Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Pingstvägen 46
  [Område] => Telefonplan
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 35 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 206 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV bas och bredband. [Andelstal] => 0,16928 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 2608/1301 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 61 641 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 5 kvm enligt säljarens uppgifter )

Pingstvägen 46

LJUS OCH MYCKET CHARMIG FUNKISETTA MED UTSIKT ÖVER GRÖNSKA OCH TAKÅSAR

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT: LUNDGREN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Gabriel Asadour
Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Emma Ekvall
Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Pingstvägen 46
Område
Telefonplan
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
35 kvm
Föreningens information
Avgift
3 206 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV bas och bredband.
Andelstal
0,16928 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
2608/1301
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
61 641 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 5 kvm enligt säljarens uppgifter

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 268 kr/år
Total driftskostnad
5 868 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vinterviken med bad och trädgårdskafé
Söderbergs Bageri
AB Café
Restaurang Landet
Klättercentret

Arkitekturen

Arkitekt: 1938-1941 Ahlberg, Backström och Reinius

Brf Tele består av fem fastigheter som uppfördes mellan 1938 och 1941 enligt ritningar av de namnkunniga arkitekterna Hakon Ahlberg, Sven Backström och Leif Reinius. Kvarteret är mycket välbevarat och ett fint exempel på tidens stadsplaneringsideal om ”hus i park” med lummigt inramade grönytor mellan fristående hus. Det ingår i LM-staden som skapades för de anställda vid LM Ericssons fabrik vid Telefonplan. När Riksantikvarieämbetet på 1980-talet fick i uppgift att utmärka tolv svenska industriminnen valde man ut LM-staden tillsammans med bland annat Falu koppargruva, Karlskrona varv och Trollhättans fall- och slussområde.

FÖRENINGEN

Brf Tele

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Tele innehar fem st fastigheter bestående av 30 st bostadshus. Föreningen upplåter 496 st lägenheter med bostadsrätt, 20 st lägenheter med hyresrätt (varav 4 är gästlägenheter) samt 2 st bostadsrättslokaler och 38 st hyreslokaler.

Mark

Föreningen innehar fastigheten genom tomträtt som upplåts av Stockholms stad. Omförhandling skedde i början på 2019 och avgälden kommer höjas stegvis till 2024. Omförhandlas nästa gång 2029.

Förvaltare

Föreningens ekonomiska förvaltning samt fastighetsskötseln sköts av Fastighetsägarna Service.

Renoveringar

Stambyte, renoveringar av elledningar samt fasadrenovering genomfördes åren 1993–1996. Fjärrvärme drogs in 1997. Alla tak lades om mellan 2004–2009. Under åren har löpande underhåll skett och fortsätter att ske. Trapphusen har nyligen målats. Tvättstugan är helrenoverad 2016 med en ny maskinpark. OVK januari 2023. Se föreningens årsredovisning & hemsida för mer information!

Kommande renoveringar

Inga stora renoveringar är beslutade, endast löpande underhåll. Ett av projekten som pågår är målning av fönstrens ytterbåge som är ungefär halvvägs i en process fördelad över fyra, fem år. Fönstren i huset på på Pingstvägen 46 är målade.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 44,5 mkr per bokslutet 2021. Skuldkvoten är cirka 2000 kr/kvm boyta, snittet i Hägersten uppgår till 6.000 kr/kvm. Föreningen har en trygg ekonomi. De har många hyresrätter kvar, vilka kan utgöra stora tillgångar när de upplåts till bostadsrätter och säljs av föreningen. De har dessutom ca 12,7 mkr i kassa & bank.

Avgifter

En avgiftshöjning på 25% har skett från och med 1/1-24.

Delat ägande & andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden. Föreningen godkänner medlemmar som avser sig att bo i lägenheten. Om föräldrar eller andra anhöriga enbart ska vara medlåntagare bör de istället lösa detta hos banken eller genom avtal sinsemellan.

Städning och städdagar

Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år, anlitade företag ombesörjer trappstädningen och skötsel av föreningens tomtmark.

Gemensamma utrymmen

Som boende har man tillgång till 2,6 hektar grönytor med planteringar, sittplatser med mera. Varje hus har ett eget cykelrum/barnvagnsrum. Det finns tre gästlägenheter, festlokal, hobbyrum, bastu med mera. Tvättstugan finns i hus 16, Pingstvägen 34. Nio tvättmaskinsgrupper med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, vilket ger inalles arton tvättmaskiner, nio torktumlare och nio torkskåp. Samt två kallmanglar. Utöver detta även en grovtvättmaskin med tillhörande torkrum. Disponeras mot årsavgift 300 kr. Engångskostnad för passerbricka: 300 kr.

Parkering

Avgiftsbelagd parkering på gatorna i området. Den som är folkbokförd inom området kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos kommunen. Boende i föreningen kan ställa sig i kö till föreningens garageplatser och parkeringsplatser.

Bredband och TV

Kabel-tv grundutbud samt bredband ingår i årsavgiften. Digital-TV-box och extra kanaler bekostas av den boende. Under 2022 har fiber dragits in i lägenheterna och levereras av Ownit/Telenor, 1000 Mbit/s.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

2,5% av prisbasbeloppet erlägges i överlåtelseavgift köparen eller säljaren. 1% av prisbasbeloppet erlägges som pantsättkningsavgift av köparen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument, senaste årsredovisning och webbsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.brftele.se.

OMRÅDET

Lägenheten har ett mycket trivsamt läge, och här vid Telefonplan myllrar det av kaféer och restauranger. Runt hörnet har man Konstfack, Klättercentret, Söderbergs Bageri och mysiga AB Café. På kort promenadavstånd finns Aspuddens charmiga småstadskärna med bland annat biograf, och det är även nära till Vinterviken och Örnberget med trevliga badplatser. Lugna och trygga stråk längs med Mälaren och genom vacker natur bjuder in till träning och promenader. Trots lugnet är läget centralt, och med cykel eller tunnelbana tar man sig snabbt in till Söder. Närservicen är god och strax intill Telefonplans tunnelbanestation, bara några minuter till fots från lägenheten, ligger ett Hemköp som har öppet mellan 06:19 och 23:19 alla veckans dagar.