Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Nyårsvägen 14
  [Område] => Aspudden/Kransen
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 4 rum och kök varav 3 sovrum
  [Area] => 87 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:2020
ca 83 kvm enligt lägenhetsregistret. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 5 506 kr/mån Inkl. Värme & V/A. [Andelstal] => 3,08 % [Andel av årsavgift] => 3,08 % [Lägenhetsnummer] => 00017/1201 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 346 466 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar över ett rymligt källarförråd enligt säljarens uppgift. )

Nyårsvägen 14

FENOMENAL & FAMILJEVÄNLIG FYRA – BALKONG OCH HÄRLIG GÅRD

FOTO: JOHANSON STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

BUDGIVNING

Högsta bud: 5 975 000 kr
Bud
Budgivare
Tidpunkt
5 975 000 kr
1
7 apr 16.24
5 950 000 kr
2
7 apr 16.13
5 895 000 kr
1
7 apr 15.56
* = Annullerat bud

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Nyårsvägen 14
Område
Aspudden/Kransen
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
4 rum och kök varav 3 sovrum
Area
87 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:2020
ca 83 kvm enligt lägenhetsregistret.
Avgift
5 506 kr/mån Inkl. Värme & V/A.
Andelstal
3,08 %
Andel av årsavgift
3,08 %
Lägenhetsnummer
00017/1201
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
346 466 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar över ett rymligt källarförråd enligt säljarens uppgift.

Driftskostnader

El
5 134 kr/år
Försäkring
4 400 kr/år
Total driftskostnad
9 534 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vinterviken
Restaurang Landet
Bio Aspen
Utsiktsplatserna mot Mälaren och stan

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Gunnar Jakobsson, 1947

De tre husen på Nyårsvägen 10–20 i Hägersten ritades av arkitekt Gunnar Jakobsson och stod inflyttningsfärdiga år 1947. Bakom stod Stiftelsen Hem för Ungdom och byggnaderna huserade LM:s lärlingsskola och var en del av den s k LM-staden. I bygglovet för huset på nummer 14–16 där denna lägenhet ligger planerades det för boenden i enkelrum med gemensamt bad och toalett, dagligrum, vävrum, sysal, drejarrum, gymnastiksal och rum för föreståndarinna. 1977 byggdes husen om till hyresrätter, en ombyggnation signerad arkitekt Bengt S Carlberg för Stig Hermansson Arkitektkontor, och då med Svenska Bostäder som ägare. År 2001 klev Brf Bläckpennan in i bilden.

FÖRENINGEN

Brf Bläckpennan

Antal lägenheter och lokaler

Brf Bläckpennan är en äkta bostadsrättsförening och registrerades år 1999. Föreningens fastighet består av 3 flerbostadshus på Nyårsvägen i Hägersten. Föreningen har 38 lägenheter med bostadsrätt, 3 lägenheter med hyresrätt samt 4 lokaler upplåtna med hyresrätt. Den totala boytan är 2 936 kvm.

Ekonomi

Föreningen har stabil ekonomi och 3 hyresrätter som ses som ett mycket bra dolt kapital. De långfristiga skulderna är ca 12,5 mkr vilket ger en belåning på ca 4 724kr/kvm boyta. Det finns dessutom ca 1,2 MKR i likvida medel.

Avgiftsändringar

Avgiften höjdes med 5% den 1:a januari 2023 och nu finns inga planer på att höja avgiften. Styrelsen skriver: "Vi ser ingen, eller eventuellt mycket liten, avgiftshöjning i den närmsta framtiden. Vi har möjlighet att möta ökade kostnader med att sänka den relativt höga amorteringsgrad vi haft de senaste åren."

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt och omförhandlas nästa gång 2026.

Urval renoveringar

Monterat laddstolpar till parkeringsplatser, byte av samtliga ventiler till VVS system, renovering av hyreslägenheter, 2022. Relining av horisontella stammar som finansierades av medel som kom in efter försäljning av en hyresrätt, 2020/21. OVK-arbete, 2019. Relining av horisontella stammar i port 10/12, 2019. Renovering av tvättstuga, 2019. Stamspolning, 2018. Renovering av festlokalen, 2017. Injustering värmesystem, 2014. Trapphusmålning, 2013. Relining av vertikala stammar, 2012. Fasadrenovering, 2007. Omläggning av tak, 1995. Elstambyte, 1977. En detaljerad lista av samtliga renoveringar finns i årsredovisningen.

Kommande renoveringar

Det finns inga stora renoveringar planerade de närmsta åren. De planerar att förbättra självdragsventilationen i lägenheterna genom att installera aspiratorer på taket. Detta är ingen stor förändring av fastigheten, syftet är att förbättra ventilation i samtliga lägenheter.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två stora öppna gårdar mellan husen med planteringar, utemöbler, lekplats, växthus och grillar. Det finns även pergola med utemöbler. Det finns en gemensam nyrenoverad tvättstuga på Nyårsvägen 10-12 som är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, två torkrum med varmblås, mangel och ytor för att vika tvätt. I föreningen finns dessutom ett snickerirum, en bastu/duschrum samt ett övernattningsrum att hyra med 4 sovplatser. Det finns även en föreningslokal med kök som medlemmarna kan hyra för fester och kalas. Intill husen finns ett miljörum där man även kan slänga grovsopor, se föreningens hemsida för mer information. Närmsta cykelrum ligger praktiskt på husets gavel!

Parkering

Det finns 12 parkeringsplatser i föreningen som kostar 500kr/månad, kösystem tillämpas och i dagsläget är det kö till platserna. Föreningen har installerat laddstolpar på samtliga parkeringsplatser och har man elbil får man förtur i kön då en plats blir ledig. Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och kabel-tv

Värme & v/a ingår i avgiften. ComHem / Tele2 finns indraget och medlem tecknar själv abonnemang för bredband och kabel-tv.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Förvaltare

Delagott tar hand om ekonomisk förvaltning och fastighetsförvaltning.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Gjensidige.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns förutsatt att det innehas av makar, registrerade partner eller sådana sambor på vilka sambolagen tillämpas.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, stadgar samt senaste årsredovisning 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.blackpennan.wordpress.com

OMRÅDET

Här bor man i ett levande och ständigt föränderligt område med mysig småstadskänsla. Här finns ett stort utbud av caféer, restauranger och barer. Från åsen där denna lägenhet ligger har man en fin utsikt över stan och Mälaren och det finns många härliga promenadstråk i närheten, bad i Vinterviken och Örnsberg, möjlighet att paddla kajak och spela tennis/padel. 4H-gårdar finns i både Aspudden och Axelsberg, det finns många bra och stora lek- och idrottsplatser nära liksom flera bra skolor och förskolor, bland annat en förskola några hundra meter bort på Fastlagsvägen. I närområdet har man också praktisk närhet till centrum och galleria i Liljeholmen, Stora Coop och Systembolaget i Västberga och matbutiker öppna till kl 23 (ex Ica Aspudden och Hemköp Telefonplan).