Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Norr Mälarstrand 84
  [Område] => Kungsholmen - Norr Mälarstrand
  [Våning] => 3 av 6, hiss finns
  [Rum] => 2,5 rum och kök
  [Area] => 68 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 463 kr/mån ink. värme och v/a. Obligatorisk avgift om 174 kr/månad tillkommer för bredband. [Andelstal] => 2,5599 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 1007/1302 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 220 562 kr, baserat på bostadsrättens andel i föreningen. Beräkningen har utförts på årsredovisningen för 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett källarförråd om cirka 5 kvm. )

Norr Mälarstrand 84

LJUST OCH GÄSTVÄNLIGT 1920-TAL MED FRI UTSIKT MOT RIDDARFJÄRDEN — GARAGE

FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Norr Mälarstrand 84
Område
Kungsholmen - Norr Mälarstrand
Våning
3 av 6, hiss finns
Rum
2,5 rum och kök
Area
68 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 463 kr/mån ink. värme och v/a. Obligatorisk avgift om 174 kr/månad tillkommer för bredband.
Andelstal
2,5599 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
1007/1302
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
220 562 kr, baserat på bostadsrättens andel i föreningen. Beräkningen har utförts på årsredovisningen för 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar ett källarförråd om cirka 5 kvm.

Driftskostnader

El
7 900 kr/år
Försäkring
3 063 kr/år
Övrigt
2 100 kr/år
Total driftskostnad
13 063 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrig kostnad avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Norr Mälarstrand
Smedsuddsbadet
Eden
Kajakklubben
Fredhälls badklippor

Arkitekturen

Arkitekt: Birger Borgström 1926

Bostadshuset i hörnet av Norr Mälarstrand och Karlsviksgatan, Gjutformen 3, uppfördes 1925–26 och ritades av arkitekt Birger Borgström i samarbete med byggherrarna August Andersson och Axel Bergman. Kvarteret Gjutformen och intilliggande Gjuteriet huserade tidigare Karlsviks Industrier. Industrin flyttade ut till Älvsjö när man beslutade att bygga bostäder på Kungsholmen. Gjutformen 3 är ett pampigt hörnhus klätt i rött tegel. Kanske är det som ryktet säger, att teglet blev över då Stockholms stadshus byggdes. Fastigheten, och hela kvarteret Gjutformen, är grönklassad i Stockholm stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaderna är särskilt värdefulla ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel.

FÖRENINGEN

Brf Gjutformen 3

Föreningen

Brf Gjutformen 3 (org. 769603-2163) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Gjutformen 3 år 1999. Föreningen består av en hörnfastighet med adresserna Norr Mälarstrand 84 och Karlsviksgatan 2-4, och omfattar 40 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2022 ligger på 3 688 kr per kvm bostadsrättsarea. Månadsavgiften har höjts med 5 % under 2023. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna och den tekniska förvaltningen sköts av styrelsen internt.

Parkering

Det finns 9 garageplatser samt 2 MC-platser till en kostnad om cirka 1 700 kr/månad. För närvarande råder kö till platserna.

Bredband och kabel-tv

Föreningens leverantör av fiberdraget bredband och kabel-tv är Tele2.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 313 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köparen och en pantsättningsavgift på 525 kr (1 % av gällande prisbasbelopp) per pant som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, cykelrum samt en gemensam innergård med utemöbler och grill.

Hiss

Hiss finns.

Renoveringar i urval

2022 Ny dörröppnare till entréerna på Norr Mälarstrand och Karlsviksgtan 4, nya tvättmaskiner, 2021 Stamspolning vertikala avloppsstammar, viss renovering tak, 2020 Komplettering taksäkerhet, installation fibernät, ny komplett fjärrvärmecentral, 2019 Relining horisontella avloppsstammar, ombyggnad golv uthyrd lokal, 2018 Barnvagnsramper, ny innergård, garagerenovering, 2016-2017 Bullerdämpande, ventilationsrelaterade och värmeisolerande åtgärder på fönster, tak- och fasadreparationer, 2014 Stamspolning, takmålning, 2013 Nya entrédörrar, nytt låssystem, 2011 Ny utrustning värmesystem, nytt takvärmesystem, 2009-2010 Renovering trapphus, 2007 Renovering fönster, 2004 Omläggning tak, 2001 Balkonger mot gården, 1986 Totalrenovering av fastigheten, byte av samtliga v/a-stammar i kök och badrum samt el-stigare (3-fas).

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument samt kontakt med styrelsen i november 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Att fylla en dag med aktiviteter i hemmakvarteren är inget problem på denna adress. Här bor du med ett ypperligt läge på Kungsholmen med närhet till vattnet, Norr Mälarstrands promenadstråk och Rålambshovsparken. I de närmaste kvarteren finns många trevliga caféer, frukostställen och restauranger för lunch och middag. Den som gillar att röra på sig har hela holmens strandvägar för löpturer och promenader och i Rålis finns bland annat utegym, beachvolley, boule och bad. Runt Hantverkargatan och Kungsholmstorg finns olika unika och mindre butiker, och Fridhemsplan och Västermalmsgallerian kompletterar med varuhus och galleriashopping. Det är också enkelt att förflytta sig till andra delar av staden med knutpunkten Fridhemsplan inom ett par minuter och city och centralen på promenadavstånd. Har man bil kommer man snabbt ut till Essingeleden, eller mot Bromma.