Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Blommensbergsvägen 112
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 86 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 674 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband & parkering. [Andelstal] => 14,3 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 6/1202 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 198 873 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021. [Förråd] => Till lägenheten disponeras förråd på vinden. )

Blommensbergsvägen 112

HUSKÄNSLA I DEN GAMLA LÄRARBOSTADEN – TRERUMMARE MED KAMIN IINTILL VINTERVIKEN

STYLING: RYDMAN FOTO: ÖSTLING TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Blommensbergsvägen 112
Område
Gröndal
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
86 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 674 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband & parkering.
Andelstal
14,3 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
6/1202
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
198 873 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021.
Förråd
Till lägenheten disponeras förråd på vinden.

Driftskostnader

El
4 500 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
7 500 kr/år
Drift räknat på
6 personer
Kommentar
2 vuxna och 4 barn

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vinterviken promenadstråk precis utanför
Vintervikens trädgårdscafé samt Winterviken
Ligger ca 4 & 7 minuter bort
Vinterviksbadet
Trekantssjön med badplats och skridskobana
Padelbana och utegym

Arkitekturen

Arkitekt: AXEL SJÖGREN 1907

Förra sekelskiftet gick i jugendstil och denna fastighet, Jungfrudansen 5, uppfördes mellan åren 1907-1908 andas verkligen charm från tiden. Den gamla lärarbostaden i Blommensberg är en välbevarad pärla, där burspråken, de mjukt böljande gavlarna och de spröjsade fönstren påminner om en patriciervilla fast det rör sig om ett flerfamiljshus. Detta hus ritades, precis som Blommenbergsskolan, av arkitekt Axel Sjögren, som föddes 1877 i Västervik. Sjögren tog examen från KTH redan ÅR 1904 och kom att arbeta i Stockholm, men ritade även byggnader för sin hemstad. Föreningen består idag av sex lägenheter.

FÖRENINGEN

BRF Blommensberg

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Jungfrudansen 5. Föreningen upplåter sex lägenheter med bostadsrätt. Huset ritades av arkitekt Axel J Sjögren och uppfördes 1906-1908.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2002.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av styrelsen utsedd kassör och övrig förvaltning och underhåll sköts av medlemmarna själva med uppdelade ansvarsområden.

Renovering

Fastigheten genomgick en dränering 2014. Samma år byggdes ett soldäck, trädgården rustades upp med nya kantstenar, plantering och förbättrad gräsmatta. 2016 renoverades balkongerna. Stammarna har filmats och spolats och man ser inget behov av stambyte. Spolning vart 5:e år Ev relining längre fram.

Kommande renoveringar

Byte av rör i källaren (vatten in) - påverkar enbart gemensamma utrymmen. Renovering av skorstenarna (påverkar enbart gemensamma utrymmen).

Ekonomi

Föreningen har skulder på ca 1,8 mkr, vilket ger en belåning under snittet om 6000kr/kvm. Det finns inga planer på att förändra månadsavgiften.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Då föreningen är baserat på relativt få bostäder så är föreningens syn på längre andrahandsuthyrningar restriktiv.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos If.

Trappstädning

Medlemmarna sköter trappstädningen själva vilket blir ungefär var 6:e vecka för varje enskild lägenhetsinnehavare.

Städdagar: Föreningen har gemensamma städdagar två gånger per år, under vår och höst.

Tvättstuga

Tvättstugan belägen i källaren är utrustad med två nya tvättmaskiner och torktumlare sen finns även ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Föreningen äger tomten runt huset och sommartid finns det flera möblerade platser för umgänge och grillning. Det finns även soldäck, lekplats, gungor, studsmatta och sandlåda. Det finns cykelförråd i källaren och på tomten. Föreningens medlemmar parkerar på angivna platser kostnadsfritt på gården, ett uttag finns för motorvärmare. Till lägenheten hör två vindsförråd och två förråd i källaren.

Bredband och Kabel-TV

Fiber finns draget.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du granne med Vinterviken och strandpromenaden som löper ända bort mot Mälarhöjden. I Gröndals centrum finns mataffär och små charmiga butiker. Det klassiska och charmiga konditoriet Lundbergs från 1946 är väl värt ett besök! Behöver du shoppa ordentligt finns Liljeholmens galleria en kort promenad bort. Från klipphällarna i närheten av dessa hus har du magisk utsikt över solnedgången och gillar du att bada är det fritt fram att slänga dig i Mälarens vågor, alternativt gå ner de få stegen till Trekantens barnvänliga badstrand. I närheten finns både bra förskolor (Vintervikens förskola är granne med huset) och skolor, till exempel populära Gröndalsskolan, Blommensbergsskolan och Aspuddens skola. Kommunikationerna är toppen: på cirka 10 minuter går du till Liljeholmens t-bana och på 15 minuter går du till Hornstull. Tvärbanan tar dig både i riktning Hammarby sjöstad och Solna. Dessutom trafikerar buss 133 sträckan Liljeholmen-Gröndal-Ekensberg.