Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Kranglans väg 11, 2 tr
  [Område] => Nacka - Storängen
  [Våning] => 2 av 3, hiss finns
  [Rum] => 4 rum
  [Area] => 120 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 8 762 kr/mån inkl. värme, vatten och parkeringsplats i carport [Andelstal] => 9,5282 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => B21/1201 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 572 773 kr, beräknad på uppgifter ur årsredovisning 2022. [Förråd] => Förråd på ca 6 kvm i separat byggnad. )

Kranglans väg 11

MODERNT SEKELSKIFTE MED TVÅ BALKONGER, KAMIN, SJÖUTSIKT OCH NATUREN RUNT KNUTEN

FOTO: ORCHIDÉEN STYLING: LIND TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Kranglans väg 11, 2 tr
Område
Nacka - Storängen
Våning
2 av 3, hiss finns
Rum
4 rum
Area
120 kvm
Föreningens information
Avgift
8 762 kr/mån inkl. värme, vatten och parkeringsplats i carport
Andelstal
9,5282 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
B21/1201
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
572 773 kr, beräknad på uppgifter ur årsredovisning 2022.
Förråd
Förråd på ca 6 kvm i separat byggnad.

Driftskostnader

El
7 200 kr/år
Försäkring
3 037 kr/år
Total driftskostnad
10 237 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
2 vuxna, 1 barn. Driftkostnader varierar självfallet pga levnadssätt och avtal.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Nacka kommun 1909-1910

Denna vackra, röda tegelbyggnad uppfördes 1909–10 som ett vårdhem, vilket det var verksamt som fram till 1951. Mellan 1912 och 1932 drev man även ett mindre jordbruk på platsen, för att kunna ha en hög självförsörjningsgrad. Därefter hyrde Atlas Copco byggnaden som personalbostäder, främst för högt utbildade arbetare från Italien. Ett elektronikföretag tog över som ägare kring 1980 och bedrev verksamhet fram till 2002 då huset byggdes om till bostadsrätter. Huset tronar vänd mot vattnet på Järlasjöns sydsida, vid det smala sund som delar sjön i två delar. En mindre gångbro i trä förbinder området med Fannydal och Storängen och i söder gränsar man till Nackareservatet.

FÖRENINGEN

Brf Kranglan

Antal lägenheter

Brf Kranglan är en s.k. äkta bostadsrättsförening vilken består av 12 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen äger marken där deras hus står.

Förvaltning

Föreningens ekonomiska förvaltning sker i egen regi. Avtal med externa leverantörer finns gällande snöröjning, takskottning, sandning, jourservice, hissunderhåll, trappstädning samt årlig översyn av värmepump.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder ligger på ca 6,6 mkr vilket ger en belåningsgrad på 4 910 kr/kvm boarea. Föreningen har visat positivt resultat såväl 2021 som 2022. Föreningen inga planerade avgiftshöjningar.

Städdagar

Föreningen genomför gemensamma städdagar höst och vår med mindre underhålls- och tillsynsåtgärder och efterföjande korvgrillning.

Renoveringar

2002 totalrenovering inklusive stambyte när det gamla vårdhemmet byggdes om till bostäder. 2023 installation bergvärmepump, låskolvarna till soprummet har renoverats, liggande avloppsledningar under huset har spolats rena, alla lägenheter har besiktigats och en besiktning av alla avloppsrör i nischer har utförts där tillgänglighet varit möjlig. 2022 renovering av fasad och porttrappor, rostskyddsmålning av balkonger under balkonger mot sjön, montering solceller på carport och förråd, alla platser i carport har fått elbilsladdare, reparation av hiss Kranglans väg 11.

Carport

Föreningen har en carport med en plats för varje medlem (dvs 12 totalt). Alla platserna har elbilsladdare. Det finns också utrymme för däckförvaring.

Cykelförvaring

Låst cykelrum i nr 9. Öppen cykelförvaring på bottenvåningen i nr 11. Cykelställ i anslutning till förrådshuset (främst sommarhalvåret).

Badbrygga

Föreningen har en egen badbrygga.

Kontroll information

Ovanstående uppgifter kommer från årsredovisning 2022 samt avstämning med föreningens styrelse den 11 nov 2023. Uppgift som är av särskild vikt för spekulant bör stämmas av med föreningen.

OMRÅDET

Så nära naturen som man kan komma! Nackareservatet är närmaste granne på denna adress, med allt vad det innebär av djurliv, skogspromenader, utflykter, bär och svamp, bad, cykling, skidåkning etc. Hellasgården ligger bara någon kilometer bort. Järlasjön direkt utanför huset är Nackas största sjö, med bad, bryggor och klippor på sommaren och is och skridskoåkning vintertid. Området är tyst och stilla, man kan knappt höra några urbana avtryck. Men med bil tar det bara tolv minuter att köra till centrala Stockholm. Saltsjöbanan nås vid Storängens station (cirka 750 m) eller Saltsjö-Duvnäs (cirka 1 500 m). En annan smart resväg till stan är att cykla till Nacka strand och ta båten till Nybroviken.