Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Wollmar yxkullsgatan 52A
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 4 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 41 kvm
Enligt mätning
1 rok och 39 kvm enligt lgh förteckning [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 171 kr/mån Inklusive värme och vatten. En obligatorisk avgift om 109 kr/mån tillkommer för bredband. [Andelstal] => 2,00763 % [Andel av årsavgift] => 2,076 % [Lägenhetsnummer] => 022/1402 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 127 988 kr, Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. )

Wollmar yxkullsgatan 52A

VÄLPLANERAD FUNKIS HÖGST UPP I HUSET MED BALKONG

STYLING:VANKEPPEL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Wollmar yxkullsgatan 52A
Område
Södermalm
Våning
4 av 4, hiss finns
Rum
2 rum
Area
41 kvm
Enligt mätning
1 rok och 39 kvm enligt lgh förteckning
Avgift
2 171 kr/mån Inklusive värme och vatten. En obligatorisk avgift om 109 kr/mån tillkommer för bredband.
Andelstal
2,00763 %
Andel av årsavgift
2,076 %
Lägenhetsnummer
022/1402
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
127 988 kr, Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.

Driftskostnader

El
4 500 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
7 500 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Jakob Hebert 1934-1935

Huset på Wollmar Yxkullsgatan 52, Postiljonen 15, uppfördes 1934–1935 och ritades av Jakob Hebert, en danskfödd arkitekt som kom till Sverige 1929 och anställdes då av Cyrillus Johansson. Senare kom han att driva egen verksamhet. Han har ritat ett flertal byggnader runt om i centrala Stockholm och i Solna, och ligger även bakom grannhuset Postiljonen 16. Postiljonen är ett tidstypiskt funkishus i fem våningar, med två trapphus och en fasad putsad i en gul kulör. Entréportar och fönster är ursprungliga medan balkongernas plåtar och räcken har bytts ut. I entrén pryds väggar av vackra originalmålningar.

FÖRENINGEN

Brf Postiljonen 15

Brf Postiljonen 15 är en äkta bostadsrättsförening som äger sin mark. Huset består av en A & B ingång på Wollmar Yxkullsgatan 52.

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen består av 49 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet och 1 lokal som idag hyrs av populära restaurangen Rost.

Ekonomi

Föreningen har en god ekonomi och har varit stabil i många år. De långfristiga skulderna uppgår år 2022 till ca 7 mkr, vilket ger en låg belåningsgrad på 3 580 kr/kvm.Kvarvarande hyresrättslägenhet är 51 kvm och är att anse som en dold tillgång.

Årsavgift

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (basutbud). Ett obligatoriska månadstillägg om 109kr tillkommer för bredband. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Det finns inga beslutade avgiftshöjningar.

Stadgar

Delat ägande godkänns, minst ägarandel 10%. Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.

Ansökan om andrahandsuthyrning görs till föreningens styrelse och måste godkännas innan andrahandsuthyrningen får genomföras. Bra och tydlig guide för vad som gäller finns på föreningens hemsida.

Gemensamma utrymmen

Huset är avskilt från gatan tack vare staket och grind. Här möts man av en lummig gräsplätt och träd vid entrén samt en trädgård på baksidan av huset, bägge tas hand av föreningens trädgårdsgrupp. Direkt utanför porten finns möjlighet att slänga hushållssopor och parkera sin cykel under tak. I källaren finns en bastu samt cykel- och barnvagnsförråd. Utöver detta finns en stor bokningsbar tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en mangel och en centrifug. Det finns även en mindre tvättstuga för drop-in med en tvättmaskin och en torktumlare.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning via simpleko.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Överlåtelseavgift på 1 313 kr debiteras köparen. Pantsättningsavgift på ca 525 kr/pant.

Renoveringar i urval

1995 Stambyte och elstigar

2003 Fönster- och takrenovering

2010 Tak omlagt, fasad renoverad och äldre balkonger renoverade

2019 Ovk, portarna renoverades, trapphus renoverat och ny energideklaration

2020 Värmepannan har bytts ut, tätning av fönster samt nya armaturer på fasaden

2022 förnsterrenovering

Föreningens hemsida

http://www.postiljonen15.se/

Kontroll information

Ovanstående info kommer från föreningens hemsida och årsredovisning från 2022. Uppgift som är av särskild vikt bör stämmas av med föreningens styrelse.

Under rådande omständigheter ser många föreningar över sina lån och kostnader just nu. Siffrorna du läser här är alltid uppdaterade med vår senaste information men kan komma att förändras under de närmsta åren. Du kan alltid resonera kring ekonomin med oss eller vända dig direkt till styrelsen i berörd förening för mer information.

OMRÅDET

På denna adress bor du mitt emellan Mariatorget och Hornsgatan med butiker, restauranger och pubar och Tantolunden och Årstaviken med grönska, motionsstråk och bad. En bra kväll i hemmatrakterna kan lika väl innebära god mat och barrunda som en minigolfrunda i Tanto följt av ett kvällsdopp. För att äta gott och roa sig behöver man inte ens lämna huset, trevliga bistron Rost är föreningens hyresgäst. När vänner kommer på besök rekommenderas den närmaste matbutiken, Ica Aptiten, med ett av stans bästa ostutbud, och den spanska delikatessbutiken Grand Gourmet som ligger snett över gatan från lägenheten. Wollmar Yxkullsgatan slutar invid denna adress med en återvändsgränd, vilket gör boendet lugnt, utan genomfartstrafik. Samtidigt är läget på Söder både praktiskt och smidigt där flera busslinjer, tunnelbana och pendeltåg nås inom fem minuter.