Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bondegatan 64 A
  [Område] => Södermalm - Katarina-Sofia
  [Våning] => 4 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 46 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 336 kr/mån Ink. värme, vatten samt grundutbud för TV och bredband. Det kommer att införas ett balkongtillägg á 200kr/mån. [Andelstal] => 2,77285 % [Andel av årsavgift] => 2,70429 % [Lägenhetsnummer] => 1157/1401 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => Skuldfri förening. [Förråd] => Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar över ett källarförråd. )

Bondegatan 64 A

PÅ FJÄRDE VÅNINGEN - MYSIG TVÅA MED BALKONG OCH KAKELUGNAR

FOTO: JAHNSON STYLING: LINGSELL TEXT: MURÉN

BUDGIVNING

Högsta bud: 5 500 000 kr

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Emma Ekvall
Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Sandra Vestin
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bondegatan 64 A
Område
Södermalm - Katarina-Sofia
Våning
4 av 4, hiss finns
Rum
2 rum
Area
46 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 336 kr/mån Ink. värme, vatten samt grundutbud för TV och bredband. Det kommer att införas ett balkongtillägg á 200kr/mån.
Andelstal
2,77285 %
Andel av årsavgift
2,70429 %
Lägenhetsnummer
1157/1401
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
Skuldfri förening.
Förråd
Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar över ett källarförråd.

Driftskostnader

El
3 400 kr/år
Försäkring
4 000 kr/år
Total driftskostnad
7 400 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Pom & Flora
Bästa stället för frukost finns i huset!
Café Nizza
Ett stenkast bort - perfekt för en pastakväll.
Vitabergsparken
Bara ett kvarter till sköna morgonpromenader eller härliga luncher på Kajsas i Parken.
Skånegatan
Bilfri gågata under sommarhalvåret med mysigt vimmel och många uteserveringar.
Katarina Ölcafé
Bra AW.

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1916, Harald Wadsjö

Bostadshuset på Bondegatan 64, Keders 15, ritades 1915 av Harald Wadsjö och uppfördes av dennes far, byggmästaren N A Wadsjö. Det är ett bostadshus i fem våningar plus vind. Husets arkitektur är ett tidigt exempel på tjugotalsklassicism men har även drag från empiren. Fasaden är slätputsad i en orange ton med hörnkedjor och listverk i tegelrött. Huset ses som lite ovanligt då det var lite före sin tid och är ovanligt väl gestaltat. Det är grönklassat i Stockholm stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synvinkel. Kvarteret Keders har fått sitt namn efter numismatikern Niclas Kjeder som ägde en tomt och trädgård i området på 1670-talet.

FÖRENINGEN

Ked 15:S BRF

Antal lägenheter och lokaler

KED 15:s brf (org. 769604-1206) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten år 2001. Föreningen består av ett gårdshus med adress Bondegatan 64 A. Föreningen omfattar 31 lägenheter med bostadsrätt, 3 hyresrätter samt 2 lokaler.

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Nabo.

Marken

Marken innehas med tomträtt, tomträttsavgäldsperioden löper t.o.m. 2027-12-31. Styrelsen informerar att det för närvarande inte finns någon plan på att köpa loss tomten då avgiften är väldigt låg.

Ekonomi

Välskött och ekonomisk stark förening, föreningen är i skrivande stund helt skuldfri. Under 2024 kommer det ske en renovering av innergården och i samband med detta planerar man att ta lån på ca: 2,2 miljoner kronor. Styrelsen informerar att det kommer ske en avgiftshöjning om 20% i samband med detta, vilket innebär en höjning med cirka 422 kronor.

Utförda renoveringar

2024, Byte torktumlare och tvättmaskin.

2023, Nytt bygglov för de 7 lägenheter som ansökt om detta. Balkongen till denna lägenhet blev klar 2023.

2019, Värmesystem.

2018, Renovering av trapphus.

2017, Renovering av yttertak. Hisshöjning. Ventilation.

2012, Renovering av fönster. Fiber indraget.

2010, Tvättstuga.

2007, Balkonger.

1993, VA stammar i kök och badrum. Tak, fasad och fönster. Samt ny eldragning.

Kommande renoveringar:

Föreningen planerar att under hösten 2024 renovera gårdsbjälklaget. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2070, fler framtida underhåll finns specificerade i årsredovisningen 2023.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns föreningens tvättstuga som är upprustad under 2024. Den är utrustad med två tvättmaskiner, två torkskåp, en torktumlare och en mangel. Hit tar du dig via hiss eller trappa i samma trapphus som denna lägenhet befinner sig i. I källaren finns även ett förråd för cyklar och barnvagnar. Det finns även ett mindre förråd för barnvagnar vid huvudingången för den som önskar att lämna barnvagnen där. Utöver detta finns en gemensam innergård, möblerad för flera sällskap. Här kan man njuta av solen och grilla.

Överlåtelse- & pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om högst 2,5% av basbeloppet, som debiteras köparen. Pantsättningavgiften är högst 1% av basbeloppet och debiteras av pantsättaren.

Bredband och tv

TV Grundutbud och bredband 250 GB via fiber Telenor ingår i avgiften. Vill medlemmen utöka dessa får man teckna det på egen bekostnad.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2023, officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i maj 2024. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Bondegatan är starkt förknippad med stadsdelen Södermalm och området SoFo. På denna adress bor du i lugn omgivning med Nytorget runt knuten och hur många restauranger som helst i kvarteren. Området är lika delar händelsernas centrum med härligt folkliv som en plats med lugn och gemytlig småstadskänsla, med gågator, små butiker och stammisställen. Dessutom är det bara att kliva ut i Vita Bergen för att omslutas av den stora naturparkens grönska och ro. Kommunikationsmässigt trafikerar flera busslinjer i närheten, bl a stombussarna 2 och 3.Till tunnelbanan vid Medborgarplatsen är det tio minuters promenad, och bor man kvar några år kan man i stället ansluta till nya tunnelbanestationen Sofia bara några hundra meter bort.