Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Creutzgatan 2
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 0.5 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 45 kvm
Faktisk uppmätning norm SS 21054:2009
Lägenheten är 1 r o k enligt utdrag ur lägenhetsförteckningen. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 487 kr/mån Värme, v/a och kabel-TV ingår i avgiften. En obligatorisk avgift om 130 kr för bredband samt en serviceavgift för el på 14 kr är inkluderad i den totala avgiften på 2 487 kr. Föreningen har individuell elmätning. [Andelstal] => 0,16678 % [Andel av årsavgift] => 0,16885 % [Lägenhetsnummer] => 5-297/1002 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 81 812 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett större vindsförråd och ett mindre källarförråd. )

Creutzgatan 2

VATTENNÄRA MITT I STAN - MYSIG TVÅRUMMARE I KULTURHISTORISK FÖRENING

STYLING: RYDMAN FOTO: SYLWAN TEXT: BECK - REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sandra Vestin
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Creutzgatan 2
Område
Kungsholmen
Våning
0.5 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
45 kvm
Faktisk uppmätning norm SS 21054:2009
Lägenheten är 1 r o k enligt utdrag ur lägenhetsförteckningen.
Avgift
2 487 kr/mån Värme, v/a och kabel-TV ingår i avgiften. En obligatorisk avgift om 130 kr för bredband samt en serviceavgift för el på 14 kr är inkluderad i den totala avgiften på 2 487 kr. Föreningen har individuell elmätning.
Andelstal
0,16678 %
Andel av årsavgift
0,16885 %
Lägenhetsnummer
5-297/1002
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
81 812 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar ett större vindsförråd och ett mindre källarförråd.

Driftskostnader

El
5 000 kr/år
Försäkring
1 200 kr/år
Total driftskostnad
6 200 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Schablonberäknad. Driftskostnader varierar beroende på vilket avtal man tecknar samt hur mycket man förbrukar.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Norr Mälarstrand
Promenadstråk och alla restauranger intill vattnet.
Eden
Krog och uteliv vid vattnet!
Petit France
Franskt café vid Norr Mälarstrand.
Rålambshovsparken
För allt spontant parkhäng.
Alla mysiga klippor/badplatser
Fredhälls/Kristinebergs/Hornsbergs/Smedsuddsbadet inom några minuters promenad.

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: SVEN WALLANDER 1926

Fastigheten Påfågeln 1 tillhör ett sammanhang bestående av sju fastigheter i de tre kvarteren Kalkonen, Påfågeln och Silverfasanen. Fastigheterna är uppförda under åren 1926 - 1929, förutom huset Kalkonen 4 som uppfördes år 1938. Dessa är alla ritade av arkitekt Sven Wallander, som också var grundare till HSB. Under Sven Wallanders första tio år som arkitekt var det framförallt nyklassicismen som kännetecknade arkitekturen. Under 1920-talet ritade han många högklassiga byggnader åt HSB som präglas av en påkostad utformning med många fina detaljer, detta gäller just Påfågeln 1 som har många detaljer bevarade från byggåren 1926-1929 som bidrar till områdets charm. Husen är K-märkta enligt klassificering grön, bortsett från Kalkonen 4 som har gul märkning. Detta innebär att fastigheterna har ett stort kulturhistoriskt värde. Föreningen Brf Kalkonen registrerades den 13 mars 1926 och är en av HSB:s äldsta och största föreningar.

FÖRENINGEN

HSB Brf Kalkonen i Stockholm

Föreningen

HSB Brf Kalkonen i Stockholm (org. nr 702001-0653) är en äkta förening som äger fastigheten Kalkonen 3. Föreningen äger totalt sju fastigheter i kvarteren Kalkonen, Påfågeln och Silverfasanen, och omfattar sammanlagt 546 lägenheter med bostadsrätt, 44 lokaler med hyresrätt och 4 lokaler med bostadsrätt. Fastigheterna är ritade av arkitekt Sven Wallander, som också var en av grundarna till HSB. Kalkonens fastigheter är K-märkta enligt klassificering grön, bortsett från Kalkonen 4 som har gul märkning. Grön klassificering innebär att fastigheterna har ett stort kulturhistoriskt värde.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har innehaft fastigheterna sedan 1926.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB - NABO.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till ca 53.3MKR och det finns ca 4.8Mkr i kassa & bank. Skuld per kvadrat ligger på låga 2 140 kr. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Årsavgiften har under året varit oförändrad men i januari 2023 gjordes en avgiftshöjning med 7,7%.

Individuell elmätning

Föreningen införde individuell debitering och mätning för el 2021 med Fortum som elleverantör och har deras storkundsportfölj som är en mix mellan rörligt och fast pris. Medlemmar behöver inte teckna egna elavtal. KwH priset som föreningen aviserar är en totalsumma för el + elnät + alla skatter.

Urval av renoveringar

2023 stamspolning av kök och badrumsavlopp. 2022 Takterassen på Creutzgatan 4-6 renoverades med nytt tätskikt, lagad puts, förstärkta balkar och ny platta. 2017-2018 sopkarusellerna byttes ut till sopkärl. 2016-2017 byte till LED på vinden, installering av bokningssystem för tvättstugor, gästlägenheter och Hörnet. Sopsortering uppgraderas för att inkludera plast, metall och glas, reglering av fjärrvärmesystem. 2015-2016 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp byts ut, källarbelysning utbytt till LED, gästlägenheter renoveras. 2014-2015 trapphusbelysning utbytt till LED i hela föreningen. 2013-2015 balkonger renoveras. 2009-2010 renovering och byte till energiglas i majoriteten av fönstren, taksäkerheten uppgraderas för att motsvara skärpta krav. 1990-1993 byte av vertikala stammar i badrum, samt renovering av samtliga bad- och duschrum. 1974-1975 byte av stammar för vatten och avlopp i kök. Se fullständig lista av underhåll i årsredovisningen 21/22.

Kommande renoveringar

2024-2025 en förstudie ska göras inför framtida byte av köksstammar.

Städning och städdagar

Trappstädning sker på entreprenad.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns totalt sju tvättstugor och hobbyrum. Vid hörnet av Gyllenborgsgatan 22 ligger barnvagnsrummet och cyckelrummet. Dörren har en uppställare och trappan har en ramp. Föreningen har också två gästlägenheter som kan bokas av föreningens medlemmar. Mellan husen finns stora och lummiga innergårdar.

Bredband och kabel-tv

Föreningen är ansluten till Tele2 (Comhem) för kabel-tv, vars grundutbud ingår i månadsavgiften, samt Telenor för bredband.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, delat ägande om minst 25 % accepteras.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 3,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av säljaren. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Föreningens hemsida

www.hsb.se/stockholm/brf/kalkonen

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument, årsredovisning 2021/2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


Här bor du med närhet både till Fridhemsplan, Rålis, Norr Mälarstrand och andra klassiska Kungsholmsadresser, och likaså har du nära till nyare delar av stadsdelen vid Lindhagen och Hornsbergs strand, vilka gett området ett än större service- och restaurangutbud. Du har gångavstånd till Ica Maxi stormarknad, liksom Matpressen vid Västerbroplan. Café Bullen erbjuder fikabröd att packa med sig till bad vid Fredhällsklipporna eller Hornsbergs strand. Thorildsplans tunnelbana ligger runt hörnet. I området finns många parker och träningsanläggningar, bland annat Friskis och Svettis i Lindhagen som endast ligger ett par kvarter bort.