Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Krukmakargatan 27
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 2.5 av 4, hiss finns
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 27 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 203 kr/mån Inkl. värme, vatten TV och bredband [Andelstal] => 3,2287 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 6314/1203 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 142 226 kr, Bostadsrättens indirekta nettoskuld till föreningen baseras på årsredovisningen 2021. [Förråd] => Till lägenheten hör vindsförråd om ca 4 kvm. )

Krukmakargatan 27

CHARMIG ETTA MED TJUGOTALSKARAKTÄR & VACKERT FÖNSTER NÄRA GRÖNSKANDE VYER

TEXT: BECK REMNES STYLING: LINGSELL FOTO: OZOLLAPA

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Krukmakargatan 27
Område
Södermalm
Våning
2.5 av 4, hiss finns
Rum
1 rum och kök
Area
27 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 203 kr/mån Inkl. värme, vatten TV och bredband
Andelstal
3,2287 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
6314/1203
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
142 226 kr, Bostadsrättens indirekta nettoskuld till föreningen baseras på årsredovisningen 2021.
Förråd
Till lägenheten hör vindsförråd om ca 4 kvm.

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Total driftskostnad
4 200 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Mariaberget, Monteliusvägen
Stockholms finaste utsiktsplats. Härlig picknick i Ivar Los park
Skinnarviksparken
Fin utsikt och härligt parkhäng med sköna undangömda platser att sola på om sommaren.
Restaurang Hommage
och deras bar Delikatessen på gatan.
Klippbadet på Långholmen.
Nyöppnade Meno Male på gatan.

Arkitekturen

Arkitekt: E MATTSSON 1929

Fastigheten DILIGENSEN 6 uppfördes år 1929 och stod inflyttningsklar året därpå. Huset ritades av den svenske arkitekten E. Mattsson som har en relativt anonym arbetshistorik. Hans namn skådas på ett fåtal ritningar, i vad som ofta verkar vara ett delat samarbete med kollegor i branschen. Huset på Krukmakargatan 27 består av en ljust rödputsad fasad som pryds av tvåluftsfönster med tre bågar i varje, samt ett utskjutande mittparti med treluftsfönster. Föreningen bildades år 1995 och består idag av 24 lägenheter.

FÖRENINGEN

BRF Krukis 27

Föreningen och antal lägenheter

Brf Krukis 27 äger fastigheten Diligensen 6 med adress Krukmakargatan 27 och är ett s.k. äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 24 bostadsrätter (ca 996 kvm) och 2 st butikslokaler med hyresrätt (ca 143 kvm).

Mark

Föreningen äger marken.

Ekonomi

De långfristiga skulderna enligt årsredovisningen 2021 uppgår till ca 5,2 mkr och ger en belåningsgrad på ca 5 224 kr/kvm bostadsrättsyta. Det finns dessutom en kassa på ca 900 tkr.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Calculare i Österskär AB och den tekniska förvaltningen sköts av Smart förvaltning.

Urval renoveringar

2022 ny maskinpark i tvättstuga.

2020 Målat fönsterkarmar på föreningens butikslokaler.

2018 Renovering av tak

2018 Målning av hiss

2012 Delar av fasaden putsades

2008 Målning av fönster

2007 Renovering av trapphus

2007 Nya el-stigare

1995 Stambyte

Kommande renoveringar

Vädringsbalkonger renoveras under 2023 eller 2024. Evnetuellt renovering/upprustning av innergården.

Försäkring

Fastigheten år fullvärdesförsäkrad i Vardia genom Gjensidige sen 2016-06-06.

Gemensamma utrymmen

Det finns en tvättstuga på entréplan bredvid innergården som är utrustade med två tvättmaskiner, torkskåp samt en torktumlare som precis är inköpta. Det finns också en övernattningslägenhet som är belägen på vinden som kostar 100 kr per natt. Föreningen har också en mysig innegård där det finns en stor grill, kolgrill samt bord och stolar och på sommaren växer det full med smultron.

Bredband och Kabel-TV

Bredband och TV levereras via Tele2 (tidigare Comhem)

Avgift

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tvs grundutbud samt bredband. Avgiften höjdes under första kvartalet 2023 med 5 % (injusterad i annonserad avgift).

Planerad årsskifte 2023/2024 5 % höjning.

Överlåtelseavgift om 1313 kr betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 525 kr/pant.

Vid andrahandsupplåtelse tas 10 % ut i avgift för detta.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från årsredovisning 2021 samt stadgar. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Under rådande omständigheter ser många föreningar över sina lån och kostnader just nu. Siffrorna du läser här är alltid uppdaterade med vår senaste information men kan komma att förändras under de närmsta åren. Du kan alltid resonera kring ekonomin med oss eller vända dig direkt till styrelsen i berörd förening för mer information.

OMRÅDET

Här bor du i ett lugnt område, samtidigt väldigt centralt med roliga hippa barer och butiker i alla riktningar. Stockholms finaste utsiktsplatser finns mycket nära, tillsammans med grönområden vid exempelvis Tantolunden och Skinnarviksparken. Du har två minuter till tunnelbanan och bussar precis utanför huset. Pendeltåget vid Södra station ligger 550 meter bort. Prisbelönta restaurangen Hommage ligger på samma gata och har en franskinspirerad uteservering med glasade altandörrar. Du har ett rikligt utbud av mataffärer mycket nära, tillsammans med systembolag samt apotek, öppet till 22 varje dag. Nitty gritty och Papercut, liksom en fin blomsteraffär, ligger precis utanför lägenheten. På Hornsgatan väntar i sin tur inredningsbutiken Brandstationen och Mahalo hälsocafé. Nyöppnad Meno Male har lokal längst bort i korsningen på Krukmakargatan, vilket ger dig tillgång till toppklassig pizza de dagar du inte orkar laga mat. Även Mariaberget med Monteliusvägen och Ivar Los park går att räkna till den här delen av Södermalm, och genom mysig kvartersbebyggelse når du Långholmen med lummiga promenader och bad.