Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Varvsgatan 14
  [Område] => Södermalm - Hornstull
  [Våning] => 3 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 42 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 564 kr/mån Inkl. värme, VA, bredband, kabel-TV (basutbud). [Andelstal] => 2,66 % [Andel av årsavgift] => 2,66 % [Lägenhetsnummer] => 023/1302 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 193 557 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 5 kvm. )

Varvsgatan 14

VÄLPLANERAD TVÅRUMMARE MED HÄRLIG PLANLÖSNING OCH TRE FÖNSTER I FIL

STYLING: RYDMAN FOTO: BOUKARI TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Gabriel Asadour
Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Varvsgatan 14
Område
Södermalm - Hornstull
Våning
3 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
42 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 564 kr/mån Inkl. värme, VA, bredband, kabel-TV (basutbud).
Andelstal
2,66 %
Andel av årsavgift
2,66 %
Lägenhetsnummer
023/1302
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
193 557 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 5 kvm.

Driftskostnader

El
3 650 kr/år
Försäkring
2 892 kr/år
Total driftskostnad
6 542 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Restaurang Tjoget och Hornstulls Bodega
Springtur med avslutande morgondopp på Långholmen
Snö Gelateria
Restaurang Bitza
Indio Cinema (gamla BioRio)

Arkitekturen

Arkitekt: Ivar Engström 1913

Fastigheten Muttern 12 ritades av arkitekt Ivar Engström och uppfördes under åren 1913–1914 under ledning av byggmästare C A Schönander. Den består av ett gathus i fem våningar som sträcker sig runt hörnet till Varvsgatan. Fasaden är klassiskt nationalromantisk där bottenvåning och en trappa är klädda i fasadtegel för att sedan övergå i slätputs. Husen förvaltas sedan 1980 av Brf Spettet i Stockholm. Gården är lugn och välskött med tre stora odlingslådor, utemöbler, grillplats och cykelskjul. För de boende finns barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga.

FÖRENINGEN

Brf Spettet i Stockholm

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Spettet 16 och upplåter 30 lägenheter med bostadsrätt samt 5 lokaler med hyresrätt.

Mark/tomträtt

Föreningen äger marken och berörs inte av tomträttsavgäld.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Valorem Bostadsrättsförvaltning.

Renoveringar

Hela fastigheten genomgick en stor renovering 1980, innan ombildning till brf. Då byttes stammar, radiatorer med cirkulationssystem, elanläggningar, nya golv i trapphus, ny tvättstuga, vindsförråd, soprum, ombyggnad av hyreslokaler osv. På 90-talet renoverades fasaderna. Taket målades om 2002. 2013 ommålades fönster till butiker mot Hornsgatan samt Varvsgatan och taket bättringsmålades. Styr- och reglerutrustning till värmesystemet moderniserades. 2015 påbörjades ommålning av fönster och två takfläktar byttes ut. Fiberbredband installerades och stammarna spolades samt besiktigades med gott resultat. Säkerhetsdörrar installerades till alla lägenheter. 2016 fortsatte arbetet med ommålning av fönster. Föreningen följer en underhållsplan. 2018 ovk. 2019 målning av trapphus. 2020 totalrenovering av innegård. Kakelugnsgruppen har arbetat med att ta fram offerter, val av firma och planering av tider för

återställning av kakelugnarna.

Kommande renoveringar

Föreningen har inga stora planerade renoveringar.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god, belåningsgraden är 4005kr / kvm. Snittet på Södermalm är cirka 6 000 kr/kvm. Föreningen hade lokalintäkter på ca 780 tkr 2022. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Andrahandsuthyrning

Kräver tillstånd av styrelsen.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Brandsskyddskontoret.

Städdagar

Föreningen har gemensamma städdagar två gånger om året.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en innergård med utemöbler och grill. Här finns även mattställning samt cykelställ. Gemensam tvättstuga på bottenplan med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Det finns även barnvagnsrum och grovsoprum.

Bredband och kabel-tv

Basutbud kabel-tv, ip-telefoni och bredband från Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften.

Avgift:

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Överlåtelseavgift betalas av säljaren. Pantsättningsavgift erläggas av köparen.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Balkongavgift

Obligatorisk avgift för balkong 73 kr/mån.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens 2022 årsredovisning och föreningskoll med föreningens ordförande augusti 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Huset på Varvsgatan 14 ligger i lugna kvarter precis intill mysiga Hornstull, nära till många grönområden såsom Högalidsparken och Tantolunden. Varvsgatan har sin början vid Pålsundet, med nytjärade båtar som sjösätts om våren. Ett lummigt promenadstråk leder i sin tur bort till badholmarna Reimersholme och Långholmen. I grannkvarteret finns Kristinehovs Malmgård som är en lite dold pärla med välbevarade 1700-talsmiljöer och fin trädgård med pickande höns. Hornstull erbjuder apotek, systembolag, mataffär och butiker tillsammans med restauranger, caféer och barer. Med läge strax avsides från Hornsgatan har du också tillgång till goda kommunikationer. Buss 4 går strax utanför porten, och både Zinkensdamms och Hornstulls tunnelbana, bussar och flygbussar ligger på gångavstånd.