Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Maskinistgatan 9
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 1 av 3, hiss finns
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 24 kvm
Boarea enligt förvaltare: 23,5 kvm [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 010 kr/mån Inkl. värme, vatten & kabel - TV. [Andelstal] => 1,85185 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 84 918 kr, Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Pris] => 2 295 000 kr )

Maskinistgatan 9

ENRUMMARE MED STORSLAGEN VY ÖVER MÄLAREN

STYLING: RYDMAN TEXT: BECK REMNES FOTO: OZOLLAPA

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Maskinistgatan 9
Område
Gröndal
Våning
1 av 3, hiss finns
Rum
1 rum
Area
24 kvm
Boarea enligt förvaltare: 23,5 kvm
Avgift
2 010 kr/mån Inkl. värme, vatten & kabel - TV.
Andelstal
1,85185 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
84 918 kr, Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Pris
2 295 000 kr

Driftskostnader

El
2 500 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
5 000 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: 1931 Sven Wallander

Sven Wallander var en mycket aktiv arkitekt i Stockholm och har varit med om att rita och uppföra många hus i vår stad. Från mitten av 1920-talet och framåt ritade han åt HSB Stockholm som han var en av initiativtagarna till att bilda och senare även VD för. Wallander var med om att skapa bostäder åt dem som inte hade det lika gott ställt och tyckte att det var viktigt att alla skulle ha tillgång till modernt utrustade hem med exempelvis varmvatten, badrum och kylskåp. Gröndal, som från början hette Ekensberg, var en tidig arbetar- och fabriksförstad till Stockholm från mitten av 1800-talet. Från 1920-talet blev det sakteliga fler bostäder i området, men det var inte förrän efter 1940-talet som industrier bristfälliga arbetarbostäder började saneras och bostadshus byggdes alltmer. Detta gör att Maskinistgatan 9 och föreningen Rodret 5, som byggdes redan 1932 med en undre och övre bottenvåning plus tre våningsplan i den funktionella stilen, var bland de tidigare husen som HSB lät uppföra.

FÖRENINGEN

HSB Brf Rodret i Stockholm

HSBs brf Rodret i Stockholm bildades 1931 och upplåter 35 st lägenheter med bostadsrätt. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Rodret 5 i Stockholm stad.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningen förvaltas av Förvaltning i HSB.

Urval av tidigare renoveringar

1989 Fönster, 1992 säkerhetsdörrar, 2001 stambyte, fasad, byte av elstigare, 2003 byte av plåttak, 2016 markläggning av gård, nytt taktegel 2021. Läs årsredovisningen samt se föreningens hemsida för fler detaljer om genomfört & kommande underhåll.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder i enlighet med den senaste årsredovisningen är 4,143.594kr och ger en skuldkvot per kvadratmeter bostadsyta på cirka 3688kr.

Avgifter

I årsavgiften ingår värme, vatten, Tv- basutbud från Tele2, sophämtning och tillgång till tvättstuga, mangelrum och torkrum. Ett källarkontor och ett vindskontor tillhör varje lägenhet. I fastigheten finns ett mycket enkelt inrett mötesrum.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke.

Försäkring

Försäkring till fullvärde har föreningen tecknat hos trygghansa I avtalet ingår bostadsrättstillägg samt styrelseansvarsförsäkring.

Tvättstuga

Det finns en tvättstuga i källaren utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och ett torkrum.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens informationssidor och dokument. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gröndal är ett riktigt trevligt område med både lugn och grönska runt omkring samtidigt som Söders vibrerande puls finns på andra sidan vattnet. I dessa kvarter bor man som i en liten stad i staden, och allt som kan behövas för en bra och trivsam vardag finns här; både mataffärer och trevliga caféer respektive restauranger finns i krokarna. Framförallt närheten till vattnet och Mälaren ger återhämtning och rekreation, varför inte sitta med en kaffe och blicka ut över vattnet eller promenera runt sjön Trekanten? Kommunikationerna är goda, tvärbanan går på kort tid över till Liljeholmen och den röda tunnelbanelinjen gör att både komma in till city såväl som att komma bort från stan blir en enkel sak.