Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hunnebergsvägen 5
  [Område] => Bromma - Traneberg
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 36 kvm
Föreningens information
1rok enligt lägenhetsförteckningen. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 583 kr/mån Inkl. värme, vatten & bredbandsavgift. [Andelstal] => 3,526 % [Andel av årsavgift] => 0,034058 % [Lägenhetsnummer] => 00013 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 181 433 kr, Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2023. [Förråd] => Till lägenheten disponeras ett stort förråd på vinden och ett mindre förråd i källaren. [Pris] => 2 895 000 kr )

Hunnebergsvägen 5

PERFEKT PLANERAD TVÅA MED SOLIG BALKONG OCH GRÖNSKANDE UTSIKT

TEXT: LUNDGREN STYLING: RYDMAN

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hunnebergsvägen 5
Område
Bromma - Traneberg
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
36 kvm
Föreningens information
1rok enligt lägenhetsförteckningen.
Avgift
2 583 kr/mån Inkl. värme, vatten & bredbandsavgift.
Andelstal
3,526 %
Andel av årsavgift
0,034058 %
Lägenhetsnummer
00013
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
181 433 kr, Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2023.
Förråd
Till lägenheten disponeras ett stort förråd på vinden och ett mindre förråd i källaren.
Pris
2 895 000 kr

Driftskostnader

El
5 400 kr/år
Försäkring
5 958 kr/år
Total driftskostnad
11 358 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

PROMENADSTRÅKET LÄNGS VATTNET
En vacker promenadväg leder fram till Äppelviken, Smedslätten och slutligen Ålsten där man kan ta sig en välförtjänt glass på Scarfo.
MINNEBERGS BADPLATSER OCH BRYGGAN NERE I ALVIK
Att kunna ta sig ett spontant dopp när andan faller på är inte alla förnunnat.
DELI MOLINARI
Italiensk deli och bistro strax nedanför lägenheten. Här kan man äta pasta, pizza och glass, eller ta ett glas öl i kvällssolen.
TRANEBERGSPARKEN
Nyrenoverad park med tennisbanor, basketplan, fotbollsplan, skatepark och lekplats.
RESTAURANGUTBUDET I ALVIKS TORG
Vid Alviks torg hittar man bland annat Melanders, Sjöpaviljongen, och Brioche.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Carl Melin 1934

Hunneberg 2 med adress Hunnebergsvägen 5 till 7 började byggas 1934 och stod inflyttningsklart 1936. Det är ett klassiskt smalhus i funkisstil med slätputsad fasad och bevarade originalfönster. Ett karaktärsfullt inslag är trapphusfönstren ovanför de fina glasinfattade träportarna. Huset är gulklassat av Stadsmuseet vilket innebär att det anses ha ett kulturhistoriskt värde och en positiv betydelse för stadsbilden. Ritningarna är signerade Carl Melin som mellan 1905 och 1923 drev Sveriges mest prisade arkitektkontor tillsammans med studiekamraten August Ewe. Verklistan är lång och omfattar bland annat stadshuset i Nässjö och ett flertal bankbyggnader i städer såsom Malmö, Visby, Karlskrona, Oskarshamn och Sölvesborg. I Stockholm kan Kvinnohemmet strax intill Fridhemsplan och barnrikehuset vid Vidängen i Traneberg nämnas.

FÖRENINGEN

BRF Hunneberget

Antal lägenheter och lokaler:

BRF Hunneberget är en äkta bostadsrättsförening med 30 lägenheter varav 3 hyresrätter och har sitt säte i Stockholm. Föreningen bildades år 2007.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen förvärvade fastigheter Hunneberg 2 och Mösseberg 1 i stockholm 2009-09-17.

Förvaltare

Föreningen förvaltas av Fastum.

Försäkring

Tidigare renoveringar

2001 - Stambyte badrum & kök, renovering av tak,

byte av panna/uppvärmningssystem,

byte av elstigar/elcentral, renovering av tvättstuga.

2018 - Ommålning av alla lägenhetsfönster.

2020 - Stamspolning.

2021 - OVK.

Ekonomi

Föreningens totala lån till kreditinstitut ligger på ca 5,5 miljoner vilket ger en belåning på 4040kr/kvm. Inga planderade avgiftsändringar 2024-05-29.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en tvättstuga med ingång vid porten till Hunnebergsvägen 16. Här finns 2 maskiner för vanlig tvätt (från 2020) samt torktumlare, torkrum och mangel. Det finns även 1 maskin för grovtvätt samt ett torkrum. Föreningen har en gemensam lokal i källaren till Hunnebergsvägen 5. Den används till gemensamma sammankomster. Du kan också låna den om du skall ha en fest eller annat där din egen lägenhet inte räcker till. Cykelrum på gaveln av Hunnebergsvägen 18. Det finns även barnvagnsförråd. Tunnor för kastning av sopor och insamling av tidningar finns på gaveln till Hunnebergsvägen 3. Insamling av glas och annat finns ca 500 meter bort vid Tranebergsparken. Besök gärna föreningens hemsida:http://www.hunneberget.se/

Bredband och tv

Varje lägenhet har tillgång till kabel-TV från Com Hem. I varje lägenhet finns också bredband från så kallat stadsnät indraget. Det innebär att du själv kan välja bland ett flertal olika leverantörer.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning från 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Lägenheten har ett mycket trevligt läge ett stenkast från Tranebergsparken som nyligen renoverats. Här finns tennisbanor, basketplan, fotbollsplan, skatepark, boulebanor, lekplats med spegeldamm och mycket mer. Grannskapet har även en lokal pub och en italiensk bistro och deli dit man kan gena genom skogspartiet bakom huset. På kort gångavstånd har man Minneberg med båtplatser, bryggor, en liten sandstrand och fina ställen för grillning. Man kan också ta en promenad längs med vattnet bort till bryggorna vid Alviks torg för ett snabbt dopp. Torget är trevligt och här finns förutom tunnelbana, tvärbana, kemtvätt, skomakare, kafé, bageri och en välsorterad ICA-butik med ny fin deli även restauranger såsom Melanders och Sjöpaviljongen. Träna kan man göra i SALK-hallen eller i SATS nyrenoverade gym. Från Alvik leder en skogspromenad bort mot Nockeby via Äppelviken, Smedslätten och Ålsten, och längs med den finns bryggor och soldränkta badklippor. Till Alléparken med klassiska Park Konditori promenerar man på cirka en kvart, eller åker en station bort med Nockebybanan.