Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Granlidsvägen 21
  [Område] => SUNDBYBERG
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 73 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 174 kr/mån Inkl; värme, v/a, parkering. [Andelstal] => 4,65411 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => Alen 2 lgh 31/1201 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 297 588 kr, beräknat på bostadsrättens andel i föreningen. Beräkningen har utförts på årsredovisningen för 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett källarförråd [Pris] => 4 250 000 kr Accepterat pris )

Granlidsvägen 21

MYSIG TRERUMMARE MED VINDSKARAKTÄR I DUVBOS GRÖNSKANDE VILLAKVARTER

FOTO: LINUSSON STYLING: RYDMAN TEXT: BECK-REMNES

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Granlidsvägen 21
Område
SUNDBYBERG
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
73 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 174 kr/mån Inkl; värme, v/a, parkering.
Andelstal
4,65411 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
Alen 2 lgh 31/1201
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
297 588 kr, beräknat på bostadsrättens andel i föreningen. Beräkningen har utförts på årsredovisningen för 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar ett källarförråd
Pris
4 250 000 kr Accepterat pris

Driftskostnader

El
6 800 kr/år
Försäkring
4 094 kr/år
Total driftskostnad
10 894 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Delibruket flatbread
i gamla vattentornet högst upp i Sundbyberg
Bageri passion
Promenad runt Lötsjön
Schyssta nystan,
garnbutik 200 m bort
Solparken vid Duvbotorg

Arkitekturen

Arkitekt: 1934

BRF Grankanalia består av fyra fastigheter på adresserna Hästhagsgatan 14, Granlidsvägen 18, 19 och 21. Fastigheternas uppfördes år 1934, och är klassiska funkisbyggnader i olika utföranden. Funktionalismen hade sin framfart i samband med Stockholmsutställningen år 1930. Det praktiska var vackert, det ändamålsenliga var det sköna. Utställningen blev en succé med nästan fyra miljoner besökare och en milstolpe för svensk arkitekturhistoria. Ingen stil skulle komma att forma det moderna, framväxande folkhemmet som funktionalismen. 1930-talets funktionalism karaktäriseras av att husen komponeras som geometriska ytor och volymer, med kuben eller cylindern som grundform. Man strävade efter att åstadkomma former som uttryckte funktionen och konstruktionen. Fasaderna var släta, enkla och odekorerade. Taken skulle vara plana, utan taksprång och fönstren dimensionerades fritt, ibland som fönsterband eller över hörn. Med maskintillverkade tunna glas kunde stora glasytor tillverkas. Husen på Hästhagsgatan och Granlidsvägen är fina exempel på detta. De ligger placerade fritt bland grönskan i Duvbos villakvarter. Föreningen består av 23 bostadsrätter och 1 hyresrätt, och medlemmar har tillgång till en gemensam tvättstuga i separat byggnad.

FÖRENINGEN

Brf Grankanalia

Föreningen

Brf Grankanalia (org. 769606-2301) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheterna Alen 2, 3 och 5 samt Sälgen 2 år 2002, Bladbaggen 4 förvärvades 2004 Föreningen består av 4 flerbostadshus på adresserna Hästhagsgatan 14, Granlidsvägen 18, 19 och 21 och upplåter 23 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Simpleko.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2022 till 7,9 mkr, vilket ger 4 708 kr lån /kvm boyta. Avgiften har höjts med 10% under 2023 för att möta ökade driftskostnader, det finns inga beslut om ytterligare avgiftsförändringar.

Genomförda renoveringar (i urval)

2022 komplettering av ytterbelysning, 2021 renovering av yttertrapp, byte av 2 takfönster, asfaltering på parkering, dränering av grund (Granlidsvägen 18), 2020 installation av ny bergvärmepump (Granlidsvägen 21) OVK genomförd, energideklaration, 2019 stamspolning, 2018 renovering och uppgradering av ventilationssystem, radonmätningen för fastigheten Alen 2, 3, 5 och Sälgen 2 är utförd och godkänd, årsmedelvärdet i fastigheten understiger 200 Bq/m3. 2017 reparation av bergvärmeanläggning, 2016 renovering av bergvärmepump, ny tvättmaskin och torktumlare till tvättstuga, 2014 försäljning av hyreslägenhet, dränering av grund (Granlidsvägen 21). Stambyte enligt underhållsplan 1993-1994 i samtliga byggnader med lång återstående livslängd.

Kommande renoveringar

Byte av värmepump (Granlidsvägen 18), genomspolning av värmesystem, löpande underhåll.

Försäkring

Fastigheterna är försäkrade hos Stockholms Stads Brandförsäkringskontor.

Bredband och kabel-tv

Bredband och bas tv från Sundbybergs Stadsnät.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torkskåp och 1 torktumlare, trädgård med grill och utemöbler.

Parkering

Till varje lägenhet hör en parkeringsplats, denna ingår i avgiften.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts gemensamt av de boende.

Medlemskap och överlåtelseavgift

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Överlåtelseavgift om 1 313 kr betalas av köpare, pantsättningsavgift 525 kr.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i oktober 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Att leva och bo i Duvbo villaområde är som att bo i en liten by men ändå ha närhet till allt som storstaden erbjuder. Duvbo var det allra första egnahemsområdet i Stockholm med omnejd och byggdes innan privatbilismens genombrott så många gator är smala och slingrande. Barnen i området kan tidigt vara ute och leka själva. På gångavstånd finns flera förskolor och en charmig låg- och mellanstadieskola, Duvboskolan, med anor från 1900-talets början. Intill ligger Duvbo kyrka som är en populär kyrka för vigslar och dop, och används också av Duvboskolan vid skolavslutningar. Utöver Duvboskolan finns Viktor Rydbergs högstadium och gymnasium, vilket gör att barnen kan ha hela sin skolgång i området. Duvbo är grönt och lummigt; på våren blommar syrener i riklig mängd och på hösten badar området i doften av äppelträdens skörd. Trevliga promenadvägar finns överallt, till exempel vid Lötsjön, Golfängarnas naturreservat och Råstasjön. Det är heller inte långt till Ursviks naturreservat och motionsområde. För service, handling och nöjen ligger Sundbybergs alltmer stadsliknande kärna nära, och med utmärkta kommunikationer av alla de slag är det lätt att ta sig både till centrala Stockholm och i andra riktningar. Från huset har ni nio minuter till tunnelbana, 15 minuter till tvärbana, 20 min till pendeltåg, och fem minuter till närmaste busshållplats.