Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Pokalvägen 4, 6 tr
  [Område] => Södermalm - Reimersholme
  [Våning] => 6 av 7, hiss finns
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 99 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 6 079 kr/mån [Andelstal] => 0,8542 % [Andel av årsavgift] => 0,8542 % [Lägenhetsnummer] => 37 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 402 881 kr, baserat på bostadsrättens andel i föreningen. Beräkningen har utförts på årsredovisningen för 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 10 kvm samt ett källarförråd (matkällare). )

Pokalvägen 4

RYMLIG FYRA MED FANTASTISK UTSIKT & UNDERBART LÄGE PÅ REIMERSHOLME – STOCKHOLMS NÄRMASTE SKÄRGÅRDSÖ

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT: LUNDGREN

BUDGIVNING

Budgivning pågår!

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Anna Kling
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Pokalvägen 4, 6 tr
Område
Södermalm - Reimersholme
Våning
6 av 7, hiss finns
Rum
4 rum och kök
Area
99 kvm
Förvaltarens information
Avgift
6 079 kr/mån
Andelstal
0,8542 %
Andel av årsavgift
0,8542 %
Lägenhetsnummer
37
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
402 881 kr, baserat på bostadsrättens andel i föreningen. Beräkningen har utförts på årsredovisningen för 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 10 kvm samt ett källarförråd (matkällare).

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
4 584 kr/år
Total driftskostnad
8 184 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Åttingen
med konserter, föreläsningar och debatter
Reimersholme
Promenadstråken runt Reimersholme och Långholmen
Hornstull
med ett stort utbud av restauranger och butiker
Parkerna
Reimersholmes parkanläggningar
Lekplatser
Många fina lekplatser på ön

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1943

Brf Reimer består av fyra punkthus högst upp på Reimersholme. Husen uppfördes mellan 1943 och 1945 enligt ritningar av Axel Grape som var anställd på HSB:s arkitektkontor. Husen är sju till åtta våningar höga och ligger anpassade i terrängen. I samband med fasadrenoveringen för ett par år sedan återställdes den ursprungliga färgsättningen.

FÖRENINGEN

HSB Brf Reimer i Stockholm

Föreningen

HSB Bostadsrättsförening Reimer i Stockholm (org. nr 702001-7559) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Flaskan 1 och 3 samt Räkenholmen 10 och 11 år 1943. Föreningen består av fyra punkthus belägna på Pokalvägen 3, 4, 5 och 6, och omfattar 184 lägenheter med bostadsrätt och 28 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på ca 4 683 kr per kvm boarea. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och fastighetsskötseln sköts av Åkerlunds Fastighetsservice AB.

Parkering

I föreningen finns det 63 parkeringsplatser, fn kö.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med ComHem för kabel-tv där deras basutbud ingår i avgiften. Bredband levereras av Ownit för bredband med hastighet 250 Mbit/s.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, delat ägande accepteras och minsta ägarandelen är 10 %.

Överlåtelseavgift

Föreningen får ta ut en överlåtelseavgift på 1 666 kr samt en pantsättningsavgift på 714 kr som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har cykel- och barnvagnsrum i varje hus, samt cykelställ utanför portarna. Tvättstugor för både bokade tider och spontantvätt finns i Pokalvägen 5 och 6. Innanför tvättstugan på 5:an finns också en bastu. Föreningen har också en hobbylokal, två gästlägenheter, grovsoprum och tidningsinsamling. Parkeringsplatser finns utanför huskropparna och så även odlingslotter. På Pokalvägen 6 ligger föreningens expedition som är bemannad två dagar i veckan. Här kan man låna diverse verktyg och bord för sammankomster.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd samt ett källarförråd (matkällare).

Renoveringar, i urval

2021 värmeinjustering, byte av radiatorer, dränering av P6, rensning av ventilationskanaler, relining av avloppsstammar i samtliga hus, 2020-2021 byte av s.k. åsnetrappa, 2020 renovering av bastu inkl. våtutrymme och omklädningsrum, byte av entrédörr, obligatorisk ventilationskontroll, byte av rökluckor, säkring och återställande av el till parkering, 2019-2020 inventering samt nyplantering av träd, radonmätning, 2018-2019 fasad- och takrenovering samt byte av fönster och balkongskärmar, byte av anslutande ytterbelysningsarmaturer, ventilationsjustering efter fönsterbyte, 2018 ny grovtvättmaskin, mätning av el-kapacitet som underlag till byte från gasspis till elspis.

Pågående eller planerade renoveringar

På sikt kommer hissarna behöva renoveras. Laddstationer för elbilar är under utredning.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensam städdag förekommer högst en gång per år.

Hemsida

https://brfreimer.wordpress.com

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och årsredovisning 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Läget är underbart och med sina pilträd, grönskande ekbackar, bevarade klipphällar och trevliga badbryggor är Reimersholme som en skärgårdsö mitt i stan. Öns vackra parkanläggningar går tillbaka till grosshandlaren och riksdagsmannen Anders Reimers malmgård på 1700-talet, och till den legendariske stadsträdgårdsmästaren Holger Bloms arbete på 1940-talet. Parkmiljön tas väl om hand av ett trädgårdsföretag. Det råder en trevlig stämning bland de boende på ön, och de många föreningarna och mötesplatserna bidrar till en känsla av gemenskap. I Åttingen, som är en bevarad cistern från öns gamla spritfabrik, ordnas konserter, föreläsningar, debatter med mera. I anslutning till mysiga Reimersholme Hotel, med inbjudande uteservering och fantastisk vinbar, brukar Rosenhills Trädgård ha marknad med försäljning av bland annat biodynamiskt odlade grönsaker, färskt surdegsbröd, äppelmust och honung. På andra sidan Reimersholmsbron breder Hornstull ut sig med kaféer, barer och restauranger, och det är även nära till Långholmen med badstrand, natur och museum. Ett mycket barnvänligt boende erbjuds, och på ön finns flera fina lekplatser. Den gamla malmgården är idag en mycket uppskattad förskola. Närservicen är god, och inom ett stenkast från lägenheten finns en Coop-butik med generösa öppettider. Kommunikationerna är utmärkta, och med buss tar man sig snabbt in till Södermalm, Kungsholmen och andra delar av innerstaden.