Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Skridskovägen 7
  [Område] => Västertorp/Hägerstensåsen
  [Våning] => 3 av 3, hiss finns
  [Rum] => 1,5 rum
  [Area] => 38 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 477 kr/mån Inkl. värme, v/a, kabel-tv (grundutbud). En obligatorisk avgift om 200 kr/ månad tillkommer för internet [Andelstal] => 1,691 % [Andel av årsavgift] => 1,56234 % [Lägenhetsnummer] => 503/1203 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 265 441 kr, Beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. )

Skridskovägen 7

LJUS OCH LUFTIG LÄGENHET MED BALKONG HÖGST UPP

FOTO: BORGELIN STYLING: GÄRDE TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Gabriel Asadour
Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Skridskovägen 7
Område
Västertorp/Hägerstensåsen
Våning
3 av 3, hiss finns
Rum
1,5 rum
Area
38 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 477 kr/mån Inkl. värme, v/a, kabel-tv (grundutbud). En obligatorisk avgift om 200 kr/ månad tillkommer för internet
Andelstal
1,691 %
Andel av årsavgift
1,56234 %
Lägenhetsnummer
503/1203
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
265 441 kr, Beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.

Driftskostnader

El
2 275 kr/år
Försäkring
1 300 kr/år
Total driftskostnad
3 575 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Långbro Bakficka
Mysigt trädgårdscafé mitt i Långbroparken.
Västertorps centrum
Ett stort urval av restauranger och butiker. Antikboden är den personliga favoriten, en retro- och antikbutik med mängder av prylar.
Vinterviken
Cykelavstånd till vacker badplats med klippor där man kan titta på solnedgången.
Västertorps simhall och gym
På kvällarna ser man ner till det upplysta badet från fönstren i lägenheten.
Slow Hands Café
Trendigt café där man kan dricka supergott naturvin.

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Laudon 1956

Västertorps gymnasium, eller Västertorps läroverk som var dess ursprungliga namn, ritades på 1950-talet av arkitekt Curt Laudon, en man som i sitt yrkesliv ritade många skolbyggnader, både i Stockholm och runt om i landet. Under 2007–2009 byggde Oscar Properties tillsammans med WAK Arkitekter om skolan till bostäder. Västertorps gymnasium är en klassisk 1950-talsbyggnad som bevarar mycket av sitt ursprungliga utseende, men har kompletterats med balkonger i samband med ombyggnaden. Man har tagit vara på många ursprungliga detaljer som marmorgolv, stora glaspartier och trapphus.

FÖRENINGEN

Brf Lilla Isprinsessan

Föreningen

Brf Lilla Isprinsessan (org. nr 760610-4723) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Isprinsessan 9 år 2005. Föreningen består av ett flerbostadshus beläget på Skridskovägen 7 och omfattar 42 lägenheter med bostadsrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 9 229 kr per kvm boarea. En obligatorisk avgift om 200 kr / månad tillkommer för bredband. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Föreningen kommer att höja månadsavgiften med 10% från årsskiftet.

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med ComHem för kabel-tv och är anslutna till Stockholms Stadsnät via Ownit för bredband.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 313 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Stor och ljus tvättstuga utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare och två torkskåp, barnvagnsrum samt två cykelförråd.

Parkering

Föreningen har 30 parkeringsplatser fördelade på tre parkeringar, dessa hyrs ut till föreningens medlemmar.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar, i urval

2005 byggdes fastigheten om till lägenheter, i samband med detta genomgick huset en upprustning, kök och avloppsstammar byttes och även el-stigarna, 2016 stamspolning, 2013 förbättringsarbete av ventilation i samtliga lägenheter, 2022 spolning av avloppsstammar, 2022 Taket är nylagt och isoleringen under taket är helt omgjord, vilket gett ett väldigt bra resultat energiförbrukning och värmen i huset.

Planerade renoveringar

Fönsterrenoveringen skjuts fram i och med nuvarande ränteläget.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer en till två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i nov 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Förorternas Östermalm var smeknamnet på Västertorp då stadsdelen var nybyggd på 1950-talet. Här satsades starkt på den konstnärliga utsmyckningen. Känslan idag är kanske mer en mysig småstad med ett trevligt förortscentrum i en välplanerad miljö, rik på konst och skulptur. På denna adress bor du i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till det mesta – tunnelbana, skolor, förskolor, restauranger, caféer och närservice som kiosker, apotek, skomakare, kemtvätt, frisörer, bank, blomsteraffär, optiker, antikhandel m m. Det är en mycket grön stadsdel med stora och uppvuxna träd och parkleken Lugnet med plaskdamm och lekpark. Huset ligger granne med Västertorpshallen med bassänger, gym och gruppträning. Bada kan man även göra i utomhus vid Personnebadet och i Mälaren vid klipporna i Örnsberg.