Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Fredrikshovsgatan 10
  [Område] => Östermalm
  [Våning] => 1.5 av 6, hiss finns
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 150 kvm
Föreningens information
145 kvm enligt mätning. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 6 493 kr/mån inkl värme, vatten och bredband [Andelstal] => 4,6 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 10/1103 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 336 144 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021. [Förråd] => Källarförråd om ca 10 kvm (enligt säljarens information) )

Fredrikshovsgatan 10

VACKER OCH REPRESENTATIV VÅNING PÅ FREDRIKSHOVSGATAN

TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Fredrikshovsgatan 10
Område
Östermalm
Våning
1.5 av 6, hiss finns
Rum
4 rum och kök
Area
150 kvm
Föreningens information
145 kvm enligt mätning.
Avgift
6 493 kr/mån inkl värme, vatten och bredband
Andelstal
4,6 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
10/1103
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
336 144 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021.
Förråd
Källarförråd om ca 10 kvm (enligt säljarens information)

Driftskostnader

El
4 000 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
7 000 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Höög & Morssing 1921

Hornblåsaren 27 är namnet på den fastighet som ligger i hörnet av Fredrikshovsgatan och Linnégatan. Huset uppfördes 1920–21 och ritades av arkitektduon Höög & Morssing. Victor Höög & Gunnar Morssing ritade tillsammans ungefär 140 hus i Stockholm under 20 års tid. Bland de mer kända byggnaderna finns Folkoperan på Hornsgatan och Bonnier Tidskrifters hus på Sveavägen. Hornblåsaren 27 är ett L-format hörnhus i fem våningar som arkitekturmässigt rör sig lite mellan jugend och 1920-talsklassicism. Fastigheten, och hela kvarteret, är grönklassad i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att den är särskilt värdefull utifrån historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

BRF Hornblåsaren 27

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Hornblåsaren 27. Föreningen består av 16 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har garage för 3500 kr/månad, just nu kötid om ett par år. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1920 av arkitekt Höög & Morssing.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades under 1980-talet.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Garage och parkering

Garageplats ingår inte, det är några års kötid och sedan avgift f n 3500kr/månad om man väljer att ta en parkeringsplats.

Renovering i urval

Föreningen renoverade fönster, tak och källare 2019-2021 och fasaden 2022. Uppvärmning via bergvärme. Renovering av hiss 2018. Installation av fiber samt förbättring av återvinningskärl 2017. Det har inte skett något generellt stambyte utan har kontrollerats regelbundet med bra resultat. Ingen plan på stambyte finns i dagsläget.

Kommande renoveringar

Föreningen planerar på medellång sikt att uppdatera ytskikt på innergården till gatsten ifrån asfalt/grus. Inga tidslinjer är fastlagda.

Ekonomi

Föreningen har enligt årsredovisningen 2022 en belåning om 2 451 kr/kvm och BOA. Sedan senaste årsredovisningen har 1 milj kr i lån tagits upp. Det innebär en belåningsgrad om ca 2 700 kr/kvm och BOA. Ingen plan på ytterligare upptagning av lån. Inga planerade avgiftsändringar.

Förråd

Källarförråd om cirka 10 kvm.

Bredband och tv

Telia fiber 100 mbit ingår i avgiften, varje bostadsinnehavare kan själv bekosta ett snabbare bredband. Tv via Telia eller Comhem.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse den 7 mars 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Fredrikshovsgatan är en liten och lugn gata med ett utmärkt läge mellan Karlaplan, Strandvägen och Djurgården, vilket ger ett fint utgångsläge vare sig man söker stadpuls eller klorofyll. Här bor du i vacker stadsmiljö och omges av kulturklassade byggnader som Fredrikshovs slott, Oscarskyrkan och Garnisonen. Omgivningarna ger promenadavstånd till trevliga restauranger, ett stort antal museer och Djurgårdens rogivande grönska.