Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Pontonjärgatan 20
  [Område] => Kungsholmen - Norr Mälarstrand
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 45 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:2020
Lägenheten är 44 kvm och 2 rok enligt utdrag ur lägenhetsförteckningen [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 745 kr/mån Värme, vatten, kabel-TV samt bredband ingår i avgiften. 125 kr/mån är avgiften för bredband och är inkluderat i den totala avgiften på 2 745 kr. [Andelstal] => 0,7444 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 077/1106 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 111 583 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett vindsförråd. )

Pontonjärgatan 20

EN PERFEKT PLANERAD TVÅA PÅ PONTONJÄRGATAN

STYLING: LINDHOLM FOTO: BOUKARI TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sandra Vestin
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Pontonjärgatan 20
Område
Kungsholmen - Norr Mälarstrand
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
45 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:2020
Lägenheten är 44 kvm och 2 rok enligt utdrag ur lägenhetsförteckningen
Avgift
2 745 kr/mån Värme, vatten, kabel-TV samt bredband ingår i avgiften. 125 kr/mån är avgiften för bredband och är inkluderat i den totala avgiften på 2 745 kr.
Andelstal
0,7444 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
077/1106
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
111 583 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021.
Förråd
Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

Driftskostnader

El
5 000 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Total driftskostnad
6 500 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Schablonberäknad. Driftskostnader varierar beroende på vilket avtal man tecknar samt hur mycket man förbrukar.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vinfolket
Supermysig vinbar och restaurang, med härlig stämning och personal.
Chewies vinbar
Den mer lokala pärlan. Stammisstället som endast de som bor i området hittar till. För oss som har hund är detta ett favvoställe då baren är döpt efter ägarnas hund Chewie som alltid är på plats.
Petite France
Det populära caféet på ett stenkasts avstånd. Kaffe i världsklass och ett ändlöst utbud av godsaker.
Gossip Hantverkargatan
Gossip Hantverkargatan Indisk mat i toppklass.
Deglabbet
Kanske hela Stockholms bästa pizza.

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1931

Fortifikationen 4 är namnet på den fastighet som huserar adresserna Pontonjärgatan 14–20 och Polhemsgatan 7. Huset uppfördes av HSB och ritades av arkitekt Sven Wallander. Årtalen var 1931–32. Huset har fem våningar, men ner mot Pontonjärgatan sluttar terrängen och där finns även en suterrängvåning med butikslokaler i bottenplanet. Fasaderna är putsade i en gul kulör och fönstersnickerierna, som är ursprungliga, är målade i vitt. Fastigheten är grönklassad i Stockholm stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att den är särskilt värdefull utifrån historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Pontonjärkasern i Stockholm

Föreningen, lägenheter och lokaler

Brf Pontonjärkasern i Stockholm (org. nr 702001-6890) är en äkta förening som innehar fastigheten Fortifikationen 1 och 4 med adresserna Pontonjärgatan 14A+B, Pontonjärgatan 16, 18 + 20, Polhemsgatan 7. Föreningen består av 142 lägenheter med bostadsrätt samt 7 lokaler med hyresrätt varav fyra för eget bruk, övriga tre rymmer verksamheten Kontorskollektivet respektive Kungsholmens lås och 13 lokaler upplåtna med bostadsrätt. Föreningen värms upp med fjärrvärme.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen samt fastighetsskötseln sköts av NABO.

Försäkring

Föreningen är fullvärdeförsäkrad i Trygg Hansa. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg samt styrelseansvarsförsäkring.

Ekonomi

Föreningen har välskött och god ekonomi med en skuld om ca 13.1Mkr. Skuld per kvadrat ligger på endast låga ca 2 300 kr avrundat och man innehar en kassa & bank på ca 1.5-1.7Mkr. Föreningen gjorde en amortering av föreningens lån på 2.5Mkr i januari 2021 samt gjorde en ytterligare planerad amortering på 2.4Mkr i januari 2023.

Urval av underhåll/renoveringar

2022: Asfaltering utanför Pontonjärgatan 18 och 20. Målning av utemöblerna. Ny, låsbar lucka till sopsugen installerades. 2021 Stamspolning, målning av källargolv, nya cykelrum i Jaktvarvsplan 3 och Pontonjärgatan 20. Kontroll, uppdatering av brandsäkerhetssystem. Renovering av föreningslokal övernattningslägenhet. 2020 Bättringsmålat i trapphusen. Renoverat utskjutande tak på Jaktvarvsplan 3. Åtgärdat putsskador på fasader samt el-installationer på gården. Besiktigat värmekablar på tak och i stuprör och anlagt ny perennrabatt på gården. Besiktning av lekplats med godkänt resultat. Brandskyddskontroll och sotning och ventilationen vid sopsugen. 2019 Uppgradering av säkerhetsutrustning och snörasskydd på yttertaken. Underhåll av tjärpappstaket ovanför Pontonjärgatan 14. Ny stentrappa på gården mellan port 16 och 18 samt till den stiftelseägda grannfastigheten. Målning av golv och väggar samt nya armaturer i källargången i Jaktvarvsplan 3. Renovering och sammanslagning av hyreslokalen mot gården. 2018 Installation av termostater och byte av radiatorventiler och returventiler på samtliga element. 2017 Nya portar. 2001 Bredband. 1992-1993 Stambyte i kök, badrum, uppgradering och omdragning av el. Ny takbeläggning yttertak samt skyddsanordningar, renovering av tvättstuga samt nybyggnation av ytterligare en tvättstuga. Renovering av putsfasader och balkonger.

Planerade underhåll/renoveringar

Målning av fönsterbleck. Målning av yttertak. Byte av lamphus på gårdens fem belysningsstoplar. Målning av golv i källarförråden i Jaktvarvsplan 3. Laga fasadputsen på burspråket, Pontonjärgatan 16.

Konvertering av outnyttjade lokaler vilket inkluderar renovering och/eller flytt av tvättstugorna i Pontonjärgatan 20.

Gemensamma utrymmen

Föreningens fantastiska trädgård med b.la helt fantastiska körsbärsträd som blommar på vårkanten och och en rad andra olika blommor under olika säsonger är något utöver det vanliga för dig som medlem att kunna avnjuta. För den som vill erbjuds även möjligheter till att odla egna växter och grönsaker i pallkragar. Här finns finns olika sittgrupper där gemensamma grillar ställs fram på sommarhalvåret för en vardagsmiddag eller bjuda in dina gäster som säljaren själv gjort och haft haft födelsedagsfirande för +20 personer på innergården. I källaren har man som medlem tillgång till två tvättstugor i källaren på Pontonjärgatan 20 samt Jaktvarvsplan 3. I nr 20 finns 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 1 torkskåp per tvättstuga. Där finns det även tillgång till mangel samt ett torkrum. . I Jaktvarvplan 3 finns tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Föreningen har digital bokning av tvättider – både via mobil/webben eller via digital enhet vid respektive tvättstuga. Källaren har också tre cykelrum. På entréplan finns ett barnvagnsrum.

Bredband/TV

TV via Tele2 - digitalt basutbud (12 kanaler) ingår i bredbandsavtalet, och kräver tv med möjlighet till digital mottagning. Bredband via Tele2 1000/1000Mbit.

Parkering

Boendeparkering gäller längs gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information. Parkeringen finns vid Jaktvarvsplan tillhör Stockholm Parkering och grannförening Brf Göken som har garageplatser intill Pontonjärparken.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen. Delat ägande accepteras med max 3 personer där minsta ägarandelarna är 10% per person.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på (2,5%) som betalas av säljaren samt en pantsättningsavgift på (1,5%) som betalas av köparen.

Föreningens hemsida

https://brfpontonjarkasern.bostadsratterna.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella hemsida, faktadokument, årsredovisning 2021 samt kontakt med styrelsen under mars 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Pontonjärgatan är adressen till en stor mängd fördelar. Här, precis ovanför Norr Mälarstrand, finns närheten till vatten och grönska, och några av stans trevligaste promenadstråk. Omringad av Pontonjärparken, Rådhusparken, Kronobergsparken och Rålambshovsparken är det aldrig långt till grönt. På sommaren kan man gå rakt ner till Norr Mälarstrand för bad, och officiell badstrand finns nära vid Smedsudden. Området har den perfekta mixen av tempo och lugn, med ett stort urval av välrenommerade restauranger, caféer och barer. Samtidigt finns på denna del av Kungsholmen, och inte minst Pontonjärgatan, ett lugn och en avskildhet som är ovanlig i andra krogtäta delar av stan. Härifrån har man dessutom promenadavstånd i princip överallt, till city, till Birka- och Vasastan, Hornstull, Gamla stan, Slussen etc. Buss och tunnelbana finns som nära komplement när man inte vill gå eller cykla. 3:an och 54:an är de mest användbara och fem minuters promenad hemifrån nås knutpunkten Fridhemsplan med ännu fler kommunikationsmöjligheter.