Type and press Enter.

Kommande

Storlek
Område
Typ
Sortering

Vill du visas här?

Vill du visas som kommande på vår hemsida och samla på dig spekulanter till din försäljning och kanske sälja utanför den öppna marknaden – underhand?

Kommande försäljningar

Vaxholm - Skarpö
Gamla Skarpövägen 4

Gamla Skarpövägen 4

Varmt välkomna till Villa Stenport med anor från 1903. Denna imponerande gamla grosshandlarvilla i nationalromantisk stil, med sitt höga läge på en södervänd tomt och havsutsikt mot Stegesund, har allt man kan önska sig av en skärgårdsidyll. Punschveranda, spröjsade fönster med munblåst glas, takmålningar, välbevarade trägolv, flera kakelugnar och terrasser är ett axplock av attribut som huset bjuder på. Husets stora generösa sällskapsrum och många sovrum ger goda förutsättningar för såväl familjeliv som gästfrihet. Det är enkelt att ta sig hit med bil via den avgiftsfria färjan från Vaxholm som går med tät turtrafik året runt. Med närhet till havet och möjlighet till båtplats är det lätt att göra roliga utflykter till Grinda eller Gällnö. Skarpö är en mycket trivsam plats - kanske är det just här som sommarens bästa dagar kommer att spenderas.
Södermalm
Skaraborgsgatan 8

Skaraborgsgatan 8

Välkommen lilla lugna Skaraborgsgatan och till en fantastisk fyrarummare i en spännande 1800-talsbyggnad. Här bor du med 3,10 meter i takhöjd, rum i fil, pampiga pardörrar, ljusa brädgolv, en vacker kakelugn och Söders kanske mysigaste altan! Lägenheten helrenoverades 2013–2014 inklusive nytt kök och badrum. Interiören är klassisk, beständig och i mycket gott skick.
Södermalm - Katarina-Sofia
Sågargatan 17

Sågargatan 17

Denna ljusa och fina lägenhet om 72 kvadratmeter har varit ett kärt hem i många år och ligger högst upp i ett elegant och välbevarat hus ritat 1929. Så mycket som tre balkonger om totalt 19 kvadratmeter ramar in hemmet och erbjuder fantastiska vyer åt både öst och väst! Här får man följa solen under dagens gång där både sirligt morgonljus och rodnande kvällssol färgsätter rummen. Lägenheten består idag av vardagsrum, kök, samt två generösa sovrum. Bostaden är registrerad som en trea men kan delas av och nyttjas som två separata lägenheter då det finns två ingångar. ”Ettan” har ett eget kök och badrum samt en av de tre balkongerna (balkongens uppmätta yta inkluderar hela 5,8 kvm) – perfekt för tonåringen eller gäster som kommer på besök. ”Tvåan” har i sin tur ett inbjudande kök och vardagsrum, samt sovrum, badrum och två balkonger. Med en vacker stomme och stor potential finns här plats att drömma och forma bostaden efter egna önskemål. Dessutom ges här möjlighet till snabbt tillträde! Sågargatan 17 ligger på en av Södermalms minsta gator, vilket genererar tysta kvarter trots den direkta närheten till caféer, restauranger, kommunikationer och butiker. Som en del SoFo har ni också tillgång till Vitabergsparkens grönska och Fjällgatans utkiksplatser. Låter det här intressant? Kontakta gärna ansvarig mäklare Sandra på 076-719 44 70.
Hammarbyhöjden
Vänersborgsvägen 17

Vänersborgsvägen 17

Välkommen till Hammarbyhöjden och denna ljusa och gästvänliga tvåa på Vänersborgsvägen! Lägenheten ligger på andra våningen i huset och har en luftig, inbjudande och social planlösning som är genomgående i östvästlig riktning. Från en rymlig hall nås vardagsrum och kök som tillsammans skapar en sällskapsvänlig kärna i detta hem. Köket är fint renoverat och har öppnats upp mot vardagsrummet, vilket ger plats för middagsbjudningar vid ett stort matbord. Här når man även lägenhetens balkong, mysigt inbäddad av grönskan utanför. Sovrummet ligger avskilt från de sociala ytorna och rymmer, förutom dubbelsäng, en mycket effektiv garderobslösning. Lägenhetens badrum har dusch och tvättmaskin. Huset ligger vid en liten gata och i kuperad natur. Grönskan utanför lägenheten ger rummen en fin inramning och sprider ett vackert ljus som bidrar till trivseln. Lika harmonisk är känslan vintertid när snön faller utanför. Livet i Hammarbyhöjden är perfekt för den som har en längtan till natur och friluftsliv, men också vill ha nära till stan.
Södermalm
Brännkyrkagatan 77A

Brännkyrkagatan 77A

Snett bakom mysiga Bysistorget och strax nedanför Skinnarviksparken med Stockholms bästa utsikt gömmer sig denna lika rofyllda som rymliga och välplanerade etta. Ljuset faller in genom tre stora fönster i fil, och härifrån har man trevlig utsikt mot en fin innergård med välskött grönska. Läget är perfekt och via en port på andra sidan gården kommer man direkt ut till Hornsgatan med ett myller av barer och butiker. Inom ett stenkast finns även Hornstull, Mariatorget, Götgatsbacken, Tantolunden och Söder Mälarstrand med vackert promenadstråk längs med Riddarfjärdens glittrande vatten. Med tunnelbana, bara några minuter från lägenheten, tar man sig snabbt in till Centralen via Slussen och Gamla stan. Föreningen är mycket välskött och den goda ekonomin, med bland annat stora intäkter från kommersiella lokaler, återspeglas inte minst i den låga månadsavgiften som inkluderar bredband.
Årsta
Ymsenvägen 10

Ymsenvägen 10

Förhandsvisning 19/7 kl 12-12:30. Anmälan krävs! Näst högst upp i huset, på våning sju, har ni slående vyer över Årstas grönska bort mot Södermalm, samt utsikt över hela södra Stockholm. Bostaden kännetecknas av detta fria läge, en privat sfär bland molnen. Huset ligger placerat på en höjd och lägenheten har balkong i bästa söderläge. Den sociala planlösningen består av kök, matsal och vardagsrum i anslutning till varandra, vilket skapar ljusinsläpp från tre olika väderstreck. Till detta hör två mysiga sovrum och ett vackert badrum. Hemmet är renoverat med hänsyn till byggåret, och präglas av tidstypiska detaljer såsom kolmårdsmarmor och parkettgolv i klassiskt holländskt mönster. Detta är en lägenhet för familjen att växa i, med direkt närhet till grönområden såsom Årstaskogens naturreservat och Årstaviken med bad och bryggor. Likaså har ni gångavstånd till Södermalm och Slakthusområdet, samt till T-bana och tvärbana vid Gullmarsplan och Globen.
Gärdet
Erik Dahlbergsgatan 43

Erik Dahlbergsgatan 43

Där Erik Dahlbergsgatans gröna allé möter Tessinparkens övre del ligger ett pampigt hus som uppfördes 1941 som kollektivhuset Gärdesgården. Här finner vi denna trivsamma tvåa där det bara är att flytta rakt in! Ett enormt badrum med tvättmaskin, sovrum (som ligger i inre delen av vardagsrummet och därav räknas som 1,5a) med snygga industriglas-dörrar, en stor garderob och ett vardagsrum med plats för soffgrupp som dessutom av nuvarande säljare även möbleras med två bra arbetsplatser. Lägenheten har ett vackert ljusinsläpp och genom det stora och sociala köket, leder pardörrar ut till en solig balkong som vetter mot en grönskande innergård. Balkongen är en underbar förlängning av lägenheten, och som ljuvligast är den på försommaren när trädet strax utanför det tidsenliga och mycket fina smidesräcket blommar vackert. Läget är perfekt och här på Gärdet erbjuds ett lugnt och avskilt boende strax intill Lill-Jansskogens natur. Samtidigt som lugnet råder i kvarteret har man Östermalms och Vasastans sjudande kafé-, bar- och restaurangstråk på kort promenadavstånd. Med cykel eller T-bana, endast en kort promenad bort, tar man sig snabbt till andra delar av stan. Lägenheten förbereds för försäljning, anmäl intresse redan nu!
VASASTAN
Frejgatan 4A

Frejgatan 4A

På Frejgatan 4A bor man i ett vackert sekelskifteshus från 1902 på ett av Vasastans trevligaste lägen. Här, precis utanför dörren, väntar Sibiriens trendigaste restauranger, vackra parker och promenadstråk, kommunikationer som sträcker sig över hela stan och några av Stockholm mest prestigefyllda universitet. Fördelat på 2 rok om 46 kvm passar denna lägenhet såväl singeln som paret. Lägenheten är full av charm och karaktär och bjuder på bland annat et takhöjd över 3 meter, stuckatur, djupa fönsternischer och takrosett. Sobra färg -och materialval löper genom hela bostaden och det finns gott om förvaring i garderober och platsbyggda bokhyllor. Belägen på bottenplan i föreningens gårdshus med samtliga fyra fönster i fil ut mot innergården, som nyligen genomgick en stor renoveringen och kommer att utrustas med nya möbler, trevliga planteringar och blommor. Tack vare söderläget och de stora fönstren är detta en bostad som upplevs som både ljus och rymlig! Trevlig förening med många stora renoveringar bakom sig. Lägenheten förbereds för försäljning, välkommen att anmäla intresse för mer information redan nu!
SUNDBYBERG
Råstensgatan 3A

Råstensgatan 3A

Den gamla lampfabriken med byggår 1891 är en historiskt viktig fastighet som gör förbipasserande nyfikna och fascinerade – kan man verkligen bo där inne? Dess exteriör ser ut som ett vackert museum med valvsformade originalfönster längs med hela fasaden. Så mycket som sju av dessa fönster i fil tillhör den här bostaden om 1,5 rum och kök! En planlösning som tillåter dig att valsa genom lägenheten, sammanhållen av en klassisk fiskbensparkett. Ett härligt kök väntar i bostadens ena ände, och ett mysigt litet sovrum i den andra. Vardagsrummet ligger placerat i mitten och bjuder in till umgänge. Vänner tar enkelt tunnelbana, pendel eller tvärbanan hit och hem, då Sundbybergs ypperliga kommunikationer ligger strax nedåt gatan. Runt hörnet väntar många privatägda småbutiker och caféer, och som boende tillhör du kvarter där man vinkar till frisören från gatan och småpratar med café-personalen som vet precis vad du önskar till din cappuccino.
Skånegatan 105B

Skånegatan 105B

Mittemot Vitabergsparken och Sofia kyrka tronar ett vackert gult klassicistiskt hus. Det möter dig på krönet av backen då du vandrat Skånegatan upp från Nytorget. Detaljer som fönsterluckor och burspråk fångar genast ögat. Huset, som har 100 år på nacken, var HSB:s första bygge i Stockholm. Här byggdes välplanerade bostäder med god standard och den trivseln sitter ännu i väggarna i denna mysiga lägenhet. Här finns ett fint och genuint kök för både matlagning och middagar med vänner och ett generöst allrum med gott om plats för soffa, annat möblemang och säng. Badrummet är nyrenoverat i samband med stambytet och bjuder både god storlek och golvvärme. Detta är ett charmfullt och trivsamt hem där spröjsade ursprungliga fönster, gedigna snickerier och bevarade trägolv sätter karaktär. Fönstren vetter mot föreningens fina innergård omgivet av lugn och grönska. Samtidigt har du i grannskapet ett suveränt utbud av restauranger, caféer, barer och butiker. Här är det kul att bo! Låter det här boendet intressant? Kontakta ansvarig mäklare Sandra 076-719 44 70 för mer information.
Södermalm - SoFo
Bondegatan 74 A

Bondegatan 74 A

En stor och exklusivt nyrenoverad våning med balkong i söderläge och högt läge i huset – välkommen till Bondegatan 74 A, ett jugendhus med spännande historia. Ljusa och harmonierande färg- och stilval skapar en enhetlig och lugn atmosfär i detta hem där det bara är att flytta in utan att göra något. Lägenheten har gästvänligt generösa sällskapsutrymmen i kök och vardagsrum samt fyra rymliga sovrum, varav två har badrum en suite. Utöver badrummen finns även en gästtoalett och en separat liten tvättstuga. Lägenheten präglas av exklusiva materialval, ett genomgående ljusinsläpp från stora och många fönster och fina siktlinjer mellan rummen. Från balkongen har man härlig utsikt över den lummiga innergården och man kan kolla tiden på Sofia kyrkas klockor. Innergården är en sann oas. Den består av tre sammankopplade gårdar som bildar en fantastisk utomhusmiljö, med olika sittgrupper, träd, rabatter och fin stenläggning. I huset, som från början var en stiftelse för kvinnor, bodde författaren Per Anders Fogelström med mor och syster mellan 1926 och 1938. Idag bor man omgiven av allt från 1700-talshus till hipsterhak, och nära både till grönskan i Vitabergen och vattnet längs Hammarby kanal.
Midsommarkransen
Midsommarvägen 9

Midsommarvägen 9

I mysiga Midsommarkransen ligger denna fina tvårummare med nyslipade golv som fångar upp solens morgonstrålar. Köket och vardagsrummet med två fönster i fil har en öppen planlösning, perfekt för den som tycker om att laga god mat tillsammans med vänner. Här finns ett himmelsblått sovrum med två garderober och ytterligare utrymme för exempelvis en arbetsplats. Stilsäkra kulörer skapar en inbjudande känsla som smittar av sig och gör att man vill stanna. Som boende i föreningen har du tillgång till en fantastisk uteplats med grillmöjligheter där man kan spendera härliga sommarkvällar. Den lummiga trädgården erbjuder dessutom odlingsmöjligheter för den med gröna fingrar. Midsommarkransens kvarter är som gjorda för kvällspromenader i pittoresk miljö. Här finns massor av restauranger och folkliv, gatorna känns trygga och tunnelbanan ligger endast en minut från lägenheten. Vinterviken och Örnsbergs klippbad ligger på promenadavstånd, och ni har i princip raksträcka till Hornstull med cykel!
Årsta
Sandfjärdsgatan 98

Sandfjärdsgatan 98

Välkommen till Sandfjärdsgatan 98 i Årsta! Denna välplanerade trea är byggd enligt folkhemmets fantastiska och praktiska ideal, en trea med rätt kvadratmetrar där du önskar dem. Gavelläget bjuder på fönster åt två håll, vilket också ger bra ljusinsläpp. Vardagsrummet är lättmöblerat och den inglasade balkongen som ligger i anslutning till matsalsdelen, blir både ett naturligt extra rum året om men också där morgonkaffet och kvällshänget blir den naturliga platsen man vill vara på. Belägen i en av Södermalms närmsta förorter, Årsta. Som boende på denna adress har du promenadavstånd till både Årstaviken, med sina fina promenadstråk längs vattnet, och Södermalms stadspuls. I det direkta närområdet finns goda kommunikationer via tvärbana bara några minuter från bostaden och bussar som på kort tid tar dig till Liljeholmen, Globen och Gullmarsplan, där ett brett utbud erbjuds. På cykel befinner du dig i Skanstull på 10 minuter. I närområdet finns också flera lekplatser och populära förskolor. I den välskötta bostadsrättsföreningen som har funnits sedan byggåret 1960 finns även möjlighet att hyra parkeringsplats till den mycket förmånliga avgiften 250 kr per månad. På Årsta torg finns både Ica Supermarket och omtalade restauranger som bland annat Två små svin, Årstabo och Palmyras, samt all annan närservice som du behöver i vardagen. Här är det kul att bo! Låter det här boendet intressant? Kontakta ansvarig mäklare Sandra 076-719 44 70 för mer information.
Södermalm - Helgalunden
Blekingegatan 20

Blekingegatan 20

Området strax nedanför Helgalunden skyddas av huskroppar och grönska, och ligger lite dolt i lugna kvarter. Enrummaren på Blekingegatan minner om New Yorks studioloft med sina rustika tegeldetaljer, samtidigt som Stockholms vackra sekelskiftesfönster och knarriga plankgolv ger charm av sötare karaktär. En bra balans mellan rustikt och elegant, där takhöjden får stoltsera och bidra med rymd. Den fria utsikten över parken ger lummigt insynsskydd, rofyllt där strosande grannar rastar hundar och låter barnen leka fritt. Samtidigt bor du intill urbana Skanstull, och likaså promenadnära till Mariatorget, som erbjuder restauranger, vinbarer, ölhak och mysiga caféer efter behag.
Södermalm - SoFo
Skånegatan 74

Skånegatan 74

Stora fönster i söder fyller den här mysiga ettan med ljus, och från vår till höst badar balkongen i sol. Utsikten över grönska och vackra hus är intagande, och att man ser mycket himmel ger en härlig frihetskänsla. Lägenheten har bevarade originalsnickerier såsom lister och fönsterbänkar, och i ett av det nyrenoverade vardagsrummets hörn ståtar en kakelugn (dock ej i bruk). Rummet bjuder in till umgänge och här kan man samla kompisgänget för trevliga middagar eller en fördrink innan kvällens barrunda. Med några kuddar blir de djupa fönsternischerna finfina sittplatser. Läget är det bästa tänkbara och samtidigt som lägenheten andas ett behagligt lugn har man Skånegatan – som sommartid blir en fantastisk gågata med glad stämning på de många uteserveringarna – rätt utanför porten. Runt hörnet finns Nytorget med både kaféer, restauranger, butiker och grönska, och det är även nära till underbara Vitabergsparken.
Kungsholmen - Fredhäll
Rålambsvägen 70

Rålambsvägen 70

Välkommen till funkisens, badklippornas och de vackra solnedgångarnas Fredhäll och till denna fina lägenhet på Rålambsvägen 70, en öppen och gästvänlig bostad med balkong och fönster mot grönskan utanför. Lägenhetens 35 kvadrat ger fokus till de sociala ytorna. Kök och vardagsrum har en öppen planlösning med gott om plats för matbord och soffgrupp. Köket är både modernt och funktionellt, med full maskinpark och gott om skåpsförvaring och arbetsytor. Sängen tar plats i en mysig sovalkov där det också finns garderober. Lägenheten har separat toalett och duschrum och i hallen finns en inbyggd klädkammare. Glasade pardörrar öppnar upp till balkongen, som är lägenhetens härliga extrarum där man sitter omgiven av lummig grönska från stora träd. Lägenheten har ett härligt läge mitt emellan Fredhällsparken och Fredhälls badklippor så ett bad är aldrig långt borta.
Södermalm - SoFo
Folkungagatan 61

Folkungagatan 61

Redan när man öppnar ytterdörren till denna trivsamma sekelskiftesetta slås man av dess södervända och fantastiskt vackra originalfönster i djupa nischer. Lägenheten har en trevlig planlösning med ett stort, socialt och smakfullt renoverat kök, och takhöjden om över tre meter skapar en luftig atmosfär. Ljuset strömmar in, och i vardagsrummet leder en dörr ut till en balkong med sol hela dagen. Lägenheten ligger fem trappor upp – hiss finns – och att man ser mycket himmel ovanför takåsarna ger en underbar frihetskänsla. Här uppe råder ett behagligt lugn trots läget mitt i Söderpulsen med ett myller av kaféer, restauranger och barer strax utanför husets gatuport. Inom ett stenkast har man Medborgarplatsen och det är även nära till Götgatsbacken, Mosebacke, Nytorget och Vitabergsparken.
Gärdet
Rindögatan 15

Rindögatan 15

Välplanerad och fräsch mini 2:a med ett högt läge på våning 7.
Marieberg
Svedbergsplan 6

Svedbergsplan 6

Om ni tar tunnelbanan till Thorildsplan och korsar den grönskande parken så når ni de fina tegelhusen vid Svedbergsplan. Här ligger denna välbevarade funkislägenhet med öppen spis och balkong, samt ett hörnfönster som bjuder på härlig utsikt över kvarteret. Bevarade pardörrar med fönsterglas skapar ett uppskattat ljusgenomflöde som bidrar till känslan av rymd. Familjära attribut såsom två sovrum, ett extrarum, liksom ett stort inbjudande kök och vardagsrum utgör en trivsam atmosfär. Originaldetaljerna skapar en vacker och vänlig inramning där vänner gärna kommer över på goda middagar och kvällar framför brasan. Det tillgängliga läget intill Kungsholmen och Västerbroplan ger direkt anslutning till Södermalm, Vasastan och City. Som boende har man också promenadavstånd till badklippor, Hornsbergs strand, Rålambshovsparken och de mysiga Essingeöarna.
VASASTAN
Dannemoragatan 22

Dannemoragatan 22

KVADRATSMART TVÅA MED HÄRLIGT LJUSINSLÄPP OCH VIDSTRÄCKT UTSIKT - I en nationalromantisk hörnfastighet intill Sankt Eriksparkens grönska finner vi denna mysiga mini-tvåa som tack vare sin yteffektiva planlösning känns större än vad antalet kvadratmeter anger. Planlösningen passar perfekt för såväl singel som ett par, och i sovrummet finns det plats för en dubbelsäng. Den generösa takhöjden skapar en härligt luftig atmosfär och i vardagsrummet, med plats för både soffa och matgrupp, strömmar ljuset in genom fönster i burspråk. Lägenheten ligger öppet och den vidsträckta utsikten, med bland annat Norra tornen i blickfånget, ger en härlig frihetskänsla. Läget är perfekt, och samtidigt som lugnet råder i denna vrå av Vasastan har man sjudande kafé-, restaurang- och barstråk inom ett stenkast. Det är även nära till Vanadislunden, Hagaparken och Brunnsviken med bryggor och strandpromenad.
Södermalm
Wollmar yxkullsgatan 52B

Wollmar yxkullsgatan 52B

I lummiga och rofyllda kvarter mitt emellan Tantolunden, Skinnarviksberget, Mariatorget och Hornstulls puls gömmer sig denna funkispärla om 1,5 rum och kök. Lägenheten är lika välplanerad som mysig, och de 39 kvadratmeterna tas till vara på allra bästa sätt. Planlösningen passar perfekt för såväl en singel som ett par och i sovalkoven, som är som ett riktigt sovrum, finns det plats för en stor säng. De öppna ytorna bjuder in till umgänge, och vardagsrummet har plats för både soffa och matgrupp. Ljuset strömmar in och pardörrar leder ut till en balkong som blir ett underbart extrarum under sommarmånaderna. Gårdsgrönskan utanför balkongen och sovalkovens stora originalfönster är rogivande. Läget är perfekt och samtidigt som lugnet råder i grannskapet har man flera av Söders mest sjudande kafé-, bar- och restaurangstråk inom ett stenkast. Kommunikationerna är utmärkta och från lägenheten tar det bara någon minut att gå till Zinkensdamms tunnelbanestation.
Folkskolegatan 4

Folkskolegatan 4

Fastigheten Propellern 9 uppfördes år 1931 och stod inflyttningsklart tre år senare. Det byggdes i startskottet för funktionalismen och arkitekterna för bygget var inga mindre än den stockholmsbaserade arkitektfirman Bocander & Cronvall. De var båda anställda på arkitektfirman Hagström & Ekman, men vid Georg Hagströms bortgång år 1918 övertog de verksamheten under eget namn. Firman var mycket produktiv och står bakom ett hundratal bostadshus i Stockholmsområdet. Registrerat för bygget på Folkskolegatan 4 nämns även den svenske arkitekten Anton Wallby (som ritat grannhuset på Folkskolegatan 3). Huset är en typisk funkisbyggnad med slät putsfasad och tvåluftsfönster, och överst har fastigheten utsmyckats med kungsbalkonger.
Midsommarkransen
Lötmogatan 7

Lötmogatan 7

Varmt välkomna upp till en vindslägenhet i toppskick, belägen i ett funkishus i hjärtat av Midsommarkransen. Lägenheten har en öppen planlösning mellan kök, vardagsrum och matplats. Här har man även ett välplanerat sovrum med dubbelsäng, gott om förvaring och insynsfritt läge. Terrassen ligger i söderläge med utsikt över trädtoppar och villor. Det stora badrummet har tvättmaskin, både badkar och dusch samt ett fönster. Lägenheten planeras att annonseras på Hemnet i början av augusti 2024. Kontakta mäklaren via formuläret för mer information!
Midsommarkransen
Oktobergatan 6C

Oktobergatan 6C

I ett jugendhus strax intill Svandammsparken finner vi denna bedårande etta med framtagna brädgolv och bevarade originaldetaljer såsom kakelugn, skafferi, serveringsbänk, lister, spegeldörrar och fönsterbräden i djupa nischer. Ljuset strömmar in genom de stora fönstren, och utsikten över kvarterets parklika innergård och charmiga gamla hus är som en levande tavla man aldrig tröttnar på. Lika ljus som lägenheten är på dagen lika mysig är den efter mörkrets inbrott med en eld sprakande i den vackra kakelugnen som ståtar i ett av vardagsrummets hörn. Lägenheten har en tilltalande planlösning, och den möblerbara hallen är som ett extrarum som passar perfekt som hemmakontor. Den generösa takhöjden ger en härlig känsla av rymd. Läget är väldigt trevligt, och med sin egen biograf och sitt utbud av kaféer, restauranger och småbutiker är Midsommarkransen som en levande småstad endast en kort cykeltur eller tunnelbaneresa från storstadens puls. På promenadavstånd har man Vinterviken, Årstaviken och sjön Trekanten med badplatser och natur.
Midsommarkransen
Valsbergs Gränd 9

Valsbergs Gränd 9

Compact living på allra bästa sätt! I denna ytsmarta och mycket välplanerade lägenhet på Valsbergs gränd i Midsommarkransen är utrymmena verkligen maximalt utnyttjade. Detta är 30 ytoptimerade kvadrat som fördelas på ett nyrenoverat rymligt kök med plats för köksbord och ett större rum som delats av till en separat sovalkov. Förvaringsutrymmena är dessutom smart placerade runt om i lägenheten. Lägenheten ligger med hörnläge och har fönster i två väderstreck. Husets läge uppe på höjden ger vida vyer mot staden. Här omges du också av träd och grönska. Läget är centralt i Kransen med endast ett par minuters väg till tunnelbanan, vilket gör det smidigt att ta sig hem och i väg.
Södermalm
Mariagränd 2

Mariagränd 2

Välkommen till ett stycke kulturhistoria mitt i staden, en charmerande och unik lägenhet med rötter i 1700-talet. Här skapar anorna en speciell atmosfär! De äldsta delarna av huset är daterade till 1726 och byggnaden är blåklassad, den högsta klassificeringen, i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering. Adressen är en häftig plats att bo på och uttrycket ”att ha staden för sina fötter” passar aldrig så bra som här.
Södermalm - Mariatorget
Wollmar yxkullsgatan 5

Wollmar yxkullsgatan 5

Här hälsar vi dig välkommen till en härlig tvårumslägenhet högst upp i ett gårdshus från 20-talet, runt knuten från Mariatorget och Swedenborgsgatans folkmyller och uteserveringar. Med sitt lugna gårdsläge är detta hem en egen oas i folklivet, att landa i och finna ro. Det är också en plats som det är lätt att vara social i. Här bor du med ljusa rum i fil och västerläge där ett härligt vardagsrum utgör mittpunkt mellan ett trivsamt kök och ett mysigt sovrum. Bostaden bjuder både på bevarade tidstypiska detaljer så som fiskbensmönstrad parkett, djupa fönsternischer och speglade dörrar. Bostaden når du antingen via en hiss som sen ansluter till en vindsgång, annars via fyra trappors vardagsmotion. På denna adress bor man med bästa utgångsläge till de mysiga kvarteren runt Mariatorget, med ett fantastiskt urval av restauranger och barer just om hörnet och dessutom 50 meter till tunnelbana och nära till pendeltåg från Södra Station. Swedenborgsgatan som i många år varit sommargågata kantad av serveringar är numer gågata året om, även vintertid. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare Sandra på 076-719 44 70 för mer information om bostaden.
Södermalm
Kocksgatan 29

Kocksgatan 29

Välkommen till sociala och smarta kvadrat på central Sofo-adress, med modernt och fullutrustat kök, rymligt och lättmöblerat vardagsrum, separat sovrum och en stor klädkammare som kan bli ett extra rum. Dessutom tvättmaskin och badrum med dusch. Lugnt läge, välskött förening och fin gemensam innergård.
Södermalm - Högalid
Högalidsgatan 52A

Högalidsgatan 52A

Näst högst upp i huset på omtyckta Högalidsgatan ligger denna öppna och ljusa tvårummare med topprenoverat kök och en trevlig köksbalkong mot den mysiga innergården. Det höga läget skapar en tyst, stilla atmosfär med magiska utblickar över omgivningarna. Lägenheten har mycket bevarad charm och en härlig takhöjd som bidrar med rymd. Planlösningen är genomgående med fönster åt både gård och gata, och ett ljus som faller fritt genom rummen. Gatan tillhör Hornstulls strosvänliga kvarter, strax bakom vimlet väntar här en lokal känsla med stammisställen och badholmar på gångavstånd.
Furusångsvägen 45

Furusångsvägen 45

Här förbereds försäljning av en trivsam familjevilla i Bromma! Annonsen är under uppbyggnad, kontakta mäklaren för mer info!
Lidingö - Bo
Toftvägen 16

Toftvägen 16

Efter sommaren presenterar vi detta välplanerade kedjehus, ett av fem på Toftvägen Lidingö, ritat av arkitekt Stig Ancker och byggt 1964. Husen är klassade som kulturhistoriskt värdefull bebyggelse och är i material, helhet och detaljer såväl tidlöst som modernt. Stora fönsterpartier och glasdörrar från flera av rummen ut mot en lummig insynsskyddad trädgård med fruktträd, bärbuskar, syrener, rosor. Här är tyst och lugnt med närhet till skog, vatten, skolor, affärer och kommunikationer. Vi är under produktion... Anmäl ditt intresse så återkommer vi med mer information när det är klart!
Bagarmossen
Svartågatan 50

Svartågatan 50

Försäljning planeras i augusti! I rofyllda och grönskande 1950-talskvarter gömmer sig denna synnerligen välplanerade trea med mycket sällskapsyta och två bra sovrum. Stora fönster i motsatta väderstreck ger ett härligt ljusinsläpp och under vår och sommar njuter man av solen ute på balkongen. Den runtgående planlösningen, där köket nås från både vardagsrummet och hallen, är inbjudande och bidrar till lägenhetens luftiga känsla. Badrummet totalrenoverade 2022, och övriga ytskikt har renoverats med fina färg- och tapetval. Med andra ord är lägenheten i gott skick samtidigt som originaldetaljer såsom stavparkett, kallskafferi, inbyggda garderober och gabondörrar med bevarade handtag ger en charmig inramning. Föreningen är stor och stabil, med faciliteter såsom elbilspool, övernattningslägenhet, gym samt till och med höns på sommaren. Läget är perfekt för en barnfamilj och här i Bagarmossen erbjuds ett lugnt och avskilt boende strax intill Nackareservatet med fina stigar och cykelvägar som leder fram till mysiga badsjöar. I själva stadsdelen finns lekplatser, förskolor, grundskola och inte minst ett trevligt centrum med bland annat restauranger, fik, matbutik, bibliotek, Folkets Hus och T-bana.
Kärrtorp
Fyrskeppsvägen 15

Fyrskeppsvägen 15

I ett lummigt funkiskvarter med parken Nytorps Gärde som närmsta granne gömmer sig denna ljuvliga trea. Takhöjden är luftig och den genomgående planlösningen, med stora fönster i motsatta väderstreck, ger dagsljuset ett härligt spelrum. Från det stora sovrummet, det arkitektritade köket och den soliga balkongen i söder blickar man ut mot fina aspar på andra sidan gatan, och direkt utanför vardagsrummet och det rum som idag används som barnrum växer majestätiska lönnar. Trädkronorna silar solstrålarna på ett vackert sätt. Skicket är väldigt gott, och lägenheten har genomgått en omsorgsfull renovering. Allt är noga genomtänkt, och de moderna materialvalen samsas med 1940-talets charm på ett tilltalande sätt. De bevarade originaldetaljerna ger en fin inramning, och allra karaktärsfullast är den stiliga väggen i glas och ädelträ som skiljer av vardagsrummet från köket. Läget är perfekt, och på kort gångavstånd finns förskolor, grundskolor, bibliotek, teater, biograf, mataffärer, bagerier, restauranger, simhall, utomhusbad och tunnelbanestationer som trafikeras av olika linjer. Det är även nära till Nackareservatet med natur, badsjöar och vandringsleder.
Midsommarkransen
Radiusbacken 19

Radiusbacken 19

Social ljus funkis femma i etage med vindskaraktär i attraktiva Midsommarkransen.
Stuvsta
Korkskruven 14

Korkskruven 14

Säljarna letar ny bostad och så snart de funnit något nytt så kommer jag återkomma om när visning kan ske! Anmäl intresse så hörs vi när jag vet när vi kommer ut. I lummig grönska strax intill Älvsjöskogens naturreservat, och bara ett stenkast från Långsjöns badplats, gömmer sig denna ljusgula trävilla. Huset byggdes 1932 och originaldetaljer såsom furugolv, spegeldörrar och spröjsade fönster ger en charmig inramning. Fönstren släpper in mycket ljus, och de handblåsta glasen bryter solens strålar på ett vackert sätt. Planlösningen är tilltalande, och entrévåningen är en social del med vardagsrum, matsal och ett välplanerat kök med gott om svängrum för hemmakockarna. Sommartid växer matsalen med många kvadratmeter genom den soliga hörnaltanen i söder och väster. En trappa leder ner till trädgården som är som ett eget paradis med frukträd och lika ljuvligt doftande som vackert blommande buskar såsom syren, schersmin och forsythia. Till huset hör även en naturtomtsdel med äldre träd och buskar. Det är ett familjevänligt hus med fyra bra sovrum – två på övervåningen och två i den upphöjda, ljusa och även under årets varmaste veckor svala källaren. I området finns flera förskolor, och utmed gångvägen ner till sjön ligger en trevlig lekplats.
Vasastan - Birkastan
Rörstrandsgatan 54

Rörstrandsgatan 54

Arkitektritad och silrent renoverad tvåa i vacker jugendfastighet från 1908. Helt insynsfri med tre rum i fil och utsikt ut mot Rörstrandsgatan och vackra Karlbergs Slott. Här återfinns bland annat en kakelugn, plankgolv i original, ca 3 m i takhöjd och vackra originalattribut. Lågt belånad och ekonomiskt stabil förening i en välkött fastighet med trevlig innergård. Kommer ut på marknaden inom kort, anmäl intresse redan nu.
Södermalm - Mosebacke
Hökens gata 8B

Hökens gata 8B

Mellan två rofyllda innergårdar strax intill Mosebacke torg finner vi denna charmiga tvåa. Brädgolven är framtagna och originaldetaljer såsom stuckatur, höga fotlister, spegeldörrar och kakelugnar, varav en i bruk, har bevarats. Det förra sekelskiftet gör sig även påmint genom den generösa takhöjden som skapar en luftig atmosfär. Planlösningen är tilltalande, och öppningen mellan vardagsrummet och det välplanerade köket gör att matlagningen kan kombineras med umgänge. Höga fönster i motsatta väderstreck släpper in rikligt med ljus, och sommartid har den fantastiska balkongen sol större delen av dagen och kvällen. Lägenheten ligger högst upp i huset, och att man ser mycket himmel över takåsarna ger en härlig frihetskänsla. Läget är perfekt och samtidigt som lugnet råder i kvarteret och lägenheten finns Götgatsbackens myller runt hörnet. Inom ett stenkast har man Slussens kommunikationer.
Södermalm
Drakenbergsgatan 21

Drakenbergsgatan 21

Högst upp i huset med utsikt över Årstaviken och Tantolunden ligger den välplanerade bostad. Här hittar du vackra originaldetaljer såsom gabondörrar, spegelpartier, den runda pelaren och vackra parkettgolv. Stort badrum med fönster möjliggör till ytterligare ett sovrum utöver de 3 som finns idag. Köket är återställt för ett par år sedan av köksstommar från annan bostad i huset vilket verkligen ger en genuin känsla av 60-tal. Balkongen vetter i västläge och erbjuder kvällssol. En av Södermalms mest välskötta föreningar. Visas i juni 2024.
Gamla Skolvägen 10

Gamla Skolvägen 10

Långt bort från myller och stress bor ni i omgivningar som främjar lugn och harmoni, samtidigt som kommunikationer och stad är förvånansvärt tillgängliga. Sakta och närvarande tar ni er fram genom den lilla allén av körsbärsträd och möts av Ljungsboda gamla skola, det stora, gula och omsorgsfullt renoverade skolhuset från slutet av artonhundratalet. Med en underbar charm från förr, där detaljer och känsla är välbevarade har huset fått bli ett modernt boende till den stora familjen, eller om ni önskar göra om en del av huset för uthyrning. Det nedre våningsplanet har underbar atmosfär med högt i tak, historiska detaljer och öppna ytor. En gedigen matsal, ett stort kök, ett trevligt vardagsrum och den ljusa glasverandan är ett axplock av de rum ni möter här. En våning upp finns det fem sovrum, möjlighet till arbetsrum i en av de två hallarna, ett existerande badrum och förberett för ett till. Det är även förberett för att bygga kök och balkong för att på så sätt skapa en separat bodel på det övre planet. Utanför har ni en härligt stor tomt på 7 426 kvadratmeter som bjuder på både gröna gräsytor och vackra inslag av träddungar, berghällar med mossa, trädgårdsland och grusade ytor vid huset. Som en förlängning av altanen har ni det stenlagda området runt den stora poolen med en liner (duk) i mosaikmönster. Till egendomen hör ett bykhus som är delvis tillbyggt och idag fungerar som café och gårdsbutik, en total area om cirka hundra kvadratmeter med kök och toalett.
Södermalm
Hornsgatan 94

Hornsgatan 94

Kontakta mäklaren för att boka privatvisning! En rofylld oas mitt i smeten – ja så kan verkligen denna fina tvåa på Hornsgatan beskrivas. Lägenheten ligger på våning i huset men vetter ut på mot föreningens innergård på bottenplan, och på den egna uteplatsen njuter man av tystnaden och lugnet. Uteplatsen känns privat eftersom folk sällan går förbi, och tack vare avståndet till husen på andra sidan gården är det inte heller någon insyn i lägenheten. Det är ett gästvänligt hem och i vardagsrummet finns det utrymme för både matgrupp och soffa. I det stora separata köket är det väl tilltaget med både bänkyta och förvaring. Planlösningen passar perfekt för såväl en singel som ett par och den mysiga sovalkoven har plats för en dubbelsäng. Skicket är gott då lägenheten totalrenoverades för några år sedan. Läget är perfekt och direkt utanför porten har man ett stort utbud av gym, shopping, mataffärer och allt man kan tänkas behöva. Inom ett stenkast finns även Mariatorget, Hornstull, Tantolunden och flera andra av Söders pärlor. Med T-bana, alldeles runt hörnet, tar man sig snabbt in till andra delar av stan. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för att ta del av mer information.
Södermalm
Hornsgatan 92

Hornsgatan 92

Den här charmfulla enrummaren ligger med bästa adress på Hornsgatans mitt, strax intill Mariatorgets mysiga kvarter. Lägenheten har två spröjsade fönster mot gården vilket bidrar till en lugn och privat atmosfär mitt i stadsvimlet. Vackra snickerier och bevarade originaldetaljer, tillsammans med kökets originalskafferi och serveringsskåp, tillför en genuin karaktär i den ljusa interiören. Hornsgatan sträcker sig mellan Slussen och Hornstull, förbi både Mariatorget och Zinkensdamm, och inkluderar således ett stort utbud av Södermalms bästa krogar och restauranger, liksom omtyckta utkiksplatser vid Monteliusvägen och Skinnarviksparken. Kommunikationerna är ypperliga med Mariatorgets tunnelbana och Södra stations pendeltåg ett par minuter bort, samt linjebuss 4 som trafikerar gatan.
Södermalm - Mariaberget
Hornsgatan 64B

Hornsgatan 64B

En vacker och klassisk sekelskifteslägenhet med modern touch - välkommen till denna snygga citystudio fyra våningar upp i hörnet av Hornsgatan och Timmermansgatan. Lägenheten ligger i ett vackert jugendhus från 1909 och har både burspråk och en spansk balkong med smidesräcke, generös takhöjd och pampiga pardörrar mellan rummen. Kök och vardagsrum är två ungefär jämnstora rum så här finns gott om plats att umgås på. Köket, som är modernt inrett med skåp i rostfritt, rymmer ett stort matbord. Här finns också den lilla balkongen. Det intilliggande rummet ges ljus och rymd via burspråkets tre fönster och rummet har gott om plats för soffgrupp och säng. Badrummet är också rymligt och inrett med takdusch och egen tvättmaskin. Känslan är genomgående stor och luftig och det är gott om förvaring, så att bo två personer går alldeles ypperligt. På denna adress bor man med en känsla av att befinna sig mitt i smeten och med en härlig puls från vimlet utanför, men i huset är det lugnt och tryggt, grannarna trevliga och föreningen har en stark ekonomi och låga avgifter.
Vasastan - Röda bergen
Norrbackagatan 70A

Norrbackagatan 70A

I den här välplanerade trean på tredje våningen i ett vackert 1920-talshus med hiss slås man av ljuset och känslan av rymd. Särskilt i köket och det stora vardagsrummet som är i enhet i en öppen planlösning med gott om plats för umgänge. Ett mysigt morgonljus strålar in i de två sovrummen som vetter mot kvarterets rofyllda, grönskande och barnvänliga innergård. Att bo i stan och ändå kunna sova ostört om natten är verkligen en fördel. Lägenheten, som om så skulle önskas även kan göras om till en fyra, är i gott skick och bevarade originaldetaljer såsom spegeldörrar, lister och fönsterbänkar i djupa nischer ger en fin inramning. Förvaringsmöjligheterna är ypperliga, och bekväm vardagslyx erbjuds i form av diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. Läget är perfekt och samtidigt som det vilar ett idylliskt småstadslugn över Röda Bergen har man sjudande restaurangstråk och T-banekommunikationer inom ett stenkast. Alldeles runt hörnet finns Norrbackatäppan och Solvändan med trevliga lekplatser.
Vasastan - Birkastan
Norrbackagatan 42

Norrbackagatan 42

På en omtyckt gatan i Birkastan, granne med mysiga Rörstrandsgatan och Karlbergskanalens vatten, ligger denna väl omhändertagna jugendtvåa som byggdes precis i början av det förra seklet. Höga golvsocklar håller lägenheten i ett vackert grepp, och speglade dörrar leder inåt rummen i olika riktningar. Gedigna listverk, brädgolv med synliga tiljor och en takhöjd på över tre meter gör att våningen känns rejäl och samtidigt vänlig, en lägenhet som tar emot efter en lång dag på stadens gator. Ljuset flödar enkelt tack vare den genomgående, luftiga planlösningen och de höga fönstren, samt spröjsade innerfönster. Du har utblickar över den grönskande innergården från sovrum och kök, och från vardagsrummet ser du dina grannar i morgonrusningen på väg till jobbet. Kanske blir du en av dessa? Som svänger förbi Lillebrors bageri för en frukostmacka och en kaffe, och på vägen hem kan insupa atmosfären i ett lugnare tempo och köpa med lite plock inför kvällens middag. Den lokala kvarterskänslan är en av Birkastans mysigaste kvaliteter, samtidigt som du bor mitt i Vasastan och därmed har gångavstånd och goda kommunikationer till det mesta!
Ekhagen
Ekhagsvägen 2

Ekhagsvägen 2

Till salu efter sommaren. Tillträde enligt överenskommelse, bostaden är tillgänglig från höst 2024. I en fastighet från 1935 hittas denna inbjudande trea med sina två rymliga sovrum och öppna planlösning mellan vardagsrum och kök. Bevarade parkettgolv, fantastisk takhöjd och fönster i fil är alla inslag som skänker karaktär. Den stora mobila köksön är en mysig mittpunkt för familjen både under vardagskvällar och när gäster kommer över. Det bästa av allt är troligtvis den öppna spisen och den alldeles egna uteplatsen som ger bostaden mycket charm och villa-känsla. Utanför väntar en stor tomt med blommor och stora gamla ekar, och på promenadavstånd når du både småbåtshamnen och vattnet. Bostadsrättföreningen är väldigt välskött och har väldigt låg belåning. Dessutom finns det parkeringsplatser som hör till fastigheten.
Vasastan - Birkastan
Tomtebogatan 33

Tomtebogatan 33

Underhand presenteras en underbar sekelskiftesfyra på Tomtebogatan 33! Lägenheten har en rundgående planlösning och sträcker sig mellan gata och gård vilket ger bra med ljusinsläpp från två håll. Här är det högt till tak vilket bidrar ytterligare till den luftiga våningskänslan. Tre bra sovrum, varav master bedroom dessutom har en fransk balkong som tittar över innergården. Vardagsrum och kök är placerat ut mot gatan och förenas med vackra pardörrar. Köket är fullt utrustat med goda arbetsytor och en köksö bjuder in till frukosthäng med familjen. Badrum och separat gäst-wc samt bra med förvaring. Mitt i Birkastan bor du på denna adress vid en lugn återvändsgata, alldeles runt hörnet från Rörstrandsgatans trevliga restaurangstråk. Stabil förening med god ekonomi. Anmält intresse redan nu för att få mer information!
Västankärrs skola

Västankärrs skola

Vackra Västankärrs skola i Västerljung är snart till salu! En pampig, före detta skolbyggnad med snickarglädje, glasveranda och ett stort antal eldstäder, bland annat tio kakelugnar. Den första skolan byggdes 1897 men revs och byggdes upp igen 1924, skolan användes för ändamålet fram till 1954. Försäljningen omfattar två fastigheter, Västankärrs skola 1:1 och Vackebol 2:1 och skolan omfattar en s k huvudlägenhet om cirka 350 kvm, en trerumslägenhet om cirka 100 kvm och en tvårumslägenhet på cirka 80 kvm. I den stora trädgården finns växthus, fruktträd, köksträdgård, rabatter med klassiska perenner, lekstuga, hönshus, ett garage med vedförråd m m. Skolan ligger avskilt men inte ensligt, tio minuter med bil från Trosa och havet. Anmäl intresse till charlotte.pellas@historiskahem.se
Ekhagen
Ekhagsvägen 5

Ekhagsvägen 5

Här bor man på våning två av tre med ljusinsläpp från tre väderstreck. Lägenheten har en fungerande öppen spis, genomgående luftig känsla samt en balkong som man når från vardagsrummet. Föreningen är utomordentligt välskött samt skuldfri.
Liljeholmen
Liljeholmsvägen 10

Liljeholmsvägen 10

En trappa upp i ett klassiskt stenstadshus finner vi denna rymliga trea med stora fönster och högt i tak. Vardagsrummet, med plats för både soffa och matgrupp, har fönster i ett vackert burspråk och i köket leder en dörr ut till en balkong där man njuter av mysigt gårdslugn. Ljuset strömmar in och att man ser himlen ger en härlig frihetskänsla. Atmosfären i lägenheten är unik, inte minst i badrummet som är som ett lyxigt hemmaspa med platsbyggd jacuzzi i natursten. Brädgolvet är framtaget och bevarade sekelskiftessnickerier såsom lister och spegeldörrar ger en vacker inramning. Läget är perfekt, och här erbjuds ett lugnt och avskilt boende strax intill Mälaren. Inom ett stenkast har man även sjön Trekanten med badplats och natur. Samtidigt som lugnet råder i kvarteret finns Liljeholmens galleria och Hornstulls puls på kort gångavstånd, och med buss, tunnelbana eller tvärbana tar man sig smidigt till andra delar av stan.
Stureby
Bastuhagsvägen 14

Bastuhagsvägen 14

I trivsamma och familjevänliga Stureby ligger denna mycket fina och väl omhändertagna fyrarumslägenhet med balkong. Här har både originaldetaljer och stil bevarats väl genom åren. Hemmet genomsyras av en omsorg om och kärlek till ursprunget som uppdaterats till en fin och modern familjebostad av idag. Planlösningen är mycket väldisponerad med tre rymliga sovrum, ett stort vardagsrum med balkong och ett fint ljust kök där originalinredningen med snedställda överskåp finns kvar. Därtill har du en stor hall, bra förvaringsutrymmen i bevarade garderober och skåp samt en tidstypisk renoverat badrum med badkar! Belägenheten är toppen med ett stenkast till populära Sturebyskolan (F-9) liksom flertalet förskolor. Försäljning planerad till augusti, anmäl gärna ditt intresse via formuläret.
Ekhagen
Torphagsvägen 6

Torphagsvägen 6

Fridfulla Ekhagen är ett av få bostadsområden som är helt byggt i funkisstil. Ekhagen är en del av stadsdelen Norra Djurgården. I ett av de gula husen som ritades av arkitekt Thure Bergentz 1935, hittar du den här smakfullt renoverade lägenheten om 4 rum och kök, inbäddad i grönska. Här bor du i symbios med naturen, endast ca 180 meter från ett dopp i Lilla Värtans vatten. Samtidigt finns stadens puls bara några minuter bort, 1 station med tunnelbanan är man på Kungliga Tekniska (Östermalm). Det här är ett hem som uppmanar till lugn efter en stressig arbetsdag och från den soldränkta balkongen i söder, med sol hela dagen, kan du lyssna på suset från de stora ekarna som ramar in utsikten. Här blickar du ut över Naturhistoriska museet och den vackra äppellunden på andra sidan. Lägenheten totalrenoverades 2021 med exklusiva materialval av högsta kvalitet, som går fint ihop med fastighetens tidsålder. En vacker fiskbens-parkett har nyligen lagts i hall, vardagsrum och sovrum. Den går som en röd tråd genom hela lägenheten och ger hemmet en känsla av värme och lyx. Vardagsrum och kök är i öppen planlösning vilket gör att rummet badar i ljus från flera fönster i två olika väderstreck. Här finns en öppen spis som ger värme åt både soffhörnan och middagsbordet under kalla höst och vinterkvällar. Det är lätt att hålla i sociala tillställningar här, med hemmets hjärta som utgångspunkt - Det platsbyggda köket från Himlekök med bänkskivor i Kolmårdsmarmor. Välkommen till ett hem där ingenting har lämnats åt slumpen!
Södermalm
Ringvägen 162

Ringvägen 162

Accepterat pris. Mitt emot Sofia kyrka, Vitan och kulturhusen finner du SoFo:s mysigaste etta! I denna mysiga och fridfulla etta finner du ett kök som troligtvis är i original och en fantastisk utsikt. När du kliver in i lägenheten möts du av en genuin atmosfär med bevarade detaljer och en känsla av historia. Det vackra originalköket bjuder in till kulinariska äventyr och ger en känsla av hemtrevnad. Från fönstret öppnar sig en hisnande vy över Sofia kyrka och Vitan som får ditt hjärta att slå lite extra. Här kan du njuta av och vakna upp till en magisk morgonutsikt varje dag. Denna etta är en plats där du kan koppla av, låta tankarna vandra och känna dig hemma.
Södermalm - Nytorget
Skånegatan 74

Skånegatan 74

Sommartid blir Skånegatan en av Stockholms trevligaste gågator, och på de många uteserveringarna råder en puttrig stämning som för tankarna till Paris och liknande städer på kontinenten. Högst upp i ett av de fina hus som kantar gatan finner vi denna trivsamma lilla tvåa där tidlös modernitet samsas med gammaldags charm på ett tilltalande sätt. Ljusinsläppet är generöst, och från vår till höst faller kvällssolen in genom de höga fönstren på ett underbart sätt. Det kombinerade vardagsrummet och köket optimerar ytan, och lägenheten känns betydligt större än vad antalet kvadratmeter anger. Den passar bra för ett par och i sovrummet finns det plats för en stor säng. Läget är fantastiskt och förutom ett myller av kaféer och restauranger direkt utanför husets port har man även Nytorget med både puls och grönska runt hörnet. Ett stenkast bort bjuder Vitabergsparken in till promenader och spontana picknickar.
Ringvägen 153B

Ringvägen 153B

I höjd med Nytorget och Blecktornsparken ligger denna enrummare med soligt läge och något avskilt tack vare dess placering på gaveln mot innergården. Lägenheten ramas in av en bevarad fiskbensparkett och spröjsade fönster, en vacker bas att renovera och inreda efter egna önskemål. Här är det lätt att föreställa sig ett inbjudande vardagsrum med en mysig sovalkov, alternativt kan man tänkas flytta köket för att skapa en större social yta och möjliggöra ett ordentligt sovrum. Det största jobbet är redan klart, badrummet är helt nytt och renoverades i samband med husets stambyte. I samband med framtida fasadrenovering ämnar föreningen söka bygglov för balkonger och uteplatser, vilket skulle innebära att denna lägenhet kan få pardörrar mot en egen uteplats! Som en del av SoFo bjuder området på restauranger och caféer längs trottoarerna, liksom service, matbutiker och systembolag som hittas i Ringens centrum. Den omtyckta thairesturangen Elefantpojken ligger smidigt i porten bredvid och förser er med mat när hungern gör sig påmind. Kommunikationerna är ypperliga med tunnelbana i Skanstull, samt buss 3 och 4 som trafikerar Ringvägen. Detta är en före detta hyresrätt som omvandlats till bostadsrätt och säljs direkt av föreningen, vilket ger möjlighet till snabbt tillträde!
Vasastan - Birkastan
Rörstrandsgatan 33B

Rörstrandsgatan 33B

Högst upp på våning 4 i den maffiga fastigheten på Rörstrandsgatan 33B, väntar en underbar tvåa med terrass! Här kliver man in i ett vackert bevarat 20-tal med bland annat fiskbensparkett, spröjsade fönster en fungerande öppen spis. Lägenheten ligger i ett högt, fritt och insynsskyddat läge och har utsikt över trädtoppar, takåsar och Karlbergskanalens glittrande vatten. Planlösningen är genomgående och ut mot gatan ligger ett rymligt sovrum och vardagsrum med plats för stor matgrupp och soffhörna. Här är fönstren 3-glas isolerade och knäpptysta. In mot gården ligger köket placerat ihop med den fantastiska terrassen som bjuder på sol mest hela dagen. Här har man sin egna oas mitt i stan, där man kan sitta ostört och njuta av morgonkoppen likväl som ett glas vin med någon man håller kär på kvällen. Här bor man med låg avgift om endast 1707 kr/mån i en välmående och nära nog skuldfri förening som tar väl hand om sin fina fastighet. Lägenheten förbereds för försäljning efter sommaren, välkommen att kontakta mäklaren redan nu!
Täby Kyrkby
Allfarvägen 27

Allfarvägen 27

Området Byle ligger i norra delen av Täby kyrkby, och här uppfördes en rad villor vid sekelskiftets början vilket var en tid i Täbys historia då byggandet tog fart. Roslagsbanan var såklart avgörande för denna tillväxt. Fyra minuters cykeltur från Kragstalunds station finner vi detta faluröda hus på Allfarvägen 27, klassiskt men väl renoverat och beläget på en hörntomt om drygt 1.100 kvm. Upp till fyra sovrum, stora sällskapsytor och en fin trädgårdstomt med garagebyggnad. Försäljning kan bli aktuellt under 2024, anmäl gärna ert intresse till adam@historiskahem.se, areauppgift är preliminär.
Södermalm - SoFo
Södermannagatan 50A

Södermannagatan 50A

Etta med stort och trevligt kök! Fantastiskt läge mot lugn gård, södervänd balkong med utsikt över trevliga innergårdar. Insynsskyddad och högt läge i huset. Möjlig minitvåa. 40,6 kvm. Stabil och välskött förening som är en av Södermalms äldsta. Hör av er till mäklaren på mattias.ohman@historiskahem.se för att få mer information om kommande visningar, öppen visning planeras till augusti.
Vällingby
Hasselagränd 10

Hasselagränd 10

Visning planerad till Augusti, anmäl intresse till mäklaren för att få uppdateringar! En arkitektonisk pärla på Vällingbyhöjden väntar nu på nya ägare. Vi hälsar välkommen till Hasselagränd 10, ett fantastiskt kedjehus ritat 1959 av den välkända duon Backström & Reinius. Det är ett både välbevarat och väl omhändertaget hem med nyrenoverade kök och badrum, generösa sociala ytor och fyra sovrum. Dessutom braskamin, tvättstuga, bastu, gillestuga och mycket goda förvaringsutrymmen. Huset är byggt i halvplan som förbinds genom luftiga trappor och bjuder på många vackra siktlinjer, där fina teakpartier runt stora fönster ramar in naturen utanför. Just detta hus har genom åren byggts till, vilket gör det till det enda i sitt slag med just denna utformning. Till huset hör en vacker trädgård med flera uteplatser och växter och rabatter utvalda och formade för att passa den omgivande miljön. Dessutom finns ett uppvärmt garage och laddbox för elbil. Vällingbyhöjden är en byggnadsmässigt homogen och unik stadsdel med tidstypisk stadsplanering och arkitektur. Huset ligger på en vacker gata som böjer sig upp på höjden med slående autentisk bebyggelse. Området är mycket barnvänligt och utan genomfartstrafik. Man har naturen in på knuten och endast en kort promenad till Vällingbys fina 1950-talscentrum.
Östermalm
Invid Östermalmstorg

Invid Östermalmstorg

Klassisk paradvåning med flera rum i fil och välbevarade historiska detaljer. Våningen färdigställdes till husets byggmästare1880 och är något utöver det vanliga. Till salu underhand. Säljaren förehåller sig rätten att tacka nej till kunder som inte uppskattar originaldetaljer eller som planerar smaklösa renoveringar.
Kårstaby
Kårstaby 29

Kårstaby 29

Fastigheten Stensta nås via en enskild väg strax utanför den oskiftade kyrkbyn Kårstaby i norra Vallentuna, 2,5 km från Roslagsbanans ändhållplats. Här passerar du över en bro och en järnvägsövergång, med vyer över ängar och betesmarker, för att till sist komma hem till ditt eget gröna paradis utan grannar. Tomten mäter upp 9 826 kvm och här står ett särdeles charmigt hus som har en historia som båtsmanstorp från 1880-talet. Boningshuset är litet men naggande gott, här finns kök med vedspis, badrum, hall och en inredd vind med kamin fördelat på 54 kvm boarea (golvytan är ca 70 kvm). Skicket är mycket gott! På tomten finns gästhus med pannrum, en separat tvättstuga med bastu, en stor uthuslänga med verkstad och förråd samt ett mindre gästhus och jordkällare. Boningshuset och gästhuset från 2019 värms upp via ett vattenburet system kopplat till vedpanna - för låga uppvärmningskostnader. Fastigheten lämpar sig både som permanentboende och fritidsboende. Detta är ett ovanligt tillfälle att få en lantlig avskildhet, utan att ha stadens puls alltför långt borta! Varmt välkomna till Stensta - visningar sker preliminärt i augusti.
Östermalm
Rigagatan 6

Rigagatan 6

Funkistrea på 109 kvm med högt läge, dubbla balkonger, öppen spis, nyrenoverade badrum och en stor mängd bevarade originaldetaljer. För mer info kontakta bjorn@historiskahem.se eller ring 0723-733 555.
SIGTUNA
Drakslingan 21

Drakslingan 21

Detta fantastiska hus ritades 1966 av arkitekt Sven Hesselgren åt sig själv och sin familj. Då, liksom nu, är det ett suveränt hem för familjeliv och för umgänge, med stora sällskapsutrymmen och många sovrum. Hemmets hjärta är köket mitt i huset och det stora vardagsrummet intill som är öppet upp till nock med hela 7,1 meter i takhöjd och också har en öppen spis med kamin. Totalt har villan idag fyra stora sovrum, tre på det nedre planet och ett på det övre. Badrum finns på båda våningsplanen. Alla rum i huset har egen glasdörr som leder till trädgård/pooldäck/balkong. I trädgården finns en insynsskyddad trädäckad pool (byggd 2014) med poolhus, relax och bastu. Hela härligheten ligger i ett barnvänligt område med sjönära läge och utmärkta pendlingsförhållanden strax utanför Sigtunas mysiga stadkärna.
Kungsholmen - Marieberg
Fyrverkarbacken 36

Fyrverkarbacken 36

Välskött förening med låga avgifter och garage. Högst upp i huset på Fyrverkarbacken, på nionde våningen, bor man med panoramautsikt över hela Stockholm där du kan följa årstidernas växlingar, från Norra tornen till Liljeholmen och ut över Riddarfjärden och Mälaren. Utsikten är både urban och naturnära, högt ovan trädtopparna, vattnet och hustaken. Att kunna blicka ner på Västerbron är en häftig känsla! Stora fönsterpartier i fil ger också ett fint ljusinsläpp till rummen. Lägenheten är helt nyligen renoverad med 1960-talskänslan och tidens effektivt genomtänkta arkitektur och planering i behåll. Planlösningen är trevligt runtgående. Kök och badrum ligger mitt i bostaden och på var sida om dem finns vardagsrum och sovrum. Det finns även mycket goda förvaringsmöjligheter i ett stort antal garderober. Den som flyttar hit kommer också till en stor och välskött förening med tillgångar som snickarrum, träningslokal och gästlägenhet.
Gröndal
Sjöbjörnsvägen 52

Sjöbjörnsvägen 52

Att bo i denna lägenhet i de berömda Stjärnhusen i Gröndal är som att bo i ett litet radhus, eftersom man har en egen uteplats rakt ut i det gröna. En uteplats som är helt omsluten av grönska och blomster, där man äter frukost, lunch och middag under årets varmare dagar och där man kan odla sina egna kryddväxter och grönsaker till matlagningen. Lägenheten är smart planerad och har en genomgående planlösning, som förutom uteplatsen i söder ger strålande utsikt rakt mot Mälaren i norr. Här bor man med ett charmigt och trivsamt kök, där större delen av den ursprungliga skåpinredningen är bevarad, ett rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord och ett sovrum som också är av generös storlek. Hallen är ytterligare en juvel, som bjussar på massor av förvaring i ett stort antal platsbyggda originalgarderober med överskåp. Guldkant på tillvaron får du av det sjönära läget med badrocksavstånd till vattnet och möjlighet till både morgon- och kvällsdopp. I Gröndal finns grönskan, lugnet, fina promenadvägar och en charmig småstadliknande miljö. På andra sidan viken väntar stadspulsen närhelst du vill ha den, endast en kort promenad eller cykeltur bort. Kontakta mäklare Charlotte Pellas för mer information.
Telefonplan
Tvingvägen 32

Tvingvägen 32

Barnrikehus - en arkitektsuccé! Vill du bo på välplanerade och ljusa ytor är denna 3:a det perfekta valet. Fönster i tre väderstreck, 2 sovrum , kök med matplats, vardagsrum och badrum med fönster. Beläget högst upp i huset. I detta hem finns även många vackra originaldetaljer bevarade, som bakbord i marmor, överskåp, köksdörr. För mer info Kontakta fastighetsmäklare Marie Holmerson på marie@historiskahem.se
Aspudden
Olof skötkonungs väg 10

Olof skötkonungs väg 10

Det vitlaserade originalgolvet, den lätt sluttande ytterväggen och pelarna som flankerar de charmiga takkuporna ger denna trivsamma tvåa karaktär. Andra tilltalande inslag är den platsbyggda bokhyllan i vardagsrummet, den sociala planlösningen och den generösa takhöjden som skapar en härligt luftig atmosfär. Ljuset strömmar in och trädkronorna utanför de tre fönstren i nordväst silar kvällssolens strålar på ett vackert sätt. Lägenheten ligger på våning tre av tre i ett vackert jugendhus från förra sekelskiftet, och det är helt fritt från insyn. Läget är perfekt och här erbjuds ett lugnt och avskilt boende mitt emellan Aspuddsparken och Aspuddens charmiga småstadskärna med bland annat restauranger, kaféer, butiker och biograf. På promenadavstånd har man Vinterviken, Örnberget och sjön Trekanten med badplatser och soldränkta badklippor. Med cykel eller T-bana, alldeles runt hörnet, tar man sig snabbt in till Söder.
Närtuna Prästgård

Närtuna Prästgård

För er som drömmer om livet på landet förbereder vi just nu försäljningen av Närtuna Prästgård. Här erbjuds strax under 10 000kvm mark i ett lantligt och lugnt läge samt inte en utan två prästgårdar. Den stora prästgården byggdes under mitten av 1800-talet och är ca 400kvm. Väldigt många originaldetaljer finns bevarade och huset är väldigt oförstört. Den mindre prästgården är från 1700-talet och omkring 100kvm. Vidare finns det ett par mindre hus och stor trädgård. Både husen och trädgården behöver lite kärlek men bättre förutsättningar blir svårt att hitta.
Östgötagatan 22

Östgötagatan 22

Underbart välplanerad 2 rok om 62 kvm. Högt upp i huset med balkong mot lugn innergård. Kontakta mäklaren för mer information.
Västertorp/Hägerstensåsen
Stavgränd 16

Stavgränd 16

En otroligt genomtänkt planlösning, ett ljuvligt funkiskök med matplats, ett luftigt vardagsrum med balkong, två bra sovrum, badrum med badkar, tvättmaskin, en rymlig hall och en massa bra förvaring i inbyggda originalgarderober. Välkommen till Västertorp och denna superfina gavellägenhet på Stavgränd! Här bor du med en funkisanda av yppersta klass, där ursprungliga detaljer tagits väl omhand och renoveringar utförts i tidsenlig stil. Kvadratmetrarna är svårslaget väldisponerade och dessutom optimalt fördelade, med sovrummen och morgonsolen på den ena sidan och sällskapsrummen och kvällssolen på den andra. Med fönster i tre väderstreck vandrar ljuset mellan rummen. Planlösningen gör även lägenheten till en möjlig fyra, då man genom en enkel ombyggnad kan dela av vardagsrummet och få ytterligare ett sovrum. Den som flyttar hit möter ett familjevänligt område med mysig småstadskänsla och mycket grönska, praktiskt planerat och nära förskolor, skolor, lekparker, bad och tunnelbana.
Solna - Gamla Råsunda
Stenhuggarvägen 2

Stenhuggarvägen 2

Välkommen till lilla lummiga Stenhuggarvägen i Gamla Råsunda! Här, i denna fina tvårummare på nummer 2, bor man inte bara i en lägenhet, utan har också tillgång till en trädgård, med frihet att odla i krukor och pallkragar, eller att grilla och duka upp till middag i en mysig berså. Lägenheten ligger på första våningen i huset med gården lättillgänglig utanför. Gavelläge ger fönster i tre väderstreck, norr, öster och söder, och planlösningen är runtgående genom alla rum. Kök, vardagsrum och sovrum är ljusa, luftiga och lättmöblerade rum som har fina gamla brädgolv och bevarar ursprungliga detaljer som serveringsskåp, skafferi och linneskåp. Den som flyttar till denna gröna och mysiga oas behöver heller inte sakna tillgången till restauranger, caféer och barer, som man har ett stort utbud av inom nära gångavstånd. Anmäl intresse så kommer jag att återkomma när vi får klart med presentationen!
Liljeholmen
Liljeholmsvägen 10

Liljeholmsvägen 10

I något så ovanligt som ett pampigt stenhus utanför tullarna finner vi denna ljuvliga trea med spegeldörrar, framtagna brädgolv och vackra taklister. Lägenheten har en varm och välkomnande känsla, och de genomtänkta färg- och materialvalen från de omsorgsfullt genomförda renoveringarna harmonierar verkligen med originaldetaljerna. Den generösa takhöjden skapar en härligt luftig atmosfär och ljuset strömmar in genom stora fönster i motsatta väderstreck. Allra ljusast är vardagsrummet, och intill det fantastiska fönsterburspråket har en matgrupp sin givna plats. Lägenheten ligger högt, och att man ser mycket himmel ger en härlig frihetskänsla. Dessutom har man sjöglimt. Ett stiligt industrifönster mot ett av sovrummen släpper in dagsljus till det lika smakfulla som välplanerade köket som helrenoverades för cirka tre år sedan. Läget är perfekt, och här erbjuds ett lugnt och avskilt boende strax intill Mälaren. Inom ett stenkast har man även sjön Trekanten med badplats och natur. Samtidigt som lugnet råder i kvarteret finns Liljeholmens galleria och Hornstulls puls på kort gångavstånd, och med buss, tunnelbana eller tvärbana tar man sig smidigt till andra delar av stan.
UPPSALA LÄN
Vattholma Fasmarbo 120

Vattholma Fasmarbo 120

Kontakta mäklaren för att boka visning! Torpet att längta till alla helger, högtider och semestrar! Platsen är Fasmarbo, Vattholma strax norr om Uppsala. Här, i naturskön omgivning, ligger denna timrade idyll, med anor från 1700-talet, ombyggt 1864 och omsorgsfullt renoverat under senare år. Det fina bostadshuset har tre rum och kök samt en farstu på nedervåningen. En trappa upp hittas ett sommarrum och en oinredd vind. Totalt finns fem eldstäder, varav två av dem är i fullt bruk i dagsläget. Torpet omges av en 3047 kvm stor och lummig trädgård, där det förutom växtligheten finns en stor inhägnad uteplats, en jordkällare, ett förråd i en före detta spannmålsbod samt förbränningstoalett. Tomten ger goda förutsättningar för den som vill odla och i skogen runt knuten plockas bär och svamp. Den välbevarade atmosfären minner fint om svunna tider. Torpet ligger avskilt men inte ensamt, åretruntboende grannar finns i omgivningarna. Till det praktiska också hör att torpet är lätt att nå – busshållplats finns cirka 800 meter hemifrån längs väg 290 och till tågstationen i Vattholma är det cirka 3 kvm.
Vasastan - Birkastan
Sankt eriksgatan 85A

Sankt eriksgatan 85A

Just nu förbereds annonsen för en trerummare i högt läge på våning fyra med utsikt över takåsarna. Här är det bara att flytta in då det för några år sedan är fräscht och snyggt renoverat med tidlösa material och färger. Originaldetaljer och vackra spröjsade fönster ut mot Sankt Eriksgatan, som dessutom är buller-isolerade för maximal tystnad. Lägenheten har en social planlösning med kök och vardagsrum i ett, ett mindre sovrum som idag nyttjas som kontor, ett master bedroom med anslutande stor och lyxig walk-in closet (som av grannar gjorts om till ännu ett rum), ett fullt maskinellt utrustat kök med goda arbetsytor, snyggt renoverat badrum som dessutom har tvättmaskin och en hall med gott om förvaring. I anslutning till våningsplanet finns en gemensam balkong som säljarna nyttjar som sin egen. Du trodde det inte kunde bli bättre? Då glädjer det mig att berätta att föreningen dessutom är helt skuldfri och det finns ett garage i huset! Välkommen att anmäla intresse redan nu.
Södermalm - Mariatorget
Rosenlundsgatan 24

Rosenlundsgatan 24

Den här tvårummaren har ett trivsamt och centralt läge precis runt hörnet från en ut av Mariatorgets knutpunkter. Två stora originalfönster vetter ut mot kvarteret och Rosenlundsgatans strosande folk, och släpper in rikligt med dagsljus över rummen. Den nyrenoverade lägenheten följer byggnadsårets interiöra teman och ideal. Här har man varit noga att få till rätt känsla och detaljer. Pastellkulörer i ljuvt rosa, himmelsblått och vanilj går ton i ton där de löser av varandra inåt lägenheten. Det mörka trägolvet liksom fönsterblecken ger djup och bryter snyggt av. På baksidan gömmer sig en stor härlig innergård, underbar att nyttja om sommaren med lummig grönska, träd, rabatter, krukväxter, trädäck och grusgångar. Du bor även nära stora grönområden och utkiksplatser, bad och bryggor i Tantolunden, liksom mysiga caféer och restauranger, härligt tillgängliga längs med trottoarerna.
Stureby
Skärblackavägen 32

Skärblackavägen 32

I preliminärt september erbjuder vi denna stiliga, välrenoverade och välplanerade 1940-talsvilla i Stureby, belägen på hörntomt. Fastigheten har en totalyta om 221 kvm och entréplanet består av hall, kök, matsal och vardagsrum med eldstad. Övervåningen bjuder på badrum och separat wc, tre sovrum utan genomgångsrum varav ett med utgång till en stor balkong. Källarvåningen innehåller garage, tre förrådsrum samt tvättstuga och matkällare. Uppvärmning via bergvärme och ett genomgående gott skick! Spatiös Stureby-tomt om 728 kvm med både gräsmatta och altan samt trädgårdsförråd och bilplats. Anmäl gärna ditt intresse idag, för att bli underrättad om när försäljningen är igång.
Johanneshov / Globen
Konstgjutarvägen 30

Konstgjutarvägen 30

Strax intill Globenområdets shopping, restauranger och evenemangsarenor ligger lummiga och samtidigt rofyllda funkiskvarter. Här finner vi denna optimalt planerade gaveltrea med luftig takhöjd och fönster i tre väderstreck. Lägenheten badar i ljus och sommartid har balkongen sol från förmiddag till kväll. Det är ett gästvänligt hem med mycket sällskapsyta, och i vardagsrummet finns det gott om plats för både soffa och matsalsbord. Samtidigt erbjuds möjligheten att stänga om sig i två bra sovrum. Skicket är gott och de platsbyggda förvaringsmöblerna bidrar till lägenhetens säregna karaktär. I månadsavgiften ingår värme, V/A, kabel-tv bas och parkeringsplats. Nuvarande ägare hyr ut parkeringsplatsen vilket även nästa ägare kan göra, om man önskar få den intäkten.
Ekhagen
Ekhagsvägen 8

Ekhagsvägen 8

Välplanerad och genomgående 3:a om 76kvm med fönster åt två håll, dubbla balkonger och fungerande öppen spis. Här bor man högst upp i huset i en stabil brf med ordnad ekonomi.
Vasastan - Vanadis
Idungatan 10

Idungatan 10

Idungatan 10 är ett vackert jugendhus ritat av Oscar Holm från 1903. En halvtrappa upp från gatan, utan direkt insyn i lägenheten, väntar den perfekta femman. Ett hem fullt av charm och karaktär, med pampig takhöjd, stuckatur, vackra t-post fönster med djupa nischer, golvsocklar, speglade dörrar, serveringsskåp och brädgolv i original. Extra härligt att lägenheten har hela tre kakelugnar! Ett stort och social kök med matplats för upp till 10 personer förenas av pardörrar ut mot det pampiga vardagsrummet. Planlösningen är genomgående åt båda hållen, med fyra sovrum varav tre är in mot den mysiga innergården. Master bedroom ligger i anslutning till ett mindre sovrum/kontor och ett stort badrum en suite som totalrenoverades med snygga material tidigare i år. Tvättmaskin finns i anslutning till badrummet. Därutöver finns även ett mindre badrum i hallen med handfat, wc och dusch, som även det renoverades i år. Oerhört bra med förvaring i garderober, klädkammare och serveringsskåp. Tack vare att lägenheten är sammanslagen så har man tillgång till hela fyra stora förråd, två på vinden och två i källaren. Hemmakvarteren bjuder på flera restaurangpärlor och omges av parker och grönområden som Hagaparken och Vanadislunden. Kommunikationerna är de bästa tänkbara och från lägenheten tar det bara några minuter att gå till Odenplan som fungerar som knutpunkt för flera buss-, tunnelbane- och pendeltågslinjer. Lägenheten förbereds för försäljning, välkommen att anmäla intresse redan nu!
Karlsviksgatan 17

Karlsviksgatan 17

Välkommen till en mysig trea med balkong som vetter åt väst (kvällssol). Detta är ett hem för dig som vill ha välplanerade ytor, högt i tak, gamla golv och trivsam känsla. Just nu är annonsen under uppbyggnad, kontakta mäklaren för mer information.
Kungsholmen
Gjutargatan 12

Gjutargatan 12

I augusti välkomnar vi er till visningarna av denna originella och trevliga funkistvåa på Kungsholmen med genomgående planlösning. Brf Skutan 26 är en skuldfri förening med 49 lägenheter, två lokaler och goda tillgångar. Avgift: 2.346 kr. Anmäl dig via vårt formulär för att bli uppmärksammad om när lägenheten är till salu.
Hammarbyhöjden
Finn malmgrens väg 18

Finn malmgrens väg 18

Välkomna till mysiga Hammarbyhöjden och denna lika trivsamma som välplanerade trea. Tack vare fönster i tre väderstreck badar lägenheten i ljus, och ute på vardagsrummets balkong är det sol från tidig morgon till sen eftermiddag. Utanför lägenheten är det vacker grönska som i vardagsrummet samspelar med den skogsgröna väggkulören. Rummet har gott om plats för både hörnsoffa och matgrupp, och i köket bjuder gasspisen och de Perstorpsliknande bänkarna in till trevlig matlagning. Det större sovrummet, med fransk balkong, rymmer lätt och ledigt en dubbelsäng medan det mindre, med ingång från både köket och hallen, passar bra som barnrum, gästrum eller matrum. Läget är perfekt för den lilla familjen och här erbjuds ett barnvänligt boende strax intill en skola. Inom ett par stenkast har man förskolor, lekplatser, Nytorps Gärde med utomhusbassäng och Nackareservatet med finfina möjligheter för ett aktivt friluftsliv. Alldeles runt hörnet ligger ett mysigt centrum med bland annat fik, matbutik, blomsteraffär och tunnelbanestation. Med cykel tar man sig snabbt in till Söder.
Stocksund
Trastvägen 24

Trastvägen 24

Högt läge på en stor södervänd hörntomt, sjöutsikt och lugnt belägen vid en återvändsgata. På Trastvägen 24 i Stocksund välkomnar vi till en rymlig, hemtrevlig och ombonad villa med toppenläge i efterfrågade Söderskogen. Villan är dynamiskt byggd i halvplanslösningar och har en välbevarad atmosfär som samtidigt är praktisk och modern på ett tidlöst sätt. Här bor man med generösa umgängesytor på entréplan med stort kök, matsal och vardagsrum med öppen spis och utgång till altan, fyra-fem sovrum samlade på övre våningsplan, tre badrum, bastu, tvättstuga och förråd. Därtill finns en välutrustad uthyrningsdel/ungdomsdel med egen ingång, trinettekök och badrum. Planlösningen gör boendet mycket flexibelt och anpassningsbart. Middagsgäster kan umgås i en del av huset medan de yngre kan roa sig avskilt i en annan del. Huset täcker också upp för olika faser av livet och passar lika bra för småbarnsfamiljen som då barnen blivit äldre, med möjlighet att skifta mellan rum. Den omgivande tomten är kuperad med flera trädgårdsrum i olika nivåer, inbäddad i lummig grönska under årets lövklädda månader. Tomten öppnar upp sig mot söder med utsikt över inloppet till Edsviken och vy mot Stockholms skyline med Nordiska museet och Norra Tornen i blickfånget. God möjlighet att bygga Atterfallshus med separat entré på avskild del av tomten.
Kungsholmen - Fredhäll
Ernst Ahlgrens väg 2

Ernst Ahlgrens väg 2

Näst högst upp i huset, på våning tre, väntar denna fina hörntvåa på sensommarsolen och nya minnen. Lägenheten är ordentligt bevarad med vackra fönster, vars utblickar vetter i två riktningar mot parken och trädkronorna. Här är grönskan närvarande i alla rum. Originalgolv binder samman ytorna, och den nio kvadratmeter stora balkongen förlänger ytterligare. Köket är varsamt renoverat med bibehållen funkischarm. Lägenheten är belägen i ett hus ritat av Sven Wallander och de klassiska sopnedkasten designade av samma arkitekt är fortfarande i bruk. Som en del av Kungsholmens större radie har ni goda kommunikationer till Fridhemsplan och vidare, samtidigt som det mysiga kvarteret bidrar med en privat och vilsam atmosfär. Här bor ni precis bredvid Fredhällsparken och på nära gångavstånd till Fredhällsklipporna. Välkomna!
Solna - Gamla Råsunda
Stråkvägen 4B

Stråkvägen 4B

VACKER GENOMGÅENDE TRERUMMARE MED BALKONG OCH KAKELUGN INTILL OMTYCKTRA STRÅKET- Oavsett om det är en ruggig januaridag eller en sensommardag i augusti, så upplevs den här lägenheten glad och inbjudande tack vare sin färgpalett och vackert bevarade interiör från byggår 1912. Med både kakelugn och balkong erbjuder den det lilla extra, sommar som vintern. Vitlaserade furugolv är genomgående och luftiga öppningar gör att ljuset faller fritt. Två av rummen vetter mot det restaurangtäta och mysiga Stråket, fontänen och den spanska vinbaren på torget. Ytterligare ett rum, samt det fantastiskt fina köket, ligger i sin tur mot den lummiga och gruslagda innergården. En stor lönn ramas in av lägenhetens spröjsade fönster, liksom en vacker trollhassel i mitten av gårdsplanen. Bostadsrättsföreningen tillhör en av Råsundas äldsta och har väl ordnad ekonomi med låg belåning. I kvarteret finns ett mycket populärt bageri, Du Bon Pain, som fått en stjärna i White guide, där man hittar gudomliga bullar och bröd. Även kött- och delikatessaffären El Gaucho är väl värt ett besök till helgmyset. På det trendiga och hälsomedvetna caféet/restaurangen Juniper Tree är helgfrukosten och jazzkvällarna ett måste, och grannen Mall of Scandinavia och Friends Arena underhåller en med evenemang året om. Inom kort promenadavstånd ligger tunnelbanans blå linje och hållplats Solna C, pendeltåg från Solna station till Odenplan och centralen åt ena hållet, och mot Arlanda och Uppsala åt andra hållet. Vid Solna station hittas också tvärbanan.
Midsommarkransen
Vårgatan 3B

Vårgatan 3B

Ett guldkorn i Kransen, en optimalt planerad och topprenoverad sekelskiftesdröm med fantastisk gård precis utanför. Den som söker en stor lägenhet i området har förmodligen hittat hem här på Vårgatan 3B! En fin hall med kalkstensgolv hälsar välkommen in i bostaden, och leder på den högra sidan till ett nyrenoverat kök med påkostade material- och maskinval. I motsatt riktning ligger ett ljust och luftigt vardagsrum med gott om plats för stort matbord och soffgrupp. Lägenheten har två stora sovrum plus ett mindre, som kan användas som barnrum, arbetsrum eller walk-in closet. Dessutom finns ett stort badrum med badkar, dusch och kombinerad tvättmaskin och torktumlare samt en separat gästtoalett. I vardagsrummet finns en gjutjärnskamin och i ett av sovrummen en kakelugn i original. Lägenheten har fönster i tre väderstreck och utsikt mot innergården och parken Julikullen. Några få steg från ytterdörren nås föreningens mysiga gård där man kan äta frukost under köksfönstret i morgonsolen och tända grillen till kvällen. Det finns lekplats för barnen, gräs, rabatter och lummig grönska. Gården är ofta plats för gemensamma sociala aktiviteter som gårdsfest, loppis och glöggmingel. Man behöver heller inte gå långt för god mat och dryck – Gaia matbar ligger i samma hus.
Bagarmossen
Laxåvägen 17

Laxåvägen 17

Ett charmigt, mysigt och väl omhändertaget 1950-talsradhus väntar på nya ägare på Laxåvägen 17 i Bagarmossen. Här bor man med gavelläge längst ut i raden, med trädgård på tre sidor. Huset har två våningar och är byggt i lätt suterräng. På det övre planet har man rymliga sociala ytor med kök, matrum och vardagsrum i öppen planlösning och med en fin och fullt fungerande öppen spis. Dessutom två sovrum och ett badrum med badkar. På undervåningen finns ytterligare två sovrum, ett arbetsrum, en walk-in closet, en kombinerad tvättstuga och badrum samt kapprum. Förutom huvudentrén finns en grovingång till ett pannrum mot husets gavel. Två stora uteplatser finns på framsida respektive baksida och trädgården är lummigt inbäddad av uppvuxna träd och buskar. Baksidans uteplats nås smidigt via pardörrar från kök/matrum. Bagarmossens omgivningar är fantastiska, med naturen och Nackareservatet inpå knuten, femtiotalsarkitekturen och den speciella Bagisandan. Närområdet är en småstad i storstaden, med hög lokal karaktär och ett mysigt centrum med butiker, service och matställen.
LIDINGÖ
Ekorrvägen 14

Ekorrvägen 14

Inom kort presenterar vi detta välplanerade 1960- tals radhus med hörntomt på Ekorrvägen. Huset är ritat av arkitekt Ernst Grönwall som bl a ritade både biograf Draken och Esplanad. Stora vackra fönsterpartier skänker ett härligt ljus utan att skapa för mycket insyn. Hemmet erbjuder stora sociala ytor med elstäder, flertalet sovrum och två badrum. Huset har flera uteplatser, garage och en perfekt, lagom stor tomt. Här är tyst och lugnt med närhet till affärer och kommunikationer. Vi är under produktion... Anmäl ditt intresse så återkommer jag med mer information när det är klart!
Bagarmossen
Kolbäcksgränd 32

Kolbäcksgränd 32

Högst upp på hörnet i huset på Kolbäcksgränd 32 välkomnar vi till en ljus och välbevarad funkisdröm med stor balkong och dynamisk planlösning. Här väntar 62 snillrikt placerade kvadrat med generösa ytor och ovanlig geometrisk symmetri. Med utgångspunkt i en rymlig, pentagonformad hall mitt i lägenheten nås kök, badrum, sovrum och vardagsrum i ett tårtbitsformat panorama. Rummen är luftiga och lätta att möblera, med möjlighet till kreativa lösningar. Lägenheten bevarar många tidstypiska detaljer, bland annat alla köksskåp, och är dessutom nyligen genomgående renoverad i byggnadsvårdande anda. Den stora balkongen är ett extra rum under årets varmare månader, och ligger i ett skyddat läge mot gården med sol hela eftermiddagen och kvällen. Föreningen är mycket välskött, trevlig och populär, och den stora innergården är fint omhändertagen. Bokstavligen runt knuten väntar Nackareservatet med allt vad det kan innebära av löpturer, skidåkning, bad och skridsko, allt efter årstid. Närområdet är som en småstad i storstaden, lugnt och vänligt och med ett mysigt centrum med butiker, service och matställen. Kontakta mäklare Charlotte Pellas för mer information.
ÄLVSJÖ
Lisebergsvägen 117

Lisebergsvägen 117

Fågelkvitter, lummig grönska och grillkvällar i trädgården är några av de trevligheter som medföljer detta boende. Denna tvårummare ligger näst högst upp i ett solgult trähus från 1920-talet. Lägenheten är ljus, luftig och insynsskyddad, och planlösningen är genomgående och samtidigt runtgående med öppenhet mellan rummen, en disposition som också gör att kvadratmetrarna känns som fler än de som är på papperet. Här görs entré in i en rymlig hall, som sömlöst övergår till köket. Vardagsrum och sovrum är placerade på varsin sida om hall och kök. Badrummet ansluter också till hallen. Omgiven av en lummig trädgård kan man njuta av blomstrande rabatter, fikastunder och middagar vid grillen. Villagatorna är trevliga att promenera på och lediga dagar är det också härligt att ha nära till Älvsjöskogens naturreservat och Långsjöns badplatser.
Kärrtorp
Fyrskeppsvägen 48

Fyrskeppsvägen 48

På Fyrskeppsvägen ligger en stilig och nyrenoverad 1950-talslägenhet med balkong och en lite extra grann glasvägg mellan vardagsrum och matsal. Glaspartiet utmärker bostaden och skapar ett fantastiskt ljusflöde från burspråket, och bort till balkongen som väntar på andra sidan rummet. Den södervända balkongen ger ytterligare känslan av förlängning, ljus och rymd. En sammansvetsad yta, perfekt för bjudningar med flertalet gäster. Till detta hör också ett privat sovrum, kök och ett vackert renoverat badrum. Utanför hittas en fin och lummig innergård med prunkande körsbärsträd. Här umgås gärna grannfamiljerna och föreningen har dessutom flera gårdskatter vilket bidrar till den gemytliga stämningen. Mot balkongsidan växer en mindre skog som skänker lugn och tystnad. Här hänger vissa upp hängmattor inför sommarens romanläsningar, och barnen har en trädkoja i skogen. Kommunikationerna är utmärkta med inte mindre än tre tunnelbanestationer i direkt närhet, med cirka tio minuters promenad vardera till Sandsborg, Blåsut och Kärrtorp. Och därifrån tar du dig inom ett par minuter till Södermalm och vidare in mot city.
Östermalm / Karlaplan
Värtavägen 10

Värtavägen 10

Välkommen till Värtavägen 10 med fantastiskt Östermalmsläge invid Karlaplan. På första våningen i ett vackert nationalromantiskt hus från 1914–15 hittar vi denna ljusa och luftiga lägenhet om två rum och kök. Generös takhöjd, lättmöblerade ytor, ett fint ljusflöde och stora fönster i två väderstreck gör att lägenheten känns större än de på papperet angivna 49 kvadratmetrarna. Alla rum nås från en rymlig hall; kök, vardagsrum, sovrum, badrum och klädkammare. Alla fönster är vända in mot husets stora och fina gruslagda innergård omgiven av träd, blommor och buskar. Gården är lätt att nå från denna lägenhet. På försommaren blommar bland annat syrener och rhododendron och det finns sittmöbler att duka upp fika eller middag kring. Gatan utanför kantas av stora kastanjeträd. Läget ett fåtal steg från Karlaplan ger också kort promenadavstånd till Djurgårdens och Gärdets grönska och nöjen. Kontakta gärna ansvarig mäklare Sandra Vestin för mer information på 076-719 44 70
Bolinder Strand
Sven Palms Allé 2

Sven Palms Allé 2

Den tidigare biljardsalongen som byggdes i början av 1900-talet är nu omvandlad till ett unikt boende. En öppen yta med vackra trägolv, stor öppen spis med ram av marmor, vacker stuckatur i original och fint listverk. Huset har nu även fått tidstypiskt badrum och kök samt veranda på husets baksida. Biljardsalongen som uppfördes i början av 1900-talet, i samband med Erik August Bolinders förvärv av Kallhälls gård, bjuds nu ut på marknaden. Huset som har en Q-märkning av Järfälla kommun, har nu omsorgsfullt renoverats i tidsenligt stil. Huset som är i ett plan och om totalt ca 70 kvm, är ett av det mest unika i sitt slag. Visas under juni 2024.
Bagarmossen
Bergsrådsvägen 16

Bergsrådsvägen 16

Antalet kvadratmeter i denna mysiga etta må vara blygsamt, men allt vad det lilla hushållet behöver finns. Dessutom ger takhöjden och de lågt bröstade fönstren en känsla av rymd. Ljusinsläppet är generöst, och sommartid njuter man av härlig eftermiddags- och kvällssol ute på den rymliga balkongen. Utsikten mot tallarna och lövträden utanför lägenheten är rogivande. Planlösningen är verkligen optimal, och i stället för en bökig Stockholmsdusch som är så vanligt i lägenheter av den här storleken finns ett separat duschrum. Bra förvaringsmöjligheter från golv till tak erbjuds i form av en klädkammare. Originaldetaljer har bevarats, och allra charmigast är den gamla kokvrån som på senare tid kompletteras med en modern köksö med induktionshäll och inbyggd kombiugn. För den som vill kombinera storstadens puls med ett aktivt friluftsliv är läget perfekt, och en kort promenad bort breder Nackareservatet ut sig med fina stigar och cykelvägar som leder fram till mysiga badsjöar. Dessutom ligger lägenheten i lugna kvarter samtidigt som man har Bagaremossens trevliga centrum med bland annat restauranger, fik, matbutik, bibliotek, Folkets Hus och T-bana inom ett stenkast.
Kungsholmen
Arbetargatan 33C

Arbetargatan 33C

I en fabriksbyggnad från tidigt 1900-tal finner vi denna moderna trea med kök och vardagsrum i öppen och social planlösning. Takhöjden är slående och ljuset strömmar in genom stora fönster som tillsammans med de charmiga vinklarna ger lägenheten karaktär. Fönstren och balkongen vetter mot en sluten innergård, och här erbjuds ett tyst och ostört boende mitt i stan. Läget är perfekt och denna del av Kungsholmen är som en rofylld oas omringad av vatten, parker och sjudande kafé- och restaurangstråk. Ett par kvarter bort drar Kungsholms strand fram med vackra promenadstråk, och Sankt Eriksbron leder över till Vasastaden och Rörstrandsgatan som under sommarhalvåret kantas av uteserveringar med härlig stämning. Runt hörnet har man Fridhemsplans puls, kommers och kommunikationer.
Nacka - Saltsjöqvarn
Västra Finnbodavägen 9C

Västra Finnbodavägen 9C

Accepterat pris, ring för visning! 1600-talsanor alldeles invid inloppet till Stockholm och i en skuldfri förening! Denna lägenhet ligger i en av Nackas äldsta byggnader, med ursprung i 1600-talet. Här bor man med ett häftigt läge precis vid Saltsjön och passagen till och från Stockholm, med utsikt utöver det vanliga. Det är en speciell känsla att kliva av båten efter en dag i stan och se ut över det glittrande havet. Man befinner sig så nära stadskärnan, men i en helt annan kontext. Med sina tjocka väggar och djupa fönsternischer bevaras känslan av husets anor inne i lägenheten, som i övrigt är modern och bekväm. Här bor man med ett kök och ett rum som bägge är rymliga, har ett fint badrum med gjutjärnsbadkar samt bra förvaring i ett större antal garderober och skåp. Utanför njuter man av den terrasserade, lummiga trädgården och föreningens altan på kajen, och är det inte väder eller årstid för detta har föreningen även flera olika gemensamhetslokaler inomhus. Att föreningen är skuldfri är såklart ytterligare ett stort plus. Välkommen!
Mariekäll
Brogatan 7

Brogatan 7

VILLA ENGQVIST byggdes år 1950 av dåvarande lagmannen i Göta Hovrätt C. O. Engqvist under hans period som borgmästare i Södertälje. Den ligger på en höjd och vid en lugn återvändsgata med närhet till förskola, skolor och pendeltåg. Trots det centrala läget gränsar tomten till ett skogsparti, och titt som tätt får man besök av rådjur i den lummiga och avskilda trädgården. Tack vare de stora nivåskillnaderna ser man, ostörd av de nedanför liggande industrierna, den fria skogshorisonten i öster, på andra sidan kanalen. Tomten är sluttande och var från början planterad med en del fruktträd och bärbuskar. I dess nedre del finns en dubbelbjörk av imponerande storlek. Byggherren och hans maka önskade en bostad, som – utöver allmänna trevnadsmoment – skulle medgiva, att hemmet sköttes utan hemhjälp. Dessutom var det ett önskemål, att planlösningen skulle ge båda möjlighet att på ett smidigt sätt uppfylla de representationsplikter, som åvilade dem. Sålunda borde matsalen kunna rymma c:a 25 personer och vardagsrummet äga en relativt stor rymlighet. Som ett viktigt önskemål framhölls vidare, att den av makarna, som vid ett tillfälle icke representerade, skulle ha möjlighet att i ett fredat arbetsrum sitta ostörd av en pågående sammankomst. Villan borde ha goda »tavelväggar«. Sovrumsavdelningen borde utöver familjens två sovrum även innehålla ett gästrum, i framtiden tänkbart som rum för hembiträde. Så lyder inledningen till en artikel om huset på Brogatan 7 som arkitekten Lennart Tham själv har skrivit för tidningen Svenska Hem 1953. Med tidens gång har den omgivande vegetationen runt och på tomten förändrats. Missa inte att anmäla ditt intresse för att erhålla ytterligare information om denna bostad.
SÖDERTÄLJE
Nedre Torekällgatan 17

Nedre Torekällgatan 17

Högst upp i ett jugendhus ritat av den välrenommerade arkitektduon Dorff & Höög breder denna ljuvliga våning ut sig över 105 kvadratmeter. Det är högt i tak och ljuset strömmar in genom stora fönster i motsatta väderstreck. Vardagsrummet och matsalen ligger i fil mot en lugn återvändsgata, och från köket, sovrummet och den soliga balkongen blickar man ut över kvarterets innergård och takåsar. Att man ser mycket himmel ger en härlig frihetskänsla. Lägenheten andas tidigt 1900-tal och de många originaldetaljerna – kakelugn, serveringsskåp, spegeldörrar, höga fotlister med mera – minner om husets 116 år långa historia.
Vasastan - Sibirien
Roslagsgatan 29

Roslagsgatan 29

KONTAKTA MÄKLAREN FÖR ATT BOKA PRIVATVISNING! Snabbt tillträde möjligt. I den här rymliga tvåan med bästa adress i Vasastan får sällskapslivet verkligen ta plats, och i det stora vardagsrummet finns det gott om utrymme för både soffa och matgrupp. Vardagsrummet har en fin utsikt mot Sibiriens ståtliga fasader, och ännu mer intagande är vyerna från balkongen med härlig förmiddagssol. Innanför det välplanerade köket, med gott om både bänkyta och förvaring, ligger ett mysigt sovrum som vetter mot en grönskande innergård. Sovrummet har plats för en dubbelsäng och här sover man gott om natten. De stora originalfönstren i motsatta väderstreck släpper in mycket dagsljus och den generösa takhöjden skapar en härligt luftig atmosfär. Läget är mycket omtyckt, och inom ett stenkast har man ett fantastiskt utbud av trendiga restauranger, vinbarer, butiker och gym. På andra sidan kvarteret breder Vanadisparken ut sig. Det är en välskött och ekonomiskt välmående förening med låg belåningsgrad, fem kvarvarande hyresrätter och en oexploaterad vind.
Kungsholmen
Kungsholmsgatan 40

Kungsholmsgatan 40

Stilsäkra materialval och vackra originaldetaljer samsas i denna ljuvliga trea högt upp i huset på våning 4 i en ståtlig hörnfastighet från 1898. Den generösa takhöjden skapar en härligt luftig atmosfär och ljuset strömmar in genom höga fönster i djupa nischer. När skymningen väl fallit är det mysigt att elda i vardagsrummets, sovrummets och matsalens kakelugnar. Lägenheten bjuder in till umgänge och i matsalen, som är i enhet med köket i en halvöppen planlösning, kan man duka upp till trevliga middagar med många gäster. Matsalen har även utgång till en balkong där man njuter av rofyllt gårdslugn mitt i stan. Det rymliga vardagsrummet och det harmoniska sovrummet, med platsbyggda garderober som sväljer det mesta i klädväg, ligger i fil med parspegeldörrar som öppnar och skiljer av. Lägenheten har ett mycket angenämt läge i en omtyckt del av Kungsholmen med ett rikt restaurangliv och utmärkta kommunikationer runt hörnet. Inom ett stenkast finns Kungsholms strand med park och trevligt promenadstråk längs med vattnet.