Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Slätbaksvägen 3
  [Område] => Årsta
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 44,5 kvm
förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 268 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband 1000/1000, kabel-tv (avgift fördelad enligt 2.676 kr + värmetillägg 591 kr) [Andelstal] => [Andel av årsavgift] => 0,23547 % [Lägenhetsnummer] => 0666/1304 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 180 135 kr, beräknat på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Till lägenheten hör ett närbeläget vindsförråd och ett mindre källarförråd. )

Slätbaksvägen 3

ORIGINELL 1940-TALSTVÅA I GOTT SKICK HÖGST UPP I HUSET MED BALKONG

TEXT: HENRIK FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Slätbaksvägen 3
Område
Årsta
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
44,5 kvm
förvaltarens information
Avgift
3 268 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband 1000/1000, kabel-tv (avgift fördelad enligt 2.676 kr + värmetillägg 591 kr)
Andel av årsavgift
0,23547 %
Lägenhetsnummer
0666/1304
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
180 135 kr, beräknat på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Till lägenheten hör ett närbeläget vindsförråd och ett mindre källarförråd.

Driftskostnader

El
4 000 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Total driftskostnad
5 500 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Driftskostnaderna är enbart en uppskattning. Dessa varierar beroende på levnadsvanor, hushållets sammansättning och avtal.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bad
Badbrygga i Årstaviken 5 min promenad bort!
Årsta torg
Vinbar och café Årstabo vid torget!
Löpspår
Löpning i Årstaskogen!
Två små svin
Tjeckisk pilsner och smörrebröd!
L.A Bar
Quiz på L.A Bar i Årsta.

Arkitekturen

Arkitekt: Thure Blomqvist 1943

Brf Årstaterrassen består av hela 33 punkthus i tre till fyra våningar. De uppfördes 1943–1944 efter ritningar av Thure Blomqvist på Svenska Riksbyggens Byggnadstekniska kontor (nr 1-19) och Dag Ribbing på Kooperativa Förbundets arkitektkontor (högre nummer). Här inreddes välplanerade och yteffektiva lägenheter i olika storlekar, och vissa av husen fick skyddsrum med tillhörande gassluss i källaren på grund av det rådande världskriget. 1988–1991 genomfördes en totalrenovering inklusive nya el-, vatten-, och avloppsledningar, gasspisar byttes till elspisar, nya fönster, nya balkonger, fasaderna tilläggsisolerades, taken lades om och ventilationssystemet byttes ut. 2014 renoverades taken i förebyggande syfte.

FÖRENINGEN

BRF Årstaterrassen

Antal lägenheter och lokaler

Brf Årstaterrassen är en äkta bostadsrättsförening och består av 33 byggnader med 423 lägenheter. Det finns även 31 lokaler och 134 parkeringsplatser. Den totala boytan är ca 20 000 kvm och lokalarean är 790 kvm.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt (nytt avtal 2023).

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av NABO. Teknisk förvaltning sköts av Driftia förvaltning AB.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. Bostadsrättstillägg ingår för medlemmarna.

Urval renoveringar

En omfattande renovering av husen skedde mellan 1988-1991 med stambyte, elstambyte, nya fönster och balkonger samt tilläggsisolering av fasader och omläggning av taken. Det skedde även en takrenovering 2014 i förebyggande syfte. 2021 installerades 120 st laddstolpar. 2022 renoverades trapphusen.

Kommande renoveringar

Det finns inga stora planerade underhåll. Man följer en underhållsplan som sträcker sig till år 2070.

Ekonomi

Skulder till kreditinstitut summeras till ca 80 mkr vilket ger en belåning på ca 3.990 kr/kvm boyta vilket är under genomsnittet för Årsta. Föreningen amorterade nästan 5,8 mkr enligt senaste bokslutet. Det finns ca 3,6 mkr i kassa & bank. Föreningen har intäkter från hyreslokalerna samt parkeringsplatserna om ca 1,1 mkr årligen. I dagsläget planeras inga avgiftshöjningar men föreningen följer den ekonomiska utvecklingen noggrant.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har lummiga gårdar mellan husen med planteringar och utemöbler. Föreningen har 8 tvättstugor, den närmsta ligger på Slätbaksvägen 7. Det finns en föreningslokal som medlemmarna kan hyra för fester och liknande, kostnaden är 200 kr/dag. Det finns även 3 övernattningslägenheter i föreningen, se föreningens hemsida för mer information. Det finns cykelrum och barnvagnsförråd.

Parkering

Föreningen har 128 st parkeringsplatser, kösystem tillämpas. Hyran för parkeringsplats med elstolpe är 300 kr i månaden. Om elbilsladdning har valts av medlemmen så tillkommer 240 kr på månadsavgiften. För parkeringsplats utan elstolpe är hyran 160 kr i månaden. Boendeparkering gäller längs gatorna, taxa 4.

Byggprojekt

Om det är av vikt för köparen med närliggande byggplaner ombeds man kontrollera detta hos Stockholms stad (vaxer.stockholm).

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse, stadgar samt senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. (arstaterrassen.se)

OMRÅDET

Årsta är en mycket trevlig stadsdel, som präglas av lummig grönska och äldre, charmiga hus. I Årsta centrum, som stod klart 1953 som det första förortscentrumet i Sverige, hittar du allt från små butiker, gym, bibliotek, teater, Folkets Hus och restauranger. Från din nya adress har du även nära till trevliga grönområden och promenadstråk runt Årstaviken. Promenerar du åt andra hållet kommer du till Enskede Gård och Enskedeparken, med populärt café och bageri. Tvärbanan går bara någon minut bort och tar dig snabbt till knutpunkten Årstaberg, där du även hittar pendeltåg och ett flertal bussar. Bussen till Gullmarsplan/Årstaberg går strax nedanför huset, men en frisk promenad på 10 minuter tar dig också till Gullmarsplans t-bana.