Type and press Enter.

Kommande

Storlek
Område
Typ
Sortering

Vill du visas här?

Vill du visas som kommande på vår hemsida och samla på dig spekulanter till din försäljning och kanske sälja utanför den öppna marknaden – underhand?

Kommande försäljningar

Södermalm - Mosebacke
Kapellgränd 6

Kapellgränd 6

Kapellgränd 6 ligger på en av Södermalms höga toppar, med milsvid utsikt över Medborgarplatsen och Björns trädgård, i kulturkvarteren vid Mosebacke och Katarina Kyrka. Huskroppen gömmer en kullerstensbelagd innergård där rosenbuskar klättrar längs med muren och blommande träd hittas. En trappa upp ligger denna arkitektritade bostad av absolut toppklass! Här väntar lyx och ett varsamt renoverat hem med genomgående snygg material -och färgsättning. Stora fönster i tre väderstreck, helt utan insyn. Därutöver finns en fungerande öppen spis, ett stort masted bedroom med pardörrar och walk- in closet, badrum och gäst wc, barnrum/kontor, kök och vackert vardagsrum i gavelläge med utsikt över innergården. Annonsen förbereds med bilder och text, anmäl ditt intresse redan nu!
Smedjevägen 10

Smedjevägen 10

Just nu förbereder vi försäljning av detta gedigna timmerhus från Dalarna som placerats i Ekerö kommun, på en höjd med utsikt över åkrar, ängar och Kaggeholms Slott. 2 500 kvm stor och terrasserad naturtomt, perfekt för odling av alla de slag.
Södermalm - Helgalunden
Blekingegatan 20

Blekingegatan 20

Området strax nedanför Helgalunden skyddas av huskroppar och grönska, och ligger lite dolt i lugna kvarter. Enrummaren på Blekingegatan minner om New Yorks studioloft med sina rustika tegeldetaljer, samtidigt som Stockholms vackra sekelskiftesfönster och knarriga plankgolv ger charm av sötare karaktär. En bra balans mellan rustikt och elegant, där takhöjden får stoltsera och bidra med rymd. Den fria utsikten över parken ger lummigt insynsskydd, rofyllt där strosande grannar rastar hundar och låter barnen leka fritt. Samtidigt bor du intill urbana Skanstull, och likaså promenadnära till Mariatorget, som erbjuder restauranger, vinbarer, ölhak och mysiga caféer efter behag.
Vällingbyhöjden
Lövångersgatan 27

Lövångersgatan 27

Välkommen till en arkitektonisk 1950-talspärla i Vällingbyhöjden! Här finns nu chans att flytta in i ett välbevarat och spännande radhus i Brf Atlantis, området som i decennier lockat arkitektur- och designintresserade till besök. Radhuset har tre halvplan som förbinds genom luftiga trätrappor och planlösningen bjuder på vackra siktlinjer och finurliga rumsavskiljare. De bevarade originaldetaljerna är många. Stora delar av huset har snedtak och generös takhöjd - mellan 2,60 och drygt 4 meter. Stort fokus ligger på de sociala ytorna, där både allrummet med anslutande kök och vardagsrum med öppen spis och en liten balkong är fantastiska sällskapsrum. Bostaden har dessutom tre till fyra sovrum, tvättstuga, badrum, gästtoalett och bra förvaringsutrymmen. På framsidan finns en fin och solig gård, med uteplats, grönska och rabatter, lagom stor att hålla efter. Därtill har man tillgång till föreningens stora och parkliknande gård som knyter samman hela området. Atlantis är en anrik förening med mycket historia, traditioner och t o m en egen flagga, och att föreningen har sin plats i den politiska historien är också väl känt. Men framför allt är detta en lugn oas på höjden, omgiven av stora grönområden, med grannar som känner varandra och där många bor länge. Området ligger dessutom nära Vällingbys fina 1950-talscentrum, tunnelbana, skolor och fritidsaktiviteter.
Vasastan - Röda bergen
Rödabergsgatan 5

Rödabergsgatan 5

Högst upp i huset i mysiga Rödabergen hittas denna charmiga och otroligt välplanerade enrummare. Utsikten från tredje våningen över takåsar och himmel ger en öppen fri känsla, likväl som insynsskydd. Nedanför växer sig kastanjeträden stora och bildar lummiga rader i allén. I dessa kvarter slingrar sig gatorna fritt och grönskan är ständigt närvarande, en harmonisk småstadsidyll mitt i staden. Uppe i lägenheten tillåts ljuset stråla in över plankgolven i original med synliga furutiljor. Den genomgående planlösningen skapar tillsammans med takhöjden en finfin plats åt vackra interiöra ting liksom för gäster som tittar förbi på ett glas. Föreningens soliga vädringsbalkonger och grönskande innergård väntar i sin tur på sommarens långsamma dagar. Närheten till buss, tunnelbana och pendeltåg gör området tillgängligt, tillsammans med Vasastans breda utbud av matbutiker, motionsslingor, restauranger, krogar och caféer.
Midsommarkransen
Vårgatan 1A

Vårgatan 1A

Denna hemtrevliga trea är en riktigt dröm för den som söker en bostad i den gamla delen av Midsommarkransen. Lägenheten är en välplanerad och charmig familjebostad om 68 kvm med två bra sovrum, varav det ena har en fungerande kakelugn. Här finns ett generöst vardagsrum som även det har en vacker fungerande kakelugn samt ett enormt mysigt kök. Dessutom finns ett stilrent badrum med dusch, en rymlig hall. Det är en genomgående planlösning med fönster i två väderstreck. Bostaden ligger i ett av de fina jugendhusen i populära Brf Tellusborg vars fantastiska gårdsmiljöer med utemöbler, grillar och grönska är en stor tillgång och en mötesplats för alla åldrar. Midsommarkransen är lika barnvänligt som vuxen vänligt. Lekparker, pulkabackar och förskola runt hörnet för de små, och ett bra utbud av trevliga restauranger dit föräldrarna kan gå och möta upp en kompis en vanlig vardagskväll. När storstads pulsen lockar finns city en snabb tunnelbanefärd eller cykeltur bort. Vi är under produktion, återkommer när vi har allt klart! Håll ut!
Södermalm
Ringvägen 87A

Ringvägen 87A

Just nu förbereds försäljning av en idealt planerad funkis-tvåa som sobert renoverats år 2023. Välplanerade kvadratmeter som passar utmärkt till såväl singeln som paret. Här väntar ett enormt ljusflöde genom stora fönster och en solig balkong i högt läge! Välskött förening med goda lokalintäkter och garage i huset (med endast 3-9 mån väntetid) Lägenheten kommer ut till försäljning i sommar, anmäl intresse redan nu!
Telefonplan / Hägersten
Mellanbergsvägen 15

Mellanbergsvägen 15

Högst upp i huset på Mellanbergsvägen väntar funkisromantik utöver det vanliga! Här är mycket bevarat sedan byggåret, originaldetaljer som präglar bostadens alla rum tillsammans med väl avvägda väggkulörer. Öppningen mellan kök, hall och vardagsrum skapar en runtgående - och samtidigt genomgående - planlösning vilket tillåter ljuset att stråla in från flera riktningar. Morgonsolen kikar fram i takt med kaffekokarens puttrande, och härlig kvällssol färgsätter både vardagsrum och sovrum. Det höga läget möjliggör en mysig utsikt över bakgårdens lummiga träd och grönska. Området sammanbinder med fina cykel- och promenadstråk som enkelt tar dig till Hornstull och vidare, samt goda kommunikationer på gångavstånd. Precis utanför finns en busshållplats där linje 147 tar dig in till Liljeholmen som är en stor knytpunkt för tunnelbana, tvärbana och bussar. E4an ligger nära för den som har bil, utan att för den delen bidra med störande ljud. Kvarteret är tyst, inbäddat i grönska. På innergården kan man odla i egen pallkrage och fika i skuggan under grenverken. Du har även en pool 300 meter bort, perfekt om sommaren. På promenadavstånd finns också Telefonplans och Midsommarkransens alla mysiga caféer och restauranger.
Örnsberg/Aspudden
Hövdingagatan 35

Hövdingagatan 35

Två trappor upp i huset på Hövdingagatan 35 välkomnar vi till en stilren, modern och nyligen renoverad funkisdröm om två rum och kök. En inbjudande och mysig atmosfär möter redan i hallen och följer med genom alla rum, som knyts ihop av en finstämd enhetlighet i kulör- och materialval. Planlösningen är väldisponerad, öppen och genomgående, med fönster i två väderstreck och balkong mot gården och söder. De sociala ytorna i kök och vardagsrum förenas med en stor öppning, medan sovrummet ligger mer separat. Förvaring är fint inpassad i de olika rummen. Badrummet har dusch och är förberett för tvättmaskin. Utanför lägenheten har huset en lummig gård med utemöbler och grill, omgivna av stora träd, som får utsikten att variera med årstiderna och naturens skiftningar. På denna adress bor du granne med Aspuddsparken och idrottsplatsen, kan ta kvällsdopp från klipporna i Örnsberg och har både tunnelbanan och ett trevligt utbud av lokala restauranger nära.
Wollmar yxkullsgatan 3

Wollmar yxkullsgatan 3

Med över tre meter i takhöjd, ljusa nyslipade brädgolv, höga fönster och balkong. Vi hälsar välkommen till en härlig tvårumslägenhet i en fastighet från 1906, runt knuten från Mariatorget och Swedenborgsgatans folkmyller och uteserveringar. Här bor du med två ljusa rum i fil, där ett stort och social vardagsrum och matplats utgör mittpunkt mellan ett vinkelkök och ett mysigt sovrum med pardörrar. Vid vardagsrummet finns också lägenhetens balkong som blickar ut över trädkronorna och de förbipasserande söderborna. Tack vare den generösa takhöjden och stora fönster med djupa nischer genomsyras rummen av fin rymd. På denna adress bor man med bästa utgångsläge till de mysiga kvarteren runt Mariatorget, med ett fantastiskt urval av restauranger och barer just om hörnet och dessutom 50 meter till tunnelbana och nära till pendeltåg från Södra Station. Swedenborgsgatan som i många år varit sommargågata kantad av serveringar är numer gågata året om, även vintertid.
Gamla stan
Köpmangatan 6

Köpmangatan 6

I ett vackert hus på Stockholms äldst benämnda gata, Köpmangatan i Gamla Stan, finner vi denna trivsamma tvåa med fina detaljer såsom fiskbensparkett, gjutjärnsradiatorer, eldningsbar öppen spis (besiktigad 2022) och marmorbänkar i djupa fönsternischer. Huset har anor från medeltiden och här ska självaste René Decartes, filosofen som bland annat konstaterade "jag tänker alltså finns jag", ha bott under sin vistelse i drottning Kristinas hov. Lägenheten bjuder in till umgänge, och vardagsrummet, köket och hallen är i enhet i en halvöppen, ljus och luftig planlösning. Ett mycket rofyllt boende erbjuds, och alla fönster vetter mot en mysig innergård med lummiga klätterväxter på fasaden.
Ekhagen
Ekhagsvägen 8

Ekhagsvägen 8

Välplanerad och genomgående 3:a om 76kvm med fönster åt två håll, dubbla balkonger och fungerande öppen spis. Här bor man högst upp i huset i en stabil brf med ordnad ekonomi.
Södermalm - SoFo
Folkungagatan 82

Folkungagatan 82

Folkungagatan markerar populära SOFO:s avslut och de historiska Katarinakvarterens början. På Folkungagatans mitt, i gränsdragningen mellan trendigt och klassiskt, ligger denna vackra sekelskifteslägenhet med en överensstämmande mix av modernitet och originalcharm. Den är noggrant och fint renoverad med fungerande kakelugn, vitoljade originalgolv, takstuckatur och stora spröjsade fönster, liksom speglade nischer. Bostaden upplevs öppen och luftig med fint genomgående ljusinsläpp, och det går att ansöka om bygglov för fransk balkong från köket ut mot gård. Här tillhör du trivsamma kvarter i mitten av Folkungagatans stråk. Pulsen väntar utanför porten, men blicken är vänd mot grönskan, Katarina Kyrka och den prunkande stilla innergården med tillhörande stort utekök - ett uppskattat komplement som används flitigt under sommarhalvåret.
Södermalm - Mariatorget
Wollmar Yxkullsgatan 5 B

Wollmar Yxkullsgatan 5 B

Med superbt läge invid Mariatorget och trevliga Swedenborgsgatan ligger denna fina och ljusa 2,5:a med italiensk balkong i gårdsläge och öppen spis. För mer info kontakta bjorn@historiskahem.se eller ring 0723-733 555.
Södermalm - Katarina-Sofia
Bondegatan 55

Bondegatan 55

Två kakelugnar, tre meter i takhöjd, vackra småspröjsade fönster och balkong mot gården – välkommen till Bondegatan 55 och denna fina trea på tredje våningen i ett pampigt, nationalromantiska hus. Utöver alla vackra äldre detaljer har denna lägenhet en luftig och effektiv planlösning med ett separat kök, ett stort vardagsrum och två rymliga sovrum. Dessutom finns ett badrum med dusch, tvättmaskin/torktumlare samt bra förvaring. De bägge kakelugnarna, som är placerade i vardagsrummet respektive det ena sovrummet, är fullt fungerande. Från fönstren har man utsikt mot både gård och gata och det höga läget ger vyer över takåsar och himmel. Husets läge ger dig den bästa mixen av vimmel och lugn, där restauranger av toppklass nås lika enkelt som parker och grönska.
Vasastan - Birkastan
Norrbackagatan 42

Norrbackagatan 42

På en omtyckt gatan i Birkastan, granne med mysiga Rörstrandsgatan och Karlbergskanalens vatten, ligger denna väl omhändertagna jugendtvåa som byggdes precis i början av det förra seklet. Höga golvsocklar håller lägenheten i ett vackert grepp, och speglade dörrar leder inåt rummen i olika riktningar. Gedigna listverk, brädgolv med synliga tiljor och en takhöjd på över tre meter gör att våningen känns rejäl och samtidigt vänlig, en lägenhet som tar emot efter en lång dag på stadens gator. Ljuset flödar enkelt tack vare den genomgående, luftiga planlösningen och de höga fönstren, samt spröjsade innerfönster. Du har utblickar över den grönskande innergården från sovrum och kök, och från vardagsrummet ser du dina grannar i morgonrusningen på väg till jobbet. Kanske blir du en av dessa? Som svänger förbi Lillebrors bageri för en frukostmacka och en kaffe, och på vägen hem kan insupa atmosfären i ett lugnare tempo och köpa med lite plock inför kvällens middag. Den lokala kvarterskänslan är en av Birkastans mysigaste kvaliteter, samtidigt som du bor mitt i Vasastan och därmed har gångavstånd och goda kommunikationer till det mesta!
Kungsholmen - Fredhäll
Frödingsvägen 14

Frödingsvägen 14

KONTAKTA MÄKLAREN FÖR VISNING Högst upp i huset har du utsikt rakt ut över träden och den lilla grusvägen som leder ner mot vattnet. Essingefjärden skymtas mellan grenverken och glittrar lockande om sommaren. Denna vackra funkispärla upplevs både mysig och elegant tack vare sin tilltalande komposition, med påkostade material och sitt rikliga ljusinsläpp som strålar in från hörnets två riktningar. Här vill man gärna bjuda in till middagar och konversera inpå småtimmarna. Köket är nyrenoverat i 30-talsstil med klassiska snedställda skåp och tillhörande balkong, och dess separata läge gör att disken kan vänta till imorgon. Barnkammaren ligger dessutom lite avskilt vilket gör att barnen kan sova ostört när gäster stannar efter läggdags. Det stora sovrummet nås via pardörrar i glas, och innan du blåser ut ljusen och kryper till kojs kan du ta ett bad i badrummets fina tassbadkar. Utsikten ger dig direkt kontakt med naturen, och läget erbjuder närhet till Fredhälls badklippor och parker. På Frödingsvägen lever du ostört, i kvarter omringade av grönska och vatten. Samtidigt bor du i en slags mittpunkt, där mysiga delar av staden sammanstrålar. Området binds ihop med både Kungsholmen och Södermalm, liksom Lilla Essingen, via broar som gör det enkelt att ta sig till fots och med cykel. Här har du även tillgång till flertalet bussar vid Västerbroplan, och tunnelbanan vid Kristineberg och Thorildsplan.
Södermalm - Högalid
Högalidsgatan 52A

Högalidsgatan 52A

Näst högst upp i huset på omtyckta Högalidsgatan ligger denna öppna och ljusa tvårummare med topprenoverat kök och en trevlig köksbalkong mot den mysiga innergården. Det höga läget skapar en tyst, stilla atmosfär med magiska utblickar över omgivningarna. Lägenheten har mycket bevarad charm och en härlig takhöjd som bidrar med rymd. Planlösningen är genomgående med fönster åt både gård och gata, och ett ljus som faller fritt genom rummen. Gatan tillhör Hornstulls strosvänliga kvarter, strax bakom vimlet väntar här en lokal känsla med stammisställen och badholmar på gångavstånd.
VASASTAN
Hälsingegatan 8 A

Hälsingegatan 8 A

Här förbereds försäljning av en fantastisk lägenhet om 4 rum och kök på Hälsingegatan. Lägenheten har badrum, öppna spisar, gästtoalett, generösa sovrum samt tidigare bygglov för balkong. Annonsen är under uppbyggnad! Kontakta mäklaren för mer info.
Gröndal
Maskinistgatan 15

Maskinistgatan 15

Badbrygga 50 meter från porten gör morgon- och kvällsdopp till en naturlig del av livet på denna adress. Ytterligare två badplatser ligger under tio minuters promenad, när man vill variera sig. Vid bryggan ligger fritidsbåtarna på rad, kanske även din så småningom? Den långa bryggan som går längs vattnet hela vägen till Ekensberg är en fantastisk promenadväg med härlig utsikt över vattnet och staden. Här kan man promenera till Vinterviken med café, restaurang och trädgårdar. En annan trevlig runda går runt sjön Trekanten där man vintertid kan åka skridskor och pulka. I hemmakvarteren finns både Färgfabriken och sommarcaféet Cul de Sac, och det är alltid trevligt att ta en promenad till det anrika konditoriet Lundbergs i Gröndals centrum. Tvärbana och bussar nås runt hörnet, och det är 7 minuters promenad till Liljeholmen med tunnelbana, galleria och allehanda service. Lägg på ett par minuter till och du är i Hornstull. Från lugnet till pulsen på ett kick!
Södermalm - Hornstull
Verkstadsgatan 5

Verkstadsgatan 5

Välkommen till 46 kvm ljus, luftig och välplanerad charm på Verkstadsgatan i Hornstull! Denna lägenhet ligger i ett pampigt hus uppfört i skiftet mellan 1920-tal och 1930-tal och är ett både socialt och mysigt hem att trivas i. Planlösningen ger en möjlighet både till socialt umgänge och till att kunna stänga om sig. Via hallen välkomnas du in i ett tvådelat sällskapsrum med kök och vardagsrum och rymliga ytor för stort matbord och soffgrupp. Sovrummet ligger intill och har gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möbler. Lägenheten har dessutom bra förvaring i inbyggda klädkammare samt ett fint badrum med dusch och tvättmaskin. På denna adress bor du mitt i Hornstull, i kvarter som är händelserika och levande, men på en gata med lugn småstadskaraktär, där vatten och grönska finns nära inpå.
Telefonplan
Tvingvägen 32

Tvingvägen 32

Barnrikehus - en arkitektsuccé! Vill du bo på välplanerade och ljusa ytor är denna 3:a det perfekta valet. Fönster i tre väderstreck, 2 sovrum , kök med matplats, vardagsrum och badrum med fönster. Beläget högst upp i huset. I detta hem finns även många vackra originaldetaljer bevarade, som bakbord i marmor, överskåp, köksdörr. För mer info Kontakta fastighetsmäklare Marie Holmerson på marie@historiskahem.se
Hammarbyhöjden
Finn Malmgrens väg 15

Finn Malmgrens väg 15

Den här fantastiska gaveltrean har attribut utöver det vanliga! Förutom en vacker inramning, klassiska originaldetaljer och ett topprenoverat kök, finns här både en balkong och en stor terrass, samt en fungerande öppen spis som värmer om vintern. Bostaden har en tilltalande planlösning och ett stort ljusinsläpp från fönster i de tre väderstrecken öst, syd och väst, vilket tillåter solen att vandra genom rummen under dagens gång. Du lever med grönskande utblickar och minimal insyn. Att ha djupa skogar och badsjöar lika nära som stadens puls gör livet på denna adress kvalitativt. På cykel tar du dig till Södermalm på 7-8 minuter, och lika snabbt når du Nackareservatet för promenader, svamp- och bärplockning. Torget bidrar till en lokal, mysig stämning, på senare år har en uppsjö nya restauranger och caféer öppnat i kvarteret. Hammarbyhöjdens tunnelbana ligger tvärs över torget, som tar dig till city på 11 minuter, och promenerar till konserter i Globen gör du på en kvart!
Östgötagatan 22

Östgötagatan 22

Underbart välplanerad 2 rok om 62 kvm. Högt upp i huset med balkong mot lugn innergård. Kontakta mäklaren för mer information.
Södermalm/Blecktornsparken
Metargatan 13

Metargatan 13

Avskilt placerad ovanför Blecktornsparken ligger denna mysiga enrummare omringad av körsbär och äppelblom. Den grönskande utsikten bidrar till en huslig, hemtrevlig känsla en trappa upp, samtidigt som Nytorgets strosvänliga kvarter ligger endast fem minuter bort. Det charmiga originalköket passar utmärkt för vänner som gärna kommer över när det vankas middagar. Här får fina samtal sammanfatta kvällarna som ofta blir senare än man först tänkte - det är något med det mjuka, vänliga ljuset, och hur det faller på bevarade golv och väggar - det får alla att känna sig som hemma! På andra sidan Ringvägen väntar caféer, restauranger och folkliv, och goda kommunikationer finns strax utanför, liksom vid Skanstull. I Blecktornsparkerna finns utegym, bollplaner, pingisbord, parklek, djur och trevliga restaurang Bleck. Samtidigt finns Söders puls nära när man vill ha den, med tunnelbana, bussar, mataffärer, Nytorget, Trädgården med mera, och även närhet till vattnet och motionsrundor runt Årstaviken.
Midsommarkransen
Radiusbacken 19

Radiusbacken 19

Social ljus funkis femma i etage med vindskaraktär i attraktiva Midsommarkransen.
Södermalm - Mariatorget
Rosenlundsgatan 24

Rosenlundsgatan 24

Den här tvårummaren har ett trivsamt och centralt läge precis runt hörnet från en ut av Mariatorgets knutpunkter. Två stora originalfönster vetter ut mot kvarteret och Rosenlundsgatans strosande folk, och släpper in rikligt med dagsljus över rummen. Den nyrenoverade lägenheten följer byggnadsårets interiöra teman och ideal. Här har man varit noga att få till rätt känsla och detaljer. Pastellkulörer i ljuvt rosa, himmelsblått och vanilj går ton i ton där de löser av varandra inåt lägenheten. Det mörka trägolvet liksom fönsterblecken ger djup och bryter snyggt av. På baksidan gömmer sig en stor härlig innergård, underbar att nyttja om sommaren med lummig grönska, träd, rabatter, krukväxter, trädäck och grusgångar. Du bor även nära stora grönområden och utkiksplatser, bad och bryggor i Tantolunden, liksom mysiga caféer och restauranger, härligt tillgängliga längs med trottoarerna.
Södermalm
Mariagränd 2

Mariagränd 2

Välkommen till ett stycke kulturhistoria mitt i staden, en charmerande och unik lägenhet med rötter i 1700-talet. Här skapar anorna en speciell atmosfär! De äldsta delarna av huset är daterade till 1726 och byggnaden är blåklassad, den högsta klassificeringen, i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering. Adressen är en häftig plats att bo på och uttrycket ”att ha staden för sina fötter” passar aldrig så bra som här.
Årsta
Sköntorpsvägen 41

Sköntorpsvägen 41

Här på Sköntorpsvägen i Årsta har vi nu en charmig, ljus, insynsskyddad och maximalt socialt planerad lägenhet högst upp i huset med balkong byggd enligt folkhemmets fantastiska och praktiska ideal. En riktigt välplanerad tvåa med rätt kvadratmetrar där man önskar dom och med en genomgående planlösning med fönster i två riktningar vilket ger ett bra ljusinsläpp. Vardagsrummet är lätt möblerat och balkong med skärmtak blir ett extra rum året om och som vetter mot grönska och föreningens innergård i ett huvudsakligt västligt läge. Sovrummet är bra dimensionerat och ligger intill vardagsrummet. Köket har uppdaterats av föregående ägare där b.la vitvaror, köksbänk, köksskåp och golv har tillförts och där både finess och god smak skapar en helhet. Här finns plats för både större matbord att äta middagar med familj och vänner och generös yta för den som har matglädje i sinnet. Det gamla matrummet kan återställas med en vägg och även utgöra ett tänkbart sovrum eller kontor. I övrigt bjuder planlösningen på en praktisk klädkammare intill sovrummet och originaldetaljerna som vi finner fönstervred, marmordetaljer, parkettgolv och huvudsakliga delar av planlösningen. Badrummet är i god storlek och standard med ett uppskattat fönster som släpper in både frisk luft och solens strålar. Föreningen är stor och trygg och läget ger dig det bästa av både serviceutbudet vid Årsta torg och naturen intill Årstaviken, men också knappa 15 minuter in till Södermalm. Bostadsrätten disponerar ett större förråd i källaren. Välkommen till en riktigt bra tvåa i Årsta! Kontakta sandra@historiskahem.se direkt för mer information!
BAGARMOSSEN
Bergsrådsvägen 16

Bergsrådsvägen 16

Välkommen till den snyggaste och mysigaste funkisettan i Bagis - 19 optimalt planerade kvadrat med genomtänkt interiör och välbevarad originalkänsla. Lägenheten har ett ljust och luftigt rum med sovalkov och ett kök med fina originalskåp som kompletteras av en ny del. Därtill finns toalett, duschrum, klädkammare och överhuvud taget bra förvaringsutrymmen. Pricken över i fås genom detaljer som brädgolv, strömbrytare, dörr- och skåpshandtag, vitt klassiskt kakel och lampglober av glas. Färgskalan är lugn och sammanhållen, takhöjden på 260 cm med ett stort fönster skapar volym och grönska utanför bidrar också till en rofylld känsla. Västerläget ger ett vackert ljusinsläpp och på sommaren fungerar den stora balkongen som ett extra vardagsrum där man kan njuta av kvällssolen bland de höga tallarna. Föreningen är trevlig och välskött och lägenheten ligger i ett lugnt område där man samtidigt bara har några minuter till fots till Bagarmossens mysiga centrum och tunnelbanan.
Uttran
Runers väg 1

Runers väg 1

Ett rymligt drömhus för familjen, den som söker möjlighet till uthyrningsintäkter eller plats för sin näringsverksamhet – välkommen till mysiga Uttran och denna härliga och sjönära villa på Runers väg. Här bor man med rymliga rum i två plan plus källare, i ett hus som uppfördes 1930 som en lanthandel. Det är idag ett öppet och gästvänligt hem som bjuder in till sällskapsliv, men som också möjliggör en praktisk vardag. Husets entréplan är det sociala planet, där man kan umgås i stora sällskap i ett luftigt vardagsrum som ansluter till ett öppet och nyrenoverat kök. En trappa upp finns fyra rymliga sovrum plus ett allrum. Den som behöver ännu fler sovrum har möjlighet till det på entréplanet. I källarvåningen finns hobbyrum, tvättstuga och många förråd. Samtliga våningar har toalett/badrum. En del av entréplanet innefattar en separat del med egen ingång, vilken ger möjlighet till skapandet av uthyrningslägenhet som kan generera intäkter till boendet. Denna del av huset kan med fördel inredas för att passa bra som generations- eller tonårsboende eller för företagaren. Minnen av husets tid som lanthandel finns kvar på flera ställen i huset, bland annat i form av varuhiss och lastkaj. Huset omges av en stor och lummig trädgård med flera uteplatser, odlingsmöjligheter och mycket grönska. Uttran har ett både naturskönt och lättillgängligt läge. Tre sjöar ligger i omedelbar närhet och man har verkligen badrocksavstånd till sköna dopp. Naturreservat och motionsspår finns lika lättillgängligt som skolor och kommunikationer. Privatvisning bokas via ansvarig mäklare.
John Ericssonsgatan 6

John Ericssonsgatan 6

Just nu förbereds presentationen av den ultimata minitvåan i Markeliushuset. 34 kvadrat fördelat på två rum och kök med balkong i sydvästläge och utsikt över Riddarfjärdens vatten. Sven Markelius ritade huset 1934 med visionen om ett kollektivhus, där de boende kunde få hjälp med barnpassning, tvätt och matlagning. Än idag, snart 100 år senare, har huset kvar fungerande mathissar med möjlighet att beställa upp nypressad apelsinjuice och croissanter från det franska bageriet Petite France. Kontakta mäklaren för mer information om försäljningen: erica@historiskahem.se // 073-261 50 12
Södermalm - Högalid
Heleneborgsgatan 20

Heleneborgsgatan 20

Välkommen till Heleneborgsgatan 20, med bästa läge högt ovan Söder Mälarstrand. Här väntar en mysig funkislägenhet med strålande utsikt över Långholmen, grönska och vatten. 36 fina och välplanerade kvadrat inomhus kompletteras av en cirka 7,5 kvm stor balkong, som löper längs med hela lägenheten. Lägenheten har en bra planlösning som ger plats åt ett fullutrustat kök, ett rymligt vardagsrum med platsbyggd förvaring och ett separat sovrum. Dessutom finns goda förvaringsmöjligheter i ett stort antal skåp och hyllor. Så fort vädret tillåter är balkongen hemmets hotspot, ett verkligt extrarum under sommarhalvåret, och panoramat härifrån över Långholmen och vattnet är overkligt fint. Ibland är utsikten vintervit, men allra oftast mer färgstark, med grönska i fokus och vattnet som glittrar i kanalen. Önskas vidare vyer och mer utrymme utomhus har föreningen en fantastisk takterrass med möbler, grill, utsikt över hela Stockholm och ljuvligt eftermiddags- och kvällssolsläge. Dessutom finns en mycket fin gård med boulebana och bara någon minut hemifrån kan man ta sig ett morgondopp. Nej men hur härligt kan man bo egentligen?
Kungsholmen - Norr Mälarstrand
Pontonjärgatan 33

Pontonjärgatan 33

Utsikt rakt ner mot Riddarfjärden från stora fönster och en södervänd balkong! Denna lägenhet ligger på fjärde våningen i ett funkishus strax ovanför Norr Mälarstrand och har fantastisk utsikt över vattnet och vidare mot Västerbron och Långholmen. Det höga och öppna läget gör detta till ett ljust och soligt hem. Rummen knyts samman av enhetliga kulör- och materialval och är genomgående renoverade under senare år. Planlösningen är den bästa tänkbara, med sällskapsrummen i kök och vardagsrum i fil mot söder och vattnet, och sovrummet i motsatt riktning, i svalt norrläge. Lägenheten har också ett badrum med dusch och tvättmaskin samt goda förvaringsmöjligheter. Pontonjärgatan är en lugn bostadsgata som har ett fördelaktigt läge på nedre Kungsholmen, är omgiven av många trevliga kvartersrestauranger och har Fridhemsplans utbud endast ett par minuter hemifrån. Här är det både smidigt och roligt att bo!
Kärrtorp
Fyrskeppsvägen 48

Fyrskeppsvägen 48

På Fyrskeppsvägen ligger en stilig och nyrenoverad 1950-talslägenhet med balkong och en lite extra grann glasvägg mellan vardagsrum och matsal. Glaspartiet utmärker bostaden och skapar ett fantastiskt ljusflöde från burspråket, och bort till balkongen som väntar på andra sidan rummet. Den södervända balkongen ger ytterligare känslan av förlängning, ljus och rymd. En sammansvetsad yta, perfekt för bjudningar med flertalet gäster. Till detta hör också ett privat sovrum, kök och ett vackert renoverat badrum. Utanför hittas en fin och lummig innergård med prunkande körsbärsträd. Här umgås gärna grannfamiljerna och föreningen har dessutom flera gårdskatter vilket bidrar till den gemytliga stämningen. Mot balkongsidan växer en mindre skog som skänker lugn och tystnad. Här hänger vissa upp hängmattor inför sommarens romanläsningar, och barnen har en trädkoja i skogen. Kommunikationerna är utmärkta med inte mindre än tre tunnelbanestationer i direkt närhet, med cirka tio minuters promenad vardera till Sandsborg, Blåsut och Kärrtorp. Och därifrån tar du dig inom ett par minuter till Södermalm och vidare in mot city.
Kungsholmen - Fridhemsplan
Fridhemsgatan 9

Fridhemsgatan 9

Populära Posthuset på Fridhemsgatan hör till stadens främsta funkisbyggnader. Här finns nu chans att flytta in till en unik studio-etta i sann New York anda! Detta hem karaktäriseras av de två enorma fönsterpartierna som ger en lyxig känsla och ett enastående ljusinsläpp. Lägenheten har en inbjudande och social planlösning med ett kombinerat kök och vardagsrum. Rymlig sovalkov med plats för stor dubbelsäng och garderobsvägg. Här bor man helt insynsfritt med vy över trädtoppar och takåsar. Fridhemsgatan är en lugn, bred och lummig gata, kantad av stora träd och vackra hus med gröna förgårdar. Här är Rålambshovsparkens grönska lika nära som knutpunkten Fridhemsplan med butiker, service och kommunikationer, och i de omgivande kvarteren finns ett stort antal trevliga restauranger och caféer att välja mellan. Välkomna till ett hem att imponeras utav.
Gustavsberg
Stig Lindbergs gata 17A

Stig Lindbergs gata 17A

Tycker du om känslan av att få leva och bo i en unik lägenhet med industrikaraktär? Gillar du att ha en takhöjd om 3,5 m och att endast ha 30 min in till city? Uppskattar du vår Svenska skärgård? Då är detta för dig!! Snart presenterar vi en väldigt välplanerad 2:a med balkong, om ca 49 kvm boyta (+16 kvm biyta) helt unik i sitt slag. Anmäl ditt intresse!
Södermalm
Skaraborgsgatan 8

Skaraborgsgatan 8

Välkommen lilla lugna Skaraborgsgatan och till en fantastisk fyrarummare i en spännande 1800-talsbyggnad. Här bor du med 3,10 meter i takhöjd, rum i fil, pampiga pardörrar, ljusa brädgolv, en vacker kakelugn och Söders kanske mysigaste altan! Lägenheten helrenoverades 2013–2014 inklusive nytt kök och badrum. Interiören är klassisk, beständig och i mycket gott skick.
Hammarbyhöjden
Wahlbergsgatan 18

Wahlbergsgatan 18

Eftersom Hammarbyhöjden ofta beskrivs som Sveriges bäst bevarade funkisområde är det en fröjd att tipsa om denna utmärkta gaveltvåa med ljus och rymd – och så noggrant renoverad i charmerande funkisanda! Här finns också originaldetaljer som ger extra känsla för byggåret. Planlösningen är öppen och ger flytande funktionalitet mellan kök och vardagsrum, det här är en social lägenhet om 41 kvadrat, med gott om grönska runt knuten. Det rofyllda läget med närhet till djur och natur gör boendet extra lyxigt, då stadspulsen från Södermalm inte heller är långt borta. Här slipper du välja! VI är under produktion, håll ut!
LIDINGÖ
Ekorrvägen 14

Ekorrvägen 14

Inom kort presenterar vi detta välplanerade 1960- tals radhus med hörntomt på Ekorrvägen. Huset är ritat av arkitekt Ernst Grönwall som bl a ritade både biograf Draken och Esplanad. Stora vackra fönsterpartier skänker ett härligt ljus utan att skapa för mycket insyn. Hemmet erbjuder stora sociala ytor med elstäder, flertalet sovrum och två badrum. Huset har flera uteplatser, garage och en perfekt, lagom stor tomt. Här är tyst och lugnt med närhet till affärer och kommunikationer. Vi är under produktion... Anmäl ditt intresse så återkommer jag med mer information när det är klart!
Södermalm - Högalid
Långholmsgatan 7A

Långholmsgatan 7A

Högst upp i huset mellan två innergårdar ligger den här ljusa och sociala trerummaren. Kök och vardagsrum bjuder med sin öppna planlösning in till socialt umgänge och två mysiga sovrum har utsikt över taken och gårdarna runtomkring. Samtliga ytskikt och köket renoverades 2021 och färgskalan är harmonisk. Lägenheten har en genomgående planlösning och alla fönster mot gårdarna, med tidigare bygglov för balkonger i två olika väderstreck. Läget högt upp i ett gårdshus är lugnt och tyst, och det är lätt att glömma bort att du befinner dig mitt i Hornstull, men stadspulsen finns nära, precis när du vill ha den.
Midsommarkransen
Svandammsvägen 31B

Svandammsvägen 31B

Med utsikt över gröna bakgårdar upplevs den här vackra tvårummaren både mysig och privat. Den fantastiska, genomgående planlösningen tillåter dig följa dagens ljus då morgon- och kvällssolen når från två riktningar. Lägenheten har en tidlös, exklusiv interiör och det väl tilltagna köket fungerar som ett tredje rum, som gjort för ambitiös matlagning och gäster på besök. Den charmiga småstadskänslan kännetecknar området, bebyggelse från olika tidsepoker blandas samman, och den vardagliga kvällspromenaden kan tas bland lummiga gator och parker. Midsommarkransens tunnelbana ligger fyra minuter bort, och ger dig snabb och enkel tillgång till storstadens utbud.
Gubbängen
Rubanksgränd 5

Rubanksgränd 5

I en ombyggd 1950-talsskola granne med gröna Majroskogen har vi nu en trivsam gavel-trea på gång med gott om takhöjd samt uteplats åt både gårdsmiljön och skogen. Lägenheten ligger tillgänglig utan trappsteg och planlösningen består av en stor hall, stort badrum, ett rymligt vardagsrum med en köksdel samt två sovrum. Trivsamt läge nära en förskola, men annars runt 700 m till t-banan och Gubbängens utbud samt förstås 0 minuter till en fin skog! Planerad försäljning till preliminärt hösten 2023. Anmäl intresse via formuläret, men ställ gärna direkta frågor till adam@historiskahem.se
GÄRDET
Rindögatan 15

Rindögatan 15

Välplanerad och fräsch mini 2:a med ett högt läge på våning 7.
Kungsholmen - Kristineberg
Love Almqvists väg 4A

Love Almqvists väg 4A

Välkommen upp till fjärde våningen på Love Almqvists väg 4 A och denna ljusa, välplanerade och nyrenoverade tvåa med en stor och insynsfri balkong. Detta är ett hem där det är lika lätt att vara social och bjuda in till middagar som att koppla av och ta det lugnt. Lägenheten har ett nytt kök som ligger i öppen planlösning mot ett luftigt sällskapsrum, ett rymligt sovrum med bra garderobsförvaring samt ett fint badrum med badkar. Balkongen är ett härligt extrarum under årets varmare årstider, där både möbler och växter har gott om plats. Att lägenheten ligger i en trygg förening med en enorm takterrass högst upp i huset hamnar såklart också på pluskontot. I Kristineberg bor du med flera badplatser runt knuten och i ett område med mycket grönska och många parker. Samtidigt nås centrala Stockholm snabbt och smidigt via den närliggande tunnelbanan eller en snabb cykeltur. Därtill finns ett trevligt restaurangutbud i området och många uteserveringar sommartid i Hornsbergs strand, endast en strandpromenad bort.
VASASTAN
Sigtunagatan 19

Sigtunagatan 19

I en välbevarad fastighet från förra sekelskiftet mot en lugn grön innergård ligger denna vackra genomgående lägenhet om tre rum och kök. Takhöjden om hela 3,5 meter är slående och ger hela bostaden en härligt rymd. Stora fönster, bevarade snickerier, golv, innerfönster, stuckaturer och takrosetter sätter även de prägel på detta stilfulla boende. Kök, vardagsrum, sovrum och hall är alla rymliga, välplanerade och trivsamma rum. Denna lägenhet har två separata ingångar samt ett mindre sovrum med direkt anslutning till wc med stockholmsdusch, vilket gör att möjligheten till en separat uthyrningsdel finns. Sigtunagatan och dess närliggande gator utgör fina exempel på tidig 1900-talsbebyggelse. Här ligger många praktfulla och välbevarade hus från det förra sekelskiftet. Läget invid Vasaparken, där alla åldrar kan roa sig under lediga stunder, är mycket trivsamt. Här har du även nära till både Sankt Eriksplan och Odenplan och dess kommunikationer med tunnelbana, bussar, flygbussar samt citybanan. Restaurang- och caféutbudet i området är något av stadens trevligaste med klassiker som Wasahof, Tennstopet och Musslan. Gott är det också att ha stora parkområden som Hagaparken och Karlbergs slott på promenadavstånd.
Ekhagen
Ekhagsvägen 5

Ekhagsvägen 5

Här bor man på våning två av tre med ljusinsläpp från tre väderstreck. Lägenheten har en fungerande öppen spis, genomgående luftig känsla samt en balkong som man når från vardagsrummet. Föreningen är utomordentligt välskött samt skuldfri.
Vasastan - Odenplan
Vidargatan 7

Vidargatan 7

Välkommen in till en vacker och praktfull trea i fastighet från 1907 där sekelskiftesandan onekligen sitter kvar i väggarna. Här flyttar du in till stora och luftiga rum, med genomgående planlösning och ljusflöde från två håll. Bostaden karaktäriseras av sin tilltagna takhöjd över 3 meter, burspråk och vackra plankgolv, planlösning i original, höga golvsocklar och pampiga fönsterpartier. Därutöver finns även en stor balkong in mot den lugna gården. Det här är hemmet för dig som vill bo mitt i stan, fast på en lugn och omtyckt bakgata där läget får en att glömma bort hur centralt man faktiskt befinner sig. Stabil förening med god ekonomi och härliga grannar.
BAGARMOSSEN
Bergsrådsvägen 35

Bergsrådsvägen 35

På Bergsrådsvägen 35 bor du i ett lugnt läge med utsikt över skog och grönska utanför fönstren. Huset är byggt 1954 och ligger vid en lugn återvändsgränd med mycket begränsad trafik, samtidigt som Bagarmossen centrum och tunnelbanan endast är sju minuters promenad bort. Bostaden är genomgående och har en mycket väldisponerad planlösning. 1950-talets funkis bjuder på rymliga och lättmöblerade rum med rena linjer, luftighet och fint ljusinsläpp genom många stora fönster. Här finns ett stort vardagsrum med balkong i söderläge, två bra sovrum, ett gediget arbetskök med skåp i original från byggåret och plats för matgrupp, samt badrum med badkar. Det fina med denna lägenhet är att den passar lika bra för två som för flera, vilket gör det möjligt för en familj att växa i den. Ytterligare ett stort plus med detta hem är den generöst tilltagna förvaringen där de platsbyggda garderobsväggarna från byggåret bevarats. Här får du förvaring från golv till tak både i hallen och i ett av sovrummen. Till lägenheten hör även två förråd, ett källarförråd och en rymlig matkällare. Föreningen är välskött med god ekonomi och en fin gemenskap, bland annat har husets fasad nyligen renoverats och föreningen har installerat solceller som håller nere föreningens energikostnader. Det finns även ett övernattningsrum och diskussioner om att skapa ett eventuellt bytesrum har påbörjats. På baksidan har föreningen en gemensam trädgård vilken är en mycket uppskattad samlingsplats med odlingar, lekplats, grill, bord och bänkar där grannarna möts och umgås. För barnfamiljer finns såväl flera förskolor som lekparker i närheten. Skogspartiet intill huset erbjuder fina promenadstråk, skidspår samt plats för återhämtning och lek. Skogen utgör även en grön kil till Nackareservatet med sina fina badsjöar, blåbärssnår och möjlighet till svampplockning. Bagarmossen har allt man kan önska sig av ett centrum med bra serviceutbud inklusive ett stort antal trevliga restauranger och caféer. Dessutom finns secondhand-butiker, bageri, blomsteraffär, bibliotek, Folket Hus, återkommande kulturevenemang och mycket annat. Bagarmossen präglas av en vänlig atmosfär, gemenskap samt en kreativ anda och småstadskänsla. Stadsdelen är mycket välplanerad och det är lätt att röra sig till fots och slippa biltrafik. Här får du både ett naturnära läge, bra kommunikationer och en närhet till stan, T-centralen nås på 20 minuter med tunnelbanan.
Vasastan - Birkastan
Rörstrandsgatan 54

Rörstrandsgatan 54

Arkitektritad och silrent renoverad tvåa i vacker jugendfastighet från 1908. Helt insynsfri med tre rum i fil och utsikt ut mot Rörstrandsgatan och vackra Karlbergs Slott. Här återfinns bland annat en kakelugn, plankgolv i original, ca 3m i takhöjd och vackra originalattribut. Lågt belånad och ekonomiskt stabil förening i en välkött fastighet med trevlig innergård. Kommer ut på marknaden inom kort, anmäl intresse redan nu.
Vasastan - Odenplan
Hagagatan 16

Hagagatan 16

Om du promenerar någon minut in på fina Hagagatan når du snart port 16 och det sekelskifteshus som gömmer denna bostad. Högst upp i huset, med ljusa rum, fönster i fil och fri sikt över himlen och innergårdens takåsar skapas en fantastisk känsla av rymd. Rummen bjuder in till samvaro med vänner. Middagen intas med fördel i det gemensamma vardagsrummet och matsalen, samtidigt tycks köket vara platsen där många dröjer sig kvar, gärna lagar mat tillsammans och umgås kring den lilla köksön. Härifrån når du också balkongen, perfekt för den där fördrinken eller den första morgonkoppen. Lägenheten är ordentligt social, och samtidigt vilsam med sitt privata läge och närhet till de mysiga stadsparkerna Vasaparken och Hagaparken/Brunnsviken. De strosvänliga kvarteren erbjuder även bagerier, caféer, restauranger och butiker inom räckhåll, och Odenplans tunnelbana och busstorg som närmsta station endast 3 minuter hemifrån.
Närtuna Prästgård

Närtuna Prästgård

För er som drömmer om livet på landet förbereder vi just nu försäljningen av Närtuna Prästgård. Här erbjuds strax under 10 000kvm mark i ett lantligt och lugnt läge samt inte en utan två prästgårdar. Den stora prästgården byggdes under mitten av 1800-talet och är ca 400kvm. Väldigt många originaldetaljer finns bevarade och huset är väldigt oförstört. Den mindre prästgården är från 1700-talet och omkring 100kvm. Vidare finns det ett par mindre hus och stor trädgård. Både husen och trädgården behöver lite kärlek men bättre förutsättningar blir svårt att hitta.
Sollentuna - Norrviken
Landsvägen 31

Landsvägen 31

Villa Rosengård är ett av de första husen som byggdes i Norrviken då seklet var ungt, uppfört av en trädgårdsmästare som hade trädgårdsmästeri på platsen. Här följer du den grusade uppfarten, genom de svarta gamla järngrindarna som leder dig in till detta lummiga gårdstun - en värld helt för sig själv, med vilsam atmosfär tillsammans med den lite söta doften av tiden som gått i den fina trävillan från 1913. Huset syntes från början inte bakom all växtlighet, och nuvarande ägare beskriver hur de ville väcka Törnrosa igen! Skapa den där villa-drömmen strax utanför stan. Idag är det varsamt renoverat med bibehållen sagokänsla. Från övervåningen ser du över Norrviken-sjön, och den prunkande trädgården gör huset helt och hållet insynsskyddat. Mycket av de äldre detaljerna är bevarade och vissa har återskapats efter dess ursprungliga utförande. På vintrarna sprider de fyra (!) kakelugnarna en vänlig värme i hela huset. Dessa är smyckade med vinrankor och vackra jugendslingor av rosor och näckrosor, romantiska mönster som matchar den sirliga takrosetten i salongen. Spröjsade gamla fönster ger charm, och de vindlande gångarna både ute och inne bidrar till den storskaliga känslan med spännande rum att upptäcka. Var kom jag in och var ska jag gå ut? Troligtvis bäst att stanna!
SUNDBYBERG
Råstensgatan 3A

Råstensgatan 3A

Den gamla lampfabriken med byggår 1891 är en historiskt viktig fastighet som gör förbipasserande nyfikna och fascinerade – kan man verkligen bo där inne? Dess exteriör ser ut som ett vackert museum med valvsformade originalfönster längs med hela fasaden. Så mycket som sju av dessa fönster i fil tillhör den här bostaden om 1,5 rum och kök! En planlösning som tillåter dig att valsa genom lägenheten, sammanhållen av en klassisk fiskbensparkett. Ett härligt kök väntar i bostadens ena ände, och ett mysigt litet sovrum i den andra. Vardagsrummet ligger placerat i mitten och bjuder in till umgänge. Vänner tar enkelt tunnelbana, pendel eller tvärbanan hit och hem, då Sundbybergs ypperliga kommunikationer ligger strax nedåt gatan. Runt hörnet väntar många privatägda småbutiker och caféer, och som boende tillhör du kvarter där man vinkar till frisören från gatan och småpratar med café-personalen som vet precis vad du önskar till din cappuccino.
VASASTAN
Dalagatan 6A

Dalagatan 6A

Välplanerad 2:a med helt nyrenoverat kök och badrum, fungerande öppen spis och trevlig uteplats mot innergården. Här bor man centralt i gränslandet mellan Vasastan och City i brf med låg månadsavgift.
Solna - Gamla Råsunda
Tottvägen 1A

Tottvägen 1A

Ett levande hem i levande kvarter! Här kommer en ovanlig chans för den som söker en stor lägenhet med atmosfär - en härlig etagevåning om 153 kvadrat, plus biarea, med både kungsbalkong och eldstad, i ett jugendhus mitt i Gamla Råsunda. Redan innanför ytterdörren uppenbarar sig lägenhetens unika karaktär. En rymlig hall övergår till ett bibliotek som därefter leder till den sociala avdelningen av hemmet – en inbjudande rums-treklöver bestående av kök, vardagsrum och matsal, som gjorda för sällskapsliv och stora middagar. Här ansluter också en nio meter lång kungsbalkong som vetter in mot gården och den angränsade Slottsparken. Fyra sovrum, två på varje våningsplan, och tre toaletter, även dessa på bägge våningar, gör det lätt att bo för en stor familj. Detta är ett hem där man bor som i en villa, både gällande utformning och utrustning, med stora sociala ytor, många sovrum och utrymmen att dra sig tillbaka i. Det finns flexibilitet mellan rummen, plats för hemmakontor, bra förrådsutrymmen, både badkar och dusch, tvättmaskin och torktumlare.
Södermalm
Kocksgatan 55

Kocksgatan 55

Öppen, ljus och social, med en planlösning som är optimal – välkommen till 39 smarta kvadrat i SoFo! I denna fina funkistvåa bor du med stora fönster i söderläge, ett rymligt och gästvänligt kök och vardagsrum samt ett mysigt och inglasat sovrum, alltsammans i en lugn och sober färgskala. Läget på Kocksgatan är tyst och lugnt trots mitt i smeten. Här är det bara att flytta in och njuta av ett snyggt hem, en trevlig förening, en välskött innergård och kvarterens stora utbud av restauranger, barer, caféer och butiker.
Midsommarkransen
Valsbergs gränd 7

Valsbergs gränd 7

Välkommen till lilla Valsbergs gränd i Midsommarkransen och en ljus och mysig lägenhet med ett högt och härligt läge på en bergsknalle. Här bor du med ett rymligt kök med plats för matbord och ett generöst allrum med härligt ljusinsläpp från hörnfönster. Den omgivande gården är en stor tillgång, med två uteplatser samt grill, som är perfekta när man vill bjuda många på kalas. Ett boende med småstadskänsla i lugn omgivning med gångavstånd till sådant som hör staden till, men också nära till natur, grönska och bad i Mälaren. En ytterligare fördel är det att ha endast 2-3 minuters väg till tunnelbanan, vilket gör det smidigt att ta sig hem och i väg.
Hägerstensåsen
Lotterivägen 5

Lotterivägen 5

Lotterivägen är en liten och lugn gata precis bakom allt gemytligt liv på Riksdalertorget och längs Sparbanksvägen. Det gör det här till ett idealiskt boende både för den som vill ha lummigt lugn eller folk och rörelse. Högst upp i ett av husen hittas en ovanligt välplanerad trea med generöst ljusinsläpp från de båda väderstrecken norr och söder. Lägenheten har flera originaldetaljer från byggåret som fått sällskap av smakfulla restaureringar som framhäver charmen och funkiskänslan. I anslutning till vardagsrummet hittar du balkongen, som med sitt strålande soliga läge blickar ut mot den lummiga innergården. Gårdens ståtliga och väldoftande tallar bidrar med minimal insyn, och mysiga promenadstråk leder dig bort till Vinterviken med badklippor, bryggor, Hägerstens hamn, kolonilotter och restauranger. Kvarteren på åsen erbjuder även fantastisk utsikt över takåsar, vatten och natur under kvällspromenaden.
Vårby Gård
Vårbackavägen 3A

Vårbackavägen 3A

Välkommen till denna fantastiska lägenhet om 64 kvm, belägen i en gammal herrgårdsvilla anno 1920-talet. När du kliver in i lägenheten möts du av en härlig känsla av rymd och ljus. I vardagsrummet finner du ett burspråk som ramar in den fantastiska utsikten över Vårbyfjärden, här finns det gott om plats för både en soff- och matgrupp. Köket är fullt utrustat med moderna vitvaror och har gott om utrymme för matlagning och förvaring. Här kan du laga mat samtidigt du njuter av sjöutsikten från fönstret. Lägenheten har två sovrum, även dessa med utsikt över fjärden. Det större sovrummet har dessutom en vacker öppen spis som ger en extra dimension till rummet. Helkaklat badrum med golvvärme, utrustat med både tvättmaskin och dusch. Här kan du koppla av och njuta av livet i en historisk herrgårdsvilla med all modern bekvämlighet du behöver. Med sjöutsikt från varje rum blir det en fröjd att vakna upp här varje morgon. Denna lägenhet är verkligen en unik möjlighet att få bo i en av de mest eftertraktade byggnaderna i området. I föreningen finns även boendeparkering som kan hyras för 400 kronor i månaden. Nedanför huset finns en klippbadplats och endast en kort promenad från bostaden finns en badstrand där du, under varma sommardagar, kan ta dig ett svalkande dopp. Tidigare på gatan finns även kolonilotter för den trädgårdsintresserade att hyra. Korpberget, beläget i området, är en naturskön plats som erbjuder fina promenadstigar och fantastisk utsikt över vattnet och området runt omkring. På bergets topp finns en utsiktsplats där du kan stanna och njuta av den vackra panoramavy. Korpberget är också känt för sin rika fågelfauna och är en populär plats för fågelskådning. Vårbyfjärden är en vik av Mälaren som ligger söder om Stockholm. Området runt fjärden består av en blandning av bostadsområden, skog och naturreservat, det är också populärt för båtliv, bad och fiske och har flera bryggor och stränder längs kusten. Några kilometer bort från bostaden finner du Kungens Kurvas populära köpcentrum och Skärholmen Galleria.
Östermalm
Grev Turegatan 84

Grev Turegatan 84

Grev Turegatan är en mysig tvärgata till Valhallavägens breda allé. På våning fyra ligger denna sobra, sofistikerade tvårummare med en vacker nyrenoverad interiör och charmiga originaldetaljer. Den imponerande takhöjden på omkring 3,10 meter skapar en luftig och lätt våningskänsla som genomsyrar rummen, tillsammans med breda öppningar, ytterdörrar i par och fönster i fil med originalglas. Genomgående, nyslipade brädgolv och sirlig stuckatur minner om byggåret 1885 då huset uppfördes. Detta är en perfekt lägenhet för ensamhushåll, paret eller den lilla familjen, som önskar bo i en välbevarad historisk fastighet, centralt belägen med närhet till city och Stureplan såväl som Gärdet och Djurgården. Dessutom får den stora hissen plats med flyttkartonger, vänner och barnvagn! Innergården är intim och mysig om sommaren, enkelt att ta med kaffekoppen ut och njuta!
Ekhagen
Ekhagsvägen 12

Ekhagsvägen 12

3,5 rum fördelade på 105 kvm högst upp i huset med balkong och fönster i två väderstreck. Här bor man med strålande sjöutsikt och fungerande öppen spis i en välskött brf. Juridisk person kan accepteras.
BAGARMOSSEN
Bergsrådsvägen 48

Bergsrådsvägen 48

Denna ljusa och välplanerade funkistrea ligger högst upp i ett trevligt trevåningshus från 1952 med lugnt och bra läge i Bagarmossen, nära både natur, centrum och tunnelbana. Stort vardagsrum med balkong mot söder, fullt utrustat arbetskök, två bra sovrum, badrum med badkar och tvättmaskin samt mycket bra förvaring. Mycket populär och välskött förening. Kontakta mäklaren vid intresse.
Hammarbyhöjden
Paternostervägen 24G

Paternostervägen 24G

ACCEPTERAT PRIS - På en mysig gata i Hammarbyhöjden hittas denna fina tvårummare med egen ingång och uteplats i söderläge. Radhuskänslan bidrar till en trygg och familjär miljö, och det naturnära läget stillar pulsen efter en dag i stan. På sommaren kan man låta dörren stå öppen och därmed göra uteplatsen till en förlängning av lägenheten, som ett extra vardagsrum. Här kan man odla och plantera efter behag, blommor, vinbär, kryddor och rabarber har genom åren gett skörd i rabatterna. Lägenheten har ett rikligt ljusinsläpp tack vare stora fönster mot södersolen. Likaså bidrar planlösningen till en inbjudande och luftig atmosfär med kombinerat kök och vardagsrum, privat sovrum och stort badrum med badkar. Kvarteren leder ner mot centrum, matbutik, bageri och tunnelbanan. Området angränsar också till Hammarbybacken för motion och friluftsliv, det finns också ypperliga cykelvägar via Gullmarsplan in till Södermalm.
Hammarbyhöjden
Lidköpingsvägen 45

Lidköpingsvägen 45

Välkommen till Hammarbyhöjden och en helt ljuvlig funkistrea med balkong. Detta är ett hem i gott skick, nyligen helt och stilsäkert renoverat, modernt men också tidlöst och i bevarad funkisanda, med kulörer och material i harmoni med naturen utanför. Atmosfären är hemtrevlig, genuin och mysig, med mycket karaktär och personlighet. Tack vare en genomgående och runtgående planlösning är rörelseytorna fria, rummen känns luftiga och ljuset har spelrum från alla håll. Här bor man med ett fullt utrustat kök med originalskåp bevarade, ett stort och luftigt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord, balkong, två sovrum och ett badrum med badkar. Träd och grönska ses från alla fönster, ekorrar, harar och rådjur hälsar dagligen på ute på gården och man vaknar till fåglars kvitter. Hammarbyhöjden ger dig den perfekta mixen av närhet till både naturen och staden, och på denna adress bor man precis mitt emellan Nackareservatet och Södermalm.
Örby
Aspövägen 105

Aspövägen 105

Mitt i Örbys villakvarter ligger detta funkisinspirerade flerbostadshus, och denna mysiga enrummare med välhållen charm och morgonsolen som hjälper dig att vakna. Lägenheten kännetecknas av sina fina originaldetaljer såsom fönster och speglade dörrar, liksom ett vackert parkettgolv i ljus tappning med tydligt fiskbensmönster. Det stora allrummet och det separata köket gör att umgängesytorna blir fler och skapar plats för middagsbjudningar och mingel. Utsikten över växthus och trädgårdsland ger en pittoresk inramning, insynsfritt med läge mot den tysta grönskan. Som boende på denna adress tillhör du en av Stockholms äldsta villastäder, med endast ett par minuters promenad till bussar som tar dig i riktning mot Gullmarsplan och Älvsjö.
Nacka - Finnboda
Finnboda varvsväg 12A

Finnboda varvsväg 12A

Ett stenkast från Saltsjön ligger denna snygga etagelägenhet med egen uteplats. När du öppnar dörren till detta hem möts du genast av den genomgående planlösningen och det stora spröjsade fönsterpartiet som är tongivande i bostaden. I anslutning till hallen ligger det trevliga köket och därefter öppnar lägenheten upp sig i ett häftigt ateljérum med en imponerande takhöjd om 4,94 meter. Här snackar vi ljus och volym. Från vardagsrummet går en trappa upp till bostadens loft där ett rymligt sovrum är placerat. Utanför den egna entrén ligger bostadens egen uteplats. Här bor du med radhuskänsla i ett härligt sjönära läge med access till både skärgård och storstad. 52, 5kvm.
Kungsholmen
Fleminggatan 60

Fleminggatan 60

Den här gedigna tvårummaren ligger några trappsteg upp i gårdshuset med utblick över föreningens trädgård. Det sociala köket och vardagsrummet passar fint för såväl stora middagar som lugna hemmakvällar. Här dröjer man sig gärna kvar på ett glas eller två, umgås och låter konversationer flöda mellan soffan och matbordet. Nuvarande ägare berättar hur deras vänner aldrig tycks bjuda tillbaka med motiveringen ”det är alltid mysigare hos er”. Ljuset reflekteras vackert genom handblåst glas, och solens varma skuggor vandrar lätt över de djupa fönsternischerna. Lägenheten är fint komponerad och rummen har ett skönt samband med varandra. Tre fönster i fil sträcker sig längs gårdsfasaden, och utanför väntar den fantastiska innergården med gemensam uteplats och en välskött prydnadsträdgård och en rabatt med gemensamma kryddväxter och ett dignande fikonträd. Så nära det går att komma huskänsla i stan, med ett tacksamt och centralt läge mitt på Kungsholmen.
Hökmossen
Hökmossevägen 15

Hökmossevägen 15

Att bo på gaveln av ett hus genererar ett fantastiskt ljusinsläpp från tre riktningar, och en sammanhållen vy över omgivningen. Denna fina tvårummare har dessutom fönster i de tre väderstrecken sydost, sydväst och nordväst, vilket ger maximalt med soltimmar under dagens gång. Bostaden är belägen mitt bland träden och grönskan, med tillhörande balkong som bidrar till den naturnära känslan. Originaldetaljer ger här en stilfull mix tillsammans med moderna komplement och fina väggkulörer. Nedanför lägenheten väntar föreningens gårdsmiljö med flertalet grillplatser att umgås på om sommaren. Härifrån har du nära till Midsommarkransen och mysiga Svandammsparken, liksom Telefonplan och Liljeholmen, och cykelvägar tar dig in till Södermalm på mindre än en halvtimme!

-->