Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bandyvägen 44
  [Område] => Västertorp
  [Våning] => 1 av 1, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 78 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => Altan tillhörande bostaden med trapp ned till del av föreningens gård. [Tomtareal] => [Avgift] => 4 117 kr/mån Värme, V/A & parkeringsplats med eluttag. [Andelstal] => 11,56 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 104/1002 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 458 494 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar över ett källarförråd om ca 3.5 kvm och till det tillkommer en hyllsektion. Ytterligare förvaring finns under altanen. Enligt säljarens uppgift. )

Bandyvägen 44

RADHUSKÄNSLA I VÄSTERTORP – FAMILJEVÄNLIG FUNKIS MED STOR ALTAN

FOTO: JOHANSON STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÈN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bandyvägen 44
Område
Västertorp
Våning
1 av 1, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
78 kvm
Föreningens information
Beskrivning uteplats
Altan tillhörande bostaden med trapp ned till del av föreningens gård.
Avgift
4 117 kr/mån Värme, V/A & parkeringsplats med eluttag.
Andelstal
11,56 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
104/1002
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
458 494 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar över ett källarförråd om ca 3.5 kvm och till det tillkommer en hyllsektion. Ytterligare förvaring finns under altanen. Enligt säljarens uppgift.

Driftskostnader

El
6 000 kr/år
Försäkring
2 484 kr/år
Total driftskostnad
8 484 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
2 vuxna och 2 barn i hushållet.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vår pizza
Västertorps bästa pizza.
Antikboden
Här går det att fynda retroklassiker.
Lugnet
Stans bästa parklek. Bada, spela boll, skejta, åka pulka eller skridskor, klättra, låna månbilar, grilla, spela pingis, pyssla – här finns något för alla.
Erssons Delibistro
Restaurang och deli med fisk som specialitet.
Slow Hands
Ett café som serverar en bättre kopp kaffe.

Arkitekturen

Arkitekt: Gustaf Lettström, 1953

Fastigheten Måldomaren 5 uppfördes som ett spädbarnshem under Stockholms stads barnavårdsnämnd. Spädbarnshemmet öppnade i maj 1955. Arkitekt var Gustaf Lettström. Lettström har bland annat ritat en mängd offentliga byggnader som Näringslivets hus på Storgatan, Svenska Industritjänstemannaförbundets hus på Linnégatan, Täby galopp och Cementas anläggning i Liljeholmen. 1996–1997 genomgick fastigheten en ombyggnad till bostäder genom BLP arkitekter.

FÖRENINGEN

Brf Måldomaren

Antal lägenheter och lokaler

Brf Måldomaren äkta förening på Bandyvägen som består av 9 bostadsrätter. Den totala boytan är 680 kvm och tomten är 2 210 kvm. Varje lägenhet disponerar över varsin parkeringsplats med el-uttag. Byggnadens utformning är ett bostadshus i ett plan med delvis källare och ett hus i två plan utan källare. Byggnaden uppfördes år 1953 som ett spädbarnshem och genomgick en ombyggnad till bostäder år 1996-1997.

Mark

Föreningen äger marken.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Söderberg och Partners.

Urval renoveringar

Elstammar, rörstammar, fasad 1997. Bergvärme, ca 2009.

Tak 2017. Altantak 2021. Fönster renoverade utvändigt cirka 2008.

Kommande renoveringar

Inga stora renoveringar planerade framåt. En ny energideklaration ska upprättas närmsta året. De ska även se över ventilationen i fastigheten. Undersökning för att potentiellt installera solceller pågår.

Ekonomi

Föreningen har stabil ekonomi. Föreningens lån ligger på ca 4 362 219 KR, samtliga lån har i dagsläget rörlig ränta mellan 4,92-5,16%. Belåning/kvm bostadsrättsyta är därmed ca 6415 kr. Det finns ca 420 TKR i kassa & bank. Avgifterna planeras höjas med max 10-13% under sommaren, exakt datum eller procentuell höjning är ej bestämd. Uppgifter från styrelsen 2023-05-17 samt årsredovisning från 2022.

Gemensamma utrymmen/utemiljön

Den gemensamma lummiga trädgården har äppel- och plommonträd samt fina buskar och blommor. Det finns en gemensam studsmatta och intill föreningens egna mark finns en fin allmänning med gräsmatta och skogsdunge. Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren utrustad med en tvättmaskin, en torktumlare, ett torkskåp samt mangel. Det finns även en snickarbod och ett gemensamt cykel- och barnvagnsrum.

Parkering

Alla boende disponerar över en parkeringsplats med el-uttag. Parkeringsplatsen ingår i månadsavgiften. Boendeparkering på gatorna gäller. Se Stockholms stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften/ Bredband

Värme, V/A och en parkeringsplats ingår i avgiften. Fiber finns i fastigheten men är inte indraget till lägenheten. Kan dras in mot en avgift. Nuvarande ägare använder mobilt bredband. TV kan anslutas till antennuttag för basutbud.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 1,5% av prisbasbelopp betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift 1 % av prisbasbelopp betalas av köpare.

Övrigt om föreningen

medlemmarna själva som står för snöskottning, gräsklippning och städning av allmänna ytor som t.ex källare samt lättare reparationer. Det gör föreningen för att hålla driftkostnaderna nere.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från styrelsen 2023-05-17, föreningens stadgar samt senaste årsredovisning från 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Under rådande omständigheter ser många föreningar över sina lån och kostnader just nu. Siffrorna du läser här är alltid uppdaterade med vår senaste information men kan komma att förändras under de närmsta åren. Du kan alltid resonera kring ekonomin med oss eller vända dig direkt till styrelsen i berörd förening för mer information.

OMRÅDET

Lägenheten ligger mitt i ett område av charmiga kedjehus. Här finns en sällsynt fin gemenskap där det bland annat arrangeras loppisar på vår och höst (nästa gång nu på lördag den 27 maj), valborgsfirande med brasa, motionslopp för barn, s k ”bandyvarv”, spökvandring på Halloween och tomtetåg på julafton med julklappsutdelning. Västertorp är ett genuint och trivsamt 1950-talsområde som då det var nytt kallades ”Förorternas Östermalm”. Känslan idag är kanske mer en mysig småstad, med ett trevligt förortscentrum i en välplanerad miljö, rikt utsmyckad av konst och skulptur och med mycket grönska. Bandyvägen ligger med nära gångavstånd till den charmiga centrumgatan med livsmedelsbutiker, flera restauranger, butiker och service. På knappa kvarten kan man även gå till Fruängens centrum och äta god fisk på Erssons delibistro, ta en burgare på Babas burgers, besöka Systembolaget och handla frukt och grönt på torget. Västertorps idrotts- och simhall och Hägerstensbadet med utomhusbassäng ligger nära, liksom Parkleken Lugnet som är en av de bästa lekparkerna i stan. Hägerstensåsens tunnelbana nås på cirka fem minuters promenad.