Type and press Enter.

Array
(
    [Bostadstyp] => Bostadsrätt
    [Adress] => Timotejgatan 7, 1/2 tr
    [Område] => Södermalm
    [Våning] => 0.5 av 3, ej hiss
    [Rum] => 2 rum
    [Area] => 44,5 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 724 kr/mån inkl. värme, vatten och basutbud kabel-tv [Andelstal] => 0,2401 % [Andel av årsavgift] => 0,2694 % [Lägenhetsnummer] => 162/1007 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 109 056 kr, beräknad på uppgifter ur årsredovisning 22/23 [Förråd] => Källarförråd på ca 4,5 kvm [Pris] => 3 750 000 kr /bud )

Timotejgatan 7

FUNKIS MED SOLIG BALKONG I VÄSTER

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT: SCHUMACHER

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Timotejgatan 7, 1/2 tr
Område
Södermalm
Våning
0.5 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
44,5 kvm
Föreningens information
Avgift
2 724 kr/mån inkl. värme, vatten och basutbud kabel-tv
Andelstal
0,2401 %
Andel av årsavgift
0,2694 %
Lägenhetsnummer
162/1007
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
109 056 kr, beräknad på uppgifter ur årsredovisning 22/23
Förråd
Källarförråd på ca 4,5 kvm
Pris
3 750 000 kr /bud

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Årstaviken
Härlig promenad och bad vid Tanto
Södermalms shopping
Sveriges kanske mest levande och eklektiska butiker
Eriksdalsbadet
Härliga bassänger inne och ute
MAESTRO
Ett grekisk litet gemytligt krymp in med utsökt medelhavsmat alldeles runt hörnet
Kajsa i Parken
Skönt häng för alla åldrar mitt i naturen

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1932

Huset på Timotejgatan 3-7, Rågen 3, ritades tillsammans med de kringliggande husen i Brf Axet av Sven Wallander och stod klar 1932. Byggnaderna uppfördes för HSB:s räkning av byggmästaren Herman Pettersson. Sven Wallander var med och grundade HSB 1923 och blev sedan dess chefsarkitekt som ritade det mesta av deras produktion under denna tid. Alla bostadsbyggnader i Brf Axet är uppförda i tre våningar och är så kallade tjockhus, vilket innebär att de är ca 16 meter djupa. Bostäderna i föreningen var nästan uteslutande om ett till två rum och kök, men det fanns också några trerummare samt ett antal enkelrum med kokvrå. Vissa av husen fick en lite enklare standard och klassades som ”B-hus”, vilket bland annat innebar att badkar och diskho inte ingick utan kostade extra. Kylskåp var ännu inte standard i köken, däremot fanns det friskluftsventilerade skafferier samt rinnande varmt och kallt vatten. Kökstyperna var av tre olika varianter; dels ordinära med en mindre matplats, dels avlånga med skåp och bänkar på ena långsidan samt dels den sort som saknar fönster och ligger innanför matrummet och separeras av en glasvägg. I området, intill Rågen 3, byggdes också en liten barnkrubba för områdets barn. Fastigheterna är nu grönklassade i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaderna är särskilt värdefulla ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel.

FÖRENINGEN

HSB Brf Axet i Stockholm

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fem fastigheter i kvarteret och består av 403 lägenheter med bostadsrätt och 30 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta s.k. bostadsrättsförening och äger marken där deras hus står. Huset ritades 1930 av arkitekt Sven Wallander.

År föreningen bildades

Mycket välskött och stabil förening som bildades redan 1930 och är en av Stockholms största och äldsta bostadsrättsföreningar.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB samt styrelsen.

Garage och parkering

Boendeparkering på gatorna. Tillstånd ansöks hos Stockholm stad.

Renovering

Fastigheterna totalrenoverades mellan åren 1984 och 1992. Renoveringen omfattade stammar, el, ventilation, fasad, kök samt badrum i samtliga lägenheter. Föreningen har precis installerat solceller på husen på taken.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 22/23 till ca 27 mkr, vilket ger 2 552 kr/kvm, vilket får ses som en mycket låg belåningsgrad. Föreningen visade positivt resultat såväl 22/23 (plus 36 tkr) som 21/22 (plus 282 tkr). Lokalintäkterna uppgick 22/23 till ca 1,4 mkr.

El

Föreningen samköper all el, därför behövs inget eget elabonnemang. Kostnaden för elen som förbrukas debiteras som tillägg på hyresavin med fyra månaders eftersläpning. I samband med de nya solcellerna kommer förmodligen denna kostnad att sjunka avsevärt. Vid överlåtelser görs ingen avläsning/avstämning av elen.

Avgifter

Säljaren står för överlåtelseavgiften på 1 000 kr. Pantsättningsavgiften uppgår till 860 kr. Därutöver finns en avgift för ny namnskylt på 200 kr. Vid andrahandsuthyrning utgår en avgift på 5 730 kr/år.

Förråd

Lägenheten disponerar ett rymligt källarförråd.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har flera grönskande gårdar med bersåer, 24 odlingslotter och sittgrupper. Här finns även grillmöjligheter. I källaren på Timotejgatan 3 har föreningen två övernattningsrum som medlemmarna kan hyra. De har ett gemensamt pentry, dusch och toalett. Varje rum har två sängar. Avgiften är 150 kr/dygn. Det finns även en festlokal, bastu, solarium, motionsrum, hobbyrum samt vävstuga. Dessutom finns flera cykelrum och cykelställ på gårdarna.

Tvättstuga

Det finns fyra tvättstugor i föreningen (Råggatan 10, Timotejgatan 5 och 6 samt Eriksdalsgatan 34) och skicket är generellt mycket bra med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum.

Bredband och tv

Föreningen har avtal med Tele2 om distribution av kabel-tv. Avgiften för kabel-tv (grundutbud) ingår i avgiften. Om du önskar fler kanaler kan du hyra en dekoder och abonnera på extra kanaler. Föreningen har ett fiberbredbandsnät med 1 000 mb/s och avtal om gruppanslutning till Bahnhof.

Kontroll information

Ovanstående uppgifter kommer från årsredovisning 22/23 samt föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras direkt med föreningen.

OMRÅDET

I Eriksdalsområdet bor du både lugnt och centralt. Läget är lite avskärmat men också nära till mycket. Området omges av flera parker och mycket grönska alldeles ovanför vattnet med bryggor och småbåtshamn. Samtidigt är det nära till knutpunkter som Skanstull och Södra station. Flera busslinjer, bl a 3:an och 4:an, har hållplatser som ligger bekvämt och tidsbesparande nära på Ringvägen. Det går snabbt att ansluta till såväl tunnelbana som pendeltåg och tvärbana. Till butiker, restauranger och nöjen vid Ringen, Götgatan och SoFo är det också trevligt att ha nära. Den som gillar idrott och att träna befinner sig i rätt kvarter, här finns fina motionsstråk, utegym, Friskis & Svettis, Eriksdalsbadet med simbassänger och gym, Eriksdalshallen, fotbollsplan, skridskois m m.