Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Maria prästgårdsgata 67
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 3 av 3, hiss finns
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 104 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 6 812 kr/mån En obligatorisk balkongavgift om 60 kr / månad tillkommer. [Andelstal] => 3,46104 % [Andel av årsavgift] => 3,46353 % [Lägenhetsnummer] => 0128 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 472 256 kr, Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Ett förråd disponeras i källaren )

Maria prästgårdsgata 67

TOWNHOUSEKÄNSLA MITT PÅ SÖDER – ETAGEFYRA MED BALKONG

STYLING:LIND FOTO:ORCHIDÉN TEXT:MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Maria prästgårdsgata 67
Område
Södermalm
Våning
3 av 3, hiss finns
Rum
4 rum och kök
Area
104 kvm
Förvaltarens information
Avgift
6 812 kr/mån En obligatorisk balkongavgift om 60 kr / månad tillkommer.
Andelstal
3,46104 %
Andel av årsavgift
3,46353 %
Lägenhetsnummer
0128
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
472 256 kr, Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Ett förråd disponeras i källaren

Driftskostnader

Försäkring
2 934 kr/år
Total driftskostnad
2 934 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: 1966-1970 Nilsson Sundberg & Wirén

Fastigheten Bergsgruvan Större 50 ligger i slutet av Maria Prästgårdsgata, uppe på en höjd. Huset på tomten uppfördes 1968 av Stockholm stads fastighetskontor och ritades av Nilsson-Sundberg-Wirén Arkitektkontor, och ritningarna är signerade av Bo Sundberg. På detta kontors verklista finns bland annat Studenthemmet Tempus i Bromma, Tallbacka skola i Solna och stadsplaner i Huddinge kommun. Bergsgruvan Större 50 är ett bostadshus i fyra till fem våningar med en passage och infart där byggnaden är uppburen av pelare. Fasaden är putsad i en röd nyans med långa fönsterband och enskilda enluftsfönster, balkonger och loftgångar.

FÖRENINGEN

HSB BRF Bergsgruvan Större 50 i Stockholm

Föreningen

HSB BRF Bergsgruvan Större 50 i Stockholm är en äkta förening. Föreningen innehar 32 lägenheter varav 31 upplåts med bostadsrätt 1 med hyresrätt, total bostadsyta är 3027 kvm Föreningen innehar också 21 garageplatser. Marken innehas med äganderätt.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av NABO.

Ekonomi

Föreningens skulder uppgår till ca 4676 kr/kvm bostadsyta enligt årsredovisningen 2022. Föreningen kommer att höja avgiften diskussionen är i spannet 10-20%. Föreningen har i detta nu en skuld om ca 20,2mkr (kontrollerat 2023-12-11).

Garage

Föreningen har 21 garageplatser och kostnaden är 1300kr/mån. Kötiden har varierat lllt från 1 månad till ett par år. Garaget nås med hiss upp till entrégången.

Renovering

Stambyte 2023 där samtliga badrum och köksstammar är bytta. 2023 El stigare.

Kommande renoveringar

Stambytet i lägenheterna är klart men arbetet med ledningarna i bottenplattan kommer inte vara klart förrän sommaren 2024. Det finns beslut på renovering/tilläggsisolering av norrfasader för respektive trapphuslägenheter samt västerfasad och underhåll av balkonger MP 67 under våren 2024 som föreningen arbetar med. Föreningen har en del pågående projekt som kan bli aktuella i närtid såsom installation/Konvertering av/till FX-ventilation, gemensamt elabonnemang (IMD), laddstolpar i garage, solpaneler, bergvärme.

Städning och städdagar

Trappstädning sker på entreprenad.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, nås via garage en trappa ner. Cykelrum finns med ingång bredvid garageport, resp cykelställ utomhus innanför låst grind. Spolplatta för biltvätt finns i garaget. Härligt grön bakgård lite hemligt via stig förbi garagenedfarten med sittgrupper och grill.

Bredband och kabel-tv

Tele 2.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får endast ske med tillstånd av styrelsen, en avgift kan komma att tas ut för detta.

Medlemskap

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Stockholm växer

För information om byggplaner och beslut vänlig kontakta kommunen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och föreningens kontaktperson 2023-11-28. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Denna adress ligger med ett lite dolt läge då Maria Prästgårdsgata slutar med en återvändsgata på en höjd. Samtidigt befinner vi oss här ungefär mitt på Södermalm, med bara några minuters promenad till kaféer, restauranger och butiker i olika riktningar, från shopping på Götgatspuckeln, Swedenborgsgatan och Mariatorgets mysiga restaurangutbud till Hornsgatan och Hornstull. I intilliggande parken Bergsgruvan finns gräsmatta, klippor, lekplats, fotbollsplan som spolas på vintern och två förskolor. Hela stora Tantolunden ligger dessutom bara två kvarter bort. Två kvarter är det även till tunnelbana respektive pendeltåg och flera busslinjer har hållplats nära.