Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Torphagsvägen 10
  [Område] => Ekhagen
  [Våning] => 2 av 3, hiss finns
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 121 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 10 085 kr/mån Obligatorisk avgift för bredband tillkommer om 125 kr/mån. [Andelstal] => 0,114693 % [Andel av årsavgift] => 0,114692 % [Lägenhetsnummer] => 7/1201 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 693 751 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett förråd om ca 5kvm enligt säljarens uppgifter. )

Torphagsvägen 10

Ljus rymlig funkis i populära Ekhagen, med bevarade detaljer i original och två balkonger

STYLING/FOTO/TEXT: JAHNSON

BUDGIVNING

Budgivning pågår!

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Victor Mikkonen
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Torphagsvägen 10
Område
Ekhagen
Våning
2 av 3, hiss finns
Rum
3 rum
Area
121 kvm
Föreningens information
Avgift
10 085 kr/mån Obligatorisk avgift för bredband tillkommer om 125 kr/mån.
Andelstal
0,114693 %
Andel av årsavgift
0,114692 %
Lägenhetsnummer
7/1201
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
693 751 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar ett förråd om ca 5kvm enligt säljarens uppgifter.

Driftskostnader

El
6 000 kr/år
Försäkring
3 400 kr/år
Övrigt
4 000 kr/år
Total driftskostnad
13 400 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt avser gas

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Stora Skuggan
Bergianska trädgården
Havet
och om du äger en båt, en kajplats 3 min från lägenheten
Ulriksdals slott
Badplatser för både vinter- och sommarbad

Arkitekturen

Arkitekt: Björn Hedvall 1935

Huset på Torphagsvägen 10, Djurgårdseken 6, ritades av arkitekt Björn Hedvall som också planlade hela Ekhagen. Hedvall är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder och under sex decennier, från början av 1920-talet och ända in på 1970-talet och ritade såväl mindre lägenheter som stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader, totalt cirka 270 byggnader i Stockholm, i klassicistisk och funktionalistisk stil. Djurgårdseken 6 är ett bostadshus i tre våningar samt bottenvåning. Fasaden är putsad i en ljusgul kulör och pryds av balkonger med smidesräcken. Husets entré finns i en bred indragen portal och en port av teak leder in i ett välbevarat funkistrapphus med kolmårdsmarmor på golv och lister och målningar i taket.

FÖRENINGEN

Brf Djurgårdseken 6

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Djurgårdseken 6 äger fastigheten på adressen Torphagsvägen 10 i Stockholms kommun. Föreningen består av 14 lägenheter med bostadsrätt (1055 kvm) och är en äkta bostadsrättsförening. Huset byggdes 1935.

År föreningen övertog fastigheten

Brf Djurgårdseken 6 bildades 2013 och övertog fastigheten Djurgårdseken 6 år 2015.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos försäkringsbolaget Länsförsäkringar inklusive ansvarsförsäkring för styrelsen.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum AB. Föreningen har avtal med BK fastighetsservice gällande fastighetsskötsel.

Parkering

Föreningen har fyra parkeringsplatser utomhus, dessa hyrs ut till medlemmar efter intern kö (f n kö).

Renovering

2022 Relining. 2013 Installation bergvärme. 2011 Stambyte.

Kommande renoveringar

Föreningen planerar att renovera balkongerna inom en snar framtid.

Ekonomi

Skulderna av långfristig karaktär uppgår enligt årsredovisningen 2022 till ca 6 368 820 kr, vilket ger ca 6 037 kr/kvm boyta. Under Q1 2024 höjs avgiften med 35%. Enligt plan ska den sedan under Q2 (och framåt) sänkas igen och ligga på en nivå som motsvarar en höjning på 16-18% av nuvarande månadsavgift. Beslut om den sista korrigeringen av avgiften ska formellt tas under styrelsemöte i december.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% samt en pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp.

Gemensamma utrymmen

På bakgården finns utemöbler och grill att nyttja. Gemensam tvättstuga finns i husets bottenvåning, utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Det finns även barnvagnsrum, cykelförråd.

Bredband och TV

Fiber via Stockholms Stadsnät med en hastighet av 200/200 Mbit/s, medlem tecknar eget avtal, en obligatorisk avgift om 125kr/månad tillkommer.

Juridisk person och delat ägande

Juridiska personer accepteras inte, däremot godkänner föreningen delat ägande.

Städning

Föreningen hjälps åt med städning av trapphus, källargång, tvättstuga, gräsklippning och snöskottning. Detta görs löpande under året efter en lägenhetslista/schema.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från stadgar och årsredovisningen 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen.

OMRÅDET

Ekhagen er ett lugnt och sammanhållet område med en trevlig gemenskap, god grannsämja och fin ”bykänsla”. Hela Ekhagen är grönklassat i Stockholm stads byggnadsklassificering, vilket menas att området och byggnaderna har ett stort kulturhistoriskt värde. Området är grönt och lummigt och ligger i den Kungliga Nationalstadsparken, världens första nationalstadspark, med Brunnsviken, Lilla Värtan med småbåtshamn och badplats strax intill. Omgivningarna kryllar av trevliga ställen att tillbringa fritiden på. Stora Skuggan med 4H-gård och värdshus med, Söderbrunns koloniområde, Naturhistoriska Riksmuseet, Bergianska Trädgården, Brunnsviken och Bockholmen för att nämna några. Smidiga kommunikationer med buss 50 som går till Odenplan, centralen och Kungsholmen. Dessutom nära till Roslagsbanan och tunnelbanan och promenadavstånd till Stockholms universitet. I och med närheten till Norra Djurgårdsstaden har man i Ekhagen också fått fler butiker och restauranger i sitt närområde. För närvarande uppför Stockholms stad ett genomgångsboende vid fotbollsplanen utanför Ekhagen, på fastigheten Humanisten längst ner på Åminnevägen. Byggnaden är ett modulhus med 24 lägenheter, planerade för familjer.