Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Svedalavägen 8
  [Område] => Hammarbyhöjden
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 67 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 5 229 kr/mån Inkl. värme, vatten & bredband. [Andelstal] => 2,95806 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 2-2-1101/1101 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 631 612 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekt nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2023. [Pris] => 4 995 000 kr )

Svedalavägen 8

INBJUDANDE GAVELTREA MED GRÖNSKANDE UTBLICKAR OCH BALKONG

FOTO: BOUKARI TEXT: BECK-REMNES STYLING: LINDHOLM

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Svedalavägen 8
Område
Hammarbyhöjden
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
3 rum
Area
67 kvm
Förvaltarens information
Avgift
5 229 kr/mån Inkl. värme, vatten & bredband.
Andelstal
2,95806 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
2-2-1101/1101
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
631 612 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekt nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2023.
Pris
4 995 000 kr

Driftskostnader

El
8 500 kr/år
Försäkring
3 084 kr/år
Total driftskostnad
11 584 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

-
Tsuki Sushi i Hammarbyhöjden med Sushi och god ramen
-
Bonne Femme
-
Kroppsverkstan, det lokala gymmet.
-
Yogarummet i Björkhagen
-
Hela Nackareservatet med nära anslutning till Hellasgården och både bad och längdskidor på vintern.

Arkitekturen

Arkitekt: NILS HJELM 1946

ARKITEKT: NILS HJELM 1946

STOCKHOLM STILJEN 1 uppfördes mellan åren 1946-1948 efter ritningar av arkitekt Nils Hjelm. Det är ett tidstypiskt smalhus med en ljusgul putsad fasad med tvåluftsfönster och sinusprofilerade balkonger i söderläge. Fastigheten är grönklassad i Stockholm stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synvinkel. Elis Runsten och Gunnar Lindblom var byggherre respektive byggmästare för projektet. Brf Hammarbys Äppelträdgård är en äkta förening med adressen Malmövägen 28-36 samt Svedalavägen 6-8.

FÖRENINGEN

Brf Hammarbys äppelträdgård

Antal lägenheter och lokaler

Brf Hammarbys äppelträdgård (org.nr: 769618-1283) är en äkta förening med adressen Malmövägen 28-36 samt Svedalavägen 6-8. Föreningen består av två trevåningshus med 41 lägenheter upplåtna med bostadsrätter samt 4 (tre stycken 2:or och en 3:a) lägenheter upplåtna med hyresrätter. Huset ritades 1947 av arkitekt Nils Hjelm.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades år 2008.

Mark

Föreningens tomt innehar tomträtt. Tomträttsavgälden förhandlas om i oktober 2026. Tomträttsavgälden uppgår till ca 173 500 kr/år.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Simpleko.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt styrelsen i april 2024 till ca 22.1 mkr och det finns ca 500 tkr i kassa och bank. Beräknat på dom nyckeltalen är skuld per kvadrat på ca 8 900 kr, vilket kan ses som en normal belåningsgrad i förhållande till fastighetens goda skick. Avgiften höjdes med 4 procent den 1 mars 2024. Årsredovisning 2023 kommer till årsstämman som äger rum i juni.

Urval av underhåll

2010 Komplett renovering av fastigheterna med bl.a. stambyte, ny fasad, nya balkonger och tak. 2015 Byte av värmeväxlare. 2016 Pågrusning grusgård, oljning trä sopstationer. 2017 Förbättringar av ventilation och OVK. 2018 Underhåll dörrar/portar. 2019 Reparation markytor och reparation installationer samt reparation i tvättstugan. 2020 OVK föreningslokal, löpande underhåll av tvättstugan samt låsanordning. 2021-23 Justering av marksättningar och justeringar altaner p.g.a marksättningar. 2022 Laddstolpar installerades utomhus, översyn av föreningens träd. 2023 Arbete och justeringar av marksättningar, inomhus i markplan samt utomhus som nu står klart. Pålat och gjutit golv i förrådsgångar, fd föreningslokalen, garage och förråd.

Planerade underhåll

Föreningslokalen säljs till entreprenör för renovering till lägenheter och försäljning.

Gemensamma utrymmen

Om våren och sommaren finns det utemöbler och grill för föreningens medlemmar att använda. De boende har tidigare haft tillgång till en gemensamhetslokal/gästlägenheten. Den går just nu inte att hyra då det var en av de ytor/utrymmen som föreningen har pålat och inte återställt än. Den lokalen är med i föreningens plan för ombildning till lägenhet. Detta utreds just nu om man kan göra om till en enklare gemensamhetslokal. Föreningen har två cykelförråd en mindre kompost.

Tvättstuga

I fastigheterna finns två bokningsbara tvättstugor. Dom finns på Malmövägen 34-36. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp och en mangel.

Garage och parkering

Föreningen har 16 st parkeringsplatser (varav 8 med laddstolpe) på Malmövägen, samt 6 st garage på Malmövägen och 2 st på Svedalavägen. Parkeringsplats där laddstolpe nyttjas kostar 850 kr i månaden. Utöver det tillkommer kostnad för elen som förbrukas under laddning. Parkeringsplats utan laddstolpe eller där laddstolpe inte nyttjas kostar 700 kr i månaden. Garage kostar 1 200 kr i månaden.

Bredband och tv

Fastigheterna är anslutna till Stockholms stadsnät och Tele2. I månadsavgiften ingår fiberanslutet bredband med 1000Mbit/s från Stockholm stadsnät.

Ägande och medlemskap

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande godkänns, minsta ägarandel 10 %.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgiften motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp och betalas av pantsättaren.

Föreningens hemsida

www.brfappeltradgarden.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt föreningens årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Under rådande omständigheter ser många föreningar över sina lån och kostnader kontinuerligt. Siffrorna du läser här är uppdaterade med vår senaste information men kan komma att förändras. Du kan alltid resonera kring ekonomin med oss eller vända dig direkt till styrelsen på info@brfappeltradgarden.se för mer information.

OMRÅDET

I de grönskande kvarteren mellan Hammarbyhöjden och Björkhagen bor ni lugnt och trivsamt med möjlighet till friluftsliv, samtidigt som staden ligger på nära avstånd. Det härliga lunket och de trevliga människorna smittar av sig på området. Här finns Nytorpsbadet på gångavstånd och promenadstråk mot Nackareservatet. I andra riktningen mot Sjöstaden ligger Hammarby IP:s konstgräsplan och Hammarby skidbacke med milsvid utsikt över hela Stockholm. I området hittas det populära bageriet Bonne Femme Stenugnsbageri som förser dig med nybakat frukostbröd och bakverk. Likaså har ni cykel- och gångavstånd till Gullmarsplan, och tunnelbanan tar dig till Södermalm på fem minuter.