Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Strandliden 41
  [Område] => Hässelby Strand
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 79 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 262 kr/mån inkl. värme & vatten (+kabel-tv bas) [Andelstal] => 2,75934 % [Andel av årsavgift] => 2,75932 % [Lägenhetsnummer] => 0032/1202 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 165 075 kr, beräknat på bostadsrättens andel av årsavgift. Uträkningen baseras på föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Bostadsrätten disponerar två förråd, varav ett om cirka 3,5 kvm samt en matkällare om cirka 0,5 kvm. [Pris] => 3 950 000 kr (kr/bud) )

Strandliden 41

VÄLPLANERAD 1950-TALSTREA MED PANORAMAVY DIREKT MOT MÄLAREN

FOTO: SYLWAN STYLING: COPPARSTAD TEXT: HENRIK

BUDGIVNING

Budgivning pågår!

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Strandliden 41
Område
Hässelby Strand
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
79 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 262 kr/mån inkl. värme & vatten (+kabel-tv bas)
Andelstal
2,75934 %
Andel av årsavgift
2,75932 %
Lägenhetsnummer
0032/1202
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
165 075 kr, beräknat på bostadsrättens andel av årsavgift. Uträkningen baseras på föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Bostadsrätten disponerar två förråd, varav ett om cirka 3,5 kvm samt en matkällare om cirka 0,5 kvm.
Pris
3 950 000 kr (kr/bud)

Driftskostnader

El
6 177 kr/år
Försäkring
2 496 kr/år
Total driftskostnad
8 673 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Driftskostnader varierar beroende på levnadsvanor och hushållets sammansättning samt el- och försäkringsavtal.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Trädgårdscafé
Kanaans trädgårdscafé, kulturcafé och kaffebar.
Grimsta naturreservat
Ett reservat som är lätt att nå. Längs Mälaren löper ett fint stråk som binder ihop badplatserna Kanaan och Maltesholm.
Riddersviks herrgård
Uppskattad inrättning med restaurang, julbord, hotell och event.
Hesselby slott och krukmakeri
Sveriges musikslott, en plats full av liv, rörelse och musik. Restaurang och event.
Maltesholmsbadet
Stort, barnvänligt strandband med brygga.

Arkitekturen

Arkitekt: Curman & Gunnartz 1956

Husen på Strandliden ritades av arkitekterna Jöran Curman och Nils Gunnartz för Svenska Bostäders räkning. En av dessa hus är Marmorbordet 1 som ligger med ett högt läge invid Mälarens strand. Det byggdes med dispens för att kunna erbjuda konstnärsateljéer med en utsikt över det vanliga. I december 1957 stod huset färdigt för inflyttning. Byggnaden är tre våningar hög mot gatan men fyra våningar mot sjösidan. Längst ner mot vattnet inreddes entresolerade ateljévåningar om två rum och kök, och en av dem utgörs av denna lägenhet. För de boende i Brf Marmorbordet 1 finns gemensam tvättstuga som ligger på samma plan som denna lägenhet, några meter ifrån, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp och mangel. Därtill finns ett cykelförråd på samma plan invid lägenheten på 37:an. Man kan även boka en uteveranda för sammankomster. I överenskommelse med grannföreningen kan man boka en gästlägenhet. Föreningen arrangerar julfester och andra arrangemang, här finns god grannsämja och några har bott i huset sedan det stod nytt.

FÖRENINGEN

Brf Marmorbordet (769603-7485)

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Marmorbordet 1 (org. nr 769603-7485) äger fastigheten Marmorbordet 1 med ett flerbostadshus. Huset uppfördes 1957 och är beläget i Hässelby strand. Föreningen består av 40 st lägenheter varav 3 st är hyresrätter. Huset värms upp via bergvärme med solcellspaneler som komplement.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen äger fastigheten sedan 2008.

Mark

Föreningen innehar fastigheterna genom tomträttsavtal med Stockholms stad. Avtalet förnyas 2038.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av MBF. Den tekniska förvaltningen sköts av föreningen i egen regi.

Renoveringar

Under föreningens tid har fastigheten genomgått både stora och små renoveringar, vilket har lett till ökad komfort och lägre energikostnader för de boende. 1995 gjordes stambyte avseende kök och badrum. 2008, föreningen bildas. 2009, ny takbeläggning och tvättstuga. 2010, installation av bergvärme. 2011, ny el och installation av fiber, nytt låssystem och ny styrelselokal. 2012, trefas samt besiktning av avlopp. 2013, ombyggnad till 3-glas (1+2) i alla fönster och balkongdörrar. 2016, solcellspaneler installerades på södra fasadens tak, portbyte. 2017, renovering och målning av fasad och balkonger på sydsidan. 2019, fasadjobb och målning på gavlar och norrsida. 2020, rengöring av värmesystem, nya termostater. 2021, dränering norrsidan. 2022, arbeten med utemiljön. 2023, utbyte av bergvärmepumpar.

Kommande renoveringar

Ett större projekt framöver är taken, där takpappen börjar bli till åren.

Ekonomi

Föreningens (2022) långfristiga skulder uppgår till cirka 10 mkr och årliga intäkter uppgår till drygt 2 mkr. Skuldkvoten per kvm bostadsyta uppgår till cirka 3.300 kr/kvm. Föreningen har cirka 4,4 mkr i omsättningstillgångar. Under 2022 sålde man av två hyresrätter och lyckades sänka sina lån med ca 7,2 mkr.

Avgifter

Inför 2023 så höjdes avgiften 3,7 %. Styrelsen upplyser om att fler höjningar ej är aktuellt. Men i förlängningen kan det alltid vara aktuellt givet den ekonomiska utvecklingen i samhället.

Städning och städdagar

Trappstädning utförs av en anlitad städfirma så detta behöver inte de boende ombesörja. Gemensamma städdagar förekommer.

Tvättstuga

En tvättstuga finns i anslutning till port 37. Här finns två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

Gemensamma utrymmen

Förutom gemensam tvättstuga finns ett cykelförråd på samma plan invid lägenheten på 37:an. Man kan även boka en uteveranda för sammankomster. I överenskommelse med grannföreningen kan man boka deras gästlägenhet.

Parkering/garage

Föreningen innehar inga egna bilplatser. På gatan får man parkera max 7 dagar i följd. Avgiftsbelagd p-plats finns vid Maltesholmsvägen intill Hässelby strands kyrka.

Bredband och TV

Fiber är indraget i fastigheten och abonnemang bekostas av medlem utöver lägenhetsavgiften. Kabel-tv via Com Hem varav grundutbudet ingår i avgiften.

Energideklaration

Då föreningens fastighet har betyget B i energideklarationen så innebär detta att många banker erbjuder s.k. gröna bolån med lägre ränta.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningen och kontakt med styrelsen i augusti 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen.

OMRÅDET

Mälaren, fantastisk utsikt och bad- och båtmöjligheter gör att detta boende kan kännas som en evig semesterresa. 1 minut till vattnet men också bara 5 minuter till pålitlig kollektivtrafik med tunnelbanan i Hässelby strand, gör att man ändå smidigt anknyter till Stockholm och det vardagliga livet. Att efter förrättat värv sedan landa på denna plats, med storslagen Mälarvy, är sann livskvalitet. Natur- och kulturvännen kan även uppskatta närheten till Grimsta naturreservat och trevliga utflyktsmål som Riddersvik, Kanaan och Hässelby slott. Till närmaste småbåtshamn är det endast 200 meter. Barnfamiljer har nära till parklek och det lilla närliggande centrumet förstärker småstadskänslan.