Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Beckbrännarbacken 1
  [Område] => Södermalm - Katarina-Sofia
  [Våning] => 1 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 40 kvm
Förvaltarens information
Lägenheten disponeras idag som 2 rok. men är registrerad som 1 rok. enligt lägenhetsförteckningen. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 673 kr/mån Ink. värme, vatten, basutbud Kabel-TV samt bredband. [Andelstal] => [Andel av årsavgift] => 3,0451 % [Lägenhetsnummer] => 13/1103 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 87 615 kr, ,beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar över ett vindsförråd. )

Beckbrännarbacken 1

RENOVERAD 1920-TALSLÄGENHET MED SMAKFULLA MATERIALVAL OCH FINA ORIGINALDETALJER

FOTO: BORGELIN STYLING: LINGSELL TEXT: LUNDGREN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Emma Ekvall
Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Sandra Vestin
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Beckbrännarbacken 1
Område
Södermalm - Katarina-Sofia
Våning
1 av 4, hiss finns
Rum
2 rum
Area
40 kvm
Förvaltarens information
Lägenheten disponeras idag som 2 rok. men är registrerad som 1 rok. enligt lägenhetsförteckningen.
Avgift
2 673 kr/mån Ink. värme, vatten, basutbud Kabel-TV samt bredband.
Andel av årsavgift
3,0451 %
Lägenhetsnummer
13/1103
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
87 615 kr, ,beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar över ett vindsförråd.

Driftskostnader

El
6 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
8 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

PAT’S PLACE:
Fantastiska Thai tapas.
SOFIA COMMON:
NYC Tavern med livemusik och skön stämning.
LOTSGATAN/ÅSÖBERGET:
En gömd liten pärla med charmiga gamla rödmålade trähus.
ÄLSKADE TRADITIONER:
En av stans bästa helgbruncher.
KAJSAS I VITABERGSPARKEN:
Utomhuskafé där man äter och dricker gott under sommarmånaderna.

Arkitekturen

Arkitekt: 1929, Ture Sellman

Fastigheten Flaggan 1 byggdes under åren 1928 och 1929 i tjugotalsklassicistisk still. Fasaden är slätputsad i en brungul nyans, och trappgaveln mot Stig Claessons park är ett karaktärsfullt inslag. Liksom den större delen av det övriga kvarteret är huset grönklassat av Stadsmuseet vilket innebär det anses vara särskilt värdefullt från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel. Ritningarna är signerade arkitekten Ture Sellman som efter examen vid Kungliga tekniska högskolan 1914 hade anställning hos Lars Israel Wahlman och Carl Bergsten. Ett eget kontor öppnades 1917. På den digra verklistan finns ett flertal hus runt om i Stockholm, men även i Eskilstuna, Katrineholm och andra mindre städer. Arkitektyrket kombinerads med ett stort intresse för fotografi, och vid början av 1930-talet grundades Sellman-film som blev betydande för färgfotografiets utveckling.

FÖRENINGEN

Brf Flaggan 10

Föreningen

BRF Flaggan 10 (org. 716460-1903) är en äkta bostadsrättsföreningen som förvärvade fastigheten Flaggan 1 år 1989. Föreningen upplåter 25 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt, beläget på adressen Beckbrännarvägen 1. Marken innehas med äganderätt. Huset ritades av arkitekten Ture Sellman 1929.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2022 ligger på 2428 kr per kvm bostadsrättsyta. En avgiftshöjning om 15% kommer att träda i kraft fr.o.m. april 2024, den nya avgiften är redan annonserad i annonsen, dvs. 2 673kr/mån. Det finns inga övriga avgiftsförändringar planerade.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Stockholm och den tekniska och administrativa förvaltningen sköts i egen regi.

Bredband och Kabel-TV

Fastigheten är anslutet till Tele 2, för Kabel-TV. Fibernät via Telenor.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem, men delat ägande accepteras.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av gällande prisbasbelopp som betalas av köpare, samt en pantsättningsavgift på högst 1% av gällande prisbasbelopp.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar har tillgång till ett hobbyrum och en härligt fin gård med utemöbler och grill. Det finns även ett cykelrum. Föreningens tvättstuga finns belägen i källaren och där hittar man två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Utöver detta finns det även gemensamma balkonger i trapphuset för medlemmarna att nyttja.

Planerade renoveringar

För närvarande finns det inga beslut om ytterligare renoveringar. Föreningen följer underhållsplan som sträcker sig fram till 2072.

Renovering i urval:

2023, Upprustning av gården.

2022, Fönsterrenovering.

2017, Fasadrenovering.

2015, Tvättstugan renoverad.

2014, Byte till säkerhetsdörrar, samt renovering av trappuppgång.

2010, Målning av ytterfönster.

1998, Fasadrenovering.

1993, Balkongräckena utbytta och yttertak omlagt.

1994, Badrumsstammarna utbytta.

1991, Köksstammarna utbytta.

Hemsida

www.flaggan10.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2022, officiella faktadokument, föreningens hemsida och kontakt med styrelsen i mars 2024. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Lägenheten har ett förträffligt läge endast ett par kvarter från Nytorget och Vitabergsparken. Denna del av mysiga Sofia andas ett behagligt lugn, men runt hörnet myllrar det av restauranger, kaféer, butiker och kulturliv. Sommartid blir Skånegatan ett levande stråk med härlig stämning på de många uteserveringarna. På kort gångavstånd har man Fjällgatan med fantastisk utsikt över staden, Mosebackes kulturmiljö, Götgatsbackens shoppingstråk och Medborgarplatsen där man förutom T-bana även hittar bibliotek, biograf och saluhall. Närservicen är god och inom ett stenkast från lägenheten finns både Ica och Coop med generösa öppettider. Närmaste gym ligger bara några snabba steg bort. Kommunikationerna är utmärkta och 2:ans, 53:ans och 55:ans bussar stannar strax utanför huset. Till Tjärhovsplan, som är knutpunkt för flera busslinjer, går man på cirka fem minuter.