Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Östgötagatan 33, 2 tr
  [Område] => Södermalm - Mosebacke
  [Våning] => 2 av 5, ej hiss
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 76 kvm
faktisk uppmätn norm SS 14141
Registrerad som 72 kvm i föreningens lägenhetsregister. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 008 kr/mån inklusive värme, vatten och basutbud kabel-tv (obligatoriskt balkongtillägg om 167 kr/mån) [Andelstal] => 2,729 % [Andel av årsavgift] => 2,73 % [Lägenhetsnummer] => 16/1202 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 1 209 601 kr, beräknad på uppgifter ur årsredovisning 2022. [Förråd] => Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 7 kvm. )

Östgötagatan 33

VÄLBEVARAD OCH NYRENOVERAD SEKELSKIFTESTREA MITT PÅ SÖDER

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPERSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Anna Kling
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Östgötagatan 33, 2 tr
Område
Södermalm - Mosebacke
Våning
2 av 5, ej hiss
Rum
3 rum
Area
76 kvm
faktisk uppmätn norm SS 14141
Registrerad som 72 kvm i föreningens lägenhetsregister.
Avgift
3 008 kr/mån inklusive värme, vatten och basutbud kabel-tv (obligatoriskt balkongtillägg om 167 kr/mån)
Andelstal
2,729 %
Andel av årsavgift
2,73 %
Lägenhetsnummer
16/1202
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
1 209 601 kr, beräknad på uppgifter ur årsredovisning 2022.
Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 7 kvm.

Driftskostnader

El
7 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
9 000 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: S. WESTHOLM & J.A. BAGGER 1912

Droskhästen 8 vid ett av hörnen där Östgötagatan och Folkungagatan möts är en ståtlig, tegelklädd byggnad med burspråk, balkonger och takkupor. Huset ritades 1912 av Sigurd Westholm och John Bagger som drev firma tillsammans fram till 1913. Varuhuset Pub är ett av deras gemensamma verk. Senare blev Westholm stadsarkitekt i Stockholm och Bagger vice dito. Fastigheten är grönklassad i Stockholm stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att den är särskilt värdefull utifrån historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synvinkel.

FÖRENINGEN

Brf Droskhästen 8

Antal lägenheter och lokaler

Brf Droskhästen 8 (org.nr: 716409-9009) är en s.k. äkta bostadsrättsförening och innehar fastigheten med adresserna Folkungagatan 61 samt Östgötagatan 33 i Stockholm. Föreningen består av 29 lägenheter med bostadsrätt och 7 lokaler med hyresrätt Den totala boytan är 2 588 kvm och lokalytan 785 kvm. Fastigheten byggdes 1912. Uppvärmning sker via fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har innehaft fastigheterna sedan 2011 .

Mark

Föreningen innehar marken med äganderätt.

Förvaltare och försäkring

Den ekonomiska förvaltningen sköts av REAL - Votiv Ekonomi AB

Urval av renoveringar

1996 renovering av yttre fasad, gårdsfasad och elstigare. Råvinden konverterades till bostadslägenheter. 2001 fjärrvärme installerades. 2006 byttes v/a-stammar samt renovering av samtliga våtutrymmen. 2008 målades fönster. 2012 renovering av balkonger, installering av tryckstegringspump, snörasskydd mot Östgötagatan, larm i källare. 2013 fönstren renoverades utvändigt. 2014 fuktsanering och ombyggnad av takterrass. 2015 renovering av innergård. 2017/2018 liggande stammar bytta i källaren, renovering av samtliga (äldre) balkonger mot gård samt takterrassen. Fiber installerat i alla lägenheter. Uppsägning av avtalet med Underbara Bar där förhandling påbörjades. Renovering av fönster mot gården. 2019 ny elcentral installerad i källaren för samtliga lägenheter och lokalhyresgäster. 2020 byte av de sista gamla rören i källaren, iordningställande av trapphusen efter att ny elcentral installerats. 2021 flera lokaler anpassats och byggts om. Omfattande renovering av källarlokalen med anpassning för teatergruppen Potato Potato. Föreningens samtliga lokaler får enhetliga markiser. 2023 sortering av hushållssopor samt byte till säkerhetsdörrar där föreningen har köpt upp tjänsten till självkostnadspris för medlemmarna.

Kommande renoveringar

Föreningen har inga större beslutade renoveringar.

Gemensamma utrymmen

Det finns en tvättstuga i huset beläget på bottenplan till höger om hissen. I tvättstugan finns två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Gemensam fin gård med boulebana och plats för utemöbler och grill.

Bredband och kabel-tv

Fiber är indraget och man väljer själv leverantör via IP Only. Kabel-tv via Tele2.

Delat ägande/juridisk person

Föreningen accepterar delat ägande med en minsta ägarandel på 10 %. Juridisk person accepteras inte som medlem.

Ekonomi

Föreningen har mycket goda lokalintäkter som står för ca 2/3 av föreningens intäkter och amorterar ca 750 000 kr årligen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningen samt årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du med supercentralt läge på Södermalm, men ändå ett steg in från myllret. Bebyggelsen i kvarteren spänner över århundraden vilket gör området dynamiskt och spännande. Här finns en urban känsla med mycket liv, men samtidigt en gemytlig småstadsatmosfär bland dem som bor just här. När du vill gå ut och äta eller köpa take away har du förmodligen stadens mest varierade och största utbud av restauranger och caféer att välja och vraka bland. Det är nära till det mesta på Söder – Mosebacke, Götgatsbacken, Medborgarplatsen, Mariatorget och SoFo ligger alla på kort promenadavstånd och den som pendlar har tunnelbana, bussar och pendeltåg nära.