Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Slipgatan 9
  [Område] => Södermalm - Hornstull
  [Våning] => 2 av 7, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 51 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => Lägenheten har 1 balkong och 1 fransk balkong. [Tomtareal] => [Avgift] => 2 957 kr/mån Ink. värme, vatten och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg om 100 kr/mån tillkommer för bredband. [Andelstal] => 2,89752 % [Andel av årsavgift] => 2,89752 % [Lägenhetsnummer] => 10012/1206 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 85 073 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar över ett källarförråd ca: 4 kvm. Säljarens uppgifter. )

Slipgatan 9

UTMÄRKT 1940-TALSTVÅA MED DRÖMLÄGE MELLAN HORNSTULL OCH REIMERSHOLME

TEXT: TÄCKENSTRÖM STYLING: COPPARSTAD FOTO: BOUKARI

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Emma Ekvall
Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Slipgatan 9
Område
Södermalm - Hornstull
Våning
2 av 7, hiss finns
Rum
2 rum
Area
51 kvm
Föreningens information
Beskrivning uteplats
Lägenheten har 1 balkong och 1 fransk balkong.
Avgift
2 957 kr/mån Ink. värme, vatten och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg om 100 kr/mån tillkommer för bredband.
Andelstal
2,89752 %
Andel av årsavgift
2,89752 %
Lägenhetsnummer
10012/1206
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
85 073 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar över ett källarförråd ca: 4 kvm. Säljarens uppgifter.

Driftskostnader

El
4 811 kr/år
Försäkring
1 788 kr/år
Total driftskostnad
6 599 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Badbryggorna på Reimersholme
Hornstulls marknad med foodtrucks och loppis under
Långholmen för att få lite natur mitt i stan
Utelivet med barer och restauranger
- speciellt La Casa för napolitanska pizzor
Många bra bagerier för helgens frukostar

Arkitekturen

Arkitekt: Björn Hedvall

Huset med fastighetsbeteckningen Kölhalningen 2 stod färdigt 1940 och ritades av Björn Hedvall som är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder och under fyra decennier, från början av 1920-talet till slutet av 1950-talet. Han hade en enastående förmåga att skapa både smått och flott. Han ritade såväl mindre lägenheter som stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader, totalt cirka 270 byggnader i Stockholm, i klassicistisk och funktionalistisk stil. Kölhalningen 2 är ett pampigt funkishus med vitputsad fasad, en mängd balkonger på fasaden och kungsbalkonger överst. Fönstren är de ursprungliga och målade i vitt de också. Trapphuset är en stilfull funkisuppvisning med marmorgolv- och trappor, vackra smidesräcken och tjusig hiss. I Brf Kölhalningen 2 finns 40 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har cykelrum och tvättstuga med två bokningsbara maskiner och en maskin för drop-in.

FÖRENINGEN

Brf Kölhalningen 2

Föreningen

BRF Kölhalningen 2 (org. 716460-2414) är en äkta bostadsrättsföreningen som förvärvade fastigheten Kölhalningen 2 år 1999. Föreningen består av ett flerbostadshus beläget på Slipgatan 9 och Verkstadsgatan 20 och omfattar 40 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt. Huset uppfördes år 1939 och ritades av arkitekten Björn Hedvall.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2022 ligger på 2 152 kr per kvm bostadsrättsyta, snittet på Södermalm är ca 6000 kr/kvm. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC Bostadsrättscentrum AB.

Bredband och TV

Föreningens leverantör avseende bredband är Bahnhof och Kabel-TV levereras från ComHem.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem, men delat ägande accepteras.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd och rättiga skäl från styrelsen.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på högst 3,5% av gällande prisbasbelopp (1838 kr) som betalas av köpare, samt en pantsättningsavgift på högst 2% av gällande prisbasbelopp (1050 kr).

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det cykelrum i källaren samt källsortering för glas, tidningar, kartong, media, mindre grovsopor, farligt avfall, el-avfall, batteri och glödlampor. Tvättstugan är även den belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, mangel, torktumlare och ett stort torkrum. Det finns även en drop-in-tvättstuga med en tvättmaskin.

Planerade renoveringar

2023 renovering tvättstuga och hissrenovering. En underhållsplan finns som sträcker sig fram till 2033.

Renovering i urval

2023, byte av entrédörr.

2022, byte vatten- och värmeventiler.

2021, stamspolning.

2020, byte av undercentral fjärrvärme.

2019, brandvarnare installerade i entrén.

2017, renovering av lokal på bottenvåningen. Fiber dras in i fastigheten. Besiktning av el, renovering av lokal, byte frånluftsfläkt.

2016-2017, OVK.

2015, målning av fönster, översikt av elen, byta gamla armaturer mot lågenergiarmaturer. Radonmätning med mycket gott resultat, långt under gränsvärdena.

1996, fasadrenovering.

1985, stambyte, byte elstigare och takrenovering.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2022, officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i september 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Kvarteren vid Slipgatan och Bergsunds strand bebyggdes vid 1930-talet slut, även om några hus stod klara först i början av 1940-talet. Dessa byggnader tillhör de sista i området, som tidigare hyste Bergsunds mekaniska verkstad och dess stora fabrik. Drygt åttio år senare är det inte ett dugg svårt att förstå varför man valde att bygga bostäder just här. Hornstull, till brädden fyllt av både vackra miljöer och nöjen, är ett drömläge för många. Närheten till vatten, vackra promenad- och joggingstråk och parker ger balans åt en stadsdel som huserar ett enormt utbud av restauranger, caféer och barer, vissa av dem internationellt prisade. Några minuters promenad tar dig antingen till Tantolundens grönska, ut på Reimersholme, utegymmet vid Liljeholmskanalen, till stimmiga restauranger vid Bergsunds Strand, kvarterskrogar vid vattnet eller till Hornstulls buss- och tunnelbaneförbindelser. Välj och vraka fritt mellan liv och lugn, Hornstull har något för varje smak och humör.