Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Södra Agnegatan 25, 2 tr
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 86 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => Balkong mot innergård i väst med eftermiddags- och kvällssol [Tomtareal] => [Avgift] => 4 549 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg [Andelstal] => 4,1 % [Andel av årsavgift] => 3,96 % [Lägenhetsnummer] => 00005/1201 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 635 478 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Källarförråd om cirka 6 kvm. )

Södra Agnegatan 25

LJUS OCH VÄLDISPONERAD SEKELSKIFTESTREA MED BALKONG I ROFYLLT GÅRDSLÄGE

TEXT: LUNDGREN STYLING: GÄRDE FOTO: BORGELIN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Södra Agnegatan 25, 2 tr
Område
Kungsholmen
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
86 kvm
Föreningens information
Beskrivning uteplats
Balkong mot innergård i väst med eftermiddags- och kvällssol
Avgift
4 549 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg
Andelstal
4,1 %
Andel av årsavgift
3,96 %
Lägenhetsnummer
00005/1201
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
635 478 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Källarförråd om cirka 6 kvm.

Driftskostnader

El
7 000 kr/år
Försäkring
1 850 kr/år
Total driftskostnad
8 850 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Restaurang Agnes
Restaurang Bergamott
Café Wilmer
Wjinjas
Wjinjas grossisthandel med franska ostar och andra delikatesser
Promenadstråk
Promenaden längs Norr Mälarstrand

Arkitekturen

Arkitekt: Gustaf Virtus Detthoff 1904

Hörnhuset med adress Södra Agnegatan 25 och Hantverkargatan 34 uppfördes under åren 1903 och 1904. Det är ett sobert jugendhus med böljande former och en hörnport som är indragen i ett karaktärsfullt valv. Arkitekten Gustaf Detthoff föddes 1866 i Fågelås i Skaraborgs län, och efter läroverksstudier i Skövde genomgick han ritkontorspraktik i Stockholm. Utbildningen fortsattes på Kungliga tekniska högskolan varefter han öppnade eget arkitektkontor. På verklistan finns ett fyrtiotal byggnader, och här kan bland annat Handelsanställdas förbundskontor på Norrmalm och hörnhuset på Karlbergsvägen 45, en av Stockholms verkliga jugendjuveler, nämnas.

FÖRENINGEN

Brf Fikonträdet 15

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Fikonträdet 15. Föreningen består av 23 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1904 av arkitekt Gustaf Virtus Detthoff.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 1999.

Mark

Föreningen äger marken.

Renovering i urval

I samband med helrenovering av fastigheten 1998 skedde stambyte. Samtidigt drogs ny el in. En ny hiss installerades också i uppgången från Södra Agnegatan.

2011 Installerades ljud- och värmeisolerande tilläggsfönster mot Hantverkargatan och Södra Agnegatan.

2012 Investerade föreningen i ny undercentral för fjärrvärme.

2014 har portar och entréer renoverats.

2015 Fyra mindre balkonger mot Hantverkargatan har totalrenoverats.

2016 installerades ny hiss i uppgången från Hantverkargatan, samt optisk fiberkabel till samtliga medlemmar och i föreningslokalen.

2017 installerades ny tvättmaskin.

2018 OVK besiktning och energideklaration har utförts. Två nya balkonger har uppförts, genomgång av

fönster har gjorts, i tvättstugan har utbyte skett av torktumlare och avloppsrör, taket har åtgärdats främst avseende säkerhet.

2019 Uppföljning av OVK-besiktningen. Fönster mot gården samt balkongdörrar har reparerats och målats om.

2020 renoverades hissen på Södra Agnegatan. En besiktning av huset gjordes och en ny underhållsplan togs fram utifrån resultatet av besiktningen. Stamspolning genomfördes Ej aktuellt med stambyte. Målning av portar gjordes.

2021 installerades två nya tvättmaskiner i tvättstugan. Del av tak mot gjord Södra Agnegatan 25.

2022 genomfördes inga större renoveringar i föreningens regi.

Kommande renoveringar

Inga stora renoveringar väntar under de närmsta åren.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2022 till 18,65 milj kr, men ytterligare 1 milj kr har amorterats våren 2023 vilket ger cirka 7 451 kr/kvm boyta. I boytan räkas inte in yta för tex lokalerna som tillsammans utgör en yta om 316 kvm. De senaste åren har föreningen haft överskott på ca 1 milj kr som använts för amorteringar.

Avgifter

Inga avgiftsökningar genomfördes under 2022, inga avgiftsökningar har skett efter årets slut och inga avgiftsökningar planeras.

Förråd

Källarförråd på drygt 6 kvm.

Gemensamma utrymmen

Föreninge har en bokningsbar gemensamhetslokal med bord & stolar, pingisbord samt bastu med intilliggande dusch och toalett. Föreningen har en innergård med med prunkande växtlighet och sittgrupp. Här förvaras de cyklar som används regelbundet. På gården finns även ett separat sophus med källsortering av matavfall, kartong, plast, glas, och tidningar. Cykel- & barnvagnsrum finns i källaren. Tvättstuga med två större tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel samt toalett finns i källaren.

Bredband och tv

Tv via sappa (ingår i avgiften)

Bredband via Stockholm Stadsnät (ingår i avgiften)

Juridisk person

Juridiska personer accepteras /inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Lägenheten har ett underbart läge, och i denna del av Kungsholmen finns över hundra restauranger, kaféer och barer. I området hittar man även små grönområden såsom Polishusparken och Kronobergsparken med en mycket fin lekplats. Norr Mälarstrand bjuder in till trevliga promenader längs Riddarfjärden, och lediga dagar är det mysigt att packa picknickkorgen och bege sig till Rålambshovsparken. Närservicen är god och vid Kungsholmstorg, alldeles runt hörnet, ligger en välsorterad ICA Supermarket med generösa öppettider. Mindre än 500 m från porten finns ICA Kvantum. Kommunikationerna är utmärkta och strax utanför lägenhetens portutgång har man Rådhusets T-bana.