Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ängskärsgatan 3
  [Område] => Gärdet
  [Våning] => 0, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 57 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 945 kr/mån Inkl. värme & vatten. [Andelstal] => 2,8604 % [Andel av årsavgift] => 2,86274 % [Lägenhetsnummer] => 3004 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 208 879 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Till lägenheten disponeras ett vindförråd. [Pris] => 4 650 000 kr )

Ängskärsgatan 3

ÖPPEN SPIS, HÄRLIGT LJUSINSLÄPP OCH UNDERBART LÄGE INTILL TESSINSPARKEN

FOTO: SYLWAN STYLING: RYDMAN

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ängskärsgatan 3
Område
Gärdet
Våning
0, ej hiss
Rum
2 rum
Area
57 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 945 kr/mån Inkl. värme & vatten.
Andelstal
2,8604 %
Andel av årsavgift
2,86274 %
Lägenhetsnummer
3004
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
208 879 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Till lägenheten disponeras ett vindförråd.
Pris
4 650 000 kr

Driftskostnader

El
2 500 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
5 500 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

-
Gärdet och Djurgården, strövtåg med eller utan hunden
-
Fältöverstens bibliotek
-
Restaurang Paraden, mysig, lagom stimmig
-
Tessinparket
-
Ostavdelningen i Hemköp i Fältöversten

Arkitekturen

Arkitekt: Sture Frölen 1935

Internationalen 4 uppfördes under 1935 och stod klart för inflyttning året efter. Det är ett mycket fint och till stora delar välbevarat funkishus i åtta våningar som vilar på en sockel av natursten. Fasaden är putsad i en ljusgul nyans och portalen utförd i sten. Den höga porten är i trä och glas, och stora över- och sidoljus fyller trapphuset med dagsljus. Arkitekten Sture Frölén har ritat många välkända byggnader i Stockholm med omnejd, bland annat Kungliga Tennishallen, Solna Centrum och Huddinge kommunhus. De kännetecknas av stil och elegans med sinne för detaljer och fina planlösningar. På Fröléns meritlista finns även en medalj från London 1948 som var det sista Olympiska Spelet där det även tävlades i arkitektur och andra konstarter.

FÖRENINGEN

Brf Ängskäret 3

Antal lägenheter och lokaler

Brf Ängskäret 3 är en så kallad äkta bostadsrättsförening. Föreningen förvärvade fastigheten med adress Ängskärsgatan 3 år 2001. Marken innehas med äganderätt. Föreningen upplåter 32 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler (textilrenovering och konsultföretag) med hyresrätt.

Bredband och kabel-tv

Kabel-tv levereras från Tele2 där grundutbudet ingår i månadsavgiften. Fiber är indraget i större delar av huset och man väljer själv leverantör.

Förvaltare

SBC sköter ekonomisk förvaltning.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från föreningen.

Försäkring

Fullvärdesförsäkring finns via Bostadsrätternas medlemsförsäkring.

Ekonomi

Föreningens lån till kreditinstitut uppgår till ca 8,1 mkr vilket ger en belåning om 4 259 kr/kvm.

Utförda renoveringar

2021 renovering vindslokal. 2020 Relining köksstammar. 2018 Byte av undercentral. 2017 Renovering av hiss och OVK. 2016 Sanering av fuktskada i ÅF-lokal, byte entrédörr. 2014-2015 Relining av köksstammar samt renovering av liggande stam i källarplan. 2013 Renovering av fönster. 2012 Renovering gemensamhetslokal. Översyn plåt och skorstenar. 2010 OVK, flytt av ny tvättstuga. 2008-2009 Dränering, isolering av fasad och sanering av fuktskador. 2008 Säkerhetsdörrar installerades, omläggning av tak. 2006-2007 Nya elledningar. 2005 Renovering av piskbalkong. 2004 Målning av trapphus och renovering av hiss. 2003 Stambyte badrum, Nya elstammar. 2002-2003 Fönster och takrenovering, samt renovering av rökkanaler. 2002 Omputsning av fasader. 1980 Renovering balkonger.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, cykelförråd, vindsförråd, gemensam takterrass och en gästlägenhet som går att hyra.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Vid överlåtelse debiteras köparen en överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet.

Juridisk person

Juridisk person godkännes ej.

Kontroll

Ovanstående grundas på officiell info från föreningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gärdet är ett riktigt eldorado för den som äskar funkis. När området var nybyggt var det mycket uppmärksammat för sina moderna och påkostade lägenheter, och många av dåtidens kändisar flyttade till ”Gärdets lyxkaserner” som kvarteren ibland kallades. Läget är perfekt och här bor man med naturen runt hörnet och innerstadens utbud på gångavstånd. Möjligheterna till motion och rekreation är många, allt från promenader till löp- eller skidturer beroende på säsong. Lediga dagar är Djurgården ett givet utflyktsmål. Kommunikationsmöjligheterna är utmärkta och från lägenheten tar det bara ett par minuter att gå till Gärdets tunnelbanestation. Nästan lika nära är det till Karlaplan där man hittar både T-bana och den stora affärsgallerian Fältöversten.