Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hägerstensvägen 173
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 4 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 46 kvm
Förvaltarens information
1 rok. enligt lägenhetsförteckning. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 417 kr/mån Inkl. Värme och VA. Obligatoriskt tillägg om 125 kr tillkommer för bredband. [Andelstal] => 0,4466 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 182/1303 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 182 134 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021. [Förråd] => Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar över 2st förråd, ett källarförråd och ett vindsförråd. [Pris] => 3 495 000 kr )

Hägerstensvägen 173

FIN FUNKIS HÖGST UPP I HUSET, MED ORIGINALKÖK OCH SÖDERVÄND BALKONG

FOTO: LARSSON STYLING: LINGSELL TEXT: MURÉN

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Emma Ekvall
Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Sara Engberg
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hägerstensvägen 173
Område
Aspudden
Våning
4 av 4, ej hiss
Rum
2 rum
Area
46 kvm
Förvaltarens information
1 rok. enligt lägenhetsförteckning.
Avgift
3 417 kr/mån Inkl. Värme och VA. Obligatoriskt tillägg om 125 kr tillkommer för bredband.
Andelstal
0,4466 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
182/1303
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
182 134 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021.
Förråd
Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar över 2st förråd, ett källarförråd och ett vindsförråd.
Pris
3 495 000 kr

Driftskostnader

El
3 674 kr/år
Försäkring
2 593 kr/år
Övrigt
4 044 kr/år
Total driftskostnad
10 311 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Övrigt specificerar kostnaden för gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Örnsbergs klippbad
Bio Aspen
Vintervikens trädgårdscafé
Xi’an-köket
Klättercenter

Arkitekturen

Arkitekt: 1945 Curt Strehlenert

Denna välbevarade 1940-talstvåa charmar med originaldetaljer som fina köksskåp, garderober, fanerade innerdörrar, parkettgolv, fönster, fönsterbrädor av sten och gjutjärnsradiatorer. Från fönstren kan man få se spektakulära och färgstarka solnedgångar och när det blir mörkt ser husfasaderna ut som sagohus uppifrån det egna sovrumsfönstret. Den genomtänkta planlösningen och bra förvaring gör det lätt att bo två personer. Utöver detta disponerar lägenheten ett vindsförråd och en matkällare. Vindsförrådet ligger väldigt nära tillhands, en trappa upp, och blir på så sätt ett användbart utrymme för saker du inte vill ha i lägenheten. HSB Brf Korsriddaren är en stor och trygg HSB-förening om 173 lägenheter och en fin dynamik mellan äldre, barnfamiljer och unga par. Dessutom finns många faciliteter för de boende; totalt sju tvättstugor, hobbyrum, pingisrum, gym, festlokal och en gästlägenhet som kan hyras till släkt eller vänner på besök. Varje källare har cykel- och barnvagnsförvaring. Husen omger en stor innergård med gräsmatta och växter, trädgårdsmöbler, utomhuskök och cykelparkering.

FÖRENINGEN

HSB Brf Korsriddaren

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta föreningen HSB:s BRF Korsriddaren i Stockholm (org. nr 702001-1891) innehar fastigheterna i kvarteret Främlingen 1-7. Husen byggdes 1945 och är belägna i Aspudden i Hägersten. Föreningen upplåter 173 st lägenheter (9 915 kvm) med bostadsrätt och 41 st lokaler (1 288 kvm). Husen värms upp med fjärrvärme. Föreningen har innehaft fastigheterna sedan de stod färdigbyggda, då man äger marken påverkas man således ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltning

Föreningens tekniska förvaltning sköts av Fastighetsägarna AB. Ekonomisk förvaltning sköts av HSB.

Renoveringar

Utfört underhåll i korta drag.

2022, Fönsterrenovering

2021, Obligatorisk ventilationskontroll genomförd

2020-21, Fönster/trapphusrenovering.

2019, Renovering av fasad och portar

2017, Underhåll av gårdarna.

2016, Brandöversyn, entréer, tvättstugor

2012, Visst underhåll av tak/fasad.

2011, Nya tvättmaskiner.

2005, Fönsterrenovering.

1999, Gemensamhetslokaler.

1996, Renovering av tak.

1991, Nya större balkonger, stambyte, byte av elledningar.

Läs årsredovisningen samt se föreningens hemsida för fler detaljer om genomfört underhåll.

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan. Renoveringen av fönster är igång och avklarad för Hägerstensvägen 165A. Inomhusbelysningen ska även bytas ut i trapphuset.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till ca 4 917 kr/ kvm bostadsyta (kontrollerat 2023-03-07) . Snittet i Hägersten ligger på cirka 6 500kr/kvm boyta. Detta betyder att föreningen har en låg belåning. Här finns även goda intäkter från hyreslokaler. Under 2023 har det varit två avgiftshöjningar om 5% vardera. Inga nya avgiftshöjningar är planerade.

Förråd

Varje lägenhet disponerar ett vindsförråd samt ett matkällarförråd.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke. Föreningen tillämpar Hyresnämndens praxis.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam med styrelseansvar. Varje medlem tecknar sitt eget bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av allmänna ytor sköts av en anlitad firma. Gemensamma träffpunkter förekommer två gånger per år, vilket blir en slags mötesplats för trädgårdsintresserade och styrelsen.

Tvättstuga

I föreningen finns det totalt 7 st tvättstugor, varav en grovtvättstuga. I källaren i detta hus finns det två bokningsbara tvättstugor, den ena med två tvättmaskiner, en torktumlare samt en mangel och den andra med en stor tvättmaskin som passar bra för bl.a. grovtvätt eller för att tvätta mattor, utöver det finns tre stora torkrum.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör tvättstugor, övernattningslägenhet (H 167), festlokal och hobbylokal. Föreningen har också ett nyrenoverat gym med redskap. I varje källare finns cykel- och barnvagnsrum. Föreningen har även ett antal extra förråd för uthyrning. Läs mer på föreningens hemsida.

Sophantering

Hushållssopor och tidningar läggs i behållare som finns på gårdarna. Föreningens källsorteringsrum finns i källaren på Hägerstensvägen 159.

Bredband och TV

Föreningen har ett gruppanslutningsavtal med Bredbandsbolaget. Kostnaden för Bredbandsbolaget debiteras separat som ett tillägg på avgiften med 125 kr/mån. I detta avtal ingår även fast telefoni (IP-telefoni). Samtalskostnaden debiteras separat direkt till bostadsrättshavaren.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, delat ägande accepteras (minsta ägarandel 10%).

Hemsida

https://www.hsb.se/stockholm/brf/korsriddaren/

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens informationssidor och dokument, samt kontakt med styrelsen i oktober 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Det är lätt att trivas i småstadsmysiga Aspudden. Här är det alltid människor i omlopp och det finns många trevliga restauranger och caféer, bio och butiker samtidigt som man snabbt förflyttar sig till naturen och till exempel kan klippbada i Örnsberg eller promenera bland trädgårdarna i Vinterviken och stanna för en fika på trädgårdscaféet. Det är smidigt att på bra cykelvägar trampa in till stan, och tunnelbanan når man på 5–7 minuter vid Örnsberg eller Aspudden.