Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Södermannagatan 55
  [Område] => Södermalm/Blecktornsparken
  [Våning] => 1 av 4, ej hiss
  [Rum] => 3,5 rum och kök
  [Area] => 84 kvm
Föreningens information
4 rok enligt lgh förteckning [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 858 kr/mån inkl bredband, värme och vatten [Andelstal] => 6,481 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 1003/1003 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => Då föreningen inte har några skulder och pengar i kassan finns det inte någon nettoskuldsättning, men det finns nettoöverskott. [Pris] => 9 000 000 kr kr/bud )

Södermannagatan 55

SKULDFRI FÖRENING INTILL LILLA OCH STORA BLECKAN

FOTO:PEDERSEN TEXT: BECK-REMNES

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Södermannagatan 55
Område
Södermalm/Blecktornsparken
Våning
1 av 4, ej hiss
Rum
3,5 rum och kök
Area
84 kvm
Föreningens information
4 rok enligt lgh förteckning
Avgift
858 kr/mån inkl bredband, värme och vatten
Andelstal
6,481 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
1003/1003
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
Då föreningen inte har några skulder och pengar i kassan finns det inte någon nettoskuldsättning, men det finns nettoöverskott.
Pris
9 000 000 kr kr/bud

Driftskostnader

El
2 760 kr/år
Försäkring
3 600 kr/år
Övrigt
2 760 kr/år
Total driftskostnad
9 120 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt avser kostnad för gas

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bleck
för en aw i solen
Greasy Spoon
för brunch
Lanka
den klassiska tebutiken på Ringvägen
Pazzi
godaste pizzan i stan hittas på Östgötagatan
Vitabergsparken
alla årstider

Arkitekturen

Arkitekt: Höög & Morssing 1930

Kvarteret Långreven är den del av Blecktornsområdet som sist byggdes ut och året hade då hunnit bli 1930. Kvarteret har dock ingen funkisbebyggelse utan arkitekturen dröjde sig kvar i det klassicistiska 1920-talet. Det som ändå var nytt i sammanhanget är att husen står fritt i parkmiljö i stället för att, som tidigare, vara byggda i storgårdskvarter. Specifikt Långreven 12 på Södermannagatan 55 ritades av arkitektduon Anders Höög & Gunnar Morssing.

FÖRENINGEN

Brf Långreven 12

Föreningen

Brf Långreven 12 (org. 716411-6894) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Långreven 12 år 1991. Föreningen består av ett flerbostadshus med adress Södermannagatan 53-55 och upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresrätt. Lägenheterna är fördelade med 8st 3or och 8st 4or. Marken innehas med äganderätt.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen själva i samarbete med Fastighetsägarna.

Ekonomi

Föreningen är skuldfri med ca 4,3Mkr i kassan enligt årsredovisningen för 2021. 2019 ombildades föreningens kvarvarande hyresrätt till bostadsrätt vilket gav ett extra tillskott i kassan och gjorde föreningen skuldfri. Föreningen har mycket goda goda intäkter från de 4 lokalerna. Det finns inga beslut om avgiftsförändringar, föreningen sänkte (halverade) månadsavgiften i mitten av 2022 och retroaktivt för hela året.

Genomförda renoveringar

2021 renovering av trapphus, förbättring av ventilation, 2020 sista fasen av byte av de liggande stammarna i källaren avslutades, 2017 fönsterrenovering, 2016 indragning av 3-fas i lägenheterna, 2013 målning av tak, 2005 renovering av fasad, fönster och balkonger, 1995 byte av elstammar, 1994 byte av v/a stammar, 1992 omläggning av tak.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar i Stockholm i försäkringen ingår styrelseansvarsförsäkring.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av föreningens medlemmar enligt rullande schema, storstädning sköts av extern städfirma.

Gemensamma utrymmen

En mycket trevlig gård som hör till huset, tvättstuga i huset samt vindsförråd.

Bredband och Kabel-tv

Fastigheten är ansluten till Stockholms Stadsnät och varje lägenhet är ansluten via Bredbandsbolaget, 250 Mbit/s ingår i avgiften (internet, Tv och ip-telefoni).

Medlemskap

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i februari 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Denna del av Södermannagatan ligger strax intill händelsernas centrum, på den södra sidan om Ringvägen intill Blecktornsparkens grönska. Området kännetecknas av mysiga kvartersgator i lugn atmosfär. Restauranger, caféer och små butiker kring Nytorget väntar i sin tur några kvarter bort. Vitabergsparken är SoFo:s gröna oas, belägen några minuter från porten, med fina promenadstråk och utsikt över de mysiga omgivningarna. Det finns bra kommunikationer åt alla håll. Flera busslinjer och Skanstulls tunnelbana ligger en kort promenad bort. Likaså har ni nära till Ringen Centrum och vidare till Götgatan för matbutiker och shopping.