Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ture Nermans gränd 6, 4 tr.
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 4 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 37,5 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 796 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv och bredband. BRF har individuell mätning och debitering av el som kommer på månadsfakturan. [Andelstal] => [Andel av årsavgift] => 0,45092 % [Lägenhetsnummer] => 99-2027-1-104/1402 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 100 515 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021/2022. [Förråd] => Vindsförråd ca 4,5 kvm enligt säljaren. )

Ture Nermans gränd 6

VÄLPLANERAD FUNKIS MED SUPERLÅG AVGIFT BELÄGEN I MYSIGA KVARTER

BUDGIVNING

Högsta bud: 4 000 000 kr

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Victor Mikkonen
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ture Nermans gränd 6, 4 tr.
Område
Kungsholmen
Våning
4 av 4, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
37,5 kvm
Förvaltarens information
Avgift
796 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv och bredband. BRF har individuell mätning och debitering av el som kommer på månadsfakturan.
Andel av årsavgift
0,45092 %
Lägenhetsnummer
99-2027-1-104/1402
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
100 515 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021/2022.
Förråd
Vindsförråd ca 4,5 kvm enligt säljaren.

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Total driftskostnad
6 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Schablonberäknad

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Norr Mälarstrand
Rålambshovsparken och Smedsudden
Restaurang Agnes
på Norra Agnegatan
Kronobergsparken
Fredhälls klippor

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1930

Fastigheten Göken 40 innefattar tre byggnader med adress Ture Nermans gränd 2–6 och Baltzar von Platens gata 7. Husen uppfördes av 1930–31 av HSB och ritades av dess chefsarkitekt Sven Wallander. Huset på Ture Nermans gränd är ett långt femvåningshus med inredd suterrängvåning, ett stort underjordiskt garage och butiker mot Pontonjärgatan. Framför butikslokalerna fanns en gång i tiden en liten bensinmack. Mellan huskropparna anlades en fin gård. Husen bevarar till stora delar det utseende som byggnaderna hade när de stod färdiga 1931. Här finns breda flerluftsfönster, eleganta smidesbalkonger och en fin gård. Trapphusen är ljusa och luftiga och har dessutom väggar i stucco lustro. Husen är grönklassade i Stockholm stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaderna är särskilt värdefulla ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synvinkel.

FÖRENINGEN

HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Göken 40. Föreningen består av 218 lägenheter, alla är upplåtna med bostadsrätt och 16 lokaler som är upplåtna med hyresrätt. Föreningen har även 279 parkering- och garageplatser. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1939 av arkitekt Sven Wallander.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades år 1960.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Garage och parkering

Föreningen har ett garage med 279 p-platser. Föreningens medlemmar har förtur men de välkomnar även externa hyresgäster. Normal kötid för medlemmar är ca 3-6 mån och för icke-medlemmar ca 2 år. Hyran för medlemmar ligger på endast 1300 kr/mån för en parkeringsplats.

Boendeparkering på gatorna. Tillstånd ansöks hos Stockholm stad. Taxa 3.

Renovering

Stambyte, 1989-1991.

Fasader och balkonger renoverades 2013-2014.

Ombyggnad av gårdar och planteringsytor 2015-2016.

Renovering tvättstuga, 2021.

OVK, 2018-2019.

Installation av 24 laddstolpar i garaget, 2019.

Kommande renoveringar:

2023- Hissar, renovering av tvättstuga 4 (TN6), montering av nya tätskikt och utbyte av plåtdetaljer på tak.

2023-2024, utbyte av värmeväxlare och styr- och reglerutrustning för fjärrvärme. Renovering och bättringsmålning av ytskikt i samtliga trapphus. Yttre målning av fönster. Reparation av skador på betongkonstruktioner samt renovering och målning av ytskikt i garage.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2021/2022 till 26,8 mkr, vilket ger cirka 2800 kr/kvm boyta, vilket får ses som en låg belåningsgrad. Föreningen får också stora intäkter för uthyrning av garageplatser och de kommersiella lokalerna.

Avgifter:

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp (ca 1325 kr) faktureras köparen. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp (ca 535 kr) faktureras pantsättaren per pantsättning.

Inga beslutade höjningar på månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen:

Gemensam tvättstuga finns i källarplan med 2 stora tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp. Flera tvättstugor finns på föreningens övriga adresser.

Föreningen har också en festlokal inkl. kök med takterrass som kan hyras av medlemmar för 500 kr per dygn. I samma lokal finns 2 sängar för övernattning.

Hobbylokal för enklare snickerier, målning, skidvallning. Cykelförråd finns också

På varje våningsplan finns gemensam balkong och innergården är mysig på sommaren med utemöbler.

Andrahandsuthyrning:

Får ske efter tillstånd från styrelsen.

Bredband och tv

I avgiften ingår basutbud kabel-tv från ComHem samt fiber bredband via Telenor 100/100 Mbit/s. Vill man ha snabbare bredband går det att teckna via Telenor.

Ägande

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande godkänns, minsta ägarandel 10 %.

Medlemskap i HSB

Medlemskap i HSB krävs för att bli medlem i föreningen och köparen förbinder sig att teckna medlemskap i HSB: https://www.hsb.se/bli-medlem/

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2021/22 samt föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress, precis ovanför Norr Mälarstrand, finns närheten till vatten och grönska, och några av stans trevligaste promenadstråk. Omringad av Pontonjärparken, Rådhusparken, Kronobergsparken och Rålambshovsparken är det aldrig långt till grönt. På sommaren kan man gå rakt ner till Norr Mälarstrand för bad, och officiell badstrand finns nära vid Smedsudden. Området har den perfekta mixen av tempo och lugn, med ett stort urval av välrenommerade restauranger, caféer och barer. Samtidigt finns på denna del av Kungsholmen ett lugn och en avskildhet. Härifrån har man dessutom promenadavstånd i princip överallt, till city, till Birka- och Vasastan, Hornstull, Gamla stan, Slussen etc. Buss och tunnelbana finns som nära komplement när man inte vill gå eller cykla, exempelvis buss 3 på Hantverkargatan och buss 1 och 4 och t-banans blå och gröna linjer vid knutpunkten Fridhemsplan.