Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bergsgatan 13
  [Område] => Gustavsberg
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 85 + 16 kvm
faktisk uppmätn norm SS 14141 [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 921 kr/mån inkl värme, v/a samt parkeringsplats [Andelstal] => 6,46735 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 1B208/1102 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 114 183 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekt nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Till lägenheten hör ett stort vindsförråd samt ett kallförråd i förrådslänga bakom huset. )

Bergsgatan 13

SMAKFULLT RENOVERAD VINDSETAGELÄGENHET MED ROFYLLT LÄGE MITT I MYSIGA GUSTAVSBERG

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Anna Kling
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bergsgatan 13
Område
Gustavsberg
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
3 rum
Area
85 + 16 kvm
faktisk uppmätn norm SS 14141
Avgift
4 921 kr/mån inkl värme, v/a samt parkeringsplats
Andelstal
6,46735 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
1B208/1102
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
114 183 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekt nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Till lägenheten hör ett stort vindsförråd samt ett kallförråd i förrådslänga bakom huset.

Driftskostnader

El
7 200 kr/år
Försäkring
2 940 kr/år
Total driftskostnad
10 140 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

GUSTAVSBERGS PORSLINSMUSEUM
GUSTAVSBERGS AUKTIONSVERK
KATTHOLMEN
DELIVERKSTAN
GALLERI PANNCENTRALEN

Arkitekturen

Arkitekt: Okänd 1882

Husen vid Bergsgatan i Gustavsberg uppfördes 1882 som bostadshus för först och främst säsongsarbetare vid den intilliggande porslinsfabriken. Ursprungligen var husen klädda med rödmålad panel och dagens gula putsfasad härstammar från en omfattande renovering på 1970-talet. Villkoren för en arbetarfamilj vid den här tiden var inte de bästa, och det kunde bo upp till åtta personer i varje rum. Ändå fanns det glada stunder såsom de hejdundrande kalas som brukade avsluta den årliga städningen av husens omgivningar. Detta var något som inte minst de många barnen längtade efter och i boken ”Människor och hus i Gustavsberg” av Edla Sofia Arvidsson citeras fjärdingsmannen Oscar Söderberg, född i det ena huset 1888, som låter berätta att man kunde tjäna en slant genom att springa ner till det närliggande värdshuset och hämta öl åt gubbarna. Bostadsrättsföreningen Gröneborg, som bildades 2001, är uppkallad efter det förskönade namn som husen och gatan fick. I den ovannämnda boken berättar Maria Svensson, född 1898, att det här med två namn kunde ha sina sidor. En arbetssökande blev redan på båten ut till Gustavsberg varnad för Gröneborg och andades ut av lättnad när han anvisades en bostad på Bergsgatan. Lika glad blev han inte när han sedermera upptäckte att han ändå hamnat i Gröneborg. Mycket har hänt sedan dess, och idag gör gatan med sin fina grönska verkligen skäl för sitt namn.

FÖRENINGEN

Brf Gröneborg

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Värmdö Ösby. Föreningen består av 16 lägenheter, vilka samtliga är upplåtna som bostadsrätter. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1882 av okänd arkitekt.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 2006.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Simpleko.

Garage och parkering

Medlemmarna har tillgång till varsin parkeringsplats. Denna ingår i avgiften.

Renovering

Föreningen har gjort följande renoveringar: bytt tak, renoverat trapphus, bytt till 3-glasfönster, renoverat fasad.

Kommande renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan. Det finns inga beslut om större renoveringar inom de kommande åren.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2022 till ca 1,75 milj kr, vilket ger cirka 1.539 kr/kvm boyta.

Avgifter

Värme, V/A och parkeringsplats.

Förråd

Vindsförråd om ca 25 kvm. (Ej uppmätt.)

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga. En underbar gemensam trädgård med grillplats och bord. För sopor har föreningen gemensamma sopkärl.

Bredband och tv

Levereras genom ADSL. Diskussion om Fiber installation pågår.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens stadgar samt senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Under rådande omständigheter ser många föreningar över sina lån och kostnader just nu. Siffrorna du läser här är alltid uppdaterade med vår senaste information men kan komma att förändras under de närmsta åren. Du kan alltid resonera kring ekonomin med oss eller vända dig direkt till styrelsen i berörd förening för mer information.

OMRÅDET

Kvarteren runt Bergsgatan i Gustavsberg utgörs till stor del av flerfamiljshus från 1800-talet och tidigt 1900-tal. Läget är perfekt och samtidigt som lugnet råder i det lummiga och sparsamt trafikerade området högt uppe på Kvarnberget har man hamnens puls inom ett stenkast. Här finns ett stort utbud av restauranger och kaféer, och med sina många konstnärsateljéer, antikaffärer och butiker som säljer glas och porslin från Gustavsberg, Orrefors, Kosta Boda med mera är hamnen dessutom ett kulturellt nav. Porslinsmuseet är ett trevligt besöksmål, och i stort sett varje söndag är familjedag där man kan skapa med lergods i deras verkstad. Alldeles runt hörnet när man kommer ut från huset ligger en grundskola, och på gångavstånd finns även förskolor, lekplats, mataffärer och köpcentrum. Kommunikationerna är utmärkta och med direktbuss tar man sig in till Slussen på 21 till 25 minuter. Avgångarna är täta alla veckans dagar, och i rusning kör bussarna med femminutersintervaller.