Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Andel i bostadsförening
  [Adress] => Högalidsgatan 50
  [Område] => Södermalm - Högalid
  [Våning] => 2 av 5, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 44 kvm
Enligt uppmätning
40 kvm enligt lghförteckning och 1 rok [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 1 992 kr/mån Inkl värme & vatten [Andelstal] => 1,49997 % [Lägenhetsnummer] => 00028/1203 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 72 719 kr, Andelens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsföreningens lån som indirekt belastar andelen. Andelen har beräknats som andelstalet multiplicerat med bostadsföreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från årsredovisningen 2021. Andel av årsavgift har ej gått att få fram därav är uträkningen baserad på andelens andelstal. [Förråd] => Andelen disponerar ett vindförråd )

Högalidsgatan 50

PASTELLFIN TVÅA MED RENOVERAT KÖK OCH UTSIKT ÖVER INNERGÅRDEN OCH HÖGALIDSPARKEN

FOTOGRAF: PEDERSEN TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Andel i bostadsförening
Adress
Högalidsgatan 50
Område
Södermalm - Högalid
Våning
2 av 5, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
44 kvm
Enligt uppmätning
40 kvm enligt lghförteckning och 1 rok
Avgift
1 992 kr/mån Inkl värme & vatten
Andelstal
1,49997 %
Lägenhetsnummer
00028/1203
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
72 719 kr, Andelens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsföreningens lån som indirekt belastar andelen. Andelen har beräknats som andelstalet multiplicerat med bostadsföreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från årsredovisningen 2021. Andel av årsavgift har ej gått att få fram därav är uträkningen baserad på andelens andelstal.
Förråd
Andelen disponerar ett vindförråd

Driftskostnader

El
4 000 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Total driftskostnad
6 400 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Uppgifterna är en uppskattning av säljaren.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

SVEDJAN BAGERI
DELLO SPORT
HÖGALIDSPARKEN
SKINNARVIKSBERGET
LÅNGHOLMEN

Arkitekturen

Arkitekt: Björn Hedvall 1926

Björn Hedvall är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder, från början av 1920-talet och ända in på 1970-talet. Han ritade totalt cirka 270 byggnader i Stockholm, och fastigheten Skruven 10 är en av dessa. En symmetriskt utformad byggnad med regelbundna fönsterpartier på vardera sida om de gedigna portarna. Fönstren om två lufter med tre bågar i varje pryder de 6 våningsplanen och fasaden är putsad i en gul kulör. Bostadsföreningen Skruven 10 upa är en äkta bostadsförening som bildades redan i samband med husets uppförande år 1926. Huset består av 61 lägenheter, samtliga upplåtna med andelsrätt.

FÖRENINGEN

Bf Skruven N:r 10 u.p.a.

Bf Skruven Nr 10 upa

Bostadsföreningen Skruven 10 upa är en äkta bostadsförening som bildades redan i samband med husets uppförande 1926. Huset består av 61 lägenheter, samtliga är upplåtna med andelsrätt. Adresserna som Bf Skruven Nr 10 upa omfattar är Högalidsgatan 50, 50 A-B.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av NABO.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Stockholm.

Urval renoveringar

Gårdshusets tak byttes 1990, stambyte skedde 1992-1993 och fjärrvärme installerades 1995. Tvättstugan renoverades under 1995 och en fönsterrenovering skedde 2001. Yttertaket målades 2003 och trapphusen renoverades under 2004, då även säkerhetsdörrar installerades. År 2007 byttes tätskikten och dränering av gårdarna genomfördes. Samma år lät föreningen bygga balkonger till lägenheterna. Föreningens innergårdar renoverades 2008 och 2009 renoverades El-stammarna. 2010 injusterades värmesystemet och samtliga termostater byttes. Ytterportar byttes 2011 och då genomfördes även fasadrenovering. Spillvattenrören byttes och tvättstugan ytskiktsrenoverades 2013. Målning av cykelrum och asbestsanering av källare gjordes år 2017. Samma år genomfördes och godkändes även radonmätning av Stockholms Stad. Stamspolning, fönstermålning och taksäkerhet genomfördes år 2018. 2019 installerades ny tvättstugeutrustning. Då renoverades även fasaden och dess stuckaturer. Samma år installerades även en ny fjärrvärmecentral. År 2020 åtgärdades vattenskada i huset och nya lås sattes in till vindar och källare. Trapphus dörrar 2021.

Kommande renoveringar

En fönsterrenovering av delar av fönsterbeståndet kommer att utföras under 2024/2025.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är solid med låg skuldsättning om låga 2625 kr per/kvm boyta. Föreningen kommer att höja avgiften med 10% från och med 1 januari 2024. För mer information om föreningens ekonomi se årsredovisningen 2022 eller kontakta föreningen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två fridfulla och lummiga innergårdar med utemöbler, grill samt plats för att parkera cykeln. Innergårdarna tas om hand av en engagerad trädgårdsgrupp som flera gånger per säsong planterar rabatterna och sköter underhållet. I somras ordnades en örtagård som alla boende kunde skörda från. Det är tyst och lugnt året om på gårdarna mellan husen. På innergården finns även kompost för trädgårdsavfall. Till föreningens gemensamma utrymmen hör även en tvättstuga (belägen i källaren på gathuset). Utrustningen består av tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Tid bokas med lås i tavlan utanför tvättstugan. Städning av tvättstugan utförs av städfirma och ingår i avgiften. Föreningen har även cykelförråd samt en snickeriverkstad.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår vatten och värme, städning av trapphus, tvättstuga och cykelrum.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift betalas av köparen 1313kr och pantsättningsavgift 525kr om köparen tar lån för att finansiera köpet.

Juridisk person, delat ägande

Föreningen godkänner delat ägande. Juridisk person godkänns inte som medlem i föreningen.

Övrigt

Vänligen läs föreningens stadgar, hemsida samt föreningens årsredovisning.

Hemisida

https://www.bfskruven.se/.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, föreningens kontaktperson 2023-11-29, stadgar samt senaste årsredovisning från 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Lägenheten är fint belägen med Högalidsparken och kyrktornen precis utanför dörren. Här kantas trottoarerna av små butiker med second hand och keramik, och områdets egen lanthandel säljer saffransglass om sommaren. Kvarteret är naturnära och gatan har ingen genomfartstrafik. Hornstulls centrum erbjuder butiker, mataffärer, apotek, bibliotek, gym, systembolag, barer, takbar, restauranger och caféer. Samtidigt bidrar närheten till bad och promenadstråk på Långholmen och Reimersholme till den mysiga atmosfären. Här bor du ca 200 meter från tunnelbanan med tät trafik samt stadsbuss 4 som tar dig över till Kungsholmen och vidare.