Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lustigkullavägen 6
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 3 av 3, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 54 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 651 kr/mån inkl värme, vatten, tv och bredband från Telenor. [Andelstal] => 6,67 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 406/1301 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 250 611 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2020. )

Lustigkullavägen 6

FIN HÖRNTVÅA MED LÅNG BALKONG HÖGST UPP I HUSET

FOTO: ÖSTLING STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lustigkullavägen 6
Område
Gröndal
Våning
3 av 3, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
54 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 651 kr/mån inkl värme, vatten, tv och bredband från Telenor.
Andelstal
6,67 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
406/1301
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
250 611 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2020.

Driftskostnader

El
4 287 kr/år
Försäkring
3 322 kr/år
Total driftskostnad
7 609 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Strandpromenaden vid Gröndalshamnen
Fågelsångens koloniområde
Trekanten och Mälaren med badmöjligheter
Färgfabriken
Vinterviken

Arkitekturen

Arkitekt: Peder Clason 1935

Huset på Lustigkullavägen 6, Ratten 14, uppfördes 1935–1936 av Kooperativa Byggnadsföreningen Husbygge upa och ritades av arkitekt Peder Clason, son till Isak Gustaf Clason, en av våra mest framstående arkitekter i slutet av 1800-talet, som bland annat ritade Nordiska museet. Sonen Peder skapade till exempel Sveriges paviljonger på världsutställningarna i Barcelona och Bryssel. På 1930-talet ritade han flera flerfamiljshus, många av dem i Gröndal. Ratten 14 ligger som sista fastighet på sin sida Lustigkullavägen och är ett vitputsat funkishus som pryds av detaljer som burspråk och hörnfönster. Vid skiftet 1980-tal–1990-tal genomfördes en ombyggnad av huset, då slogs vissa lägenheter samman till större. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificeringskarta, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel.

FÖRENINGEN

BRF Ratten 14

Antal lägenheter och lokaler

BRF Ratten 14 består av 14 bostäder varav en upplåtes med hyresrätt. Föreningen bildades 2002 och förvärvade fastigheten 2001. Föreningen innehar marken med tomträtt.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Calculare i Österskär AB.

Tidigare renoveringar i urval

Större renoveringar från 1993 när man byggde om till de 14 lägenheter som föreningen består av idag. I samband med ombyggnationen byttes både stammarna och elen i huset. Den senaste byggnationen gjordes av balkonger 2019-2020 och att man bytte ut hissen 2020-2021.

Kommande renoveringar

Föreningen har inga planerade renoveringar.

Ekonomi

Föreningen har kortfristiga skulder omkring 4,3 miljoner vilket ger en belåning om ca 4000 kr/kvm. Föreningen planerar en ev höjning av avgiften med 5% i höst.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Gemensamhetsutrymmen

Föreningen har en lummig uteplats med möbler. Det finns en tvättstuga i källaren utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Finns även ett cykelförråd/barnvagnsrum och källarförråd. Till lägenheten disponeras ca 10kvm.

Delat ägande

Delat ägande godkänns med minsta andel 10%.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Vid överlåtelse debiteras köparen en överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet.

Juridisk person

Juridisk person godkännes ej.

Kontroll

Ovanstående grundas på officiell info från föreningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I Gröndal bor du i småstadsmiljö med storstaden nära inpå. Här blandas hus från olika stilepoker i en härlig mix. Punschverandor och knotiga äppelträd möter funkis och modern tegelarkitektur. Gröndals centrum är en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen, spårväg och det anrika konditoriet Lundbergs där du kan köpa frukostbröd och klassiska bakverk. Lägg dessutom till vågskvalp, klippor och badbryggor, och du har en oerhört trivsam miljö. I området finns många promenadvägar som till exempel tar dig till Vinterviken med trädgårdscafé och restaurang. Färgfabriken och sommarcaféet Cul de sac vid vattnet är andra trevliga ställen att hänga på i närområdet. Till Liljeholmens centrum med stort shopping- och serviceutbud, tunnelbana och många busslinjer är det också endast en kort promenad och Hornstull och Södermalm nås till fots på cirka kvarten. Lustigkullavägen är en kort liten gata som avslutas med en vändplats precis invid detta hus.