Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Vattenledningsvägen 45
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 3 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 56,5 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 557 kr/mån Inkl. värme och v/a. Betalas månadsvis. [Andelstal] => 9,84536 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 3:2/1202 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 595 250 kr, beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021. [Förråd] => Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar ett källarförråd om ca 8 kvm. )

Vattenledningsvägen 45

MED ÖGA FÖR DESIGN – RENOVERAD TVÅRUMMARE MED FÖNSTER I FIL MOT LUMMIG GÅRD

FOTO: ONO TEXT: BECK-REMNES

BUDGIVNING

Högsta bud: 3 900 000 kr
Bud
Budgivare
Tidpunkt
3 900 000 kr
1
31 maj 18.46
3 800 000 kr
1
31 maj 10.14
* = Annullerat bud

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Tobias Springfeldt
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Vattenledningsvägen 45
Område
Midsommarkransen
Våning
3 av 4, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
56,5 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 557 kr/mån Inkl. värme och v/a. Betalas månadsvis.
Andelstal
9,84536 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
3:2/1202
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
595 250 kr, beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021.
Förråd
Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar ett källarförråd om ca 8 kvm.

Driftskostnader

El
4 536 kr/år
Försäkring
454 kr/år
Total driftskostnad
4 990 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Restaurang Gaia
Vinterviken
Svandamsparken
Restaurang Landet
Löpning runt Årstaviken

Arkitekturen

Arkitekt: Ernst Grönwall 1935

Huset på Vattenledningsvägen 45, Konvolvulus 6, byggdes och stod inflyttningsfärdigt år 1935-1936. Ernst Grönwall var arkitekt och detta var ett av hans första uppdrag. Just 1936 tog han sin arkitektexamen från KTH. Efter detta kom han bland annat att rita flera biografer med tillhörande bostadshus, som Draken vid Fridhemsplan, Victoria på Götgatan, Esplanad på Karlavägen och det vackra huset vid Karlaplan som tidigare inhyste Radiotjänsts studio och numer tillhör Maximteatern. Konvolvulus 6 är ett klassiskt funkishus i tre våningar samt källare. Dess fasad är putsad i en gul kulör. Brf Konvolv är en liten, väl fungerande och lättillgänglig förening. De boende har en gemensam innergård med träd som syren och hägg, bärbuskar och odlingsmöjligheter samt utemöbler och grillplats. I huset finns tvättstuga och lägenhetsförråd.

FÖRENINGEN

Brf Konvolv

Föreningen

Brf Konvolv (org. 769603-1926) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Konvolvulus 6 år 1998. Föreningen består av ett gathus beläget på Vattenledningsvägen 45, och omfattar 12 lägenheter med bostadsrätt. Marken innehas med äganderätt. Huset uppfördes år 1935 och ritades av arkitekten Ernst Grönwall.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2021 ligger på 10 488 kr per kvm bostadsrättsarea.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Bredband

Föreningens leverantör avseende fiberdraget bredband är IP:only.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, däremot accepteras delat ägande.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 313 kr samt en pantsättningsavgift på 525 kr som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar en gemensam vacker innergård. I källaren finns cykel- och barnvagnsförråd samt tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Renoveringar i urval

2022 målning av tak, uppföljning gällande obligatorisk ventilationskontroll, 2021 obligatorisk ventilationskontroll, underhåll av tak, 2019 renovering av originalfönster och nya energiglas, stamspolning, 2017 målning av trapphus, 2013 fasadrenovering, 1998 ombyggnad av hela fastigheten inkl. stammar i kök och badrum.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Miljön är kreativ med ett stort utbud av småbutiker inriktade på både design och vintage, många caféer och restauranger samt historiska biografen Tellus. Här finns allt ”runt hörnet” men i en lugnare atmosfär jämfört med inne i stan. På promenadavstånd ligger även Vinterviken med bland annat bad, trädgårdar och café. Svandammsparken är en annan oas i närområdet. Stadsdelen är perfekt för den som vill ha nära till naturen och vattnet, kunna ta ett glas eller kaffe i de egna kvarteren men också cykla till Södermalm på tio minuter. På denna adress bor du dessutom endast 2–3 minuters promenad från tunnelbanan.