Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Storgatan 2B
  [Område] => Mariefred
  [Våning] => 0, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 70 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 485 kr/mån Inkl; värme, v/a [Andelstal] => 7,566 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 2 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 767 448 kr, Beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av föreningen, förutsatt att denna ligger till grund för bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021. )

Storgatan 2B

K-MÄRKT TOWNHOUSE MED 1700-TALSANOR I CENTRALA MARIEFRED

FOTO: BORGELIN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Storgatan 2B
Område
Mariefred
Våning
0, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
70 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 485 kr/mån Inkl; värme, v/a
Andelstal
7,566 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
2
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
767 448 kr, Beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av föreningen, förutsatt att denna ligger till grund för bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021.

Driftskostnader

El
4 800 kr/år
Försäkring
2 280 kr/år
Övrigt
4 800 kr/år
Total driftskostnad
11 880 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt: garageplats

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Gripsholms golfklubb
Restaurangen serverar Mariefreds bästa luncher.
Rakstugan restaurang
Asian/nordiskinspirerad fushionmat i tapasform.
Gripsholms slott, park och hjorthagarna
Härligt området som är vackert att promenera vid.
Vintage och konst
Denna del av Sörmland är ett riktigt loppismecka och området bjuder också på trevliga gallerier och konstutställningar.
Ånglokståget till Taxinge slott
Avgår från Mariefreds gamla tågstation som ligger i cirka 200 m från huset. Man kan åka rundtur med tåg ena sträckan och ångbåt den andra.

Arkitekturen

Arkitekt: Kruus Hus 2017

Sveriges första och enda kartusianerkloster har gett Mariefred sitt namn. Munkarna gav klostret namnet Monasstreium pacis Mariæ som sedan kom att försvenskas till Mariefred. Klostret grundades på mark som Sten Sture den äldre donerade till Kartiusianorden år 1493. Gustav Vasa drog in klostret 1526 och byggnaderna kom därefter att rivas. Byggnaderna på Storgatan 2, Kantorn 6, härrör från 1700- och 1800-talen. Byggnaden där denna lägenhet ligger har rödfärgade timmerväggar och är den äldsta, och den angränsande gula längan är från 1800-talet. Innan byggnaderna i kvarteret 2017 byggdes om till bostadsrätter utfördes en arkeologisk utgrävning och undersökning på platsen.

FÖRENINGEN

Kantorn 6

Föreningen

Brf Kantorn 6 (org. 769631-8901) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Kantorn 6 år 2016. Föreningen består av ett flerbostadshus med adress Storgatan 2 och upplåter 8 lägenheter med bostadsrätt, total boyta 876 kvm, föreningen disponerar över 9 parkeringsplatser. Marken innehas med äganderätt.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av MBF.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår till 10.5 MSEK. Avgiften höjdes med 30% 2023, det finns idag inga beslut om avgiftsändringar.

Renovering

Byggnaden genomgick en totalrenovering 2016-2018 och är i mycket gott skick, löpande underhåll sker.

Kommande renoveringar

Det finns inga beslut om kommande renoveringar, löpande underhåll.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätternas, i försäkringen ingår styrelseansvarsförsäkring.

Gemensamma utrymmen

Gemensam trädgård med ett förråd för trädgårdsredskap och värmepump. Föreningen disponerar över 9 st parkeringsplatser, dessa kostar 400 kr / månad och hyrs ut till medlemmar.

Förråd

Det finns inga förråd i föreningen, ny ägare har möjlighet att ta över nuvarande ägares förråd som hyrs externt.

Bredband och kabel-tv

Fiber finns, föreningen har avtal med Telia.

Medlemskap

Juridisk person godkänns ej i föreningen, delat ägande accepteras med minsta ägarandel om 10%, en överlåtelseavgift om 2,5% (1 312,50 kr) av gällande prisbasbelopp betalas av förvärvaren.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i februari 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du med ett fantastiskt läge i centrala Mariefred, med Mälaren alldeles intill. Fastigheten ligger mitt emellan småbåtshamnen och Gripsholms slott. Ångbåtsbryggan trafikeras sommartid av ångbåtar och vid badbryggan morgonbadar folk året runt. Storgatan börjar nere vid strandpromenaden och är ett huvudstråk i staden. Den gamla stadskärnan i Mariefred är i princip bevarad sedan mitten av 1700-talet, där idylliska gamla träkåkar med trädgårdar gömda bakom höga plank påminner som svunna tider. Restauranger, caféer, butiker och mataffärer finns på kort promenadavstånd i staden som är en levande småstadsidyll med återkommande evenemang som SM i gatumusik, SM i food truck-mat, Bondens marknad och Ångans dag med ånglokstrafik. Omgivningarna ger många möjligheter en rik fritid med till exempel golfbana, motionsspår, utegym, vandringsleder, stall, bad och båtliv. Badplatser finns bland annat vid ångbåtsbryggan och stadskajen och vid campingen. Mälartåg från Läggesta till Stockholm C tar cirka 37 minuter och busshållplats till Läggesta station finns bakom huset, vilket gör det lätt för den som vill pendla till storstaden.