Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Radhus
  [Adress] => Arvikagatan 7
  [Område] => Farsta
  [Våning] => 
  [Rum] => 4 rum och kök varav 3 sovrum
  [Area] => 100 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => Bostadsrätten har ingen anslutande mark, däremot har man en viss nyttjande och brukanderätt som avgränsas av träspaljéer mot grannen och 300 cm ut från baksidan. [Tomtareal] => [Avgift] => 7 664 kr/mån [Andelstal] => [Andel av årsavgift] => 1,6816 % [Lägenhetsnummer] => 62 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 367 260 kr, Beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2023. [Pris] => 4 250 000 kr Utgångspris )

Arvikagatan 7

LJUST OCH VÄLPLANERAT RADHUS I ETT GRÖNSKANDE OCH BARNVÄNLIGT KVARTER

FOTO: BOUKARI STYLING: RYDMAN TEXT: LUNDGREN

BUDGIVNING

Högsta bud: 4 250 000 kr
Bud
Budgivare
Tidpunkt
4 250 000 kr
1
4 jul 12.52
* = Annullerat bud

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Tobias Springfeldt
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Radhus
Adress
Arvikagatan 7
Område
Farsta
Rum
4 rum och kök varav 3 sovrum
Area
100 kvm
Förvaltarens information
Beskrivning uteplats
Bostadsrätten har ingen anslutande mark, däremot har man en viss nyttjande och brukanderätt som avgränsas av träspaljéer mot grannen och 300 cm ut från baksidan.
Avgift
7 664 kr/mån
Andel av årsavgift
1,6816 %
Lägenhetsnummer
62
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
367 260 kr, Beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2023.
Pris
4 250 000 kr Utgångspris

Driftskostnader

El
7 000 kr/år
Försäkring
3 500 kr/år
Total driftskostnad
10 500 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
Driftskostnaderna är baserade på schablon från tidigare försäljningar av liknande bostäder.

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: AB Östgöta-byggen 1959

Radhuset slog igenom på allvar i Sverige under 1960-talet och just i Farsta med omnejd byggdes då över 500 radhus. Några av dessa ligger i fastigheten Strupö 1 på Arvikagatan som består av nio radhusbyggnader som ritades 1959 av AB Östgöta-byggen på uppdrag av Bostadsrättsföreningen Kolmilan. Trädgårdsmiljöerna i området ritades av Eric Anjou, en av sin tids mest ansedda trädgårdsarkitekter. Kvarteret är välbevarat och ett fint exempel på tidens designglädje och trevliga anpassningar till den befintliga naturen. Husen har sadeltak, och fasaderna är klädda med rött tegel och brun liggande panel. De uppfördes under 1960, samma år som Farsta centrum öppnades. Farsta centrum var då Sveriges största stadsdelscentrum som på invigningsdagen lockade över 100 000 personer till platsen.

FÖRENINGEN

Brf Kolmilan

Föreningen

Brf Kolminan (org. 702001-1388) är en äkta bostadsrättsförening och innehar tomträtterna på fastigheterna Strupö 1 och Ringsö 1. Föreningen består av 9 radhuslängor med totalt 65 bostadsrättslägenheter.

Parkering

Det finns totalt 46 garageplatser i föreningen, samtliga är för tillfället uthyrda och kö-system tillämpas. I samtliga garage finns laddstolpar installerade, samt vid vissa offentliga parkeringsplatser.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2023 ligger på 4 038 kr per kvm bostadsrättsarea.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Bredband och kabel-tv

Föreningens leverantör avseende fiberdraget bredband om 1 000 Mbit/s är Stockholms Stadsnät, Tele2 är leverantör av kabel-tv.

Ägande

Föreningen godkänner delat ägande av bostadsrätten, däremot accepteras inte juridisk person som medlem.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 2 006 kr samt en pantsättningsavgift på 860 kr/pant som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det bland annat två lekplatser, snickarbod, soprum, tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare och två torkskåp, förrådsbodar samt gemensamma gräsytor.

Renoveringar i urval

2023 Genomföra stamspolning av samtliga hushåll, montering av laddstolpar för personbilar i samtliga garage samt några offentliga ladd platser, 2022 panel har bytts ut på garage 27-46, 2020 uppfräschning av rabatter och grusytor, 2020-2018 byte av en gavelspets på alla längor, samt uppsättning av fasadstege på gavlar, 2018 uppsättning av taksäkerhet på alla längors tak, montering av mögelstoppers på våra tak, målning av en sida fasad på länga 4,5,6,7,8 och 9, spolning av våra avloppstammar i alla bostadsrätter, 2017 målning av garageportar, byte av en gavelspets på länga 9 och 6, 2016 bytt alla armaturer till LED, lekplatserna gjordes om, spolning av värmesystemet, byte av radiatorventiler, renovering av tvättstugans tak och panel, 2014 termostatventiler installerades, 2013 byte av undercentralen för fjärrvärme, 2006 stambyte med byte av ledningar och installationer för vatten, avlopp och el samt renovering av samtliga bad- och toalettrum.

Städdagar

Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år som vanligtvis avslutas med ett gemensam lunch med ärtsoppa och punsch samt ett lotteri.

Hemsida

www.kolmilan.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Larsboda är ett lugnt och grönskande bostadsområde mitt emellan Drevviken och Magelungen. På promenad- och cykelavstånd har man trevliga badplatser och härliga strövområden. Vintertid bjuder upplogade isar in till skridskoåkning och i naturområdet vid Ågesta golfklubb, på andra sidan Drevviken, drar man upp skidspår med konstsnö. Intill Farsta strandbad ligger ett idrottsområde med fotbollsplan, idrottshall, simhall och ishall. Lite längre bort breder Fagersjöskogen ut sig med bland annat elljusspår. Ett barnvänligt boende erbjuds, och inom ett stenkast från huset finns både förskola och grundskola. Det är även nära till Farsta centrum med torghandel, flera välsorterade mataffärer och ett bra utbud av shopping. Närmsta busshållplats ligger strax runt hörnet och till Farsta strands station, med både tunnelbana och pendeltåg, går man på cirka tio minuter.