Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Kransbindarvägen 51
  [Område] => Telefonplan
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 35 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 565 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV bas och bredband. [Andelstal] => 0,16928 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 1517/1102 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 61 641 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett källarförråd på ca 6 kvadratmeter enligt uppgifter från säljaren. [Pris] => )

Kransbindarvägen 51

MYSIG OCH VÄLPLANERAD FUNKISTVÅA I GRÖNA K-MÄRKTA KVARTER

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT:MURÉN

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Gabriel Asadour
Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Kransbindarvägen 51
Område
Telefonplan
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
35 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 565 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV bas och bredband.
Andelstal
0,16928 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
1517/1102
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
61 641 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar ett källarförråd på ca 6 kvadratmeter enligt uppgifter från säljaren.

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
1 200 kr/år
Övrigt
3 600 kr/år
Total driftskostnad
7 200 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Söderbergs bageri
Restaurang Landet
Aspuddens bokhandel
Örnbergets bad
Bio Aspen

Arkitekturen

Arkitekt: AHLBERG, BACKSTRÖM och REINIUS 1938

Brf Tele består av fem olika fastigheter som uppfördes under åren 1938–1941 och ritades av de namnkunniga arkitekterna Hakon Ahlberg, Sven Backström och Leif Reinius. Husen byggdes enligt den tidens rådande ideal kallat "hus i park" - byggnaderna placerades fritt i grönska, till skillnad från sammanfogade i kvarter. Mellan husen i detta område finns hela 26 000 kvm gröna ytor. Föreningens hus är mycket välbevarade och ger en god bild av hur den här typen av bostadsområde såg ut då det var nybyggt. Trapphusen är också ljusa och fina med spiralformade marmortrappor, fönster och vädringsbalkong. Husen ingår i LM-staden som skapades för de anställda vid LM Ericssons fabrik vid Telefonplan. I början av 1980-talet fick Riksantikvarieämbetet i uppgift att kulturminnesmärka tolv svenska industriminnen och då blev LM-staden en av de som fick denna utmärkelse, tillsammans med till exempel Falu Koppargruva, Karlskrona varv och fall- och slussområdet i Trollhättan. Husen byggdes redan från början som bostadsrätter.

FÖRENINGEN

Brf Tele

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Tele innehar fem st fastigheter bestående av 30 st bostadshus. Föreningen upplåter 496 st lägenheter med bostadsrätt, 20 st lägenheter med hyresrätt (varav 4 är gästlägenheter) samt 2 st bostadsrättslokaler och 38 st hyreslokaler.

Mark

Föreningen innehar fastigheten genom tomträtt som upplåts av Stockholms stad. Omförhandling skedde i början på 2019 och avgälden kommer höjas stegvis till 2024. Omförhandlas nästa gång 2029.

Förvaltare

Föreningens ekonomiska förvaltning samt fastighetsskötseln sköts av Fastighetsägarna Service.

Renoveringar

Stambyte, renoveringar av elledningar samt fasadrenovering genomfördes åren 1993–1996. Fjärrvärme drogs in 1997. Alla tak lades om mellan 2004–2009. Under åren har löpande underhåll skett och fortsätter att ske. Trapphusen har nyligen målats. Tvättstugan är helrenoverad 2016 med en ny maskinpark. OVK januari 2023. Se föreningens årsredovisning & hemsida för mer information!

Kommande renoveringar

Inga stora renoveringar är beslutade, endast löpande underhåll. Ett av projekten som pågår är målning av fönstrens ytterbåge som är ungefär halvvägs i en process fördelad över fyra, fem år. Fönstren i huset på på Pingstvägen 46 är målade.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 44,5 mkr per bokslutet 2021. Skuldkvoten är cirka 2000 kr/kvm boyta, snittet i Hägersten uppgår till 6.000 kr/kvm. Föreningen har en trygg ekonomi. De har många hyresrätter kvar, vilka kan utgöra stora tillgångar när de upplåts till bostadsrätter och säljs av föreningen. De har dessutom ca 12,7 mkr i kassa & bank.

Avgifter

Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Delat ägande & andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden. Föreningen godkänner medlemmar som avser sig att bo i lägenheten. Om föräldrar eller andra anhöriga enbart ska vara medlåntagare bör de istället lösa detta hos banken eller genom avtal sinsemellan.

Städning och städdagar

Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år, anlitade företag ombesörjer trappstädningen och skötsel av föreningens tomtmark.

Gemensamma utrymmen

Som boende har man tillgång till 2,6 hektar grönytor med planteringar, sittplatser med mera. Varje hus har ett eget cykelrum/barnvagnsrum. Det finns tre gästlägenheter, festlokal, hobbyrum, bastu med mera. Tvättstugan finns i hus 16, Pingstvägen 34. Nio tvättmaskinsgrupper med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, vilket ger inalles arton tvättmaskiner, nio torktumlare och nio torkskåp. Samt två kallmanglar. Utöver detta även en grovtvättmaskin med tillhörande torkrum. Disponeras mot årsavgift 300 kr. Engångskostnad för passerbricka: 300 kr.

Parkering

Avgiftsbelagd parkering på gatorna i området. Den som är folkbokförd inom området kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos kommunen. Boende i föreningen kan ställa sig i kö till föreningens garageplatser och parkeringsplatser.

Bredband och TV

Kabel-tv grundutbud samt bredband ingår i årsavgiften. Digital-TV-box och extra kanaler bekostas av den boende. Under 2022 har fiber dragits in i lägenheterna och levereras av Ownit/Telenor, 1000 Mbit/s.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

2,5% av prisbasbeloppet erlägges i överlåtelseavgift köparen eller säljaren. 1% av prisbasbeloppet erlägges som pantsättkningsavgift av köparen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument, senaste årsredovisning och webbsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.brftele.se.

OMRÅDET

Här bor du i ett lugnt och naturnära område som också är ovanligt rikt på restauranger och caféer och har en härlig, kreativ atmosfär med liv och rörelse. Det är enkelt att cykla eller ta tunnelbanan, som ligger fem minuter hemifrån, till stan, men det är också skönt att bo på en plats som fyller livet utan att man behöver åka någon annanstans. Man kan utan problem spendera sina dagar här och njuta av härliga promenader, ett dopp i Mälaren, god fika, bio och sedan ha svårt att välja vilket av alla matställen som middagen ska ätas på.