
Finn Malmgrens väg 15

Finn Malmgrens väg 15

Den här fantastiska gaveltrean har attribut utöver det vanliga! Förutom en vacker inramning, klassiska originaldetaljer och ett topprenoverat kök, finns här både en balkong och en stor terrass, samt en fungerande öppen spis som värmer om vintern. Bostaden har en tilltalande planlösning och ett stort ljusinsläpp från fönster i de tre väderstrecken öst, syd och väst, vilket tillåter solen att vandra genom rummen under dagens gång. Du lever med grönskande utblickar och minimal insyn. Att ha djupa skogar och badsjöar lika nära som stadens puls gör livet på denna adress kvalitativt. På cykel tar du dig till Södermalm på 7-8 minuter, och lika snabbt når du Nackareservatet för promenader, svamp- och bärplockning. Torget bidrar till en lokal, mysig stämning, på senare år har en uppsjö nya restauranger och caféer öppnat i kvarteret. Hammarbyhöjdens tunnelbana ligger tvärs över torget, som tar dig till city på 11 minuter, och promenerar till konserter i Globen gör du på en kvart!
Södermalm - Mariatorget
Bengt Ekehjelmsgatan 13

Bengt Ekehjelmsgatan 13

Säg hej till 3,20 meter i takhöjd, stora fönster, mycket rymd och sociala och mysiga rum kryddade med annorlunda vinklar och detaljer. Denna fina tvåa på Bengt Ekehjelmsgatan 13 välkomnar dig dessutom med en bokhylla, hur trevligt är inte det? Här kan du vara gästvänlig med kök och vardagsrum i en luftig och öppen planlösning och har även ett sovrum av generös storlek. Hallen är tvådelad och har goda förvaringsutrymmen. Fönstren är höga och ursprungliga med spröjs i överkanten och ger ett bra ljusinsläpp. Ljusa och såpskurade brädgolv ligger genomgående i alla rum. En tillgång till detta boende är föreningens fina innergård som är en mysig plats året om, med grillar, utemöbler, värmelampa och fårskinnsfällar. Läget mitt på Söder ger dessutom bästa utgångsläge till massor av trevliga restauranger och caféer.
Nacka - Finnboda
Finnboda varvsväg 12A

Finnboda varvsväg 12A

Ett stenkast från Saltsjön ligger denna snygga etagelägenhet med egen uteplats. När du öppnar dörren till detta hem möts du genast av den genomgående planlösningen och det stora spröjsade fönsterpartiet som är tongivande i bostaden. I anslutning till hallen ligger det trevliga köket och därefter öppnar lägenheten upp sig i ett häftigt ateljérum med en imponerande takhöjd om 4,94 meter. Här snackar vi ljus och volym. Från vardagsrummet går en trappa upp till bostadens loft där ett rymligt sovrum är placerat. Utanför den egna entrén ligger bostadens egen uteplats. Här bor du med radhuskänsla i ett härligt sjönära läge med access till både skärgård och storstad. 52, 5kvm.
Södermalm - Mariatorget
Bellmansgatan 38

Bellmansgatan 38

Privatvisas underhand- kontakta mäklaren för mer info! Under en av alla Södermalms takåsar ligger denna ljuvliga vindsvåning om tre rum och kök med takterrass, gårdsfönster och en murad öppen spis. En fantastisk takhöjd på hela 3,4 meter i nock skapar ett luftigt vardagsrum som binder samman med terrassen i sydväst. Därute lyser solen från tidig morgon tills den går ner bakom skorstenarna i sommarkvällen. Skulle kylan falla på kan ni njuta av en tänd brasa med utsikt över den brinnande himlen. Detta hem karaktäriseras av sina moderna och stilrena material- och färgsättningar, ihop med en genomgående vindscharm och synliga takbjälkar. Du når vinden med hiss som går hela vägen upp från entréplan, en privat oas uppe bland molnen. Föreningen är liten och består utav nio hushåll, samt har en egen gårdskanin vilket bidrar till en familjär huskänsla likt ingen annan i stan. Port nummer 38 ligger i slutet av Bellmansgatan, i vad som mynnar ut i en lugn återvändsgränd utan genomfartstrafik. Ingången ligger nästan lite hemligt gömd vid sidan om den fina trappan upp till grannkvarteret. Du bor samtidigt i en eftertraktad mittpunkt, intill populära Sankt Paulsgatan som leder upp till Götgatsbacken och Slussen, liksom Swedenborgsgatan som binder samman Mariatorget och Södra station.
Södermalm
Ringvägen 131

Ringvägen 131

Den här topprenoverade tvårummaren har en eftertraktad kombination av livet och lugnet. En rofylld och privat placering mitt i myllret, med fönster åt både väst och öst mot den mysiga innergården. Här har du chans att flytta in lagom till en helt nybyggd balkong, med läge ut från vardagsrummet mot höstsolen och solnedgångarna. Lägenheten tillhör ett vackert 1920-talshus där spröjsade glasrutor och fönsterbänkar i marmor fungerar som charmfulla inslag, tillsammans med speglade dörrar och rejäl takhöjd. Det ljusa brädgolvet bryter snyggt av mot de jordnära väggkulörerna i blått, grått och bruna toner. Södermalms mysiga utbud av restauranger och caféer kantar trottoaren utanför porten. Populära Nytorget ligger endast några kvarter bort, liksom Årstavikens vatten. Det här är pärlan mitt i stan. Hiss finns!
Midsommarkransen
Lötmogatan 9

Lötmogatan 9

Högst upp i huset på ett privat våningsplan hittas denna rymliga trerummare och möjliga fyrarummare, med underbart gavelläge och en lång terrass som följer huskroppen. Här bor du med utsikt i tre väderstreck över Midsommarkransens takåsar och stora träd som ändrar karaktär beroende på årstid. Från prunkande grönt till vackert orange, med ekorrar om våren och fåglar om hösten som bosatt sig bland grenarna. En idyllisk miljö att ha direkt tillgång till från lägenhetens centrum - det stora vardagsrummet med vackra pardörrar och öppen spis.
Södermalm - Helgalunden
Blekingegatan 20

Blekingegatan 20

Området strax nedanför Helgalunden skyddas av huskroppar och grönska, och ligger lite dolt i lugna kvarter. Enrummaren på Blekingegatan minner om New Yorks studioloft med sina rustika tegeldetaljer, samtidigt som Stockholms vackra sekelskiftesfönster och knarriga plankgolv ger charm av sötare karaktär. En bra balans mellan rustikt och elegant, där takhöjden får stoltsera och bidra med rymd. Den fria utsikten över parken ger lummigt insynsskydd, rofyllt där strosande grannar rastar hundar och låter barnen leka fritt. Samtidigt bor du intill urbana Skanstull, och likaså promenadnära till Mariatorget, som erbjuder restauranger, vinbarer, ölhak och mysiga caféer efter behag.
UPPLANDS-VÄSBY
Prästgårdsvägen 1

Prästgårdsvägen 1

Timrade väggar, synliga bjälkar, breda golvtiljor, eldstäder, vinklar och vrår - drömhemmet finns i Upplands Väsby, i närheten av tågstationen. Denna ljuvliga bostad ligger i den södra flygeln till Eds prästgård, i en byggnad som enligt sägen har rötter i 1600-talet. Gården beboddes av församlingens kyrkoherde fram till 1990-talet. Idag är den en bostadsrättsförening där alla tre hus är pietetsfullt renoverade till modern standard med bibehållen charm och många bevarade minnen från de sekel som passerat. Från bostaden går du rakt ut i en paradisiskt lummig trädgård med välfyllda blomsterrabatter, odlingslådor, fruktträd, syrenhäckar, uteplatser och ett mysigt växthus. Välkommen till ett hem med lång historia och unik atmosfär!
Ekhagen
Ekhagsvägen 12

Ekhagsvägen 12

3,5 rum fördelade på 105 kvm högst upp i huset med balkong och fönster i två väderstreck. Här bor man med strålande sjöutsikt och fungerande öppen spis i en välskött brf.
Aspudden
Hägerstensvägen 117B

Hägerstensvägen 117B

På fina Hägerstensvägen hittas denna genomgående och ljusa lägenhet med balkong i söderläge och direktkontakt med grönskan. Här har man gått försiktigt fram och varsamt renoverat med mycket känsla för husets historia. Resultatet är ett harmoniskt hem med ett vackert funkiskök och charmiga originalbrädor som färgas varma av solen. Den lugna atmosfären förstärks tack vare utblickarna i två riktningar över livet där utanför. Gatan kantas av fina sekelskifteshus, och hängbjörkarna utgör en betryggande grön vägg på baksidan, samt genererar minimal insyn. Nedanför väntar odlingslådor och en och annan vilostund under körsbärsträden. Som boende på denna adress tillhör du en stor, stabil och lågt belånad förening. Området är fullt av småföretagande, second hand, bageri, caféer, kvarterskrogar och restauranger. Den lilla bokhandeln bidrar till småstadskänslan, och Vinterviken och Örnsbergs klippbad ligger på promenadavstånd. Läget i centrala Aspudden gör att du enkelt möta upp vänner på en fika eller ett glas, i kvarteret eller i Hornstull - med promenadavstånd till tunnelbanan tar du dig enkelt till Södermalm på fyra minuter.
Södermalm - Högalid
Högalidsgatan 52A

Högalidsgatan 52A

Näst högst upp i huset på omtyckta Högalidsgatan ligger denna öppna och ljusa tvårummare med topprenoverat kök och en trevlig köksbalkong mot den mysiga innergården. Det höga läget skapar en tyst, stilla atmosfär med magiska utblickar över omgivningarna. Lägenheten har mycket bevarad charm och en härlig takhöjd som bidrar med rymd. Planlösningen är genomgående med fönster åt både gård och gata, och ett ljus som faller fritt genom rummen. Gatan tillhör Hornstulls strosvänliga kvarter, strax bakom vimlet väntar här en lokal känsla med stammisställen och badholmar på gångavstånd.
Södermalm - Hornstull
Krukmakargatan 59

Krukmakargatan 59

När du svänger upp på Krukmakargatans sista del filtreras stadsbruset undan. Återvändsgatan skapar ett bilfritt område, och ljuset och grönskan gör något alldeles extra med atmosfären. Ett mysigt södermalmskvarter bestående av friliggande barnrikehus från 1930 och 1940-talet, med prunkande växtlighet mellan de vackra tegelkropparna. Husen är placerade efter solens rörelse vilket genererar ett - lika härligt som genomtänkt - ljusinsläpp. Planlösningen är både genomgående och runtgående, och balkongen ligger i söder med sol från morgon till kväll. Från bostaden har du vilsamma vyer bort mot Tantolunden och de tillhörande koloniträdgårdarna. Om sommaren kan du smita ner via kolonistigarna för ett dopp i Årstaviken. En mysig stämning som förstärks om hösten då löven färgar träden gula och röda, och man kan skörda grönsaker från rabatterna. Här bor du med närhet till allt du kan kan tänkas behöva. Kommunikationer vid Zinkensdamm och Hornstull, samt buss 4 strax runt hörnet från porten, liksom mataffärer, vintagebutiker, bad, parker, krogar, vinbarer och restauranger.
Ekhagen
Åminnevägen 17

Åminnevägen 17

Accepterat pris - Välkommen till en funkisdröm med magisk takterrass! Här bor du högst upp med egen ingång från hissen, stor öppen spis och utsikt i tre väderstreck. Utöver detta väntar en 40 kvm stor terrass i söderläge med fri sikt över äppelträden, ängarna och Naturhistoriska riksmuseet. Här suddas gränsen ut mellan inne och ute, terrassen blir en favoritplats för både lugna dagar och festliga middagar! Uppdragbara vindskydd i glas som kan dras upp till dubbla höjden runt hela terrassen förlänger sommaren och det finns även ett växthus, perfekt för den som gillar odling och blommor!
Sundbybergs centrum
Fredsgatan 9B

Fredsgatan 9B

På Fredsgatan 9B i mysiga Sundbyberg hittas en underbar trerummare med tillhörande öppen spis och charmiga 1920-talsdetaljer. Planlösningen är genomgående och du har utsikt mot både innergården och gatan, som kantas av fina jugendhus. Köket ligger separat, och är rejält med rum för gäster, stök och matlagning - extra trevligt att hjälpas åt och sedan lämna disken bakom sig för att röra sig in i salongen, bestående av ett kombinerat vardagsrum och en matsal med öppen spis. Portens vackra inramning bidrar till en ståtlig entré, och innergården med sin tegelklädda mark och pergola skapar en kontinental trädgårdsmiljö. Du bor på en lugn gata med lagom puls utan för mycket trafik, nära alla kommunikationer liksom lokala restauranger och caféer.
Helgagatan 36C

Helgagatan 36C

Den som söker ett mindre boende på Söder bör absolut kolla in dessa 34 kvadrat i det vackra kvarteret Metern. På andra våningen i port C väntar en ljuvlig lägenhet som är både mysig och bra planerad. Charmen sitter till stor del i lägenhetens många vinklar – här finns få räta hörn. Det rymliga allrummet har god plats för soffa, matbord och säng, och ansluter till ett välplanerat och yteffektivt kök med full maskinell utrustning. Dessutom finns en hall med mycket bra förvaring och ett fint badrum med takdusch. Färgsättningen är sobert enhetlig och atmosfären är lugn och rogivande. Ljuset flödar in genom ett stort och spröjsat fönster med utsikt över husets fina innergård. Här finns grillplatser och utemöbler där man kan duka upp till middagar omgiven av lummig grönska. Brf Metern är en stor och väldigt låg belånad och anrik förening som tar väl hand om sitt fina och kulturmärkta hus och ordnar trevliga aktiviteter för de boende.
Kungsholmen
Creutzgatan 13

Creutzgatan 13

Detta kan vara en av kvarterets kanske finaste lägenheter, med mycket originalcharm och hemtrevnad på en yteffektiv yta. Det nyrenoverat köket med detaljer i marmor passar väl ihop med knarriga ljusa brädgolv, ljuva färgval och en bevarad takrosett. Sovrummet ligger avskilt i det gamla köket, och nås via en dörr med spröjsat glas. Vädringsbalkongerna vetter ut mot den inneslutna grönskande gården, mysiga för både frukost och fika. Som boende tillhör du en av Stockholms största och äldsta bostadsrättsföreningar med välskötta och bevarade hus intill lugna Thorildsplan. I området finner du en lugn stadsmiljö med närhet både till Fridhemsplan för rörelse och shoppingstråk, och livfulla Hornsbergs strand med flertalet restauranger samt klipporna och vattnet vid Fredhäll och Kristineberg. På gångavstånd ligger Lindhagens galleria med Ica Maxi, Systembolag, och ett par minuter bort hittar du även Friskis och Svettis. Tunnelbanans gröna linje ligger 150 meter bort, och bussar går till Sickla via Söder och även till Nacka. Anmäl ditt intresse redan nu till erica@historiskahem.se
Södermalm
Ringvägen 129A

Ringvägen 129A

Här bor man högt upp i huset med ett tyst och lugnt läge då samtliga fönster och balkong vetter mot innergården. Lägenheten har ett genomgående renoveringsbehov. Till salu inom kort.
Midsommarkransen
Radiusbacken 19

Radiusbacken 19

Social ljus funkis femma i etage med vindskaraktär i attraktiva Midsommarkransen.
Duvbo
Lodbrinken 4 A

Lodbrinken 4 A

LJUS ETAGEVÅNING MED IDYLLISK TRÄDGÅRD I LUMMIGA VILLAKVARTER. Välkommen att kontakta mäklaren för mer info: henriette@historiskahem.se
Aspudden
Sigfridsvägen 15

Sigfridsvägen 15

På toppen av Sigfridsvägen med ett lugnt och behagligt läge av Aspudden ligger denna lägenhet. Från köket ser man de grönskande träden, och från balkongen har man fria blickar ut över vändplanen och bort över Midsommarkransens takåsar. Eftersom lägenheten är så högt belägen skapas här minimal insyn, och ljuset tillåts stråla in från två riktningar under dagens alla timmar. Ett härligt furugolv binder samman bostadens alla rum, flexibla ytor såsom ett väl tilltaget sovrum och ett extra utrymme passande som barnkammare eller kontor. Originalköket är rymligt och består av charmiga 50-talsluckor med mycket förvaring, och badrummet har försetts med tassbadkar. Nedanför backen hittas Aspuddens centrum med bageri, bokhandel och tunnelbanan som tar dig till Hornstull på fem minuter. Du bor även nära till sjön Trekanten med promenad- och löpslinga runt.
Södermalm - Mariatorget
Maria Prästgårdsgata 43

Maria Prästgårdsgata 43

Fin funkislägenhet om 68 kvm med högt läge och balkong med kvällssol i skuldfri förening. Kommer ut senare under hösten. För mer info kontakta bjorn@historiskahem.se eller ring 0723-733 555.
Hammarbyhöjden
Lidköpingsvägen 51

Lidköpingsvägen 51

Välplanerad 3:a i mysiga Hammarbyhöjden Ljuset och alla kvm på rätt ställe gör denna 3:a om 47kvm unik, och är en dröm med balkong! Vi är under produktion och håller på att fota upp osv, mer information kommer. Vi planerar för visning till den 23/10... Anmäl ditt intresse här så återkommer jag när vi får mer klart.
Södermalm - SoFo
Folkungagatan 82

Folkungagatan 82

Folkungagatan markerar populära SOFO:s avslut och de historiska Katarinakvarterens början. På Folkungagatans mitt, i gränsdragningen mellan trendigt och klassiskt, ligger denna vackra sekelskifteslägenhet med en överensstämmande mix av modernitet och originalcharm. Den är noggrant och fint renoverad med fungerande kakelugn, vitoljade originalgolv, takstuckatur och stora spröjsade fönster, liksom speglade nischer. Bostaden upplevs öppen och luftig med fint genomgående ljusinsläpp, och det går att ansöka om bygglov för fransk balkong från köket ut mot gård. Här tillhör du trivsamma kvarter i mitten av Folkungagatans stråk. Pulsen väntar utanför porten, men blicken är vänd mot grönskan, Katarina Kyrka och den prunkande stilla innergården med tillhörande stort utekök - ett uppskattat komplement som används flitigt under sommarhalvåret.
Södermalm
Kocksgatan 22A

Kocksgatan 22A

Kontakta mäklaren för visning! Mysfaktorn är skyhög och vi anar att många kommer att känna samma omedelbara kärlek som nuvarande ägare, för detta fantastiska hem på Kocksgatan 22, mitt i SoFo. Lägenheten ligger i en gårdsflygel till ett hus uppfört 1889–1890 och är 43 kvadrat ren charm, från det rymliga köket, till det trivsamma vardagsrummet med både kakelugn och balkong och in till ett avskilt och vackert sovrum med walk-in closet och badrum en suite. Genom de stora fönstren har man fin utsikt mot innergården och de omgivande grannhusen. På balkongen sitter man intill ett stort körsbärsträd och hör fåglarna kvittra. Detta är ett sällskapligt hem, som bjuder in till middagar och umgänge, men som också är rofyllt och omfamnande i den vanliga vardagen. Planlösningen är lätt att möblera, har bra förvaring och funkar lika bra för en som för två personer. Lägenheten ligger i en skuldfri förening där avgifterna är låga. Välkommen!
Vasastan - Birkastan
Norrbackagatan 42

Norrbackagatan 42

På en omtyckt gatan i Birkastan, granne med mysiga Rörstrandsgatan och Karlbergskanalens vatten, ligger denna väl omhändertagna jugendtvåa som byggdes precis i början av det förra seklet. Höga golvsocklar håller lägenheten i ett vackert grepp, och speglade dörrar leder inåt rummen i olika riktningar. Gedigna listverk, brädgolv med synliga tiljor och en takhöjd på över tre meter gör att våningen känns rejäl och samtidigt vänlig, en lägenhet som tar emot efter en lång dag på stadens gator. Ljuset flödar enkelt tack vare den genomgående, luftiga planlösningen och de höga fönstren, samt spröjsade innerfönster. Du har utblickar över den grönskande innergården från sovrum och kök, och från vardagsrummet ser du dina grannar i morgonrusningen på väg till jobbet. Kanske blir du en av dessa? Som svänger förbi Lillebrors bageri för en frukostmacka och en kaffe, och på vägen hem kan insupa atmosfären i ett lugnare tempo och köpa med lite plock inför kvällens middag. Den lokala kvarterskänslan är en av Birkastans mysigaste kvaliteter, samtidigt som du bor mitt i Vasastan och därmed har gångavstånd och goda kommunikationer till det mesta!
Södermalm - Högalid
Långholmsgatan 9B

Långholmsgatan 9B

På omtyckta och centrala Långholmsgatan hittas en rofylld och varsamt renoverad trerummare med balkong mot innergården, gömd i ett vackert nationalromantiskt hus med småspröjsade fönster och dekorativa burspråk. Här uppe bor du med överblickande vyer över takåsar och Långholmens grönska. Den genomgående planlösningen släpper in solen från motsatta väderstreck, och ljuset expanderar och förstärker rummen. Milda färgval skapar en mjuk och inbjudande interiör, och dansande solkatter värmer skönt mot brädgolven. I burspråket ligger vardagsrummet, och intill hittas det nyrenoverade köket. Mot innergården ligger i sin tur två vilsamma sovrum och en balkong med morgonsol. Kvarteren har en lokal och familjär kärna. Hornstulls Centrum är omringat av vatten där mysiga caféer och restauranger kantar trottoarerna. Gångbroar tar dig över till de populära badholmarna, och strax bakom huset ligger Högalidskyrkans kuperade grönska.
GÄRDET
Furusundsgatan 15

Furusundsgatan 15

Utsikt från sjätte våningen som sträcker sig så långt som till Globen, vacker balkong och bevarade originaldetaljer - denna trea är ett riktigt kap. Innovativ planlösning med socialt kök och vardagsrum i öppen planlösning, ett stort sovrum med garderob och ett lite mindre som passar som barnrum eller kontor. Ljusa kulörer och naturnära material skapar en harmonisk känsla och lägenheten badar av solljus hela dagen. Utsikten från bostaden är slående och efter en stressad dag kan man inte bli annat än lugn. Här bor du med trevliga grannar och trädgård med grill som bjuder in till trevliga möten. T-banan ligger precis utanför porten, ICA-butik i huset bredvid och det är aldrig långt till en långpromenad på Gärdet och Djurgården.
Aspudden
Husabyvägen 17

Husabyvägen 17

Denna fina tvårummare erbjuder ett fantastiskt insynsskyddat läge högst upp i huset, med en balkong åt söder vars breda vy bort mot både Mälarhöjden och Årsta bidrar till en öppen, fri känsla. Charmiga välplanerade rum bjuder in till både middagar och mysiga hemmakvällar. Den genomgående planlösningen tillåter ljuset att stråla in från två håll. Huset ligger på en höjd omgiven av grönska och rabatter, och en grillplats på baksidan. Kvarteret tillhör ett lugnt område i Stockholm och minner om en småstad, samtidigt som Södermalmsvimlet väntar endast två tunnelbanestationer bort.
Kungsholmen - Kristineberg
Love Almqvists väg 4A

Love Almqvists väg 4A

Välkommen upp till fjärde våningen på Love Almqvists väg 4 A och denna ljusa, välplanerade och nyrenoverade tvåa med en stor och insynsfri balkong. Detta är ett hem där det är lika lätt att vara social och bjuda in till middagar som att koppla av och ta det lugnt. Lägenheten har ett nytt kök som ligger i öppen planlösning mot ett luftigt sällskapsrum, ett rymligt sovrum med bra garderobsförvaring samt ett fint badrum med badkar. Balkongen är ett härligt extrarum under årets varmare årstider, där både möbler och växter har gott om plats. Att lägenheten ligger i en trygg förening med en enorm takterrass högst upp i huset hamnar såklart också på pluskontot. I Kristineberg bor du med flera badplatser runt knuten och i ett område med mycket grönska och många parker. Samtidigt nås centrala Stockholm snabbt och smidigt via den närliggande tunnelbanan eller en snabb cykeltur. Därtill finns ett trevligt restaurangutbud i området och många uteserveringar sommartid i Hornsbergs strand, endast en strandpromenad bort.
Södermalm - SoFo
Katarina Bangata 55

Katarina Bangata 55

Välkommen till ett härligt och levande hem på tredje våningen, med utsikt över Katarina Bangatas kastanjeallé och Lilla Blecktornsparken. Detta är 72 ljusa och luftiga kvadrat i genomgående planlösning med stora och spröjsade fönster mot både gård och gata. Vardagsrummet vetter mot sydväst och gatusidan och allén utanför, och sovrummet och köket är placerade in mot kvarterets innergård i ett lugnt läge med morgonsol. I mitten av bostaden finns en stor inre hall som är en perfekt plats för hemmakontoret, men också ger möjlighet till andra inredningslösningar, allt efter behov. Planlösningen är flexibel och har många roliga vinklar och ytor som bland annat kan nyttjas till förvaring. Därtill finns ett nyrenoverat badrum och en minitvättstuga inredd i en klädkammare. Sommartid är Lilla Blecktornsparken och restaurang Bleck din egen bakficka och det är också nära till Vitabergsparken och Nytorget. Lugnet, grönskan och de mysiga omgivande kvarteren ihop med tillgängligheten till restauranger, caféer och barer är en suverän mix att bo mitt i.
Tegnérgatan 48

Tegnérgatan 48

Myset sitter i väggarna i detta charmiga hem, fyllt av vinklar, vrår och gamla detaljer. Här bor man också med en pampig takhöjd, stora spröjsade fönster, stuckaturer, listverk och en fullt fungerande kakelugn. Planlösningen är genomgående med alla fönster utom ett mot gården. Kök, matplats och vardagsrum ligger i hemmets mitt, med ett sovrum på var sida. Hallen är ovanligt stor, och har även ett fönster. Det ger möjlighet att bygga ytterligare ett rum för den som så önskar. Utöver den vanliga entrén har lägenheten även en köksingång, som leder till innergården, med utemöbler, grill och lekytor för de små. Gården blir som en förlängning av bostaden och gör det enkelt att förflytta sig ut och in. Som boende på denna adress har man lyxen att bo centralt i stan, men ändå lugnt och tyst. Utgångsläget för att nå olika delar av staden är idealiskt, man omges av både parker och vatten och restaurangutbudet frestar med ett stort utbud. Här är det både roligt och praktiskt att bo!
Kungsholmen
Kungsholmsgatan 20

Kungsholmsgatan 20

YTEFFEKTIV OCH PÅKOSTAD TREA ANNO 1889 MED HÖGT I TAK OCH BALKONG MOT GÅRD På mysiga Kungsholmen ligger den här fantastiskt väldisponerade trerummaren med balkong över innergården. Den härliga takhöjden om ca 3,30 meter ger ordentlig rymd och tillåter ljuset att stråla in över fiskbensparketten. Rummen i fil och alla vackra originaldetaljer från sent 1880-tal ger lägenheten ett klassiskt uttryck, samtidigt som man här kompletterat med ett modernt kök med vitvaror från SMEG och ett badrum i Carraramarmor. Du bor i ett av Kungsholmens mysigaste områden, omringat av vatten där Klara sjö mynnar ut i Riddarfjärden. Kvarteren är både pampiga och småstadsmysiga och erbjuder ett stort utbud av trevliga kvartersrestauranger och caféer liksom torghandel och stadsloppis på närliggande Kungsholmstorg. Du har promenad- och cykelavstånd till det mesta, och tunnelbanan en gata bort.
Vasastan - Odenplan
Hagagatan 16

Hagagatan 16

Om du promenerar någon minut in på fina Hagagatan når du snart port 16 och det sekelskifteshus som gömmer denna bostad. Högst upp i huset, med ljusa rum, fönster i fil och fri sikt över himlen och innergårdens takåsar skapas en fantastisk känsla av rymd. Rummen bjuder in till samvaro med vänner. Middagen intas med fördel i det gemensamma vardagsrummet och matsalen, samtidigt tycks köket vara platsen där många dröjer sig kvar, gärna lagar mat tillsammans och umgås kring den lilla köksön. Härifrån når du också balkongen, perfekt för den där fördrinken eller den första morgonkoppen. Lägenheten är ordentligt social, och samtidigt vilsam med sitt privata läge och närhet till de mysiga stadsparkerna Vasaparken och Hagaparken/Brunnsviken. De strosvänliga kvarteren erbjuder även bagerier, caféer, restauranger och butiker inom räckhåll, och Odenplans tunnelbana och busstorg som närmsta station endast 3 minuter hemifrån.
Vasastan - Odenplan
Hagagatan 14

Hagagatan 14

Vacker och praktfull trea i Jugend-fastighet från 1905. Här Erbjuds stora och luftiga rum, med genomgående planlösning och ljusflöde från två håll. Bostaden karaktäriseras av sin tilltagna takhöjd över 3m, vackra plankgolv, planlösning i original, takstuckatur, höga golvsocklar och pampiga fönsterpartier. Balkong in mot gård i lugnt läge, som får en att glömma bort att man trots allt bor med två minuter gång till Odenplan. Här flyttar du in till en bostad med mycket bevarade original och anda från förra seklet, där mycket står orört och redo att piffas upp för den som önskar.
Södermalm - Mariatorget
Rosenlundsgatan 24

Rosenlundsgatan 24

Den här tvårummaren har ett trivsamt och centralt läge precis runt hörnet från en ut av Mariatorgets knutpunkter. Två stora originalfönster vetter ut mot kvarteret och Rosenlundsgatans strosande folk, och släpper in rikligt med dagsljus över rummen. Den nyrenoverade lägenheten följer byggnadsårets interiöra teman och ideal. Här har man varit noga att få till rätt känsla och detaljer. Pastellkulörer i ljuvt rosa, himmelsblått och vanilj går ton i ton där de löser av varandra inåt lägenheten. Det mörka trägolvet liksom fönsterblecken ger djup och bryter snyggt av. På baksidan gömmer sig en stor härlig innergård, underbar att nyttja om sommaren med lummig grönska, träd, rabatter, krukväxter, trädäck och grusgångar. Du bor även nära stora grönområden och utkiksplatser, bad och bryggor i Tantolunden, liksom mysiga caféer och restauranger, härligt tillgängliga längs med trottoarerna.
BAGARMOSSEN
Bergsrådsvägen 48

Bergsrådsvägen 48

Denna ljusa och välplanerade funkistrea ligger högst upp i ett trevligt trevåningshus från 1952 med lugnt och bra läge i Bagarmossen, nära både natur, centrum och tunnelbana. Stort vardagsrum med balkong mot söder, fullt utrustat arbetskök, två bra sovrum, badrum med badkar och tvättmaskin samt mycket bra förvaring. Mycket populär och välskött förening. Kontakta mäklaren vid intresse.
Årsta
Bränningevägen 42

Bränningevägen 42

På våning 1 i familjära Årsta ligger denna fint bevarade trerummare anno 1950, med genomgående planlösning och fönster i två väderstreck samt balkong i söder. Placerad mitt i grönskan skapas här sköna, gröna utblickar och minimal insyn. Det sker något speciellt när ljuset filtreras genom lövverken, varma solkatter smyckar väggarna och rör sig i takt med dagens rytm. En vacker trädgård prunkar precis utanför fönstren och blommar från tidig vår till sen höst. Här har det planterats persiko-, plommon- och äppelträd, och päronträdet är en favorit för barnen att klättra i. Varma dagar är det skönt att dricka kaffe i skuggan av den stora lönnen. Det finns också bärbuskar och en liten köksträdgård med örter och rabarber för föreningens medlemmar. Området inkluderar närhet till vattnet, skogen och löpspår liksom restauranger och bageri, och du bor endast ett pendeltågstopp från Södermalm!
Södermalm - Sofia
Metargatan 5

Metargatan 5

Ovanför Blecktornsparken väntar lummiga kvarter kring Metargatan, där äppelblommen doftar gott om våren. Näst högst upp i huset bor du inbäddad av grönskande träd om sommaren, och har utsikt över både parken och Sofia kyrka om vintern. Huset består ut av rara lägenheter om ett rum och kök, och just denna enrummare känns större tack vare sin fina planlösning och spröjsade fönster i fil. Det nyrenoverade, designade köket är stilrent och uppmuntrar till matlagning, och sovalkoven skärmas av tack vare en glasvägg. Nytorgets strosvänliga område med butiker, caféer och restauranger ligger på nära avstånd ca fem minuters promenad hemifrån. Folklivet trappas av ju närmare hemåt du kommer, och vimlet ersätts av lummiga trädgårdar som bidrar till en stillsam atmosfär. Extra mysigt är det att varva ner med en kopp te på en av föreningens inredda vädringsbalkonger med kvällssol.
Södermalm
Mariagränd 2

Mariagränd 2

Välkommen till ett stycke kulturhistoria mitt i staden, en charmerande och unik lägenhet med rötter i 1700-talet. Här skapar anorna en speciell atmosfär! De äldsta delarna av huset är daterade till 1726 och byggnaden är blåklassad, den högsta klassificeringen, i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering. Adressen är en häftig plats att bo på och uttrycket ”att ha staden för sina fötter” passar aldrig så bra som här.
Riksrådsvägen

Riksrådsvägen

Vi ser fram emot att snart kunna säga välkommen till ett av de fantastiska radhusen på kulturminnesmärkta Riksrådsvägen. Här bor du i en pärla från mitten av 1950-talet, med stora sällskapsytor på nedre planet, inkluderat ett nyrenoverat kök och ett stort vardagsrum med öppen spis, tre sovrum på det övre planet, badrum, gäst-wc, en mycket praktisk tvättstuga och bra förvaringsutrymmen. Dessutom har huset en härlig och skyddad trädgård som vetter mot söder, med uteplatser och odlingsmöjligheter. Kontakta fastighetsmäklare Charlotte Pellas för mer information.
Bandhagen
Rockelstavägen 30

Rockelstavägen 30

På Rockelstavägen 30 väntar en mycket speciell och fin lägenhet med egen uteplats. Den gamla skolan har idag byggts om till mysiga familjebostäder med ordentlig rymd som skapar wow-reaktioner direkt när du kliver in. Med en sluttande hög takhöjd om nästan 4 meter meter bor du här med ett konstant ljus som flödar in från flertalet riktningar. Så mycket som fyra stora fönster i fil, samt fönster närmast taket, tillåter solen stråla in och bidra till den ljusa, öppna och sociala atmosfären. Lägenheten genomgick en allomfattande renovering år 2019 då man med hjälp av en prisbelönt arkitekt skapade en ny planlösning som nyttjar bostadens volymiösa karaktär, där kök och vardagsrum får breda ut sig och bjuda in till umgänge med familj och vänner. De tre sovrummen är snyggt integrerade i den stora salen, och två har försetts med loft. Det massiva furugolvet är genomgående i hela lägenheten och binder samman rummen. Uteplatsen ger rejält med radhuskänsla, tillsammans med den egna ingången, brevlådan och parkeringsplatsen på uppfarten. Här bor ni i barnvänliga kvarter med cykelvägar och begränsad trafik, samt mycket nära skolor, parker, Högdalens Centrum och tunnelbanan.
Telefonplan
Tvingvägen 32

Tvingvägen 32

Barnrikehus - en arkitektsuccé! Vill du bo på välplanerade och ljusa ytor är denna 3:a det perfekta valet. Fönster i tre väderstreck, 2 sovrum , kök med matplats, vardagsrum och badrum med fönster. Beläget högst upp i huset. I detta hem finns även många vackra originaldetaljer bevarade, som bakbord i marmor, överskåp, köksdörr. För mer info Kontakta fastighetsmäklare Marie Holmerson på marie@historiskahem.se
Dalarnas län
Trädgårdsvägen 6

Trädgårdsvägen 6

Ett hus med festlig historia i Avesta! När den nya skolan byggdes i Skogsbo flyttades detta hus, enligt sägen rullades det hit med hjälp av hästar. En före detta lärarbostad, ett sekelskifteshus som renoverats varsamt under årens lopp. Eldstaden i matrummet har använts flitigt under vintern och ger middagarna i det stora matrummet något extra. Glasverandan som byggdes förra året har helt klart blivit familjens nya favoritplats i huset, tack vare kontakten med trädgården. Balkongen är perfekt för fördrinken och växthuset ger långa varma sommarkvällar. Huset planeras visas i slutet av maj. Kontakta mäklaren för mer information: erica@historiskahem.se
Färingsö
Ekeby Gårds väg 13

Ekeby Gårds väg 13

Just nu förbereds en försäljning av detta vackra och väl omhändertagna hem, gamla Ekeby Gård på Ekerö. Visningar kommer att ske under andra delen av augusti. Anmäl intresse här och vi kontaktar er med uppdateringar allteftersom.
Karlsborgsvägen 15

Karlsborgsvägen 15

Välkommen till denna välplanerade tvårummare på 52 kvadrat med fönster i tre väderstreck och en balkong i nästintill unikt läge rakt ut mot Nackareservatets grönska och vackra årstidsväxlingar. Detta funkishus på återvändsgatan Karlsborgsvägen är så högt beläget att lägenheten flödar av ljus och knappt har någon insyn, trots att den bara ligger bekväma 1,5 trappor upp. Här bor du i en omsorgsfullt renoverad bostad med generös takhöjd och tidstypiska detaljer. I köket har originalskåpen bevarats och moderna bekvämligheter lagts till. Här finns gott om yta för matlagningsglädje och en platsbyggd sittbänk för såväl snabba frukostar som ett sällskapligt glas vin i eftermiddagssolen. Allrummet har vaxad fiskbensparkett och rymmer både soffa och ett större matbord. Sovrummet ligger lugnt mot skogen och i det helkaklade badrummet finns ett rymligt gjutjärnsbadkar. Hallen är praktisk med platsbyggd förvaringslösning i gammal stil. På den grönskande gården finns grill och sittplats för stora sällskap samt en odlingslåda som hör till lägenheten om man så vill. Strax bakom huset löper elljusspår för turer till fots eller på skidor, och i närheten hittar du badsjöar, utegym, matbutiker och caféer. Sju minuter bort finns tunnelbanan som tar dig till Södermalm på fem minuter, eller så tar du cykeln dit på cirka tio minuter. Välkommen hem!
Södermalm/Blecktornsparken
Ljusterögatan 5

Ljusterögatan 5

På mysiga och lugna Ljusterögatan, ett stenkast från Nytorgets puls och Vitabergsparkens grönska, finns nu en fräsch och ljus etta i högt söderläge fyra trappor upp i huset. Här bor man på 37 välutrustade kvadratmeter där varje del i lägenheten renoverats med varsam hand. Det vackra genomgående originalgolvet ihop med med moderna material -och kulörval gör detta till en lägenhet man enkelt förälskar sig i.
Aspudden
Erik Segersälls väg 11

Erik Segersälls väg 11

Så fint det blir, när man följer husets byggnadsstil och väljer gedigna och hållbara material! Ett platsbyggt kök av massivt trä, plankgolv av furu och linoljemålade snickerier ger detta hem en tidstypisk, men också tidlös bas. Detaljer som aldrig någonsin går ur modet och som håller mycket hög kvalitet. Lägenheten, som varit hyresrätt, är nu återställd till ursprunglig 1930-talsstil men med en modern planlösning. Det platsbyggda köket har en öppen planlösning med ett rymligt vardagsrum, och intill ligger ett mysigt och rofyllt sovrum. Därtill finns ett rymligt badrum och bra förvaringsutrymmen. De stora originalfönstren i syd-/västläge ger fint ljus hela dagen till solen går ned, samt trevlig utsikt mot Aspuddens centrala kärna och folklivet på Lilla Aspuddsvägen och Schlytersvägen. Att på morgnarna på en minut kunna ta sig till Bonne Femmes stenugnsbageri och köpa frukostbröd eller med baddräkt och termos morgondoppa sig och dricka dagens första kaffe på klipporna vid Mälaren är saker som sätter guldkant på tillvaron här. Samtidigt tar man sig smidigt och snabbt till stadslivet, antingen på cykel eller med tunnelbanan som ligger bekvämt nära.
Kärrtorp
Fyrskeppsvägen 48

Fyrskeppsvägen 48

På Fyrskeppsvägen ligger en stilig och nyrenoverad 1950-talslägenhet med balkong och en lite extra grann glasvägg mellan vardagsrum och matsal. Glaspartiet utmärker bostaden och skapar ett fantastiskt ljusflöde från burspråket, och bort till balkongen som väntar på andra sidan rummet. Den södervända balkongen ger ytterligare känslan av förlängning, ljus och rymd. En sammansvetsad yta, perfekt för bjudningar med flertalet gäster. Till detta hör också ett privat sovrum, kök och ett vackert renoverat badrum. Utanför hittas en fin och lummig innergård med prunkande körsbärsträd. Här umgås gärna grannfamiljerna och föreningen har dessutom flera gårdskatter vilket bidrar till den gemytliga stämningen. Mot balkongsidan växer en mindre skog som skänker lugn och tystnad. Här hänger vissa upp hängmattor inför sommarens romanläsningar, och barnen har en trädkoja i skogen. Kommunikationerna är utmärkta med inte mindre än tre tunnelbanestationer i direkt närhet, med cirka tio minuters promenad vardera till Sandsborg, Blåsut och Kärrtorp. Och därifrån tar du dig inom ett par minuter till Södermalm och vidare in mot city.
Södermalm
Ringvägen 131

Ringvägen 131

I angränsning till en sluten innergård hittas denna smakfullt renoverade tvårummare bestående av ett inbjudande sällskapsrum med stilrent kök, ett mysigt sovrum och ett topprenoverat badrum. Skyddande husfasader i varma gula toner ger en ombonad känsla och solen lyser skönt på den alldeles egna uteplatsen. En lägenhet som expanderar i takt med varmare väder, här får det stå öppet om sommaren. Dubbla altandörrar ger direktkontakt mellan ute och inne, en fantastisk plats för morgonkaffet liksom för kvällar med vänner. Södermalms mysiga utbud av restauranger och caféer väntar i sin tur utanför porten. Populära Nytorget ligger endast några kvarter bort liksom Årstavikens vatten.
Sollentuna - Norrviken
Landsvägen 31

Landsvägen 31

Villa Rosengård är ett av de första husen som byggdes i Norrviken då seklet var ungt, uppfört av en trädgårdsmästare som hade trädgårdsmästeri på platsen. Här följer du den grusade uppfarten, genom de svarta gamla järngrindarna som leder dig in till detta lummiga gårdstun - en värld helt för sig själv, med vilsam atmosfär tillsammans med den lite söta doften av tiden som gått i den fina trävillan från 1913. Huset syntes från början inte bakom all växtlighet, och nuvarande ägare beskriver hur de ville väcka Törnrosa igen! Skapa den där villa-drömmen strax utanför stan. Idag är det varsamt renoverat med bibehållen sagokänsla. Från övervåningen ser du över Norrviken-sjön, och den prunkande trädgården gör huset helt och hållet insynsskyddat. Mycket av de äldre detaljerna är bevarade och vissa har återskapats efter dess ursprungliga utförande. På vintrarna sprider de fyra (!) kakelugnarna en vänlig värme i hela huset. Dessa är smyckade med vinrankor och vackra jugendslingor av rosor och näckrosor, romantiska mönster som matchar den sirliga takrosetten i salongen. Spröjsade gamla fönster ger charm, och de vindlande gångarna både ute och inne bidrar till den storskaliga känslan med spännande rum att upptäcka. Var kom jag in och var ska jag gå ut? Troligtvis bäst att stanna!
LIDINGÖ
Källängsvägen 9

Källängsvägen 9

Milsvida vyer och fantastiska solnedgångar skådas från denna fyrarummare på femte våningen på Näset. Här bor du ovan trädtopparna med ett fint ljusinsläpp hela dagen och med en inglasad balkong i sydvästläge. Lägenheten är luftig och välplanerad, med rymliga och lättmöblerade rum. Kök och vardagsrum är ett stort och härligt sällskapsrum i öppen planlösning och tre bra sovrum ligger placerade intill varandra i lägenhetens andra ände. Badrummet har både badkar och tvättmaskin, och det finns också en separat gästtoalett. Hallen är generös i storlek och uppdelad på en entréhall och en inre hall som exempelvis kan användas som arbetsrum. Föreningen är trevlig och välskött och har bland annat ett eget gym och bastu. Näset ligger centralt på Lidingö, nära flera skolor, förskolor, fritidsaktiviteter, naturområden och kommunikationer.
GÄRDET
Rindögatan 15

Rindögatan 15

Välplanerad och fräsch mini 2:a med ett högt läge på våning 7.
Hägerstensåsen
Lotterivägen 5

Lotterivägen 5

Lotterivägen är en liten och lugn gata precis bakom allt gemytligt liv på Riksdalertorget och längs Sparbanksvägen. Det gör det här till ett idealiskt boende både för den som vill ha lummigt lugn eller folk och rörelse. Högst upp i ett av husen hittas en ovanligt välplanerad trea med generöst ljusinsläpp från de båda väderstrecken norr och söder. Lägenheten har flera originaldetaljer från byggåret som fått sällskap av smakfulla restaureringar som framhäver charmen och funkiskänslan. I anslutning till vardagsrummet hittar du balkongen, som med sitt strålande soliga läge blickar ut mot den lummiga innergården. Gårdens ståtliga och väldoftande tallar bidrar med minimal insyn, och mysiga promenadstråk leder dig bort till Vinterviken med badklippor, bryggor, Hägerstens hamn, kolonilotter och restauranger. Kvarteren på åsen erbjuder även fantastisk utsikt över takåsar, vatten och natur under kvällspromenaden.
Ekhagen
Ekhagsvägen 5

Ekhagsvägen 5

Här bor man på våning två av tre med ljusinsläpp från tre väderstreck. Lägenheten har en fungerande öppen spis, genomgående luftig känsla samt en balkong som man når från vardagsrummet. Föreningen är utomordentligt välskött samt skuldfri.
Närtuna Prästgård

Närtuna Prästgård

För er som drömmer om livet på landet förbereder vi just nu försäljningen av Närtuna Prästgård. Här erbjuds strax under 10 000kvm mark i ett lantligt och lugnt läge samt inte en utan två prästgårdar. Den stora prästgården byggdes under mitten av 1800-talet och är ca 400kvm. Väldigt många originaldetaljer finns bevarade och huset är väldigt oförstört. Den mindre prästgården är från 1700-talet och omkring 100kvm. Vidare finns det ett par mindre hus och stor trädgård. Både husen och trädgården behöver lite kärlek men bättre förutsättningar blir svårt att hitta.
Hammarbyhöjden
Wahlbergsgatan 18

Wahlbergsgatan 18

En stor hörnbalkong med utsikt ända till Norra tornen i Vasastan och omringad av skog och grönska. Välkommen till Hammarbyhöjden och Wahlberggatan 18! Här öppnar vi nu dörren till en jättefin gavellägenhet med fönster i tre väderstreck och balkong med många soltimmar och fantastisk kvällssol. Rummen är ljusa, luftiga och välplanerade. Huvudrollen i bostaden spelas av vardagsrummet, som är ett stort och inbjudande sällskapsrum med plats för både soffgrupp och matbord, och med stora fönster, balkong och härlig utsikt. Kök och sovrum är ungefär jämnstora och bjuder också på varsina fina vyer. Även badrummet har fönster. Huset ligger längst ut vid en återvändsgata och har skogen som granne och gångavstånd till Hammarbybacken, Nackareservatet och Sicklasjön med badplatser. Ett drömläge för den som gillar natur och friluftsliv. Samtidigt behöver man inte sakna staden. Den finns både som ständig utsikt och en kort tunnelbaneresa eller cykeltur bort.
VASASTAN
Roslagsgatan 58

Roslagsgatan 58

Arkitektritat och i toppskick! Den gamla bilverkstaden i Vasastan är numera en kreativ storstadsvåning i två plan med Vanadislundens mysiga kvarter strax utanför. Huvudentrén, där man förr rullade in med bilen, är återskapad och binder enkelt samman ute och inne. När den inglasade garageporten dras åt sidan möjliggörs en öppen och inbjudande atmosfär som påminner om en trevlig uteservering mitt på trottoaren. På baksidan väntar i sin tur den stora privata uteplatsen där du sitter ostört, omgiven av grönska och med solen som sällskap till efter lunch. Ett hem med lika mycket wow-faktor exteriört som interiört. Den rejäla takhöjden över 3,5m, platsbyggda köket i solid ek, originalgolvet i terrazzo samt trappan i betong som leder upp till övervåningens sovrum med en suite, gör hemmet vilsamt och samtidigt vibrerande vackert. Grönområden liksom trevliga restauranger och krogar hittas i området, och i Brunnsviken går det bra att ta ett kvällsdopp om sommaren.
Nedre Gärdet / Östermalm
Hedinsgatan 5

Hedinsgatan 5

I den här mysiga lägenheten riktas blicken mot söder, med en skön sol som strilar in under stora delar av dagen. På våren kan man slå sig ner i fåtöljen i vardagsrummet och läsa med öppet fönster. De klassiska detaljerna framhävs av en mild bas som genererar ett vackert resultat. Här skapas en hemtrevlig atmosfär tack vare det sociala köket där gäster kan sitta o surra medan mat lagas. Stora härliga fönster gör bostaden väldigt ljus, även på vintern, samtidigt privat utan insyn. Med ståtliga träd som ramar in bor du i rofyllda kvarter mitt i stan, med Karlaplans tunnelbana och bussar likväl som citypulsen på promenadavstånd.
Gamla Enskede
Nynäsvägen 342A

Nynäsvägen 342A

Enskedes snyggaste kök finns här på Nynäsvägen, i en fin tvåa på 57 kvm med sovrum mot innergården. Hör av er till adam@historiskahem.se för att höra mer om denna riktigt fina pärla.
Hässelby Södra Villastad
Berghamnsvägen 61D

Berghamnsvägen 61D

Inrymd i en vacker patriciervilla från 1900-talet, bjuder den här fyran på ett lika storslaget som unikt boende med stor tomt och intagande veranda med härlig kvällssol. Här lever den äldre känslan vidare i kakelugn och spegeldörrar, medan de mer moderna inslagen står för smakfull komfort och bekvämlighet. Ett iögonfallande hem med slående takhöjd, i ett välbevarat villaområde med mycket historia, där lugnet och Mälaren blir din granne. Kontakta mäklaren för mer information: erica@historiskahem.se
Gustavsberg
Stig Lindbergs gata 17A

Stig Lindbergs gata 17A

Tycker du om känslan av att få leva och bo i en unik lägenhet med industrikaraktär? Gillar du att ha en takhöjd om 3,5 m och att endast ha 30 min in till city? Uppskattar du vår Svenska skärgård? Då är detta för dig!! Snart presenterar vi en väldigt välplanerad 2:a med balkong, om ca 49 kvm boyta (+16 kvm biyta) helt unik i sitt slag. Anmäl ditt intresse!
Kungsholmen
Fleminggatan 60

Fleminggatan 60

Den här gedigna tvårummaren ligger några trappsteg upp i gårdshuset med utblick över föreningens trädgård. Det sociala köket och vardagsrummet passar fint för såväl stora middagar som lugna hemmakvällar. Här dröjer man sig gärna kvar på ett glas eller två, umgås och låter konversationer flöda mellan soffan och matbordet. Nuvarande ägare berättar hur deras vänner aldrig tycks bjuda tillbaka med motiveringen ”det är alltid mysigare hos er”. Ljuset reflekteras vackert genom handblåst glas, och solens varma skuggor vandrar lätt över de djupa fönsternischerna. Lägenheten är fint komponerad och rummen har ett skönt samband med varandra. Tre fönster i fil sträcker sig längs gårdsfasaden, och utanför väntar den fantastiska innergården med gemensam uteplats och en välskött prydnadsträdgård och en rabatt med gemensamma kryddväxter och ett dignande fikonträd. Så nära det går att komma huskänsla i stan, med ett tacksamt och centralt läge mitt på Kungsholmen.
-->