Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Fritidshus
  [Adress] => Ekeby 3B
  [Område] => SÖDERMANLANDS LÄN
  [Våning] => 
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 46 + 8 kvm
taxeringsinformation [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => 1 755 kvm [Avgift] => [Andelstal] => [Lägenhetsnummer] => )

Ekeby 3B

EKEBY – LANTLIG OCH MODERN FRITIDSHUSDRÖM MED SJÖUTSIKT

SKRIBENT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Joakim Pulkkinen
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Adress
Ekeby 3B
Område
SÖDERMANLANDS LÄN
Rum
3 rum
Area
46 + 8 kvm
taxeringsinformation
Tomtareal
1 755 kvm

Byggnad

Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
1957
Uppvärmning
El-buren golvvärme samt radiatorer
Energideklaration
Ej nödvändig
Energiklass
Ingen angiven
Fasad
Puts
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Grundläggning
Krypgrund/platta på mark
Ventilationstyp
Självdrag
Vatten/Avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Fastighetsbet.
Ekeby 3:3

Allmänt om fastigheten

El
20 133 kr/år
Renhållning
1 997 kr/år
Sotning
440 kr/år
Försäkring
2 129 kr/år
Total driftskostnad
24 699 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 5 910 kr
Drift räknat på
4 personer
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa pantbrev
2 040 000 kr
Tomtareal
1 755 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Rättigheter
Förmån: Officialservitut Väg, 04-82/140.1

planskiss

DOKUMENT & MEDIA

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Jürss mejeri
Ett måste är deras granbarksost, den köper vi alltid som förrätt när vänner kommer på middag. Den tillagas i ugn och äts med bröd, lite som en svensk fondue. De säljer sin ost till många toppkrogar och har också en härlig restaurang med lokalt dryckesutbud.
Tennisklubben i Malmköping
Spela tennis på Malmköpings charmiga tennisbanor från 1932 och passa på att ta en lunch på Plevnagården precis bredvid, där köps också banbiljetter. Välskött, charmigt, lätt att få tider och bra tränare.
Naturen
Naturen runt omkring är eldorado för jakt, fiske, svampplockning och vandring. Sörmlandsledens etapp 21 går bokstavligen runt knuten. Etapp 19 är annars favoriten. Vi tar varje år med döttrarna på en vandring med övernattning och fiske, eller bara hajkar över dagen.
Alla badsjöar runt omkring
Favoriten är nog Dunkern, magisk sjö. I Malmköping hittar man också större bad med sandstrand och hopptorn och Sparreholmsbadet är också trevligt.
Solbacka
Superfin golfklubb men också mycket annat. En hel liten värld har skapats kring det gamla internatet där bland annat Jan Guillou var elev. Här finns Solbacka krog och rum och butiken Hemma. I närheten bedrivs också simundervisning på sommaren och sommarläger i fotboll, volleyboll m m.

Arkitekturen

Arkitekt: OKÄND 1957

1950-talet innebar för många i Sverige en ökad levnadsstandard där man fick råd till att bo större och hade möjlighet att skaffa sig bil. Bilen fick till följd att allt fler skaffade fritidshus i naturområden på avstånd från storstäderna. Vissa köpte torp och gårdar medan många valde att bygga sig en modern stuga med rena linjer och modern komfort, som detta hus i Ekeby som uppfördes i denna era. Putsad fasad gav ett lättskött och beständigt boende med tid över till annat, då som nu. Fasaden är vitputsad och försedd med belysning i form av Hans-Agne Jakobssons ”Tratten” från Örsjö belysning. Huset har ett sadeltak som är plåtklätt under senare år. Invändigt har planlösningen öppnats upp och mot sjösidan har fönsterskjutdörrar satts in. Husets öppna spis är ursprunglig.

TRÄDGÅRD

Huset omges av en 1755 kvm stor trädgårdstomt i olika nivåer. Anlagd gräsmatta möter stenhällar och naturtomt. Gångar och stigar leder mellan trädgårdens olika rum. Det finns odlingslådor och växter som blåregn, vinranka, pipranka, doftranka, klätterhortensia, honungsros och murgröna. Den 150 kvm stora, trädäckade och södervända terrassen rymmer flera grupper av sittmöbler, solsängar och ett utekök. Intill huset finns en lång, platsgjuten betongbänk, perfekt att smita ut med morgonkaffet till. Runt terrassen ger trädgården flera olika möjligheter till uterum, där man njuter av utsikten över åkrar, skog och sjö. I trädgården finns även en murad grillplats och en utedusch. Ett gästhus med ett sovrum är sammanbyggt med terrassen. Det finns också en snickarbod med en gammal snickarbänk och allsköns verktyg samt en carport och parkeringsutrymme för flera bilar.

OMRÅDET

Sysslolös behöver man inte vara här mitt i Södermanland. Natur och nöjen i massor väntar den som vill. Exempelvis kan den matintresserade köpa lokalt kött till grillningen på Landsbergs gård, glass på Grinda gårdsglass, ost på Jürss mejeri och unna sig en middag på Blaxta vingård. Ta en tur till Sparreholms slott och ät våfflor, besök Lida gård eller kungaparets residens Stenhamra med restaurang, café och butik. Åk till Mariefred och fika på Annas hembageri eller till Stallarholmen och Printz bageri. Malmköping är en charmig ort, känd för utflyktsmål som museispårväg och den lilla nöjesparken Sagostigen, men nu kanske främst för att vara något av ett vintage-mecka. Under sommaren ordnas stora loppisar och till Retrobrothers stora lada åker folk långväga för att hitta fynd. I centrala Malmköping finns också Hemköp, Konsum, systembolag, en fin delikatessbutik med lokala råvaror och en vinbar med livespelningar. Dessutom kan man vandra Sörmlandsleden direkt hemifrån, spela golf på olika banor, paddla, bada, fiska gös och gädda hemma i sjön, plocka blåbär och svamp i skogarna runt omkring och rida. Närmaste granne är ett stuteri och varje vår fylls hagarna runt huset med söta föl. Malmköping har bussförbindelse med flera orter. Närmaste tågförbindelse är Flen. Med bil kör man dit på cirka 20 minuter. Bilresa från centrala Stockholm tar drygt en timme.