Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Svandammsvägen 8
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 4 av 4, ej hiss
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 25 kvm
Föreningens information. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 1 213 kr/mån Inklusive värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg för bredband om 110 kr/mån tillkommer på avgiften. [Andelstal] => 1,41965 % [Andel av årsavgift] => 1,41004 % [Lägenhetsnummer] => 0028/1405 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => Föreningen är skuldfri )

Svandammsvägen 8

ETT EGET HÖRN AV MIDSOMMARKRANSEN – LJUS OCH MYSIG ETTA HÖGST UPP I HUSET I SKULDFRI FÖRENING

TEXT: LUNDGREN STYLING: VAN KEPPEL FOTO: ONO

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Gabriel Asadour
Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Emma Ekvall
Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Svandammsvägen 8
Område
Midsommarkransen
Våning
4 av 4, ej hiss
Rum
1 rum
Area
25 kvm
Föreningens information.
Avgift
1 213 kr/mån Inklusive värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg för bredband om 110 kr/mån tillkommer på avgiften.
Andelstal
1,41965 %
Andel av årsavgift
1,41004 %
Lägenhetsnummer
0028/1405
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
Föreningen är skuldfri

Driftskostnader

El
3 390 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Övrigt
3 636 kr/år
Total driftskostnad
8 526 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bageriet mittemot Coop
Vinterviken vid Mälaren
Sjön Trekanten
Närheten till Södermalm
Den nyöppnade restaurangen Gaia

Arkitekturen

Arkitekt: Arthur Clarin 1929

Lejongapet 33 uppfördes under åren 1929 och 1930 vid den plats som brukar kallas för Skvallertorget. Huset, som ritades av arkitekten Arthur Clarin har fyra våningar med en så kallad kungsvåning högst upp, och fasaden är putsad i en rödbrun nyans. Det är ett fint exempel på övergången från 1920-talets klassicism till 1930-talets funkis och bevarar i stort sett sitt ursprungliga utseende. Därav är huset grönklassat av Stadsmuseet, vilket innebär att det är särskilt värdefullt ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Lejongapet 33

Föreningen

Brf Lejongapet 33 (org. 702002-9489) är en äkta bostadsrättsförening som innehar fastigheten Lejongapet 33 med äganderätt. Föreningen består av ett gathus beläget på Svandammsvägen 8 samt Tegelbruksvägen 1, och omfattar 38 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt. Bostadsbyggnaden är från 1929 och har ett kulturhistoriskt värde.

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi då de är helt skuldfria och har ca 3,6 mkr i kassan. De 4 lokalerna ger löpande goda intäkter. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar!

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och den tekniska förvaltningen sköts av Driftia Förvaltning AB.

Bredband och kabel-tv

Leverantör avseende fiberdraget bredband är Bahnhof med en hastighet om 1000/1000 Mbit/s, gruppavtal finns för medlemmarna. Kabel-tv beställs av medlemmarna separat.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, delat ägande accepteras.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1433 kr som betalas av säljaren samt en pantsättningsavgift på 573 kr per pant.

Gemensamma utrymmen

Det finns en gemensam lugn och lummig innergård med plats för utemöbler, pergola etc. Denna håller just nu på att renoveras och ska färdigställas innan sommaren. Under sommartid är gården omgiven av buskar, träd med gräsmatta och plommonträd. Den slutna innergården är en fin oas som ligger skyddad mellan huskropparna och inbjuder till umgänge med grillning eller picknick under trevliga sammankomster med vänner och bekanta. Som boende har man också tillgång till mysiga och möblerade trapphusbalkonger, cykelförråd, barnvagnsförråd, samlingslokal och ett hobbyrum. Det finns en tvättstuga i källaren som är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, mangel samt torkrum.

Renoveringar i urval

2023 påbörjat upprustning av innergården, 2022 stamspolning, 2022 brandskyddsbesiktning, 2021 säkrat upp taket och förlängt livslängden, 2020 installation av fiber från Bahnhof i samtliga lägenheter och lokaler, 2019 systematiskt brandskydd genomfördes under hösten och numera finns brandsläckare upphängda i källare och i trapphusen, ny energideklaration har genomförts, underhåll av föreningens gasledningar har genomförts, 2018 byte av tvättmaskin, kontroll av fasad samt reparation av skadade delar, besiktning och kontroll av fjärrvärmeanläggningen, spolning av stammarna, 2017 OVK besiktning, 2015 underhåll avloppsrör i källaren, 2014 installation av värmekablar på taken samt upprustning av innergården, översyn av avloppssystem, 2013 montering isolerglas i samtliga fönster samt målning utsida fönster, totalrenovering av tvättstugan, 2012 installation av sopsugsanläggning, 2010 OVK, 2009 spolning och renskärning av avloppsstammar, 2006 radonmätning, 1998 installation och anslutning av fjärrvärme, 1990 installation av nya avloppsstammar, nya tät- och ytskikt i badrum, nya el-stigare, 1988 renovering av fasad och takbeläggning.

Planerade renoveringar

Det finns inga stora renoveringar planerade, enbart löpande underhåll. Fortsatt underhåll av gården 2024: Under våren blir det fokus på grönska, pergola och möblemang. Underhåll av fönster och balkongdörrar planeras ske under 2024.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

Parkering

Föreningen har inga egna bilplatser. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad (500 kronor i taxeområde 4). Läs mer på kommunens webbplats. Precis utanför huset finns relativt gott om parkeringsplatser och ett stenkast bort (i anslutning till coop) finns ett inomhusgarage.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument samt kontakt med styrelsen i januari 2024. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Lägenheten har ett underbart läge i hjärtat av Midsommarkransen, en mysig stadsdel med trivsam småstadskänsla och en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här myllrar det av kaféer, restauranger och butiker, och stadsdelen har även en egen biograf. De många parkerna, inte minst Svandammsparken, bjuder in till spontana picknickar och på kort promenadavstånd finns även Trekanten och Vinterviken med badplatser och natur. Samtidigt som lugnet råder i ”Kransen” är läget centralt, och med cykel eller tunnelbana tar man sig snabbt in till Söder. Närservicen är god och vid tunnelbanestationen, bara ett par hundra meter från lägenheten, ligger en välsorterad Coop-butik med generösa öppettider.