Type and press Enter.

Sekelskifteshus

Sekelskifteshus

För dig som vill köpa eller sälja ett sekelskifteshus.

Ungefär tjugo år efter sekelskiftet är det därför viktigt att ta reda på vad som är utmärkande för ett så kallat sekelskifteshus. Den här texten handlar inte om skiftet på 2000-talet, utan om det gångna århundradet. Generellt hänvisar termen till hus byggda från omkring 1880-talet till några decennier in på 1900-talet.

Sekelskifteshuset är nu cirka 100 år gammalt och dessa hus har genomgått många renoveringar för att hålla det i lika fint skick som det en gång var i. Med en varsam renovering kan ett sekelskifteshus bli ett underbart hem med en gedigen historia.

Något som förknippas med ett sekelskifteshus är att dessa tidigare värmdes upp med kakelugn. Numera är vi väldigt glada om vi har kakelugnar i huset. Som värmekälla håller kakelugnen husets värme väldigt länge och bidrar till en ytterst mysig faktor under vinterhalvåret.

Sekelskifteshus till salu

Är du på jakt efter ett sekelskifteshus? Vår ambition på Historiska Hem har alltid varit att förmedla hem med själ som bär på ett historiskt värde. Idag förmedlar vi bostäder byggda fram till år 1970, ett medvetet val med handplockade sekelskifteshus till salu, lägenheter, hus och radhus vi älskar vars berättelser vi vill hjälpa till att föra vidare.

Kontakta oss eller besök något av våra kontor på Södermalm eller Östermalm.

sekelskifteshus historiska hem