Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lanforsvägen 37
  [Område] => Hjorthagen
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 44,2 kvm
Enligt ekonomisk plan [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 553 kr/mån Inkl. värme & vatten. [Andelstal] => 0,7838 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 36/1101 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 137 769 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar källarförråd om ca 5 kvm (takhöjd 3,2 m), och ett matförråd om ca 0,75 kvm (takhöjd 3,2 m). [Pris] => )

Lanforsvägen 37

LJUS, KVADRATSMART OCH VARSAMT RESTAURERAD FUNKISTVÅA MED UNDERBART LÄGE I HJORTHAGEN

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD SKRIBENT: LUNDGREN

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Gabriel Asadour
Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lanforsvägen 37
Område
Hjorthagen
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
44,2 kvm
Enligt ekonomisk plan
Avgift
3 553 kr/mån Inkl. värme & vatten.
Andelstal
0,7838 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
36/1101
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
137 769 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar källarförråd om ca 5 kvm (takhöjd 3,2 m), och ett matförråd om ca 0,75 kvm (takhöjd 3,2 m).

Driftskostnader

El
1 600 kr/år
Försäkring
3 164 kr/år
Övrigt
9 300 kr/år
Total driftskostnad
14 064 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt avser: gasspis 4100 kr / år, Ellevio 2000 kr / år samt bredband 3200 kr / år.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

STORA SKUGGANS VÄRDSHUS
Mysigt värdshus mitt i Kungliga Nationalstadsparken.
MYRORNA ROPSTEN
I grannstadsdelen Ropsten ligger en av stadens bästa Myrorna.
GASVERKSOMRÅDET
Stort utbud av kaféer och restauranger.
KARL XI:S FISKARSTUGA
Välbevarad 1600-talsstuga i en vacker miljö som är ett perfekt mål för en skogsutflykt.
HJORTHAGENS TENNISKLUBB
Mycket omtyckt tennisanläggning en kort promenad från lägenheten.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: HAKON AHLBERG 1936

Den del av Hjorthagen som går under namnet Abessinien uppfördes vid mitten av 1930-talet på initiativ från arbetarklubben på elverket och gasverket intill. Det var första gången ett rationellt byggande i stor skala provades i Sverige, och inspiration hämtades från den tyska Bauhausskolan som grundades 1919 av arkitekten Walter Gropius. Husen byggdes som smalhus med den fördelen jämfört med tjockhus att även mindre lägenheter kunde göras genomgående med ljusinsläpp från fönster i motsatta väderstreck. Byggmästare var Olle Engkvist som anlitade samma arbetslag som byggde hans första stora verk – de berömda Per-Albinhusen i Ålsten. Uppdraget att ta fram ritningar gick till Hakon Ahlberg och handläggande arkitekt var Leif Reinius, en av den svenska sociala ingenjörskonstens pionjärer. Området är ett utmärkt exempel på tidig svensk funkis med ”ljus, luft och grönska” som ledord, och de parallella huslängorna vittnar om önskemålet att gå ifrån de slutna kvarter som tidigare dominerat stadsbyggandet. Husen är enhetligt utformade med så kallade pulpettak, ljusputsade fasader och fönster i murliv. Sydfasadernas fönsterlinjer är obrutna medan norrfasaderna har en blandning av fönster, vädringsbalkonger och entréer.

FÖRENINGEN

Brf Värtahus

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheterna Säkerhetsproppen 1, Transformatorn 3, Dynamon 1 samt Magnetspolen 1. Föreningen består av 4st flerbostadshur med 127 lägenheter med bostadsrätt samt 9 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1936 av arkitekt Hakon Ahlberg.

År föreningen övertog fastigheten

1936.

Mark

Föreningen innehar fastigheten med tomträtt. Avtalet löper på 10år och förnyades senast 2016-01-01.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Garage och parkering

Sedvanlig boendeparkering på gatan.

Renovering

2021 Inpasseringssystem

2021 - 2022 Värmestambyte och nya radiatorer

2020 Omgrävning av avloppsbrunn.

2019 Fasadrenovering Lanforsvägen.

2016 Målning av golv i tvättstugor.

2016 Byte brevinkast.

2016 Stamspolning.

2015 Infordring vågräta avloppstammar.

2012 Fasadrenovering Älvkarleövägen.

2011 Byte fjärrcentraler.

2010 Fönstermålning söder.

2007 Installation bredbandsnät.

2006 Målning trapphus.

2006 Renovering av värmecentral.

2002 Omläggning av tak.

1993 Stambyte.

1991 Elstambyte.

1981 Renovering av balkonger.

1979 Omputsning av fasad.

Ekonomi

Föreningen har en stabil och god ekonomi med en belåning på 3 617 kr/kvm boyta, vilket får ses som en låg belåningsgrad. Hyror för lokaler uppgår till 349 732 kr per år. I kassan finns ca 2 mkr. En mycket välmående förening. Det finns inga avgiftsändringar beslutade.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 433 kr som betalas av köpare, samt en pantsättningsavgift på 573 kr.

Förråd

Ett källarförråd och ett matförråd.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, cykel/barnvagnsrum.

Bredband och tv

Tv från ComHem, bredband från ComHem och Ownit.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägande.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och senaste årsredovisning 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hjorthagen var en av de första industriförorterna som byggdes i Stockholm. Redan 1889, tre år efter att Värtahamnen togs i bruk, började Värtagasverket att uppföras och de kungliga hjortar som gett stadsdelen dess namn fick flytta till ett nytt hägn intill Gripsholms slott i Mariefred. 1903 invigdes Värtaelverket som kom att förse hela staden med elektricitet. Den eländiga bostadssituationen för arbetare fick stadens beslutsfattare att engagera sig för bostadsbyggande – något som tidigare varit privata byggherrars domän – och 1909 stod de första bostadskasernerna i Hjorthagen färdiga. En stadsplan upprättades 1917, och under 1920-talet byggdes bostadskvarteren Långkorven och Tegeltravarna. På 1930-talet tillkom barnrikehuset vid Dianavägen och funkisområdet Abessinien i stadsdelens södra del. Hjorthagen är idag en mysig idyll med en trevlig blandning av människor i olika åldrar. Här erbjuds ett perfekt boende för den som vill kombinera storstadens puls med ett aktivt friluftsliv, och strax utanför bostadskvarteren breder Kungliga Nationalstadsparken och Lill-Jansskogen ut sig med finfina möjligheter till utflykter, promenader och joggingrundor. Mysiga vägar genom naturen leder fram till Stora Skuggans Värdshus som bland annat serverar en fantastisk helgbrunch. Inom ett stenkast finns Gasverksområdet och nybyggda Norra Djurgårdsstaden med mataffärer och ett bra kafé- och restaurangutbud. På promenad- och cykelavstånd har man Östermalm och Vasastan med alla sina sjudande restaurang-, bar- och shoppingstråk. Kommunikationerna är utmärkta, och från lägenheten tar det bara några minuter att gå till Ropstens tunnelbana.