Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Höjdgatan 9
  [Område] => Gustavsberg - Höjdhagen
  [Våning] => 1 av 1, ej hiss
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 87 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 6 376 kr/mån inkl värme och vatten [Andelstal] => 5,4791 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 00008/1101 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 193 603 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Pris] => 4 995 000 kr )

Höjdgatan 9

SEKELSKIFTESCHARM, GRÖNSKA OCH LUGN MED BÄSTA PENDLINGSLÄGE

TEXT: MURÉN STYLING & FOTO: JAHNSON

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Anna Kling
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Höjdgatan 9
Område
Gustavsberg - Höjdhagen
Våning
1 av 1, ej hiss
Rum
4 rum och kök
Area
87 kvm
Föreningens information
Avgift
6 376 kr/mån inkl värme och vatten
Andelstal
5,4791 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
00008/1101
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
193 603 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Pris
4 995 000 kr

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
600 kr/år
Total driftskostnad
3 600 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: 1904

Lägenheten ligger i ett hus från 1903 som tidigare innehöll personalbostäder tillhörande Gustavsbergs porslinsfabrik. Lägenheterna var då av mindre storlek och denna bostad är en sammanslagning av två tidigare, vilket ger både rymliga ytor och vinklar och vrår, med charmiga detaljer som snedtak, brädgolv och spröjsade fönster. Gavelläget ger utsikt i tre väderstreck. Brf Gustavsbergsvillorna är en lugn, liten förening med grannar i olika åldrar. Man ses bland annat på trevliga gemensamma städdagar. Trädgårdsmiljön runt husen är som en villaträdgård, lummig och mysig. Här finns olika grupper av utemöbler och pallkragar att odla i. Lägenheten har egen tvättmaskin men vill man nyttja föreningens finns den i grannhuset.

FÖRENINGEN

Brf Gustavsbergsvillorna

Brf Gustavsbergsvillorna äger fastigheten Östra Ekedal 1:48 som är 3 149 kvm. På fastigheten Östra Ekedal 1:48 finns tre bostadshus uppfört 1904. Totalt inrymmer fastigheten Östra Ekedal 1:48, 12 st bostadslägenheter fördelat på ca 785 kvm. Alla byggnader är anslutna till fjärrvärmenätet och värms upp via vattenfyllda radiatorer. Vissa lägenheter har el- golvvärme i badrum/dusch/wc.

Renoveringar

Under 2019-2020 har fastigheterna genomgått en omfattande renovering, samtliga yttertak är bytta med papp, läkt och återanvänt chamottetegel, nya avloppsledningar i samtliga hus och lägenheter, servis och servicecentral utbytta. Huvudledningar fram till alla lägenheter utbytta samt nya elcentraler, fiber indragen.(Telia öppen fiber), ommålning av fönster och fasad, vatten och värmeledningar, alla radiatorer (element), nya entrédörrar, tvättstuga renoverad, underhållsplan upprättad.

Parkering

Lägenheterna i markplan med egna ingångar har parkeringar intill entrén på respektive gavel. I övrigt finns 5 st parkeringsplatser att hyra av föreningen.

Gemensamma utrymmen

I hus nr 11 på gaveln ner mot Skeviksgatan finns en gemensam tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp. Klinkers på golv samt målade väggar och tak.

För sopor har föreningen gemensamma sopkärl.

OMRÅDET

Gustavsberg är centralort i Värmdö kommun med prägel av den skärgårdsmiljö den ligger i. Här bor du havsnära på smidigt pendelavstånd till centrala Stockholm. Från Höjdvägen är pendlingsläget ypperligt, med ett par minuters promenad till busshållplats med direktbussar till Slussen, en resa som tar 25 minuter. Till matbutik, gym, bad och annan service är det också nära. Hamnen är ett besöksmål året runt och båtlivet i viken på sommaren, med gästhamnen på Kattholmen, gör att området känns levande. Det gamla fabriksområdet har förvandlats till en livlig stadsdel med bostadshus, butiker, restauranger, caféer och parkområden. Här ligger bland annat Iittala outlet, Gustavsbergs fabriksförsäljning och Gustavsbergs museum. Omgivningarna i kommunen bjuder på ett oändligt antal fritidsmöjligheter i vacker natur med havet och skärgården ständigt närvarande.