Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Gjörwellsgatan 17
  [Område] => Kungsholmen - Marieberg
  [Våning] => 6 av 7, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 78 kvm
Förvaltarens information
4 r o k enl. lägenhetsförteckning. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 470 kr/mån Inkl; värme, v/a. En obligatorisk avgift om 263 kr/ månad tillkommer för kabel-tv och bredband. [Andelstal] => 3,25698 % [Andel av årsavgift] => 3,6384 % [Lägenhetsnummer] => 1602-0310/1602 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 277 064 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett källarförråd och ett vindsförråd. )

Gjörwellsgatan 17

VÄLBEVARAD FUNKIS MED FIN UTSIKT, BALKONG OCH ÖPPEN SPIS

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Gjörwellsgatan 17
Område
Kungsholmen - Marieberg
Våning
6 av 7, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
78 kvm
Förvaltarens information
4 r o k enl. lägenhetsförteckning.
Avgift
3 470 kr/mån Inkl; värme, v/a. En obligatorisk avgift om 263 kr/ månad tillkommer för kabel-tv och bredband.
Andelstal
3,25698 %
Andel av årsavgift
3,6384 %
Lägenhetsnummer
1602-0310/1602
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
277 064 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar ett källarförråd och ett vindsförråd.

Driftskostnader

El
4 000 kr/år
Försäkring
2 100 kr/år
Total driftskostnad
6 100 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Uppskattad kostnad för el.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Rålambshovsparken
Smedsuddsbadet
Lilla Asien och Mumbai garden
Två restauranger i huset
Flera nya restauranger i området
Eden, La Tour, Le Bar och container-foodcourten vid DN
Närhet till många skolor och förskolor

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sture Frölén 1944

Huset på Gjörwellsgatan 17, Lilla Rålambshov 3, uppfördes 1944 efter ritningar av arkitekt Sture Frölén. Frölén har ritat många namnkunniga byggnader i Stockholm med omnejd, bland annat Kungliga Tennishallen, Solna Centrum och Huddinge kommunhus, samt ett stort antal bostadshus, bland annat på Gärdet och i Hammarbyhöjden, Traneberg och Solna. Hans hus kännetecknas av stil och elegans, med sinne för detaljer och fina planlösningar. Sture Frölén har till och med tävlat i arkitektur i vid OS i London 1948, som var det sista olympiska spel där det också tävlades i arkitektur och andra konstarter. Längre bak i tiden var Lilla Rålambshov en mindre egendom i anslutning till malmgården Rålambshov vid nuvarande Västerbrons fäste. På Lilla Rålambshov fanns tobaksland och torklada. På 1930-talet revs all bebyggelse för att ge plats till Rålambshovskolan. Kvarteret med namnet Lilla Rålambshov innefattar även två bostadshus, detta och ett till, som bägge är ritade av Sture Frölén.

FÖRENINGEN

BRF Rålambshov 3

Föreningen

Brf Rålambshov 3 (org. 716414 – 2544) äger och förvaltar fastigheten Lilla Rålambshov 3 belägen på Gjörwellsgatan 17. Föreningen förvärvade fastigheten år 1997, den består av ett flerbostadshus med 34 lägenheter med bostadsrätt, 2 lokaler med hyresrätt samt 12 p-platser som hyrs ut till boende och lokalhyresgäster, det finns även 4 p-platser för MC. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningen har historiskt sett haft en mycket bra ekonomi, lånen enligt årsredovisningen 2022 ligger på ca 10,5 mkr vilket ger 4 272 kr lån/kvm bostadsarea. Föreningen har haft oförändrad avgift sedan starten 1997 men beslutade att höja denna med 10% i januari 2023, ränteutvecklingen och elkostnader styr framtida avgiftsförändringar men i dagsläget finns inga beslut om detta.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo. Teknisk förvaltning sköts av Loudden.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 313 kr samt en pantsättningsavgift på 525 kr/pant, båda betalas av köparen.

Bredband/ kabel-tv

Föreningen har avtal med Bahnhof för bredband (1000/1000 Mbit/s) och Tele2 för grundutbud kabel-tv (kanaler 1-12) obligatorisk avgift tillkommer.

Gemensamma utrymmen

Trivsam innergård som sommartid är möblerad med utemöbler och grill, cykelparkering både ute och inne, återvinningsrum, samlingslokal och tvättstuga.

Renoveringar i urval

2023 reparation av rör i källaren, fortsatt arbete i trädgården, 2017 renovering av två takkkupor, förbättrring av ventilation i källare, lagning och målning av samtliga fönsterbleck, radonkontroll genomförd och utan anmärkning, 2015-2017 renovering av fasad på översta våningen, 2011-2012 byte av tryckkärl i pannrum, renovering av fasad där behov fanns, OVK genomförd och godkänd, 2009 sotning av frånluftskanaler i kök och badrum, 2001-2002 stambyte, nya elstigare, installering av 3-fas el.

Kommande renoveringar

Löpande underhåll.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får endast ske med tillstånd av styrelsen, föreningen tar ut en avgift för detta.

Städning och städdagar

Trappstädning sker på entreprenad, gemensam städdag (frivilligt deltagande) för trädgård och gemensamma utrymmen förekommer vid behov.

Parkering

Huset har 12 p-platser som hyrs ut till boende, intern kö administreras av styrelsen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i november 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress blir Rålambshovsparken som ens gård, med stora gräsytor, fin parklek, skatepark, beachvolley, bad, boule och restauranger som Eden och Mälarpaviljongen. Läget är lättillgängligt, med många busslinjer som trafikerar intilliggande Västerbroplan, bland annat stombussarna 1 och 4, och man har ett par hundra meter till tunnelbanan vid Thorildsplan eller Fridhemsplan. Dessutom är det raka vägen in till stan längs Norr Mälarstrand på cykel eller till fots. Västerbron tar dig smidigt till Hornstull så det är lika enkelt att ta del av utbudet där som på Kungsholmen. I angränsande Mariebergs centrum finns bland annat en stor och välsorterad Hemköp-butik, systembolag, apotek, loch paketombud.