Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Malmövägen 30
  [Område] => Hammarbyhöjden/Björkhagen
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 51 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 001 kr/mån Värme, v/a, kabel-tv samt en obligatorisk avgift om 90 kr/månad för bredband ingår i den totala avgiften på 4001 kr. [Andelstal] => 2,25163 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 20/1101 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 356 197 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekt nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett källarförråd. )

Malmövägen 30

TOPPEN-TVÅA MED ORIGINALKÖK OCH SÖDERVÄND BALKONG

TEXT: MURÉN STYLING: LINGSELL FOTO: BORGELIN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sandra Vestin
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Malmövägen 30
Område
Hammarbyhöjden/Björkhagen
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
51 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 001 kr/mån Värme, v/a, kabel-tv samt en obligatorisk avgift om 90 kr/månad för bredband ingår i den totala avgiften på 4001 kr.
Andelstal
2,25163 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
20/1101
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
356 197 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekt nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Driftskostnader

El
3 160 kr/år
Försäkring
2 130 kr/år
Total driftskostnad
5 290 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Schablonberäknad. Driftskostnader varierar beroende på vilket avtal man tecknar samt hur mycket man förbrukar.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bonne Femme
Ost- och olivbrödet!
Nackareservatet/Hellasgården
Närheten till Söder
Nooshi sushi
Utebiblioteket vid tunnelbanan

Arkitekturen

Arkitekt: Nils Hjelm 1946-1948

Huset på Malmövägen 28–36, Stiltjen 1, ritades av arkitekt Nils Hjelm 1946. Det är ett tidstypiskt smalhus med en ljusgul putsad fasad med tvåluftsfönster och sinusprofilerade balkonger i söderläge. Fastigheten är grönklassad i Stockholm stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synvinkel.

FÖRENINGEN

Brf Hammarbys äppelträdgård

Antal lägenheter och lokaler

Brf Hammarbys äppelträdgård (org.nr: 769618-1283) är en äkta förening med adressen Malmövägen 28-36 samt Svedalavägen 6-8. Föreningen består av två trevåningshus med 41 lägenheter upplåtna med bostadsrätter samt 4 lägenheter upplåtna med hyresrätter. Huset ritades 1947 av arkitekt Nils Hjelm.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades år 2008.

Mark

Föreningens tomt innehar tomträtt. Tomträttsavgälden förhandlas om år 2026. Tomträttsavgälden uppgår till ca 173 500 kr/år.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Simpleko.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2022 till 21.6 mkr och ca 5.7 mkr i kassa och bank. Skuld per kvadrat ligger på ca 8 700 kr, vilket kan ses som en normal belåningsgrad i förhållande till fastighetens goda skick. Avgiften höjdes med 8 procent den 1 januari 2023.

Urval av underhåll

2010 Komplett renovering av fastigheterna med bl.a. stambyte, ny fasad, nya balkonger och tak. 2015 Byte av värmeväxlare. 2016 Pågrusning grusgård, oljning trä sopstationer. 2017 Förbättringar av ventilation och OVK. 2018 Underhåll dörrar/portar. 2019 Reparation markytor och reparation installationer samt reparation i tvättstugan. 2020 OVK föreningslokal, löpande underhåll av tvättstugan samt låsanordning. 2021-23 Justering av marksättningar och justeringar altaner p.g.a marksättningar. 2022 Laddstolpar installerades utomhus, översyn av föreningens träd. 2023 Justeringar av marksättningar, inomhus i markplan samt utomhus som nu står klart. Underhåll altaner och reparation av förråd/tvättstugan.

Planerade underhåll

2024 Underhåll av fönster.

Gemensamma utrymmen

De boende har tillgång till en gemensamhetslokal/gästlägenhet och två cykelförråd. Gästlägenheten kan hyras av medlemmar i föreningen till en kostnad. Vår och sommar finns det utemöbler i trädgården att använda. Föreningen har också en mindre kompost.

Tvättstuga

I fastigheterna finns två bokningsbara tvättstugor. Dom finns på Malmövägen 34-36. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp och en mangel.

Garage och parkering

Föreningen har 16 st parkeringsplatser (varav 8 med laddstolpe) på Malmövägen, samt 6 st garage på Malmövägen och 2 st på Svedalavägen. Parkeringsplats där laddstolpe nyttjas kostar 850 kr i månaden. Utöver det tillkommer kostnad för elen som förbrukas under laddning. Parkeringsplats utan laddstolpe eller där laddstolpe inte nyttjas kostar 700 kr i månaden. Garage kostar 1 200 kr i månaden.

Bredband och tv

Fastigheterna är anslutna till Stockholms stadsnät och Tele2.

I månadsavgiften ingår fiberanslutet bredband med 1000Mbit/s från Stockholm stadsnät.

Ägande och medlemskap

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande godkänns, minsta ägarandel 10 %.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgiften motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp och betalas av pantsättaren.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2022 samt avstämt med styrelsen i samband med annonspublicering. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i ett lugnt, tryggt och levande område, med närhet till naturen i Nackareservatet och med promenad- och cykelavstånd till Söder. Som boende på denna adress har man verkligen, som man brukar säga, det bästa av två världar. Området är kuperat och grönt, och husen är byggda enligt tidens koncept ´hus i park´, dvs friliggande byggnader med grönska emellan. Hammarbybacken, löparspår, mountainbikestigar, badplatser m m finns nära. Att roa sig i hemmakvarteren går också, klubbarna i Slakthusområdet ligger inom gångavstånd eller besök lokala restauranger som Tbilisis hörna, prisad för sin georgiska mat. På Malmövägen bor man granne med Bonne Femme stenugnsbageri så ett nybakat bröd är aldrig långt borta. Tunnelbanan vid Hammarbyhöjdens station nås inom ett par minuter.