Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Skönviksvägen 270
  [Område] => Stureby
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 54 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 467 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband (1000 Mbit/s), basutbud kabel-tv [Andelstal] => [Andel av årsavgift] => 0,2504 % [Lägenhetsnummer] => 229/1201 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 126 541 kr, beräknat på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Bostadsrätten disponerar två källarförråd, ett större och ett mindre. )

Skönviksvägen 270

HÖGST UPP I HUSET MED GAVELLÄGE - ORIGINALKÖK & SOLIG BALKONG

FOTO: JOHANSSON SCENOGRAFI: COPPARSTAD TEXT: HENRIK

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Skönviksvägen 270
Område
Stureby
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
54 kvm
Föreningens information
Avgift
4 467 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband (1000 Mbit/s), basutbud kabel-tv
Andel av årsavgift
0,2504 %
Lägenhetsnummer
229/1201
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
126 541 kr, beräknat på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Bostadsrätten disponerar två källarförråd, ett större och ett mindre.

Driftskostnader

El
3 500 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
6 000 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Driftskostnaderna är enbart en uppskattning. Dessa varierar beroende på avtal och vanor.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Närmiljön
Trevligt med promenader i Stureby villaområde. Även fina naturområden.
Enskede Deli
En kvarterskrog i Stureby.
Gateau Sockenplan
Gateau är ett hantverksbageri med anor från 1937.
Ågesta Golf
Ågesta Golfklubb ligger vid Farsta Strand söder om Stockholm.

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Backström & Reinius 1951

Den renommerade arkitektduon Sven Backström och Leif Reinius, kända för att bland annat ritat stjärnhusen i Gröndal och centrumanläggningar som Vällingby och Farsta, ligger bakom husen i Brf Stureby, som uppfördes under åren 1951–1953. I fastigheten Stickan 2 ligger huset med adress Skönviksvägen 270. Det är ett bostadshus i tre våningar i suterräng där det finns lokaler och garage. Brf Stureby är en stor förening med 399 lägenheter och åtta hyresrättslokaler fördelat på 14 huskroppar med åtta olika fastighetsbeteckningar. Föreningen bildades 1952 i samband med att husen byggdes och hör till HSB Stockholm. I föreningen finns sex tvättstugor, gym med bastu, pingisrum, ett uthyrningsrum, en verkstad, en föreningslokal, cykel- och barnvagnsförråd. Utomhus finns bland annat tre grillplatser och två lekplatser.

FÖRENINGEN

HSB:s Brf Stureby (702002-2179)

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen (HSB) Stureby (org. nr 702002-2179) innehar fastigheterna Cellofanet, Paketet, Kartongen, Fiberskivan, Stickan, Träflisan, Linnepapperet och Kvisthålet. Husen stod klara 1953 och är belägna i Enskede-stadsdelen Stureby. Föreningen upplåter 401 st lägenheter med bostadsrätt och har även 56 st lokaler. Husen värms upp med fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har funnits och innehaft fastigheterna sedan de bebyggdes.

Mark

Föreningen innehar fastigheterna genom tomträttsavtal med Stockholms stad. Nytt avtal gäller från 2021 och 10 år framåt.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Stockholm. Föreningen har avtal med SBC gällande teknisk förvaltning av fastigheterna.

Renoveringar

Stambyte genomfördes 1995-97, samt även byte av elstammar och balkonger. 2018, renovering klar av garagetaken. 2017 skedde ett byte av avloppsledningen i källaren på Skönviksvägen 271-275 samt dränering och isolering. 2013-2016, fönsterrenovering genomfördes, byte av innerruta mot energiglas och renovering samt målning av träet. Fasad- och balkongrenovering 2008. Stamspolning senast 2024. Portkodlåssystem, uppfräschning av föreningens gym 2020. 2022, installation av laddstolpar. Föreningen rekommenderar sina medlemmar att renovera, eller ta in offerter på renovering av, sina badrum om dessa är äldre p.g.a. att livslängden passerats. Se en utförlig lista av renoveringsdetaljer på föreningens egen hemsida eller i årsredovisningen.

Kommande renoveringar:

Under 2024 kommer arbete med relining (renovering av avloppsstammar i bottenplattor) att påbörjas och pågå under två till tre år framöver. Arbetet kommer inte påverka de boende i fastigheterna mer än slangar i källarna under pågående arbete. Föreningen kommer att ta lån för detta arbete. Uppdaterad underhållsplan beräknas vara klar under första kvartalet 2024.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till ca 55,7 mkr och årliga intäkter uppgår till cirka 19,6 mkr. Föreningen har goda intäkter från hyreslokaler. Belåningen per kvadratmeter bostadsyta uppgår till drygt 2.500 kr vilket är att betrakta som lågt. Föreningen amorterar på det senaste lånet med ca 1 miljon/år, övriga är bundna några år till.

Avgifter

Avgifterna höjdes 1 januari 2024 med 8 %. Inga ytterligare höjningar är planerade under 2024 men kan inte uteslutas beroende på ökade räntor och allmänna kostnadsökningar/inflation.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Folksam med styrelseansvar.

Städning och städdagar

Trappstädning och utemiljö sköts av anlitade företag så detta är inget medlemmarna själva behöver sköta.

Tvättstuga

I föreningen finns sex tvättstugor. Alla medlemmar hör till en av dem. Tvättstugorna finns vid Götaforsvägen 11, 20, 12 samt Skönviksvägen 287, 311 och 323.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör många faciliteter. Tvättstuga, barnvagns- och cykelförråd i källaren, föreningslokal, gym och bastu, pingisrum, verkstad, övernattningsrum, grillplatser, lekplatser m.m.

Parkering

Brf Stureby har 92 st p-platser och 27 st garage för personbil och 7 st MC-platser inomhus för uthyrning. Kötiden är i genomsnitt cirka 300 dagar för en p-plats, men cirka 1000 dagar för ett garage. Du kan parkera på omgivande gator utan kostnad, med undantag för de dagar då parkeringsförbud gäller.

Bredband och TV

Bredband via Stockholms stadsnät (1000 Mbit/s) ingår i avgiften. Kabel-TV via Com Hem, basutbudet ingår i avgiften.

Övrigt

Delat ägande godkänns, minsta andel 10 % och max 3 st ägare.

Kontroll

Ovanstående grundas på föreningens faktasidor och officiella handlingar i april 2024. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. brfstureby.se är föreningens hemsida.

OMRÅDET

Stureby som stadsdel började bebyggas 1921, då under namnet Ersta Villastad efter gården Ersta som låg i området vars mark förvärvats till byggandet. Efter protester från Ersta diakoni på Södermalm bytte området 1926 namn till Stureby som syftar på Sten Sture den yngre, vars arméer under 1500-talet ska ha bekämpat den danske kungen Kristian II i dessa omgivningar. Stureby domineras av villabebyggelse men här finns också en hel del flerfamiljshus, framförallt smalhus i tre våningar, som detta. På Skönviksvägen och i Brf Stureby bor du i ett lugnt område i direkt anslutning till grönska och dessutom nära tunnelbanan. Nära är det också till Ica Bea, som är mer än en vanlig matbutik, Enskedes trevliga utbud av restauranger och caféer, motionsstråk och utegym.