Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Fredhällsgatan 5
  [Område] => Kungsholmen - Fredhäll
  [Våning] => 0.5 av 4, hiss finns
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 72 kvm
Mätbevis [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 056 kr/mån inkl. värme, vatten och kabel-tv. [Andelstal] => 2,80452 % [Andel av årsavgift] => 2,71941 % [Lägenhetsnummer] => 2/1002 [Förråd] => Källarförråd ca 4 kvm )

Fredhällsgatan 5

SPRÖJSADE FÖNSTER I FIL MOT LUMMIG INNERGÅRD – LJUS TREA INTILL BADKLIPPORNA

FOTO: SPINNELL STYLING: LINGSELL TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Victor Mikkonen
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Fredhällsgatan 5
Område
Kungsholmen - Fredhäll
Våning
0.5 av 4, hiss finns
Rum
3 rum
Area
72 kvm
Mätbevis
Avgift
4 056 kr/mån inkl. värme, vatten och kabel-tv.
Andelstal
2,80452 %
Andel av årsavgift
2,71941 %
Lägenhetsnummer
2/1002
Förråd
Källarförråd ca 4 kvm

Driftskostnader

El
3 360 kr/år
Försäkring
4 312 kr/år
Total driftskostnad
7 672 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

CAFÉ PALOMA
Godaste frukosten (serveras hela dagen) och trevligaste paret som driver!
FREDHÄLLS BADKLUBB
Bli medlem och få en egen nyckel till bastun. Bada året om!
FREDHÄLLSKLIPPORNA
för morgondoppet.
PULKABACKEN I TORA DAHLS PARK
Samlingsplatsen nr 1 så fort snön kommer. (Ägarna från Paloma tar ibland med sig bullar och kaffe som blivit över när de stängt för dagen).
DANIELS GRILL
Bästa burgarna i stan.

Arkitekturen

Arkitekt: JOSEF ÖSTLIHN 1932

Fredhäll började bebyggas i början av 1930-talet, både av HSB och en mängd privata byggherrar. Resultatet blev en mängd funkishus med framförallt lite mindre lägenheter om ett till två rum och kök. Typiskt för den här tiden var att bygga hus i en park i stället för runt en innergård, vilket är karaktäristiskt för området. Huset på Fredhällsgatan 5 byggdes år 1932 och ritades av Josef Östlihn. Föreningen består av trevliga grannar som alla umgås och hjälper varandra. En välskött förening med många som bott kvar länge. Innergården har fantastiska odlingar så som smultron, jordgubbar, rabarber och örter, och plats för kalas med långbord och grill. En pergola kommer byggas under år 2022. Det finns även en lekplats och cykelparkering under tak. Utöver detta tillhandahåller föreningen en gästlägenhet, cykelrum, barnvagnsrum och vädringsbalkonger.

FÖRENINGEN

Brf Askungen

Föreningen

Brf Askungen (org. nr 769605-7731) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Balen 1 år 2005. Föreningen består av adresserna Fredhällsgatan 5-7, och omfattar 41 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt. Huset ritades år 1931 av arkitekten Josef Östlihn.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 8 990 kr per kvm boarea. En tredjedel av föreningens lån ligger bundna på 0,9 % fram till 2025.

Månadsavgift

Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften höjdes med 5 % fr.o.m. 1/1-23.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC, och fastighetsskötsel av Driftia.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Com Hem för både kabel-tv (grundutbud ingår i månadsavgiften) bredband.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen. Delat ägande godkänns av föreningen, dock någon minsta ägarandel mellan parterna finns inte bestämt, utan det avgörs från fall till fall beroende på de sökandes ekonomiska situation mm.

Medlemskap i föreningen beviljas fysisk person och för permanent boende.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Överlåtelseavgift 2.5 % av basbelopp, debiteras köparen

Pantsättningsavgift 1 % av basbelopp, debiteras köparen

Gemensamma utrymmen

Källarförråd, tvättstuga, cykel- och barnvagnsrum. Föreningslokal med övernattningsmöjlighet för medlemmars släkt och vänner. Härlig innergård med planteringar, utemöbler och grill.

Hiss

Hiss finns.

Renoveringar, i urval

2023, Kontroll av stamrör och takbesiktning. 2022, Matavfallsåtervinning och reparation av hissdörrar. 2021 Spolning av stammar, 2020 Energideklaration, 2019 Byte portkodssystem, renovering inkl. målning av fönster, byte till energiglas, renovering entré- och gårdsdörrar, 2018 OVK, taktvätt inkl. mossbekämpning, 2017 Uppgradering el i trapphus och källare. reparation av hissar, brandskyddskontroll inkl. åtgärder, 2016 Stamspolning, 2015 Byte av värmecentral, färdigställande av föreningslokal och övernattningslägenhet, målning takplåt, 2014 Montering av snörasskydd, byte av trasiga takpannor, 2010 Fasadmålning, montering av balkonger, 2005 Reparationer av fönster och trapphus, 1990 Stambyte badrum/kök, el-stigar.

Planerade renoveringar

Tvättstugor, ev. byte av maskiner.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år. Frivillig trädgårdsgrupp som planterar lökar, blommor etc

Föreningens hemsida

www.brfaskungen.bostadsratterna.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och årsredovisning 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor man nära naturen i lugna kvarter, med bra kommunikationer och service. Bussen (61 och 65) stannar utanför dörren och en kort promenad bort ligger Kristinebergs tunnelbanestation samt Västerbroplan med fler busslinjer. Den bilburne hittar lätt en parkeringsplats på Fredhällsgatan eller Rålambsvägen. Här väntar härliga joggingstråk, promenad- och cykelvägar, Fredhällsparken med gratis tennisbana och barnens favorit: plaskdammen. På vintern finns en perfekt pulkabacke i Tora Dahls park (endast 75 m från porten). Solstugan bjuder på livemusik under sommarsäsongen och Fredhälls fina badklippor ligger på gångavstånd med egen badklubb – enkelt att gå ner för ett dopp i bara morgonrocken. Det är dessutom nära till Hornsbergs Strand med sitt stora utbud av restauranger och all tänkbar service. I kvarteren ligger även flera närlivs och större matbutiker så som Matpressen och Ica Maxi, Systembolag och apotek.